lite kvällsmat

varma koppen, det gillas!


Sista februari

Hej!
Det är idag sista februari imorgon när vi slår upp ögonen så är det första mars. Vart tog februari månad vägen?
Det är läskigt att det går så fort tycker ja, men endå kanske skönt? Aja, vi går mog ljusare och varmare tider. Jag tycker snön borde smälta snart, så det kan bli lite vår. Tänk va härligt det vore. Vill i alla fall inte ha någon mera snö, nu räcker det.

Just nu väntar jag på att big brother ska sluta (som det gör vid 23) så de lägger ut det på internet så att jag kan kolla på dagens avsnitt ^^ Om jag inte väntar tills imorgon, får se hur jag göra. Skola imorgon i alla fall.

Vid 13 kommer Lars Ohly till skolan, och ska prata. Det är två tillfällen ett vid 13 då jag ska gå och ja självklart en massa andra också sedan ett vid 14.

godnatt.

Planering för vecka 9

Måndag: Vanlig dag i skolan, mellan 8:50-14:00. Har på kvällen packat upp mina kläder, eller ja en påse kvar ^^ Annars bara tagit det lungt kollat på olika folkhögskolor. Har inte mått nå bra idag, tror jag börjar bli sjuk! Dock så känner jag mig bättre nu, så det är skönt!
Tisdag: Kemi på morgonen mellan 8:50-11:15. Då har jag håltimme en timme tills lunch. Efter lunch så kommer Lars Ohly hit ja ni läste rätt ;) Vänsterpartiets partiledare och kommer alltså på besök hit. Så vi missar median. De två sista timmarna 14-16:15 så har vi svenska. Ska då bli klar med mitt arbete som ska redovisas på torsdag.
Onsdag: Sovmorgon på morgonen, börjar min första lektion klockan 13:00. Före det blir det ju fika som vanligt vid 9:50 och efter det hem och göra sig i ordning.
Torsdag: Sovmorgon, jag börjar 10:10 då har jag troligtvis redovisning. Efter det är det Vo och sedan Block. På kvällen vid 19-tiden bär det in till Västervik för att gå på teater. Jag bland annat kör. Ska bli skoj!
Fredag: På schemat som vanligt på fredagar så har jag kemi i två timmar och matte i 2 timmar. Slutar vid 15:00. Efter det ta det lungt avsluta skolveckan med en film?
Lördag: PLUGGA, men även ta det lungt fixa lite med bloggen och så. Annars vet jag inte vad som händer.
Söndag: PLUGGA, och ta det lungt.. Måste dock plugga redovisning på måndag.


detta är Lars Ohly som kommer till skolan


Objektiv

Hejhej!
Beställde för lite mer än en vecka sedan två nya objektiv som jag fick hem i förra veckan (vecka 8) det blev ett fast 50mm och ett 70-300mm. Jag är nöjd över mina köp, och blir perfekt i sommar när jag ska fota ett bröllop. Det är även roligt att utöka sin samling, och det har jag ju gjort nu. Har nu tre objektiv..


SIGMA, 70-300 mm


Canon, 50mm


Sängen kallar

Nyss bäddat rent i min säng, så nu ska jag snart lägga mig där och sova.
Skola imorgon, härligt att man börjar med en kort dag skola mellan 8:50-14:00 efter skolan blir det lite plugg och upp packning av kläder. Sen blir det senare på kvällen att kolla på Big Brother. Fast det går mellan 22-23 så kommer ut på internet efter det så blir kanske inget imorgon så får kolla på måndagens avsnitt på tisdag i stället..

Kommer även lite blandade inlägg här på bloggen i morgon kan avslöja lite:
- Mina nya fina skor måste jag ju visa er.
- Ska se om jag kan sätta ihop en video från när jag sjöng singstar i lördags, nej ni får inte höra mig sjunga ;)
- Visa er mina nya objektiv.
- Planering för veckan.

en annan sak är också att en ny header och lite ny design ska in också, men det får nog bli ett projekt i helgen. Tillsammans med allt plugg jag har då. Aja det löser sig, ny design och header inom kort i alla fall.

måste även som en påminnelse till mig själv att sista delen av sammanfattningen av 2010 har inte kommit ut ännu. Måste se till att fixa det, har ju faktiskt gått typ 2 månader på det nya året ;)


puss och godnatt


Vattenkokare

Hejsanhoppsan!
Idag har jag köpt mig en vattenkokare att ha på rummet, det blev en från Jula för 99:-
Ett alldeles lagomt pris och snygg var den


- Vattenkokare med belyst nivåfönster
- Automatisk avstängning
- Inbyggt vattenfilter
- Effekt: 2 kW. 230 V
- Volym: 1,7 l
- Färg: Svart

skit snyggt när det lyser blått, hihi
källa: http://www.jula.se/vattenkokare-1-7-l-132033#image3


Tillbaka i Gamleby

Hejsan!
Kom tillbaka till Småland för ca en och en halv timme sedan. Så har packat upp lite, och ska snart försöka koppla in en tv:e. Via datorn, vi får se hur det slutar ^^

Klockan 21 är det Big Brother det får man inte missa. Ska bli kul och kolla på det. Vid 23-tiden blir det väll att sova, är ju skola imorgon. Tillbaka till upp packandet och kopplandet hörs senare!


Seg

Hejhej
Varför är jag så seg när ag ska någonstans, kommer alltid iväg ca 30-60 minuter efter utsatt tid. Lite jobbigt, och idag blir det inget undantag heller. Skulle ha gått upp mellan 8:00-8:30 men kliver ur sängen närmare ca 9:00 det betyder att jag egentligen skulle ha åkt om ca 40 minuter men det kommer jag aldrig hinna, så nu satsar jag på att åka vid 11-tiden och hoppas jag kommer iväg lite för det. BlirMarieberg innan jag och en kompis åker vidare mot skolan.

Jag ska packa ner datorn nu, så mer uppdate får ni när jag befinner mig på internatet. PUSS

Godnatt

Nu ska jag sova, imorgon bär det av till Gamleby
skriver ett litet inlägg innan jag åker, puss och godnatt

Lördag

Hej hallå
Det är sista dagen som jag är hemma för denna gång. Eller ja är ju hemma en stund imorgon också, men åker ju vid ca 10 tiden så blir inte hemma så länge! Ska gå på Marieberg ett tag, åker därifrån vid ca 13 tiden. Så beräknas att vara i Gamleby runt 18 tiden..

Då blir det typ att plugga, packa upp och bädda rent i sängen. Sova vid ca 23-tiden. Skola dagen efter, skönt egentligen att komma tillbaka. Dock hade jag ju inte tackat nej till att vara hemma ett tag till då, menmen! Snart lov igen, eller ja om ett par veckor.

Nej jag ska nu gå in och packa, så jag inte behöver packa så mycket imorgon. Skriver lite mera senare
PUSS

God natt.

Nu ska jag sova var tvungen att kolla på senaste avsnittet av big brother, det gick på tv 11 nu mellan 00.55-01.55. Hmm, jag är nog lite beroende. Blir så när man börjar kolla då vill man ju se fortsättningen också. Så jag kommer nog kolla på alla avsnitten :) då har jag ju något att göra på kvällarna. Men nej det ska bli roligt och följa programmet och se vem som vinner! Klockan är nu ca 02.00 så det är dags att dejta kudden och vänta på john blund :) jag skriver väll ett inlägg eller så i morgon när jag vaknar och vi har ätit frukost och sånt :) puss och god natt .PS. jag börjar få ont i halsen, har varken tid eller ork för att vara sjuk. Så jag hoppas bara att du är falskt alarm att en förkylning är på ingång .DS.


Hej!

Jag tror morgon dagen kommer bli bra :) Det blir att åka till Norrsjön och åka på isen, en sväng till Grängesberg äta super god mat. Sitta framför tven mellan 18-21 dock mindre roligt. Packa och tvätta ska jag också göra. Det vill säga full bokad lördag! Puss


(går)dagens outfit

Glömde lägga in den igår så läger in gårdagens outfit idag i stället!


Tröja - från fred perry
Klänning - från gina tricot
Leggings - från gina tricot

sen självklart raggsockor, det skönaste som finns


en liten bild bara


Fredagsmyyyys

Hejhej!
Det är återigen fredag och jag har nu vart hemma i Ställdalen i en vecka nu. Åh va skönt det vore om man skulle åka hem idag i stället och ha lov veckan som kommer nu. Så är inte fallet nu är det typ 9 veckor? eller nått sånt tills det är lov igen. Påsklov vecka 17 men vi är lediga på torsdag och fredag vecka 16 så jag åker hem på onsdag vecka 16. Det betyder att det blir 10 hela dagar hemma och två halv dagar den dagen jag kommer hem och den dagen jag åker tillbaka! Det ska bli skönt längtar redan till det lovet ^^

Funderar lite på vad jag ska göra, eller jag tänkte ta fram lite skolböcker för att plugga. Funderar på att först att sjunga lite singstar, det var super länge sen jag gjorde det. Så jag ska passa på när man är hemma och ensam hemma, haha. Så får det bli efter det blir det att PLUGGA
vi hörs senare, puss


Sms inlägg...igen.

Tja, på senare tid har det blivit mycket sms bloggning, jag hoppas det är okej. Har nog kommit i en blogg svacka, för vet inte vad jag ska skriva om. Aja det vänder nog snart, jag tror det också kan vara så att jag vill ha en ny design och så ett nytt utseende alltså. Ska fixa det när jag kommer tillbaka mer till småland och ja det vill säga Gamleby... Imorgon är jag helt ledig :) inget planerat det känns skönt. Eller där ljög jag jag har visst saker planerat jag ska ägna dagen till att plugga (det är verkligen ett måste) och sedan ska jag tvätta och packa lite smått :) på kvällen blir det hämt-pizza! Vet ni hur gott det ska bli? Riktigt super duper mega gott ;) nu måste jag sova, mina ögon går snart i kors eller de gör den redan. Puss och godnatt


Två nya objekt!

Yeah! Idag fick jag det sista av två objektiv som jag beställde i söndags kväll.

För dåligt ljus att fota de nu, så det blir att vänta tills imorgon. Då får ni även lite test bilder med de, så kika in i morgon. Är ju ledig hela dagen så då kommer det upp lite blandade inlägg :)
Nu ska jag gå ner igen och vänta på att Big Brother ska börja, det är slut vid ca 23:00. Då blir det att ta det lungt och vänta på att mamma ska komma hem från Ludvika.

Men nej nu eller ja snart Big Brother och en cider, det är en härlig torsdags kväll här i min ensamhet..
puss

Ojdå!

Jag är sämst....på att blogga ^^
Haha, skulle skrivit ett inlägg innan jag drog till tandläkare, men ja det gjorde jag ju inte. jag tror ni har klarat er ändå, har i alla fall inte så mycket att skriva.

Eller jag kan berätta att jag har fått tillbaka min bil nu, som vart inne på lagning. Så det är toppen :)
Skriver mera senare. Puss

Time to sleep!

Ja det är nu dags att sova. Ligger ju redan i sängen, så det är bara stänga de blå (jag har inte ens blå ögon, har någon konstig färg typ grön/grå?) och dejta kudden :) Det blir att gå upp tidigt i morgon också ska dock inte jobba men jag måste skjutsa mamma till jobbet för jag måste låna bilen då min är på lagning :( Ska ju till tandläkaren vid 10 som jag redan skrivit. Så detta inlägg känns bara som en upprepning, men det får ni stå ut med :) Meningen med detta inlägg var egentligen bara för att jag tänkte säga godnatt. Jag bloggar antagligen i morgon när jag har skjutsa in mamma, och om det inte blir då så kommer det i alla fall minst 1 innan jag åker till tandläkaren. Puss och godnatt. Förresten får se vad jag drömmer om i natt de senaste två dagarna har jag drömt något.


Något alternativt

Som jag sa igår eller jag skrev, faktiskt! Lyssnade ju på radio när jag jobbade och då pratade de om nått alternativt som man gör. Det var allt från att de var tvungen att spotta i toaletten innan de spolade till att man måste avsluta med en viss fot när man går uppför en trappa..

Mina tankar började komma igång gör jag också nått sånt dära? Kom aldrig på nått, jag tror helt klart jag gör något sånt dära "galet" och kanske annorlunda utan att tänka på det. jag skrev det inlägget igår, idag när jag loggar in på bloggen har jag en kommentar från min pojkvän, där han sa en sak om jag gör (han känner mig bra, thihi ♥)


Det han då sa, eller skrev då var att när jag handlar spelar ingen roll vad. Så kan jag inte ta saken som står längst fram. Så till exempelt om jag ska köpa typ snabbmakaroner, kan jag inte ta förpackningen som står först utan jag måste ta bort första förpackningen ta den som står bakom ställa för att sedan ställa tillbaka den jag just tagit det alltså som stod längst fram. Måste altid ta det som står bakom, det går inte att inte ta den som står längst fram. Varför då detta?
Jag har verkligen ingen aning, har bara blivit så och måste fortsätta. Det blir som ett beroende, har testat att bara ta ett paket men har då gått tillbaka till hyllan igen för att ta det som står innanför och ställa tillbaka saken jag först tog ^^

Haha vi männiksor är bra konstiga ibland, och vi har så mycket ideér för oss. Finns säkert andra saker jag också gör, men som man kanske inte tänker på!

Så nu kommer min fråga, som det vore roligt om ni svarar på gör ni något alternativt, konstigt? Berätta..

Onsdag

Dagarna går fort, varför de ska gå sakta nu när jag är hemma. Ja det är i alla fall ca 4 dagar kvar innan jag åker ner till Småland igen!

Idag har jag jobbat som jag skrev igår, det blev 8,5 timmar idag. Mamma och jag är så duktiga. Vi åt korv och pommes från gatuköket ^^ Efter det åkte vi hemmåt hällde i pellets och så sedan åkte vi in till Kopparberg igen, först in på blomsteraffären och efter det upp till Lisbeth. Som snart fyller 70, så vi grattade henne. Det bjöds på tårta och annat fika bröd :)

Förresten så fick jag ett av mina två objektiv som jag har beställt, det andra kommer nog imorgon så jag visar er dem när båda har kommit!

Blir tidig kväll, ikväll också. Eller ja ganska så, ska upp med mamma imorgon för att skjutsa henne till jobbet, efter det blir det hem, slänga in en tvättmaskin, lägga sig på soffan ett tag typ 1 timme eller nått. Sedan blir det att göra sig i ordning, det vill säga duscha, fixa håret. Hitta nått att ha på sig och så. För att sedan städa äta frukost, efter det städa mitt rum (det är ett måste)
Klockan 10:00 ska jag vara på tandläkaren, efter det blir det att va med en kompis. Ska bli jätte roligt, saknar henne så! ♥ På kvällen blir det att plugga, måste verkligen göra det...

Puss

Inlägg!

Jag har idag medans jag jobbade funderat ut lite inlägg som kommer inom en snar framtid.
tänkte ge er lite försmak, på vad jag har funderat på:

 • Jag lyssnade idag på P3 när jag jobbade och lyssnade då på Christer i P3 där dem pratade om alternativ. Man skulle skicka/ringa in om man gjorde något annorlunda. Det som kom in var bland annat. Att de spottade i toaletten innan de spolade, att man i en trapp det sista trappsteget måste vara på högerfot. Och en massa knepiga saker, intressant att lyssna på. Så måste fundera och se om jag också gör något sånt, kommer inte på nått just nu. Kände att jag måste skriva ett inlägg om detta!
 • P3 igen man hör så många olika dialekter så jag måste ha ett inlägg om dialekter. Bästa/sämsta dialketerna, ja nått sånt får se vad jag hittar på.
 • Ett annat inlägg som inte har koppling till radio, är mina objektiv som jag har köpt! De ska jag visa er också har inte fått dem ännu. När det kommer, kommer inlägget.
 • Bilderna från i lördags jag är otroligt seg med de, ska försöka få upp de imorgon (onsdag 23 feb)!

Nu vet ni i alla fall lite vad som kommer härnäst ^^ Radio är bra jag får ideér till blogg inlägg. Det blir att lyssna på P3 imorgon också kanske kommer det flera ideér upp då, det återstår att se!


Lika dålig idag som igår!

Hejhej!
Lika dålig i dag som igår att blogga. Orkar inte när jag kommer hem och har ingen blogglust för vet inte vad jag ska skriva. Idag har det ju liksom inte hänt så mycket jo jag har jobbat i 9(!!) timmar. Fast det var helt okej faktiskt. Blir att jobba i morgon också, och på torsdag. Dock så på torsdag blir det bara fram till ca halv 10 tiden. För klockan 10 ska jag till tandläkaren och efter tandläkaren ska jag träffa världens bästa Pernilla Eriksson vet ni hur mycket jag saknar den tjejen. Ska bli så roligt, det går så lång tid emellan när jag inte bor hemma utan ca 30 mil härifrån. Så det gäller att träffas när man är hemma och då har vi bokat in det på torsdag! Ska bli jätte roligt ♥

Imorgon i alla fall blir det först jobb, sedan hämta mina objektiv hoppas på att det andra kommer imorgon det ena kom idag men har inte hämtat det ännu. Efter jobbet blir det att hälsa på faster. Efter det hemgång, lite mat. Kvällen eller ja då måste jag försöka städa mitt rum. Vet inte vad som har hänt ser ut som det har slagit ner en bomb här inne! Vem vet kanske visar jag er bilder på bombnedslaget ^^ Det är helt sjukt, har vart hemma i 4 dagar ;) och det ser redan ut så här, så jag måste ta tag i det.
Nu ska jag sova, PUSS

Åh!!!!

Faaaaaaaaaaaaaaaaaan (ursäkta språket), hade skrivit ett superlångt sms inlägg. När jag nästan är klar så stänger telefonen av sig! Sjukt drygt och orkar inte skriva allt igen. Så nu säger jag god natt, så ses vi med bättre bloggning imorgon. Gött att man ska upp om ca 6 och en halv timme. Over and out!


Planering inför vecka 8

Måndag: Vid klockan 14 ska jag besikta min bil uppe i Ludvika, så åker här ifrån vid cirka 13-tiden. Innan blir det att ta det lungt och så. Eftermiddagen består i av att jag och mamma ska hämta Ted på dagis och vara barnvakt. Kommer väll hem vid ca halv 12 tiden på kvällen/natten.. Blir att sova direkt man kommer hem.
Tisdag: Jag ska jobba hos mamma idag.
Onsdag: Vet inte vad som händer men kanske umgås med kompisar eller så blir det att jobba hos mamma.
Torsdag: Om jag inte jobbar på ons blir det att jobba idag, ska dock till tandläkaren vid 10 men får jobba före/efter.
Fredag: Bara ta det lungt!
Lördag: Ta det lungt börja packa, eller ja packa det mesta..
Söndag: Bära ut allt i bilen, sedan föröska härifrån vid ca 9-10 tiden. In på Marieberg innan jag åker vidare mot Gamleby.

+ att jag ska hinna hälsa på faster, K&M och lite så! Men det ska nog hinnas med ska ni se ^^

Söndag

Imorgon börjar sportlovet, åh va härligt!

Dagen har bestått i av att fixa bilar eller mest P som fixade faktiskt. Så nu fungerar min bil igen, "peppar peppar ta i trä" imorgon ska jag till ludvika för att besikta den, min kompis Pernilla följer också kanske med, vi hoppas på det, saknar henne väldigt mycket!

Vet inte vad jag mer ska skriva eller jo, det blir snart blåbärspaj och vaniljssås! MUMMA, det kommer för övrigt upp planering för kommande veckan, denna vecka händer det ju lite olika saker i stället för bara skola, skola och skola. Så kika in om ett tag för att ta del av min vecka..
Puss


Lördag,19/2-11

(får ladda upp bilderna senare, det vill inte fungera just nu)

Halloj i stugorna!
Nu ska jag berätta varför detta inte har vart min turdag direkt...

Det började imorse eller ja, men på schemat idag var det rally, skulle åka upp till stugan sen skulle vi åka skoter ut till sträckan vi skulle kolla på och grilla korv, äta äggmacka och dricka oboy. Allt detta ramlade i kras, pga:

Jo för det första när jag klev upp imorse stod termometern på -25,5° tänkte ja ja det är ju bara att dra på sig lager på lager. Sagt och gjort sprang runt för att hitta kläder och hade fått på mig allt, sitter och äter frukost samtidigt som jag värmer oboy att ta med mig. Packar väskan med en coca-cola och lite extra vantar och sådant där. När jag nästan är klar med frukosten och redo att åka ringer mamma och säger att vi ska ta en senare sträcka då det är ca -30°kallt vid stugan. Så behövde inte stressa, så efter ett tag gick jag ut la in grejerna i bilen. Tog ur motorvärmaren, och satte mig i bilen och startade. Men hände inget bilen startade inte, försökte typ 3 ggr sedan ringde jag mamma och sa att jag fick inte igång bilen och att P inte behövde åka ännu. Försökte ett par gånger med gav upp.

Mamma sa åt mig att testa om volvon startade, det gjorde den, dock lät den jätte konstigt. men egentligen vad gör inte det vid ca -25°. Så tänkte inte så mkt på det. Utan lät bilen gå lastade ut allt från ena bilen och in i andra var in typ femtioelva ggr för att hämta/lämna saker. Stängde av bilen kollade oljan och sånt. Startade bilen och åkte mot stugan, för det första kom jag knappt upp för backen menmen.. Ut på vägen då jag efter en stunds körande måste ta på rattmuffen för det är så sjukt KALLT i bilen, + att jag tog på mig vantar. Ingen värme, då ser jag en lampa som lyser kollar instruktionsboken det visar sig att den lampan lyser säger att "fel i avgasreningen" jaha tänker jag och kör in på nästa busshållsficka ringer mamma och upptäcker då att temp mätaren står på MAX så bilen kokade, stänger fort av bilen och det börjar typ bubbla i motorn är på väg ut för tror minst att bilen ska sprängas, riktigt läskigt. Men mamma säger att jag ska låta den stå ens tund och sedan testa igen. Så ja medans jag väntar sitter jag i BILEN och dricker oboyen som jag gjort på morgonen. Startar bilen igen och vänder hemmåt. Väl hemma har mina tår frysit jag skojar inte så sjukt kallt det var och mina händer kan jag knappt röra. Aldrig vart med om sådan kyla!!

bilder från bilen
 


Går in ringer och säger att jag är hemma. Funderar vad man nu ska göra klockan är inte mera än ca halv 11.
Så sätter mig vid tv:en sedan går jag och sorterar tvätt slänger in en tvättmaskin, sedan ringer anna och frågar om hon och ted kan komma en sväng. De skulle bara fixa i ordning sig sedan skulle de komma. Så jag väntar, och väntar och väntar, och väntar och väntar lite längre.. Innan de kom hann jag:

 • Dammsuga övervåningen
 • Vattna blommorna på övervåningen
 • Städa toaletten
 • Dammsuga nedervåningen
 • Plocka i och ur diskmaskinen
 • Gå ut med soppåsen
 • Gå ut och fotografera en liten stund
 • Sitta på trappen i solen en stund
 • Laga ungsluckan
 • Vika handdukar/dukar
 • Hänga tvättmaskinen med svarta kläder jag slängt in tidigare + lägga i en ny tvättmaskin som jag hängde nu på kvällen

Jag känner mig faktiskt väldigt duktig om jag ska vara ärlig! Det jag också gjort är att förbereda maten.
Dagen har vart såååå lång och hunnit med jätte mycket. Blir väll så när man går upp tidigt ^^ Nu funderar jag dock på att gå och sova, men har överskottsenergi så får se om jag somnar..

Måste bara tillägga imorgon blir det att kolla på bilen om den går igång och fungerar, kan ju säga att jag sätter mig inte på en buss/tåg ner till Småland, jag ska då ha en bil! Annars åker jag inte en meter kan jag ju säga. Besiktining på måndag vi hoppas det går bra. Vad händer annars, jadu det vet jag inte??

Nej nu sova tror jag, puss och godnatt!


Hej hej :)

Anna och Ted har nu kommit! Vi spelar kort, men just nu vart Ted kissnödig, så en liten pause. De borde komma snart igen.. Skriver mera senare, puss!


Trappen!

Sitter på Trappen och njuter av solens strålar! Det är härligt :) dock är det lite kallt men en stund kan jag sitta här. Jag väntar på anna och ted som ska komma. Får se när de dyker upp :) mamma och peter kommer också lite senare. Vet inte vilken tid men om någon timme eller så :) nej fortsätta att njuta av solen sedan gå in igen :) puss


Inte min turdag..

Hejhej!
Ja precis som rubriken det är inte min direkta turdag idag, berättar mera senare! Nu ska jag vänta på att min syster och Ted ska komma hit och hälsa på, så jag också får se hennes nya bil. Ja det är väll bara att vänta, vet inte vad jag ska hitta på tills dess, det visar sig. Puss

-26°

ja det är så kallt det är här i Ställdalen, man skulle kanske åka tillbaka till Gamleby ^^
nej då det ska jag verkligen inte göra eller jo om lite mer än en vecka..

Aja, jag ska ta bilen upp till Nitten där jag kan informera er om att det är ca -30°, åh va härligt! Mycket kläder blir det, sen blir det ut i skogen och kolla på rally, äta äggmacka, dricka oboy och grilla. Jag älskar det, så ja det kommer antagligen lite bilder ikväll från dagen, men som jag sa det blir med lilla kameran men det får duga det också! Nej nu ska jag borsta tänderna sedan åka.
Vi hörs ikväll, puss


Fredag - HEMMA

Hej!
Nu har jag landat, jag är hemma i Ställdalen igen.. Det enda jag saknar just nu är sängen på mitt rum på internatet, det måste typ vara världens skönaste säng, jag lovar er!!

Menmen, nog pratat om det. Hem resan gick bra, släppte av två stycken vid station i Örebro och en andra efter vägen innan Kopparberg (ja hon bodde där, släppte inte bara av henne sådär mitt på vägen)

Skolan idag har vart otroligt seeeeeg, har nog aldrig vart med om en fredag som har gått så långsamt som denna. Kemin satt vi i bibblan och läste, eller ja mer "läste" satt och pratade och lite sånt.. Lunchen var väll sådär.. Efter det 2 timmar matte utan lärare. Eller va två lärare som var och kollade närvaron när vi började och sa hej då när vi skulle sluta ca 2 timmar efter de var där första gången ^^ Så ja det resulterade att jag knappt gjorde ett tag, eller ja jag tror jag gjorde ETT tal. Behövde ju hjälp men ingen som kunde hjälpa mig.. Så får ta tag i det efter lovet.. men efter mycket väntande och kollande på klockan ca 1242893 ggr så slog äntligen klockan 15:00, och vi slutade för dagen. DET ÄR NU SPORTLOV

Gick upp på mitt rum packade det sista och gick ut till bilen med allt, skickade sms till de som skulle åka med, och en stund senare var alla väskor packade och vi drog iväg hemmåt. Var hemma vid ca 20:00 tiden.
Och vad har jag då gjort i tre snart 4 timmar hemma?
Jo det första gjorde var typ att fixa lite mat, dock så glömde jag salta på spagettin, typiskt. Det possitiva var att jag kom på det ungefär när jag hade ätit hälften, + att jag åt en vitlöksbaugette till. Efter det åt jag morötter och dipp. Vet ni hur det var? Och min söta mamma hade fixat klart allting så morötterna var skalade och skurna och dippen var vispad och klar! Jätt skönt :)

Nu måste jag inta sänge ska upp vid ca 7 tiden imorgon, för vid 8:45 ska jag ta saaben upp till Nitten för att tillbringa dagen utomhus genom att kolla på rally, jag lovar det kommer komma bilder i morgon kväll. Dock så blir det inte med systemkameran utan med vanliga kompaktkameran. Det är ju bilder det också ^^
Nu ska jag avrunda, förlåt för ett inlägg utan bilder och en massa text. Det blev tyvärr så idag.
Puss och godnatt

Ställdalen

Kom hem för ca 2 timmar sedan, efter jag klivit innanför dörren blev det att laga mat och sånt. Mysa framför tv:en med dipp och morötter. Nu ska jag ta en dusch i varmvatten ^^
Jag skriver ett litet längre inlägg när jag kommit ut från duschen
PUSS


Hej då Gamleby om ett par timmar...

Ja om några timmar åker jag hemmåt mot Ställdalen för att tillbringa ett sportlov på hemmaplan. Jag har en massa att göra, så ja blir nog fullt upp men ska självklart också vila. Det vill säga ladda om batterina!

Men nu är det fika i skolan, så ska ta sista väskan och ställa den i bilen för att sedan fika. Efter det är det två timmar kemi som väntar, sedan lunch och efter det två timmar matte b. Slutar vid ca 15:00 så vi (3 andra som också ska åka med) planerar att åka härifrån vid ca halv 4. Så detta blir sista inlägget jag gör innan jag åker. Skriver när jag har kommit hem till Ställdalen, vid ca 20:00 tiden i kväll. Kika in då! PUSS

Objektiv

Hejhej!
Sitter och kollar runt på internet efter ett nytt objektiv till min systemkamera, men vad ska man välja?
finns jätte många som jag inte skulle tacka nej till..det är ju det vissa är ju så otroligt dyra.
Varför ska dem vara det, det kan man fundera på.

Det finns två som jag skulle vilja beställa tillsammans skulle de kosta ca 2300:-
de objektiven jag vill ha är dessa:Ett fast 50mm, kostar 995:-Ett telezoom 70-300mm, kostar 1368:-


Det blir helt enkelt att fundera på lovet om man ska beställa eller inte, skulle jätte gärna vilja ha lite nya objektiv. Så man kan utveckla, sedan ska jag i sommar fotografera på ett bröllop och då kan jag inte ha det objektivet jag har nu ett 18-55mm. Eller kan, kan jag väll men blir inte lika bra bilder!


KALLT

Det är helt sjukt vad kallt det är!! Fast det är konstigt för mitt element är rö hett, eller ja det är jätte varmt i alla fall. Om allt hade vart som vanligt så hade jag ställt mig i duschen ett tag, men ja där är det också kallt. Finns knappt något varmvatten..
Så vad ska man hitta på, det får nog bli en kall och uppfriskande dusch i alla fall.

Torsdag!

Imorgon är dagen med stort D här. Efter skolan blir det att åka hem, äntligen!
Ska bli super skönt, dock inge roligt att köra när det är så halt men det är bara att ta det försiktigt så ska det nog funka, ska ni se! Beräknas vara hemma vid ca 19:30-20:00.

Idag då, hade vi svenska i morse. Var jätte duktig och jobbade, satt knappt någonting vid facebook eller bloggen!
Sedan lunch efter det VO, och sist Block. Torsdagar är verkligen tråkiga kan jag upplysa er om. Ändå gick dagen hyffsat snabbt. Nu sitter jag här på mitt rum har burit ut två väskor i bilen, de andra str kvar här på rummet. Ska ta de imorgon. Annars blir det bara att ta det lungt resten av kvällen, ska ringa mamma också hade jag tänkt nu här snart. Hoppas hon svarar, men det ska hon väll göra.
Skriver mera senare!

Dagens lista - Torsdag

Dagens låt: Lite olika låtar, från rummet bredvid ^^
Dagens dusch: Ska ta en dusch senare ikväll, och hoppas då att det finns varmvatten!
Dagens frisyr: Uppsatt, för är för lat att göra något annat.
Dagens smink: Det vanliga.
Dagens kläder: Leggings, kjol och tröja.
Dagens händelse: Att laxen i skolan var väldigt god.
Dagens planer: PACKA, och fixa.
Dagens vill ha: Fredag.
Dagens saknad: Jon, mamma, syskon, släkt, vänner, alla! 
Dagens tråkigaste:
 Att jag varje gång ska hem, tar med mig alldeles för mycket, ändå är det ganska bra denna gång ^^
Dagens måste: Packa och duscha ^^
Dagens dricka: Vatten & lingondricka
Dagens köp: Inget.
Dagens mat: Smörgås på fikat, lax, potatis och sallad till mat. Soppa och creps till kvällsmat.
Dagens mående: Jo, det är bra med mig. 

Dagens lista - Onsdag

Det var väldigt länge sedan som jag la upp
en dagens lista får bättra mig på det.

Dagens låt:
 Sonja Aldén & Shirley Clamp - Du är allt.
Dagens dusch: För ett tag sedan kanske två timmar. Dock fanns det knappt nå varmvatten eller något tryck på vattnet. Så höll mer eller mindre på att frysa ihjäl!
Dagens frisyr: Inbakad fläta.
Dagens smink: Som vanligt, puder och så.
Dagens kläder: Jeansleggings, linne och tjocktröja.
Dagens händelse: Att vi var i fotostudion på Fotoskolan!
Dagens planer: Den är snart slut men ja blir om npgon timme att sova. Innan dess blir det att ta det lungt här framför datorn, funderar på om jag ska packa lite mera också, men vet inte vad jag ska packa. Så får nog fortsätta imorogn.
Dagens vill ha: FREEEEDAG! För då åker jag hem till Ställdalen ♥ dags för sportlov i en vecka!
Dagens saknad: Jag saknar Jon, och alla på hemmaplan.
Dagens tråkigaste: Att jag har tråkigt, skulle behöva packa men vet inte vad jag ska ha med mig.
Dagens måste: Har inga måsten idag, eller jo egentligen packa. Men det är bara onsdag så det är inte ett måste!
Dagens dricka: Vatten & lingondricka
Dagens köp: Blinkers/varselljus till min bil, från Biltema..
Dagens mat: Förs i morse fm-fika, en smörgås och lingondricka. Mat fanns 6 olika saker att välja mellan så tog pizza, stektpotatis och makaronipudding samt till efterrrätt var det chokladmousse, sjukt gott! Även där drack jag lingondricka. Till kvällsmat bjöds det på korv och mos och gissa vad jag drack, ja precis lingondricka!
Dagens mående: Jo det är bra, kan det vara bättre när det börjar närma sig hemgång? Knappast, thihi!

110216 - onsdag

Hej Hallå!

Det är onsdag idag och det börjar närma sig hemgång bara 2 dagar kvar nu :)
Idag har jag haft fullt upp hela dagen känns det som, min dag började imorse vid ca 9:30 då jag gick upp för att göra mig i ordning för fm fikat vid 9:50. Kom dock inte ner dit förrens vid ca 10-tiden. Jag hann ju i alla fall, efter det så var jag tvungen att gå upp på rummet igen för att hämta lappen jag hade skrivit vad jag skulle ha på Biltema. Så hämtade den, sedan tog jag bilen in till Västervik. Handlade det jag skulle och åkte tillbaka till Gamleby igen..

Gick till rummet ett tag och lämnade det jag hade köpt och begav mig till skolan igen. Sprang runt och letade överallt nästan efter Sofia och Sarah men fann dem efter lite letande i färg/form salen! Vi gick up för att äta lite mat, och det var inte lite mat det bjöds på utan hela 6 rätter var det, det var nämligen så att det idag bjöds på alternativa rätter. Det vill säga sånt som har blivit kvar. De brukar göra så innan lov.. Tur hade vi också för det fanns chokladmousse sen igår kvar också, thihi så vi tog lite sånt också. Otroligt gott!

Efter det tog vi bilen ner till Fotoskolan för att tillbringa dagens lektion i fotostudion. Fotograferade föremål samt porträtt. Jätte skoj! Så timmarna bara sprang iväg och det var dags att plocka ihop alla blixtrar och sådant!
detta var en bild som vi tog idag, jag tror det är jag som tagit den annars så är det Sofia (kika in på hennes blogg HÄR) för vi använde samma kamera!


Jag har tråkigt

Precis som rubriken säger så har jag tråkigt. Känns för tidigt att gå och lägga sig redan då jag har sovmorgon imorgon och därmed så behöver inte jag gå upp så tidigt utan räcker med att jag går upp vid ca 9:00 för att hinna ner till fm fikat. Imorgon efter fikat blir det att åka in till Västervik och till Biltema för att köpa en grej till bilen. Så ja hade tänkt fixat det innan skolan.

Förresten så känns det som klockan är mycket mera än 21:21 känns som den är typ mitt i natten. Nej men i alla fall skulle man kunna tro att klockan är 23:21. Men det är den icke. Jag tänkte i alla fall lägga mig i sängen och kolla på en film och sedan sova. PUSS

Fotouppgift

Lovade ju er att visa min fotouppgift. Dock blev den inte alls bra, men det får duga.
jag hoppas vi får någon rolig fotouppgift över lovet då man är hemma, skulle vara roligt, det får vi se imorgon om vi får något.

Aja här är i allfall veckans fotouppgift
fotografera ett föremål, övning att använda ljus


Skola slut för denna dag

Så har även tisdagen passerat i rekord fart. Det är dock bra för jag vill hem, bara 3 dagar kvar eller ja om 3 dagar så sitter jag i bilen och är på väg hemmåt mot lilla Ställdalen. Som sagt tre dagar kvar i skolan, vi hoppas de går fort. Det ska det nog göra.

- Onsdag, Digitalt foto i 3 timmar, vi ska vara borta på fotoskolan. 13:00-16:15
- Torsdag, Svenska 2 timmar på morgonen, på eftermiddagen har vi VO och Block. 10:10-16:15 
- Fredag, Kemi 2 timmar på morgonen, eftermiddagen har jag 2 timmar matte. 10:10-15:00

Så ser mina dagar ut fram tills fredag i skolan. Det är bara att kämpa sig igenom dem! Sedan får vi ett välbehövligt lov i en hel underbar vecka. Under den veckan ska jag hinna med lite olika saker, som till exempelt:

- Besikta bilen.
- Jobba.
- Tandläkaren.
- Träffa vänner, familj och sånt.

och bara njuta av att vara hemma och ledig. Ska bli skönt, får se kanske blir Sthlm också, men det får vi se inget bestämt. I så fall måste jag ta bilen dit för att sedan ta bilen till Gamleby från Sthlm. Så ja och jag vill inte köra i Sthlm, då får se kanske inte blir Sthlm. Vi får helt enkelt se!


Svenska!

Hej!
Sitter just nu och har svenska, men vi var bort till receptionen och tog oss lite gelehjärtan och gelehallon ^^ Mums, så nu har jag lite mer energi som jag ska lägga på att skriva om Marianne Greenwod. Skriver ju både om henne på median och svenskan. Blir lite tjatigt men det funkar.
Så nej plugga nu, så jag får någoting gjort! Slutar 16:15 så vid 16:30 blir det att äta mat. Idag var det makaronipudding, så det ska bli gott! Efter det blir det att gå upp på rummet och sedan göra fotouppgiften som är tills imorgon, får se ni kanske kan ta del av någon bild som jag tar i kväll här på bloggen!

Nu tillbaka till studierna, det som är det negativa med att ta med egen dator är att man gör så mycket annat som man inte borde göra. Som till exempelt facebook, msn, bloggen och sånt dära. Pluggandet åker åt sidan, hela tiden. Så nu ska jag ta tag i det så jag kommer någon vart!


Väntar på mat

Hejhej!
Nyss haft 2 timmar kemi, läste lite i boken. Måste sätta igång snart att plugga så jag kan ha prov på kapitel 5-8 men det får bli ett senare mål. Har ju kemi på fredag också, så får plugga mycket då i stället när det inte blev så mycket idag ^^

Snart blir det mat också, sitter runt ett bord tillsammans med Sofia och Sarah. Sofia sitter också vid sin lilla dator och Sarah läser Asterix ^^ Som hon nyss tog ur en hylla här på biblioteket!
Det bjuds på köttfärslimpa och antagligen potatis samt salladsbuffé som vanligt. Till efterrätt är det chokladmousse och grädde. Ska bli riktigt gott! Efter lunch så har vi media i en timme, undrar vad vi ska göra då? Sista två timmarna så ska vi ha svenska, ska egentligen starta ett novellprojekt men tror jag hoppar det och fortsätter istället med mitt egna projekt. Får se vad läraren säger om det ^^

Kan även säga att det snöar fortfarande ute, om 3 dagar så åker jag hem till Ställdalen! Ska bli skönt, men jag hoppas bara att det slutar att snöa ute. Vill inte köra när det snöar, förresten så är det jätte halt ute också, inge roligt. Det är inget att göra åt utan det är bara att köra, förresten så är det 3 andra som också ska åka med hem! Två till örebro och en till Kopparberg!


här sitter vi just nu ^^


Stockholm - 11-13 februari

Tänkte nu berätta om min helg i både text och bilder. Så varning det kan bli ett långt inlägg men hoppas det är okej, blir ju inte bara text utan varvar som sagt med lite bilder också.

Fredag:
Resan mot Sthlm började på swebus -busstation i Gamleby dit en klasskompis skjutsade mig (det tackar jag för) Så blev skjutsad till bussen vid ca 19-tiden den skulle komma vid 19:15 men efter vad som stått på internet så var den ca 1(!!) timme försenad. Lika glad var jag för det, eller? Stod där vid busshållsplatsen och hoppade och skuttade runt. De som såg mig fick nog ett gott skratt, jag dansade jenka och hoppade återigen runt lite. Vid ca 20 tiden kom då den försenade bussen, jag satte mig tillrätta och fördrev tiden genom fb och bloggen (ni fick ju några inlägg medans jag satt där på bussen)

Bussresan gick rellativt snabbt och vid 00:00 nådde jag slutmålet. Haha var dock osäker om jag skulle av där eller inte jag trodde de skull säga Stockholm - centralstationen. I stället sa de Stockholm - cityterminalen? Ja ba hallå ska jag av här eller inte? Tog beslutet att det var nog här jag skulle av ^^ Det blev rätt också ställde mig utanför där jag stod tillsammans med en tant som också väntade på någon som skulle hämta henne. Hon tyckte det var bättre att vi stod tillsammans ^^ och jag kunde inget annat än att hålla med henne.. Efter en liten stund dök Jon upp efter att jag kommit underfund med vilket gate jag stod vid ;) Tanten som skulle till Centralstation gick med oss dit och vi fortsatte mot t-banan för att åka hem till Jon. Efter att vi råkat gå på fel t-bana och fått byta så kom vi rätt och vi kunde gå hem och sova..

Lördag:
Gick upp vid typ 12-tiden, det är illa! Haha men vi snabbade oss och äta frukost och begav oss mot fjärilshuset som ligger i Hagaparken så blev först att åka t-banan sedan fick vi även åka buss sista biten. Betalade in oss och gick där i regnskogen och kollade på både fjärilar, fåglar och en spade ;) Var mysigt och roligt, tog en fika i deras fik också innan vi åkte tillbaka in till stan och hem till Jon igen. Senare på kvällen åkte vi ännu en gång in till stan för att käka. Vi hamnade på en jätte mysig restaurang där vi åt äkta italiensk pizza bakad i sådan dära stenungd. Riktigt gott var det. Åkte hemmåt igen och tog det mest lungt!

  
  
  
  

Söndag:
Vi gick upp tidigt, vid ca 9-tiden. Åkte in till stan för att äta frukost. Gick på stan ett tag för att sedan ta t-banan till gamla stan och till slottet där vi kollade på vaktavlösningen. Intressant och roligt faktiskt. Efter det åkte vi hem till Jon igen, jag packade och så. Vid ca 16-tiden begav vi oss mot t-banan igen för att åka till Centralstation där min buss gick ifrån. Så vid klockan 17:00 lämnade jag Stockholm och begav mig hemmåt mot Gamleby. Var framme i Gamleby vid ca 20:30 och gick sedan till skolan. Kom in på rummet vid 21-tiden. Däckade sedan i sängen. Då jag på bussen nickat till flera gånger ;)

  
  
  
  


Jag har haft en underbar helg tillsammans med älsklingen, synd bara att det går så fort. Jag hoppas vi snart ses igen, gör jag saknar dig redan. ♥


Hej hej!

Jag står nu vid swebus busshållplatsen igen denna gång sitter jag i en bil och väntar på en kompis som kommer med bussen :) så ja jag får väll stå har och vänta ett tag! När jag kommer tillbaka till skolan blir det en dusch sedan ska jag skriva och visa er bilder från helgen :) så kika in lite senare i kväll för att ta del av min helg :) puss


Alla ♥ dag

14 februari idag, det innebär att det är alla hjärtans dag idag
en dag då man får vara extra kärleksfull mot sina nära och kära
jag vill passa på att skicka en kram till alla mina vänner, familj och släkt

självklart en massa kramar och pussar till min älskade pojkvän, Jon


Planering för vecka 7

Måndag: Alla hjärtans dag ♥
Dagen har spenderas i skolan, med matte och media. Till efterrätt fick vi faktiskt pepparkakshjärtan, mums. Utanför stod det en stor skål med gelehjärtan och gelehallon. Det går inte att hålla sig därifrån ^^ Gott var det. Nu efter skolan har jag bara tagit det lungt och försökt överleva kylan, helt otroligt va kallt det är på mitt rum :(
Förresten vi har fått ännu mera snö :( jag vill inte ha snö, jag vill ha bar mark. Vid ca 19:30-tiden ska jag dra mig neråt mot byn eller ja lite tidigare får jag nog gå ut. Ska hämta Anni vid bussen ca 20:15 men innan dess ska jag in på affären en sväng..
Tisdag: Skola, mellan 8:50-16:15. Kemi på morgonen, sedan håltimme. Lunch, media och sista två timmarna har jag svenska. Där vi tillsammans med andra svenska grupperna ska börja på ett novell projekt.. Blir sedan att äta kvällsmat för att sedan gå upp på rummet och ta det lungt.. Måste också fixa fotouppgiften, som är tills på onsdag.
Onsdag: Sovmorgon börjar klockan 13:00. Så blir väll att gå upp vid ca 9-tiden för att göra sig i ordning för fika vid 9:50 efter det blir det att gå upp och dammsuga + dammtorka på rummet. Vänta på mat som är 12:15 slutar dagen vid 16:15. Förresten så ska vi vara på fotoskolan, och fotografera. Ska bli jätte roligt! Kvällsmat vid 16:30 och efter det blir det att packa lite smått.
Torsdag: Sovmorgon innan skolan eller när jag går till skolan så ska jag även ta med mig lite saker och lägga i bilen, det vill säga det jag ska ta med hem. Börjar klockan 10:10 men innan det så är det fika 9:50-10:10 med svenska, lunch VO, block. Slutar klockan 16:15. Kvällsmat, sedan hem och packa allt för morgondagens hemfärd. Kanske också springer ut med någon väska beror lite på..
Fredag: ÄNTLIGEN FREDAG!!
Idag åker jag hem till Ställdalen, åker härifrån vid ca 15:30. Så beräknas komma hem runt ca 20-tiden. Åh va härligt att komma hem igen. Det är inte heller bara för en helg utan en hel vecka!! Då vi har sportlov vecka 8 :D
Blir typ efter skolan att gå till rummet, ta det sista ut i bilen. Skicka sms till E och sedan åka!
Lördag: Vet inte vad som händer! Jag är i alla fall hemma i Ställdalen :)
Söndag: Inget planerat ännu!

Dag 25/25 - Min favorit högtid.

Tjugofemte dagen

Min favorit högtid:
Helt klart så är min favorit högtid JULEN en sådan mysig tid. Både innan, då dagen kommer och efter. Att bara få umgås med nära och kära som man älskar. Få mysa, med all julmat, julklappar.
Det går inte att förklara det är en härlig högtid, som jag älskar otroligt mycket!


vår julgran, för två jular sedan,
klädd av mig och min pappa


Hejhej!

Jag är hemma från huvudstaden för denna gång kom tillbaka hit till internatet vid ca 21. Måste bara säga att jag har haft en super bra helg. Dock har jag inte orkat uppdatera bloggen, ledsen för det. Jag slutar ju tidigt i morgon (klockan 14.00) så jag uppdaterar er då med både bilder och text :) missa inte det. Nu ska i alla fall jag sova, är super trött! Förresten så är det sista veckan innan lovet! Det gillar vi :) förresten jag har inte heller lagt upp planering för veckan som kommer så ja det kommer också upp i morgon :) godnatt.


Lite uppdate!

De har inte internet på denna buss, sådär lagomt tråkigt :( så ja vad ska man hitta på? Puss


Hej!

Jag sitter nu på swebus igen på väg till Gamleby igen. Efter en mycket trevlig helg i huvudstaden! För mycket folk på bussen så orkar inte ta upp datorn får se om jag gör det lite senare. Nu vet ni ju i alla fall att jag är på väg hemmåt igen. Skriver mera antingen när jag kommer tillbaka på internatet eller när jag tar upp datorn på bussen om de då har internet! Puss


Dag 24/25 - Mitt favoritprogram – och varför

Tjugofjärde dagen

Mitt favoritprogram – och varför:
Mitt favorit program tror jag nog är Extream Home Makeover. Det är ett sådant lyckligt program, familjer som får en ny start på livet. Pga vad nu som har hänt dem, att få ett anpassat hus för en rullstolsburen måste vara en dröm. Att inte vara "fast" kunna vara en "normal" människa.

Varje gång jag kollar på programmet gråter jag, jag gråter jämt till detta program.

Har även andra favorit program, det finns många bra program!

Stockholm

Hej!
Kom fram till Sthlm tillslut igår, stod och väntade tillsammans med en tant som också väntade på någon som skulle komma och mööta henne. Jon komm och vi gick till centralstation då man gick av vid cityterminalen. Där skulle även tanten också bli hämtade så hon tackade och vi sa hej då och tog t-banan hem till Jon.

Gick och la oss direkt vi kom hem typ, efter att råkat åka fel tunnelbana en gång ^^ Thihi, men det är lungt. hehe och jon sa att jag inte skulle skriva det i bloggen. Vadå, vi kom ju rätt så :) Lite roligt är det ju att åka t-bana, men det är ju det man hiner ju knappt sätta sig innan man ska av igen ^^

mera uppdate kommer på bussen hem i morogn om det då finns internet, men det hoppas vi på att det finns annars kommer jag få en otroligt TRÅKIG bussresa hem. Så ja internet på bussen i morgon håller vi tummarna för!

Nu dags att sova, upp vid ca 8-tiden imorgon för att gå på stan på förmiddagen, hinna till slottet, och hem packa för att sedan åka till stan igen och åka hemmåt. Klockan 17:00 går bussen från city terminalen, eller jag antar att den går där!
PUSS

Dag 23/25 - En låt som får mig att gråta.

Tjugotredje dagen

En låt som får mig att gråta:
Det finns många låtar som faktiskt får mig att gråta, bland annat olika låtar som har spelats på begravningar
- Stilla ro och nära
- Bridge over trouble water
- Tears in heaven

Det är de låtar jag kommer på just nu, finns säkert flera. Men det var några i alla fall.
Tycker låtarna ovan är väldigt fina, men sorliga. Sedan blir de mer sorliga när jag kopplar de till begravning. Så ja det är nog därför jag gråter till dem. Ändå kan jag sätta mig och lyssna på den, för att gråta en skvätt eller bara för att de är fina.. Dock så ska jag säga att jag gråter ju inte varje gång jag hör dem, men de flesta gångerna, kommer det någon tår rullandes ner för mina kinder..

Snart framme

Jag skriver nu det sista inlägget för denna bussreda, jag är snart i Stockholm. Eller ja om ca 30 minuter, men jag packar ihop datorn redan nu så det är klart, så slipper jag stressa ^^,
På tal om sista inlägg så är det nog även sista inlägget för idag, jag återkommer imorgon!
Puss och ha en fortsatt bra kväll.


Min mini-pc

Hej!
Måste bara säga att i sådana hära lägen är jag glad att jag köpte en mini-pc för att den är lätt och smidig att ha med sig. Det är toppen på bussar, tåg (jag menar jag som åker det så ofra...not) men de gånger jag gör det så är det toppen. Var kanske därför jag köpte den? Eller?
Nej ska jag vara helt ärlig så var det ett rent impulsköp, tänkte inte alls igenom det utan på mindre än typ 1 timme hade jag kikat på lite olika datorer, ringt till mamma, lagt en dator i kundvagnen och klickat på klar. Så var en dator på väg hem till mig? Onödigt, ja. Eller kanske inte egentligen, har ju faktiskt börjat använda den mera än vad jag gjort sen jag köpte den. Så nu har jag ju faktiskt den med mig till skolan och så, ja jag får ju ut lite mera av den än att den ska stå som en prynadssak på mitt rum ^^

och det är ju positivt ^^ och om jag inte hade haft den hade ni inte fått uppdate från min bussresa ;)


HAHA

Kan berätta lite roliga saker, nu när jag inte har så mycket att göra!

För det första jag hade på mig ett par leggings från nelly de med spets under eller va man ska säga. Kanske inte de bästa leggingsarna att ta när man ska vänta på bussen ute i typ -6 i ca 1 timme. Men det fixade jag med hjälp av att ta på mig ett par till leggings som jag hade med mig i väskan. Haha så det gjorde jag  medans jag stod och väntade på bussen.

och för det andra...

... En kille som också stod och väntade på bussen, ha hade upp sin mobiltelefon efter ett tag tog jag upp min (han hade lagt ner den) och skulle kolla vad klockan var. Efter ett tag att killen frågar:
- Do you know what time it is?
 jag svarar då:
- Twenty

Till svar får jag då:
- Then it should be here soon. 
- Yes.


Nu till det roliga om ni inte redan upptäckt det.. Haha vadå twenty? HAHAHAHA vad fick jag det ifrån? Hmm det kan man fundera på. Känns som jag måste börja plugga engelska igen, jag vill göra om A kursen. För engelska är ett otroligt bra språk att kunna, och som det känns nu så har jag tappat mycket av att inte läsa det på snart 4 år, helt sjukt. Så nu har jag bestämt mig för att på nästa folkhögskola som jag gå på är ett krav på att man kan läsa engelska där för då ska jag verkligen göra det!


Dag 22/25 - Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.

Tjugoandra dagen

Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln:
Vad ska jag säga? Förut tyckte jag verkligen inte om det men ju äldre man blir desto mer accepterar man hur man ser ut i stället för att se det dåligt. Finns jag kan inte säga att jag är överlycklig, men det är bara att acceptera och jag är den jag är jag, för jag vill inte vara någon annan.

Så reaktionen när jag kollar mig själv i spegeln är alltså helt okej.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva mera om det.

1 timme på buss

vi lämnade precis Söderköping och fortsätter våran resan mot Stockholm

Fortfarande på bussen, och har nu suttit här i ca 1 timme, kan också säga att nu har jag två säten för mig själv. När jag klev på var jag tvungen att sätta mig bredvid en annan, men den mitt emot i gången blev ledigt så skyndade mig att sätta mig där ;) Så nu är det lite skönare att åka buss, och ska jag vara ärlig så är det lite mysigt att åka buss (om dem har internet och man har en dator, haha) inläggen blir lite småtråkiga men jag ska ta och skriva inlägget för dagen min 25 dagars utmaning!
var så säkra på att det kommer mera uppdate om ett tag, för det finns ju inte så mycket annat att göra. Haha, såblir en del blogginlägg på denna resa, och ja det är väll bra det för att har vart världens dåligaste på att blogga idag, jag ber om ursäkt för det..

nu kom vi precis till norrköping, och står just nu här och väntar!
mera uppdate senare..

På swebus

Hej!
Sitter just nu på bussen som är ca 50 minuter försenad och är på väg till Stockholm. Det vill säga att jag kommer att vara i Sthlm vid typ 00:00 inatt. Drygt, men det är väll bara att gilla läget. Det bästa är väll att de har internet på bussen, och att då tiden går fotrare, så ja det är skönt!!

Kommer vara helt död när jag kommer fram är redan trött, och fryser så sjukt mycket så det är inte sant, så ja ett täcke just nu vore ju verkligen inte fel alltså!
Så vad händer nu då, jo jag ska försöka underhålla mig genom datorn och hoppas på att tiden går fort så jag får gå av någongång!

Måste även säga att: Vad sa jag, om jag sätter mig på en buss så kommer den vara försenad. Nej men kolla bussen är försenad precis som jag sa, och antog. Skönt att man kan ha rätt ibland i alla fall. Dock är det ju inte på sådana här grejer som jag vill ha rätt på ;) Men men nu har jag bevisat det, får se när man sätter sig på en buss igen. Eller ja det är på söndag jag sätter mig på en buss igen, då för att åka tillbaka till Gamleby! Vad tror ni, försenad buss då också? Haha ja jag är ju inblandad så ja självklart kommer den att vara försenad, var så säkra! Det är min vanliga tur det ;)

Skriver mera lite senare. Puss

Hej bloggen :)

Hej! Jag står just nu på flisvägen och väntar på swebus som just nu är en kvart försenad och jag tror den skulle vara ca 40-50 minuter försenad.. Men det är bara att fortsätta vänta. Sjukt kallt är det också! Förresten våren som jag trodde var på väg ja den är bara att glömma för vi är tillbaka på ruta ett med en massa snö! :( jag får skriva lite till så tiden går lite fortare kan även säga att jag kom på en jätte bra ide med att skriva utan att ta av sig vanten, jo bara hitta en pinne och använda den som pekpinne väldigt bra men måste avsluta nu och röra på mig! Hörs senare :)


Sthlm nästa

Hej
drar nu till bussen för att åka till stockholm,
hörs på bussen om det finns internet annars i kväll när jag kommit fram

Hej. Hela denna vecka har jag sovit dåligt...

Hej. Hela denna vecka har jag sovit dåligt, eller ja jag sover bra när jag väl sommar. Det är det dära att somna. Jag ligger och vrider mig ungefär 150 varv känns det som, innan jag säger till mig själv att jag nu måste sova! Så det senaste dagarna har jag kollat klockan när den har vart 01 eller till och med senare. Tänkte att jag idag skulle komma i säng lite tidigare den planen sprack. För jag ställde nyss bort datorn och la mig till rätta i sängen. Så varför bloggar jag? Det kan man fundera och det funderar även jag ^^ Nu ska lägga mobilen på bordet bredvid och sedan sova. God natt!


Hur lyckas man?Jo, det är enkelt..
Först måste du heta Emma Ida Linnea Sjögren, sedan måste du också försöka öppna en tandborste?
Haha ja exakt skulle öppna en tandborste som låg i en sådan dära kartong eller med "kartong" bakpå och med hårdplast fram på. Försöker med sax och allt sedan drar jag och då händer detta ^^

Det värsta av allt är att det är mitt på knogen och det gör ont när jag böjer.
Dock inte så alvarigt men irriterad att jag jämt ska göra mig illa av mina 10 fingrar är det tre fingrar jag har ärr på, haha lite klantingt!
Mitt mål innan jag dör är att ha ett ärr på alla fingrar...eller inte


Planerar

Jag sitter och planerar min kväll!
Jag funderar på om jag ska packa lite eller om jag först ska gå in och duscha och packa efteråt. Som det ser ut nu så lutar det nog åt att först duscha och sedan packa lite. Hinner ju packa det mesta imorgon, men jag kan ju börja lite smått ^^

Ikväll innan jag ska sova så ska jag fortsätta kolla på Alice i underlandet som jag började kolla på igår kväll men orkade man kolla en halv timme. Sen var jag för trött för att se vidare så får helt enkelt fortsätta idag..

Det jag även skulle behöva hinna med idag är att röja upp bland kläderna på mitt rum, min stol är helt överfylld med kläder så får ta tag i det, så jag på söndag när jag kommer hem från Stockholm mötts av en fint och städat rum. I stället för ett rum där det ser ut som att en tornado eller en bomb salgit ner. Det är ju alltid trevligt att komma hem till ett städat och fint rum. När vi endå är inne på mitt rum, så måste jag även vattna blommorna. Inte gjort det sedan, hmm kommer inte ihåg när jag gjorde det sist så det kan nog vara ide att göra det..

Nu in i duschen, skriver mera senare!
Puss

Dag 21/25 - En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.

Tjugoförsta dagen

En bild på mig själv som är tagen utav någon annan:
Hittade knappt några bilder på mig själv som nåon annan tagit, inte på denna dator i alla fall.
Så det fick "tyvärr" bli en mobil bild som är tagen för x antal år sedan när jag gick på Lindeskolan. Bilden är i alla fall tagen av min underbara kompis Pernilla (kika in på hennes blogg HÄR)Sitter på svenska lektionen!

Hejhej!
Borde egentligen skriva på mitt svenska arbete, där jag ska skriva och hålla ett föredrag om Marianne Greenwood som var en svensk fotograf och författare som levde mellan 1916-2006. Dock så orkar jag inte formulera meningar, men måste ta tag i det. Redovisning av detta arbete ska ske efter sportlovet så ja jag har ju lite tid på mig, och jag är så att om jag vet att jag har tid på mig så skjuter jag det framför mig tills typ en vecka innan och jag kan då göra jobbet, det vill säga att ja måste nästan ha lite press på mig för att det ska hända någonting! Ska försöka att inte göra så denna gång utan att jag ska ta tag i det snart, och få det gjort så jag kan träna på det och kanske inte behöver vara så bunden till "manus".
Om jag känner mig rätt så kommer jag att läsa direkt från "manus" men det får gå bra det också, jag gör det ju ändå! Tänk inte på det nu är endå typ 2 veckor så ja jag får nog ta och börja skriva på det dära nu, så jag har gjort någonting på lektionen..

Skriver mera senare när jag slutat skolan och sånt. Förresten vid 13:15 ska vi ner till Åbyskolan på träffpunkt, vet inte exakt när det slutar dock, men antagligen runt ca 16-tiden..
På återseende.

Justja kan informera er om att det snöar här i Gamleby! Det gillas verkligen INTE någonting. Jag vill inte ha mera snö, det som de senaste dagarna känns som vår här, men nej nu börjar vi om på ruta ett, igen!!


(en bild från skolan, tagen för ett par veckor sedan)


Grattis på födelsedagen

I dag fyller min underbara pojkvän år, ett stort grattis till dig.
ska bli så roligt att få hälsa på dig i helgen, längtar jätte mycket.
JAG ÄLSKAR DIG ♥

tråkigt

Jag har tråkigt och klockan är bara 22:30. Får vänta ett tag till med att gå och lägga mig. Eller om man ska lägga sig i sängen och kolla på en film? Så får det nog bli faktiskt.

Imorgon är det torsdag, det innebär att jag har sovmorgon och att vi har matte, vo och block. Dock så är dagen i morgon annorlunda eller ja jag har sovmorgon som vanligt och även svenska har jag också det är eftermiddagen som ser annorlunda ut. Då ska vi nämligen till Åbyskolan på träffpunkt. Så det håller på mellan 13-16:15, skönt att slippa vo och block för andra veckan i rad ^^

Men nu en film, sedan sova. Uppdaterar mera imorgon. Har med mig den lilla datorn till skolan också så blir nog ett inlägg på svenska lektionen! Troligtvis, kanske ett innan jag går till skolan också. godnatt


Shopping

Hej!
Här kommer min Västerviks-shopping, jag var ju som sagt in till Västervik idag. Blev då att handla lite underkläder på Lindex. Fick allt detta för cirka 200:-
Dag 20/25 - Min favorit film.

Tjugonde dagen

Min favorit film:
Jag kan inte bara säga en av mina favori filmer för det finns så många som jag tycker om.
Så därför skriver jag några som jag tycker om utan inbördesordning

- Kärlek på menyn
- The last song
- Knight and day
- I rymden finns inga känslor
- Raise your voice
- Titanic

Det tråkiga är att jag kommer knappt ihåg vilka filmer jag sett eller jag kommer i alla fall inte ihåg titlarna..
Sedan en MASSA andra filmer. Kommer dock inte på några flera just för tillfället

Dagarna rullar på...

...ändå känns det som det aldrig blir fredag!

Fast det är det om 2 dagar. Så om nästan exakt 2 dagar sitter jag på en buss på väg till Sthlm. Åhh, vad jag längtar, det ska bli så roligt. Att få komma iväg ett tag från Gamleby, jag säger inte att jag inte trivs här för det gör jag. Det är ju skönt att komma iväg lite grann och det bästa är ju att jag..
Imorgon blir det att packa eller ska idag ta frem väska och lite sånt, haha redan i måndags ville jag packa. Kände att det kanske var i tidigaste lagret ;)

Förresten innan skolan idag var jag in till Västervik en snabbis, ensam shopping är trevligt! Med mig hem fick jag tre par trosor och en bh :)

Skriver mera senare. 

jaha?

Bara för att jag ska att denna dag hade gått lite saktare än gårdagen. Så bara sprang bara klockan iväg och den är nu snart halv 11? När, och hur blev den det så fort? Ett mysterium..

Imorgon är det onsdag bästa dagen på hela veckan. Pga att vi har digitalt foto då i 3 timmar. Mellan 13-16:15 innan det så ska jag för det första gå upp vid sisodär 9-tiden. För att göra i ordning mig. Gå till skolan för fika vid 9:50 och efter fikat så åker jag tillsammans med Anni in till Västervik. För att sedan vara tillbaka till skolan innan lunch 12:15. Efter skolan blir det att ta det lungt och fixa med lite olika saker. Avsluta kvällen med en film kanske? Vi får se.. Nu ska jag i alla fall inta sängen för att sova. Vi hörs imorgon. vet inte riktigt när jag bloggar. Det får vi helt enkelt se. Puss


Dag 19/25 - En bild på det jag köpte senast.

Nittonde dagen

En bild på det jag köpte senast:
Jag har tyvärr ingen bild på vad jag senast köpte så jag jag får helt enkelt berätta istället. Det senaste jag köpte var i söndags när jag var till ÖoB och handlade lite. Där jag bland annat fick med mig lite schampoo, balsam. En svart låda som man med hjälp av tryck knappar satte ihop. Tandkräm och två tandborstar köpte jag också sedan lite andra grejer ^^

Ett år och en månad

Tiden går otroligt fort, det är helt sjukt!
jag vill inte att det ska gå så fort, så snälla en pausknapp så jag hinner andas och tänka

Ett år och en månad har du nu vart borta. Kan inte hjälpa det men måste får skriva av mig ibland. Jag pratar kanske inte om dig varje dag, men ni alla ska veta att VARJE dag verkligen varje dag tänker på dig.
jag tänker tillbaka på de åren vi fick tillsammans, och vad roligt vi hade.
Så mycket du betyder för mig, lika mycket då som nu. Du är fortfarande min pappa, och jag är otroligt glad att jag är din dotter. Det är bara det att nu är du min ängla pappa och jag är fortfarande din dotter. Det kan inget eller ingen ta ifrån mig.

emellanåt så rinner det tårar för mina kinder, det finns så mycket jag vill berätta för dig
du försvann från mig alldeles för tidigt!

Du är älskad och saknad pappa, av många!


24 mars 1950 - 8 januari 2010
vila i frid


Långa och korta dagar.

Hej!
Igår gick dagen super fort och rätt som det var slog klockan 22 på kvällen, och jag förstod inte alls vart dagen hade tagit vägen. Idag är det helt tvärs om, klockan står i princip helt stilla. Den är liksom inte ens 20, och jag har hunnit med det mesta som stod på schemat idag. Eller ja en sak har jag kvar som jag snart ska ta itu med, orda upp en liten fotostudio och fotografera skugga. Efter det blir det att redigera lite bilder och sånt och ta det lite lungt :)
Så ja fotografera var det ja, visar lite bilder senare ikväll!
Puss

Rubrik-brist!

Hello!
Skolan slut, för typ 1 och en halv timme sedan. Jag har inte orkat uppdaterat så blev nu, men snart blir det iväg igen jag och Anni ska snart ut och fotografera lite grann. Till fotouppgiften i morgon, när jag kommer tillbaka till rummet blir det väll typ att redigera bilderna och spara på usb-minne. Resten av kvällen blir det att ta det lungt!

Måste även skriva JAG KLARADE KEMIPROVET SOM JAG HADE I FREDAGS, åh jag är så glad. Det bevisar bara på att man aldrig ska ge upp, utan verkligen kämpa! Så ja nu är det provet gjort nu är det bara att fortsätta med de andra kapitlen. Nästa gång är det kapitel 5-8, det som är skönt är att jag får välja lite själv när jag vill ha provet så det blir efter sportlovet kanske typ vecka 10? Aja vi får se.. dessa kapitel är svårare. Som sagt man ska aldrig ge upp!

Skriver mera ikväll, puss 

in the school

Hejhej!
Sitter i skolan och väntar på att få äta mat, som är om typ en halv timme. Det serveras pastasås med kyckling och pasta och som vanligt salladsbuffé. Ska bli gott eller ja i alla fall om man tar bort kycklingen så för min del blir det sås, pasta och sallad ^^,

Efter maten är det dags för media i en timme sedan svenska i två timmar. Slutar alltså vid 16:15, mat vid 16:30. Så är väll tillbaka på rummet runt 17 men ska även ut tillsammans med Anni och fotografera! Det blir även kvällens projekt när jag kommer tillbaka till rummet, att fotografra skugga..

på återseende, puss


Kom på en sak! I natt dunkade jag huvudet ...

Kom på en sak! I natt dunkade jag huvudet i väggen, haha eller ja slog i pannan. Vaknade av att jag smällde i, nu hur jag lyckades med det? Vi hoppas i alla fall i natt att något sådant inte händer :) godnatt


Snart sova

För det första måste jag bara tacka för alla kommentarer som jag fått idag, jag blir så glad. Ni gör mina dagar med era fina kommentarer. TACK

Hej!
Jag ligger nu i sängen (som för övrigt är världens skönaste säng) och skriver detta blogginlägg. Jag är nämligen på väg att sova. Förresten så kom jag på nu innan jag gick och la mig att jag helt glömt bort foto-uppgiften tills på onsdag. Lite drygt så ska ut i morgon efter kvällsmaten med en kompis och fota lite. Sen får jag ordna upp en liten fotostudio på rummet så jag kan fota skugga ^^ Det ska nog hinnas med i alla fall..

Förresten min mamma ringde till mig idag och berättade att mitt löne-besked hade kommit! Wiie, alltid roligt med lite pengar. Blir nog att jag jobbar någon dag på sportlovet också, ännu mera pengar! Det gillar, pengarna rullar in :D

Imorgon är det tisdag (tänkte skriva torsdag? haha) men nej så fort går inte veckorna. Lång dag i skolan imorgon, men brukar gå ganska så fort i alla fall så det är skönt. Har kemi x2, håltimme x1, lunch, media x1 och svenska x2. Förresten så blir det nog någon liten uppdate under dagen då jag imorgon tar med mig lilla datorn till skolan. För på svenskan blir det att sitta vid datorn. Så då tar jag med min egna :) Så nått inlägg slänger jag upp när jag är i skolan! Annars så blir det mera uppdate när jag kommer tillbaka till rummet typ runt 17-tiden. Aja vi hörs helt enkelt när vi hörs ^^


en bild från i vinter, på väg ut till P stuga.


Måndag, 7 december

Dagen har passerat, och det är bra för ju fortare dagarna går ju fortare blir det fredag och jag får sätta mig på bussen till min älskade Jon! Saknar honom

Dagen då skolan, två timmar matte i morse. Sedan efter det timmen innan lunch hade vi media. Planerade lite skulle sätta upp bilder till fotoutställning, haha men det slutade med att det är bara min bild som sitter där. Haha, får se när de andra kommer upp med biler..
Lunch, efter lunch så bar det in till Västervik för studiebesök på VT (västervikstidning) var roligt och intressant. Var tillbaka i skolan vid 16-tiden. Upp på rummet och vänta på mat.
Nu på kvällen har jag lekt i photoshop och bara tagit det lungt. Klockan har bara sprungit iväg, den är nu halv 10. Så jag ska väll snart inta sängen.. För att sova.
Puss

Dag 18/25 - Vad jag åt idag.

Artonde dagen

Vad jag åt idag.
Det blir ett långt inlägg detta..
Det började på fm-fikat imorse då jag tog två smörgåsar en med gurka på och en med tomat till det drack jag lingondricka. Blev inte riktigt mätt så jag tog en till smörgås och denna gång med gurka. Måste tillägga att det är världens godaste smörgåsar, mums. Det är mörktbröd med typ aprikoser och sånt i, jätte gott!

Till lunch serverades det chili concarne med ris. Så ja jag åt det + sallad. Till det var det baugett uppskurna i bitar så åt fyra sådana små smörgåsar också. Drack lingondricka till.

Åt en chokladbit när jag hade slutat skolan.

Åt kvällsmat i skolan, bestående av tre prinskorvar och stekt potatis samt lite sallad och gissa vad jag drack till? Jo lingondicka!

Det är vad jag har ätit idag, haha ja man äter rätt ofta här på folkhögskolan ^^
Man behöver ju inte vara hungrig i alla fall!


Dag 17/25 - En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

Sjuttonde dagen

En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Hmm, många personer man skulle vilja göra det med. Som kändisar och högt uppsatta personer som tjänar multum ^^
Något jag skulle vilja är att vara kille för en dag, spelar ingenroll vem det är eller jo lite grann kanske men kommer inte på någon sådär just nu på rak arm. Det skulle jag i alla fall, och varför är att det skulle ju vara roligt och se hur killar tänker och allt. Nej men bara sådär lite miljöombyte ;)

Nattuggla?

Hej! Jag kan inte sova ligger bara och vrider på mig. Kan det bero på att jag gick och ja mig klockan 3 på natten mellan lördag och söndag? Eller jag gick upp vid typ 11-tiden på söndag morgon? Jag vet inte men någon koppling har det nog! Har ont i huvudet också, inte bra. Bara hoppas det är bättre tills imorgon, hmm ja annars är det bara att gå till skolan ändå. Nu ska jag försöka på nytt att sova. Hinner nog med ett inlägg innan jag går till skolan, eller ja det är det som är tanken. Godnatt!


Planering för vecka 6

Måndag: Skola, börjar 8:50 med matte, 9:50 är det fika och på den rasten där ska jag även hinna skriva ut ett papper till media lektionen. Börjar igen vid 10:10 med en timme till matte. För att sedan mellan 11:15-12:15 ha media antar att vi ska disskutera filmen och förbereda inför studiebesök. LUNCH efter lunchen vid 13:00 åker vi in till Västervik och till Västervikstidning för ett studiebesök. Jag tror det är så att jag kör? Får se när vi kommer tillbaka hem igen. Kvällsmat vid 16:30 efter det blir det att fixa lite läxor som svenska sista novellen + ett omslag till alla noveller. Ut och fota till fotouppgiften!
Tisdag: En helt vanlig skoldag från 8:50-16:15. Får antagligen veta hur det gick på kemi-provet. Åh, jag håller tummarna. Håltimme mellan 11:15-12:15. Kvällsmat 16:30 efter det ta det lungt. Eller nej måste fixa foto-uppgiften tills på onsdag.
Onsdag: Min älskling fyller år idag, grattis ♥
Gå upp vid typ halv 9 tiden. Fixa i ordning sig vid 9:50 ska jag ner till skolan för fika efter det blir det att sätta sig i bilen och åka in till Västervik en snabbis. Tillbaka till skolan innan 12:15. Lektion från 13:00-16:15, då vi har digitalt foto.
Torsdag: Sovmorgon börjar min första lektion klockan 10:10 svenska i 2 timmar. Sedan lunch och efter lunchen det vill säga klockan 13:00 så är det Träffpunkt - föredrag om rasism på Åbyskolan (som ligger i Gamleby) det håller på tills klockan 16:15. Efter det hem, kvällsmat vid 16:30 efter kvällsmaten blir det att packa, packa och packa. Så det mesta är klart.
Fredag: Åhh vad jag längtat till denna dag!! Först är det skolan mellan 10:10-15:00 Efter det hem och packa det sista, vänta på mat klockan 16:30 Efter det blir det att fördriva tiden. För sedan vid 19:15 åker jag med Swebus till Stockholm för att hälsa på Jon över helgen. Åh älska!
Lördag: Stockholm!! Kommer antagligen bilder på söndag kväll.
Söndag: Stockholm, åker därifrån vid 17:00 och är hemma i Gamleby igen vid 20:15. Då blir det att antagligen visa lite bilder från helgen sedan ladda för sista veckan innan sportlovet!!

Dagens to do lista!

Det var detta jag skulle hinna med att göra idag, har inte hunnit med allt dock.
Det kompenserade jag med att göra saker som inte stod på listan ;)

Åka in till Västervik.
- Gå på stan. (var dock inte öppet, så åker in igen på onsdag)
- Åka till ÖoB.
- Äta något, typ hamburgare eller nått.

Städa rummet, det vill säga dammsuga, dammtorka och vattna blommor.
Blogga.
X- Sista delen av sumeringen av 2010. (jag hann inte får ta tag i det i veckan)
- Planering för kommande vecka.

Beställa biljetter till Stockholm. Åker ju dit nu till helgen som kommer fredag-söndag.
Fotografera skugga.
X Kolla på filmen en kärlekshistoria. (till median) (ska jag snart göra)
Ta det lungt och ladda för en ny vecka i skolan!

(det med √  har jag gjort och det med X har jag inte hunnit med)


Det jag också gjorde som inte stod på listan var att jag var till Biltema och köpte spolarvätska som jag sedan när jag kom tillbaka till skolan fixade med. Målat om naglarna har jag också gjort ;)


Photoshop cs3

Åhh, timmarna bara springer iväg när man sätter sig med PS, idag har jag laddat hem lite olika brushes och lekt lite med, det blev en med olika ögonfransar och en med ögonskuggor. Riktigt roligt faktiskt!
Nedan kommer resultatet, inte så duktig, är nybörjare. Så klaga inte för mycket ;)

(obs klicka på bilderna för att se i större format)

ORGINAL BILD


REDIGERADE BILDER

Fullt upp!

Hej!
Jag har vart till Västervik jag har fått mat i magen, jag har dammsugit. Sen är jag så dum och sätter mig framför datorn. Hmm ja då resulterar det i att jag fortfarande sitter kvar här. Borde egentligen städa men det var så här efter jag hade dammsugit tänkte jag "ska bara kolla facebook en sväng, sedan fortsätta" hmm det dära med en liten stund vet jag inte har nog suttit här en timme om inte mer..

Så nej ska fortsätta med städandet så det blir klart. Kan ju sätta mig här igen sen!
Vi hörs.

Hej!

Söndags nöjet denna helg, är att gå på ÖoB ;)


Dagens att göra 6/2-11

På schemat idag står det en hel del saker faktiskt, så måste snart ta tag i det och beta av
listan så jag är klar med allt tills jag ska sova. Så här ser min söndags lista ut:

 • Åka in till Västervik.
  - Gå på stan.
  - Åka till ÖoB.
  - Äta något, typ hamburgare eller nått.
 • Städa rummet, det vill säga dammsuga, dammtorka och vattna blommor.
 • Blogga.
  - Sista delen av sumeringen av 2010.
  - Planering för kommande vecka.
 • Beställa biljetter till Stockholm. Åker ju dit nu till helgen som kommer fredag-söndag.
 • Fotografera skugga.
 • Kolla på filmen en kärlekshistoria. (till median)
 • Ta det lungt och ladda för en ny vecka i skolan!

Tror det var allt, i alla fall som jag kommer på just för tillfället. Som sagt det är bara börja med listan, det första jag ska göra är Västervik! Vi hörs när jag kommer hem.
Vi får se ikväll vad jag hunnit med och vad jag inte har hunnit..


Sammanfattning av 2010, del 3/4

HÄR KOMMER TREDJE DELEN AV FYRA


Juli
Annat/fritid/om mig:
3 juli så åkte jag och mamma upp till Falun där jag skrev mitt teoriprov för körkortet. Tänka sig att jag klarade det också, otroligt glad.


Jag bodde i början av juli hemma hos Anna och Ted då jag gick intensivkurs i Ludvika. Var roliga veckor som varvades med körning, teori och data sittandes.. Helst av allt hade man väll velat vara ute och legat i solen och stekt, men körkortet är också viktigt!
 
Jag hade uppkörning den 7, men kuggade tyvärr. Efter lite sura miner var det bara att boka en ny tid och på´t igen. Visst var man lite butter.

7 juli samma dag som jag hade uppkörning fyller mosters gullunge år, även kallad Ted. Hela tre år blir han, han börjar bli en stor pojke nu.


Ett halvår sedan pappa försvann från oss den 8 juli. Saknar dig sjukt mycket ska du veta lika mycket nu som då om inte ännu mera, om det nu går att sakna dig mera..

Jag jobbade några dagar hos mamma, och fick in lite extra pengar. Det är alltid trevligt!

19 juli så startar vi våran semester. Jag, mamma, K&M. Jag älskar verkligen de veckorna vi är ute, det är så mysigt, det är till och med roligt att diska. Att få gå till servicehuset, finns bara tre ord jag älskar det! Så det blev att besöka en massa campingplatser och se sig omkring i södra sverige, runt småland. Besökte Galeby folkhögskola också och fick en rundtur där. Redan då tyckte jag skolan var bra och fin.

Skolan:
SOMMARLOV, härligt är det!

Bloggen:
Det var mest inlägg om intensivkursen det vill säga bilkörningen och i slutet av juli blev det inlägg från semestern. Tyvärr blev det inte så mycket bilder då det var segt att ladda upp dem och att jag inte hade tid, men jag tror ni klarar er.

Rolig händelse:
Jag måste säga halkbanan, det är nog bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, jag skulle lätt kunna göra om det gång på gång. En super rolig upplevelse, och otroligt läskigt på samma gång. Att bara snurra runt med bilen flera varv och försöka få stopp på den.. Att få "vattenplaning" och bara se skogen komma närmare och närmare och bilen bara fortsätter att åka, i den sekunden var jag otroligt rädd så det var inte lika roligt, det var som att se hela livet spelas upp i rekord fart för att sedan krocka in i ett träd. Nej det var läskigt, som tur var fick han stopp på bilen (inte jag som körde satt i baksätet) annars så var det super roligt!!

Olika bilder från månaden:
   
  
  
  

Augusti
Annat/fritid/om mig:
Den 2 augusti kom vi hem från semestern efter att ha vart ute i precis 2 veckor. Det är skönt att vara borta men som ordspråket säger, borta bra men hemma bäst.

Jag åkte tåg igen efter att inte gjort det sen jag slutade skolan, var hem till A och sov över där!

Jag, mamma, Lena (syster) och hennes kille åkte till Lindesberg och spelade äventyrsgolf där. Var jätte roligt vi avslutade med att äta lite mat på Bellas.

Den 11 augusti var dagen med stort D här, uppkörning igen!! Som jag kämpade det var nästan så man bara ville ge upp då jag kuggade första gången, men nej du man ska aldrig ge upp det är en sak som är sant. Så äntligen fick jag det efterlängtade körkortet!! Det första jag gjorde var att åka till Lådan dagen efter och bara typ 2 dagar efter jag hade tagit körkortet så var det bara att sätta sig i bilen och åka 30 mil neråt i landet till Gamleby. Dock så stannade viefter ungefär halva vägen och sov över där i en stuga tills nästa dag då vi fortsatte neråt.

Helgerna på internatet bestod mest i att åka runt och kolla vart olika vägar ledde och vart man kom.
Ett roligt äventyr och bra övning.

Skolan:
Jag och mamma åkte ner till Gamleby 2 dagar inna skolan började det vill säga vi åkte på lördagen den 14 stannade i Norrköping på en camping och fortsatte dagen efter att köra ner till Gamleby. Då man fick hämta nycklarna mellan klockan 16-20 på söndag kväll.

Skolan satte igång den 16 augusti. Hela första veckan fick vi hur mycket information som helst, och jag längtade hem som aldrig förr.. ALLT var helt nytt, nya männiksor, nytt ställe, ny skola som sagt allt var nytt.. 

Jag snorklade för första gången i mitt liv, med full mundering (stavning?) det vill säga såndära våtdräkt, handskar, strumpor, och sådana dära glasögon och sån där man andas i. Var jätte roligt, och en upplevelse. Det roligaste var ju att man i de dära våtdräkterna så flöt man så man kunde bara ligga och slappna av och kolla ner på botten. Riktigt härligt.

Bloggen:
Jag skrev om semestern och visade även bilder från semestern. För att läsa dessa inlägg igen eller ja för delen alla inlägg jag skrev under de två veckorna som vi var ute så klicka HÄR så kommer ni till den kategorin och kan läsa allt från dag ett tills vi åkte hemmåt.

Den bestog också i av mit klagande och hemlängtan i var och varannat inlägg. Mycket tankar som snurrade i mitt huvud.

Jobbig händelse:
Att behöva flytta 30 mil hemifrån. Till ett helt nytt ställe, nya människor, ny skola, nya elever, nya lärare. Varenda liten sak var nytt, nytt och åter nytt.

Olika bilder från månaden:
  
   
   

September
Annat/fritid/om mig:
Jag längtade hem en massa och under september månad var det två helgen jag åkte hem ena gången från onsdag-söndag och sedan åkte jag hem helgen när det var Kopaprbergsmarken det vill säga 24-26.

Jag var fortfarande ute och åkte en massa på helgerna och kolalde runt vad som låg i närheten testade olika vägar..

Jag hade faktiskt namnsdag den 14 sep, namnet den dagen är Ida och jag heter Ida i mellan namn.

Valet 2010 var här, det var dags att rösta. Jag röstade innan jag åkte tillbaka till Gamleby den 19 september. Så jag har gjort min plikt.

Den 24 september blev jag tillsammans med världen underbaraste pojke, Jon Magnusson jag älskar dig ♥
Några dagar senare fick jag 10 röda roser av honom, så underbar!

Skolan:
Den flöt på som vanligt, umgicks mycket tillsammans med Jon. Jag mådde otroligt bra, började äta frukost och gå upp på morgonen i tid.

I skolan var det kvällsaktiviteringar, med bland annat kubbturnering.

Bloggen:
Jag hade nedräkning på bloggen tills jag skulle åka hem, för att jag längtade hem. Tiden gick lite snabbare då.

Rolig händelse:
Åhh det måste vara när jag hade fått ett stort paket (i skolan finns det en brevlåda där vi som bor på internatet från paket och brev) jag hade under en längre tid kollat i denna brevlåda varje dag utan att det var något litet brev eller paket till mig, dock visste jag ju att det inte skulle vara något då jag inte väntade något brev eller paket. Så en dag, stog det på ett paket Emma Sjögren. Vet ni hur lycklig jag blev då? Satte mig på bänken och öppnade det var ett paket i ett paket i ett paket och längst in i sista paketet så låg det en marabou chokladkaka. Hade inte den blekaste aning om vem det var ifrån. Det kom senare fram att det var Sofia och Sarah som hade gett mig det. Jag kan säga att det gjorde hela min dag..

Olika bilder från månaden:
 
  
  

En vecka sedan

För en vecka så svimmade jag ju i duschen, jag tror jag ramlade ner när jag satt på toalettlocket. Dock vet jag inte det då det är helt svart och jag kommer inte alls ihåg vad som hände knappt. Jag slog i alla fall i mitt knä (som jag visade i DETTA inlägg, dock gör bilen inte sig rättvis det var verkligen helt lila/blått) tror även att jag slog i käkbenet för gör ont där. Nu såhär en vecka efter tänkte jag visa er hur mitt blåmärke ser ut idag, det har blivit bättre men det är fortfarande kvar och om det gör ont? JA det gör det, dock inte lika mycket i början kunde jag inte strycka på det men det kan jag nu...som sagt bilden gör sig inte rättvis, var verkligen blått/lila, ännu värre efter någon dag

NUSå det kan gå, men det är ju bra att blåmärket blir bättre. Ni skulle sett typ i mitten av veckan då var det helt sjukt det var verklgen super blått/lila och såg hemskt ut!

Dag 16/25 - Innehållet i min väska.

Sextonde dagen

Innehållet i min väska:
Jag har tyvärr ingen väska eller jag har en hand väska i den finns det INGENTING den är helt tom, då jag inte använder den. Det jag använder till skolan är en tygpåse som det står Gamleby folkhögskola på, mycket praktisk. Så ja i den just nu ligger det:

 • Två stiftpennor
 • Ett suddigummi
 • En kemi bok
 • Ett randigt kollegeblock
 • En matte B bok
 • Ett rutigt kollegeblock
 • Ett USB-minne
 • En miniräknare

 
här får ni även bilder på sakerna och tygpåsen


Regnet öser ner

Jag skoja inte, det spöregnar ute. Inge roligt, eller på ett vis för då försvinner snön men det är ju det att det blir så plaskigt och slaskigt.. Tänk att man aldrig är nöjd alltså.

Var för ett tag sedan ner till Ica med en kompis. Jag ska snart sätta mig i bilen och åka dit ner igen eller ja tänkte åka dit vid typ 16-tiden. Ska handla nått att äta, det blir falafel idag också och coca-cola, för jag är jätte sugen på det. Efter det blir det att ta det lungt resten av kvällen.
Det jag ska göra fram tills jag ska åka är att fixa de två sista delarna för sumeringen av 2010, är otroligt seg med den. Men idag kommer de två sista delarna upp. Länkar till alla inlägg i ett inlägg också, så ni kan kika på mitt 2010! Måste även fixa med den dära listan som håller på i 25 dagar, har vart lite efter med den, så ska blogga ifatt det ^^
Puss

Brand i reaktorn, på kärnkraftverket i Oskarshamn!

Ja, vad skulle egentligen hända om det nu hände på riktigt?

I torsdag så var det jag och några andra från skolan som åkte in med en buss till Västervik då vi skulle delta i en katastrof övning där vi skulle vara statister och vara männiksor som fått komma till Västervik pga kärnkraftsverks olyckan i Oskarshamn. Man fick olika roller tilldelade sig, vissa fick komma på sina egna roller.

Det var först lite information om vad det skulle handla om och så, rollerna blev tillsatta. Efter det fick vi gå till ett gult tält där vi fick scanna (heter det så?) och se om vi hade radioaktivt ämne på oss, de som had edet fick röda band runt armen och fick gå igenom idrottshallen, klä av sig, duscha ta på sig nya kläder och allt det dära (alltså de gjorde ju inte det utan bara på låsas)

De som fick ett grönt band runt armen var "rena" de skulle gå in i en dörr där polisen tog emot en man fick skriva sitt namn på ett papper gå vidare och lämna det till en av poliserna. För att sedan bli lotsad till Aulan. Där fick man sätta sig, och där fanns det nyhetsuppdateringar, information. Även olika organisationer var där så som polis mm där man fick ställa sina frågor och allt!

För att läsa mer om detta så tycker jag ni ska kolla den HÄR länken.
Det är en länk till VTs hemsida där det gjort ett repotage.
(ni kommer direkt till artikeln)

det var en rolig och faktiskt intressant dag, och en upplevelse för vad
händer egentligen när olyckan är framme?

Helg igen

Som vanligt springer veckorna iväg, och det är nu helg igen. Jag vill inte ha denna helg jag vill ha nästa helg. Då är det jag som åker till hufudstaden (=Stockholm aka fjollträsk) Okej vill nog ha denna helg också :) För skönt att ta det lungt, göra lite vad man vill och lite så..

Vad kommer min helg bestå av då? Jo imorgon planerar jag att gå ner till havet och fota lite grann, och bara ta det lungt och njuta av att vara ledig! Avlsutar nog dagen med en film eller något sånt. Ska även skriva klart sumeringen för 2010 (jag vet att jag har vart seg men har inte haft tid så nu ska jag ta mig i kragen) blir väll även att redigera bilderna jag har tagit. Vi hoppas bara det är fint väder, men tror det skulle vara det imorgon. På söndag ska jag åka in till Västervik för att handla balsam, kanske gå en sväng på stan. Samt hitta något att äta, blir väll typ statiol eller ja bredvid eller corner kanske? Det som är jobbigt där att det är så trång parkering ;) Eftersom jag inte är så jätte duktig på parkering så får vi helt enkelt se vart det blir. På kvällen ska jag ringa mamma för att beställa biljetter till Sthlm..

Om en stund kommer inlägget om grejen som vi var på igår in!
så kika in om en liten stund, puss

Dag 15/25 - Någonting jag ångrar.

Femtonde dagen

Någonting jag ångrar:
Det finns mycket som jag ångrar om jag ska vara ärlig, både stora och små saker.
Att man inte tar vara på tiden som man gillar att man inte umgås mer med de männiksorna man gillar, för en dag kan de vara borta och då är det för sent.
Det är så svårt att skriva ner det man ångrar, men ja det finns saker som jag ångrar som jag har gjort och saker som jag har haft chansen att gjort men inte tagit den, sånt ångrar jag också!

Dag 14/25 - En bild på mig själv för ett år sedan.

Fjortonde dagen

En bild på mig själv för ett år sedan:
BILD KOMMER

1 timme

Hej!
Om en timme är det mat och fram tills dess så ska jag och min käre onde
vän kemiboken sätta oss tillsammans i sängen och plugga..
Stänger mig ute från omvärlden för en timme, efter mat blir det flera timmar. Puss

I skolan

Hej!
Jag har svenska just nu men snart är det dags för lite mat i magen, är otroligt hungrig. Synd bara att det inte är någon god mat, så det får bli lite sallad och typ potatis.. Efter lunch bär det av med buss in till Västervik för att vara med på det dära kärnkraftsövningen, ska bli intressant!

Får se när man kommer hem igen, det stod att det skulle hålla på några timmar. Det ska bli intressant och roligt att få vara med på något sånt hära. Den stora frågan är ju bara vad ska vi göra? Det återstår att se :)

Nu mat, efter det till rummet och lämna alla saker. Det vill säga datorn och block. Efter det blir det att vänta på bussen som kommer och hämtar oss..


Mera uppdate ikväll, förresten så ska jag stänga mig ute från omvärlden det vill säga allt som har med datorer, mobiler och annat som hör till elektroniken. För att plugga på kemi, som sagt prov imorgon!
Puss

Segt är bara förnamnet

Hej!
Precis segt är bara förnamnet på skolans internet just nu, vet inte vad som har hänt men nu är det något extremt. Ska inta klaga egentligen är glad att vi har internet, men ibland måste man klaga lite grann..

Kvällen har bestått i lite plugg och datorn. Imorgon kan jag ju säga att jag kommer inte vara så kontaktbar jag MÅSTE verkligen plugga kemi, det är verkligen ett måste.. Hur tråkigt det än är så, jag har lärt mig att man i bland måste göra saker som man tycker är tråkiga också. Tyvärr

Imorgon är det torsdag, jag gillar i vanliga fall verkligen inte torsdag vi har först 2 timmar svenska sedan 1 timme VO och efter det 2 timmar block, slutar 16:15. Imorgon är en annorlunda dag, svenskan är dock som vanligt. Inte eftermiddagen, klockan ca 13 kommer det en buss och hämtar mig och en massa andra från skolan för att ta oss in till Västervik, där vi ska vara statister i en katastrof film, något i den stilen. Jag berättar mer om det imorgon när jag kommer hem (får klämma in det typ 5 minuter, bara blogga sedan återgå till kemiboken) nej men i alla fall, lite nervöst är det då vi knappt inte har fått någon information alls. Det ska ändlå bli roligt och en upplevelse sedan hoppas vi bara på att det är roligt också. Så ja jag vet inte riktigt när jag kommer tillbaka det återstår väll att se, slänger väll in ett inlägg då i alla fall. Nu ska jag sova, upp vid typ 9:00 imorgon. Fika vid 9:50 min lektion börjar 10:10. På återseende och ha en bra torsdag imorgon, och kämpa det är inte långt kvar till helgen nu!

Puss och godnatt

Strömmen försvann

Hej!
Jaha imorse när jag fatktiskt hann att blogg så finns det inge ström och det vill säga inget internet (pga att de håller på och fixar med tvättstuga) därför blev det inget inlägg. Det är ju typiskt när man väl hinner ^^ Dock så visste jag att de skulle bryta strömmen men de hade sagt vid 9:30 och de hade fortfarande inte gjort det vid 9:50 när jag gick ner till fikat. Men när jag kom tillbaka hade de gjort det, de bröt strömmen eller ja vi fick tillbaka strömmen för cirka 5 timmarn..

Slut pratat om det, vi har ström nu och därför bloggar jag ^^ Jag ska snart gå ner till skolan igen 3:dje gången för idag. För att få lite mat i magen, är hungrig, för lunchen var inge god :(, Hoppas det är bättre nu, dock är det baconlåda, men troligtvis är det potatis också så får äta potatisen (Y) När jag kommer tillbaka så ska jag för det första kolla om jag kan ladda hem camera raw efter det så blir det typ att plugga resten av kvällen. Kemi står på plugg schemat. Okej kanske inte hela kvällen men en stor del av kvällen i alla fall.. Måste ju göra lite roliga saker också, som att slö-surfa runt på internet. Om det nu är kul?

Nej mat var det nu, vi hörs senare! Puss

Dag 13/25 - Mitt drömbröllop.

Trettonde dagen

Mitt drömbröllop:
Oj vad svårt, inget jag faktiskt har tänkt på.
Jag vill bara att det ska bli ett fint minne för resten av mitt liv.

Dag 12/25 - En bild på ett ställe jag vart på.

Tolfte dagen

En bild på ett ställe jag vart på:

Jag gör en förlängd verision på denna, och visar lite fler bilder på ställen.
Jag har vart på, jag hoppas det är okej. Blir ju roligare med fler bilder.


bilden är tagen 11 april 2010
Jag och några till var upp till Luleå och hälsade på S&K,
på bilden ser ni en del av gamla Luleå som vi var och kollade på.


bilden är tagen den 23 maj 2010
Ja som ni ser så föreställer det alltså Turning Torso och är alltså tagen nere i Malmö.
Jag, mamma och mormor åkte på en minitripp ner till tyskland och tillbaka hem igen, en trevlig tur.


bilden är tagen 16 juli 2009
När vi var på semester, till Eskilstuna bland annat där denna bild är tagen.
På zoo, otroligt dålig bild eller smutsig bild då den är tagen bakom en glasskiva.


Det var lite platser som jag har varit på.

Tisdag

Hej! Jag har inte orkat blogga så mycket idag, så dett ablir ett kort inlägg. Jag känner mig bättre nu, bara hoppas jag inte kommer ligga vaken pga att jag håller på och svettas ihjäl såjag bara vill gå ut och rulla mig i snön eller att jag håller på och fryser ihjäl och jag helst av allt skulle vilja sitta i en bastu på högsta värmen. Jag vill ha ett mellanting!

Annars då var ute på en fotopromenad på kvällningen då jag skulle ta bilder på kvällen/natten så vid 18 tiden tog jag stativet i ena handen, kameran över axeln och fjärrutlösaren i andra handen och gick ut. Fick några bilden men visar er de imorgon innan jag drar till skolan (om jag har internet) annars får ni se dem på kvällen. De ska nämligen bryta strömmen från ca 9:30 och några timmar frammåt. Det återstår att se om det finns internet eller inte.. Annars har jag bara tagit det lungt idag, pluggat lite kemi har jag också gjort. Imorgon är det onsdag och onsdagar är den bästa dagen 3 timmar digitalt foto (Y)Inte nog med det det är glass med kolasås till efterrätt på lunchen.
Min onsdag kan inte bli bättre ^^ Puss

Förkylning på gång?

Det hoppas jag verkligen inte, jag vill inte bli sjuk. Har inte tid med att vara sjuk.
Idag blev jag hemma, huvudet är tungt, jag fryser/svettas om vartannat och är allmänt seg och bihålerna värker. Varför?
Jag ska intala mig själv att jag INTE ska bli sjuk, det borde funka kan vi hoppas på. Jag är i alla fall duktig fast jag känner mig halft om halft borta och seg. Så tar jag ändå tag i pluggandet och det, jag vill inte vara borta från skolan egentligen. Ska jag vara ärlig jag gillar skolan väldigt mycket. För det är inge roligt här på rummet kan jag ju lova er.. I alla fall jag har kemi, media och svenska på schemat idag.

Kemin i morse hade jag nog bara suttit och läst i boken och pluggat (prov på fredag) så det kan jag ju göra hemma så ska snart sätta igång med det. För har inge ont i huvudet utan det känns bara tungt. Så det är bra. Media lektionen ska vi fortsätta kolla på filmen "en kärlekshistoria" den har jag nu laddat hem och ska kolla på den (har nästa media lektion på måndag eller ja tisdag) så tills dess har jag ju kollat på den, så jag kan vara med och disskutera! Svenskan ska vi komma på ett eget projekt samt rätta novellerna rättade ena novellen nyss den sista jag skickade in så har skickat in en rättad nu också. Den andra skulle vi kolla på tillsammans så det får bli på torsdag. Eget projekt har jag ingen aning om, får ta och försöka fundera ut något tills på torsdag.. Så ja jag missar ju egentligen inte så mycket, det känns skönt.
Vi satsat på skolan imorgon för nu kan jag inte vara hemma mera, måste tvinga mig till skolan fast jag är sjuk. Så får det bli, men visst ibland säger kroppen ifrån som idag. Då är det bäst att lyssna på den..

Nya krafter och nya tag, Sofia&Sarah kommer nog snart hit med lite mat till mig från matsalen, jätte snällt! Sen senare blir det att äta i skolan det vill säga kvällsmaten det måste man väll få fast man har vart sjuk under dagen, jag måste ju äta liksom. Det bjuds då på soppa och varma smörgåsar, mums!

Nej ska avrunda detta inlägg nu, ta kemi boken och sätta mig i sängen och läsa. Fast ja jag lär ta med datorn också (den lilla) då jag skriver upp allt som är viktigt så jag slipper läsa hela boken, känns ganska onödigt.

Nu ska jag äta Sofia&Sarah var nyss här med mat till mig, TACK

RSS 2.0