GOTT NYTT ÅR - 2018

 
Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år och jag hoppas er dag, kväll och natt blir fantastisk. Ta hand om varandra. Mattias och jag kommer bara vara hemma och ta det lungt och laga trerätters (som ni får se bilder på senare) och bara ta det lungt vi ska spela bingolotto på kvällen också sedan skåla in det nya året vid 12-slaget.
Puss
 

171217 - Tredje advent


Hej!
Idag är det tredje advent, vilket betyder att det är 1(!!!) vecka kvar till julafton. Är vi säkra på att vi inte har hoppat över någon vecka nnu här i december?
 
Det är en annan speciell dag idag också, min fina mamma fyller år idag. Så jag vill gratulera henne på födelsedagen idag också! På onsdag kommer hon hit också, för hon ska vara med på min examen på torsdag. Det blir väldigt trevlig. Men i alla fall GRATTIS mamam på födelsedagen ♥
 
När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan
 
 

171216 - Önskelista 2017


 
 
Detta är lite av de sakerna som jag önskar mig i julklapp år 2017. Det är så otroligt svårt att komma på julklappar, samma sak varje år också. Man har alltid den tanken att man under året ska skriva ner när man kommer på något bra men det glömmer man alltid bort.
 
I alla fall det jag önskar mig är bland annat:
 • Innetofflor
 • Kontakter med fjärrkontroll
 • Blockljus på batteri
 • Presentkort IKEA
 • Presentkort Rusta
 • After Eight (standard, varje år)
 • Svarta mattor
 • Presentkort på HM
 • Ljuslyktor
Detta var dagens inlägg, jag önskar er en fortsatt trevlig lördag. Puss
 
 

171215 - Det går framåt


Hej igen!
Det går framåt med mitt examensarbete resultat och diskusion börjar bli klart. Vilket är väldigt skönt det är dock en bit kvar innan det blir HELT klart men som sagt att det går framåt är ett positivt tecken!
Jag skulle dock vilja bli klar nu. Men jag ska skicka in det den 18 till min handledare får vi se vad hon säger. 
 
I morgon tänkte jag visa lite saker som jag önskar mig i julklapp. Så kika in i morgon igen!
Puss

171214


Hej!
Bara 10 dagar kvar, jag måste säga som man alltid säger. Vart tar tiden vägen, vart har december tagit vägen det är ju helt sjukt att det om lite mer än en vecka är julafton??
 
I alla fall snön ligger i alla fall kvar, det är ju ändå bra. 
Puss
 

171213 - Lucia


Hej
Idag är det Lucia och de firar vi med en dag som består av mer plugg. Förlåt om jag alltid pratar om det haha varje inlägg men det är just nu de som cirkulerar i mitt huvud och min vardag. Men snart så är exemensarbetet klart. Tänk också att nu kan man säga att nästa (!!!) vecka är det Julafton. Det är ju helt sjukt. Kommer bli super mysigt, jag älskar julen. Min högsta önskan är dock att jag skulle kunna fira Jul med min älskade pappa att vi dagen innan julafton att vi klär julgranen. Men pappa jag älskar dig och du finns med oss varje dag och varje jul och hela tiden.
 
Lusse Lelle, Lusse Lelle.
Elva nätter före jul.
Lusse Lelle, Lusse Lelle.
Elva nätter före jul.
Nu äro vi hitkomna
så näst före jul.
Nu äro vi hitkomna
så näst före jul.
 
 

171212 - ett vinterlandskap


Hej!
Idag är det återigen dags att visa en bild på hur det ser ut just nu utanför vårt fönster. Det har nämligen skett en stor förändring, det har snöat!
 
Det kankse blir en vit jul trots allt. Ett vinterlandskap hade varit underbart. Jag hoppas att snön får ligga kvar, men enligt väderprognosen ska det snöa hela dagen imorgon. Nu till bilden som ni kan se nedan
 
 

171211 - PLUGG


Hej!
Idag är det bara plugg, plugg och mera plugg.
Så jag har inte så jättemycket mer att säga, vi hörs i morgon!
 
Puss
 

171210 - Andra advent


Hej
Det har redan blivit dags för andra advent nu är vi halvvägs till julafton. För i år är ju faktiskt fjärde advent på självaste julafton. Vet inte rikgit vad jag mer ska skriva idag, utan mer ha koll på alla ljus som ni tänder och lämna de inte utan uppsyn!
 
 
När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär
 

171209 - julgodis


Hej
Idag ska vi prata om julgodis. Jag bakar alltid till jul det brukar alltid bli:
 • Rocky Roads
 • Knäck
 • Mandelmassa doppad i choklad
Det är liksom topp tre vi brukar ha. I år tror jag att jag ska utöka med något mer kanske skumtomte fudge eller någon sorts tryffel eller digestive rocks. 
vad tror ni, eller har något annat gott julgodis recept som ni brukar göra? Kommerntera gärna då!
Puss
 

171208 - fredag


Hej!
Idag är det fredag äntligen. Det är mycket som har hänt idag, jag har varit på min första arbetsintervju så vi får se hur det går med den, får svar på den nästa vecka. Otroligt spänannde! 
 
Annars så har jag inte varit så produktiv idag på grund av intervjuvn. I kväll är det i alla fall Idol, finalen. Vem vinner Hanna eller Chris? Jag håller självklart på Chris han kommer ju från Lindesberg, som typ är hemma plan. Men också för att han sjunger så sjukt bra. jag tycker dock att Hanna också är grym och om hon vinner blir jag glad över det också! Vi får se vad som sker klockan 20:00 sker det!
 
Puss

171207 - Gävle bocken


Hejhej
I dag kör vi på ett fakta inlägg om Gävle, och kanske Gävles största kändis. Gävlebocken såklart, som många år går upp i eld och lågor tyvärr. Många gånger har den råkat ut för sabotage och elände. Den invigs varje år den första advent.
 
Det är i allafall en stor julbock som är gjord av halm på en trästomme. Den är ca 13 meter hög och 7 meter bred och väger 3 ton, varje år placeras den på Slottstorget här i Gävle. Förra åter firade bocken 100 år då brändes den ner vid midnatt samma dag som invigningen.
 
Hur blir det i år? Jag hoppas den får stå kvar och att den inte bräns upp eller saboteras på annat sätt. Nedan kan ni i alla fall se en bild på hur den ser ut i år. 
 
 

171206 - Får vi en vit jul?


Hej!
Idag tänkte jag göra ett inlägg där en bild står i fokus, varje onsdag fram till julafton det vill säga (6,13 & 20 december) kommer jag att publicera en bild som är tagen från ett av fönstrena här hemma. Så ska vi jämföra dessa och se om det blir någon skilldan vecka från vecka kommer det bli en vit jul iår och när kommer snön?'
 
Så här ser det ute idag:
 
Som ni kan se på ovanstående bild så har vi ingen snö, ingen julkänsla överhuvudtaget. Vi får se om detta ändrar sig fram till julafton...
Puss

171205 - tisdag


Hej!
Idag är det tisdag, en vanlig tisdag samma sam händer dag ut och dag in. Det är plugg som gäller från morgon till kväll känns mer eller mindre som det ända jag gör just nu. Dagen i morgon ser lika ut, haha när tar de slut!!
 
Aja, det grå framåt med examensarbetet i alla fall jag får vara glad för det! Till något roligare, jag har sökt mitt första jobb! Nu väntar vi bara och ser vad detta leder till! Jag har faktiskt inte så mycket att skriva just idag då det inte har hänt så mycket..
 
Kommer ett nytt inlägg imorogn om något annat! Puss
 

171204 - Vinterbild

 

Hej!
Idag tänkte jag visa er en gammal vinterinspirerad bild, denna bild är tagen år 2012 från en resa som vi gjorde med Grebbestad folkhögskola. Vi åkte till Rauland som ligger i Norge (se karta) 
 
Här spenderade vi cirka en vecka mellan den 3-10 mars. Det var en fantastisk resa och vistelse. Vi åkte slalomskidor där vi hade backen precis intill stugorna och andra backar en kort bussresa bort samt åkte turskidor i fantastisk miljö. Det var underbart, hade gärna åkt tillbaka dit igen. Tänkt att det är hela 5 år sedan detta ägde rum det är ju helt otroligt. 
 
Här kommer lite bilder från resan, kan inte bara välja en så fick bli några:
 
 
 
 

171203 - Första advent


Idag firar vi första advent, kanske äter du en lite godare frukost eller bakar något gott till förmiddagskaffet och kanske även till eftermiddagskaffet. Eller så pysslar du lite eller äter en lite lyxigare middag. Det kan ju även vara att ni låter dagen gå som vanligt. Oavsett hur så önskar jag dig en fin söndag och en fin första advent. Glöm inte att tända första ljuset i adventsljusstaken. Men framförallt GLÖM INTE att släcka ljuset och ha översikt över det, lämna aldrig ett brinnande ljus utan översikt.
 
När första ljuset brinner 
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent
 
 171202 - lördagspyssel


Hejhej!
En ny dag, 2 december är det idag. Idag tänkte jag visa ett jultips inom pyssel. Jag har tänkt att jag fram till julafton ska skriva ett inlägg med olika teman som går på 7 dagar sen börjar det om igen. Idag som jag sagt har jag tänkt visa ett pyssel, eller DIY tips eller vad man nu säger.
 
Till saken, jag såg detta på internet någonstans minns inte vart. Någon hade tagit prynadstomtar och målat om dessa. Tyckte det blev så himla fint. Så här om dagen var jag och sambon till Ria, Second hand här i Gävle och köpte tre keramiktomtar som jag målade till gråa tomtar i stället. Tyckte det blev fint så dessa ska utplaceras i lägenheten i morgon.
 
 ←←← FÖRE - EFTER →→→ 
 
 

171201 - första december, nedräkningen börjar


Hej
Idag är det den första dagen på december månad. Enligt mig en otroligt mysig månad, dock behövs det mer snö. Bara för någon dag sedan hade vi spåregn i två dagar. Men idag så fall snön små, små flingor. men inga mängder. Så när kommer snön till Gävle, vet att många andra platser i Sverige har fått en del snö. Jag hoppas de kommer snart i alla fall, så det blir lite mer vinter känsla. För nu känns det inte alls som om det är jul om 23 dagar. 
 
Annars så är det fredag idag och äntligen helg. Ska bli skänt att inte behöva plugga utan kunna ta det lungt. Att kunna göra lite vad man vill och inte behöva ha stressen och pressen att man måste plugga eller prestera. Så det ska bli skönt!
 
Jag har i alla fall julpyntat och lite mer blir det imorgon. Bland annat så ska ljusslingan upp på balkongräcket, måste dock hitta ljusslingan först. Haha trodde de låg i jullådan men där låg den inte, så det ligger nog i någon låda här. jag har dock mina aningar, så det löser sig. 
 
Puss

RSS 2.0