HAPPY NEW YEAR

Hej då till 2009 och Hej till 2010!

20 minuter

Hejsan!
nu är det 20 minuter kvar på år 2009, snart är detta år slut. och tänk vad mycket som har hänt, vad mycket man har gjort, och vad mycket man inte har gjort (fjärde och ssita delen av mitt 2009 kommer imorgon, hinner inte få upp det innan 00:00) Jag hoppas ni har haft ett bra år, och jag hoppas ni kommer få ett nytt toppen år med nya tag och nya utmaningar. Jag vill bara önska er alla ett ritkgit trevligt nyår, och önska ett gott nytt år till er alla

PUSS

Snart är de här!

Hejsan!
Nu åkte pappa precis och hämtade gästerna så nu är dem snart här, och firandet kan börja!
Snart blir det mat också, men kommer in med ett inlägg senare, nu ska jag gå ner och invänta gästerna!
PUSS

Årets sista dag!

Årets sista dag, den 31 december är här!
Och imorgon är det ett nytt år, ett nytt år med nya möjligheter, 2010 here i come!

Nyår blir att fira tillsammans med K, M, GB och såklart mamma, pappa och jag. Dem kommer hit runt en 18-tiden.
Vi ska vara här hemma (så det kommer bli lite uppdate under kvällen) det blir att äta tre rättersmiddag det kommer bilder typ imorgon på vad vi åt och så och andra bilder från kvällen. Tror iallafall att det kommer bli trevligt, och sen vid 12 blir det att skåla och sedan ut och skjuta raketer!

Men om jag inte skriver mera idag så vill jag önska alla läsare ett ritkgit trevligt nyår
GOTT NYTT ÅR


Sammanfattning av 2009, del 3/4

HÄR KOMMER TREDJE DELEN AV FYRA


Juli
Annat/fritid/om mig:

Jag gjorde min sista dag på sommarjobbet den 3 juli, det var både skönt för nu fick jag sova och behövde inte gå upp tidigt, men ändå tråkigt för saknar barnen och personalen för har haft det riktigt bra!

6 juli var vi till Nitten för att hämta husvagnen då vi måste ju ha den med oss på semestern så vi har någonstans att bo, haha ^^ Och det regnade en hel del där uppe.


(en bild från ett regningt Nitten)


7 juli fyllde Ted 2 år, och det firades upp i Ludvika med tårta och paket. Han fick en trehjuling av Anna som han älskade från första stund. :)


(ted fyller 2 år, här med sin trehjuling)


Jag tog tag i mitt körkort och mamma bokade en tid I Ludvika det blev den 7 jul för att på handledarkurs, så man ska få övningsköra. Så det är gjort nu och jag för övningsköra tillsammans med mamma (Y) Vi har gjort det en del gånger, och det går bra. (men nu under vintern har vi inte vart ute men fortsätter när snön börjar försvinna) Kursen höll på från 9:00-13:00, och det var inte så jätte kul, man satt på en stol och lyssnade, men vi fick också böcker, övningskörningsskylt, backspegel och sen ingick det en synundersökning.


(här var vi, mattias trafikskola)


Jag fortsatte med att måla garaget och denna gång blev det portarna/dörrarna som fick sig en makeover. Tyckte det blev snyggt.

 
(första bilden är innan målning och andra bilden är efter målningen)


Dagen innan vi drog ut på husvagnssemester så vart det ett besök i Kopparberg för att kolla på lite rally, det var jag, pappa och K. Det var trevligt, men tråkigt att det regnade.


(så kan det gå, kan också tillägga att allt gick bra)


12 juli gav vi oss ut på vägarna tillsammans med K&M och husvagnarna. Vi var till Nora, Eskilstuna, Ockelbo och Katrineholm. Och vi hade det väldigt roligt, åkte bland annat helikopter för första gången. Jätte roligt var det! Träffade söta grisar. Spelade minigolf. Och massa annat.


(första campingen vi var på som ligger i Nora)


28 slutade semestern och vi åter hemma i Ställdalen efter att ha bott i husvagnen i 17 dagar. Visst var det trevligt att vara hemma men saknar service husen, alla utflykter ja till och med att få gå till service huset och diska!


Skolan:
SOMMARLOV, så hände inte så mycket på den här fronten.


Bloggen:
Jag la ut lite gamla bilder från när jag var lite, då jag hade tråkigt en helg. Men var kul att kolla tillbaka lite, så du kunde jag ju även dela med mig av fotona till er läsare!


(jag, liten)


Semestern började 12 juli och jag gjorde till dess en ny kategori som heter ”Semester - 09” då jag hade datorn med mig, så alla inlägg som jag skrev när vi var ute hamnade i den kategorin så om ni vill läsa om min semester från början till slut så klicka er in på kategorin ”Semester - 09”

Värt att nämna också är att jag i juli månad skrev mitt 450:onde inlägg på bloggen!

Lagom tills vi skulle åka på semester så kom det även upp en ny design eller ja en ny header i alla fall (som sagt här byter jag nästan varje månad)

 
(första bilden är den gamla och andra bilden är den jag bytte till)


Rolig händelse:
Måste nog vara när jag åkte helikopter, sjukt kul var det. Men ändå lite läskigt, speciellt när vi skulle till och landa, det kändes som typ dem stängde av motor en liten stund och att vi föll neråt, läskig känsla (det var meningen att det skulle vara så) men när man liksom inte var beredd på det. Men riktigt kul, dock synd att man bara är uppe i max 5 minuter, men om ni får chansen att få åka så tycker jag ni ska göra det, för det är en härlig känsla och riktigt kul!


(en bild från hellikopter turen)


Olika bilder från månaden:
  
 
  Augusti
Annat/fritid/om mig:
Min syster ringde en dag och sa att hon hade hittat ett recept på en choklad tårta som hon ville baka och ville ha min hjälp, så vi bestämde att vi skulle baka den en helg så vart en heldag med syster, bakade, spelade och jag bjöd henne på taco-paj!


(här är våran tårta)


Skolan:
Skolan började igen den 18 augusti efter ett trevligt och roligt sommarlov men det gick alldeles för fort. Men men, tillbaka var man i skolbänken, vare sig man ville eller inte! Och det sista året på Lindeskolan kunde börja!

Vårt schema var (är) hemskt, men tyvärr så blir det ännu sämre till sista terminen. Men ändå har det gått ganska bra, men inte är det kul att gå så länge, men det har gått bra!


Bloggen:
Den 4:de augusti startade jag en ny tävling denna gång blev det ”veckans blogg” och valde sedan ut 5 st som ni läsare fick rösta på och vinnaren blev http://musikunge.blogg.se/

Jag hade min första frågestund i bloggen, och var roligt och få massa frågor, man skulle kanske ha det snart igen?

Jag startade ännu en ny kategori som heter ”tummen upp, tummen ner” där jag hissa något och dissa något men istället för hiss/diss så vart det tummen upp/tummen ner!

 
(tummarna)


Rolig händelse:
Mamma och jag skulle handla på Lådan (en affär i Kopparberg) när vi kliver in genom dörren så finns pant-saken där och där stod det ett par som skulle panta lite flaskor. Kvinnan som står där säger till sin man att flaskan fungerar inte, det visar sig då att det är en Ica flaska alltså Ica’s egna märke på drickan. Och kvinnan säger då, nej den här får vi panta på Ica istället och mannen håller med. Men hon provar igen och då funkar den! Haha kan säga att det var roligt när man var med, men det var iallafall så att de hade en Ica-flaska och dem trodde man var tvungen att panta den på Ica.


Olika bilder från månaden:
  
  September
Annat/fritid/om mig:
Hösten började komma, löven blir brunare och faller mot marken.


(hösten börja närma sig)


Kopparbergsmarken drog igång den 25 september, var för en gång skulle riktigt fint väder så det var trevligt så man behövde inte få ögonen ut petade av massa paraplyer! Men det är som alla marknader, gillar dem inte det ända som är bra är marknadsgodiset typ det ända man köper och sen strumpor och även var det så detta år!

Mamma, Pappa, K&M åkte ner till Gränna och Jönköping för att vara på husvagnsmässan som hålls där nere dem stod på Grännastrandens camping, älskar den campingen den är verkligen jätte fin! Och jag var då hemma själv.


(en bild från campingen, mamma som tagit)


Skolan:
Dem hade bjudit in några som sålde studentmössor, och herregud va stressande det var, helt sjukt. Det var inte kul, men man beställde en studentmössa i alla fall och vet knappt vad jag har beställt. Så det låter väll bra?

29 september var det åter igen dags för APU och vart tror ni jag var? Haha självklart på Åstugan, härligt att komma tillbaka ska jag säga er! :D Den höll på i 4 veckor alltså mellan vecka 40-43 men var inne i skolan på måndagar och onsdagar så vart bara tre dagar i veckan på dagis. Tråkigt att dem har gjort så för vart så hattigt fram och tillbaka.


Bloggen:
Jag vart nominerad till veckans blogg i en blogg, fast vann tyvärr inte, men var ändå roligt att vara med!

Jag fick en gratis fotobok från Fujifilm då jag hade skrivit om dem i min blogg, den fotoboken fick handla om semestern 2009 och jag är riktigt nöjd med den.


(framsidan av fotoboken)


Hemsk händelse:
Denna månad fick denna byta namn till hemskaste händelsen, förklaring till det kommer här..
En dag i september, Lindemarken var denna dag jag och Pernilla skulle med bussen.

Det började utanför bussen när vi skulle gå på, två fyllon som stod utanför och sa "damerna först" tyckte det var nå skumt med dem redan då men tänkte inte så mycket, åker ju med fyllon var och varannan dag så... fyllona satte sig på två olika platser på bussen en längst bak där det är fem säten på rad, där satt även en utlänning, en kille och sen en till kille. (jag och Pernilla satt framför det sätet så, typ bredvid en av dem) sen det andra fyllot satte sig längre fram där vid dörren längst bak.
vart inte mer med det utan dem satt på varsin plats.

Där bak där jag och Pernilla satt så börjar han resa sig och hålla på som om han letade efter något, och höll på och mucka med invandraren att han hade snott det han tappat. Sen ringde han fram till fyllot som satt längre fram så han kom bak och hjälpte att leta, "va fan har du tappat bort det", "halva är ju fan mitt", "slarvat bort saker för 3000 spänn". Och massa höll dem på, sen gav han sig på invandraren igen, och skrek massa, som neger j*vel och massa.. Sen tänkte han slå till han men då tog han som hade suttit längre fram tag i han och drog i hans luva och massa ut i gången, för att få bort han från honom.
Sen sa han nått om att ta fram någon kniv, sen sa han fyllot som satt längre fram att om han inte lugnar sig så slår han till honom alltså han skulle slå det andra fyllot.

Gissa om jag var rädd, mitt hjärta har aldrig slagit så hårt och snabbt!

Blev en plats längre fram närmare fyllot som satt längre fram så han gick dit men lämnade alla grejer. Satte sig där och börjar prata igen "vart är mina grejer?" sen börja han igen "ge mig min bit, jag vill ha mitt hasch nu"
Och då kommer den andra som sitter bredvid. Om du säger ett ord till klappar jag till dig.
Och igen jag vill ha min bit, ge mig mitt hasch!
Då börjar den andra gå bakom mot han och slår till han med massa knytnäveslag, han fick till ett par riktiga slag, han var ju inte direkt klen!! Han trycker typ ner han och slår. Sen kom vi äntligen till Statoil i guldsmedshytta, tror aldrig jag längtat så mycket till guldsmedshyttan mitt hjärta gick i 3000 jäklar, usch. Pernilla gick fram och berättade och kom sedan tillbaka och sa att hon skulle ringa polisen, killen som satt också längstbak sa också massa, att han också tyckte det var konstigt, sen såg vi hans plånbok så vi kollade i den för att se om det fanns nått körkort eller nått, men gjorde det inte utan bara nått sjukhuskort, + att han hade glömt sin mobil på sätet som han satt på längre fram så lämnade det till Sue.

Fattar inta att detta händer i Lindesberg, dem hade ju tydligen gått på marken också, och försökt och sälja massa hasch, usch blir så förbannad!!!
Men man vågar ju inte heller säga emot dem och säga att dem ska sluta, utifall att man själv blir inblandat med massa bråk och sånt!!

Frågade efter dem hade gått av hur det gick med han invandraren, och han sa att han var okej, så skönt det. Men tyckte faktiskt synd om han.. Helt oskyldig, och kunde knappt svenska. 

Men har nog aldrig vart så rädd som jag var då, helt sjukt!


Olika bilder från månaden:
  
  


01:34

Hejsan!
jag sitter här och väntar på att mamma och pappa ska komma hem, dem är på kalas hos K&M för K fyller år idag (läs: igår klockan är över 00:00) och har vart där sedan ca 18.

Men ja jag kan inte gå och lägga mig heller för dem har ingen nyckel, i och för sig skulle kunna gå ut och lägga myckeln på trappen. Men det vågar jag inte, för mörkt och läskigt ute! haha så blir att sitta här tills dem kommer hem, man kan ju hoppas att det är snart. Klockan är ändå halv 2 på natten ^^


UPPDATE, kl 01:54;
dem är nu hemma och kom hem 20 minuter efter att jag hade skrivit inlägget, haha är jämt så jag skriver ett inlägg. Sen kommer dem hem precis efteråt, tänkte faktiskt när jag skrev att om jag skriver ett inlägg så kommer dem komma hem, och tänk va rätt man kan ha (Y)

Men nu blir det iallafall sängen, och sova. Imorgon (läs; idag då klockan är över 00:00) kommer nog mina filmer vi hoppas på det.
Puss


Minus 23 grader!

Hejsan!
Just nu sitter jag här gör väll inte så mycket mera än att springa upp och ner och lägga in ved stup i kvarten ^^
Mamma och Pappa är inte hemma, dem åkte runt 18-tiden till K&M och där är dem kvar ännu, men dem borde komma hem snart. Kanske? ^^ Menmen inte det jag skulle prata om, utan nått helt annat!

Ute just nu är det ca -23 grader, helt sjukt. Under dagen har det vart runt -18. jag och mamma tog oss iallafall en promenad, och självklart följde även kameran med mig, så tänkte visa lite bilder.
Kan ju säga att det har vart en ritkgit fin dag, och en riktig vinter dag. Men kyla, klarblå himmel och en sol som lyser!  

Sådär lite bilder från våran promenad!


Sammanfattning av 2009, del 2/4

HÄR KOMMER ANDRA DELEN AV FYRA


April
Annat/fritid/om mig:

Äntligen börjar våren sakta men säkert komma och snön med den började sakta försvinna, och blev ett par riktigt fina dagar i början av april med strålande sol och klar blå himmel.


(snön började smälta)

Vi fick ett brev på posten att från och med 1 januari 2010 ska dem stänga Nitten (eller vart det så egentligen?) Dem får inte, Nitten är en del av mig. Jag älskar det där stället och jag har vart där i 18 år, dem får inte ”slå igen”

Var med Jonna en dag vi var bland annat till Örebro och innan jag skulle åka hem så testade jag även hennes moppe så åkte lite utanför hennes hus, haha var nog inte så jätte duktig men det var riktigt kul!


(jag åker moppe)


Åter igen så var jag kattvakt hemma hos Anna och visst gick det bra även denna gång. Och även denna gång fick han ställa upp som katt-modell ^^


(trullsa)


Skolan:
Jag gjorde min sista dag på APU:n den 9 april, och oj vad jag saknar barnen och personalen där! Men i alla fall det blev påsklov men den 20 april var det dags att sätta sig i skolbänken igen efter att ha haft det lugnt i 9 veckor med både lov, kulturvecka, APU och lov igen. Men ändå på något vis så var det skönt att komma tillbaka och träffa alla klasskompisar och så.

Den 29 april fick vi även veta att vi i BF07A hade vunnit tårtan för att vi hade haft bäst närvaro i klassen av alla BF-klasser, inte dåligt bra jobbat!


Bloggen:
I slutet av april så ändrade jag min header igen, då jag hade tröttnat på den gamla. Fixade även mina kategorier och la in alla inlägg i olika kategorier. Blev även medlem på olika blogg-sidor!

 
(första bilden är den gamla och andra bilden är den jag bytte till)

Jag började med dagens outfit i bloggen, och har faktiskt i skrivandets stund fått ihop väldigt många. Och tycker själv att det är väldigt kul :)


(första outfiten jag la upp i bloggen)


Rolig händelse:
Hmm, vet inge roligt, men en sak kan jag berätta som inte är jätte roligt men ja lite i alla fall!
Det var i skolan vi har ju klassråd, där man tar upp olika saker och nu hade turen (om man nu kan säga det?) till mig att vara ordförande och en annan tjej i klassen var sekreterare. Men M (våran mentor/lärare) hjälpte mig, och sa typ allt som jag skulle säga hon sa det lite tyst till mig och ja sa vad hon sa högre så alla hörde, det kallar jag team work (Y), men tillslut så tog hon över allt och pratade, och där satt jag lugnt tillbaka lutad, haha så gick ju bra :D


Olika bilder från månaden:
   
  Maj
Annat/fritid/om mig:

Värmen började komma och man kunde sitta ute och blogga i solen och samtidigt äta, riktigt härligt.


(spagetti och köttfärssås ute i solen)

Min 18 års dag närmade sig och tillslut vad den här vi firade mig dock 3 maj (jag fyller den 5) men vart även firad på min dag också och fick mycket fina presenter. Är riktigt nöjd med min 18-års dag (men inte känns det så annorlunda?) okej jag får gå på krogen, men det har jag inte gjort ännu så haha. Och jag får dricka alkohol lagligt, eller ja.


(sockerkakan jag bakade)


Den 14 maj åkte vi upp till Ludvika för att firade min syster som då fyllde 25 år (hon fyller egentligen den 16 maj) men då skulle hon inte vara hemma så vart att fira henne några dagar innan.


(där bjöds det på varm smörgåstårta, ritkigt gott!)


Den 30 maj var vi bjudna på 30-års fest, var mycket folk och god mat. Blev även att åka lite moppe tillsammans med några. Eller jag satt bakom Jonna, haha sjukt kul var det. Bland annat upp till utsiktstornet, vågade dock aldrig gå upp ^^ Så jag stannade kvar ner på marken. Vi kom väll i alla fall hem runt en 2 på natten eller jag kom hem då och mamma och pappa kom hem senare.


Skolan:
I skolan hade vi förskolans dag, jag var på en förskola i pilkrog där vi hade olika aktiviteter med barnen och avslutade med en skattjakt, faktiskt en riktigt trevlig dag.

Vi hade även senare i maj Vallendagen som vi också höll i, trevlig den också. Jag, E och E hade stafett och ja det gick väll bra. Vi hade det roligt i alla fall, synd bara att det blåste typ storm och vi var mitt ute på en fotbollsplan.

Vi fortsatte även med projektet med hallarna på skapande verksamheten, och nu har vi börjar med andra väggen, eller vi är nästan klara blev mario på den väggen.


(en vägg i våran hall, mario-tema ^^)


Bloggen:
Ännu en gång nu header, (har nog bytt typ varje månad i början av året) men det är för att jag aldrig får till någon bra som jag är nöjd med.

 
(den första bilden är den gamla och den andra bilden är den jag bytte till)


Rolig händelse:
Inge skoj som hänt denna månad också så får ta nått bara, en dag skulle jag gå ut och där man åker upp till vår gård så brukar det alltid växa liljekonvaljer så jag tänkte gå ut och plocka men samtidigt (innan jag hade gått ut) så kommer den uppifrån och går neråt och vad tror ni jo hon stannar så klart där och plockar liljkonvaljer, nästan precis på vår gård, riktigt dåligt faktiskt. Så jag väntar, väntar och väntar hon står säker i 10 minuter och plockar men när hon tillslut går, så ska jag gå ner och plocka men vad tror ni tror ni inte att hon hade plocka varenda blomma som fanns? Haha lite sur vart jag faktiskt! Så nu är har vi en liljekonvalj tjuv ^^


(bild bevis, på liljekonvalj tjuven ^^)


Olika bilder från månaden:
  
  
  
 Juni
Annat/fritid/om mig:
Min syster fyllde år i början av juni (2 juni) så vi var ner till henne och grattade henne och smakade då för första gången på glace an four, mums var det!

7 juni var det dags att rösta, då jag hade fyllt 18 ca en månad innan så fick även jag rösta, första gången jag fick det, och det gick väll bra, var inte så speciellt, man tog några lappar, gick bakom ett bås stoppade ner en lapp klistrade igen det och vart sedan av prickad ^^


(rösta i eu-valet)


15 juni drog sommarjobbet igång, så vart inte ett så långt sommarlov (inte än i alla fall) Jag var självklart på Åstugan, sommarjobbet varade i 3 veckor, och jag hade det riktigt bra, kanon väder hade vi också så vart att vara ute typ varje dag äta mat, mellis och så ute också. Nej det var jätte roligt!


(en dag på väg till dagis)


19 juni var det dags för midsommarfirande, det började som vanligt med firande först på bruksgården sedan till Nitten, det var trevligt åkte hem på fredag kväll tillsammans med M&J!

 
(första bilden midsommar på bruksgården andra bilden en bild från nitten)


24 juni vart det även första doppet för året, nere hos K&M där jag badade med M, det var skönt bara man kom i någon gång.


(första doppet)

Jag börjar måla om garaget också, som jag höll på med på sommaren men fick faktiskt 600:-, eller har inte fått dem än men ska. Så det var det värt, och var faktiskt ganska kul!

 
(första bilden innan jag målade andra bilden efter jag har målat.
Fast det är inte riktigt klart, fönstret ska också målas och så)Skolan:
I skolan var det dags för sista idrottslektionen för alltid, och sista gången paddlade vi kanot, och jag och Pernilla drog ut på ett eget äventyr vi åkte nämligen åt helt andra hållet än vad vi skulle göra haha så hela klassen+ läraren åkte åt andra hållet. Vi hade nämligen missat att vi skulle samlas, vi hade inte hört det så vi drog iväg. Haha men det gick ju bra, och vi hade riktigt roligt!

Vi fick det klart i hallen, så nu var allt helt färdigt (eller ingen soffa än) den kom senare. Men fula gardiner hade vi i alla fall. Haha.


(hallen äntligen klart, men gardiner som inte matchar)


11 juni var det dags för skolavslutning och det efterlängtade sommarlovet var här (som även är var mitt sista) den 12 juni var jag in och kollade på studenten då mina två kusiner gick ut. Det var trevligt!


(en bild från studenten)

Bloggen:
Lagom till sommarlovet ungefär så kom det återigen upp en ny header på bloggen, och på den var det även första gången som jag var med på den. Ville få en lite somrigare och ha egna bilder på den.

 
(första bilden är den gamla och andra bilden är den jag bytte till)


Jag hade min fösta tävling i bloggen, om ett armband jag hade gjort själv (man skulle kanske starta en till tävling, någon som skulle vara intresserad?) Och det var många fler än jag trodde som deltog och jag tyckte det var väldigt roligt!


(armbandet man kunde vinna)


Rolig händelse:
Måste nog säga när jag och Pernilla tippade med kanoten! På våran BF-dag som vi hade där vi är olika lag och gör olika saker, en station var paddling, och på våran lunch så tänkte vi att jag och P skulle paddla lite så vi satte oss i och drog ut en liten bit, och började gunga den, men när vi höll på och välta så slutade vi och då gick det ju bra. Men sen sa vi nu välter vi, haha men vi vågade inte så vi fortsatte med att gunga och sedan sluta när den höll på att vicka haha förutom en gång då vi gungade jätte mycket haha tillslut låg vi i vattnet :P Haha men det var kul, och kanoten var fylld med vatten (mindre bra kanske?) då dagen inte var slut, så dem sista fick nog sitta i en blöt kanot? (A) haha och ha blöta flytvästar på sig också. Men lite roligt måste man väll få ha? :D


Olika bilder från månaden:
   
  


Tisdag

Hejsan!
Oj vilken koll man har på vilken dag det är, haha eller inte!
Men tisdag idag iallafall vad händer?

Jo jag tänkte lägga upp andra delen av min sammanfattning av 2009, så kika in lite senare så sak den vara uppe!
Annars vet jag inte vad som händer, trodde ju att jag skulle få mina filmer som jag beställde, men det fick jag inte så dem kommer nog imorgon. Vi hoppas på det iallafall. Jag som ville ha dem idag, men det klart då har jag tid på mig att rensa lite i hyllan där alla filmer och det står för just nu har jag inte plats för 6 filmer till, haha så blir lite om möblering (stavning?)

Blir nog också att spela lite Zoo Tycoon, hade kommit jätte långt igår men så krachar hela spelet eller det blev att inte funka. Lite sur vart man då, så blir att bygga mer idag och spara emellan åt!

Vad ska ni hitta på idag då?

Nu ska jag skriva klart sammanfattning av 2009, och lägga upp det här på bloggen sedan spela lite grann!
Puss


Sammanfattning av 2009, del 1/4

HÄR KOMMER FÖRSTA DELEN AV FYRA


Januari

Annat/fritid/om mig:
Jag började det nya året med att komma hem runt 04:00 på morgonen då vi hade firat nyår hemma hos K&M. Som för övrigt var ett bra nyårsfirande med både god mat och trevligt sällskap!


(en bild från nyår)


Sommar känslorna började komma, och hade sommarplaner som senare inte vart alls som man tänkt, men hade en toppen sommar i alla fall (mer om det i ett senare inlägg)


Skolan:
Skolan började igen den 8 januari, och det var jag verkligen inte taggad för skolan och tyckte helt ärligt att det skulle bli för jävligt. För val som jag hade gjort med kurser och sådant var jag verkligen inte nöjd med, jag hade valt att jag skulle ha barnkunskap, och det fick jag veta att det var bara jag som skulle ha det, kände inte än enda, eller kände läraren och kan ju bara säga det var tur, men ja det gick ju bra, en som går i min klass och hennes syster bytte senare till denna kurs så blev inte själv längre, riktigt skönt. Så skolan flöt väll på som vanligt. Mer skol prat, vi startade projektet på skapande verksamhet att måla hallarna i F huset killarna gjorde ena hallen och tjejerna andra hallen, det var kul men tog bra lång tid.

 

(precis börjat måla hallen i skolan)


En helt vanlig dag i skolan en solig januari dag, eller vi trodde den var vanlig men helt plötsligt var vi med i radio och vart intervjuad av SR, radio ^^ Det handlade om den nya hallen dem håller på och bygger vid skolan.


(efter att vi hade vart med i radion, hade vi tråkigt)


Bloggen:
Den fick en nytt utseende i början av januari, jag skrev mitt 100:onde inlägg på bloggen den 6 januari, efter att ha haft bloggen sen november 2008.

 
(första bilden är den gamla och andra bilden var den jag bytte till)


Rolig händelse:
En dag när jag åker tåget hem till ställdalen så letar konduktören efter en som fattas alltså som gått på tåget men hon hittar inte på honom, och jag såg att det var en som klev på tåget satte sig några säten bakom mig, gick till toaletten och rycker i handtagen men att den redan är upptagen, han går tillbaka och tog av sig väskan och jackan, han på toaletten kommer ut och killen som nyss klivit på tåget går in på toaletten. Konduktören kommer och ropar nya resante, men hittar inte honom hon vet ju säkert att det var någon som klev på tåget. Efter att ha gått fram och tillbaka, några tjejer sitter bredvid mig, så konduktören frågar om hon får se biljetterna igen och tjejerna visar. Hon stannar sedan upp och säger att det var tre personer som klev på tåget men jag hittar bara två. Då säger jag det var en som gick in på toaletten tror jag. Och precis då kommer han ut från toaletten och konduktören frågar: jaha är du ny resande och killen säger ju ja, och får sedan betala! Efter det så kommer vi till ställdalen och jag ska kliva av får ögonkontakt med konduktören som säger tack med ett leende, och jag säger självklart varsågod.


Olika bilder från månaden:
  
  


Februari

Annat/fritid/om mig:
Jag, Pernilla och Emelie hade en tjej kväll hemma hos Emelie, där vi sjöng singstar i ca 6 timmar, men vad kul vi hade! Det lär göras om någon gång. Jag älskar er <3


(en bild från tjej-kvällen)


Vi var på rally, jag, mamma, pappa, K&M. Sedan hem till K&M där vi åt pizza och kollade på melodifestivalen och jag fick bubbla i deras nya badkar som dem precis hade satt in, riktigt skönt var det! Kom hem runt 2 på natten, så en riktigt trevlig dag var det!


(en rally bil)

Skolan:
Skolan fortsätter som vanligt, och en fredag går vi ända till ca 18:00 på kvällen då vi hade bestämt oss för att ”jobba” över och måla i hallarna på skapande verksamheten, men var faktiskt riktigt trevligt, och vi han då med mycket (vi fick även ledigt den lektionen som vi hade innan lovet!) Så nu hade vi kommit ännu längre med hallen, men långt ifrån klart. I början av februari var det mycket läxor, prov och inlämningar. Då ville man bara ge upp allt, men man kämpade sig igenom det och det gick ju bra fast det var kämpigt! Mellan vecka 8-16 var det riktigt lugnt i skolan, då det var lov, kulturvecka, APU och sedan lov igen, så under den tiden som är 9 veckor hade vi inte än enda vanlig lektion, kan ju säga att det var riktigt skönt! Så sista vecka i februari så startade årets kulturvecka och jag hade såklart film, vi hade det jätte kul, och vi veckans slut hade vi en klar film på ca 10 minuter.

 
(vi fortsatte med vårat projekt på skapande verksamhet)


(en bild från kulturveckan)


Bloggen:
Jag fick en glad överraskning en dag när jag loggade in på min blogg, jag hade fått en kommentar där det stod: ”grattis! du är veckans blogg i min blogg”, tyckte det var väldigt kul. Bloggen fick även nytt utseende och nya färger i mitten av februari hade då inte haft det gamla i mer än ca 1 månad.

 
(första bilden är den gamla och andra bilden är den jag bytte till)


Rolig händelse:
Killen på 37:an ett typ café som ligger i Lindesberg, dem säjer bland annat mackor och sådan (måste tillägga JÄTTE goda mackor med olika röror) frågade en dag när vi kom in om vi hade blivit nyttiga då vi inte hade ätit där på länge, men vi talade om för honom att vi kommer på fredag! Sen för ett tag sen tyckte han vi åt där för ofta, haha!


Olika bilder från månaden:
   


Mars

Annat/fritid/om mig:
Jag köpte mig en egen kamera från net on net efter lång betänketid om jag skulle göra det eller inte då vi har en kamera som är mammas/pappas men efter ett tag bestämde jag mig för att köpa en och det är nog det bästa köpet som jag har gjort, bland de bättre i alla fall för jag älskar den!


(och nu har jag haft denna i ca 9 månader och jag har tagit ca 8000 bilder!!)


Jag var för första gången kattvakt i Ludvika hemma hos min syster, jag och katten som heter trulsa hade det trevligt, han fick vara lite fotomodell.


(en bild från när jag var kattvakt)


Skolan:
I skolan vad det APU som gällde var på dagis i Ställdalen och hade det riktigt bra, var bara i Lindesberg på måndagar och mina måndagar var riktigt sköna då jag bara hade Barnkunskap på morgonen mellan 8:40 till ca 11:00 så det gick riktigt bra.


Bloggen:
Jag fixade en ny kategori på bloggen, ”önskeoutfit” tyvärr har den inte blivit så välfylld, då jag tröttnade på det, men ibland kommer det upp ett och annat inlägg ska försöka bättra mig med den kategorin!


Rolig händelse:
En dag på tåget (mycket med tåg på rolig händelse, men det kan hända mycket) Killen som går med den där vagnen fram och tillbaka där man kan köpa massa saker som godis, dricka smörgåsar ja ni vet.

Går förbi oss och fråga:
Han: ska ni ha någonting?
Vi: Nej tack.
sen gick ha vidare sen kommer han tillbaka efter ett tag då han vart längst bak i tåget sen tillbaka fram igen,
Han: ska tjejerna ha någonting?
Vi: Nej tack
Sen kommer vi till kopparberg Pernilla kliver av, och jag sitter kvar, och tror ni inte han är på väg förbi igen, och jag tänker nu frågar han säkert igen, och vad tror ni?
Han: Ska tjejen ha någonting?
Jag: Nej.

Så han frågade oss alltså 3 gånger på den biten som vi satt på tåget och resan mellan Lindesberg och Ställdalen tar max 40 minuter, haha men var lite kul. Undrar om han inte förstod ett nej?


Olika bilder från månaden:
  
 


Sammanfattning av 2009

Hejsan jag tänkte skriva om mitt år, vad som har hänt, vad jag har gjort och ja allt som hänt i mitt liv. Eller ja inte allt med en del saker iallafall. Kommer nog även lite bilder jag har tagit under året som har gått tänkte dela upp detta i 4 delar:

1 delen: Januari, februari och mars.
2 delen: April, maj och juni.
3 delen: Juli, augusti och september.
4 delen: Oktober, november och december.

Varje månad kommer även få under rubriker som kommer vara:
Annat/fritid/om mig
Skolan
Bloggen
Rolig händelse


Ska försöka få upp alla delar innan nyår! Dessa inlägg kommer iallafall att hamna i kategorin "Om mig"
Så där kommer ni hitta alla delarna. Så följ gärna med mig i min tillbaka på året 2009!
Puss

Bakat

Glömde helt bort eller ja rättare sagt har inte haft tid, så slänger in de sista kak/recept inlägget idag!

JAG BAKADE:

Schackrutor


Här är recept på dessa kakor


JAG BAKADE:

Drömmar


Recept på drömmar


JAG BAKADE:

Mandelmassa doppade i mörk och ljus choklad


MAMMA KOKADE:

Knäck, med både mörk och ljus sirap i, vi hade bara 1 dl ljus och det skulle visst vara 2 dl så fick bli 1 dl mörk också ^^Cdon.se

Hejsan, idag tänkte jag beställa lite filmer från cdon, fick ju 200:- av Lena&Dick i julklapp och det ska jag köpa två filmer som jag önskade mig, sedan lite andra filmer som jag hittade.High school musical 3 (99:-)
Denna film önskade jag mig, men fick inte så jag köper den själv. Har både 1&2:an så måste ju ha 3:an också sen var den inte så dyr heller.


So little time, vol 3 (49,50:-)
Har väntat hur länge som helst att den här ska gå ner i pris, den kostade förrut 179:- (om jag inte minns fel) men kostar nu bara 59:- och sen har cdon erbjudande att om man köper två filmer (dem har valt ut massa) så får man köpa 2 för 99:-. Så nu passar jag på att köpa dessa, har även här både första och andra filmer (av fyra) och man får alltså köpa den för 49,50:- om man köper två.


So little time, vol 4 (49,50:-)
Samma här detta är nummer 4 och ingår i samma erbjudande. Så får den ovan och denna film för 99:- tillsammans.


Love in Manhattan (49,50:-)
Här också ingår också i erbjudandet 2 för 99 så kollade igenom deras urval och valde ut 2 till som verkade bra, så det blev denna.


A cup of love (49,50:-)
Och samma erbjudande här också 2 för 99:- så valde denna film också, som verkade bra.Marley och jag / Bröllopsduellen (ord pris 179:-)
Sen om man köper för över 200:- så får man köpa en dubbel DVD för 69:- (ord pris: 179:-) Och jag önskade mig Marly & jag och den fanns med, och den filmen som är med också är bröllopsduellen och den har jag länge velat sett så det passade perfekt att dem fanns tillsammans.Och ja nu vad blir allt att kosta, det blir alltså 7 filmer som tillsammans blir 366:- tycker faktiskt det är väldigt billigt det är faktiskt bara ca 53:- per film/bok ^^
Sen har jag också gratis frakt så det blir bara 366:- sen fick jag ju 200:- i julklapp så de jag ska betala blir egentligen bara 166:-

Julaftons outfit

Slänger in Julaftons outfiten lite sent, men har inte haft tid tidigare så det får bli idag!


Halsband - från glitter
Tunika - från gina tricot
Leggings - från h&m (tror jag)
Tofflor - från ikea (julklapp och vart med och köpt dem)


Mina julklappar 2009

Nu kommer jag visa mina julklappar som jag fick, jag är ritkgit nöjd med alla.


Pengar (från Lena&Dick)
Glas 12 st (från mamma&pappa)
After Eight (från mamma&pappa)
Noblesse (från mamma&pappa)
Plattång, straight and curl (från mamma&pappa)
Almanacka (från mamma&pappa)
Usb-minne 16 GB (från mamma&pappa)
Besick (från mamma&pappa)
Kaffekoppar+fat (från mamma&pappa)
Presentkort x2, ginatricot = 350:- (från mostrarna&mormor)
Sims 3 (från mamma&pappa)Tofflor (från mamma&pappa)


Toffifee (från mamma&pappa)


Tröja (från mamma&pappa)


Julgranarna.

Jag måste ju visa er våra fina julgranar som vi har hemma!


Min mini-julgran som jag har på mitt rum, och under eller ja runt den så ligger (inte längre) julklapparna som har har köpt till familjen och släkten.


Julgranen som står nere i sterorummet, där alla paket har lagat men just nu är det tomt står bara två tomtar där under. Pappa och jag som har klätt den!


Lite bilder

Lite bilder!


Tomtebloss


Marshall


Utanför vårat husTillbaka

Hejsan, nu börjar allt bli som vanligt igen efter julafton och massa. Tänkte berätta om julafton, juldagen och idag annandagen. Och även visa lite bilder. Mina julklappar som jag hr fått kommer jag även visa men det blir nog i ett annat inlägg nu lite om de senaste dagarna! :D

Julafton:
Vi gick upp vid 9-tiden och påt frukost, gjorde i ordning all mat, och fixade och dukade och så. Mycket att göra innan dem kom, och mellan 12-13 dök alla upp, blev lite stul, så Ted var med oss och åt så vi blev tillslut 13 stycken på julafton, dock åkte Teddis hem efter maten. Så då blev det bara 12 kvar. Sedan, blev det mini julklappsöppning, då A, Å och L skulle åka hem, blev iallfall att kolla på Kalle Anka. Sedan vid 16-tiden åkte Lena&Pappa ner till K och M för tomtning ^^ Sen kom dem tillbaka och vi började då dela ut julklapparna jag var tomte, eller ja inte bokstavligt talat utan jag var den som delade ut Julklapparna till alla. Mycket trevligt sen så vart det julklappsöppning. Och jag kan ju bara säga är ritkigt nöjd med ALLA mina julklappar (kommer bilder) efter det vart det prat, kolla i fotoalbum och ha det allmänt trevligt med trevligt sällskap. Sen vid typ 23? vart vi hungriga igen då var det L, M, A, D, M, Mamma, Pappa och jag som var kvar, så då dukade vi fram igen och åt lite mat. och vid en 12-01 nån gång åkte alla hem, så blev ett långt julfirande, men har haft en ritkgit bra julafton! :D Men iallfall Anna var ju kvar för hon sov här från Julafton till idag (26 december)

Juldagen:
Bara ta det lungt kolla på tv, filmer och äta godis ^^
Teddis kom även hit runt 16 tiden, och Anna åkte iväg till Grängesberg med sina kompisar till Gocart banan, där det var mat, och bubbling. Så vi var alltså barnvakter. Men Anna kom hit på kvällen igen, och sov här igen. Men bara tagit det lungt hela dagen och inte gjort så mycket.

Annandagen (idag):
Samma idag bara tagit det lungt, men var ute en sväng idag. Och tog en promenad tillsammans med Ted, Anna och Mamma. Ted åkte bob och anna drog han. Men har haft en trevlig dag, och ikväll vid 20:00 blir det att kolla på film med pappa vi ska kolla på "Vi hade iallafall tur med vädret - igen" jag hoppas den är bra! Annars ska jag inte göra så mycket!


Sammanfattning:
Jag har haft en helt underbar jul, med trevligt sällskap. Var jätte roligt att träffa alla igen. Och roligt att Anna och Ted har sovit här nu i två dagar eller ja iallafall har Anna sovit här två dagar och Ted en dag. Men har vart jätte kul. Och god mat, men nu är jag väldigt trött på julmat efter att ha ätit det tre dagar i rad. Och alla julklappar jag har fått (har dock inte fått en sims3 men kommer få det när dem har det) Så ja jag ÄLSKAR julen!


Snabb uppdate

Det kommer snart normal uppdatering, men har vart så mycket, julen har ju vart o´ch då vill jag umgås med nöra och kära, och nu sov Anna här från igår till idag, och idag är vi barnvakt till Ted, och anna kommer snart igen, och dem sover här tills imorgon ^^
Så imorgon kväll kommer det bloggas som vanligt, då ska det visas bilder på vad jag har fått och lite andra bilder.
Vi ses då! :D

Min jul har vart underbar!

01:09

Jag sitter här alla har nu åkt hem och också alla i huset har gått och lagt sig, och jag ska snart göra desamma!
Måste bara säga att jag är riktigt näjd med julen, alla klappar, all julmat och sällskapet!
Har verkligen haft en underbar jul
och bara tråkigt att den nu är slut, menmen. Får leva på denna dag länge! <37


24 decemberGOD JUL

jag hoppas nu alla får en riktigt bra dag!

(skriver mera senare ikväll)


GODJUL! :D


Jag tänkte bara slänga in ett litet god-jul inlägg, och önska alla mina läsare en riktigt god jul och jag hoppas att ni kommer få en riktigt bra dag, med trevligt sällskap, god mat och fina julklappar.
Och ta hand om varandra <3

GOD JUL


Nedräkning

23 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december

Imorgon är det Julafton <3


(går)dagens outfit


Sjal - från lindex (mamma´s)
Tröja - från gina tricot
Linne - från gina tricot
Jeans - från gina tricot


Dan före dopparedan!

Hejsan
det är idag den 23 december och det innebär att i morgon är det Julafton! Och jösses vadjag längtar, kommer bli jätte roligt och trevligt! För kan det bli annat med trevligt sällskap, god mat och klappar?
Kommer bli jätte kul att träffa alla, inte gjort det på jätte länge.
Idag kommer det finnas saker att göra hela dagen, jag ska bland annat:

 • Städa mitt rum.
 • Koka knäck.
 • Rulla mandelmassabollar och doppa i choklad.
 • Klä granen tillsammans med pappa.
 • Slå in de sista julklapparna och bära ner dem.
 • Damma och julpynta på nedervåningen.

Sen kankse lite andra saker också..
åter kommer med mera uppdate!


Lista

Namn: Emma Sjögren.
Ålder: 18 år.
Ursprung: Sverige.
Nämn något som gjorde dig glad igår: Att Anna och Ted var här och hälsade på en snabbis.
Vad gjorde du kl 08 imorse: Då sov jag.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Då tog jag precis ut en plåt med kakor från ugnen.
Det sista du sa högt: "Pappa har du lust att ställa in en plåt"
Det senaste någon sa till dig: "Ja det kan jag"
Vad har du druckit idag: Oboy imorse till frukosten.
Vad var det senaste du åt: En rostad macka.
Vad var det senaste du köpte: Julklappar.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Blå.
Vad är det för väder hos dig nu: Snö, och molningt, men solen är nästan framme.
Godaste glassmaken: Finns många goda glassmaker, så får nog säga pass.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja det gör jag.
Sover du tungt: Ibland, ibland inte. Beror på.
Drömmer du mardrömmar: Ibland.
Trivs du med ditt jobb: Jag har inget jobb, jag går i skolan.
Favoritklädsel: Leggings och något till.
Vad ser du om du tittar till höger: En plåt med kakor.
Vad gör dig glad just nu: Att det snart är julafton.
Vad ska du göra härnäst: Ta ut en plåt med kakor ur ugnen och ställa in en ny.
Höger eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Glad.
Hur många kuddar sover du med: Jag har 4 st i sängen men sover bara på två av dem.
Morgon eller nattmänniska: Får nog säga nattmänniska.
Vad är viktigast för dig: Familj, vänner.
Är du kittlig: Ja det är jag.
Snarkar du: Nej det tror jag inte.
Stjärntecken: Jag är Oxe.
Stökigt eller välstädat: Välstädat är bäst!

Köket!

Hejsan, som rubriken säger. Eller ja den säger inte det men ja, jag sitter iallafall i köket och gräddar kakor!
Och just i skrivandets stund så är det andra plåten som står inne i ugnen av fem plåtar. Så bara 3 plåtar kvar. men om cirkus en timme är alla klara, då dem ska vara inne i ca 20 minuter. Och efter att jag har bakat klart s ska jag gå upp och städa mitt rum, så deyt blir julfint ^^, menmen fortsätta att grädda kakor! Ska underhålla mig med en liten lista som jag hittade på en blogg! Den kommer upp här snart :)
Puss

2 days

Hejsan, det är den 22 december idag och det innebär att det bara är 2 dagar kvar till JULAFTON! Så idag blir det att baka, Ludvika en sväng slå in de sista julklapparna och lite sånt! Kommer bli en dag med massa saker att göra, ska även hinna städa, men det får bli senare ikväll efter att vi har kommit hem från Ludvika. Men nej nu ska jag baka! Bilder kommer, som vanligt!
PUSS

Nedräkning

21 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december

3 days to christmas eve! <3


Planering för vecka 52

Måndag: Pappa och jag ska åka in till Kopparberg och handla lite. Sedan blir det att baka kakor.
Tisdag: Baka idag igen, sedan när mamma kommer hem så ska vi åka till Ludvika och handla lite, blir bland annat Åhlens, Willys och lite så. Ska även kolla på lite kläder. Och jag måste också hinna städa!
Onsdag: Slå in de sista julklapparna, pyta, klä granen, koka knäck, rulla mandelmassa bollar och allt annat som man måste göra dan före dopparedan! :D Städa färdigt, beroende på hur långt jag hann igår!
Torsdag: JULAFTON, kommer folk hit vid ca 13:00 eller ja dem kommer väll lite före, då vi äter runt 13, sedan Kalle Anka, och julklapps öppning. Vi blir iallafall 12 stycken här på jul, det blir trevligt! :D
Fredag: JULDAGEN, ta det lungt på dagen och lite så sen på kvällen blir det att åka till Gocart banan i Grängesberg för mat och dryck + umgås. Ska dit med syster och hennes kompisar!
Lördag: Bara ta det lungt, och äta godis :P
Söndag: Samma här bara ta det lungt! :D

Världens dåligaste uppdate!

Men nu är jag tillbaka, har bara inte orkat skrivit något!
Kan ju berätta vad jag har gjort de senaste dagarna..

I lördags så var ju jag, mamma och mormor till Örebro för julhandling, och det gick ju ritkigt bra, så nu har man nästan köpt alla julklappar! :D Vi såg även Roger Pontare, var bara någon meter ifrån han ^^ Kom hem runt 20 tiden.

I söndags, så slog jag in lite julklappar, och bakade.

Idag har jag också bakat, och sedan har jag och pappa vart till Kopparberg och handlat lite, sedan nu på kvällen fick vi besök av Anna och Ted. Och snart eller vid 20 ska jag kolla på tv!

Det var en kort liten uppdate ni fick, men faktiskt inte hänt så mycket, förresten kom just nu på att jag glömde lägga upp planering för kommande vecka igår så det får jag lägga upp idag (när jag skriivt klart detta) sen lite andra inlägg ska läggas upp. Men jag är iallafall tillbaka och kommer nu blogga som vanligt! :D PUSS

NEJ!


Brittany Murphy är död.

Idag på morgonen (söndag) drabbades Brittany av ett hjärtstillestånd hon fördes till sjukhuset Cedars-Sinai Medical Center, men kunde inte återupplivas.  Hon var endast 32 år gammal och slog igenom i filmen "Cluless" 1995 men har även setts i filmer som:
Pojkarna i mitt liv
Uptown girls
Smekmånaden
Alla hans ex

m.fl.

Förstår inte att det är sant :/ för hon var sjukt bra tycker jag!
RIP <3


Bakat

Hejsan, ännu ett inlägg med kakor och recept.
haha, ja jag har då bakat idag också, dock inget som var planerat att jag skulle baka men blev dessa istället för finska pinnar.


JAG BAKADE:

vanilj, choklad och playdoo eller jag mena karamellfärg (haha men det ser ut som playdoo deg! men det alltså grön karamellfärg)

 
kakorna - strassburgare


Mycket som ska göras..

Hej!
Min hals tar död på mig, inte bra.. Jag vill INTE vara sjuk på Julafton, men det ska nog gå över tills dess! Är ju fyra dagar dit, bara fyra dagar kvar till årets Julafton. Helt sjukt va fort tiden har gått. Och mycket ska göras innan det jag ska göra är:

 • Baka, baka, baka och baka lite mera!
 • Slå in alla julklappar
 • Köpa de sista julklapparna
 • Ludvika en sväng (köpa julklappar)
 • Städa mitt rum
 • Julpynta
 • Klä julgranen


fyller på med mera, om jag kommer på något!


Nedräkning

20 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december

4 days to christmas!


Fjärde adventVi tänder ett ljus i advent,
det värmer den som frusen är.
Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörker här.
Och alla som är rädda och fryser på vår jord,
dom borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent,
när vi tänder ett ljus i advent.


Shopping!

Hejsan, vart på Marieberg, ikea och så hela dagen kom hem vid 20-tiden. Så nu sitter jag på golvet och slår in lite julklappar!

Berättar mera om dagen imorgon, för nu är jag för trött.. :(
Förresten så såg vi Roger Pontare på Marieberg! Måste ha vart han, sjukt lik! :D Dä ni!

tillbaka till julklapps inslagningen, Puss

Lite försenad

Hejsan, dagens outfit blir försenad. Batteriet i kameran är slut, och ligger just nu på laddning. Så ni får den nog kanske imorogn eller på söndag! Menmen, jag tror ni klarar er :D

Förresten så imorgon blir det att julshoppa (ALLA julklappar ska köpas imorgon) för då drar jag, mamma & mormor till Örebro för en heldag på Marieberg, där det kommer spenderas pengar!
så kommer hem på kvällen någongång, antar jag så imorgon kommer det inte bli någon bra bloggning, kankse ett-två inlägg innan jag går och lägger mig men får se. Men jag är i annat fall tillbaka på Söndag! :D
Och nu snart blir det sängen, upp vid 8 imorgon :/ ^^
Puss

Sista skoldagen...

...för detta år, för nu har jag jullov.

Himmla skönt kan jag ju bara säga, dagen har iallafall bestått av juldans i gymnastiksalen (dock var jag inte med) men var kul och kolla, sedan esteterna som hade "julshow" i aulan + rektorns tal. Och efter det träffa klasskompisarna och Mentor i F5, där vi fikade och lite så. Var mysigt! sedan blev det att vänta på tåget i typ 1 timme, men hade sällskap av Joanna, sedan till station och tåget hem! Och nu sitter jag här och pratade nyss med mamma i telefon, hon bad mig att gå ner och sätta på ris + tända i braskaminen så det ska fixas nu! Skriver mera senare! Puss 

Nedräkning


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december


vinter-bilder, 17 december.

Hejsan, tänkte visa lite bilder från igår när jag var ute, glömde helt bort dem igår så lägger upp dem nu istället!

     


Fredag och jag är redan hemma!

Hejsan. jag är redan hemma och klockan är bara 13:28, åkte ju med 12 tåget hem (Y)
riktigt skönt, och fint väder har det vart ocksp, blir glad av solen nu när man har stt regn och rusk i typ 1 månad, men idag är det solen som lyser! :D HÄRLIGT! + att det är ca 10 minusgrader!


Men jag tänkte lägga in dagens, sedan lite bilder från igår som jag helt glömde att lägga in, sedan lite andra inlägg! :D Puss


Nedräkning

17 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december


Only one week to christmas eve! <3


21:42

Hejsan, kollade för ett tag sedan på bonde söker fru, det var ritkgit bra och det är imorgon igen klockan 20:00 då får man följa med på deras resor, kommer bli roligt att kolla på!

Nu blir det iallfall att dejta kudden, eller ska spela lite nintendo ds en stund innan jag sover. Aja imorgon blir det sista skoldagen (med lektioner) härligt, jullovet börjar nu närma sig!! :D

Godnatt

Nu är det bara...

Ännu fler dagar har gått nu, så blir att uppdatera denna lista lite!


Nu är det bara:
0 dagar kvar till religion provet, islam.
0 dagar kvar till studiedag.
0 dagar kvar till GYO-dagen.
0 dagar kvar till redovisningen i magdas lektion.

0 dagar kvar till andra advent.
0 dagar kvar till samhällskunskapsprovet.
0 dagar kvar till massage provet.
0 dagar kvar till svenska provet.
0 dagar kvar till identitet-uppgiften ska in.
0 dagar kvar till fördjupningsuppgiften i olycksfallsvården ska in.
0 dagar kvar till redovisningen i magdas lektion.
0 dagar kvar till tredje advent.
0 dagar kvar till Emelie fyller 19 år.
1 dag kvar till mamma fyller år.
2 dagar kvar till vi får jullov.
4 dagar kvar till fjärde advent.
8 dagar kvar till JULAFTON.
9 dagar kvar till Amanda fyller år.
13 dagar kvar till Kenna fyller år.
15 dagar kvar till NYÅRSAFTON.

Dagens outfit

Sämsta bilden, men orkade inte ^^

Tröja - från stadium eller någon annan sportaffär, märket är NIKE
Linne - från gina tricot
Jeans leggings - från gina tricot

+ raggsockor, is the shit!


Nedräkning

16 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december


Bakat

Hejsan, glömde ju och visa vad jag bakade i tisdags efter att jag kom hem från skolan, slutade ju tidigt så jag passade på att baka.


JAG BAKADE:

Snoddas, dock är den inte skuren. Förövringt halva strössel/halva kokos!Recept

Onsdag...

...och en dag närmare jullovet!

Onsdag idag, och vad har man gjort, jo skolan. Först olycksfallsvård några som redovisade sedan skrev vi våran rapport om brandstation och lämnade in. Sedan lunch följde med J&J sedan till A huset och vänta på nästa lektion som var Svenska, vi fortsatte att kolla på filmen "skicka vidare" faktiskt bra tycker jag. Och det blir att kolla klart på den imorgon! :D Efter det hade vi psykosocialt arbete med magda, skrev lite frågor och så, sedan fick vi sluta så blev att åka med 14 tåget, men jösses va folk det var men fick iallfall sitta. Sen klev jag av i ställdalen där pappa stog och väntade, hemma så skalade jag potatis till maten, och nu har jag precis ätit och sitter här vid datorn. Och senare närmare bestämt vid 20:00 är det dags för Bonde söker fru (som förövrigt går ons-tors-fre denna vecka!) Sen ska man väll sova, och ladda för dagen imorgon, inte en aning om när jag slutar, eller egentligen 14:35 men det beror på åker med 12, 14 eller 15 tåget hem! :P
Nu ska jag lägga upp dagens outfit, och nedräkning! Puss

Tummen upp, tummen ner


Att det är snö ute, och att det fortfarande snöar! Har nog aldrig längtat så mycket efter snön som jag gjort iår! Och första snön kom också innan 24 december nu hoppas vi bara på att dem ligger kvar. Men är iallfall ca 1 dm ute nu! :DAtt jag har ganska mycket panik med julklapparna som ska inhandlas.. Vad ska jag köpa, alla julklappar MÅSTE inhandlas på lördag när jag och mamma åker till Örebro. Och just nu har jag ingen aning om vad jag ska köpa. Så ja good luck Emma. Men det ska nog gå bra ska ni se ^^ eller ja det visar sig på lördag, ni kan ju hålla tummarna iallfall ^^ + att jag ska handla nya kläder till jul/nyår men även sånna kläder jag kan ha till vardags också, men kan ju vara kul med något nytt på jul/nyår. Så ja det visar sig vad man hittar, om man nu hittar något. Men det ska jag väll göra..? 

Tisdag

Hejsan, känner att jag är lite lost på dagarna nu innan jullovet börjar. Men det är väll tisdag idag :)

Dagen vi hade mentorstid imorse mellan 8:40-9:00 pratade bara, sedan håltimme jag och P jobbade med projektarbete ca 1 timme. Efter det dags för Pedagogiskt ledarskap, blev att prata på det också så inte så mycket gjort eller vi bestämmde att på fredag blir det fika, P bakar och J köper julmust/cola. Bra snälla är det <33

Annars så åkte jag med 12:17 tåget hem, och gick hem i snöstorm ^^
har snöat hela dagen, och snöar ute fortfarande, det gillas. men tillbaka till tv:en, imorgon är det skola som gäller typ mellan 8:40-14:35 så blir 3-tåget hem.
Hoppas ni får en bra onsdag, puss!


UPPDATE;
kom på att jag måste ju berätta att när vi kom till tåget i ställdalen så fick vi gå av på nya perrongen, så nu finns det två! Dä ni ^^, bild kommer någon dag ska ni se. Men det tråkiga med det var ju att dem inte hade sopat av den, så där var det ju inte så lite snö haha menmen vi tog oss ju hem. Men nu har man invigt den också! :)

Nedräkning

15 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december


Jag vill ha mjuka paket iår (och hårda)

Och i nått av de mjuka paketen kan det gärna ligga denna tröja! :)
Hemma igen! :D

Hejsan!
nu är jag hemma igen, efter en hård dag i skolan, haha nej då den har vart väldigt soft. Men det är skönt, har snöat hela dagen förresten så nu är vintern här, eller det är inte så kallt ute men det tycker jag är bra. Men detär ändå snö. det gillas, och nu ska jag gå ner och baka snoddas, kommer bilder. Eller först blir det något att äta, om man kanske ska lyssna på julmusik undertiden? Det får vi se skriver mera lite senare! :D PUSS

Tisdag morgon!

Hej ligger i sängen med datorn i knät
ska snart försöka fixa håret, sedan hitta några roliga kläder (har pyjamas på mig nu) sen ska jag vandra till bussen, och gå i tid idag så jag slipper stressa för det sägs vara mycket snö ute, hoppas bara dem har plogat annars blir det inte roligt :/ Annars är min dag väldit bra lektion mellan 8:40-9:00 eller lektion är det inte utan mentorstid och det brukar vi typ bara prata på. Sedan hål sen bärjar jag inte förrens 10:45-11:45, så det blir att åka med 12:17 tåget hem och är då hemma igen i ställdalen runt 1 tiden (kollade exakt: 12:52) så det blir att gå från station och hem, sen blir det att baka snoddas hemma. Just nu har jag verkligen ingen lust med det :/ menmen har nog det när jag kommer hem ska ni se (Y) nej nu måste jag göra i ordning mig! PUSS, skriver mera när jag kommer hem, kanske innan jag bärjar baka, vi får se. Förävrigt så sitter jag med den gamla datorn haha ^^

Tummen upp, tummen ner


Att det snöar ute och gjort någon timme nu, så nu är det vitt på marken, och det sägs att det ska bli en vit jul iår, tror vi på det? Självklart, lite positiv måste man ju vara! och det ska ju bli minus grader nu, så det borde ju ligga kvar :DAtt dem har ändrat tågtiderna lite grann, nu när jag har tagit 3-4 tågtidtabeller, men nej då ska dem göra om tidtabellerna! Får fråga på tåget imorgon efter en ny tågtabell (Y) kan ju hoppas dem har en, man kan ju hoppas! :D Det blir morgonens to-do ^^

Dagens outfit


Sjal - från h&m
Tunika/tröja - från gina tricot
Jeans - från gina tricot


Sista skolveckan!


Hejsan denna vecka som är sistaveckan innan jullovet kommer bli riktigt slapp.
De lektioner på bilden ovan som är överkryssade har vi inte (dock blev bilden sämst) men kan förkara lite hur min vecka ser ut

Måndag:
Projektarbete, 8:40-10:10
Samhällskunskap, 10:15-11:15
Lunch/håltimme, 11:15-13:15
Massage, 13:15-15:45

DAGEN
Projektarbetet har vi typ aldrig då P har engelska, men åkte in med vanliga bussen och var i skolan ca 5 timmar innan vi började. Gick på stan, va P i bilen när hon övningskörde, käkade äcklig pizza och lite så. Massage hade vi i typ 1 timme sen fick vi gå, men vi var kvar ett tag och sen gick vi därifårn runt halv 3 så blev 14:59 tåget hem.


Tisdag:
Mentorstid, 8:40-9:00
Historia, 9:00-10:30
Pedagogiskt ledarskap, 10:45-11:45
Lunch, 11:45-12:30
Socialtbehandlings arbete, 12:30-14:50
Religion, 15:00-16:00

DAGEN:
Vi har Mentorstid som vanligt idag, sedan ingen historia pga att hon var sjuk (tror jag det var) sen har jag bara pedagogiskt ledarskap i en timme sedan slutar jag för dagen, då vi inte har socialtbehandlings arbete då andra halvan av klassen är på studiedag och vi ska läsa Kirre (och det kan jag göra hemma) och religionen behövde vi inte komma på. Så blir en skön dag! Åker alltså med typ 12:16 tåget hem (Y)


Onsdag:
Olycksfallsvård, 8:40-11:20
Lunch, 11:20-12:00
Svenska, 12:00-13:00
Psykosocialt arbete, 13:10-14:35
Projektarbete, 14:40-16:00

DAGEN:
Denna dag blir hel och full (eller kanske inte projektarbetet) det visar sig på onsdag, börjar iallfalla dagen med olycksfallsvård vi har redovisningar, eller inte jag men några andra så blir nog att vi inte håller på hela den lektionen kan man ju hoppas ^^ så blir det nog att jobbamed lite projektarbete efter det efter det lunch sedan svenska fortsätta kolla på filmen. Och efter det psykocosialt arbete, sen slutar man nog 14:35 hoppas på det och då blir det att åka med 14:59 tåget hem och mamma hämtar mig vid station!
 

Torsdag:
Socialtbehandlings arbete, 8:40-10:20
Svenska, 10:50-12:00
Lunch, 12:00-12:55
Historia, 12:55-14:35

DAGEN:
Socialtbehandlings arbete på morgonen inte en aning om vad vi ska göra, sedan svenska kolla färdigt på filmen, om vi inte redan har gjort det ^^, sen lunch efter det historia men ska nog fråga om man kan få jobba hemma med det, så slutar man vid 12-tiden, då blir det 12 tåget igen hem! Vi hoppas på det! :D


Fredag:
Vet inte vilka tiden men det ska dansas kring granen i idrottshallen, rektorn ska hålla tal i Aulan och det ska vara träff med mentorn i någon sal ^^ Sedan slutar vi! runt 10-11 tiden någongång. 12 tåget hem?

DAGEN:
SE PLANERING OVAN!


Tredje adventVi tänder ett ljus i advent,
det värmer den som frusen är.
Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörker här.
Och alla som är rädda och fryser på vår jord,
dom borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent,
när vi tänder ett ljus i advent.


Planering för vecka 51

Måndag: Jag har en lektion mellan 13:15- ca 16:00, då vi har massage sista massage lektionen för sen slutar den kursen! Men jag åker iallfall in med vanliga bussen (kl 7:00) så är i skolan ca 8:15, alltså 5 (!) timmar innan jag börjar min lektion ^^ men det är för att jag orkar inte gå till tåget och sen att vi ska ha möte med Birgitta angående projektarbetet. Så får se vad vi pratar om ^^, Sen blir det att vänta, vänta och vänta på att lektionen ska börja. Blir att åka med 16:00 bussen hem. så är hemma vid ca 17 tiden, får se vad man hittar på, på kvällen mellan 20-22 ska jag iallfall kolla på tv.
Tisdag: Ännu en kort dag har lektioner mellan 8:40-11:45 det kallar jag en bra dag! Så åker in med bussen på morgonen sedan tar jag 12-tåget hem igen! Det är för att andra halvan på socialtbehandligs arbete ska iväg med S på studiebesök, och religionen har vi inte (Y) Så kommer komma hem vid 1 tiden, då blir det att baka tror jag, eller bara ta det lungt! :D
Onsdag: Lång dag, mellan 8:40-14:35, har på morgonen ind-val olycksfallsvård, sista gången vi har det, det blir redovisningar (dock ska inte jag göra den) sen lunch efter det sedan svenska och sista psykosocialt arbete. sedan slutar jag 14:35, så det blir att åka med 14:59 tåget hem (Y), mamma hämtar mig vid station i kopparberg.
Torsdag: Samma som onsdag, skola mellan 8:40-14:35, men om vi har tur så får man jobba hemma på torsdag, eller vi skulle nog göra något då, aja det visar sig, och sen hoppas vi att vi inte behöver komma på svenskan? ;) isåfall slutar jag den dagen 10:20, och det skulle ju vara otroligt skönt! :D isåfall blir det 12 tåget hem igen, men antagligen åker jag med 14:59 tåget hem.
Fredag: SISTA DAGEN I SKOLAN!!!!! blir lite juldans, prat i aulan och träff med mentorn, slutar typ vid 10-11 tiden!
Lördag: Julhandling i Örebro, julklappar ska inhandlas alla måste handlas idag, + lite nya kläder! Yeah, blir en hård dag!
Söndag: Baka, slå in julklappar och lyssna på julmusik! + att det är fjärde advent.

Önskelista 2009

Hejsan, jag tänkte visa er min Önskelista för 2009!
Jag fyller på med mera eftersom..

 • Almanacka
 • Tofflor
 • Sims 3
 • Flytta hemifrån saker
 • Presentkort på gina tricot
 • Plattång
 • USB-minne 16GB
 • Paradise ask
 • Nobless
 • After eights
 • Hårspray
 • Nya monopol

Bakat

Jag och mamma har bakat idag också, blir mycket att baka nu innan julen!
idag bakade vi lussebullar (mamma bakade) och chokladsnitt (jag bakade)

JAG BAKADE:

Chokladsnitt


och här är receptet på chokladsnitten.


MAMMA BAKADE:

Lussebullar


Nedräkning

13 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december


Tummen upp, tummen ner


Att det bara är 5 dagar kvar i skolan, bara en vecka. Egentligen bara 4 skoldagar då det på fredag (18 december) bara blir dans i hallen, aulan sedan prata med mentorn. Så den kan man räkna bort! SÅ SNART LOV ALLTSÅ, och gissa om jag längtar, så sjukt skönt!


Att jag nu måste börja plugga så sista (!) inlämmningsuppgiften innan lovet blir klar så jag kan skicka den till min lärare innan 00:00 söndag kväll, men det ska jag nog fixa ska ni se!

Bakat

Idag har jag och mamma bakat lite kakor, det blev bregottkakor (som mamma bakade) och sen kokoskakor (som jag bakade) tänkte visa lite bilder och lägga in recept.


MAMMA BAKADE:

Bregottkakorna


och här är receptet på bregottkakorna!


JAG BAKADE:

kokoskakor


och här är receptet på kokoskakorna.

Lucia+annat - Lindeskolan´s aula

Hejsan
igår var jag, mamma och min syster Lena och kollade på Lucia + andra framträdande i Lindeskolans Aula.
Pernilla och Sara var med, Pernilla går ju i min klass och Sara går i B-klassen. Dem var jätte duktiga, så det var roligt att kolla på!
Blev lite bilder tagna också som jag tänkte visa er.


Detta var det första framträdande något band, som spelat in en julskiva (David någonting hette han som sjöng, och han på pianot jobbar på skolan) Men dem var faktiskt ganska bra.


Det var även en tjej (som gick på lindeskolan tog studenten förra året om jag inte minns fel) som nu går nere i Bollnäs på någon musik folkhögskola, hon sjöng 2 egna skrivna låtar.Två elever från estetprgrammet på Lindeskolan sjöng duette, jätte duktiga är dem!En tant kom in tillsammans med barnkören och hon läste en dikt/vers som hon hade skrivit någongång på 40-talet, den var väldigt bra och fin tycker jag.Lucia kören tågar in, längst fram med röda band är dem som vart med i bergslagenslucia (där Pernilla och Sara var med) Sjöng några låtar jätte fint, även barnkören var med och sjöng.Sen blir det massa mer bilder på lucian + tärnorna + andra kort
  
Bild 1: Lucian + tärnor.
Bild 2: Stora + lilla sjunger tillsammans.
Bild 3: Lucian blir krönt.

  
Bild 1: Lysande trädet i Linde, dem har klätt in hela trädet med lysen, JÄTTE FINT!
Bild 2: Nya hallen vid Lindeskolan, ja våran skola ser ut som en byggarbetsplats, eller inte bara ser ut den är en byggarbetsplats!
Bild 3: En rondell i Linde, gick inte att ta kort när jag åkte i bilen.Nedräkning

12 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december


Fredagsfinal 10 - FINAL!

Kommer idag inte göra någon lista då dem bara är 2 stycken kvar, och alltså var det final! :D Men tänkte skriva lite om dem båda. Sedan lägga in vinnarlåten och lite så!


ERIK GRÖNVALL
Han är verkligen grym som juryn sa av alla låtar han har gjort så har han gjort ca 95% av dem helt felfria och han har ägt scenen, helt sjukt att man kan ha en sådan otroligt bra röst! LOVE IT, och detblir ju inte värre för han ser ju sjukt bra ut, så det plockar han många röster på, men helt ärligt tror jag han faktiskt har fått bra många röster bara för att han sjunger så himmla bra, en stjärna verkligen!
Och han vann idol, tyckte det var helt rätt, och jag tyckte det var jätte bra helt klart en värdig vinnare, och jag tror det kommer gå väldigt bra för honom. Och han får nu göra 2 album (tidigare har vinnaren bara fått gjort ett) det tycker jag är ritkgit bra! så gissa vem som vill ha hans skiva när den kommer ut? JAG!
Grym är han, och röst det har han!


CALLE KRISTIANSSON
Han tog Sverige med storm på auditionnär han kom in satte sig på stolen och sjöng Walking in memphis, men han var otroligt blyg och kollade hela tiden ner i golvet och så fortsatte det, han har en grym röst men scenframträdandet. Det var tittarna som bestämmde om det var han eller Pjotrs som skulle få vara med, och svenska folket valde Calle. Sedan kom rocktemat och hela han förändrades han fick ha en gitarr på scenen sen har det bara gått rakt upp för Calle, och jag tycker det är det som idol handlar om att utvecklas och det han verkligen gjort från en blyg kille som kollar ner i marken till en man som äger hela globen.Helt sjukt, så faktiskt tycker jag att om han hade vunnit också hade vart en helt klar värdig vinnare, men jag är säker på att det kommer gå riktgit bra för honom ändå. Vänta bara ska ni se!
VINNAR LÅTEN AV ERIK GRÖNVALL!

Erik Grönvall - Higher
riktigt grym låt enligt mig


Fredag!

Hejsan, har verkligen ingen lust att blogga och ingen ork för delen heller. Så kommer uppdate om dagen imorgon, och idol-inlägget kommer (tyvärr) och in i morgon!
Så vi ses imorgon kika in då vet jag! :D
+ även bilder från lucian och lite sånt!
PUSS

Min torsdag!

Förövrigt bara 14 dagar kvar till julafton!

Hejsan.
Mycket trevlig dag idag faktiskt, dagen bärjade med Sovialtbehandlings arbete gjorde väll inte så jätte mycket, fick iallfall veta betyg, hon tyckte jag låg på ett VG i dagens läge, och det är jag nöjd med! :D Efter det var det svenska han hade tyvärr inte rättat provet, menmen blir nästa vecka vi får veta det. Vi började iallfall kolla på en film tror den hette skicka vidare (om jag inte minns fel) Den är iallfall bra, men nu får vi vänta ända till nästa vecka tills vi får kolla på den igen. Efter det så skulle jag gå och prata med historia läraren men möter henne i korridoren (Y) så frågar om jag får jobba hemma och det fick jag, sedan åkte jag och Emelie med Therese ner på stan först till banken sedan till Bellas lånade pengar av Therese och tog en baugette! MUMS
Sedan tillbaka till skolan, och hämta väskan sen gick jag ner till station för att ta tåget 13:31 till Örebro sedan hem till A. Kollade på film och lite så, ritktigt roligt! :D Vart att jag åkte hem med 17:47 tåget, förresten man kan åka på gamla biljetter, jag har testat idag haha ^^


Nej men nu ska jag sova, morgon dagen är fullspekad (stavning?) först skola eller först kolla på lucia sedan samhällskunkap, sedan pedagogikt ledarskap (då jag ska vika den dära skjortan som jag tjatat om, haha imorogn ska jag göra den!) Sedan lunch, får se vad man hittar på, och efter det så blir det historia jobba med arbetet och sist religion efter det så blir det att gå hem till syster och hennes kille där vi ska vänta på mamma som kommer typ 17:50, sedan blir det att åka till skolan igen och kolla på Lucia igen ^^ Denna gång är pernilla med! Ska bli jätte kul att kolla på, sedan blir det hem och kolla på IDOL FINALEN!!

Så nu ska jag sätta kameran på laddning sedan sova, eller ska spela lite nintendo ds en stund ^^ ;)
PUSS

Dagens outfit


Sjal - från h&m
Tunika - från gina tricot
Leggings från gina tricot


Ändrade planer!

Hejsan, måste bara informera lite!
Helt ändrade planer imorgon, ska fråga läraren vi har i historia om jag kan få jobba hemma istället (om vi nu ska hålla på med arbetet, jag skriver om Kambodja) om jag får det så tar jag tåget till Örebro 13:31 och är då framme vid ca 14. Sen är jag hemma hos A ett tag sedan åker jag antingen med 17:00 eller 17:47 tåget hem. Eller en annan plan om jag måste vara på lektionen så tar jag istället 15:38 tåget till Örebro och är då framme ca 16. och åker hem med 17:47 tåget!
Så ser min dag ut imorgon, så blir att prata med läraren på lunchen eller på lektionen då vi börjar 12:55 och tåget gick ju inte förrens 13:31! Så det kommer nog lösa sig, hoppas bara jag inte behöver sitta på lektionen och jobba, ni kan ju hålla tummarna! :D (Y)

Men nej nu måste jag sova, puss!

Tummen upp, tummen ner


Att det bara är 7 skoldagar kvar innan vi får jullov! Känns ju verkligen välbeövligt ska jag säga, längtar som bara den! :D Så¨otroligt skönt att få vara hemma, göra det man vill inte behöva gå upp klockan 6 på morgonen!


Att det fortfarande inte har kommit någon snö! Blir galen, 15 dagar kvar och inte en snöflinga inte ens minus grader!

Onsdag

Shit va dagarna går fort, typ i måndags tänkte jag "åh bara måndag, kommer bli en lång vecka" Men plötsligt är det redan torsdag imorgon, vart tar dagarna vägen? :O

Men iallafall onsdag idag och på schemat idag stog svenska 12:00-13:00 och då hade vi prov, hoppas på att det gick bra svarade på alla iallfall. Och efter det var det dags för psykosocialt arbete mellan 13:10-14:35 pratade lite, och gjorde en uppgift. Så väldigt lugn och skön dag, så jag åkte med 14:59 tåget hem!

Så riktigt skön dag, sedan har jag bara tagit det lungt. Inte något plugg eller jo skrev lite på identiteten. Men annars inget, så himmla skönt för nu är alla prov och sånt klart!! Har bara identiteten som jag ska lämna in och sen ska jag vika en skjorta på fredag! Så riktigt skönt, och bara 7 skoldagar kvar till jullovet (och på tal om nedräkning det är bara 97 dagar kvar till studenten, då med alla lov+studiedagar+helger borträknade så BARA skoldagarna 97 dagar! Och + att sista veckan är med då, och på den blir det ju inte så mycket gjort!)
Härligt är det, eller en del av mig tycker det den andra tycker det ska bli hemskt!

Men annars då, har jag haft en bra dag. Och hoppas morgondagen också blir bra. Och att dagen går fort, blir iallafall att åka in med 7-bussen på morgonen till skolan. Sedan har vi socialt behandlingsarbete, svenska och sist historia! Det blir nog bra, kanske ^^ Blir att jag åker hem med 14:59 tåget, då jag slutar 14:35! Och mamma hämtar mig vid station i Kopparberg. Och när jag kommer hem så ska jag skriva min identitets uppgiften och försöka få den klar och skicka till magda på kvällen om jag inte gör den i helgen och skickar den innan måndag! Får se hur det blir.

Men nej nu ska jag faktiskt sova, eller först ska jag slänga upp ett inlägg om tummen upp/tummen ner!
godnatt.

Dagens outfit


Halsduk - från gina tricot
Tunika - från gina tricot
Leggings - från gina tricot


haha ignorera mina vita strumpor, haha inte snyggt Men hade ju höga stävlar på mig så dem syndes ju inte ^^


Skolan nu!

Hejsan är klar att åka till tåget nu!
så gå ner nu ta på sig skor, jacka och halsduk sen skjussar pappa mig till tåget.
Hörs när ajg kommer hem! :D

Tummen upp, tummen ner


Att utvecklingssamtalet gick riktigt bra idag, och jag är faktiskt väldigt nöjd över vad jag har prestera dessa 3 år (snart) och de betyg jag har fått!


Att det inte är någon snö ute, jag vill ha snö och minusgrader så det blir lite julstämming! HElt ärligt jag tror inte det kommer någon snö till Julafton och vet ni hur tråkigt det kommer bli, Jul utan snö?

Tisdag!

Hejsan!
min dag idag då kan jag ju berätta lite kort om, började att jag vi hade mentorstid och drog över på tiden liten stund hade utvecklingssamtal vid 9:00 så följde med Magda in i personalrummet och gick och satte mig i köket. Sedan ko magda, och vi pratade och lite så, hon tyckte det såg bra ut! Va där i ca 20 minuter, sedan vidare till historian där det hållde på och jobba. Så letade på läraren och sedan fick jag lite böcker och satte också igång och läste. Sedan skulle vi ha haft pedagogiskt ledarskap men vi sket i den lektionen då ca hälften av klassen skulle med tåget till örebro vid 11:32 då vi skulle på studiebesök till Grindstugan med Stina. Så jag och Emelie åt lite i matsalen och sedan ner till Sara och kollade samhällskunskapen.

Skulle egentligen ha mött våran lärare utanför polisen men vi ringde och sa att vi skulle gå dit vi skulle vara så var väll typ runt en halv timme tidiga, men hon släppte in oss så fick vi sitta där i typ en halv timme ^^ Sedan kom alla andra eller ja 2 elever + läraren ^^ Så vi kunde dra igång. Var faktiskt intressant, sen åkte jag och Emelie och två andra med Stina som släppte av oss vid station (Y) sedan tog jag och emelie oss en promenad på stan då vårat tåg skulle gå om en timme, så lite tidsfördriv :D
Sen kom vi på att vi kunde ju gå på vid södra station så våran promenad gick dit! Har haft det ritkgit roligt tillsammans med Emelie. och mycket skratt har det blivit kan jag ju säga!
SÅ tack EMELIE för en jätte rolig dag!
Jag älskar dig!<33

Puss


Dagens outfit


Tröja - från vero moda
Linne - från gina tricot (syns knappt på bilden)
Jeans leggings - från gina tricot


Pics!

Lite bilder från dagen, mest bilder jag har tagit för tidsfördrivning. Då jag hade hål/lunch från 11:15- ca 14. Riktigt drygt men hade sällskap av P liten stund + när hon inte skrev prov..Utsikt från Å-huset övervåning!
var tvungen att ta ett kort när jag väntade på att Pernilla skulle bli klar med sitt prov ^^och medans hon gjorde prov tränade jag på massagen!och kollade igenom lite arbeten, min budget+röda korset fick jag tillbaka idag och Epilepsi lämnade jag in idag.


lite julstämmning var det i skolan också med adventljusstakar


bilden är tagen från andra sidan ån, alltså vid Å-huset och uppåt mot skolan.
Är jukolsvart när man slutar runt 4 tiden, riktigt tråkigt :(

Dagens outfit


Tröja - från gina tricot
Sjal - från indiska
Tunika - från gina tricot
Leggings - från gina tricot


Tävling!

Hejsan är med i en tävling där man kan vinna ett ahlgrensbilar läppsyl (hur sött är inte det?)


bild lånad från:
Yazmina

Var med och tävla DU också, för att komma till inlägget så klicka HÄR,
tävlingen avslutas 8 december, 22:00!


Måste bara tillägga att, finns det ett sötare läppsyl? Knappast, jag hoppas nu jag har turen på min sida och vinner, för är i stort behov av läppsyl nu på vintern. Så nu håller vi tummarna och hoppas på det bästa (Y)

Måndag 7 december -09

Hejsan!
Idag är det måndag ännu en gång, veckorna bara springer fram och nu det är bara 17 dagar kvar till Julafton, och ute bara regnar det och är inte alls snö och minusgrader. När kommer snön?

Min dag då den har bestått av prov på de två letkioner jag har haft idag. Men kan börja från början, åkte ju in på morgonen så jag skulel kunna träna lite på samhällkunskaps provet och hade några klasskompisar som sällskap, så vi där tillsammns och tränade, sedan var det dags för provet, eller först lämnade jag in budgeten, sen dags för prov. satt kva längst av alla och lämmnade in provet typ 11:15 och så slutar vi hon han inte rätta dem (hon rättade nämligen eftersom att folket gick så man fick veta på en gång) men jag och P var ju kvar ssit så hon han inte men hon kollade igenom det lite och sa att vi behövde ju iallafall inte göra omprov så minst G har mna ju då iallfall, riktigt skönt för har varken lust, ork eller tid för omprov! Så himmla glas är jag och det blev ännu bättre när vi redan samma lektion lämnade u in när vi kom dit så fick jag tillbaka min budget och den fick jag VG+ på. Ritkigt nöjd!! :D

Sedan hade jag ingen letkion från 11:15- ca 14:30 ganska drygt ja. Men var med pernilla ner till Å-huset där hon gjorde prov och jag satt och pluggade lite massage. Sedan upp och äta sen satt jag i A-huset med några klasskompisar, haha och typ när vi skulle gå så fastnade jag, haha min knapp på tröjan åkte ner mellan springorna på bänken haha (svårt och förklara) haha men herregud va vi skratta, men loss kom jag ^^

Sedan var det dags för massage prov teoretiskt, vi skulle göra en helkroppsmassage Mamma var här och fick den, och jag hoppas väll att det gick bra, får nog veta det på måndag då det är sista gången för den kursen!

Men just nu så ska jag gå in och kolla på en uppgift vi fick av Magda som ska vara klar på onsdag, om identitet.
får vi se hur det går, för jag fattar inget av den ^^ Men ska börja lite idag, för vi har också prov i svenska på onsdag! Så lika bra att jag börjar m,ed identiteten idag så det inte blir så mycket imorgon! :D
Skriver mera lite senare ikväll!
PUSS

Planering för vecka 50

Måndag: Skola jag åker in med 7 bussen så att jag kan plugga lite på samhällskunskapen, sen är det dags för prov i just samhällskunskap och inte tränat mycket ska ni veta så blir väll ett IG. Ska även lämna in min budget på samma lektion hoppas nu att det går bra på den. Sedan blir det lunch och sen har jag ingen lektion förrens 14:30 då min massage börjar då också med prov, min mamma kommer till skolan för provet är praktiskt vi ska göra en helkropps massage på någon. Så blir att kolla igenom dem papprerna på min lunch imorgon. Sen efter det är slut så åker vi hem till L&D och fikar, länge sen man såg dem nu så det blir roligt! Efter det blir det hem och ja plugga!
Tisdag: Mentorstid först, och efter det har jag utvecklingssamtal så blir lite sen till historian men det gör verkligen ingenting! Sen tror jag nog att det blir att åka med 11:32 tåget mot Örebro för om jag inte har fel så ska vi på ett studiebesök, så det visar sig när jag kommer hem, antagligen med 17-tåget (om det inte blir tåg hem). Hemma blir det iallfall pluggning!!
Onsdag: Skola som vanligt, vi har redovisning av olycksfallsvården (tror jag) men ska inte göra muntligt så det blir att sitta och lyssna, efter det blir det prov i svenska B, kan ju hoppas att det går bra! Och sen så har vi en uppgift som vi ska lämna in på Magdas lektion om identitet. Hem med 14:59 tåget, och mamma hämtar mig förhoppnings vis vid station i Kopparberg.
Torsdag: Skola som vanligt, och för ovanlighetens skull så har jag inte en enda läxa eller prov som ska göras idag (en så länge vill säga) så skönt!! Men blir iallfall att åka med 14:59 tåget hem idag också, och hoppas att mamma hämtar mig vid station ^^
Fredag: Så himmla skönt med fredag ska jag säga er!!! Fast det blir en lång dag i skolan, mindre roligt. Har lite oliak lektioner, sedan "redovisning" på magdas lektion jag ska vika skjortor med typ halva klassen, kan bli skoj! Sedan hem med bussen/tåget har inte bestämmt mig.
Lördag: Bara ta det lungt!
Söndag: Tredje advent idag, blir advents mys!

Hur ska jag hinna?

Hejsan söndag igen, veckorna går otroligt fort nu tycker jag!
men iallafall tänkte lägga in söndagens att göra lista och kan ja säga att det är mycket som ska göras, så vet inte hur jag ska hinna!

 • Skriva mitt arbete om Epilepsi (som jag ska lämna in imorgon)
 • Kolla efter en smal platttång som jag kan önska mig i julklapp (någon som har nått förslag på en bra?)
 • Plugga samhällskunskap (prov imorgon)
 • Börja skriva Magdas uppgift om identitet (inte så jätte viktigt kan väntas den ska in på onsdag)
 • Ta fram min tomte som räknar ner till julafton (bild på den kommer, den är jätte söt)
 • Vara med i en tävling på en annan blogg (kommer lägga upp ett inlägg här på min blogg om den)
 • Göra klart min budget (inlämning av den imorgon)
 • Damma skrivbordet (det är jätte damigt)
 • Kolla igenom massagen (praktiskt prov imorgon)
 • BLOGGA 

Sådär ja min lista för idag, så det ä väll bästa att jag börjar nu på en gång, ska skriva lite på mitt arbete om epilepsi, sen får vi se vad jag gör efter det. Puss


Andra advent


Vi tänder ett ljus i advent,
det värmer den som frusen är.
Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörker här.
Och alla som är rädda och fryser på vår jord,
dom borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent,
när vi tänder ett ljus i advent.


Nedräkning

6 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december


5 månader kvar

Idag är det 5 månader kvar tills jag blir 19 år!


Lite ljus i tillvaron

Vi piggar upp med lite ljus på bild, denna lördag´s kväll.


Maten idag!

Dagens middag:


Kan ju säga att det var riktigt gott, min mamma är bra grym på att laga mat ska ni veta ♥
MUMS


Bakat

Hejsan, idag har jag bakat mazarinkaka!
nu är det "bara" typ 7 saker kvar att baka innan julafton, haha men det klarar jag ska ni se´.


Kan ju slänga in receptet, kankse vill någon som läser också baka denna Mazarin-kaka


Dagens lista - Lördag

Dagens låt: Westlife
Dagens dusch: Blir imorgon.
Dagens frisyr: Uppsatt.
Dagens smink: Ingenting.
Dagens kläder: Mjukiskläder is the shit.
Dagens händelse: Hmm vet inte än.
Dagens planer: Plugg, baka och ta det lungt.
Dagens vill ha: Jullov!!
Dagens saknad: -
Dagens tråkigaste: Att jag måste plugga.
Dagens måste: Plugg...
Dagens dricka: Juice, sen till maten blir det nog coca-cola.
Dagens köp: Nothing.
Dagens mat: Fläskfile, pommes och sås.
Dagens mående: Bara bra med mig!

Fredagsfinal 9 - tema "juryns val"Kvällens modekoll:

Tove, riktigt snyggt klädd ikväll!

Kvällens modemiss:
Hmm, tror inte det var någon. Skulle vara Eriks tröja/linne i andra låten, men när han väl började sjunga så passade det så bra in, så inte ens den kan bli kvällens modemiss.

Kvällens kommentar:
"Du glänser som en ny putsad lacksko - Andreas Carlsson"

Kvällens bästa låtval:
Kan inte välja en för jag tycker alla låtarna var grymma ikväll, och alla 3 gjorde dem riktigt bra!

Kvällens sämsta låtval:
Ingen.

Kvällens roligaste:
- När Peter tar en tugga på äpplet som vi fick veta när det var audition var att Anders hatar när folk äter äpplen. Så var lite roligt
- Pjotrs framträdande i idol.

Kvällens tråkigaste:
Verkligen inget tråkigt idag.

Kvällens hiss:
Westlife som var med i kväll och sjöng. Riktigt bra är dem!

Kvällens diss:
Går inte att dissa något ikväll, allt var på topp. Eller ja det skulle vara att Tove åkte ut.

Kvällens bästa röst:
ERIK, ERIK, ERIK vad mer kan man säga?

Den som gick lämna idol ikväll:

TOVE
Så himla tråkigt, fick till och med tårar i ögonen. För hon har vart min favorit sedan första gången jag såg henne, så sjukt bra är hon och verkligen en stjärna! Jätte tråkigt att hon fick åka hem hade gärnat sett henne tillsammans med Erik i finalen. men jag kan lova er att vi kommer få se mer, mycket mer av denna tjej i framtiden var så säkra. Och det säger hon ju själv också. För sjunga kan hon, utstrålning har hon, ja hon har allt en stjärna kan ha. SÅ SJUKT BRA ÄR HON, och att hon kan göra om låtarna så det blir henner egna, och att det inte låter dumt inte alla som klarar av det tycker jag. men Tove gör verkligen det.
Skulle kunna skriva jätte mycket, för gillar henne verkligen men ska runda av med att säga.
Tove, vi älskar dig, och vi läntar att få se mer av dig i framtiden!
En stjärna är född, säger jag..

Nu är det bara...

Vi fortsätter med lite nedräkning, för nu har det ju gått några dagar och vissa grejjer kan jag stryka!

Nu är det bara:
0 dagar kvar till religion provet, islam.
0 dagar kvar till studiedag.
0 dagar kvar till GYO-dagen.
0 dagar kvar till redovisningen i magdas lektion.

2 dagar kvar till andra advent.
3 dagar kvar till samhällskunskapsprovet.
3 dagar kvar till massage provet.
5 dagar kvar till svenska provet.
5 dagar kvar till identitet-uppgiften ska in.
5 dagar kvar till fördjupningsuppgiften i olycksfallsvården ska in.
7 dagar kvar till redovisningen i magdas lektion.
9 dagar kvar till tredje advent.
12 dagar kvar till Emelie fyller 19 år.
13 dagar kvar till mamma fyller år.
14 dagar kvar till vi får jullov.
16 dagar kvar till fjärde advent.
20 dagar kvar till JULAFTON.
21 dagar kvar till Amanda fyller år.
25 dagar kvar till Kenna fyller år.
27 dagar kvar till NYÅRSAFTON.

Nedräkning

4 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december


Idol 2009

Vilka två kommer gå ända till finalen nästa vecka (11 dec)
kolla på idol ikväll, för att se. Själv hoppas jag på att det blir Tove & Erik.
Vilka två tror ni?

TOVE


ERIK


CALLE


Det är dags för fredagsmyyyys!

Hejsan
ritkigt slapp dag i skolan, men skönt det också ibland.
Började 10:20 men åkte in på morgonen för att plugga och lite så, så jag och P satte oss i bibblan och hon gjorde sin budget och jag läste samhällskunskap. Sedan gick vi till skåpet och hämtade pennor och papper (haha ja vi går BF) sedan till G1 där våran lektion skulle börja 10:20 satte oss där fick lite information från var7:de sedan gick halva klassen eller ja dem var inte så många och gjorde det vi har nu gjort i 2 veckor (kim´s lek & undersökning) Och vi sköt ihop två bord och satte oss runt, sedan började redovisningarna då vi skulle leda en aktivitet i klassen, så idag har vi gjort loppor, skjortor (utan armar), flygplan, spelat finnsisjön, och en annan lek. Haha så mycket skratt har det blivit ritkgit kul faktiskt. och nästa vecka är det igen på fredag då dem som inte han idag bla jag, så nästa vecka ska jag vika skjortor med dem, och med armar ^^ får vi se vad dem andra hittar på, blir skoj!

Sedan var det lunch gick in i matsalen och drack lite juice sedan ner på stan och kollade lite, sedan fredagsmys med baugette på 37:an mums var det! och efter det var det dags för historia då vi kollade klart på filmen Hotel Rwanda (måste lägga in en recension på den senare) sjukt bra film, sen fick vi sluta 20 i 2 så det blev det att åka med 14:11 tåget hem! Skönt så var hemma i ställdalen 14:46. Och nu sitter jag här och skriver detta, men ska spela lite nintendo ds en stund ^^
Skriver mera senare! puss

Dagens outfit

Gina tricot nörd, eller vad?
but i like it ^^


Tröja - från gina tricot
Klänning/tunika - från gina tricot
Leggings - från gina tricot


Nedräkning

3 december


1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december

Alltså endast 3 veckor kvar!


Torsdag

Hejsan
skrev onsdag i rubriken först innan jag kom på att det är ju faktiskt torsdag idag!

nu till dagen, det bestog av gyo-dagen då 9:orna från skolorna runt om kring, som Kopparberg, Nora, Frövi och då Lindesberg kommer och kollar på två olika program ett på fm och sen ett på em. Såvar väll runt 30-40 st vaje gång, som kollade bf-programmet som vi sedan delade upp i tre grupper så fick dem gå till tre olika stationer. Jag var med i den sociala gruppet, där vi pratade om Socialtbehandlings arbete och Människor i behov av stöd.
och jag fick prata lite om olika arbetssätt dem har på Människor i behov av stöd den kursen som jag inte ens läser, haha..
Men gick faktiskt bra, och är faktiskt stolt att jag sa någonting och att jag vågade! Hatar att prata inför folk, och här kände jag ju inte en ända som lyssnade. Men sedan gjode vi värderingsövningar tillsammans med dem. me så jag har sagt samma sak 6 gånger idag ^^ Så kan ju säga att värderingsövningarna i slutet var dryga när man har läst samma saker flera gånger om.. Men men gick helt okej och vi tog ju oss igenom dagen.
Så nu har vi gjort det, och vi ska få en ledig dag för att vi var där!
Förresten så var det sista gången vi var med på detta.. faktiskt lite tråkigt men ändå väldigt skönt.

men fredag imorgon, kommer bli ritkigt skönt har två lektioner pedagogiskt ledarskap (redovisning, eller ska göra en aktivitet i klassen, ska då vika skjortor ^^) sen har vi historia och då ska vi kolla klart på filmen Hotel Rwanda!
Nu ska jag plugga lite, och kolla på tv. Kommer in med ett inlägg senare + dagens outfit!


FOTOTÄVLING


"den första frosten"

Minus graderna är här och vintern kan nu komma.
passade på att fota lite idag medans solen stog på himmlen
(för första gången på flera veckor då det bara har regnat)

Jag deltar i http://zeni.blogg.se/ fototävling, och deltar då med denna bild ovan.
Man blir inte för stor.

Chokladkalender är bra grejer, man får en chokladbit enda fram till Julafton, kan det bli bättre.
Så inte blir man för stor för en chokladkalender?

Öppnade självklart lucka nummer 2 idag.

Bilder från idag!

Hejsan
tänkte det var ett tag sen jag visade ite bilder som jag har tagit så idag på min studiedag passade jag på att gå ut på morgonkvisten då solen strålae och det var frost på marken, så tänkte bjuda på lite bilder från den fotorundan.
Så därja, det var ett par bilder, eller ja det blev ganska många men det får ni stå ut med! :DNedräkning

2 december

 
1 december                    13 december
2 december                    14 december
3 december                    15 december
4 december                    16 december
5 december                    17 december
6 december                    18 december
7 december                    19 december
8 december                    20 december
9 december                    21 december
10 december                  22 december
11 december                  23 december
12 december                  24 december


Dagens lista - Tisdag

Dagens låt: Blandade låtar från spotify.
Dagens dusch: I kväll.
Dagens frisyr: Uppsatt för jag orkade ej göra något imorse.
Dagens smink: Ingenting.
Dagens kläder: Jeans, linne och tröja men just nu har jag mjukiskläder.
Dagens händelse: Att vi fick åka en fin buss imorse med blå ljus, haha ^^
Dagens planer: Skolan.
Dagens vill ha: 18 december, bara 17 dagar kvar sen har vi jullov!!!
Dagens saknad: Mina syskon, ett tag sen man såg dem nu :(
Dagens tråkigaste: Skoldagen, seg var den.
Dagens måste: Hmm inga måsten idag tror jag.
Dagens dricka: Juice i skolan, och sen mjölk hemma.
Dagens köp: Hmm ingenting.
Dagens mat: Spagetti och köttfärssås i skolan och hemma blev det torsk och äggsås.
Dagens mående: Det är bra, eller jag är sjukt trött!

Tisdag

1 december idag, och det var minus grader imorse när jag gick till bussen.
kanske kan bli lite snö till julafton iallfall?

Min dag har vart kaos, fast egentligen inte. Haha svårt och förklara.
Iallafall vi åkte en jätte fin och mysig buss imorse med blåa lamor och sånt i, åkte med en för typ 1 år sen också då vi var på revy med mamma´s jobb, men aja inte det jag skulle prata om. Men den var mysig iallfall och sköna säten. När jag kom till skolan satte jag mig tillsammans med några klasskompisar vid bänkarna och pluggade på religionen, sedan var det historia orkar inte ens nämna det, eller kan säga att vi valde vad vi ville jobba om jag ska ha Kambodja. Efter det pedagoiskt ledarskap A+B klassen pratade och planerade om GYO-dagen.
Efter det var det lunch åt i matsalen för det var spagetti och köttfärsås så åt med tre kompisar, mums var det!
Sedan plugga lite mera på religionen, och vidare till F7 där vi hade stinas lektion, mer prat om GYO-dagen. Så kankse vi har det under kontroll nu? Men är tveksamt... Haha och på torsdag drar vi igång med det ^^

Men ska spela lite nintendo DS nu, sen blir det väll lite mera bloggning. och vid 21 ska jag kolla på tv. Men är ledig imorgon ju, studiedag, SÅ SJUKT SKÖNT!!! :D
PUSS

RSS 2.0