Sammanfattning av 2010, del 3/4

2011-02-06 @ 01:15:49
HÄR KOMMER TREDJE DELEN AV FYRA


Juli
Annat/fritid/om mig:
3 juli så åkte jag och mamma upp till Falun där jag skrev mitt teoriprov för körkortet. Tänka sig att jag klarade det också, otroligt glad.


Jag bodde i början av juli hemma hos Anna och Ted då jag gick intensivkurs i Ludvika. Var roliga veckor som varvades med körning, teori och data sittandes.. Helst av allt hade man väll velat vara ute och legat i solen och stekt, men körkortet är också viktigt!
 
Jag hade uppkörning den 7, men kuggade tyvärr. Efter lite sura miner var det bara att boka en ny tid och på´t igen. Visst var man lite butter.

7 juli samma dag som jag hade uppkörning fyller mosters gullunge år, även kallad Ted. Hela tre år blir han, han börjar bli en stor pojke nu.


Ett halvår sedan pappa försvann från oss den 8 juli. Saknar dig sjukt mycket ska du veta lika mycket nu som då om inte ännu mera, om det nu går att sakna dig mera..

Jag jobbade några dagar hos mamma, och fick in lite extra pengar. Det är alltid trevligt!

19 juli så startar vi våran semester. Jag, mamma, K&M. Jag älskar verkligen de veckorna vi är ute, det är så mysigt, det är till och med roligt att diska. Att få gå till servicehuset, finns bara tre ord jag älskar det! Så det blev att besöka en massa campingplatser och se sig omkring i södra sverige, runt småland. Besökte Galeby folkhögskola också och fick en rundtur där. Redan då tyckte jag skolan var bra och fin.

Skolan:
SOMMARLOV, härligt är det!

Bloggen:
Det var mest inlägg om intensivkursen det vill säga bilkörningen och i slutet av juli blev det inlägg från semestern. Tyvärr blev det inte så mycket bilder då det var segt att ladda upp dem och att jag inte hade tid, men jag tror ni klarar er.

Rolig händelse:
Jag måste säga halkbanan, det är nog bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, jag skulle lätt kunna göra om det gång på gång. En super rolig upplevelse, och otroligt läskigt på samma gång. Att bara snurra runt med bilen flera varv och försöka få stopp på den.. Att få "vattenplaning" och bara se skogen komma närmare och närmare och bilen bara fortsätter att åka, i den sekunden var jag otroligt rädd så det var inte lika roligt, det var som att se hela livet spelas upp i rekord fart för att sedan krocka in i ett träd. Nej det var läskigt, som tur var fick han stopp på bilen (inte jag som körde satt i baksätet) annars så var det super roligt!!

Olika bilder från månaden:
   
  
  
  

Augusti
Annat/fritid/om mig:
Den 2 augusti kom vi hem från semestern efter att ha vart ute i precis 2 veckor. Det är skönt att vara borta men som ordspråket säger, borta bra men hemma bäst.

Jag åkte tåg igen efter att inte gjort det sen jag slutade skolan, var hem till A och sov över där!

Jag, mamma, Lena (syster) och hennes kille åkte till Lindesberg och spelade äventyrsgolf där. Var jätte roligt vi avslutade med att äta lite mat på Bellas.

Den 11 augusti var dagen med stort D här, uppkörning igen!! Som jag kämpade det var nästan så man bara ville ge upp då jag kuggade första gången, men nej du man ska aldrig ge upp det är en sak som är sant. Så äntligen fick jag det efterlängtade körkortet!! Det första jag gjorde var att åka till Lådan dagen efter och bara typ 2 dagar efter jag hade tagit körkortet så var det bara att sätta sig i bilen och åka 30 mil neråt i landet till Gamleby. Dock så stannade viefter ungefär halva vägen och sov över där i en stuga tills nästa dag då vi fortsatte neråt.

Helgerna på internatet bestod mest i att åka runt och kolla vart olika vägar ledde och vart man kom.
Ett roligt äventyr och bra övning.

Skolan:
Jag och mamma åkte ner till Gamleby 2 dagar inna skolan började det vill säga vi åkte på lördagen den 14 stannade i Norrköping på en camping och fortsatte dagen efter att köra ner till Gamleby. Då man fick hämta nycklarna mellan klockan 16-20 på söndag kväll.

Skolan satte igång den 16 augusti. Hela första veckan fick vi hur mycket information som helst, och jag längtade hem som aldrig förr.. ALLT var helt nytt, nya männiksor, nytt ställe, ny skola som sagt allt var nytt.. 

Jag snorklade för första gången i mitt liv, med full mundering (stavning?) det vill säga såndära våtdräkt, handskar, strumpor, och sådana dära glasögon och sån där man andas i. Var jätte roligt, och en upplevelse. Det roligaste var ju att man i de dära våtdräkterna så flöt man så man kunde bara ligga och slappna av och kolla ner på botten. Riktigt härligt.

Bloggen:
Jag skrev om semestern och visade även bilder från semestern. För att läsa dessa inlägg igen eller ja för delen alla inlägg jag skrev under de två veckorna som vi var ute så klicka HÄR så kommer ni till den kategorin och kan läsa allt från dag ett tills vi åkte hemmåt.

Den bestog också i av mit klagande och hemlängtan i var och varannat inlägg. Mycket tankar som snurrade i mitt huvud.

Jobbig händelse:
Att behöva flytta 30 mil hemifrån. Till ett helt nytt ställe, nya människor, ny skola, nya elever, nya lärare. Varenda liten sak var nytt, nytt och åter nytt.

Olika bilder från månaden:
  
   
   

September
Annat/fritid/om mig:
Jag längtade hem en massa och under september månad var det två helgen jag åkte hem ena gången från onsdag-söndag och sedan åkte jag hem helgen när det var Kopaprbergsmarken det vill säga 24-26.

Jag var fortfarande ute och åkte en massa på helgerna och kolalde runt vad som låg i närheten testade olika vägar..

Jag hade faktiskt namnsdag den 14 sep, namnet den dagen är Ida och jag heter Ida i mellan namn.

Valet 2010 var här, det var dags att rösta. Jag röstade innan jag åkte tillbaka till Gamleby den 19 september. Så jag har gjort min plikt.

Den 24 september blev jag tillsammans med världen underbaraste pojke, Jon Magnusson jag älskar dig ♥
Några dagar senare fick jag 10 röda roser av honom, så underbar!

Skolan:
Den flöt på som vanligt, umgicks mycket tillsammans med Jon. Jag mådde otroligt bra, började äta frukost och gå upp på morgonen i tid.

I skolan var det kvällsaktiviteringar, med bland annat kubbturnering.

Bloggen:
Jag hade nedräkning på bloggen tills jag skulle åka hem, för att jag längtade hem. Tiden gick lite snabbare då.

Rolig händelse:
Åhh det måste vara när jag hade fått ett stort paket (i skolan finns det en brevlåda där vi som bor på internatet från paket och brev) jag hade under en längre tid kollat i denna brevlåda varje dag utan att det var något litet brev eller paket till mig, dock visste jag ju att det inte skulle vara något då jag inte väntade något brev eller paket. Så en dag, stog det på ett paket Emma Sjögren. Vet ni hur lycklig jag blev då? Satte mig på bänken och öppnade det var ett paket i ett paket i ett paket och längst in i sista paketet så låg det en marabou chokladkaka. Hade inte den blekaste aning om vem det var ifrån. Det kom senare fram att det var Sofia och Sarah som hade gett mig det. Jag kan säga att det gjorde hela min dag..

Olika bilder från månaden:
 
  
  

Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0