Hej hej! John Blund vart är du jag tror du...

Hej hej! John Blund vart är du jag tror du glömde besöka mig. Rum 205, Grebbestads folkhögskola ta gärna en extra sväng förbi här så jag kan sova! För känner mig inte alls trött just nu! God natt nu fortsätter min dejt med kudden :)


Baka kakor!

När jag hade slutat och jag hade gjort klart min engelska läxa så stack jag tillsammans ner med De och handlade. Sedan skiljdes vi åt nere vid affären jag gick tillbaka till skolan och hon gick hem. Väl hemma började jag baka kakor, efter ett recept som jag har fått av en. Tror inte jag har bakat det förrut, eller har jag det? Inte säker, gott blev det i alla fall. Tänkte dela med mig av receptet:

Chocolate chips cookies

2 tsk vaniljsocker
1.5 dl matolja
2.5 dl socker
100g hackad mörk choklad (tex. blockchoklad)
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
0.5 dl vatten (eller lite mer om det behövs för att få en deg)

Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Hacka chokladen och häll i bunken. Rör om.
I en annan blandar du socker och olja. Rör så att det blandas väl. Häll i vaniljsocker och vatten. Rör om. Häll i innehållet från bunke två till bunke ett (eller tvärtom). Blanda ihop till en smet.
Forma smeten till små bollar, lägg på bakplåtspapper och tryck ut dem lite halvplatta.
Lägg dem inte för tätt. Det går åt kanske två plåtar.
Stoppa in i ugnen 5-7 minuter, ta sen ut plåten och vänta tills kakorna har svalnat något.
Vänd sedan på dem upp och ner, och stoppa in i ugnen igen i 5-7 minuter.
Låt svalna på ugnsgaller.
Kakorna är INTE goda när de fortfarande är ljumna, men när de svalnar, och dagen efter!

Planering för vecka 5

Måndag: Skola som vanligt, slutar halv 1. Efter det lite lunch för att sedan göra klart min engelska läxa. Var nyss ner till affären och handlade lite, så nu ska jag snart gå ut i köket och baka. Ikväll får vi se vad som händer!
Tisdag: Skola mellan 8:30-14:40.
Onsdag: Skola mellan 8:30-15:50 sock håltimme mellan ca 9:50-13:10. Åka iväg och handla för övernattning!
Torrsdag: Friluftsliv, vi ska övernatta troligtvis som det ser ut nu i alla fall.
Fredag: Kommer hem från övernattningen, åker till Jon när vi har slutat.
Lördag: Är hos Jon, blir att åka slalom.
Söndag: Åker hem från Jon.

godkväll

Det är söndag kväll, jag kollade precis klart på Wallander som gick på tv:en. Så nu är det dags att sova, ladda för en ny vecka i skolan. Vad som händer återstår att se. Skriver mera imorgon, då jag slutar vid halv 1! Tänkte göra en liten veckoplanering då också. Så vi hörs imorgon. Puss

Filminspelning

Hejhej, ny vecka igen. Vi är nu inne på 3:dje veckan efter jullovet, det går fort nu tycker jag!

Idag har jag haft matte b och biologi på schemat. Slutade vid halv 1 åt mat i matsalen. Tog sedan bilen till bilverkstaden där jag fick en tid att jag skulle komma in med den kl 9:00 på onsdag.

Vad mer har hänt idag? Jo, som rubrik lyder "Filminspelning" det är precis va det har varit här på våran skola idag närmare bestämt i vårt bibliotek. Där scener ur Camilla Läckbergs film spelades in, så kanske får se några scener från min egna skola i den filmen, vet dock inte när den kommer ut men. Det återstår att se!

Annars då, har biologi prov på onsdag så nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite.. Imorgon är det frukost time klockan 7:40!

Puss och godnatt

Hej!

Hej! Har inge internet på skolan = otroligt drygt!! Vi betalar ändå för det! Men men klocka börjar bli mycket så jag ska sova, och vänta på att det ska bli måndag så internet kommer i igång. Men det är egentligen bra att det inte funkar för då kan jag läsa biologi i morgon! Eller ja det blir ju idag då klockan är över 00.00 så jag säger faktiskt god natt nu. Och skriver igen när internet är tillbaka. Puss och god natt


Från förra veckan

Solnedgång i Grebbestad, någon gång förra veckan kan varit i fredag/lördags när vi var ut med soporna. Passade på att ta med kameran då himlen var så fin och då fångade jag dessa bilder..



Det var inte igår!

Hejhej! Vad hände med att skriva lite varje dag? Det rann ut i sanden, blir tokig. Vill ju kunna gå tillbaka och läsa om vad jag gjorde på dagarna här i Grebbestad, men då måste jag ju skriva! SKÄRPNING, som jag sagt ett antal gången men jag bättrar mig ju inte. Måste verkligen bli bättre.

Tänkte brätta om min vecka för er i morgon, sen har jag även en del bilder att visa från lite olika dagar, vissa för typ en månad sedan, ska ta tag i det dära imorgon. Nu är det sängen som gäller, laddar för långfärdsskridskor i morgon!
Puss

Långfärdsskridskor står på schemat med P o...

Långfärdsskridskor står på schemat med P och G våra lärare på linjen och jag och 3 killar. Testa på och lite så. Kommer hem senare idag då blir det att handla med J och sen blir det att laga mat tillsammans :) puss hej!


120110

Jag är så trött!!

Frukost imorse, satt vid bordet vid brasan otroligt skönt! Skola mellan 8:30-14:40 har haft engelska, kemi och matte B. Efter skolan så tog jag det lungt ett tag innan jag började dammsuga typ överallt i huset.
- Mitt rum (som det var tänkt att jag skulle göra från början)
- Korridoren
- Köket
- Trappan ner
- Ingången (där alla skor och det står)


Klockan 17:00 var det dags för storstäd på internaten också, var faktiskt mysigt och trevligt och vi var jätte duktiga. Halv 7 serverades det mat i matsalen. Bestående av någon soppa som var paj inspirerad?? Var i alla fall med kyckling (som dock såg ut som tonfisk), paprika, och broccoli. Fanns mjuka smörgåsar till också och kakor!

Måste visa va fint vårat kök blev, och för er som är intresserade av vårat kök hur det ser ut tror nämligen inte jag har visat det någon gång här i bloggen, så det är väll på tiden har ändå gått här en halv termin nu.
Förresten G sa typ värlens finaste sak till oss idag (mig, E & J) hon sa att stämningen i huset berodde på oss, då vi var så glada hela tiden och skrattade.. (hon sa det inte exakt så men typ, var det hon menade i alla fall) Det var fint sagt, och det gjorde min dag :)

Svaret på varför det är "blurrigt" i två bilder är för att det sitter bilder där, och vet inte om de vill vara med på bloggen så gjorde det "blurrigt" för säkerhets skull!




Snöööö!

Även här på Västkusten närmare bestämt i Grebbestad har snön kommit. Så nu är det vitt i vår by (hmm, kanske inte direkt by men i alla fall) Dessa bilder nedan är tagna runt 13-14 tiden så nu ligger det kanske 2-3 cm på backen? Härligt är det, dock ska det bli plus grader imorogn och resten av veckan också...





detta är vädret för veckan, ser ju inte så roligt ut. Hej då snön :(



2 år sedan

Idag är det 2 år sedan pappa gick bort, det är helt sjuk va tiden går fort, men jag saknar dig lika mycket fortfarande såklart. Var och tände ett ljus på minneslunden idag för dig, ett ljus som ska brinna för dig.
Älskar Dig Pappa

RSS 2.0