Dagens outfit


Tröja - från gina tricot
Linne - från gina tricot
Halsband - från glitter (tror jag)
Jeans leggings - från cubus


Äntligen

Så är jag klar med två arbeten, ett om Hitler och ett som handlar om en bok!
båda ska vara inlämmnade imorgon så det passar ju suverränt att jag är färdig, de är utskrivna.

Men ja, sista mars idag så! Vart tar dagarna vägen? Redan första april imorgon lixom (akta så ni inte blir lurade) studenten närmar sig med stormsteg, och det är ju härligt! Skolan idag annars då var en kort dag började 8:40 och slutade ca 10 ^^ Men åkte med 12-tåget hem då jag och P åt på 37:an + provade lite kläder på tittin + iis. Men jag kom iallafall hem runt 13-tiden. Riktigt skönt, men då var det bara att sätta sig och göra läxa. Sen vid halv 4 ungefär så kom mamma hem och vi åkte upp till Ludvika till bland annat Mattias trafikskola och beställde intensivkurs (så nu är det bokat, skriver ett inlägg om det en annan dag) sen blev det att käka på donken sedan kolla i lite affärer för att sedan åka hem och här hemma fortsatte jag med arbeterna som jag skrev ibörjan så är de färdiga och utskrivna och väntar på att bli lämnade till respektive lärare ^^

Blir förresten en sväng till Ludvika imorgon också, ska då även in på Dollar Store. För att kika lite, något kommer man alltid ut med på något underligt sätt? Men först är det skola som gäller, tror det blir att jag åker med 14-tåget hem! Haha om det blir som jag vill, och att vi inte behöver gå på historian, kan ju lämna arbetet på morgonen? haha aja får se hur det blir :) Annars är det 15-tåget som gäller! Sista dagen innan lovet imorgon iallafall, sjukt skönt! Sedan tio (10!!) dagar ledigt!

Men nu ska jag sova, så man kommer upp imorgon och kanske hinner jag med ett litet morgon inlägg imorgon också? Får se. Puss och godnatt.

Hemma redan

Hejsan!
jag hade visst bara en lektion idag så jag slutade 11:20 eller ja jag slutade runt 10 tiden. Men lektionen höll på till 11:20, så blev att äta på 37:an sedan åka med 12-tåget hem. Så var hemma lite efter 13, häärligt! Så nu ska jag ta och plugga, sen så runt halv 4 tiden så kommer mamma hem och då åker vi till Ludvika. Skriver mera när jag kommer hem, för hinner inte nu, för måste plugga! :(

PUSS

07:02

Och jag är helt klar, ska bara gå ner och ta på mig ett par strumpor!! Helt otroligt Emma, du är klar i tid, och du behöver inte springa till bussen! Så nu ska jag stänga av datorn annars blir det så att jag snart får springa :P Men om jag har tur idag så slutar jag redan 11:20 och det skulle ju vara toppen, för då blir det hem så är hemma vid 1-tiden sedan plugga och efter det åker jag och mamma till Ludvika!

Förresten får se hur mycket uppdate det blir idag, måste göra klart Kirre-frågorna sedan har jag ett historia arbete om Hitler som också ska vara klart imorgon! Så vi får se annars är jag tillbaka i morgon, så önskar er en bra onsdag! :D Puss

Godnatt

Nej nu ska jag sova, lägga mig i sängen och läsa en liten stund! har ju precis börjat i tredje boken i twilight-serien. Imorgon är det skolan som gäller slutar halv 3 så jag åker med tåget hem. Mamma kommer och hämtar mig i Kopparberg när tåget kommer sedan åker vi upp till Ludvika för att besöka mattias trafikskola för att beställa intensivkurs. KÖRKORTET HÄR KOMMER JAG! Blir antagligen lite besök på andra affärer också, och sedan käka på donken! Härligt, så nej nu sova så man orkar upp imorgon. Puss


en bild från idag, våren börjar närma sig


Dagen i bilder

Här kommer mig dag i form av lite bilder..


plockade ur diskmaskinen


kastade en soppåse


hämtade posten


bakat muffins


Min dag i några bilder, vad har ni pysslat med idag?
Puss


Dagens lista - Tisdag

Dagens låt: Cocaine - Nomy.
Dagens dusch: Ikväll innan jag ska gå och lägga mig.
Dagens frisyr: Uppsatt.
Dagens smink: Ingenting.
Dagens kläder: Mjukiskläder.
Dagens händelse: Att jag ska säga till folkhögskola idag.
Dagens planer: Plugga, baka och söka till folkhögskola.
Dagens vill ha: Påsklov, bara två skoldagar kvar!!
Dagens saknad: Pappa ♥
Dagens tråkigaste: Att jag måste göra en uppgift och sedan ett arbete som ska in på torsdag.
Dagens måste: Plugg, plugg och lite mera plugg.
Dagens dricka: Juice i morse och sen blir det mjölk till maten.
Dagens köp: Ingenting.
Dagens mat: Hmm, vet inte riktigt vad mamma och jag ska äta idag.
Dagens mående: Jodå, bättre än igår iallafall.

Tisdag!

Hejsan, blev ingen uppdate igår mådde inge bra, så var hemma från skolan.. Och låg i sängen typ hela dagen, idag är det bättre men är hemma från skolan idag också. Men imorgon ni då är det skolan som gäller! 2 dagar kvar innan påsklov, känns ju riktigt skönt! Åhh va jag längtar och på lovet händer det lite saker också men mer om det när det närmar sig! :D
Nu ska jag baka muffins sedan plugga!
PUSS

Planering inför vecka 13

Måndag: har en lektion men ska åka in på morgonen för att jobba det sista med projektarbetet, och sen lektion mellan 13:15-16:00 så får se när jag kommer hem.
Tisdag: Skola som vanligt, hela dagen. Slutar runt 16, så hemma efter 17.
Onsdag: Skola som vanligt åker med 15-tåget hem. Mamma hämtar mig i kopparberg.
Torsdag: Sista dagen innan lovet. Skola som vanligt antar jag? Åker med 15-tåget hem.
Fredag: Lediga, då det är långfredagen!
Lördag: Ta det lungt på dagen, sedan ner till K&M på kvällen och äta påskmat och så.
Söndag: Ta det lungt.

19.24

Jag borde verkligen plugga lite, men jag tror jag lägger det lite bakom mig, och tar tag i det imorgon istället?
eller om man skulle försöka kan ju göra någon fråga så blir det ju lite mindre tills imorgon, hmm aja vi får se hur det blir..
Denna söndag börjar lida mot sitt slut, men varför ska det gå så himmla fort? jag vill ha mer ledigt, orkar inte gå till skolan imorgon. Menmen vissa saker måste man göra, och skolan här till de saker man måste göra. Men bara 4 dagar kvar sedan så är det 1 veckas påsklov! Riktigt skönt eller jag är faktiskt ledig från 2 april - 12 april börjar skolan tisdag den 13 april. Då vi komme rhem från Luleå på måndag. Sen om jag inte minns fel så har vi studiedag den 14 april? Så den veckan kommer också bli riktigt skön! :D

Men nej nu ska jag kika in lite bloggar och så :)
Puss, blir uppdate lite senare med bland annat önske outfit + planering för nästa vecka. Så kika in lite senare..

Tummen upp, tummen ner


- Att vi går bara 4 dagar denna vecka, då det är långfredagen på fredag och då är man ledig!
- Att vi har påsklov näst, näst vecka. Vecka 14.
- Att snön börjar smälta mer och mer nu


- Redovisning i veckan, om kokain!
- För mycket inlämmningsuppgifter, vet knappt vad vi har..
- Att helgen jämt går så fort, varför ska dem göra det?

Sommartid

Glöm inte att ställa fram klockan en (1) timme natten till söndag! Alltså nu inatt, så ni ställa fram klockan en (1) timme. Då vi nu har sommartid. Så nu får ni inte glömma bort det.

kom ihåg regel:
När vi tar fram trädgårdsmöblerna så ställer vi fram klockan en (1) timme
När vi ställer tillbaka trädgårdsmöblerna så ställer vi tillbaka klockan en (1) timme


Uppdate;

hej, tänkte ge er en liten uppdate angående slingning av håret här hemma!
Pernilla har tyvärr för ca en ahlvtimme sen åkt hem, men hon var iallafall nöjd med resultatet, så gissa om jag är glad?
För jösses va nervös jag var!, faktiskt första gången någonsin som jag slingar någons hår, har inte äns färgat någons hår!

så det var ju roligt att första gången jag gjorde det så blev det bra ^^
Puss

Fredag (lååångt inlägg)

Min fredag började som alla andra dagar gör för mig, alltså med att jag går upp vid halv 7. Gör i ordning mig för att gå (läs; springa) till bussen. Jag står vid busshållsplatsen och väntar på bussen, och bussen kommer runt 07:15, sätter mig alltid på samma plats.. Sitter sedan på bussen i drygt en timme, innan jag kommer fram till Linde, och till skolan! Gick in i A-huset sedan gick jag och P till F-huset för att prata med en lärare, pratade lite med henne, frågade hur det hade vart i gbg ^^ Gick till lektionen då vi hade svenska, men då såg vi att några i klassen hade vart och hämtat studentkläderna, så då sprang vi dit och hämtade våra också. Efter det vart det lektion svenska, prat om nationellaprovet.

Fick sluta tidigare så då blev det att sätta sig med P i bibblan och fixade vårat projektarbet, så nu är det så gott som klart! Efter det var det dags för lektion igen, denna gång religion vi fick göra lite instuderingsfrågor. Var klara på typ 20 minuter, så resten av tidne satt vi typ bara, men fick faktiskt sluta runt 20 minuter tidigare! Så då gick jag och P ner på stan först in på Ica där jag tog ut pengar sedan raka vägen över till 37:an och åt en baugette! Riktigt gott, ska ni veta!

Haha förresten på lunchen så skulle P öppna en dörr (man får trycka på en knapp) för att få upp den. Man ska egentligen inte trycka på denna haha menmen :P Men det är nämligen så att hon inte når men precis när hon tar upp handen så går brandalarmet igång. Haha, jäklar va vi vart rädda. Så vi går in i B-huset (detta var i a-huset) och i B så var det inge larm. Haha men så skulle vi börja Historian om bara några minuter så var ju tvugna att gå in i A-huset igen. haha och där gick ju larmer, och vi går in där helt lungt, låser upp skåpet pratar lite tar alla våra grejer och går sedan ut. Sen kommer jag på att, man ska ju gå någonstans när det är brandalarm? Men vart? hahaha, så vi skyndar oss till f för att fråga våran lärare vart vi ska ta vägen, men där var det ingen som öppnade så vi gick till lektionen istället, sätter oss utanför. Då ingen annan har kommit sitter där i tp 10 minuter och ingen lärare och inga elever kommer, sen kom vi på att vi skulle nog vara i bibblan! haha så vigår dit och jobbar lite. Efter det när vi inte orkade längre så fixade vi lite med projektarbetet.

Vi åkte hem med 14:13 tåget, så jag gick av i Ställdalen där mamma kom och hämtade mig. Sen blev det att åka hem fixa sig, det vill säga platta håret och fixa till det (då det hade blivit lockigt) efter det vänta på att klockan skulle bli ca halv 5 då det var en som skulle komma hämta mig&mamma åka in till kopparberg till jobbet och vänta där på bussen som kom efter några minuter. ta plats i bussen, pch vidare mot Hammarns vägkrog. På bussen blev det att dricka lite öl/cider/vin. Jag tog en cider. Gott var det.
Efter ett tag så var vi framme där vi skulle äta, sätta sig till bordet och invänta maten..


bild från google
men här åt vi iallafall, fläskifilé med svampsås och potatisgratäng det var även några som tog lax!

Efter maten blev det att åka till Hällefors bowling för att spela bowling i ett par timmar, där bjöds det även på 3 dryck! Så jag drack 3 stycken xider, riktigt gott var det! Och hur gick det då på bowlingen, över förväntan, haha men kan ju ha något med att göra att jag bowlade för 3 veckor sedan! Men jäklar va roligt det är!! Lite senare runt 9-tiden så blev det kaffe och kaka. Så jag tog en chokladboll och drack cider till HAHA ^^ Gick det också.. :)
Och vid ca 10-tiden så åkte vi med bussen hem igen, så var väll hemma efter 11-tiden någongång!

Men en jätte rolig dag hade jag iallafall, verkligen!!


Pernilla här!

Här hemma pågår det slingning av hår ^^
nu blir det att fortsätta, pernillas hår som jag slingar. Alldrig gjort det tidigare, så håll tummarna! :D
Puss


sims3

Tänkte spela lite sims nu, så blir lite uppdate om någon timme ska även föröska hinna med och städa mitt rum ^^
som jag gör vara helg nu förtiden jag fattar inte hur det kan bli så stökigt? Men aja, jag åter kommer lite senare. Puss

Hemma nu!

Hejsan
Vi (jag och mamma) kom hem för typ en timme sen, efter att ha vart borta sedan halv 5 då vi har vart med hennes jobb och spelat bowling + ätit. Men mer om dagen senare efter att jag har sovit ^^
Men har haft riktigt kul iallafall :)
Puss

Dagens outfit


Sjal - från indiska
Klänning - från gina tricot
Leggings - från lådan
Skor - från din sko


19:00

Hejsan!
Som jag skrev i inlägget nedan, så försova jag mig ju imorse. Men vet inte riktigt vad jag mer skrev, eller jo att jag skulle missa hela första lektionen, haha vet inte riktigt vad jag tänkte med just då, för det gjorde jag inte hann vara med i typ 40 minuter.. Efter det var det lunch men var någon äcklig mat, haha. Så ja det blev bara en macka och ett glas äppeljuice.
Efter det hade vi ungefär en halvtimmes lektion där vi disskuterade en uppgift som vi hade fått förra veckan. Sedan lämnades den in och det var vid halv dags att kolla på SEPTEM. Kan ju bara säga en sak, den var grym. Jäklar va bra dem var, och sjunga är ju verkligen något dem kan. Riktigt duktiga och jätte roligt att kolla på! :D Tog 15-tåget hem så mamma hämtade mig i Kopparberg.

Just nu sitter jag här kollar lite bloggar, pratar med lite folk på msn. Men vid 20:00 haha om en timme så ska jag kolla på sveriges värsta bilförare. Efter det ska jag kolla på bella&tyra show. Sedan blir det sängen.

Imorgon blir det också en kort dag i skolan, för vid 2 så åker jag hem.
Sen blir det att tagga för bowling, ska bli himmla roligt!! :D


Åhh :@

Tror ni inte att jag har lyckats försova mig, blir så trött.. Vaknade typ 10 minuter efter att bussen hade gått, jag orkar verkligen inte detta!
Aja nu blir det att åka med 9-tåget istället, och på det missar jag första lektionen och det är ju inte så himmla bra, men tyvärr kan jag inte göra något åt saken. Kan ju säga att det är ju guld värt att det går tåg från ställdalen, annars hade jag missat hela denna dag! Och det hade vart ännu sämre, nu hinner jag iallafall med en lektion (som jag tror vi har?) och sen att kolla på SEPTEM, typ höjdpunkten idag. Det är esteterna som har satt ihop en pjäs eller vad man ska säga, ska bli jätte kul! :D
Det ser vi fram emot, men nej fixa iordning mig sedan dra till tåget! Ses när jag kommer hem, åker nog med 15:03 tåget så hemma runt 16-tiden!
Puss, och ha en bra dag! kan ju hoppas eran startade lite bättre än vad min gjorde ;)

♥ Watching over me ♥

Jag älskar dig pappa, jag älskar allt du gav mig.

Men jag hatar att du är borta för jag behöver verkligen dig mer än du någonsin kan tro. Livet är bra orättvist det har jag sätt många exempel på, men varför, varför just du och varför just nu? Men jag hoppas av hela mitt hjärta att du har det bra där du just nu befinner dig, och jag lovar pappa att vi möts på andra sidan, var så säker <3

Det har idag gått 75 dagar sedan du försvann från oss och då allt brast, 75 dagar sedan jag fick ett besked att min pappa inte fanns det krossade mitt hjärta totalt, och det hjärtat kommer inte bli helt igen, för du fattas pappa <3 (men du kommer alltid att finnas i mitt hjärta, vad som än händer <3)

Jag vill bara att du ska komma hem igen och att allt ska bli som vanligt igen inga tårar utan glädje, tyvärr är det inte så och tårarna rinner, tydligen tar tårar aldrig slut visste du det?
Men det är just det jag har inte förstått egentligen vad som har hänt det börjar sakta smälta in men jag väntar på att du ska knacka på dörren och kliva in och säga ”jag är hemma igen” men det kommer tyvärr inte att hända. Ändå varje kväll tänker jag ”ja imorgon kommer pappa hem” tills jag inser vad jag egentligen säger och inser att det kommer du ju inte göra.

Men jag hoppas du har det bra där du är nu, och jag vet att du är med oss varje dag som går. Och du kommer alltid att finnas i mitt hjärta, och du kommer alltid vara en del av mig, en del som jag verkligen älskar av hela mitt hjärta. Det går inte att förklara hur det är att inte få prata med dig varje dag, det som jag nu har gjort i 18 år, och en dag är du borta. Allt som vi har gjort tillsammans, så mycket minnen, alla glada stunder vi har haft allt som har med dig att göra, pappa jag glömmer aldrig bort det. Jag tar fram glad minnen varje dag för att minnas dig för att komma ihåg hur du var.

Det finns mycket jag vill fråga dig pappa mycket jag undrar och så mycket jag vill säga. Varje dag tänker jag ”jag måste berätta för pappa”, men sen när jag kommer hem ska ropa ”hallå” kommer jag på mig själv du finns inte där, du lyssnar säker på vad jag säger men jag får tyvärr inget svar.

Allt är helt tomt, vet inte vad jag ska göra vet inte vad jag ska säga. För det enda jag vill är att du ska komma hem att allt ska bli som vanlig igen. Du är helt klart den bästa pappan man kan tänka sig men nu är du den bästa änglapappan man kan tänka sig, och för varje dag som går så saknar jag dig bara mer och mer. Jag tänker på dig varje dag som går och saknar dig bara mera och mera för varje dag som går <3

Allt kom som en chock men egentligen vem är beredd på något sådant här, att förlora någon som betyder så otroligt mycket för en det är en hemsk upplevelse, och det går inte att beskriva hur man egentligen känner och inte hur ledsen man egentligen är.

Det går inte att förklara hur ledsen jag verkligen är, jag kanske skrattar men inom mig döljer jag sorgen och när ingen ser tar tårarna över <3.
Jag älskar dig pappa och jag önskar att jag sa det oftare till dig, men det är sådant som man tänker på i efterhand, men egentligen vem kan tror att något sånt här ska hända, nej ingen det går inte att föreställa sig, att man en dag har förlorat någon som man älskar och som man tycker så mycket om och som betyder så otroligt mycket för en, det är en mardröm.

Idag den 24 mars skulle du ha fyllt 60 år, men du hann aldrig uppleva den födelsedagen. Men pappa världens bästa ängla-pappa grattis på födelsedagen, jag älskar dig <3 Det skulle ha vart idag du skulle ha öppnat din whiskey flaska från mackmyra, men du sa på nyårsafton att du skulle öppna den då och det gjorde du och du och K tog och smakade på den för du sa ”man vet aldrig när man dör” och det hade du ju rätt i, för nu hann du iallafall smaka. För om du hade lyssnat på oss då vi sa att du skulle vänta till du fyllde 60 så, så hade den stått än idag oöppnad i skåpet. Jag hoppas i alla fall att du har det bra på din födelsedag uppe i himlen, pappa!

En annan sak pappa, jag önskar att du fick se mig ta studenten, du fick se mig gå på bal eller att du skulle få se mig ta mitt körkort, men jag vet att du ser allt detta, du är bara på ett annat ställe, så egentligen så har du världens bästa plats du ser allt från ovan. Så du kommer vara med mig när jag springer ut, när jag tar studenten när jag tar mitt körkort. Och pappa jag hoppas du är stolt över mig.. <3
För du kommer för alltid vara med mig pappa, varje sekund och varje dag som går så finns du alltid där.


en bild på mig och pappa, år 2007



Pappa
24 mars 1950 – 8 januari 2010

Nu har jag gått för att ej vända åter
och det blir bara värre
mina kära, om Ni gråter
Inget kan ändra
det öde vi har
Så jag vill att Ni minns mig
som jag var
Nu när Ni står här
och kanske mig saknar
Då vill jag mina kära
att ni vaknar
och livslusten har
och lever de dagar
den tid Ni har kvar.


Pappa ♥

Världens bästa ängla-pappa fyller 60 år idag!
Grattis pappa, jag älskar dig otroligt mycket

jag hoppas du kommer få en fin dag, och vi saknar dig här nere ♥
puss&kram till dig



 


Tummen upp, tummen ner


- Att jag nog ska söka till Fridhems folkhögskola, nere i skåne.
- Att jag har beställt en studentklänning.
- Att jag på fredag ska bowla, tillsammans med mamma´s jobb. Ska bli riktigt kul!
- Att projektarbetet snart är klar, så man inte behöver hålla på med det. Ska bli så himmla skönt.



- Projektarbetet, usch hatar det!
- Att vi har massa uppgifter i skolan som ska göras.
- Att det har kommit ännu mera snö.

Scones

Bakade ju som sagt scones imorse till frukost, och ja den blev helt okej.
Det blir att baka det ikväll också för mamma vart också sugen på det, så jag är snäll och bakar


mummmms!


Vaken! :D

Hejsan
Klockan är ca 08:48, och jag är vaken. och sitter just nu i soffan och kollar på "vakna med the voice" men det slutar om ca 40 minuter så då ska jag gå ner och baka scones, och sedan då äta frukost ^^
Blir nog att kolla på tv medans scones är i ugnen, sedan hoppas vi på att dem blir goda.. Men nu fortsätta kolla på "vakna med the voice"
Mer uppdate senare :)
Puss

Latinska ordspråk

Bara jag som tycker latin är fint?
tänkte att jag kunde visa er lite latinska ordspråk och andra fraser.

  • Cogito ergo sum - Jag tänker alltså finns jag
  • Vini, vidi, vici - Jag kom, jag såg, jag segrade
  • Qui vivra verra - Den som lever får se
  • Carpe diem - Fånga dagen
  • Amor vincit omnia - Kärleken övervinner allt
  • Ab imo pectore - Av hela mitt hjärta
  • Aeternum - Förväl för alltid
  • Dum spiro, sperp - Så länge jag lever, hoppas jag
  • In memoriam - Till minne
  • Hic et nunc - Här och nu
  • Nihil lacrima citius arescit - Inget torkar fortare än en tår



Jag fyller på eftersom med flera latinska ordspråk och fraser...


Studentklänning

Hejsan
jag beställde nyss min studentklänning som jag ska ha när jag springer ut ^^
nu hoppas vi verkligen att den passar och sånt, annars blir det inte roligt. Men det ska den nog göra ska ni se!
Men tänker inte visa någon bild än på den, kanske kommer upp snart får se.
Puss

Planering inför vecka 12

Måndag: Skolan som vanligt, åker in på morgonen då vi måste jobba med projektarbetet + att vi ska göra en uppgift i rättskunskapen som ska vara klar idag ^^ Sedan har jag en lektion idag mellan 13:15-16:00, och det är ju förståss rättskunskap. Vet inte ritkigt när jag slutar så får se när jag åker hem. Förresten så får vi tillbaka provet, jag hoppas verkligen att jag fick G. Men tyvärr så tror jag inte det, menmen måste tänka positivt!
Tisdag: Lediga, pga att BF-lärarna är i gbg så vi har fått massa uppgifter. Så det blir att plugga på dem och lite sånt idag.
Onsdag: Pappa skulle ha fyllt 60 år idag ♥, jag älskar dig pappa!
Jag har en lektion mellan 8:40-11:20 efter den åker jag hem, så blir att åka hem med 12:17-tåget, äta mat hos mormor, sedan upp till kyrkogården sedan vidare hem till oss och fika.
Torsdag: Vanliga lektioner på morgonen, sen så mellan typ 12-14 så ska vi kolla på Septem, någon föreställning som esteterna har satt upp då de har sin tema-vecka. Ska bli riktigt kul att kolla på. Så blir antingen 14-tåget eller 15-tåget hem. Det visar sig.
Fredag: Skola, dock blir det bara typ halv-dag för mig. Eller åker nog hem med 14-tåget. Då jag ska med mamma´s jobb och bowla! :D Kommer bli riktigt kul!!
Lördag: Ta det lungt.
Söndag: Plugga lite.

Våren?

Men kul, att det idag har snöar HELA dagen och alltså så har det kommit typ 15 cm snö!!
det som var påväg på att bli vår, snön hade börjat smälta, man såg asfalten, himmlen var blå..
men allt är nu borta, översnöat igen, så nu tar vi nya tag..

GE MIG VÅR NU, TACK!

Sims3

Nu tänker jag sätta mig vid datorn (eller ja jag sitter redan här) och spela lite sims3, var jätte länge sen nu!
Så nu ska jag spela 1-2 timmar :) härligt, kankse visar någon bild på mitt hus/familj?
får se, men jag skriver mera senare.

Hej :)

Dålig uppdate idag, men nu kommer ett litet inlägg om dagen!

jag hoppas ni har vart ute och njutit av det härliga vädret som har vart? det har jag imorse så ringde K&M och frågade om vi ville komma ner och grill hamburgare på deras balkong. Självklart ville vi det, så vi väntade på mormor som var på väg hem till oss, så följde hon också med ner. Sedan åt vi hamburgare och efter det blev det fika! Riktigt trevligt.. och bilder togs självklart ^^


utsikten från balkongen


riktigt härligt väder


grillen :)


hamburgarna ligger på grillen


hamburgare, mumsigt var det

efter lunchen och fikat på balkongen så åkte jag och mamma hem och bytte om, för att sedan åka till Lindesberg, hämta mormor i kopparberg sedan åkte vi, då två av mina kusiner fyllde år för ca 2 veckor sedan, så blev födelsedagsfika.


på väg till Linde


Bort nu...

...uppdaterat mera senare!
Ska ner till K&M och grill hamburgare, sedan blir det Linde för födelsedagsfika. Får se när jag kommer hem ^^
Puss

sysselsättning

Sysselsättning medans man väntar på bussen på morgonen ^^
har tagit ett kort varje dag denna vecka (förrutom i måndags) när jag har stått och väntat på bussen. Och helt sjuk att det kan ändras så himmla mycket på en dag bara. Kolla bara dessa bilder nedan:


TISDAG (16 mars)
soligt och fint väder himmlen var blå redan på morgonen och det skulle bli en fin dag med sol. Dock så var det ritkigt kallt på morgonen.


ONSDAG (17 mars)
det började lite halvklart + att det hade snöat på natten så var ett litet snötäcke på morgonen när man vaknade, men man såg ändå att solen skulle under dagen börja skina och det skulle bli en fin dag. Fortfarande lite kallt ute men inte som tisdagen.


TORSDAG (18 mars)
det började bli gråare ute, men plusgraderna börjar komma tillbaka, snön började smälta det vita täcket som hade kommit dagen innan började försvinna. Men ändå ingen sol såg man, den var gömd bakom molnen. Så lite rått och grått ute.


FREDAG (19 mars)
Snön som fallit på tisdag var som bortblåst eller om man ska säga bort-smält? haha. Och igen så såg man asfalten, pluigraderna håller i sig. Men har vart dimmigt hela dagen, var värst imorse, då det var riktigt dimmigt, och gråa moln stog lågt på himmlen och släppte ifrån sig några regndroppar underdagen.



Men är det inte konstigt att vädret faktiskt kan ändras så mycket på bara 1 vecka, från ca -15 på måndag/tisdag tills ca +5 grader som det var idag. Eller från strålande sol och klarblå himmel som veckan började med till helt igen mulet, grått och dimmigt som det då var idag?
Var bara tvungen att komma in med detta inlägg ^^

Emma ♥ fredagar

Hej
Åkte med vanliga bussen alltså vid 7 imorse, hann tillochmed ta en liten bild på busshållsplatsen ^^


här står jag varje morgon i princip

Men aja, efter en stund så kom även bussen och jag sätte mig på de sätena som jag brukar sitta på tog upp Kirre boken och började läsa, så nu har jag faktiskt typ bara ett kapitel kvar, skönt. Sen blir det att svara på massa frågon om boken, men det ska g: bra ska ni se.
Kom iallafall fram till skolan runt 08:15 så då gick vi till A- där jag satte mig och väntade på E, då P skulle iväg. Sedan gick vi tillsammans till C-huset där vi hade svenska. Blev prat om NP, som skrer i april/maj, i dont like it.
Efter den lektionen så hade vi religion kollade blandannat på en film och bestämde när vi skulle ha hinduism provet.

LUNCH, vi åt i matsalen idag också. Eller ja det var spenatsoppa och ägg?! konstig blandning, JA! haha. Men vi tog oss en varsin mjuk smörgås! fick ju lite i magen iallfall :)

Historia, satt och skulle göra ett arbete. Men vart att jag och P kollade lite student klänningar ^^ haha men vi skyller på att det är fredag och att vi var trötta :D, men iallafall gick typ 30-40 minuter tidigare (eller vi frågade läraren om vi fick, och det fick vi) Så vi gick till ICA för P skulle handla lite saker. Efter det så gick vi upp till F5 för att ha våran sista lektion Hälsopedagogik, lite flamsiga var vi, men igen fredag eftermiddag ^^ men gick igenom en uppgift sedan fick vi uten uppgift slutade runt 14:45 så jag och P åkte hem med 15:03 tåget. Mamma ämtade mig i Kopparberg, så åkte vi till ICA och sedan en sväng till Lådan. Och sedan hem för att laga mat. Och på kväller så kollade vi på så "ska det låta"/"let´s dance", just nu sitter jag här ska lägga upp lite bilder från veckan. för att sedan sova, eller kanske skulle läsa lite förresten? Får se vad klockan blir! :)
hoppas ni har haft en bra fredag?
Puss


Dagens outfit

Riktigt slapp outfit, orkade inte dra på mig något annat imorse!


Tröja - från gina tricot
Jeans leggings - från cubus


+ riktigt snygga strumpor med döskallar ^^ hahaha


Vanlig dag.

Hejsan ♥
en helt vanlig dag, eller...
det beror på om det är vanligt att tina munkar på tågelementen?

Gick upp som vanligt, och idag blev det att springa till bussen, ändå hann jag stå ett tag innan bussen kom så alltså så hade jag inte behövt springa, typiskt. Men iallafall kom till skolan, gick till Stina och pratade med henne, vi har ju grupparbete så jag och P satt i bibblan och jobbade, medans E hade sovmorgon. Men aja nog pratat om det. Sen gick vi till klassrummet för att fråga om vi kunde få sitta vid en av handel´s datorerna, så hon släppte in oss där och ett tag var vi själva sedan kom det massa folk så vi gick till C6 där de andra var och sedan tillbaka till bibblan för att jobba lite mera ^^ gick och åt mat i MATSALEN, händer inte ofta vill jag bara tillägga dock har vi ätit där varje dag denna vecka (får se om det blir där i morgon också?) efter det F7 för att kolla på en film vi var både A+B, det är trevligt, och sista lektionen för dagen var Historia lämnade in mitt arbete. Sedan började vi med ett nytt arbete, vi håller nämligen på med andra världskriget så jag skirver om en person, och valde då Adolf Hitler. Så började lite smått och det bli att fortsätta imorgon!

Annars så åkte jag och P med 15-tåget hem, och det är där munkarna kommer in i bilden ^^
Var nämligen så att P var sugen på ett Winerbröd så när vi slutade och skulle gå till tåget skulle vi även gå förbi ICA, men sen kom hon på att det var tre vanlijmunkar för 10:- på 37:an så vi gick in där och där fanns det munkar, men dock så var det inga kortköp under 30:- så vi sket i det, men när hon kom ut igen sa hon fast vi kunde ju ha köpt varsin dricka och munkar det hade ju blivit 30, menmen vi gick in på ICA men gick ut lika fort för attå in igen på 37:an, haha men vad tror ni munkarna var borta? haha och munktjuven stog framför oss med 6 munkar i en påse. så vi ställer oss bakom henne och när hon har betalat så frågar vi om de finns fler munkar och det fanns det frysta så vi frågar hur länge det tar för de att tina och hon i kassan "ungefär 15 minuter" så vi tog dem + varsin coca-cola. Haha men tror ni de tinar på 15 minuter? NEJ, så de fick ligga kvar i påsen så la vi påsen på elementen som finns i tågen så de fick tina, men ja det var bara själva "degen" som vart tinad och inte vanlijkrämen, för den var som glass. Haha så vi fick äta frysta munkar och coca-cola. Kan ju säga att det var en ny upplevelse ^^

Men nej nu blir det sängen och läsa lite!
fredag imorgon, ska bli riktigt skönt med lite ledigt..

(förresten förlåt för inlägg utan bilder, men får lägga in lite i efterhand då jag inte har kommit underfund med hur man får över bilderna från mobilen utan att ta ut minneskortet sladden funkar ju inte? men får fundera på det i helgen ^^)
Puss

Dagens outfit


Linne - från gina tricot
Tröja - gina tricot
Jeans leggings - från cubus


Onsdag - 17 mars

Hallå, alla!
är det bra med er idag?

Skolan idag, och kan ni tänka er vi slutade tidigare idag också! Haha love it. Så kunde åka hem med 2-tåget med P idag, istället för 3-tåget. Riktigt skönt, så jag fick en liten promenad från staion hem till mig. Var skönt för solen sken och himmlen var blå ^^ Så i solen var det faktiskt ganska varmt (iallafall med halsduk+vinterjacka)

Hemma blev det att skala potatis till mamma kom hem sedan har vi ätit lite mat och just nu sitter jag här och gör inte så mycket!
Men snart kommer dagens outfit ut ^^
Puss

Dagens outfit


Tunika - från gina tricot
Jeans leggings - från cubus


Yeah

Jag älskar dagar som bjuder på trevliga överraskningar!

Dagen började med att jag gick upp vid halv 7, och måste bara säga jag behövde inte springa till bussen idag, utan gick i vanlig takt. Det hör till ovanligheten ^^
Men tillbaka till dagen, den började i F5 med mentorstid vi fick även veta att vi inte skulle ha någon Religion då läraren skulle bort så alltså slutade vi 14:50 (trodde vi), efter det fortfarande i F5 med hälsopedagogik, pratade lite, gick igenom uppgiften och jobbade sista tiden med lite frågor. Efter det, också lektion i F5, men nu pedagogiskt ledarskap. Redovisade APU-uppgiften och skrev utvärdering av kulturveckan. Sedan hade vi lunch åt i matsalen sedan Socialtbehandlingsarbete där vi gör grupparbeten som vi får styra över lite själva eller ganksa mycket själva vi kan alltså jobba hemma eller vara där, men vi (jag, P och E) gick till bibblan och skrev ut lite papper om det vi har, sedan så slutade vi runt halv 2. Och kunde alltså åka redan med 14-tåget!

så från att imorse hade trott att jag skulle komma hem 17:10, till att jag skulle åka hem ed 15:03 tåget och tillsut få åka hem 14:13 det räddade ju iallafall min dag! Himmla skönt, och fick en promenad hem från tåget också!

I brevlådan när jag kom hem så låg min efterlänktade gratis tidning, (beställde från Kenza, hennes läsare fick detta nummer gratis) dock var det typ över en månad sedan som jag beställde den, haha menmen bättre sen än aldrig! :D


Dålig uppdate

Hejsan har inte blivit någon bra uppdate idag, då jag har haft fullt upp med läxor.
Två uppgifter som ska redovisas och lämnas in imorogn så haft fullt upp men nu är jag iallafall klar och de är utskrivna så nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite i min bok! En liten stund, sen inna 23:00 ska jag släcka, så man kanske orkar upp imorgon klockan 06:00, kommer jag lyckas?

I brist på annat kan jag visa er de två uppgifterna som jag har pysslat med idag
en inblick i en bf elevs läxor:


Första uppgiften i kursen, pedagogiskt ledarskap!


Andra uppgiften i kursen, hälsopedagogik!

Dagens outfit


Tröja - från lindex
Linne - från gina tricot
Jeans leggings - från cubus (NYA)


Ledig, men skola ändå!

Hejsan!
Gick upp i vanlig tid imorse alltså vid ungefär halv 7. På min lediga dag, vill bara tillägga det.
men ja, nu till varför jag gick upp så tidigt, det var för att det vara skola iallfall för min del på min lediga dag, då vi skulle (läs; var tvugna) för att vi ligger lite efter, blir så när man säger flera månader att vi har hur mycket tid som helst vi tar det lite lungt, men helt plötsligt är det mars!! :O

Men iallafall, så jag åkte med 7-bussen, och kom till skolan runt 08:15 gick till A-huset där P var, pratade lite med henne innan hon gick på lektion sedan skrev jag lite loggbok. Och skricade sedan ett sms till min moster, som jag sedan gick och hälsade på ^^
Så där satt jag i ca 1 timme, till 10-tiden. För att sen sms:ad både E&P att P hade slutat och att E hade kommit till skolan ^^, Så blev cafeteian en sväng, sedan M för att fråga angående imorgon och ja vi var inte lediga! :( Sedan började vi jobba med projektarbetet, mellan ca 10-12 gick och åt i matsalen sen upp till F igen för att ha möte med våran handledare i ca 10-15 minuter sedan till bibblan igen och fortsätta jobba med projektarbetet mellan typ 12-15 och sedan skjussade E, mig och P ner till station där vi sedan åkte med 15:03 tåget. Gick av i Kopparberg skjussade hem P och mamma och jag åkte sedan till Lådan och handlade, hem och gjorde mat, åt och ja nu sitter jag här där jag egentligen inte ska sitta, eller jo sitta här ska jag men inte denna sida (blogg.se) utan jag måste plugga, men en liten pause måste man väll få ha? Återkommer senare nu blir det mera plugg!
PUSS

Planering inför vecka 11

Måndag: Ledig egentligen, med detta projektarbete (som jag just nu hatar väldigt mycket) som ska vara klart till sista mars, och som vi inte är klara med! Så det blir att åka in till skolan, och jobba med det några timmar. Så jag får se när jag kommer hem antingen 12-tåget (det hoppas jag på) eller så blir det 2-tåget (går väll bra det med, menmen) Så alltså ska jag åka in på morgonen med bussen, så blir det att medans P har lektion och E är hemma så går jag ner till min moster och hälsar på, mellan 9-10-tiden.
Tisdag: Lediga eller inte? jag har inte en aning, vissa säger att vi är lediga andra säger att vi inte är det.. jag är förvirrad.
Onsdag: Vanlig skoldag, åker med 15-tåget hem.
Torsdag: Vanlig skoldag, åker med 15-tåget hem igen.
Fredag: Skolan, lång dag går till halv 4.. Så ja det blir väll 16-bussen hem. Om vi inte slutar tidigare.
Lördag: Ta det lungt/plugga
Söndag: Ta det lungt/plugga

Bio ikväll

Det blir bio i Kopparberg ikväll, var typ åroch dar sedan jag gick på bio sist så ja det blir skoj!
Jag, mamma, K&M ska iväg och filmen vi ska kolla på är FARSAN som Josef Fares har gjort.
den verkar bra iallfall när man kollar på trailern, så det blir nog bra :D

TRAILER:



Solen strålar

HEJSAN =)
jag sitter just nu ute i solen på en stol med datorn iknät... Härligt är det och solen lyser eller ja ibland iallafall förrutom när det kommer massa dumma moln som ska täcka den hela tiden. Men när väl solen är framme så är det faktiskt ganska skönt ute, diock håller ju fingrarna på att för frysa men om vi ska se det positivt sdå är det härligt att det är sol, blå himmel och vårkänslorna börjar sätta igång!

Men nu vart det kallt så nu ska jag istället gå in och byta gardiner på mitt rum och sedan även byta sängkläder!
Ska även hinna med att fixa till en kompis header som jag råkade skriva fel på, så det ska också fixa. Det får nog bli det först sedan byte av gardiner!
Puss


Nitten!

Vid halv 12 tiden idag, så åkte jag, Mamma, Mormor, K&M upp till Nitten för att grilla korv!
Men var ju inte bara att kliva in, då det var typ en halv meter snö över hela campingen.

infart, eller ja mer gå in fart..
vi fick ställa bilen på kanten av vägen

  

Mamma, Mormor och M tog skoterspåret in till grillen, medans K och jag tog vid sjön, så gick i hans spår lite då och då, men herregud va snö det var. Men iallafall när jag stod och kollade ut över sjön så såg jag något som såg ut som ett hjärta i snön, vem kan ha gjort det? Var ju lite översnöat nu så men man ser ju att det är ett hjärta iallafall, lite kul tycker jag.



lite andra bilder över sjön:
 
 

När jag och K hade kommit fram till grillen, och väntade på Mamma, Mormor och M som då gick den andra vägen. Så ställde vi oss på varsin bänk som typ var översnöad och skådade när dem försökte skotta sig fram till grillen, haha riktigt kul!
 
bänkarna som var helt översnöade, det var verkligen lika högt med snö som bänkarna var höga! HELT SJUKT

och här har vi den översnöade grillen som K senare skottade fram, ja alltså grillen är typ under där den dära grenen ligger, haha den syns ju inte äns, mycket snö kanske? Det är ju tur att man vet vart sakerna är...


och här kommer Mamma, Mormor, och M, pulsande i snön och förösker skotta sig fram till grillen.. Och det gick ju riktigt bra för fram kom dom ju iallafall



Ett till bildbevis på att det var SJUKT mycket snö, det visas på bordet som stod några meter ifrån oss, sitta och äta där någon?


Sedan började K skotta fram grillen, och vi skottade även bort all denna snö runt om, och skottade fram bänkarna så vi hade någonstans att sitta..

och en liten stund senare, var grillen frammskottad


Efter att vi skottat klart, grillen var framskottad och ur skottad så satt K igång och tände brasan. Så det kunde bli bra glöd tills korven, så medans det brann så fikade vi. Men sockekaka som K&M hade med sig, brownies som jag och mamma hade med oss och kladdkake-ballerina som mormor hade med sig, riktigt gott var det.



Efter fika pausen, så skottades det mera snö ner till vattnet där det var mer vindstilla, och vart faktiskt ritkgit skönt där när solen var framme, härligt var det. Så la mig på några rötter ^^ och solade lite grann, ritkigt skönt.

skottning pågår


och här satt jag och solade

Efter lite solning, drog det in massa moln, så då blev det att gå upp till grillen igen och slänga på några korvar (och en öl, haha) sedan var det faktiskt jag som var grillmästaren, sedan blev det korv ätning. Var riktigt gott.


Efter att vi hade ätit korv, plockade vi ihop alla saker gick tillbaka till bilen för att åka hem. Tog då ute på sjuön där det istället för typ 50 cm snö bara var knappt en dm, dock var det ju lite svårt att ta sig upp längre bort där det igen vart ca 50 cm snö. Men det gick bra och alla tog sig till bilen och vi kunde åka hem.




Sedan lite olika bilder från dagen, som jag tänkte visa!
(bilderna är klickabara, och alltså får i större format)

  
  
  
 
  
  
  

Har haft en trevlig dag!


Nitten nästa!

Hejsan!
Om en halvtimme ungefär så kommer K&M, mormor är redan här hemma hos oss.
Så ska vi ta och åka till Nitten, grilla korv och fika!
blir trevligt det, vädret är på topp också, så kan ju inte bli bättre, kan ju bara hoppas att det inte blåser så mycket visd sjön. Menmen, blir gott att få sig några grillkorvar! :D
Bilder kommer sen ikväll :)

men så länge bjuder jag på en gammal bild där uppifrån:

Snöras!

Rasade massa snö från taket, såklart precis utanför trappan. Så var ju tvungen att skotta bort det, och kramsnö, väger ju ton! Himmla jobbigt så skottade bort ungefär hälften, sedan fick mamma ta fram snöslungan och ta bort resten. och det gick ju suveränt och fort gick det så just nu är det fint utanför igen..

FÖRE, snön ligger där på backen!


EFTER, snön är borta och det är fint igen och man kan nu gå där!


Dagens outfit + gårdagens outfit


DAGENS OUTFIT;

Tunika - från cubus
Jeans leggings  - från cubus (NYA)


GÅRDAGENS OUTFIT;

Tröja - från gina tricot
Linne - från gina tricot
Jeans leggings - från cubus (NYA)


Snart mat!

Hejsan!
Nu har mamma kommit hem och vi har tillsammans tagit bort snön som föll precis utanför trappen, jag skottade bort lite innan hon kom hem, men sen fick vi ta snöslungan, och då gick det ju så mycket bättre! :D
Så nu är det fint utanför igen..
Men jag sitter iallafall fortfarnde i köket med datorn och tillsammans med mamma som just nu satte sig på en stol och läste en tidning ^^ Hon håller också på att laga mat, det blir thai-gryta riktigt gott, och jag tror nog att det snart är klart. Blir gott att få något i magen.

Men snart är mitt batteri slut, så jag visar er lite bilder lite senare. Efter maten alltså och ska även visa dagens och gårdagens outfit + svara på lite kommentarer som jag har fått!
Kan ju också passa på att tacka er för alla kommentarer är riktigt kul, ni får gärna fortsätta med det ♥
PUSS

4 timmar :D

Hejsan!
Denna vecka har vart ritkigt skönt.
Idag går jag egenltigen till 15:30 och kommer alltså då hem runt 17-tiden. Men jag sitter hemma just vid köksbordet och har vart hemma sen ca 13! Varför?
jo det ska jag berätta:
Jag har en svenka lektion på morgonen, och den hade vi som vanligt pratade lite om NP..
sen hade han tydligen fått i uppgift att ge oss en uppgift som vi skulle ha på magdas lektion (som vi har sista lektionen) så alltså vart vi lediga från den, och fick en uppgift istället! Sedan har vi Religion i 1 timme så den lektionen slutar 11:20 och den hade vi också som vanligt gick igenom vad vi skulle jobba med.. Men sedan har vi lunch och sen har jag och P egentligen histora, men hon och jag gick och pratade med henne och frågade om vi fick jobba hemma. Och det fick vi, så alltså slutade vi 11:20 istället för 15:30 RIKTIGT SKÖNT!
Så jag och P åt på Bella´s medans vi väntade på tåget, sen åkte vi med 12:17 tåget som dock var försenat några minuter. Men jag kom iallafall hem vid 13 tiden alltså hela 4 (!) timmar än vad jag brukar göra, det tackar vi för :)

Men nu ska jag snart ta ut kakan ur ugnen som jag har bakat (bilder kommer) sedan ut och skotta snö, då det har ramlat från taket IGEN! Härligt att det är sol ute iallafall, det gör saken mycket bättre och roligare ^^
Puss

Suck..

Ingen bra dag att blogga, har haft för mycket att göra!
återkommer imorgon, nu blir det att dejta kudden för är riktigt trött.
men fredag imorgon det gillas, så i helgen blir det uppdate JAG LOVAR, tänkte komma på lite roliga inlägg.
Får se om jag lyckas bloggning ska det bli iallafall, vart lite seg med det på sistonde!
berättar om dagen imorgon, då får ni även se dagens outfit

puss&godnatt ♥

Underbar dag!

Inget kan förstöra denna dag, den har vart toppen hela dagen. Inte ens mitt historia arbete som ska vara klart på fredag kan förstöra min dag, det är inte dåligt det!
Vet inte varför denna dag är toppen men det kan ha något med:
Solen + klarblå himmel
Slalom + bra backar
Underbara vänner + härliga lärare

och packar man ihop allt så får man en trevlig dag.






























En bild medans jag väntade på Pernilla, solen hade precis börjat titta fram!

Pernilla kom iallfall runt 9:15 och hämtade mig, sedan åkte vi till Klacken och vi hann före bussen var bara E, A och J som hade kommit. Medans vi väntade på att de andra skulle komma, så skulle jag gå och köpa en liftkortshållare, men den var slut. Haha var lite roligt

Jag: Hej, jag skulle vilja köpa en liftkortshållare.
Hon: De är tyvärr slut.
Jag: Jaha, men hur gör jag då?
Hon: Det är bara att du har det i fickan då, och visar upp det.
Jag: Jaha, ja tack.

Haha, vadå vad trode jag att jag inte skulle få åka? haha borde ju ha fattat att jag kunde ha det i fickan, men sa bara det av farten. Haha menmen, måste tilllägga att jag behövde aldrig visa det så det lån i fickan hela dagen ^^

Men iallafall så medans vi väntade på att de andra skulle komma så gick jag och A in och betalade våra skidor hon hade också hyrt (på deras hemsida står det att det kostar 140:-, och våran lärare har också sagt 140:-)
Efter lite skratt och sånt, så går vi fram till disken och ska betala:

Jag&A: Hej, vi skulle vilja betala våra skidor.
Han i kassan: har ni beställt eller nått sånt?
Vi: Ja det har vi.

Haha sen frågade han om vi gick på högstadiet och ja "japp det gör vi" och A kollar lite konsitgt ja "haha nej, gymnasiet" haha ännu en gång prata innan att tänka. Och en annan tjej i kassan: Lindeskolan va? och det stämmer ju, så vi håller med.
Men så ska vi betala,

Han i kassan: 145:- blir det.
Jag: Men det står 140:- på hemsidan och våran lärare sa också 140:-?
Han: Okej men då tar vi 140:- då.
Jag: Okej!
Han: Då blir det ju samma för dig också då.
A: Räcker fram pengarna.
Sedan går vi ut.. till skidorna sedan kom vi på att vi skulle kanske ha haft några pjäxor så det blir att gå in igen och säger lite försiktigt, vi glömde pjäxorna sen står det ju massa pjäxor där inne, så jag "är det bara att ta eller?" men sen hade dem tagit fram så de stog på någon vagn, och namn på så var ju bara att ta...
Och ut igen och vänta på att bussen ska komma som tillslut kom, så vi betalade våra liftkort till G, sedan efter mycket om och men så får vi dem och kan ta på oss pjäxor och sånt. Men då kommer både jag och A på att vi vill ju inte ha stavarna, haha så det blir att gå in igenför 4:de gången. Och säga att vi inte vill ha dem, så vi får hänga upp dem. Och tillslut så tar vi oss ut i backen!

Och herregud va roligt det var, dock så var det 2-3första åken lite läskiga då jag inte har åkt på typ 2-3 år. Men sen gick det bättre, och vart typ störtlopp hela backen igenom. Blev såklart även lite åk i skogsbackarna!
Vid halv 12 tiden så blev det att göra lite mat också, som vi hade med oss jag och Pernilla hade potatisknyten sedan grillade vi korv till, blev ju faktiskt gott! :D

Sedan lite mera åk och vid 14 tiden så packade vi ihop. jag lämnade in skidorna och sedan åkte vi hem!
Ha verkligen haft en toppendag i backen, underbart väder och allt på topp!
Tänkte bjuda på lite bilder från backen..

Bilderna är från mittenbacken, längst upp. Så man ser inte backen så mycket, då det är lite kupp längst upp som skymmer nedfarten, men härlig utsikt va?




om man åker rakt fram där så kommer man nedför backen,
men är ett litet krön (eller va det heter) därför man inte ser backen!





En bild lånad från google, såhär ser backen ut när man står längst ner!


Bilder

När vi ändå är inne på gårdagen och min studiedag så kan jag ju visa lite vinter/vår bilder från igår. För vädret var ju ritktigt härligt, så jag och kameran tog oss några varv på gården!














Gårdagen i bilder!

Jag bjuder på min studiedag som jag hade igår den 9 mars (hann inte blogga igår kväll) i bildform ^^


Spelade lite Wii med mig själv på morgonen, blev såklart bowling!


Skalade potatisen som mamma hade bett mig.


Fisken tog jag upp ur frysen.


Var duktigt och hämtade ved också, hela tre kärror blev det!


Dammsugade + städade + skakade mina mattor!


Fixade tavlan på mig och pappa :)


Hann ta mig en glass i solen också, riktigt härligt.

Så sammanfattnings vis så var det en ritkgit bra dag, och solen gör ju sitt också! Så himmla härligt att vara ute när solen lyser, fåglarna kvittrar och allt är bara bäst!
Hann med lite andra saker också men inget som jag orkade fota ^^





Ajdå

Hejsan!
det blev ju inte mycket bloggning idag, tyvärr.
och jag kommer nog vara lite frånvarande imorgon också, ja jag måste plugga!
Men några inlägg ska vi nog hinna med ska ni se.

Förresten så taggar jag slalom imorgon. Ska bli himmla skoj, aja kanske hinner uppdatera lite innan jag åker imorgon. En kompis kommer och hämtar mig runt 9-tiden.
Så vi får se om jag hinner, men det ska jag nog.
PUSS

Studiedag idag!

Som rubriken säger så har jag studiedagag idag, skönt och ha det såhär mitt i veckan, fast hade vart ännu skönare och haft det på en fredag eller måndag så man får lite längre helg. Men jag säger ju inte att jag vill ha det, så en tisdag fungerar utmärkt det också ^^

Så vad ska man hitta på idag?
jo har faktiskt lite jag måste göra

- Skala potatis och ta fram fisk tills mamma kommer hem (KLART)
- Hämta ved (KLART)
- Städa mitt skrivbord (KLART)
- Städa mitt rum + dammsuga (KLART)
- Börja med historian
- Sätta in korten jag beställde i albumet (KLART)
- Fixa tavlan med mig och pappa (KLART)
- Ta lite foton ute (KLART)

Kommer inte på något mera just nu, men skänt är det iallafall att vara ledig. Mer uppdate lite senare för nu ska jag gå ner och äta frukost, och kolla lite på tv!


Två månader sen!


två månader sen du försvann från oss
två månader sen som jag sist pratade med dig
två månader sen jag fick ett besked som krossade mitt hjärta
två månader sen har nu gått, tiden går så otroligt fort men jag saknar dig bara mer och mer för varje dag som går, och jag kan inte heller förstå att det har hänt, och helt ärligt kommer nog aldrig förstå det, för allt är verkligen så himmla overkligt som en hemsk och otäck mardröm som jag bara vill vakna ur.


JAG ÄLSKAR DIG, PAPPA
du är med mig varje dag som går, varje sekund.

24 mars 1950 - 8 januari 2010



Måndag!

Hola.
Skolan idag då, hade obligatoriskt projektarbete imorse, då vi gick igenom lite saker. Sedan blev det för mig och Pernilla (Emelie var inte där) att jobba lite med vårat projektarbete, gick faktiskt riktigt bra. var även en sväng till bibblan efter att vi hade vart både till idrotten, F-huset och lite så. Där det var jobbsök, så man fick hjälp med att skriva ett CV, så vi fick lite papper hon så berättade hon lite grann! Så vi har ju vart riktigt effiktiva idag.

Vi tänkte även gå ner på stan och käka på Bella´s men vi valde istället det billigare alternativet så kallas skolmat, överkokta makaroner? Nja inte så gott, men det var gratis, sen tänkte vi ta en smörgås när vi gick ut, haha men det glömde vi, sen vart det stan iallafall för att P skulle ta ut pengar, så bestämde vi att när vi gick förbi matsalen när vi kom tillbaka så skulle vi gå in och ta en smörgås, haha men vi går förbi igen och glömmer det, haha så blev ju aldrig någon macka :( menmen ^^

Och vid 12-tiden så satte vi oss i c-huset och väntade på att lektionen skulle börja 13:15, och efter ett tag så kom även Emelie, och efter att ha suttit och pratat och så så kom även läraren ca 5 minuter försent. Men, efter ett tag så kom vi igång med lektion och först vart det att vi skulle börja med något grupparbete. :/
Och sedan efter det så blev det provet, som vi var där för! fick sluta när vi var klara.
tillbaka till provet, med var svårt. Iallafall vissa frågor och andra frågor var lättare, men så är det väll jämt?
jag hoppas verkligen att jag fick G iallafall (jag återkommer om hur det gick)
Slutade iallafall runt 13:50, så alltså så blev det att vi åkte med 14-tåget eller ja det går 14:13 men idag var det försenat till 13:22. Men ja skänt att komma hem tidigare!

Tog lite bilder på väg hem från tåget också som jag tänkte visa er.
För det har vart underbart väder idag, och även lite vårkänslor:












Lite bilder från idag, och kolla man ser asfalten!!! :D
det måste ju vara lite vårtecken tycker man, eller hur?
Puss


Dagens outfit


Tröja - från gina tricot
Linne - från gina tricot
Jeans leggings - från cubus (NYA)

haha, ignorera mina snygga strumpor..


Saker att göra i veckan!

Veckan som kommer alltså vecka 10, har många måste saker som verkligen MÅSTE göras. Bland annat dessa saker (fyller på listan om jag kommer på något mera):

  • Skriva provet i Rättskunskap
  • Lämna in historian senast fredag, ett arbete om Kambodja!
  • Avanmäla mig från Örebro Universitet (ska jag göra imorgon)
  • Fixa en kompis blogg
  • Göra praktik-uppgiften så den kan lämnas in vecka 11.

Planering för vecka 10

Måndag: Skola, obligatoriskt projektarbete på morgonen så blir alltså att åka in med vanliga bussen. Sen efter den lektionen slutar vid 10 någongång. Så blir det att jobba med projektarbete, ett måste!! Sen plugga till provet. För vid 13:15 börjar Rättskunskapen och vi har prov, kan ju hoppas att man slutar så man kanske hinner med 15-tåget? Aja det visar sig iallafall.
Tisdag: STUDIEDAG, så himmla skönt! Blir dock att plugga typ hela dagen. Men skönt att inte behöva gå till skolan..
Onsdag: Klacken hela dagen! Frilufsdag, på natur och frilufs kursen. Kommer bli skoj, vi hoppas bara på att det är soligt! :D
Torsdag: Skola igen som vanligt, tror jag iallafall. Halva klassen om inte mer, ska ju till örebro universitet, skulle ha blivit med men vill inte för P skulle inte med, så ska avanmäla mig :)
Fredag: Skola.
Lördag: Ta det lungt :)
Söndag: PLUGGA

PLUGGAR


Imorgon har jag prov i Rättskunskap, kapitel 1&2 i boken ovan!
och ja jag fattar ingenting, haha varför måste man kunna detta, och varför tog jag denna kurs från första början?
Kan ju hålla tummarna på att jag iallafall får ett G, skulle bli överlycklig. Jag har ju gjort så förrut som med Historia provet som jag inte ens kunda första frågan, men skrev typ allt jag kom på och fick faktiskt ett G, så imorogn blir det nog samma taktik!
Vi hoppas det håller.
Nej tillbaka till boken, hörs senare!
PUSS


Uppe med tuppen..

...nästan iallafall, vid 8 gick jag upp idag efter att mamma hade väckt mig, då det idag var dags för Vasaloppet. Så det blev lite hotellinspirerad frukost med, stektpotatis, prinskorv, äggröra, bacon lite apelsin, melonoch bröd såklart. Mums var det, och det var mamma som stod för den frukosten!

Så ja alltså så sitter jag nu nere vid tv:en och kollar på Vasaloppet, men funderar på om jag ska gå upp och duscha. För dem är väll inte imål förrens om typ 4 timmar? Eller något sånt, men iallafall tror det blir en dusch innan jag fortsätter kolla.

Idag så måste jag plugga på provet som vi har i morgon i Rättskunskap, fattar typ ingenting. Så är rikgit glad om jag får G! Men nej tillbaka till tv:en. Skriver mera senare.
Puss


Shopping!

Hej!
Idag har jag varit till Borlänge och vil handlade på Kupolen. Fick med mig de ni kan se nedan.


bh från lindex


hårspray från h&m


trosor från lindex


puder från h&m


jeans leggings från cubus (ta tre betala för två, gäller alla leggings)


jeans leggings från cubus (ta tre betala för två, gäller alla leggings)


jeans leggings från cubus (ta tre betala för två, gäller alla leggings)


huvudband (heter det så?) från cubus



Dagens outfit + gårdagens outfit

Kommer två outfits nu, den från igår som jag hade i skolan och på bowlingen och den som jag hade idag på Kupolen!

GÅRDAGENS OUTFIT (fredag)

Tröja - från gina tricot
Linne - från gina tricot
Kjol - från vero moda
+ en klubba som jag vann i skolan ^^



DAGENS OUTFIT (lördag)

Tjöja - från gina tricot
Tunika - från gina tricot
hHalsband - från glitter
Jeans leggings - från gina tricot


Fredag och Lördag

Hejsan har inte hunnit uppdaterat. Så tänkte uppdatera er lite nu om vad jag gjort senaste två dagarna!
vi börjar väll med fredag, haha smartast så kankse? ;)

FREDAG
Gick upp i vanlig tid det vill säga runt halv 7, och vid 7 så gick jag till bussen ute vid vägen. Sov på bussen, eller ja vilade. Var i Linde vid 8:15 sen gick vi direkt upp till F7 där vi skulle sammlas klockan 9. Satt vid datorn och lite så sedan vid 9 tiden kom S och M in, så det blev att läsa i var7de lite information. Efter det vart vi indelade i grupper sen bar det ut på en promenad med tipspromenad. Var faktiskt ganska kul :), Sen tillbaka till skolan för lite prisutdelning, vann faktiskt en klubba (Y) Sedan blev det mat (det bjöds på sallad, bröd och festis) men vi skulle äta i Örebro så blev bara att vi tog en festis. Sen så vid 11-tiden så gick vi mot station för att åka med 11:15 bussen mot Örebro. Blev att käka på donken, och sedan vidare mot Strike för att spela bowling. Det var jag, Pernilla och Johanna som spelade på samma bana. Var riktigt kul faktiskt! Vid halv 3 så slutade vi så då åkte vi med bussen hem, blev att springa så vi skulle hinna med, men vi han ju så! :D

Mamma hämtade mig iallfall i Kopparberg vid halv 5. Så kom hem vid 5 tiden ungefär. Åkte ner till K&M och hälsade på och fikade, sedan åkte vi hem igen och lagade lite mat. Sedan blev det att kolla på Let´s dance. Och sängen sedan, för var ritkgit trött.

LÖRDAG (idag)
Gick upp vid 10-tiden. Åt frukost och så, sedan bestämmde mamma och jag att vi skulle bli med till Kupolen tillsammans med Mormor och P. Så vid 11-tiden kom dem och hämtade oss så åkte vi till Borlänge men fick vända och ta en annan väg då det hade blrivit en olycka längre fram.

Men vi kom iallafall fram till Kupolen tillslut. Blev att gå runt lite handla lite, sedan blev det att äta mat, och lite mera shopping (kommer bilder i ett inlägg på vad jag köpte) Sedan åkte vi hem till oss och fikade. Och för en stund sen så kollade jag och mamma på Melodifestivalen, och just nu sitter jag här! :D


BOWLING


Imorgon blir det skolan vid 9, vi börjar då. Skulle vara några aktiviterer, sedan så åker vi med 11:36 tåget mot Örebro, för att spela bowling på Strike!

Ska bli riktigt roligt, blir nog även ett besök på donken!
vi hoppas på en trevlig och lyckad dag.


Torsdag

Dagen idag, åkte med 11 tåget imorse som jag skrev då. Sen i Kopparberg klev Pernilla på, sen var vi i Linde vid halv 12 och då gick vi upp till skolan och vidare till N13 och N14 (dubbelsal) och var med och ställde iordning stolar och sånt, och vid 13 så drog det igång, var sång/musik nummer, lite redovisningar och filmvisning. haha våran film var sämst, menmen ^^

Efter att allt var klart så var det prisutdelning och det drog ju ut på tiden då, P var tvungen att springa till M bil för att hämta priserna, så han var ju borta ett bra tag,m vad gjorde han egentligen? Men iallafall tillslut så kom han tillbaka och prisutdelningen kunde börja. Så priser delades ut, dem hade även gjort det lite roligt. Som jopurnalistgruppen vann ett pris så då fick de en penna och en klubba, ett pris gick till dagens överraskning så hon fick en klubba och ett kinderägg. haha och lite sådär ^^ Sedan skulle det vara information, S skulle säga något, haha men tror ni hon var där? haha, så M fick ta över och säga ja de jag tror S skulle säga var att blablabla (orkar inte skriva) sen slutade vi 15:15 ungefär så blev att åka med 15:30 bussen hem, och mamma hämtade mig i Kopparberg. Puss

Snart skola

Hejsan!
jag börjar klockan 12:00 idag, då är det förberedelser i N13 och N14 (tror jag det var ^^) och vid 13 så drar redovisningarna igång, filmerna visas sist. Så jag ska alltså åka med 11-tåget som är i Lindesberg vid halv 12. Sen går jag upp till skolan, men nej nu måste jag skynda mig lite så jag hinner med tåget. Skriver när jag kommer hem igen, men vet inte vilken tid det blir, det visar sig ^^
Puss och ha en bra torsdag! :D

Ny mobil!


Hejsan
jag tänkte visa er min nya mobil, beställde den i söndags (28 februari) och fick den idag.
Det var nämligen såhär att min andra slutade fungera eller knapparna, eller siffrorna fungerar men inte lur-knapparna och inte touchen (stavning?) så ja det blev att jag beställde en ny, och det fick bli en Samsung S5230.

"Denna mobiltelefon från Samsung är utrustad med en stor 3,0" TFT-touchscreen, som gör det smidigt att navigera runt bland telefonens alla funktioner. Den är även utrustad med 3,2 megapixel kamera som hjälper dig fånga de bästa ögonblicken i otrolig bildkvalitet.
Telefonen har många praktiska funktioner som bland annat mail, kalender och mycket mer. Den långa batteritiden är på 800 timmars standby eller 10 timmars samtalstid."
-
http://www.elgiganten.se


Är faktiskt riktigt nöjd med den, iallafall än så länge.
Men ska nog inte vara någon fara. Men jag hoppas den håller ett tag nu iallfall!




Onsdag!

Halloj!

Idag var det skolan, åkte med vanliga bussen imorse.
Hade obligatorisk träff med lärarna vid 9-tiden, med lite information om morgondagen (då redovisningar och sånt är) och lite info om fredag (då det är frilufsdag bowling/gustavsvik) var väll klara vid halv 10, då blev det att sätta sig i F5 och kolla på gamla BF filmer då vi var tvugna att vänta på Pernilla. Sedan vid 11-tiden åkte vi till station och spelade in en scen som ska vara med i filmen. Haha, och herregud va folket tittade på oss, dem som skulle med tåget ;)

Tillbaka till skolan, eller stannade till vid 37:an för att äta lite lunch. Sen tillbaka till skolan och vänta på pojkarna så vi kunde fortsätta filma, filmade de sista scenerna och vid 14:00 slutade vi för dagen, så det blev att tillsammans med Pernilla att åka med 14:13 tåget hem. Inte försenat, helt otroligt! Sen fick jag sällskap hem av V, så vi tog en extra sväng och pratade lite, länge sen jag såg henne. Så det var trevligt.

Var hemma själv då mamma jobbade, men senare så kom Mormor och P, på besök P hämtade skidor sen när mamma kom hem så blev det fika. Och förresten så fick jag min mobil idag (info om den kommer i ett senare inlägg)

Men ja jag ska fortsätta att lägga in nummer i mobilen, sedan blir det att kolla på tv!
Imorgon har jag sovmorgon, ska inte åka förrens med 11-tåget. NICE!!

PUSS

Årets kulturvecka

http://bf-goodlife.blogspot.com/
mer om denna blogg lite längre ner



Årets kulturvecka har nu kommit, och hela bf-programmet (barn och fritidsprogrammet) är inblandade, det vill säga årskurs 1, 2 och 3 och även alla lärare på programmet.
På Lindeskolan finns det tre teman som går runt-runt-runt. Så alltså under sina tre år på skolan kommer man få ta del utav alla. Och iår har det kommit till temat som är "LEVA" - Lindeskolans Elever Väljer Alternativ. I stort så syftar det till att ge alla en chans att få kunskap om alkohol, narkotika och tobak och att fundera över de val man gör i förhållande till detta, och lärarna på BF tycker att det handlar om att leva ETT BRA LIV. Så ja det är just precis det man ska få in under veckans gång något som har med ETT BRA LIV att göra. Man kommer också att jobba med elever från både 1, 2 och 3:an.

Vi startar på Måndag morgon och veckan avslutas på torsdag eftermiddag med gemensamma festligheter, redovisningar och prisutdelning. Alla arbeten ska alltså leda till en produkt som kan visas upp.

Det finns olika alternativ att välja mellan beroende på vad vad man vill göra under veckan och kanske utifrån det man är intresserad av:

1. Filmproduktion
2. Aktiviteter knutna till musik och sång
3. Konst/skapande
4. Journalistgruppen
5. Öppet hörn - eget förslag på arbete med "Ett bra liv"



Jag har valt Filmproduktion och kommer alltså under denna vecka tillsammans med andra elever, vi är ungefär 10 styckna få ihop en film, som har något med Ett bra liv att göra! Det är faktiskt riktigt kul, och också roligt att man får jobba med andra elever från de andra klasserna på programmet, och vi har det otroligt roligt. Med omtagningar, för att få ihop ett manus och allt annat!


- Journalistgruppen har bland annat startat en blogg, där det under veckan kommer komma upp bilder, och roliga inlägg om vad som händer på BF och vad vi pysslar med under veckan. Även lite intervjuver och liknande!
Så jag tycker ni kan kika in och kolla, och ta del av deras blogg.
Även fast ni inte går på programmet, eller kankse inte äns på skolan, men kan ju vara kul ändå!
Här har ni länk till bloggen: http://bf-goodlife.blogspot.com/

Puss, imorgon fortsätter filmandet, och annat arbete på BF-programmet!


Vinter-bilder

Massa vinterbilder, från idag.
Kolla all snö, helt sjukt. Och jag som i början av december inte trodde att vi skulle få nå snö. Men ja nu vet vi hur det blev med det, har fått hur mycket snö som helst och har nog aldrig sett såhär mycket snö, inte vad jag kommer ihåg iallfall!

 

  

  


Sådär jag, lite vinterbilder från dagen!
Puss

:(

Mitt huvud sprängs snart, har sjukt ont!
så blir sängen nu, återkommer imorgon.
då blir det att skriva om min nya mobil (som jag antagligen får imorgon) sedan lite om kulturveckan
puss

Planering för vecka 9

Måndag: Skola, dagen startades med information sedan blev det lite fika med muffins, kakor och saft. Och vid kvart i 10, tror jag så drog vi igång med filmgruppen, med planering och massa sånt. Tog kort, slutade sedan 12:30 Så blev 13:20 bussen hem följde med Pernilla en sväng hem, sedan hämtade mamma mig, lämnade in bilen, och mormor hämtade oss. Mormor bjöd på mat sedan hem igen och skotta snö! Och nu sitter jag här och ska snart sova.
Tisdag: Skola, börjar klockan 9 och slutar någongång. Min mobil kommer nog idag också, så blir att lära sig den.
Onsdag: Skola.
Torsdag: Skola, sista dagen på kulturveckan, på em så blir det redovisningar och sådant!
Fredag: Avslut på kulturveckan med en frilufsdag. Blir Strike i Örebro och spela bowling.
Lördag: Vet inte vad som händer.
Söndag: Vet inte vad som händer.

RSS 2.0