Godnatt

Dags att sova, så man orkar upp till frukosten i morgon och så man hinner packa allt. För imorgon beger vi oss ut på sista hajken på denna termin (oj va fort tiden går!!) denna gång är vi ute i två nätter det vill säga är tillbaka i Grebbestad på lördag. Men det ska nog gå bra, vi ska sova i typ stuga båda nätterna så det blir nice!

Andra natten blir vi typ 3-4stycken, haha om jag tror rätt då halva gänget ska iväg. På lördag då de har jägarskola.
Men dags att sova, uppdaterar mera på lördag när vi kommer hem, kan ju kanske bli något sms-inlägg under dagarna framöver..

Puss och godnatt

Blåmärke

Tappade en gjutjärnspanna på smalbenet, det gjorde ONT. Det resulterade i ett blåmärke.
Som inte alls gör sig rättvist på bild, ser värre ut i verkligenheten

Så ett tips från mig tappa inte en gjutjärnspanna på dig det gör ont!


Lite för mycket vatten...

...i Grebbestad!

I söndags var vi till affären där vi skulle köpa en massa frukt eftersom vi senare på kvällen skulle göra fruktsallad. Efter att vi hade städat våra rum, planeringen blev dock lite ändrad eftersom att vattennivån var MYCKET högre än normalt vilket resulterade att hela parkeringen var vattenfylld typ. Och översvämning lite här och där. Då det var lite halvt stormigt här. Så J som hade varit smart och tagit med sig kameran ner, och jag fick gå tillbaka till skolan och hämta. Kommer ner då vi kommer på att vi skjuter upp städningen för att ta oss en tur till stranden och tillbaka så vi går upp till skolan igen för att ta på oss gummi stövlar så vi kunde gå i vattnet. sagt och gjort så gick vi i vattnet tog en massa bilder och hade en trevlig tur, i blåååååsten!

Bilder finner ni nedan, som vanligt klicka för större format







Tog lite längre tid!

Som sagt det tog så lång tid att ladda upp bilderna så får fortsätta i morgon så de kommer väll upp runt lunch tid i morgon + mitt blåmärke (vad som har hänt och hur jag har fått det får ni veta i morgon) men annars så kommer inlägget med ett översvämmat Grebbestad där det finns en massa bilder. Vem vet kanske hinner slänga upp dagens outfit också då jag har typ 3 timmar håltimme! Så lite inlägg ska jag nog hinna med ska ni se :) men nu är det dags att sova, mitt huvud Br helt slut efter denna dag med 2 prov! Men jag gjorde båda bara hoppas att de Blev godkända också. De jag hade prov i var kemi och matte. Jag blir super duper mega glad om jag klarar kemi provet, men det återstår och se typ nästa tisdag återkommer med resultatet från det provet. God natt, sov så gott! PS. John blund kommer du förbi SNU rum 205, haha DS.


Första advent

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent

Promenad genom Grebbestad

Jag och J, tog oss en promenad vd 13 tiden idag. Då vi båda gillar fotografering tog vi även kamera med oss. Det var översvämmning nere i hamnen (som det är då&då) men vi gick bort till stranden och tillbaka. Blåste en hel del, så var lite kallt. Lite bilder tog jag så klart, visar er dem nedan. Klicka för att se i större format.




Nordens Ark, 25/11-11

Igår var klassen på Nordens Ark och kollade på djuren, trevlig dag! Lite bilder tog jag också, trots det tråkiga vädret, då det små regnade, men blev bättre under eftermiddagen.

KLICKA FÖR PÅ BILDERNA FÖR ATT SE STÖRRE FORMAT






(Går) dagens outfit


Flecetröja - från sport shopen
Klänning - från bik bok (tror jag)
Leggings - från gina tricot


Julstämning på skolan!

Adventsljusstakar i var och varannant fönster, julstjärnor som hänger i fönstrena pepparkakshusen (från onsdagens pepparkakshusbaknings tävlig) i tidningsrummet som sprider en doft av pepparkakor. Mys stämning i köket med ny fin julduk och julstjärna i fönstret. Pricken över i:et är julgranen ute på skolgården.

En månad kvar till Julafton, var är snön?


Islandshästar!

Hejhej!
På schemat idag stod det islandshäst ridning. Det var kul, fast super läskigt. Vi töltade och galoperade, haha det läskigaste jag någonsin har varit med om ^^ Så tog det lungt efter det, N var snäll och gick med mig längre bak medan de andra galoperade och höll på. Jag är i alla fall glad också faktiskt stolt över att jag satte mig på hästryggen och vi red en tur. Vi fick även rykta de och göra i ordning de och efter vi kom tillbaka fick vi även mocka. Kul att testa på allt, men jag vet en sak jag är INGEN häst tjej. Men det var roligt att testa, och bra insiativ av N och snällt av M att följa med!

Imorgon åker vi till Nordens Ark, jag lovar bilder fredag kväll. Om djuren vill visa sig vill säga! ;)

Jag är sämst

Ja, i alla fall på att blogga. Lovar att jag ska blogga mins en gång per dag. Gör jag det? Nej det ser ju inte ut som det, skärpning nu Emma!!

I dag har vi haft skapardag här på skolan och två andra fhsk skolor kom hit och besökte oss. Vi som går här det vill säga Grebbestads fhsk kunde välja på pepparkakshusbakningstävling. Självklart tog jag det tillsammans med två andra. Riktigt roligt, haha och ja vi fick i hop ett hus sen om det var fint var väll en annan sak, roligt hade vi i alla fall. Kommer nog bilder på pepparkakshusen om någon dag, jag och J ska gå dit i morgon och ta kort på alla.

Har två outfits en från igår och en från idag som jag måste lägga ut också...
Får ta tag med detta fredag kväll, för då kommer jag säkert vara trött då kan jag passa på att vara inne på rummet och blogga och ta det lungt.

Imorgon beger vi oss ut på ridtur med islandshästar, och fredag åker vi till Nordens Ark. Känns lite som dagis denna vecka, men vet ni va det gillas! :D

Dags att sova nu, puss och godnatt!

Planering inför vecka 47

Måndag: Skola mellan 8:30-12:30. Äta mat i matsalen, sedan tvätt-tid mellan 15-19.
Tisdag: Skola mellan 8:30-14:40. Efter det blir det att ta det lungt, senare ska vi handla lite inför morgondagen. Annars bara ta det lungt.
Onsdag: Skapardag, två andra fhsk kommer hit till våran skola. Vi har valt vad vi vill göra fanns en hel del att välja på bland annat (dock bara för våran skola) pepparkakshusbakningstävling! Så det ska jag göra tillsammans med J & E. Ska bli riktigt roligt.
Torsdag: Friluftsliv ska iväg och rida på islandshästar.
Fredag: Åka till Nordens ark med friluftarna.
Lördag: Ta det lungt, får se vad som händer.
Söndag: Första advent, jag och J ska storstäda!! ;)

Lasse Brandeby

Lasse Brandeby är död, avled på sjukhuset. Komikern och skådespelaren blev 66 år gammal. Han blev mest känd som Kurt olsson i slutet av 80-talet, som visades i svt1 (om jag inte minns fel)

Rest In Peace


Blev ingen...

...uppdate under gårdagen. Men vad som vi gjorde hur natten var och allt det dära kommer på söndag. För just nu sitter jag och väntar på att min mamma ska komma hit och hälsa på mig. Som hon borde göra vilken minut som helst. Så hinner inte uppdatera er om gårdagen, natten och morgonen. Kan ju bara säga att jag har varit vaken i 35 timmar nu, varav jag har sovit 1 timme i natt, eller rättare sagt imorse, sedan typ 2,5-3 timmar nu när jag kom hem. Dock känner jag mig väldigt pigg, på något underligt sätt!

Hej hej :)

I morgon ger vi oss ut på hajk denna gång utan tält, sovsäck och mat (förutom två smörgåsar och en 100 g chokladkaka) annars blir det till att dricka gran te :) eller något i den stilen eller koka några lavar. Ska bli spännande men är som förra veckan att vi blir av släppta någonstans och ska med hjälp av karta och kompass hitta till ett gemensamt ställe där vi ska övernatta. Ska försöka uppdatera under dagen så gott det går och under natten, för antar att vi inte kommer sova så mycket ;) puss och godnatt och önska oss lycka till i morgon.


Städa står på schemat

Hejhej!
Jag måste städa mitt rum nu känner jag det är grejer överallt. Mamma kommer ju hit på fredag och då måste det ju vara fint. För hinner inte imorgon och fredag kommer jag vara döds trött efter att inte ha sovit något mellan torsdag-fredag. Så dags att städa, bjuder på lite stökiga bilder på hur rummet ser ut just nu....


mitt rum just nu

23:00

Dags för sängen nu, så att man orkar upp till frukosten imorgon. Har tänkt gått upp klockan 07:00 det vill säga om typ 8 timmar. Annars har dagen varit bra, lite plugg här på kvällen i köket. Vi bunkrade upp med kakor, husvagnar och popcorn så löser sig allt ;) Biologi test imorgon, så blir att plugga lite mera i morogn också då jag har håltimme i typ 3 timmar.

Puss och godnatt, förresten imorogn får ni höra lite om vad som händer på torsdag&fredag..

Ändrade planer

Hejhej!
har nyss haft engelska kollade klart på Forrest Gump och diskuterade filmen lite smått. Snart tillbaka till skolan för att ha kemi. Efter det lite lunch och sedan ska vi egentligen ha matte B men i stället var det någon föreläsning från 13:20, får se hur länge den håller på..

Som sagt tillbaka till skolan för att ha kemi i 2 timmar och 10 minuter.

God natt världen!

Dags att sova, i morgon är det en ny dag. Får se vad dagen bjuder på :) hoppas verkligen att min nacke är bättre i morgon, för har jätte ont :( god natt, och John blund kommer du förbi rum 205. Puss


Planering för vecka 46

Måndag: Dagen har redan passerat...
Tisdag: Skola mellan 8:30-14:40. Engelska A, kemi A och sist matte B, efter skolanblir det att plugga lite biologi. Annars bara ta det lungt.
Onsdag: Skola mellan 8:30-15:50 dock håltimme mellan ca 10-13. Då blir det att plugga lite. Startar dagen med engelska A efter att håltimmen är slut är det dags för planering inför torsdag/fredag, sista lektionen har vi biologi.
Torsdag: Ut i skogen och överleva (återkommer om det)
Fredag: Kommer hem från överlevnaden! Mamma kommer på kvällen :D
Lördag: Mamma är här, vi får se vad vi hittar på.
Söndag: Mamma åker hem. Jag och J ska baka hade vi tänkt! Annars bara ta det lungt och ladda inför en ny vecka.

Hej!

Klockan är ungefär halv 10 och jag ligger sedan i sängen och ska nu sova. I morgon har vi in i en ny vecka med nya utmaningar. Utmaningar kan man ju verkligen prata om, mer om det närmare torsdag. Nu ska jag sova, för min nacke nskap inte mera idag. Har så sjukt mot att jag bara vill gråta i bland. Vi hoppas på att det är bättre i morgon. God natt :)


Farsdag

Det är idag farsdag, dagen vi ska uppvakta våra pappor lite extra mycket än vanliga dagar.
Jag var till minneslunden (som för övrigt var jätte fin) i Hässleholm och tände ett ljus för Dig pappa. Jag älskar dig och jag önskar du var här så jag hade kunnat firat den tillsammans med dig.
Jag saknar dig

Helg

Nu har jag tagit helg. Typ inte gjort så mycket idag, skulle torka en massa saker nere i bunkern. Sedan prova pjäxor inför vintern. Sen fick vi typ sluta eller de skulle kolla på nå bilder också från en av P turer. Det var dock frivilligt, och då tänkte jag att då går jag och packar och duschar och lite så, så att det bara är att åka efter maten typ!
Puss

11.11.11 klockan 11:11

Dagens datum idag är 11 november 2011. Det vill säga 11/11-11, lite sådär roligt.
När detta inlägg publiceras (då jag har tidsinställt de) är klockan också 11:11.

Dagens lista - Torsdag

Dagens låt: Ingen speciell, faktiskt.
Dagens dusch: För någon timme sedan när vi hade kommit hem från skogen.
Dagens frisyr: Bad hair mössa, is the shit ;)
Dagens smink: Inget.
Dagens kläder: Mjukiskläder, då vi det är torsdag och vi har varit ute i skogen hela dagen.
Dagens händelse: Att jag gick upp i utsiktstornet.
Dagens planer: Klockan är ju snart halv 8 så dagen har snart gått. Men planen var att bli avsläppta på en plats och ta oss till en annan plats. Det gick bra ;)
Dagens vill ha: Imorgon.
Dagens saknad: Många!
Dagens tråkigaste: Att det var så dimmigt så vi såg knappt något uppe från utsikstornet.
Dagens måste: Packa inför imorgon. Så att det baraär att åka imorgon.
Dagens dricka: Vatten och drickyoghurt
Dagens köp: Inget.
Dagens mat: Matsäck ute i skogen.
Dagens mående: Det är bra med mig.

Dagen slut

Nu är det dags att gå och lägga sig krypa ner under täcket (där jag redan ligger) och invänta John blund att han ska komma. Så man blir lite tröttare. Imorgon blir det att vara ute HELA dagen typ. Vi börjar i bunkern för att sedan åka ut i skogen för lite kartkunskap cvi blir avsläppta på olika ställen och ska ta oss till en punkt, närmare bestämt en utsiktsplats som heter Amundshatt (tror jag det var?)
Så ja dags att stänga ner dator och sova, tillbaka vid ca 15-16 tiden imorgon. Så får se när jag upptaderar, ett inlägg innan läggdags ska jag iaf hinna med. Ska även packa inför helgen också, jag åker till Hässleholm på fredag!

puss och godnatt

Youtube 20

Pappan sjunger tillsammans med sin dotter.
 









När tar det slut?

Här på skolan går alla omkring och hostar, nyser och allt. När tar denna förkylningen slut? Just nu känns det bara som det går runt, runt, runt och runt! Men jag tror det börjar ta slut nu, kan vi ju hoppas på.

Jag vaknade med huvudvärk redan vid typ 6, tog en tablett och gick och la mig igen. Så fick vara en hemma dag idag, tyärr. Samt att min näsa rinner, menmen vad gör det om 100 år? Så imorgon är det skolan som gäller!

men har varit duktig och faktiskt läst lite i min engelska bok och jobba ett par tal matte, nu här alldeles nyss. Blir mera senare!

Inte denna gång heller! Nu säger jag god n...

Inte denna gång heller! Nu säger jag god natt! Puss ;)


Hej! Tillbaka på västkusten, närmare bestä...

Hej! Tillbaka på västkusten, närmare bestämt i Grebbestad. Ligger här i min säng på internatet, och det är dags att sova. I morgon drar det igång igen med skolan. Men har en bra start slutar redan 12.30 och har bara två lektioner. I alla fall åkte vid typ 12-tiden från Kopparberg och var alltså framme här strax efter 16. Skönt att komma hit i tid och framförallt inte behöva köra i mörker. När jag hade packat in mina saker samt fått lite hjälp också så var jag mer i tvättstugan och kollade om det fanns någon tvättid och det fanns det var helt tomt på pappret. Så tvättade sammanlagt 3 maskiner. Duktigt!!! Har även packat upp alla grejer hemifrån och kopplat in tv:en med hjälp av mamma :) har även hunnit spela fia med knuff och med det invigt det nya spelet. Som sagt nu ligger jag i sängen och ska sova, och kolla klockan bara strax efter 22. Förresten eftersom jag inte tap har när klockorna skulle ställas om så gick ju min klockradion en timme före, tur jag kom på det nu och inte hade vaknat i morgon och trott att jag hade försovit mig ;) eller så var det dumt då hade jag ju kommit upp i tid :) nu där john blund komma igt för nu är det dags att sova. Förresten nu efter lovet har jag tänkt att jag iallafall minst en gång dagen ska uppdater bloggen så ng vet vad som händer men också för att jag efter vi har slutat här (jag vill inte sluta, tur det är ett väg kvar tills den dagen!) ska kunna gå tillbaka till denna kategori och läsa om vad jag har gjort. När vi ändå är inne på bloggen så hade jag tänkt att göra en liten uppdatering när det gäller headern samt lite färger. Har enda haft det så har ett tag nu, så känner att en förändring skulle vara bra. Det blir att starta det projektet i morgon när jag slutar tidigt! Nu ska jag inte trötta ut er längre, inte meningen att det skulle bli sådant lång inlägg så nu säger jag Puss och sov så gott! :)


Tillbaka till Västkusten!

Hejhej!
En veckas lov går fort imorgon åker jag tillbaka till Grebbestad. Ska bli skönt, längtar tillbaka lite. Efter spelkvällar, bastukvällar och lite sådant. Så ska försöka åka imorgon vid 12-tiden så jag kommer fram i tid. Snart dags att sova hade jag tänkt, men insåg att klockan inte ens var 22 ;)

Förresten nästa helg det vill säga helgen som kommer, åker jag neråt mot Skåne till älsklingen <3 Ska bli underbart, om jag får säga det!

I kras

Vår plan (min och mammas) för imorogn var att vi skulle åka till Västerås för att bland annat åka till Itab då de har lagerförsäljning där, eller närmare bestämt i Surahammar. Men det sket sig, de har nämligen öppet vardagar till 18 sedan första lördagen i varje månad, mellan 10-14 om det inte är röd dag. Förra helgen när vi bestämde att vi skulle dit tänkte vi inte att det är ju faktiskt röd dag imorgon. Så det sket sig ju så blir att beställa istället..

Så istället åker vi till Kupolen och till Borlänge. Ska försöka inhandla ett par skor. Vi får se hur det går. Kanske hittar något annat roligt också! Känns som det var ett tag sedan jag shoppade, så något känner jag att jag måste unna mig, alltid trevligt med nya kläder.

Så ja det är nu dags att sova, skriver nog något inlägg imorgon kväll. Puss

Fotografier

Plockade upp en kartong med en massa fotoalbum som jag satt och kollade
i och hittade en bild på pappa, en ung pappa!

jag saknar dig pappa ♥


Bra dag!

Gick upp vid typ 11 tiden, har plockat och städat lite här hemma. P kom hit vid kanske 18 tiden, då hade gjort pizza så vi åt när hon kom hit pratade en massa, och hade lite nostalgitripp genom att kolla på gamla BF-filmer. underbart saknar den tiden. Visst jag har det SUPER bra just nu också. Men endå, jag avslutar min torsdag med glass och en smirnoff. Är det lov så får man ta en cider en torsdag ;)

Puss

Dagens datum

Dagens datum är en palindrom (ett ord som blir samma sak framlänges som baklänges, så som Anna, Ola Salo mm)
dagens datum är nämligen 2011 11 02 och ja det blir ju samma sak framlänges som baklänges..

bara sådär lite onödig fakta, såhär på onsdags kvällen

Onsdag

Hejhej
Som sagt är vi inne i november månad nu, jag har jobbat idag som jag skrev igår. Sista dagen, imorgon är jag ledig. Då blir det att fixa lite, träffa en kompis som ska bli jätte roligt. Samt färga mitt hår hade jag tänk.

Hade strul att komma in på bloggen glömde bort lösenordet, haha. Nu tror jag det ska gå bra, hoppas vi...

Förresten

Det är 1 november idag. Vilket innebär att vi går in i en ny månad näst sista månaden detta år. Det är sjukt att det går så fort. Nej nu är det dags att sova i morgon väntas det jobb :) puss och god natt


HÖSTLOV

Hejhej
Som sagt så har jag ju höstlov denna vecka, mycket skönt. Haha fast saknar Grebbestad, men det är endå skönt att vara hemma i mer än en helg. Har jobbat både igår och idag, och ska även jobba i morgon. pengar, pengar, pengar
resten av veckan blir det nog att ta det lungt mest, på lördag ska vi dock åka till Västerås till Itab, ska köpa lite friluftskläder.

Annars då, det händer inte så mycket annat just nu i mitt liv ^^

Puss

RSS 2.0