GOTT NYTT ÅR

 Jag önskar er alla ett gott nytt år!

Julklappar 2015

Hej!
Jag tänkte visa er vad jag fick i julklapp från mattias, mamma, Peter, syskonen och mostrar och mormor.
 
Värmefilt (från älskling)
 
Teflon bakplåtspapper (från mamma&peter)
 
Presentkort på IKEA 150:- och 500:- (den ena från mormor och det andra frånmamma&peter)
 
Badkulor (från mamma&peter)
 
Handdukar (från min syster Anna)
 
100:- (från mormor)
 
Lykta (från mamma&peter)
 
Markeringslappar (från mamma&peter)
 
Nagelpolerare (från min syster Lena)
 
After Eight (från mamma&peter)
 
Party Light ljus (från mamma&peter)
 
Kopp och fat x4 stycken (från min syster Lena)
 
Muffinsform + muffinsformar (från min syster Lena)
 
Hemmagjort godis (från mostrarna Pernilla och Maria)
 
Julgranskula med mitt namn på (från Ted)
 
 
Jag är supernöjd med alla julklappar jag har fått denna jul, tack så mycket alla! ♥
 

GOD JUL

Jag tänkte bara kika in och önska er alla en god jul
jag hoppas ni får en fantastisk dag, det tänker jag ha!
♥ ♥ ♥ ♥
 
(idag saknar jag pappa sådär extra mycket det blir så under högtider som man förknippar med nära och kära. Då man vill vara tillsammans med dem man älskar och tycker om, jag älskar dig pappa)
 
 

Dan före dopapredan

Hejhej!
Idag är det den 23 december vilket betyder att imorgon är det julafton. Julklapparna ligger under granen, maten förbereds för fullt och i bakgrunden hörs julmusiken. Om ett par timmar är det dags för den traditionella uppesitterkvällen med bingolotto.
 
Så nu ska jag återgå till julfixet och invänta uppesittarkvällen. Puss
 
 
 
 
 

Fjärde advent!

 
När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

Hejhej

Idag är det den 17 december vilket innebär att min älskade mamma fyller år idag! Därför önskar jag ett stort grattis till henne.

Det är även endast 7 dagar kvar till Julafton, som jag längtar! Dock bjuder Gävle på ett väder som består av spöregn och slask. Vart är snön? ge mig snö och ett vinterklätt landskap.
Puss

Lucia

Hej!
Förutom tredje advent firar vi även Lucia.
Vilket innebär att det idag är 11 dagar kvar till Julafton idag.
 
 
 
 
 
 

Tredje advent!

 
När tredje ljuset brinner,
vi juleklappar syr
och vi bakar kakor 
och har ett fasligt styr 

Gävlebocken - 151211

Hej Hej
Jag måste ju visa er vår fina Gävlebock som står på Slottstorget här i Gävle. Man skulle kunna säga att det är symbolen för Gävle i alla fall på vintern.
 
Första året som han sattes upp var 1966 och ideén var det Stig Gavlén som kom på. Bocken är 13 meter hög, 7 meter bred och har en totalvikt på 13 ton! Det första året bocken sattes upp brändes den ner på nyårsnatten. Efter dettta år har den varje år satts upp på slottstorget i samband med första advent och många år har den även förstörts som har blivit av en dålig tradition. Jag personligen tycker det är tråkigt att folk förstör tänk vilka eldsjälar som ligger bakom detta arbete varje år och sen se den brinna upp. Några av de sabotage som hänt under åren är:
  • 1970 blev första bocken bränd sex timmar efter uppsättandet. Två kraftigt berusade ynglingar bands vid dådet. Med hjälp av olika bidragsgivare sattes bocken dock upp igen, den här gången gjord av vass.
  • 1974 brändes bocken ned.
  • 1979 brändes bocken innan den ens var uppsatt. Ny byggs och impregneras, också den saboterad och sönderbruten.
  • 2001 dagen före julafton var det en 51-årig amerikan på besök i Sverige som tuttade eld på stans stolthet.
  • 2010 klarade sig bocken. Helikopterkupp uppdagades dock där planer fanns på att kidnappa Gävlebocken till Stockholm med hjälp av helikopter.
  • 2012 brändes Gävlebocken ned natten till den 13 december. Branden startade i vänster bakben.
Dock har den många år även fått stå orörd vilket jag hoppas på även i år. För att läsa mer om Gävlebockens historia och vad som hänt med den år från år kika in DENNA länk.
 
Visst är han fin?
 
 
 
 
 

14 dagar - 151210

Hej!
idag är det den 10 december vilket innebär att det är Julafton om 2 veckor. Jag ÄLSKAR julen bästa högtiden på åter, till och med snäppet bättre än födelsedagen! Under jul får man umgås med de personer som betyder mest och bara ha det allmänt mysigt och härligt!
 
Vår jul brukar se ut såhär ungefär:
Vi går upp vid 8 tiden på morgon och äter frukost, frukosten är alltid godare på juldagsmorgonen alla fyra ljusen brinner. Sedan är det dag att ta tag i matförberedelserna, det är jansson, persson, köttbullar, prinskorvar, köttbullar, ägghalvor och en massa mera. Sedan kommer familjen vid 12 tiden då är det glögg som gäller maten plockas fram sen äter vi vid 13 tiden. Efter det blir det såklart Kalle anka (är det tradition, så är det).Efter det blir det lite fika/kex och ost sedan blir det julklappsöppning. Sen det bästa är på kvällen när någon börjar bli sådär lite småsugen på en köttbulle vilket resulterar i att all mat plockas fram igen, och det roliga i allt detta är att maten är godare på kvällen haha!
Åh vad jag älskar julen!
 
Dock önskar jag att min älskade pappa fanns med oss här nere, detta blir den 6 julen utan pappa. Det är sjukt hur fort tiden går. Pappa jag vet att du sitter där uppe i himlen och firar tillsammans med oss bara det att du är på en annan plats, du finns och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag älskar dig pappa! ♥
 
bilden tagen för något år sedan i sammband med jul
då var det snö som ni ser på bilden
nu hoppas jag snön kommer till oss denna julen också
 
 

Andra advent!

 
 
När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär
 

Idol 2015

Det är Idol 2015 finalen idag och jag är sådär lite extra stolt då en av finalisterna kommer från Lindesberg (i närheten av mina hemtrakter) jag pratar såklart om stjärnan Martin Almgren!
 
Klockan 22:25 får vi ett svar vem vinner Idol 2015?
HEJA MARTIN ALMGREN, du tar hem detta ska du se
 
UPDATE, kl 23:10;
MARTIN ALMGREN ÄR VINNAREN AV IDOL 2015!
stort grattis och så otroligt värd detta.
 
 
 
 
 
 

1 december

Hej!
Idag välkomnar vi december månad, dock är vi fortfarande utan snö. Men än så länge har snön sisodär 23 dagar på sig att klä in vårt landskap i ett vitt täcke så än finns det hopp. Som varje år och även i år har jag såklart en chokladkalendet (nej, man blir inte för gammal för en sådan). Så från idag fram till julafton blir det en chokladbit varje dag. 
 
Årets julkalender på SVT vet jag inte om jag tycker det är en sådär mysig julkalender som man vill att den ska vara. Dock ett väldigt lärorikt och intressant mer faktaprogram. Sedan vet jag inte om en 3-4-5-6 åring uppskattar den på det viset. Dock hoppas jag den vänder och att den blir spännande brukar ju faktisk vara såhär varje år att man inte riktigt vet vad man tycker för att om några dagar vill man bara se mer! Det visar sig hur det blir.
 
Nu ska jag vänta på att klockan blir 20:00 så ska jag titta på Dessertmästarna.
Puss
 

RSS 2.0