Bergslagsleden etapp 1

Nu kommer det lite bilder från vandringen som jag och sambon gjorde i helgen som var, det vill säga mellan den 22-24 maj. Vi tänkte gå etapp 1 och 2 men vi gick "bara" den första då vi inte skulle hinna gå den andra så vi får ta den en annan gång.
 
Etapp 1 utgår i alla fall från Kloten så vi fick skjuts dit på fredag kväll av min Mamma och P. Vi startade vandringen vid 17:30 ungefär och gick 3-4 kilometer innan vi satte upp tältet i en liten glänta. Dagen efter fortsatte vi mot slutmålet och där etapp 1 slutar vilket är i Gillersklack så på lördagen började vi gå runt 9 tiden och var framme runt 18 på kvällen. herregud va mycket uppför och nedför de var på denna etapp. Det har visserligen svårtighetsgrad 4 på en skala 1-5. Hela etapp 1 är 2.2 mil vilket resulterade i att vi gick ca 3-4 km på fredag och 1,8-1,9 mil på lördagen. Sen på söndag hämtade min mamma oss vid ca klockan 11 sen åkte vi hem till dem och fikade och blev bjudna på mat! En mycket trevlig och rolig helg. Nu kommer bilderna också!
 
 

Förlåt

Hejhej!
Det var ett tag sedan jag skrev ber om ursäkt för det. Men har varit mycket i skolan nu i veckan med redovisningar och exkursioner. Men nu börjar de lugna ner sig en lektion kvar innan sommaren.
 
Jag och Mattias var ju ute och vandrade helgen som var och lovade ju att visa er lite bilder därifrån så de kommer i ett eget inlägg under dagen. Annars då som sagt skolan rullar på inte långt kvar nu. Får hoppas de blir lite bättre väder dock, jättekonstigt väder ute man kan vakna av strålande sol och klarblå himmel en timme senare är det igenmulet och regnet är inte långt borta. Menmen är ändå varmt ute, vilket är skönt. 
 
Nu ska jag vänta på att sambon kommer hem så vi kan fixa iordning hemmagjord pizza sen senare ikväll för att vara exakt 17:30-21:00 är det dags att tvätta. Som jag såg på klockan att de är om ca en halvtimme. 
 
Puss

På tur

Hejhej!
Väskan är packad med ca 13 kg, nyinköpt tält det är dags för en tredagarstur på Bergslagsleden. Jag och sambon tänkte att vi skulle gå etapp 1 och etapp 2 på Bergslagsleden mellan fredag-söndag blir ca 4 mil totalt. Så vi ska snart åka mot Silverhöjden/Kopparberg där vi först blir bjudna på mat sen skjutsar mamma/peter ut oss till Kloten där etapp 1 börjar. Har med mig min digitalkamera så de blir ett bildregn på söndag eller måndag beroende på vilken tid vi kommer hem. Men som sagt bilder kommer.
 
Ha en fin helg för de ska jag ha. Puss

Hejhej

Det var någon dag sedan som jag skrev, har fullt upp med gruppuppgifter och individuella uppgifter. Men de betas sakta men säkert av en efter en. Som idag blev jag och en klasskompis klara med vårt kurssammanhållande arbete, eller ja de kanske är lite finslipning kvar men 98% av den är klar! Imorgon i skolan ska vi ha frö och fenologi redovisning två separata uppgifter sen är dem också klara.
 
Annars jag och Mattias planerar lite inför helgen då vi ska åka till Kopparberg och vandra på Bergslagsleden Kloten - Gillersklack (Etapp 1) och sedan fortsätter vi med Gillersklack - Stjärnfors (Etapp 2) vilket kommer bli ca 3 mil. Så vi åker bort mellan fredag och söndag ska bli super kul och super mysigt. Därför håller vi alla tummar och tår att de kommer vara bra väder.
 
nej dags att hoppa in i duschen för att sedan gå och lägga sig som sagt redovisning i skolan imorgon så de blir en heldag mellan 9-16. Puss

Promenad till affären

Hej
Tidigare idag tog jag en promenad till affären och längst vägen kunde jag inte motstå att ta kort på alla blommor och träd som blommar! Därför tänkte jag dela med mig av lite bilder. Idag är det lördag känns dock som söndag och gjort det både idag och igår. Men än är inte helgen slut, hela söndag att se fram emot imorgon! Skickade in min fröuppgift i går då de var sista dagen för den, så nu kan vi bocka av den på listan på vad som ska göras innan lite sommarlov tas. Som jag dock ska spendera på Ica Kopparhallen, men det ska bli bra har fått mitt schema och så. Jag börjar den 15 juni och slutar den 13 juni. Så drygt 2 månader kommer jag att jobba. Blir bra det!
 
Nej nu ska jag visa er lite bilder.
 

Grand opening

Hej!
Igår vad jag och sambon till XXL för deras grand opening, helt sjukt vi var där vid 10 tiden och de öppnade klockan 7 och de var ändå cirka säkert uppemot 100 personer i kö. Dock gick de relativt fort att komma in så det var ju skönt de. Jag fyndade ett par gummistövlar och en fleecetröja. Vi tänkte åka dit under helgen och se om man kan kolla runt lite mera var så mycket folk där sist så man kunde liksom inte stanna och kolla haha.
 
bild från kön
 
 
Sitter just nu och filar lite på fröuppgiften som ska in i morgon och jag är snart klar. Skriver nog ihop de sista imorgon och sen skickar jag in den. VId 17:00 ska jag och sambon åka och bowla ska bli riktigt kul! Vi får se vem som vinner.
 
Nej åter till pluggandet en stund till sen ska jag nog faktiskt spela lite Sims tror jag. Puss

Följa frön

Jag måste bara komma in här på kvällskvisten och visa mina frön som jag satte för ca 1,5 månad sedan. De jag sådde var gula ärtor, tomatskivor (från en vanlig körsbärstomat), pumpa frön samt chilifrön.
 
Resultat är helt otroligt tycker jag, kanske har lite gröna fingrar. Eller? I alla fall nedan kommer bilder på hur de ser ut nu tog dem nu ikväll. Jag håller nämligen på och skriver en rapport om detta projekt. Så då kan jag visa er också!
 
 
Mina tomatplantor som är ca 60 cm hög.
 
 
 
Min pumpafrö planta som är ca 11 cm hög. 
 
 
 
Min planta av gula ärtor som är ca 47 cm hög.
 
 
 
Mina chiliplantor som är ca 30 cm höga. 
 
 
Så där ser mina plantor ut, tänkte spara tomaterna samt chilifröna de andra kommer nog hamna i soptunnan om några dagar. Om jag inte hinner ändra mig har i alla fall bestämt att tomater och chili ska få stanna. Får se hur de kommer gå att ta med dem till Kopparberg haha. 
 
Nu ska jag faktisk gå och lägga mig ska upp till min VFU-förskola imorgon och göra ett experiment tillsammans med 2 barn där de ska handla om statisk elektricitet. Får se hur de kommer gå, är lite nervös faktiskt!
Puss
 

11 maj

Hej!
Idag är de måndag igen och om typ 4 veckor börjar jag troligtvis jobba. Borde få mitt schema idag eller imorgon jag hoppas dock på idag. Är nyfiken på hur de kommer ser ut. Håller tummarna på att de kommer vara bra!!!
 
Annars då ute är det grått och trist börjar bli en vana! Annars så ska jag fortsätta plugga snart. Tänkte bara komma in och ge er en uppdatering. Klockan 14 är det tvättdags, menmen några timmar fram tills dess. Förresten måste visa min tomatplanta har skrivit om den i ett tidigare inlägg nu har den blivit jättestor. Får se om de blir några tomater och om jag får med den till Kopparberg!
 
det är den stora gröna växten!
 
Dags att plugga, puss

Grått och trist!

Hej!
Vädret är inte helt toppen. Idag vaknade jag av att regnet smattrade mot fönsterbrädan/bläcket. När man kollar ut genomfönstret möts man av stora vattenpölar och grå himmel som vilken sekund som helst kommer släppa ifrån sig en massa regn. Förstår inte vädret att de börjar bli sommar och det är sol vi vill ha!
 
Idag är det söndag och när vädret är såhär tråkigt kommer det nog bli en hel del plugg. Gjorde ju min fenologistudie igår och skrev i hop den, ska dock besöka platsen nästa vecka på måndag sen i slutet på veckan får se vilken dag de blir. Just nu håller jag på och skriver min fröuppgift, går lite segt frammåt men de går frammåt i alla fall. Får se hur långt jag hinner, är ledig imorgon så tänkte skriva den då också och kanske även försöka bli klar med den. För på tisdag ska jag till min VFU-förskola och göra ett experiment om statisk elektricitet tillsammans med två barn som ska spelas in och så. Får hoppas de går bra, är lite nervös faktiskt. Men förhoppningsvis går det bra!
 
Nej tillbaka till word dokumentet och till skrivandet. Kanske skriver något inlägg senare idag. Puss

Gårdagen

Hej
Tänkte berätta om gårdagen, var förs i skolan i ca 6 timmar tillsammans med en klasskompis vi håller på och skriver ett arbete. Så vi var i skolan mellan ca 9:00-15:00, vid 15 åkte vi hem till varsitt ställe. Åt mat och duschade och lite så. Sen vid 17 hade vi bokat bowling så efter ca 1,5 timme så begav jag mot stan för att möta upp Malin. Sen så bowlade vi i en timme, otroligt roligt varför gör man inte de oftare? Sen var hon så snäll så hon bjöd mig på bowlingen då jag hade fyllt år. Efter bowlingen gick vi och handlade för att kunna göra hemmagjord pizza. 
 
Vi gick hem till Malin fixade degen så den kunde jäsa, bakade ut och in i ugnen och allt blev klart precis i tid till Let´s dance - 10 år. Så vi kikade på det medans vi åt, efter maten var vi proppmätta men godis hade vi köpt så vi tryckte i oss lite sådant också! Och vid 23-tiden åkte jag hemmåt igen, efter en mycket trevlig dag! 
 
En bild på bowlingen precis i slutet när vår tid var slut, så vid klockan 18 börjar de med discobowling så vi hann spela lite discobowling också!
 
 

Plugg

Hejhej!
Snart ska en massa uppgifter i och redovisas blir så när de börjar ta slut på terminen. Har skrivit ihop en uppgift idag som ska redovisas i vecka 21. Det är en fenologi uppgift där vi ska följa skeende i naturen. Så jag har valt ut en plats som jag har besökt så sista gångerna att besöka den blir nästa vecka. 
 
Sen imorgon ska jag börja skriva om min frö uppgift, som ska in i slutet av nästa vecka. Som sagt mycket just nu. Men ville bara komma in och säga hej iallafall. Puss

24 år!!

Hej idag fyller jag faktiskt år, hela 24 år blir jag.
Dagen kommer spenderas i skolan mellan klockan 10-15 där föreläsning och fåglar och däggdjur kommer genomföras men efter skolan blir det att fira tillsammans med älskling. Då mamma och Peter var här i helgen och firade mig.
 
 
Jag bjuder på en bild och gratulerar mig själv på födelsedagen!
 
 

Imorgon!!!

Hejhej!
Imorgon är dagen med stort D här, jag fyller 24 år. Det vill säga att det är min sista dag som 23-åring idag. Mamma och Peter var ju här i helgen och firade mig, fick presentkort på akademibokhandeln ska köpa en kalender att ha i skolan, fick även ett presentkort på Kicks. Har sedan jul presentkort där som jag fick av mina syskon samlar till en parfym som jag vill köpa så med tre presentkort + pengar jag fick av mormor också på födelsedagen köpte jag parfymen och betalade endast 85:- på en parfym som kostade 735:- så de blev ju väldigt bra. Sedan fick jag en lökhackare/grönsakshackare. Blev väldigt nöjd med presenterna och att dem kom hit. De sov över till söndag och söndag förmiddag åt vi bruch på Ikea sedan åkte de hem.
 
Så ja imorogn är det dags, jag och älskling ska fika och fira!
Puss

4 dagar kvar

Hej hej
Vi har nu gått in i maj månad vilket är min månad, fyller år om 4 dagar! Jag firar mig lite tidigare då mamma och Peter kommer hit redan imorgon och stannar tills på söndag. Så idag har min dag bestått i att baka. Jag tar en bild på filat imorgon så jag kan visa er :) nu är de faktiskt dags att sova! Puss

RSS 2.0