Friluftsliv #2 - Hilleberg tält

(alla åsikter i detta inlägg är mina egna, du kan ha andra)
 
Det är dags för det andra inlägget i kategorin "Friluftsliv" den har varit lite eller väldigt stillastående ett tag. Jag tänker dock ta tag i det nu, för jag älskar friluftsliv och kanske kan jag hjälpa någon av r där ute i denna djungel av saker som finns och alla prsklasser, färger, storlekar allt...
I dag tänkte jag skriva om det tält som vi har, vi (jag&sambon) har ett Hilleberg Nallo 2GT.

Fakta om Hilleberg:

Hilleberg (Hilleberg The Tentmaker AB) är ett svenskt tältmakarföretag som startades 1971 av makarna Bo och Renate Hilleberg. Efter det har kontrollen över företaget förts över till Göran Svensk och Petra Hilleberg som är chefer för den europeiska respektive den utomeuropeiska marknaden för tälttillverkningen. Hillebergs mål är att skapa hållbara tält för svåra förhållanden inom friluftsliv, bergsklättring och expeditioner.

När Hillebergs första tält producerades, 1973, var det först med att ha en inner- och ytterduk som satt ihop. Efter att ha skapat tältmodellen Keron, ett tunneltält med ihopsatt inner- och ytterduk, blev det ett av deras flaggskepp tillsammans med andra varianter av tältet.

Status på märket

Jag anser att Hilleberg är ett väldigt bra tält-märke, det som är fördelaktigt är att de är svensktillverkat. Jag tycker det är bra kvalitet de är snygg design. I och med att det är ett relativt dyrt märke så anser jag att de har relativt hög status. 

 

Utrustning - Tält

 
Hilleberg, Nallo 2 GT. I färger sand. (finns även i rött och grönt)
Ordinarie pris: ca 9000:-
Vi köpte det för: ca 9000:-
NALLO OCH NALLO GT är kända för sin låga vikt, Nallo är en topp i Kebnekaisefjällen. I kombination med deras styrka och funktion blir dessa tält till första val för många som vill använda tältet året runt i alla väder och ändå ha låg vikt. Dessa är ofta fjällvandrare men också fotografer, klättrare, fiskare och andra friluftsmänniskor som vill få ut optimalt ur sin utrustning utan att bära för mycket. Solovandrare kan välja ett Nallo 2 som ger ett mycket stort utrymme utan att få för hög vikt på sin utrustning. På samma sätt kan grupper om 2 och 3 personer få ett mycket rymligt och bekvämt utrymme genom att välja 3 respektive 4 personers modeller, utan att behöva öka sin packningsvikt för mycket. Barnfamiljer eller de som har sin hund med eller av annat skäl vill ha extra utrymme uppskattar den stora absiden i Nallo GT modellerna. På GT-modellerna finns en ingång på varje sida av absiden och hela främre delen av absiden kan rullas åt sidan och ger ett skyddat utrymme och härlig utsikt även i regnväder.
 
 
- Endast en absid med gott utrymme för packning bidrar tilllåg vikt.
- Sammankopplade inner- och yttertält för enkel tält resning.Båda kan också användas separat.
- Högt uppdragen golvkant skyddar vid fuktig mark.
- Fullstor myggnätsgavel med heltäckande blixtlåsförseddskyddslucka för bästa 4-säsongers komfort.
- Justerbara ventiler på varje sida, vilka helt kan förslutasmed snösäkra luckor, som kan öppnas och stängas från in- och utsidan.
- Ventil integrerad med ingångsdörren. Ventilen regleras medingångsblixtlåsets övre del.
- 2 st fickor för småsaker i innertältet.
- Skyddsflikar vid ingångarna hindrar läckage genomblixtlåsen.
- Heldragna kanaler med en öppen och en sluten ände förenklast tänkbara stångmontering.
- Dubbla ingångar i absiden (framifrån eller från sidan) ger ökad komfort och ger alltid ingång i lä för vinden.
- Förlängd absid ger flexibilitet och extra plats för packning.
- Nedre delen av yttertältets fotände kan rullas upp för bättreventilation.
- Dubbla staglinor med dubbla linsträckare på varje stångkanal på båda sidor av tältet och på absidventilerna för bästa stabilitet.
- Tältet är enkelt och snabbt att resa.
- Yttertältsväv i Kerlon 1200 väven och 9 mm stänger gör Nallo utomordentligt starkt, men ändå mycket lätt.
- Uppsättning kräver endast 4 markpinnar. För ökad stabilitet finns ytterligare 16 fästpunkter för de starka Spectra-linorna och pinnar.
- Optimalt innerutrymme tack vare att sitthöjden är högst i tältets främre del där det som bäst behövs.
- Hela fronten på GT-absiden kan rullas undan och bilda en tunnelformad öppning med fri utsikt och tillräckligt djup för att skydda innertältet i de flesta vädersituationer.
- Vattenavvisande innertältsmaterial med god luftgenomsläpplighet.
- Innertältsingångarna har myggnät som täcker hela gavlarna, vilka även de skyddas av en lucka med blixtlås.
- En stor ventil i absiden, som är tillräckligt högt placerad för att luften ska kunna flöda fritt också om tältet är nedgrävt i djup snö.
- Ventilerna på framsidan kompletteras med skyddande, justerbara luckor i luftgenomsläppligt, snötätt material, som kan regleras från absidens insida.
- I innertältets bakre vägg finns en justerbar myggnätsventil, som skyddas av en lucka.
 
 

170615 - "Sommarlov"

Hej hej!
Nu har jag officielt "sommarlov" om man nu kan kalla det så. jag börjar jobba på Ica vecka 26 så om cirka 1,5 vecka. Så nu först blir et några dagar här hemma i Gävle och över midsommar drar vi till Rättvik med tält och tillsammans med mamma och P. Blir kanon det!
 
Vi måste prata om vädret i Sverige just nu, dagen idag började med ca 23 grader och var väldigt varmt ute, för någon timme sedan kom regnet haha och nu är det mulet igen. Haha svensk sommar? 
jag hade ju förresten min sista dag på VFU igår och jag fick en present från dem på den avdelningen som jag har varit på, jättegulligt! Jag fick en ros och ett anteckningsblock, jättefina! Kommer sakna alla fina människor där både pedagoger och alla barnen. Puss
 

170607 - snart är det över

Hej på er!
Idag är det den 7 juni vilket betyder att det igår var Sveriges nationaldag. Men nu till dagen jag fick in mitt arbete cirka 2 timmar tidigare än mappen stängde, bra gjort av mig. Från och med att den var inlämnad tills idag har jag suttit med en opponering som ska redovisas imorgon, där jag läst en annan students arbete. I detta fall min kompis, haha lite roligt, a va 50 peroner hamnade vi i samma redovisningsgrupp (finns 5 grupper) och i gruppen är vi kanske 12-15 st och då fick jag henne! Jag känner mig dock förberedd för morgondagen så jag hoppas att det går bra. På fredag blir det att göra ändringar i texten för att skicka in den igen. 
 
I helgen blir det att bara ta det lungt, det blir en helg utan plugg för en gång skull. På måndag nästa vecka är det VFU igen som gäller ska ta igen mina sista dagar så måndag-onsdag är det VFU som gäller.
 
Nu ska jag gå och fortsätta min städning med min garderob. Puss
 
grattis Sverige en dag i efterskott
 

170602 - 11 timmar och 46 minuter

Hej och godmorgon!
Idag är det fredag den 2 juni, idag är dagen då tentan ska in. Senast klockan 20:00 i kväll. Detta betyder att jag vet ju vad jag sysslar med typ fram tills dess. Jag kan ju hoppas att det går lite smidigare och hoppas på att man kan lmna in den kanske vid 16 tiden, det vore grymt skönt. Vi får se helt enkelt det är ju bara sätta igång att skriva, skriva. Vi får se hur mycket uppdatering det blir under dagen, men ett inlägg i kväll hoppas jag att jag kan klämma in. Ha en fin dag, Puss
 

170601 - första juni

Hej!
För det första det är 1 juni idag. Då är det officielt sommar eller hur? Frågan är bara vart tog maj månad vägen? Tiden går så otroligt fort och snart är denna termin också klar och då är det bara en termin kvar. Det är också heltl otroligt och cirka ett halvår är jag färdigutbildad förskollärare...
 
Men än är det ett tag kvar och nu får vi leva lite i nuet, jag sitter just nu och skriver sista arbetet för denna termin. Lite klurigt är det, men det går sakta men säkert frammåt. Det ska vara inlämnat imorogn klockan 20:00. Efter det får vi opponeringsschema som ska redovisas den 8 juni vilket är min sista dag denna termin. Sedan förljer tre dagar på VFU:n för att ta igen dagarna. Sedan är det sommarjobb som gäller vet än så länge inte vart jag ska vara men snart så löser det nog sig.
 
Nu tillbaka till tentan som måste skrivas. På återseende, Puss
 
 

RSS 2.0