Youtube 16

Hur fint är inte detta, titta på videon nedan så förstår ni vad jag menar!


Dag 16 - Min första kyss

Dag 16 av 30..

Dagens utmaning är att skriva om min första kyss:
Min första kyss, det var tillsammans med R,
mer behöver jag inte skriva, det håller jag för mig själv. Kan ju även säga att jag ångrar inte det alls jag är glad för den och att det blev som det blev.

Skolan

Sitter i skolan på en bänk, för lite tidsfördriv bloggar jag från mobilen. Jag skulle ju kunna gå till datasalen men det orkar jag inte. Så får bli ett inlägg från från mobilen. Åt precis lite lunch, dock var det inte så jätte gott. Men vart väll mätt i alla fall! Om en halvtimme börjar min lektion då är det media i 1 timme och efter det så har jag svenska i 2 timmar.. Så jag slutar alltså 16.15 om 3 och 45 minuter! Det går nog ganska fort bara man har någonting att göra, och det får jag om en halv timme. Fram tills dess vet jag inte vad jag ska göra. Hade vart toppen med ett par nycklar just nu men den har Jon så kommer inte in på mitt rum heller, roligare där än vad det är här i alla fall! Vad men ska man skriva? Jo jag kan klaga på vädret också, jag hatar detta snö oväder. Jag som flyttade neråt i landet för att slippa en del av snön, nu tror jag ju att vi har mer snö här nere än vad det är hemma. Det är illa. Men nej nu ska jag vänta på att lektionen ska börja, som den gör om 20 minuter. Puss, skriver mera senare i kväll! :)


Sova?

Ska man kanske sova? Så man orkar upp i morgon, börjar vid 8:50 så det blir väll att gå upp runt 8 tiden.
Ska jag försöka med i alla fall. Går ända till 16:15 imorgon dock har jag håltimme mellan 11:15-12:15 då blir det att sätta sig i bibblan och plugga lite svenska..

Får se vad Jon och jag hitta på, på kvällen. Blir väll någon film fast jag måste läsa i min bok också, Alfahannen. Som ska vara utläst denna vecka!! hur ska jag hinna? Hmm jag vet ju vad jag ska göra i helgen i alla fall ^^

Nej nu ett avsnitt av kvarteret skatan sedan sova!


Snöfall

Bjuder på en liten video snutt, dock så syns det inte det "riktiga" snöfallet för var typ 10 gånger värre än vad man ser på videon men i alla fall, titta och njut. Eller ja inte njut utan kolla på videon och tänk tillbaka på sommaren när det var sisodär 25º och tänk va bra vi hade det då!!
På sommaren klagar vi att det är för varmt på vintern att det är för kallt, varför?


Dag 15 - Mina drömmar

Dag 15 av 30..

Dagens utmaning är att berätta om mina drömmar:
Mina drömmar, vad har man för drömmar i livet, i mitt liv så har jag en dröm att en dag få storkla i storabarriärrevet vid Australien andra drömmar är attklättra upp i Eiffeltornet, hoppa fallskärm och sådana dära drömmar men sedan har jag även andra drömmar..

Det är att få hitta ett jobb där jag trivs och som jag tycker är roligt. Få ett fint förhållande med någon jag älskar och skaffa barn tillsammans. Leva ett lyckligt och roligt liv.

Annars då, jag har ungefär en miljon drömmar vem drömmer inte lite grann ibland vissa av de drömmar man drömmer om går i uppfyllelse andra inte, det är bara att inse det, livets gång är så.


SNÖN VRÄKER NER

Hur mycket snö finns det egentligen? hur mycket kan det egentligen falla?
tydligen otroligt mycket, ser knappt ut från mitt fönster pga snöfall,
det är helt sjukt och det har hållt på typ hela dagen..


Denna bild togs alldelses nyss alltså den 29 novemberdenna bild är från den 19 november, alltså endast 10 dagar sedan.


Det är sjukt att det går så fort, nu har vi ca 50 cm snö och snön bara fortsätter att falla.
Hur ska detta sluta? det återstår att se...

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Dag 14 av 30..

Dagens utmaning är att skriva vad jag hade på mig idag:
Hmm, ja det blir dock ingen bild men kan säga att jag hade på mig ett par svarta jeansleggings med nitar på sidorna från cubus, rosa tunika från nelly.com och sedan en lång dragkedjströja från gina tricot och även raggsockor. När jag var ut hade jag röd vinterjacka, svart halsduk och svarta vantar och höga stövlar!
Haha det var det jag hade på mig idag ^^

Första advent

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla är så glada att fira vår advent


Dag 13 - Den här veckan

Dag 13 av 30..

Dagens utmaning är att berätta om den här veckan:
Måndag: Var jag hemma i Ställdalen, då jag var sjuk ^^ Så sjukanmälde mig, vad jag gjorde hemma det kommer jag inte ihåg tog det nog mest lungt.
Tisdag: Studiedag i skolan, var meningen att jag skulle åka tillbaka till Gamleby men pga snöfall och rusk så ställdes de planerna in och blev i stället kvar hemma.
Onsdag: Var meningen att jag skulle åka hemifrån vid 06:00 på morgonen men la den iden också åt sidan pga snöfall, så blev hemma tog det lungt!
Torsdag: Äntligen åka neråt mot Gamleby startade resan runt 11 tiden och kom fram till skolan vid 16 tiden, packade in alla saker jag hade med mig, gick och åt i skolan fortsatte att packa upp och städa rummet, läste en sväng i boken vi har på svenskan och vid 21 tiden vara jag och hämtade Jon vid station åkte tillbaka till skolan, och gick och la oss..
Fredag: Skolan mellan 10:10-15:00 med kemi och matte, kvällen tog vi det lungt
Lördag (idag): Tog det lungt på förmiddagen eller var in till Gamleby centrum och tog en smörgås, senare var vi in till V-vik där Jon bjöd på restaurang, TACK ♥, och efter restaurang besöket blev det att sladda på parkekingen i närheten av skolan, haha det var sjukt kul! :)

Dag 12 - I min handväska

Dag 12 av 30..

Dagens utmaning är att berätta vad jag har i min handväska:
Detta blir dock svårt då jag inte använder handväska så ofta, men "handväskan" för tillfället måste väll i så fall vara tygpåsen som det står Gamleby Folkhögskola på, där jag varje dag har mina böcker, penna och sudd och sådant med mig.. Annars har jag inte så mycket att berätta om min handväska!
Hmm lite kort svar, men så kan det vara!

Dag 11 - Mina syskon

Dag 11 av 30..

Dagens utmaning är att berätta om mina syskon:
Jag har två storasystrar som heter Lena&Anna. Egentligen så är vi inte riktiga syskon då vi inte har samma pappa, men eftersom att jag har bott med dem under hela mitt liv (ja tills dem flyttade) och vuxit upp med dem, så ser jag dem som helsyskon i alla fall. Okej det är ju inte så men när dom har funnits där sen jag föddes så känns det så!

Anna är mellan barnet i syskon skaran och är 26 år, hon bor i L-vika tillsammans med sin son Ted som fyller 4 år till sommaren. Hon kan komma med dem mest undliga kommentarerna, men hon är otroligt rolig! Vi två har väldigt kul när vi umgås och vi spelar typ alltid monopol så fort vi får chansen eller yatzy!
Jag älskar dig, syster ♥

Lena är äldst i syskonskaran och är 28 år och är bosatt i Linde där hon bor tillsammans med pojkvännen. Hon och jag är nog dem som är mest lika till sättet men visst är jag och Anna också lika men ja! Jag och Lena brukar baka lite då och då när vi ses, annars så ses vi knappt så mycket! Får bli ändring på det. Nån dag innan ju ska jag åka ner till Lena och umgås med henne, vad vi hittar på får vi se!
Jag älskar dig, syster ♥


Men det klart nu när jag flyttat ner hit så hinner jag knappt se någon hemmifrån.

Back i Gamleby!

Hej jag är tillbaka i Gamleby och kom hit runt 16 tiden!
Var faktiskt lite läskigt att köra, men jag tog det extremt lungt, så det gick bra. Tror faktiskt många gjorde det idag, för det var ingen som tutade/körde om när jag låg i typ 60/70 på 90 vägen! Det är ju positivt.

Jag ska sätta mig i sängen och läsa i boken Alfahannen, en ny bok som vi har börjat med på svenskan det är en fortsättning på Suts som jag skrev om för ett tag sedan, så ja det är bara att sätta igång.
Puss

Tävling!

Hej, jag skulle vilja tipsa om en tävling som annordnas på den HÄR bloggen, där man kan vinna ett presentkort på 300:- från SUMOpix..

Så jag tycker ni ska skynda er att gå in på bloggen för att delta i tävlingen!det enda som ni ska göra är att svara på en fråga, sedan finns det olika nivåer på chansen att vinna!
SÅ SKYNDA ER IN
tävlingen avslutas 101210


Nu packar jag ner datorn!

Hallå, detta blir det sista inlägget hemmifrån för denna gång.
Nästa gång jag skriver så sitter jag nere på mitt rum i Gamleby, så ja vi hörs väll i kväll när jag har kommit fram och sådant. Så jag skulle tippa på att det blir ett inlägg runt 17:00 tiden då har jag hunnit äta och lite sånt..

Nu håller vi tummarna att jag inte hamnar i någon bilkö efter vägen också, hörs senare idag.
Puss

09:13

Hej!
Jag gick upp vid 8:30 men gick på en gång in och duschade därför jag inte uppdaterade här men nu har jag duschat så nu ska jag gå ner och steka mig ett ägg så jag kan äta lite frukost :) Sedan blir det att packa det sista, ställa ut allt i bilen och åka mot mammas jobb för att sedan åka mot Gamleby.. Skriver mera innan jag åker, puss :)

07:20

JAG ÄR VAKEN, JAG ÄR VAKEN, JAG ÄR VAKEN

japp det är jag, hihi. Dock så tänkte jag blunda i ungefär 1 timme till så jag återkommer då det vill säga runt 8-tiden tänkte jag gå upp, nu var jag bara uppe för att jag skulle sjukanmäla mig.

Ses senare, puss

Gamleby imorgon!

Ska äntligen komma tillbaka till mitt andra hem det vill säga internatet på skolan!

Imorgon åker jag neråt mot Småland igen, och på fredag är jag tillbaka i skolan igen som vanligt. Eller redan på torsdag eftermiddag, då jag ska äta lite mat i skolan vid 16:30.

Nu ska jag göra iordning mig för sängen, ställa väckarklockan på mobilen kolla runt på internet eller ja mest facebook, och sedan dejta kudden..
Har tänkt att jag ska gå upp runt 8:00 tiden imorgon, så jag antar väll att det kommer ett blogg inlägg då, men om jag känner mig själv så får vi se när jag går upp senast 9:00 i alla fall. Då blir det att duscha, äta frukost, packa det sista, bära ut allt i bilen,  och åka in mot mammas jobb för att säga hej då och sedan åka neråt.. Har tänkt att jag ska komma iväg hemmifrån runt halv 11 tiden!
Vi får se om jag lyckas men det ska jag nog göra :)

Puss, så ses vi imorgon!

Insnöad

Hmm, ja lite så känner jag mig faktiskt! Hade tänkt att åka hem redan i tisdags men jag sitter fortfarande här på mitt rum i Ställdalen och har inte åkt hem ännu, men imorgon ger vi det ett nytt försök och förhoppningsvis har jag vädret på min sida, det är just för vädret som jag inte har åkt neråt mot Gamleby, då det har kommit stora snömängder och blåser en hel del.. Som sagt nytt försök imorgon ^^


på våran gård


Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Dag 10 av 30..

Dagens utmaning är att berätta vad jag hade på mig idag:


Tröja - från gina tricot
Linne - från ellos
Jeans leggings - från gina tricot
Skor - från oscaria (dem är jätte gamla så vet inte riktigt)


1 månad kvar!

Hej!
det är idag den 24 november det innebär att om en månad så är det julafton, det är otroligt vad tiden går fort.
och denna månad kommer också gå fort, ska ni se. Jag älskar julen den är så mysig det är dagen man bara har det trevligt och umgås med familjen och släkten!


Dag 9 - Min tro

Dag 9 av 30..

Dagens utmaning är att berätta om min tro:
Vad menar de med tro då? Hmm..
Jag tror att allt egentligen går bara man försöker tillräckligt mycket och går in för någonting. Om man är negativ och så, är det inte mycket som fungerar men om man verkligen tror på sig själv (utan att va allt för ego ^^) så tror jag att faktiskt det mesta går att genomföra. man måste ju självklart engagera sig också allt kommer inte till en utan man får ju faktiskt kämpa lite för att det ska gå!
Så ja det är nog min tro, och ännu ett luddigt svar ;)

23 November!

Hej!
Jag är fortfarande i Ställdalen, var planerat att jag skulle åka härifrån idag runt 12 tiden, men pga snökaos längre ned i Sverigen i Småland blandannat så fick hemresan skjutas upp tills i morgon. Min första lektion i morgon börjar ju inte förrens vid 13 så om jag åker här ifrån tidigt (mellan 6:00-6:30) så är jag nere i Gamleby runt ca 11-tiden någon gång och då hinner jag få lite lunch också som serveras klockan 12:15, och innan det så blir det till att plocka ur alla väskor från bilen och lite sånt!

Så det blir nog bra med det, bara hoppas att bilresan går bra + att det inte blir allt för mycket köbildningar! Bara man tar det försiktigt och hoppas även på att de bilar man möter också tar det försiktigt. Så kommer nog allt gå jätte bra.
Puss

Typiskt..

..att det ska vara typ snökaos i södra Sverige det vill säga i typ småland/skåne, så det blev inte att jag åkte neråt idag, utan det får bli imorgon istället.

Så det blir ett tight schema imorgon. Ska försöka att åka här hemifrån mellan 06:00-06:30 för då är jag nere i Gamleby vid typ 11:00 tiden om inte tidigare, men räknar med att jag är där vid ca 11:00 och vid 12:15 är det middag, så då hinner jag ju till den + att jag innan middagen hinner jag dära in sakerna på rummet! Min första lektion börjar klockan 13:00 så blir stressigt imorgon känner jag! Det ska nog funka får ta det lungt på kvällen sedan, eller ja då blir det ju att plocka upp alla saker som kläderna och lite sånt! jag hinner nog ta det lite lungt också ^^

Så är läget för tillfället i alla fall..
på återseende, pussen bild från igår


Lussebullar

Hejsan!
M ringde nyss och sa att jag skulle komma ut på trappen för jag skulle få en sak, och gissa vad jag fick?
En påse med lussebullar, hon tyckte jag skulle ha lite färdkost (dock så åkte jag ju inte hem idag men då har jag tills i morgon) Var tvungen att smaka en på en gång, kan säga att det var SUPER goda!
Så det tackar jag så mycket för, TACK!


MUMS


Dag 8 - Ett ögonblick

Dag 8 av 30..

Dagens utmaning är att berätta om ett ögonblick:
Hmm hur ska man tolka det, ett ögonblick i mitt liv kanske? vad skulle det kunna vara?
jag har ingen idé vad jag ska skriva, detta får ligga på is ett tag, uppdaterar detta inlägg när jag kommer på något bra ;)

Kpbg

Ska dra in till Kpbg en sväng för att handla lite grann, bland annat köttfärs och lasagne grejer!
För idag är det lasagne som står på menyn :)
Återkommer senare, puss

UPDATE;
Hmm kom ca 50 meter innan jag stod med bilen rätt över vägen åt fel håll? Sjukt halt det var, ändå så tog jag det jätte försiktigt. I alla fall så backade jag en bit sedan körde jag frammåt och fick ta runt skolan igen, men där är det lite uppför så gick ju inte så bra men jag kom upp och in till Kopparberg tog jag mig också! På hem vägen gick det också bra förrutom sista 20 meter stannade nere i backen på våran tomt för att hämta posten sen trodde jag att jag skulle komma upp för backen? Hallå hur dum får jag bli så slirade lite, fick backa neråt och ta ett nytt tag och jag kom upp! Hmm det är läskigt att köra bil, fast man tar det jätte försiktigt!

Dag 7 - Min bästa vän

Dag 7 av 30..

Dagens utmaning är att berätta om min bästa vän:
Jag har många vänner som är mina bästa vänner, visst jag har kompisar som står mig närmare än vad andra göra. Men jag kan inte bara säga en bästa vän, för alla mina vänner är otroligt bra!
Men jag kan säga såhär den som jag har kännt längst och fortfarande umgås är Pernilla, hon är en kompis som alltid ställer upp och jag kommer alltid ställa upp för henne, jag älskar dig gumman!
Ja som sagt jag har många fina vänner och ni vet vilka ni är så ta för er, ni är grymma ♥


Dag 6 - Min dag

Dag 6 av 30..

Dagens utmaning är att berätta om min dag:
Jag klev upp vid 10 tiden, och då åt vi frukost. Efter frukosten så blev det att åka in till Kopparberg för att gå in på Expert där jag köpte lite data saker (bild nedan) svängde förbi Oscaria också och kollade på lite skor, hittade två par som var helt okej, dock så köpte jag inga! Vidare mot Lådan där jag köpte mig en advensljusstake (vuxen poäng) och jag köpte även två par raggsockor. På hemvägen så åkte vi förbi återvinningen och länade en massa saker där..

Åkte hemmåt och bar in pellets och ved tillsammans med mamma, efter det in och skala potatis. Åt mat och maten som vi åt var fläskfilé, hasselbackspotatis och rödvinssås (bild nedan) efter det blev det att ta det lungt, eller jag slängde in en tvättmaskin också! Sedan bara ta det lungt resten av kvällen.


sakerna jag köpte på expert; högtalare 80:-, rosamus 89:-, svartmus + musmatta 80:-


här ser ni maten som vi åt

Gårdagens hemresa!

Hej!
Tänkte berätta om hemresan, åkte ju hem från Gamleby igår! Efter att jag hade tankat, handlat och vart tillbak till skolan för visste inte om jag drog ut min plattång, haha ^^ Kan säga att jag hade dragit ur den!

Begav mig senare hemmåt men innan Linköping hade det skett en olycka så var otroligt långa köer, men alla bilar åkte in på en liten väg som gick intill vägen så åkte efter och åkte där kom ut på en väg och trodde att jag skulle komma förbi olyckan men kom ut och hamnade i precis samma kö som jag 10 minuter tidigare suttit i, så var bara att stänga av bilen och vänta, så blev ca 40-50 minuter försenad.
Ni kan läsa en artikel om olyckan HÄR

Sedan gick det väll bra att köa och hem kom jag, klev innanför dörren vid ca 20:55.
Puss

Dag 5 - Vad är kärlek?

Dag 5 av 30..

Dagens utmaning är att skriva om vad är kärlek:
Vad är kärlek? Det finns många olika slags kärlek, kärleken till ett djur, kärleken till en pojk/flickvän och en massa annat. Jag tänkte bertätta om kärleken till en pojkvän!

Då är kärlek för mig när man kan lita på den andra personen, en person som ställer upp. Man ska kunna skratta och gråta tillsammans, det ska vara en härlig känsla när man umgås. Kärlek är något stort, kärlek är nog det finaste som man kan ha tillsammans med någon annan, och jag har hittat min kärlek! Man ska vara lycklig med den man håller kär precis som jag känner mig just nu!

hmm luddigt svar, men det får duga!
sry att detta inlägget kom upp lite sent också, menmen.


Sitter i en bilkö!

Sitter i en bilkö! Hänt en olycka längre fram, vad som har hänt har jag inte en aning om. Men får hoppas att dem snart släpper på bilar igen. Uppdaterar mera när jag kommer hem!


Snö

Snön har nu kommit till Småland också och ligger som ett tunt täcke över gräset.. Dock så börjar det redan försvinna då det är varmgrader ute och någonting kommer ner från himmlen. Så är nog inte snö så länge, men nu har vi i alla fall sett första snön här för i år ^^

En ny tagen bild, från mitt fönster ca 10 minuter sedan:


jag borde sova!

Hej!
Klockan är halv 12, vad gör jag uppe på en torsdags kväll? Det är precis vad jag frågar mig själv också, men kom på för ett tag sedan att jag var tvungen att uppdatera skolbloggen, och tog en himla tid att ladda in bilderna men nu har jag i alla fall gjort det!

Men så vad gör jag fortfarande uppe? Eller jag ligger faktiskt i sängen men ändå, aja kan inte svara på den frågan själv så inget vettigt svar. Jag har faktiskt ingen kemi imorgon utan är ledig då så mina lektioner jag har imorgon är 2 timmar matte B. Så det jag ska sysselsätta mig på morgonen med är att packa + städa. Fika vid 9:50 så efter det blir det att städa och packa och bära ut det i bilen.. Ska även efter fikat skriva ut min kemi-läxa som jag ska ge till min matte lärare..

Förresten så tar jag bara med mig lilla datorn hem, var ju det som var lite tanke med det hela när jag bara ska åka hem över helgen mycket smidigare att ta med den lilla i stället för att släpa med den stora, så den får stå kvar här på rummet! Nu ska jag sova, uppdaterar er mera i morgon. PUSS

Dag 4 - Det här åt jag idag

Dag 4 av 30..

Dagens utmaning är at berätta vad jag har ätit idag:
Inte någon speciell utmaning dock men ja, har tyvärr ingen bild på det men jag kan ju berätta!
Till fm fikat vid 9:50 åt jag tre mörka smörgåsar så är typ himmelst goda, mumma till det så drack jag tropiskjuice + att jag hade gurka på smörgåsarna.

Till lunch åt jag ris och sås + grönsaker och drack vatten till. Inte så rolig mat, menmen! Mätt blev jag för till efterrrätt åt jag några apelsinklyftor och några skivor melon.

Kvällsmaten bestod av creps, som inte alls var goda eller jo den första jag tog var helt okej men den andra var det svamp i, och det var inte det minsta gott!! Så blev att ta en knäckemacka i stället och sedan drack jag tropiskjuice till!

Det var min mat för dagen det, helt onödigt och tråkigt inlägg men jag följer bara vad det står att jag ska blogga om..

17 november

Hejsan!
Om en månad slutar skolan alltså den 17 december. Det är helt sjukt va tiden och dagarna bara springer iväg. Då blir det jullov från 17 december till 10 januari! Kommer bli otroligt skönt att inte ha någon skola att tänka på.
Imorgon är det föreläsning hela förmiddagen det vill säga fram till lunch + rollspel. Ska ha med mig kameran för vi i media-gruppen har fått i uppdrag att dokumentera dagen och lägga ut på bloggen.
en skolblogg som vi nu har startat, länk kommer senare..

Men i alla fall efter skolan, slutar runt 16:15 så blir det att PLUGGA det sista med kemin, städa och packa. Jag åker hem på fredag efter att jag har slutat. ska bli skönt att komma hem lite, dock var det bara 2 veckor sedan jag var hemma, menmen!
snart dejta kudden, men lägger mig nog i sängen med lilla datorn en stund innan. Puss

Dag 3 - Mina föräldrar

Dag 3 av 30..

Dagens utmaning är att berätta om mina föräldrar:
Min mamma heter Susanne och min pappa hette Kenneth.

Min mamma bor i Ställdalen i ett rött hus, där jag också en gång bodde eller jag bor där fortfarande bara mera sällan då jag bor här i Gamleby på internat! Jag tycker om min mamma hon är underbar och tycker väldigt mycket om henne, och hon betyder en massa för mig. Hon är otroligt snäll, och verkligen bäst. Det tråkiga är att vi inte träffas så ofta men vi pratar i telefon i princip varje dag, så det känns skönt!

Min pappa gick bort för snart 1 år sedan, han gick bort 8 januari i år. Han var en underbar pappa, en pappa som alla borde ha! Så otroligt snäll, så det kom som en chock att han var försvunnen, på bara några sekunder så förändrades mitt liv. Jag vet att min pappa alltid är med mig!

Så en sak är det väll jag kan säga jag älskar min mamma och änglapappa!
dem betyder otroligt mycket för mig.

Piano

Hej!
Jag har kommit på att jag vill kunna spela ett instrument jag och en till hittade ett piano på skolan idag som vi började spela på det som var lite komiskt var att vi kunde samma låt det vill säga barnen i bullerbyn!
ostämt som bara den var det men det funkade. Så nu när jag kom tillbaka på rummet så googlade jag lite och kom in på youtube och där var det folk som lärde ut bland annat idas sommar visa, jag vill också kunna den!
Så ja jag vill ha ett piano, hittade ett på blocket för 100:- det var ju inte farligt?

http://www.blocket.se/orebro/Piano_30695208.htm?ca=8&w=1

finns att hämta i örebor län och om jag inte är helt dum så finns det till och med i Ställdalen!
Men tyvärr blir det nog inget köp, för har inte plats här på skolan haha, men vart lite sugen.
Det får bli en annan gång, och en annan dröm!

haha

Hej!
Idag är jag ledig har inte en ända letkion men har vart nere och ätit på skolan både i morse på fikat och sedan på middagen! Då der serverades köttsoppa och bröd och sedan skulle det till efterrätt vara creps med äpple och kanel + glass och ja det var det men det fanns yttligare två efterrätter och det var chokladpudding+grädde och sedan brylepudding. Så idag fanns det att välja på tre efterrätter. Det slutade med att jag tog lite soppa och tre små smörgåsar åt upp dem och gick ist in på efterrätten först blev det chokladpudding och grädde. MUMS sedan till efter, efterrätt blev det creps med grädde ^^ Hihi ibland får man bara äta efterrätter. Eller ja jag tog ju några skedar av soppan också men ja mest efterrätt!

Hihi, och om typ en och en halv timme så är det mat igen då är det kvällsmat det bjuds då på winerkorv och mos! Ganska gott faktiskt men just nu är jag absolut inte hungrig men som sagt en och en halv timme kvar så hinner nog bli! Tills dess så ska jag plugga vet inte hur många gånger jag har tänkt det idag, men aldrig blivit av :/ Så nu måste jag ta tag i det!!
Skriver mera senare, puss

Data-tisdag

Hej!
Ja det är precis vad man skulle kunna kalla denna tisdag. Jag har suttit vid datorn varje lektion som jag har haft idag och de lektioner jag har haft är kemi i två timmar, media i en timme och sist svenska i två timmar, och suttit vid datorn alla lektioner!
Annars då var ju meningen att jag skulle plugga kemi efter skolan men så blev det inte. Utan har det istället tagit det lungt kollat runt på internet, bloggat och hunnit kolla på en film!
Men som sagt så är jag ledig hela dagen imorgon har ingen lektion så ska passa på då att plugga typ hela dagen, jag funderar även på om jag ska möblera om på rummet? Aja det får vi se vad som händer med den idén men en sak är säker och det är att jag ska plugga!!
Så vi hörs imorgon, hade tänkt att gå upp runt 9-tiden för att fika vid 9:50!
puss

Dag 2 - Min första kärlek

Dag 2 av 30..

Dagens utmaning är att berätta om min första kärlek:
Min första kärlek, vad ska jag säga? Jo kan ju hoppa över allt det dära när man var liten när man bytte kille varje rast i princip, haha! Det var då nu är nu.

Jag har faktiskt inte vart kär många gånger, och vet inte om det är för att jag är kräsen eller något annat, inte en aning men i alla fall. Kan säga att jag har vart kär 3 gånger en kille träffade jag en gång sedan blev det inge mera men vi är vänner idag och pratar lite då och då. Ett tag var det att vi skulle börja ses igen men det rann ut i sanden. En annan som jag blev intresserad av var en kille som jag träffade ett antal gånger, vi hade väldigt kul tillsammans men blev inget mera, som jag faktiskt är glad för. Men samma sak där vi har kontakt idag och är vänner och pratar lite då och då!

Sedan till min stora kärlek som jag idag är tillsammans med Jon jag är otroligt glad att jag har träffat honom för han är verkligen otroligt snäll och omtänksam! Han betyder väldigt mycket för mig, han får mig att må bra och det är så det ska vara! Efter allt som hänt detta året det vill säga att pappa gick bort, "flyttat hemifrån" och allt så fyller han ett hål i mitt hjärta. Ett tag tänkte jag ge upp och gå skilda vägar då jag tyckte ålderskillnaden var för stor, men jag är glad i dagsläget att jag inte gjorde det utan att vi fortfarande är vi två!
Jag mår väldigt bra när jag är tillsammans med honom och han får mig alltid att skratta. Finns mycket jag kan säga men tre ord räcker för de orden betyder väldigt mycket och man säger det inte till vem som helst om man inte menar det, Jon, Jag Älskar Dig!
Men det som är just nu är att jag saknar honom otroligt mycket, efter att ha sett varandra ungefär 24/7 så är det en rätt stor omställning att inte ses varje dag. Jag saknar det men jag hoppas att vi kan träffas snart igen.
tack för att du finns och att jag får stå vid din sida ♥

Måndag, ny vecka

Ny vecka och nya tag.

Hej
Det är måndag återigen dagarna bara springer iväg. Min dag började klockan 08:15 imorse då jag gick upp och gjorde i ordning mig för skoldagen, gick till skolan vid 08:45 och min första lektion började klockan 8:50, och min första lektion på måndagar är matte B, så det var bara att ta fram matte boken och börja räkna, och för en gång skulle så tyckte jag det var kul eller ja i alla fall i ca 15 minuter det vill säga de två första talen sedan gick det inte så bra längre eller jo efter lite hjälp så.

Vid 9:50 var det fika och måndags-möte som alla andra måndagar. Efter det fortsätta med matte i en timme till efter det så hade jag media och vi var hela 3 stycken idag (så ännu en gång så blev redovisningen uppskjuten!) så vi arbetade med en annan uppgift. Lunch vid 12:15 var inte så jätte god mat tyvärr men mätt blev jag efter lunchen dags för media i en timme till och då var vi en till med så var 4 stycken. Fortsatte med det vi gjorde innan lunchen och han precis tid i klart så skickade in det och begav mig upp på mitt rum, där det var meningen att jag skulle plugga men ja det blev inte så utan kollade på svtplay på ung och bortskämd. Ganska så intressant faktiskt, men ja kvällsmat vid 16:30 och åter igen inte någon god mat :(
Så blev en snabb visit där nere och tillbaka på rummet och kolla runt på internet och plugga eller ja försöka men än så länge ser jag inga framsteg. Tur att jag är ledig på onsdag för då blir det att plugga typ hela dagen!!
Ska försöka plugga lite grann nu, vi får se hur det går. Skiver mera senare ikväll.
Puss


Dag 1 – Presentera mig själv

Dag 1 av 30..

Dagens utmaning är att presentera sig själv:
Jag heter Emma Sjögren och är 19 år. Jag fyller år den 5 maj. Jag går på Gamleby folkhögskola där jag även bor på skolans internat, här pluggar jag på Allmän linje - digital bild. Mitt andra hem eller ja mitt första hem är hemma i Ställdalen där jag bor tillsammans med min mamma, tyvärr är jag inte hem så ofta då jag bor ca 30 mil bort. Försöker åka hem så ofta jag kan. Min pappa gick tyvärr bort i januari i år (för att läsa vad som hände klicka HÄR) jag har två stora systrar som heter Anna och Lena men bor inte längre hemma. Sedan har jag en systerson på 3 år.

Här på skolan träffade jag en kille som heter Jon som just nu är min pojkvän som jag tycker om extremt mycket! Men tyvärr är han nu hemma hos sig och det är väll sisodär 30 mil(?) mellan oss just nu. Har vart i från honom i ca 1 dygn och saknar honom hur mycket som helst! Men vi klarar detta tror jag, jag hoppas vi kan ses snart igen. För jag saknar dig och jag är otroligt lycklig med dig, efter allt som hänt detta året så mår jag väldigt bra när jag är tillsammans med dig. ♥

På fritiden så fotograferar jag en massa och försöker umgås med mina vänner. Men svårare att göra det när man flyttat så pass långt hemifrån visst jag har kompisar här också som jag fått via skolan, och spec 2 st som jag umgås med, och vi brukar hitta på saker i helgerna!Ja där fick ni en liten presentation av mig, vet inte nått mera vad jag ska skriva!
om ni undrar någonting, så är det bara att fråga.


Hakar på trenden...

..med att blogga ett inlägg om ett specifikt inlägg under 30 dagar! Bara hoppas på att man kommer ihåg att blogga en gång per dag, men det är också för att liva upp bloggen lite.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Ni kommer hitta alla dessa inlägg som jag skriver under denna månad under kategorin "Listor & utmaningar" ni får också gärna följa med på trenden, skriv att ni är med så jag kan gå in och kika på era inlägg som ni skriver!


Planering för vecka 46

Det var ett tag sedan, så vi gör på veckans planering!

Måndag: Skolan mellan 08:50-14:00 hade matte på morgonen sedan media innan lunch och media timmen efter lunch. Slutade vid 14, då gick jag tillbaka till rummet och satte mig och pluggade men gav snart upp för att i stället kolla runt på internet. Vid 16:30 gick jag ner och åt, tyvärr äcklig mat idag menmen! Nu sitter jag här och skriver detta och ska när jag har publicerat detta plugga typ resten av kvällen.
Tisdag: Skola hela dagen från 8:50-16:15 fast håltimme mellan 11:15-12:15. Ja efter skolan blir det väll att plugga?
Onsdag: Sovmorgon!! Jag har egentligen lektion mellan 13:00-16:15 men hon är inte där så jag har alltså ingen lektion det innebär att jag är ledig och det betyder att jag ska ägna mig åt att plugga typ hela dagen, jag måste verkligen det!
Torsdag: Skola, 10:10-16:15, jusstja vi har föreläsning typ hela förmiddagen + rollspel på förmiddagen. Kvällen så blir det att plugga!
Fredag: Skola mellan 10:10-15:05! Får se vad som händer efter skolan.
Lördag: Vet inget än.
Söndag: Vet inget än, men blir väll att ladda för en ny vecka i skolan!

Fars-dag

Det är idag fars-dag en dag där vi ska uppvakta våra pappor, jag hoppas att ni där ute har gjort något fint för eran pappa idag.. Kanske en liten present, lagat mat eller ja vad som helst bara att alla pappor idag ska känna sig extra uppskattade.

jag själv skänker en extra stor tanke till min pappa idag, som är i himmlen.
♥ JAG ÄLSKAR DIG, OCH SAKNAR DIG OTROLIGT MYCKET ♥

detta paket gav jag min pappa förra året på fars-dag, paketet innehöll en ask choklad med choklad-hjärtan


Tillbaka i Gamleby!

Hej
Nu är jag tillbaka i Gamleby efter att jag vart fram och tillbaka till Laholm, det allra tråkigaste är att Jon är kvar i Laholm och jag sitter här i Gamleby :(

Hoppas vi kan träffas snart, för jag saknar dig ♥

Men nu ska jag faktikst försöka sova, för är otroligt trött efter att ha kört hela dagen, har nog suttit i bilen i ca 8 timmar. Så sova nu, imorgon är det dags för skola. En ny vecka väntar, bara hoppas denna också går fort.
Puss

Neråt

Hej!
Nu ska jag skjussa hem Jon ♥, jag vill inte! Vill att han ska vara kvar här, menmen det går tyvärr inte! men vi ses snart igen, gps:en är med så jag hittar tillbaka till Gamleby i eftermiddag! Troligtvis kommer jag hem runt 20-tiden! Men nu ska vi åka, PUSS

Gäsp

Hej!
Jag orkar inte hålla ögonen öppna längre, förstår inte varför för har knappt gjort någonting idag, bara tagit det lungt det var på förmiddagen jag höll igång då jag städade både dagrummet och mitt egna rum! Duktigt av mig tycker jag, annars bara tagit det lungt, men är otroligt trött!

Får blogga mera imorgon (+ att jag måste lägga in dem dära bilderna som jag skulle gjort för jätte länge sen) men blir nog något inlägg på morgonen sedan kanske ett tidsinställt inlägg under dagen sen uppdaterar jag er på kvällen. För jag ska skjussa hem Jon imorgon. Kommer sakna honom så otroligt mycket ♥ men vi ses snart igen! Åker härifrån runt10-11 tiden och tar typ 4 timmar ner och ja 4 timmar hem, så är väll hemma runt 20-tiden. Så blir en liten uppdatering då, nu måste jag sova! PUSS

Rubrik brist :/

Hallå i stugorna!
Jag sitter här med datorn i knät och ska försöka skriva ett litet blogg inlägg, dock har jag ingen som helst aning om vad jag ska skriva. Kan berätta om skoldagen den började med Sv B i morse den lektionen var jag väldigt kreativ och hann väldigt långt faktiskt efter det var det lunch och sedan VO och sist Block! Torsdagar är tråkigaste dagen som finns. Men nu är den över och det är imorgon fredag. Då har jag Kemi och Matte B, slutar runt 15:00. Får se vad som händer på kvällen, eller jag vet jag jag ska göra i helgen det blir att städa mitt rum och att plugga har en inlämningsuppgift på kemin som ska vara klar nästa fredag.

har försökt laddat min mobil med pengar, men det funkar ju inte eller jo men det kommer inget sms att pengarna har kommit in och nu har jag gjort det två gånger det betyder att jag kommer ha 200:- på kortet och det innebär också att jag inte behöver sätta in något nästa månad ^^

Nu ränker fatkiskt jag gå och lägga mig, hade tänk att jag skulle gå upp och äta frukost imorgon men jag hoppar nog över det för jag vill sova! Får se när jag går upp men antagligen runt 9 tiden, fm vid 9:50 sedan börjar jag skolan 10:10!
Så det var allt för mig vi hörs imorgon, PUSS

peta in en pinne i brasan

Hej
Skolan idag har vart helt okej, eller inte kemin i morse så otroligt tråkigt vi fick även en hem uppgift som ett typ prov som ska vara klart nästa fredag. Säger bara NEJNEJNEJ, så någon som är bra på kemi, hör av er ;) Nej då, men kommer gå så otroligt sämst på det så det är inte sant!

Annars då så har jag haft media, ganska slapp lektion gjorde typ ingenting. Sen svenska i två timmar där vi satte oss i övre-dagrummet där det finns en brasa, så S frågade om vi fick tända den så husfar kom och tände den, sen kunde vi sätta oss framför brasan så vi tog ett litet bord tog varsin kudde och satte oss framför brasan och jobbade lite svenska, så otroligt skönt! Det får bli vårat tisdags göra att sitta framför brasan!
Perfekt väder också för bras-mys då det har snöat och regnat i princi hela dagen.
Åter kommer senare, jag bjuder på två bilder från brasan.


vardags och studielyx, på hög nivå ^^packa upp, kankse?

Hej, funderar och det har jag gjort ett bra tag nu om man skulle ta tag i alla väskor som står på golvet och innehåller en massa kläder. Man borde kanske plocka upp det och lägga in det i garderoben, känns som en vädligt bra ide, så ja det är det jag ska sysselsätta min någon timme framöver, och efter det så ska jag fixa en läxa som vi har tills i morgon (tror jag det var) .. Så ja det är väll bara att sätta igång, för där jag sitter nu så häönder det inte så speciellt mycket med kläderna, eller om man väntar tillräckligt länge så kanske kläderna hoppar in i garderoben själv? Hmm det tåls att fundera på och testa ja det får jag göra någon annan dag, för nu måste jag ta tag i det!
Hörs lite senare, puss


10 nånader sedan! ♥

Det är idag det den 8 november och det innebär att det idag är 10 månader sedan min pappa gick bort!
10 månader är en otroligt lång tid utan dig ska du veta och jag saknar dig bara mera och mera för varje dag som går, jag vill kunna prata med dig som jag har kunnat gjort i 18 år.
Det blir en otrolig omställning när en som står en otroligt nära försvinner från en, det är en bit som fattas i mig och som aldrig kommer bli hel igen.

Men livet måste gå vidare, även fast det inte altid är så lätt. Men det är ett måste det går inte att stanna hela världen och sluta leva, fast man kanske vill det. Men pappa vill inte att jag ska göra det, därför försöker ja gå vidare, det är inte alltid lätt men det går.

Det är många tårar som har runnit på mina kinder, då jag saknar dig, och många, många fler finns det. Men jag kanske inte visar det men innerst inne gråter jag alltid, för att du är borta. Det är en hemsk tanke, att förlora någon förälder eller det spelar inte någon roll vem det är. det är hemskt att förlora någon man älskar, och jag älskar min pappa något så otroligt mycket.
men jag försöker se det minnena vi har tillsammans, den tid vi fick ha tillsammans. Istället för att se det negativa, för jag är otroligt glad att jag fick 18 år tillsammans med dig. Jag är även otroligt stolt för att få vara din dotter och att just du är min pappa, och just nu är du min ängla-pappa. Jag hoppas du sitter uppe i himmlen och kollar ner på oss här på jorden, för jag vet att du är med mig varje sekund som går.

jag älskar och saknar dig väldigt mycket pappa, vi ses på andra sidan
24 mars 1950 - 8 januari 2010


i will always love you daddy
♥♥♥♥♥♥


Första dagen efter lovet

Hej
Kom typ nyss tillbaka till rummet efter att ha vart i skolan hela dagen, slutade egentligen 14:00 men var kvar och skrev en labrapport med en, vi var klara med den runt halv 4 tiden efter det gick jag till Boken (en byggnad) där jag skulle träffa en lärare men det blev inte så, utan vi bokade om det till nästa måndag halv 4. Det vi skulle prata om var en utvärdering, hon ville bara kolla så hon hade fattat rätt och pratade då med alla en och en.

Nu ska jag gå och äta lite mat, återkommer senare ikväll. Det kommer då även mera bilder från promenaden när vi var hemma, hann ju inte lägga ut alla bilder igår, så om ni kikar lite längre ned senare ikväll så kommer det i de inlägget att finnas flera bilder.
Men ja nu mat, sedan affärn en sväng och efter det ska jag plocka upp alla min kläder och lägga in dem i garderoben. Puss

05:19

Halloj!

Klockan har precis passerat 05:00 och här sitter jag och bloggar när jag egentligen borde sova, men John Blund är spårlöst borta och jag hittar inte honom och han hittar inte mig...
En annan sak är att jag är otroligt rastlös så det finns inte, helst av allt skulle jag vilja sova, men det går inte förjag somnar inte, men får väll försöka sova en stund efter att jag skrivit klart detta, säger bara lycka till. Skolan börjar om cirka 4 timmar, och jag ska väll gå upp om typ 3 timmar orkar inte äta frukost så ja jag ska gå upp vid 8-tiden!

Men men om man skulle återgå till sängen? Jag vet ju i alla fall vem som kommer vara trött i kväll!
PUSS och godnatt

Back i G-town!

Hej!
Jag och Jon är nu tillbaka i Gamleby efter en vecka i Ställdalen. Kan ju säga att det var den värsta bilturen jag vart med om, för det första hade jag solen i ögonen så jag såg ingenting så höll på att åka ner i diket i g-hyttan, en bil som jag möter krockar med en hjort, riktigt otäckt bilen typ totalkvaddad i alla fall motorhuven och det. men vi hittade hjorten och den hade stendött och låg i diket vid vägen, såg riktigt otäckt ut när dem krockade med det då vi såg det, hade vi kommit 10-20 sek tidigare hade det vart vi som hade krockat med det + att dem som krockade med det fortsatte att köra typ 300-400 m innan dem stannade så var ju glad att dem inte föraren vart så chokad att dem vinglade över på min sida och hade krockat med mig, och att dem överhuvudtaget kunde köra när motorhuvet hade kastats upp och man såg inte ut (nu hände inte detta men man målar upp så mycket om vad som kunde ha hänt, men det var bra att allt gick hyffsat bra igen som blev skadad jo bilen och djuret men ja ni förstår vad jag menar!) dem åkte så långt bara för att dem ville inte tvärnita då dem hade bilar bakom sigvi mötte typ 20 pikepolis-bilar och ca 10 vanliga polisbilar också då det hade vart fotboll i åtvidaberg och inte nog med det så höll jag på att köra på en kanin/hare men jag stannade (jag vet man ska inte väja/stanna för mindre djur utan man ska bara stanna!) Jusstja, att det var två killar som stog bredvid vägen helt utan reflexer eller nått och ena bara springer rätt ut, när en massa bilar kommer eller ja inte precis när dem kommer men var en tät trafik då alla bilar från fotbollen kom, så lite riskabelt och det såg inte ut som att det var långt ifrån. Så västa bilresan hittils, usch!
Men vi är tillbaka i Gamleby och vi mår bra!

Jag märkte att jag inte hade uppdaterat sen i tisdag och jag ber så mycket om ursökt för det, men har varken haft tid, ork eller lust. Jag ville njuta av att vara ledig och då fick även bloggen också ta lite stryk, man kan kalla det en blogg pause!

Har mest bara tagit det lungt på lovet, och njutit av att vart hemma ett tag och umgåtts med familjen. Trevligt trevligt! kan också säga att vi i går 6 (lördag) var vi till kyrkan för minneslund för de sem under året har gått bort. Sen efter det var vi upp till mineeslunde och tände ett ljus, måste bara säga att kyrkogårdar på allhelgona är otroligt fina med alla ljus som lyser upp i höst mörkret.

jag tänkte visa er lite bilder som jag tog när jag och Jon var ute på en promenad för några dagar sedan. Vi var bort till sågdammen och lite sånt och kollade.

  (MER BILDER KOMMER I MORGON)

Tisdag

Har sämst fantasi när det gäller rubrikerna, men men så är det ibland.

Nyss ätit lite mat, gott var det så ja vad ska man göra nu då? Man borde ju packa, sedan ska jag packa så jag bara har de kläder jag behöver i ena väskan så man inte behöver ha en massa väskor med sig utan att dem kan stå kvar i bilen, men först innan jag ska packa så ska jag leta reda på ett spel som jag vart sugen på att spela, hmm nu är det bara vart det kan vara. Det är bara börja leta! Puss


Måndag

Hej!
Det är måndag idag och det är höstlov. Jag och Jon åker snart mot Ludvika gör att hälsa på A&T, ska bland annat lämna min ena dator där, så det blir lite fika där. MEn först ska vi till affären i Ludvika och handla kaffe och kladdkaka!

Vi måste åka från Ludvika ca halv 3 för att vi ska vara inne i Kopparberg vid kvart över 3, för då blir det att åka till Örebro för att handla lite på IKEA sedan marieberg en sväng + att jag skulle behöva köpa ett par skor! Hoppas bara att jag hittar några, skulle vara väldigt bra :)

Nu ska vi snart åka så ska börja göra mig klar, vi hörs senare ikväll någongång! :) PUSS

RSS 2.0