Första advent

När första ljuset brinner 
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent
 
 

161124 - en månad kvar

Hej hej
Idag är det den 24 november vilket innebär att de är en månad kvar till julafton! Om en månad sitter vi där i soffan och myser är glad över de klappar man fått njuter av att vara nära familjen och om någon timme blir det att plocka fram all julmat igen och göra den traditionella nattvickningen. Då när julmaten smakar sådär extra bra! Underbart!

Men ja idag är de inte julafton utan en helt vanlig torsdag och jag har varit i skolan från 9-12 och haft lektion. I morgon är det fredag och då är det återigen plugg som gäller men även så är det ju black Friday (som man inte kan ha missat) varannan mejl och varannan reklam på tv:en handlar om detta. Vi ska i alla fall ta en tur till Valbo sedan ska vi storhandla. Sen blir det att ta det lungt :)
Puss


161123 - onsdag

Hej
Dagarna och veckorna bara springer fram. I morgon är det enbart 1 månad kvar till julafton och nu på söndag är det första advent. Snart är även detta året slut.
 
Idag är det dock onsdag den 23 november och dagen har bestått av plugg, blää läser en så otroligt svår bok så det är inte sant. Aja bara kämpa sig igenom den och bara göra det där nedras seminariumet på boken. Sen har jag en massa andra uppgifter att göra. En sak i taget! Just nu väntar jag på att bonde söker fru ska börja jag tror det är ett ritkgit spännande avsnitt idag. Tänkte även kolla på halv åtta hos mig innan det är dags för det andra. Till mitt tv-tittande har jag även lite godis att snacksa på. mums. 
 
Imorogn är det torsdag och jag har lektion i skolan mellan 9-12 efter det blir det att vara kvar i skolan där jag och mattias ska plugga framåt 16 tiden innan vi åker hem och tar helg. Sen blir det en lugn helt och på söndag blir det att julpynta och vi har bestämt oss för att äta mys-brunch på söndag! Blir kanon!
 
Åter en annan dag! Puss

Farsdag

Hej hej
Idag är det farsdag och jag firar min underbara och saknade pappa genom att tända ett ljus på minneslunden!

Jag älskar dig och saknar dig så obeskrivligt mycket ♡

 

161111- Fredagsmyyyys

Hallå
Idag är det fredag och jag har haft lektion i skolan där vi redovisade ett grupparbete. Därmed har vi avslutat ännu en 5 hp kurs och på måndag börjar sista kursen för denna termin en 15 hp kurs. Vi får se vad den har att erbjuda.
Har dock två uppgifter som ska lämnas in senast söndag, de är klara och behöver bara läsas igenom så det ska jag göra på söndag. För imorgon lördag har vi en plugg-fri dag och därför sak vi bland anant åka till Ria secondhand sedan en sväng till Valbo köpcentrum, annars blir det mest att ta det lugnt!
 
Spelar just nu fribingo på bingolotto.se. Spännande är det och jag hoppas ajg vinner i onsdags vann jag 4000:- haha var helt sjukt!
Puss

161106 - söndag

Hej!
Känns som jag alltid skriver på söndagar, men i alla fall det är söndag idag och vecka börjar gå mitt sitt slut, jag har har varit hemma hela veckan och gjort två uppgifter ena är jag dock inte klar med ännu ska fortsätta med den imorogn. Annars så har första snön fallit så nu är landskapet vitt, vilken ändå är härligt. 
 
Nästa vecka dä är det grupparbete samt redovisning på fredag. Sen var även denna 5hp kurs avslutade. Från och med måndag den 14 november börjar en ny kurs som håller på fram till mitten på januari. Blir skönt att ha en kurs som är längre än tre veckor som vi har haft nu tre kurser.
 
En annan sak som ligger lite längre fram i tiden är ju faktiskt Julen det är inte allt för länge kvar och med tanke på hur fort detta året har gått så kommer det vara som att blinka så är det den 23 december och man har precis smakar en köttbulle...
 
Puss

Linas matkasse #2 och #3

Hejhej! 
Här kommer resultatet på de två sista maträtterna vilket är Tagliatelle sgombro med tomatsås och mozzarella blev otroligt mycket mat dock var det jättestarkt så de gick knappt att äta. Sedan tyckte vi att sgombro (som är makrillfile) inte tillförde så mycket hade varit godar med någon sorts kryddkorv. Så betyg på denna måltid får tyvärr bli en 1:a på en skala mellan 1-5.
 
Andra och sista måltiden i kassen var Sötsyrligt dillkött på kalkon med selleri och matvete. Denna var helt okej, dock tycker vi nog att vanligt ris skulle ha varit godare till denna rätt. På en skala från 1-5 får den en 3:a varken eller. Hade kunnat gjort den igen men då modifierat den lite grann.
 
 
Sammantaget tycker jag tyvärr att kassen inte levde upp till mina förväntningar samt att jag tycker inte den är värd priset på 619:- vi betalade 299:- som var ett prova-på-pris vilket jag tycker är ett mer lagomt pris. Det har varit roligt att testa men jag tror inte vi kommer testa igen, vi får se.
Puss
 

161105 - tänder ljus

Hej hej!
Idag är det lördag och idag är dagen vi tänder ljus för de vi saknar och för de som vi aldrig glömmer en av dessa personer är min älskade pappa som jag skulle ge vad som helst för att få träffa och krama en sista gång! Du är bäst och jag saknar dig så obeskrivligt mycket. Det finns även två andra personer som jag också saknar och de är morbror A och min morfar! Ljuset är tänt för er älskade er ♡


Sveriges nya mynt

Hej hej
Jag köpte en ny dator för någon dag sedan men ångrade mig och valde en annan vilket resulterade i att jag fick till baka 2 kronor. Då fick jag ett av Sveriges nya mynt tillbak det vill säga en 2-krona. Lite häftigt faktiskt och fin var den också. Helt onödigt inlägg men kul att kolla tillbaka senare på, när mynten är vardag och inte nya!
 
 

Linas matkasse #1

Hej!
Jag och sambon testade på Linas matkasse för första gången vi valde den lättlagade kassen 3 middagar för 4 personer för att få lunchlåda på den, till ett pris av 299:- (prova-på-pris) och vi fick en fruktkasse på köpet. Första måltiden var Timjanbiffar med rårörda lingon och gurksallad som serverades med kokt potatis. 
 
 
Vi tyckte att det var ritkigt gott och på en skala 1-5 får den en stark 5:a. Det var jättegott. Imorogn väntas ett nytt recept återkommer med utvärdering i morgon.
Puss
 
 
 

RSS 2.0