Blogginspiration - dag 15

 

Blogginspiration - dag 13

Dag 13 – Vad jag åt idag.

Eftersom jag har varit på jobbet idag så åt jag falafel som serverades med grönsaker, bulgur, sås och pitabröd. Sedan åt jag en knäckebrödssmörgås med leverpastej och smörgåsgurka. När jag var påväg hem svängde jag förbi och köpte pizza så blev en pizza med oxfilé, tomater, lök med bea sås, sätra special. Den är verkligen sjukt god.
 
Detta är vad jag har ätit idag!

Blogginspiration - dag 12

Dag 12 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

 

Blogginspiration - dag 11

Dag 11 – En bild på mig själv för två år sen.

 
Bild tagen 2016, jag tror den är tagen i samband med kräftfisket det året. Om jag inte minns helt fel!
 

Blogginspiration - dag 9

Dag 9 – En bild på ett ställe jag varit på.

 Ett ställe som jag har varit på jag måste då välja Eikesdalen i Norge ett av de häftigaste ställena som jag har varit på. Kolla bara på bilderna nedan. Så sjukt mäktigt.
 
 

Blogginspiration - dag 7

Dag 7 – Mitt andranamn – och vad jag tycker om det.

Jag har faktiskt två andranamn det ena är Ida och det andra är Linnea.
 
Vad tycker jag om dem? Jag gillar dem jag tycker båda är vädligt fina namn, sen tycker jag att det passar ihop med mitt vanliga namn Emma. jag är väldigt nöjd över dem. Om jag fick valet att byta dessa namn skulel jag inte göra det, för som sagt jag är nöjd med dem. 
 
Faktiskt så har både Emma, Ida och Linnea legat på topp tre ett och samma år på namntoppen. Lite roligt att jag heter alla tre, kommer dock inte ihåg vilket år men jag tror att det var någon gång i början på 90-talet. 

Blogginspiration - dag 6

Dag 6 – Vad jag skulle göra om jag fick 100 000 kr.

För det första, hur mycket räcker det visst det är mycket pengar men...
Jag skulle nog först och främst ut och resa, jag och sambon. Jag skulle vilja åka till Island, så skule nog faktiskt ta en resa dit. Jag skulle också lägga en del av pengarna på att köpa lite nya kläder och liknande sen skulle jag faktiskt spara en större del av pengarna till framtiden. 
 
 

Blogginspiration - dag 5

Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Det första jag tänker på är faktiskt att jag vill mer än något annat ha vår just nu. Jag är nu trött på vinter, snön och liknande. Men idag var i alla fall första dagen man fick lite vårkänslor. Snön som smälter från taket och snöhögarna som sjunker ihop och lämnar vattenpölar efter sig, eller det dära härliga solen som värmer.
 

Blogginspiration - dag 4

Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.

Denna punkt är verkligen jättesvår. Mina mål har ju alltid att varit att få en utbildning och ett jobb och det har jag ju faktiskt nu. Så nuär det nog mer det här att bilda en familj, med barn. Men det tar nog ett tag till men mål, drömmar och liknande kan ju vara om en vecka eller 5 år. 
 
Men annars vet jag inte, som sagt denna fråga är något otroligt svårt. 
 

Blogginspiration - dag 3

Dag 3 – Min favoritårstid och varför.

 
 
Såhär:
Vintern är härlig om det är en riktig vinter där de bli snö över jul och det är sådär härligt krispigt ute, snön får ligga kvar och inte behöva snöa sen smälta för att bli isgata för att sedan komma mera snö och om och om igen. Men tänk er en härlig vinterdag, en blå himmel och vindstilla med en sol som skiner och snön ser ut som kristaller. Det är härligt.
 
Våren har också sina fördelar då när solen värmer snön och smälter när tussilago börjar skymta i väg kanterna och det gråa/vita världen omvandlas till nytt, det blir grönare gräsmattor, blommor, löv på träden och så vidare. Solens strålar värmer din kind och inte att glömma fågelkvittret som börjar. 
 
Sommaren tänk er en sådan dära härlig sommardag som låter det vara varmt ända in på småtimmarna där man kan gå barfota i gräset och bara andas in. Eller att sitta på en strand och äta medtagen lunch för att sedan gå ner i vattnet och svalka sig.
 
Hösten de få veckorna där hela naturen förvandlas till ett spektrum av många oliak färger allt från grönt, gult, rött, orange och allt där emellan. det är så underbart och så otroligt fint. 
 
Jag kan nog inte välja en favorit årstid jag tycker faktiskt att alla årstider har både positiva och negativa aspekter, så detta med att välja det går inte.

Blogginspiration - dag 2

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.

Den personen jag skulle ge vad som helst för att få träffa just nu om det bara vore för en kram. Så är det helt klart min älskade pappa som tog sitt sista andetag den 8 januari 2010. En bit av mitt hjärta kommer alltid att fattas, du är älskad och så otroligt saknad. Du min älskade pappa varör skulle detta ske? Varför är livet så orättvist varför är inte min pappa i livet. Jag har så mycket som jag vill säga, fråga och prata med dig om. Allt som sker med mitt liv, jag kan än idag tänka "jag måste ringa pappa" men inser sen att det kommer inte vara någon som svarar. De tog mig ett antal år att ens ta bort ditt nummer från mobilen, jag önskade varje dag och gör fortfarande fast jag vet att det inte kommer hända att du kommer tillbaka. Vill bara blunda och vakna ur denna mardröm och att allt ska bli som de varit att du finns här hos mig. Jag vet dock att du även fast du inte är här i verkliga livet, så finns du alltid med mig varje dag, varje sekund och du vakar över mig från himlen.
 
Du är fantastisk på alla sätt och vis, älskade ängla-pappa
/din dotter Emma
 
 

180317 - Solig promenad

Hej!
I dag tog jag och sambon oss en promenad i Boulognerskogen här i Gävle som är en stor park. Väldigt mysig faktisk. Dagen har nämligen bjudit på strålande sol och klarblå himmel. ÄNTLIGEN! annars bjuder dagarna mest på kallt, blåsigt och grått väder så lite sol var välbehövligt man blir så mycket gladare. Tog lite bilder på vår promenad som jag tänkte visa er, vi har så sjukt mycket snö såhär i slutet på mars...
 
 
 
 
 
 
  

Blogginspiration - dag 1

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.

 
  1. Jag är färdigutbildad förskollärare och jobbar just nu på en förskola på en avdelning med barn i åldern 3-4 år. 

  2. Jag har sedan jag föddes bott på 6 platser i Sverige (Ställdalen, Kopparberg, Gamleby, Grebbestad, Åre och Gävle).

  3. Jag har gått på tre olika folkhögskolor (gamleby, grebbestad och åre).

  4. Jag har gått 4,5 år på högskola (Dalarna och Gävle).

  5. Jag heter Emma Ida Linnea Sjögren.

  6. jag köpte för lite drygt 1,5 månad sedan en Toyota RAV4, årsmodell 2007.

  7. Jag körde min tidigare bil tills den bokstavligen gav upp och ringde då en firma som hämtar bilar som ska skrotas. 

  8. Jag har aldrig utövat någon sport, om man inte räknar med den gången jag var på en fotbollsträning och stod bara still. 

  9. Jag fyller år den 5 maj.

  10. Jag och min sambo har varit tillsammans i över 5 år ♥

180311 - Blogginspiration

Hej!
Det blev inget inlägg i går kväll, haha jag orkade inte. Därför kommer det ett nu om det som ajg skrev om igår. jag har tänkt att jag ska skriva ett inlägg om dagen i 17 dagar framöver om olika teman. Som ni kan se nedan på listan. Jag tänker att jag startar imorogn måndag sen kör vi 17 dagar framåt. Det var allt för nu imorgon är det dags för jobb igen. Puss
 

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.

Dag 3 – Min favoritårstid och varför.

Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.

Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Dag 6 – Vad jag skulle göra om jag fick 100 000 kr.

Dag 7 – Mitt andranamn – och vad jag tycker om det.

Dag 8 – Någonting jag oroar mig för.

Dag 9 – En bild på ett ställe jag varit på.

Dag 10 – Mitt drömbröllop.

Dag 11 – En bild på mig själv för två år sen.

Dag 12 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

Dag 13 – Vad jag åt idag.

Dag 14 – Min favoritplats.

Dag 15 – En bild på det jag köpte senast.

Dag 16 – En låt som får mig att gråta.

Dag 17 – Min favoritfödelsedag.


180310 - Pinchos ikväll

Hej!
Idag är det lördag och helg, vilket är skönt. Jag ska ikväll vid 18.15 äta på Pinchos här i Gävle med en kompis kommer bli supergott. Efter det går vi hem till henne och ser på finalen på melodifestivalen. Sedan blir det hemgång, ska i alla fall bli riktigt trevlig och kul att äta på Pinchos, var väldigt länge sedan som jag gjorde det. 
 
Annars så har jag kommit på en ide eftersom jag inte vet vad jag sak blogga om så har jag hittat en lista med en 30 dagarsutmaning med blogg inlägg varje dag. Jag har dock valt bort några inlägg som jag inte vill skriva om eller osm jag anser ointressanta. Men jag tror i alla fall att det blir 20 inlägg som jag tänkte försöka mig på. Jag tänkte at jag skulle skriva ett inlägg om detta ikväll när jag kommer hem och sedan starta upp detta imorgon med första inlägget. Tror att det kan bli roligt. 
 
Nu ska jag ta det lite lugnt för att om någon timme börja göra mig i ordning, har duschat och sådär så är typ att hoppa i andra kläder bara. 
Puss

180301 - mars månad

Hej hej!
Detta går inte så bra med bloggandet, vill så gärna men tänker att jag ska göra det men komme rinte på något att blogga om. Haha, vi få se jag gör ett nytt försök nu när vi har gått in i mars månad, förhoppningsvis ger våren lite inspiration till att ta upp bloggandet igen.
 
Men vad händer då i mitt liv, jo jag jobbar på för fullt på förskolan. Det går bra och jag tycker det är roligt. Denna vecka är det sprotlov här i Gävle så vi har det rätt så lungt på förskola. Fast de tär ganska så skönt det också ibland. I morgon är det i alla fall fredag, skänt med helg vet dock inte vad vi ska hitta på men det återstår att se. 
 
Annars vad har mer hänt, jo jag har köpt en bil. Då min fina lilla toyota corolla gav upp totalt och fick skrotas och har nu köpt en toyota rav4. Jag är i alla fall supernöjd med den, slänger in en bild på den nedan!
 
 
Kram
 

RSS 2.0