Höstlov!

Nu har jag tagit höstlov i en vecka. Åker tillbaka till Grebbestad på söndag nästa vecka. Slutade sedan vid halv 12 så åkte hemma vid ca 2 tiden efter jag hade handlat från fisk affären och åkt tillbaka till skolan då jag glömt lite saker. Så kom hem vid ca 18 tiden. Åkte tillbaka till Ställdalen på kalas hos K&M då M fyllde år. Men nu är det dags för sängen är jätte trött! Puss och godnatt :)


Fortsättningen...

...på operation ta tillbaka parkeringsplatsen.

Det var segt ett tag men på lunchen när jag och J satt ute i köket vi hade gjort lite mat öppnar jag fönstret och ser att MIN parkeringsplats är ledig. Haha springer nästan ut startar min bil och flyttar den, så ja nu står den på sin rätta plats.
Uppdrag slutfört


Nu ska jag ut i köket och laga lite mat och fortsätta spela monopol med J och E, vi började igår men vi hann inte klart. Så vi fortsätter idag :)

Förresten två dagar kvar till hemgång, och lov. Ska bli skönt att vara hemma i mer än en vecka. Slutar tidigt gör vi också på fredag = lycklig tjej. Så blir att packa imorgon kväll så jag typ är klar på fredag när vi slutar så jag kommer iväg så fort som möjligt ska försöka åka innan 14:00 men det ska jag nog hinna!
Puss

Lite ledsen

Eller ledsen och ledsen, men någon har tagit "min" parkeringsplats som jag har haft sen vi började här. Nu inleder jag operation ta tillbaka parkeringsplatsen, fortsättning följer...

Annars då idag är det grått och trist väder ute. Jag har håltimme fram till 13:10, det vill säga i ca en timme till. Då blir det att gå till bunkern för planering för torsdag/fredag och efter det blir det biologi, med redovisningar..

Nu ut till köket och göra något att äta för i matsalen serveras det kassler, me don´t like kassler.

Puss

Storstäd!

Om 5 timmar börjar storstädet. Städa köket, hallen, tv-rummet och lite så. Men det är om 5 nu har vi kemi i typ 20 min till. Sedan lunch och efter det matte. Slutar vid 14.40. Puss uppdaterar mer när slutat.


2 månader

Idag är det 24 oktober det innebär att det är exakt 2 månader kvar till Juafton!

Tiden går otroligt fort snart har hela 2011 gått snart går vi in i ett nytt år, det är helt galet.

Nära skolan

Det är bra när man bor nära skolan och kan gå och hämta mera kläder när man fryser! Nu tillbaka till Matte lektionen som slutar om ca 35 minuter, efter det en lektion kvar sedanslutar jag för dagen. SKÖÖÖNT

Städat i 5 (!!) timmar idag

Hejhej
Dagen har bestått i av att städa, dock har det varit väldigt kul faktiskt.
Började med att jag och J skulle gå ner och boka tvättid till henne, och idag var det ingen som skulle tvätta klockan var då ca 13:00 och då finns det en tvättitd mellan 11-15 så jag tog den, och J tog mellan 15-19 så vi tvättade i varsin maskin. Så vi delade på tiderna, Så då var vi inne i torkrummet och jag tyckte det var dammigt så tog fram dammsugaren och dammsög där inne sen har det bara fortsatt hela dagen typ...

... städade också tvättrummet, gick upp och började städa våra rum, riktig rengöring. Vi varvade städning med tvättning. Efter vi städat våra rum gick vi på köket och städade det också diskade alla glas, tallrikar besik och sådant. Jag dammsög och torkade golvet ute i korridoren och trappen ner. Efter det började vi putsa fönster i köket, fortsatte i mitt rum sedan J rum! Så ja städning 5 timmar idag, eller ja städning/tvättning...

Efter vi var klara gjorde vi lite mat och tog det lungt och nu sitter jag här och redigerar bilder och spelar Betapet med Jon. Dock blir det snart sängen. Imorgon är det en ny skolvecka, sista veckan innan lovet!!!

PUSS

Min helg (14-16 oktober)

Hej, för det första förlåt att det har tagit typ 3 dagar innan jag skrivit om min helg. Men har lite annat för mig, men nu tänkte jag skriva lite om helgen.

Hade skola på fredag slutade redan vid 12:30, så då var det bara att äta lite, packa det sista och duscha för att sätta sig i bilen ner mot Skåne. I bilen vad det jag, D & C och D två hundar. Släppte av C cid centralstationen i Göteborg (notis till mig själv, Göteborg är inge roligt att köra i, speciellt inte i rusningstid) vi fortsatte våran resa till Skåne och till Kristianstad där jag släppte av D och åkte tillbaka till Hässleholm där pojkvännen bor.

Jon mötte mig på parkeringen hjälpte mig med mina väskor och visade vägen tillbaka till lägeheten väl där fick jag inte se något.Han höll för mina ögon ledde mig in ställde ner väskorna och gick med till vardagsrummet öppnade ögonen där fanns det tända ljus, underbar musik och brasan var tänd (ni vet sådan där som man kan ha i tv:en som finns på DVD) super mysigt! Mitt på golvet stod ett litet runt bord med två tallrikar, två glas och varsin kniv och gaffel.


Myyyys

efter att ha tagit det lite lungt efter bilresan, gick vi iväg till affären för att handla mat. Tacos blev dagens mat så handlade och gick hem och lagade mat. Vart riktigt gott, tog det lungt och gick sedan och la oss..

Lördag
Vaknade tidigt eller ja Jon gick upp tidigt då han hade tvättid jag låg kvar i sängen, dit han även också kom när han slängt in en maskin. Gick upp vid ca 9 tiden, frukosten var framdukad så var bara att ta för sig :) Bestämde oss för att åka till Köpenhamn, så tvättade det sista, gjorde oss i ordning och gick ner på stan gick in på Subway och tog varsin smörgås innan vi tog tåget till Köpenhamn.


Hej då, Hässleholm

Väll framme gick vi typ på hela Ströget där det fanns en massa roliga affärer längst med Ströget var det en massa "gatuartister" eller va det heter. Bland annat en svensk tjej som stod på en stång, en dansk kille (som för övrigt var väldigt rolig) som stod på dricksbackar och lite så..


Tjejen från Sverige som var i Danmark och visade vad hon kundeEn kille från Danmark, som bland annat klättrade på dricksbackar

Vi var som sagt under dagen inne i en massa olika affärer bland annat en affär med bara lego i, lego överallt. Det måste ju vara en barns dröm, och längst inne i butiken fanns det smålego såg typ ut som smågodis (ni vet i sådana dära lådor man får plocka på affären) men här var det i stället lego i alla dess former och färger.Sen var vi också inne i lite dyrare affärer bara för skoj skull så som Gucci, Filippa K, Boss, Lacoste och Louis Vuitton. Detär helt sjukt i sådana butiker speciellt i Gucci och Louis Vuitton. Man vågar knappt röra något, det står inte en enda prislapp, de är över snälla och följer en typ runt i butiken. Men det mest sjuka är när vi kommer och ska gå in i Louis Vuitton de har en dörröppnare och inte en vanlig utan en helt vanlig kille i kostym som säker kostar skjortan som öppnar dörren välkomnar en och stänger sedan dörren. I butiken kryllade det av personal men bara några få handlare, när vi skulle gå ut går han igen mot dörren för att öppna den åt oss och sa sedan hej då. Haha det sjukaste. Det var i alla fall roligt att gå in där. En dag ska jag köpa något i en sådan butik inte idag, inte imorgon inte nästa år men något år kanske!!

När vi var på väg hem så stannade vi en korvhus (haha kommer inte ihåg va det heter) och köpte varsin korv, men hur äter danskarna sin korv???? Jo de får en typ tallrik med en klick ketchup (senap om man vill) och rostad lök, korven läggs också på tallriken och sedan ett bröd bredvid? Sedan ska man ta korven och doppa i tillbehören man har fått med och sedan doppa brödet också. Vad hände med korv MED bröd. Nej i Danmark kör man med korv BREDVID bröd...

Väl hemma i Sverige tog vi det lungt, frös sjukt mycket så Jon hällde upp ett bad tände ljus och sedan la jag mig där i cirkus en timme heöt underbart, TACK så jätte mycket älskling. Efter det så beställde vi pizza och gick och hämtade den och åt pizza och kollade på Cars2 som jag dock somnade till ^^ Så efter den var slut så gick vi och la oss..

Söndagen spenderades på en affär där de hade ALLT, köpte lite olika saker, en himmla trevlig affär. Åkte senare till Kristianstad där jag skulle hämta D, innan det åt vi på Max, vid ca 19 tiden lämnade vi Skåne och åkte hemmåt mot Grebbestad igen, där var vi vid ca 23 på kvällen..

Tack älskling för en helt underbar helg, jag älskar dig så sjukt mycket. Har haft det super mysig med dig, och jag saknar dig en massa ♥♥♥♥

Förlåt.

Att jag inte har berättat om min helg i Skåne. Men i dag har jag haft fullt upp med tvättning, redigering av bilder och läxa. I morgon som alla onsdagar har jag håltimme i ca 3 timmar så då hinner jag fixa ett inlägg om helgen. Kommer även några bilder, så kika in i morgon. Men nu ska jag och min hosta sova. Puss och godnatt :)


NEJ

Jag vägrar att säga att jag håller på att bli förkyld igen, finns inte tid för det. Men endå smyger sig hostan på, och nyser var och varannan sekund känns det som. halsen värker på morgonen. Sjuk, nej det är jag inte!

Imorgon skola, vare sig sjuk eller inte, till skolan ska jag! Två lektioner imorgon, Engelska A och Biologi.
Puss och godnatt

Effektiva Emma

Hejhej!
Precis varit i källaren och slängt in två tvätt maskiner, som är klara om ca 35 minuter då blir det att slänga in två till. Medan tvätten är i maskinen så ska jag redigera bilder, senare ikväll (om jag orkar) annars gör jag det i morgon så tänkte jag göra matlådor. Om inte fortsätter jag med bilderna.

Annars idag så har dagen bestått i Engelska A, Kemi A och Matte B. En helt okej dag faktiskt. Imorgon har jag Engelska A på morgonen sedan håltimme från 9:50-13:10. Då är det planerings tid inför torsdag/fredag. Denna vecka bär det ut på cykelhajk, ska bli riktigt roligt. Cykel har jag lånat också av en kompis i köket, hon är nämligen inte här utan kommer fredag kväll. Då alla hantverkslinjer är till Berlin. Så mycket bra att jag kunde låna av henne. Efter det är det Biologi A fram till 15:50 efter det blir det att åka till Tanumshede och handla inför hajken!

Nej tillbaka till bilderna :)

Nytt

Nya männsikor, nya platser, nya bakterier. Man blir sjuk!
Idag pratade jag med M för de tyckte jag hade för hög frånvaro, konstigt? Nej en ny plats, över 100 nya människor. Man byter bakterier man blir sjuk. Det är ju inte så att jag ligger hemma bara för att, lite mer vett har jag faktiskt (förrutom en gång, på kanot turen, som jag ångrar sjukt mycket) men så jag kan inte göra så mycket, kanske istället ska prata med de som inte sjukanmäöler sig som bara skiter i att komma. jag sköter i alla fall det att jag sjukanmäler mig men tycligen finns det ingen giltig/ogiltig frånvaro längre...

Aja var tvungen att skriva av mig lite, nuär jag frisk i alla fall och jag är i skolan. Mycket mera kan jag faktiskt inte göra. På torsdag drar vi iväg på cykel hajk, ska bli skoj! Nu ska jag ha kemi. Puss

På väg till Köpenhamn!

Sitter på tåget på väg utomlands, enda till Danmark. Är där över dagen hem igen i kväll. Puss


Fredag 14/10-11

Hejhej!
Ska snart bege mig ner till Bunkern för att ha lektion fram till fikat blir det lite planering och lite sådant efter fikat ska vi gå upp till Falkeröds vad som händer där vet jag inte. Det jag vet är att vi slutar 12:30.
Så uppdaterar mera då. PUSS

Tårar

Ibland tar tårarna över, som just nu.
Pappa, älskade pappa jag saknar dig, snälla du jag vill att du ska komma tillbaka..
Jag vet att du inte vill att jag ska gråta men ibland går det inte att hålla allt inne utan allt bara brister. Jag hoppas verkligen att du har det bra uppe i himlen. Jag älskar dig väldigt mycket, och du har en speciell plats i mitt hjärta, för alltid // din dotter Emma

♥ 500324-100108 ♥
Tummen upp, tummen ner


- Att jag idag har fått en ny toalett.
- Att dagen idag har varit underbar, klättring har stått på schemat och vädret har varit på topp. Kan det bli bättre?
- Att jag klarade att klättra på en led enda upp till toppen, 30 meter!
- Att vi imorgon slutar redan vid 12:30.
- Att jag imorgon åker till min pojkvän.
- Att vi har fått nya spel till köket!!


- Att när jag kom hem var mitt badrum låst varför vet jag inte? De kunde ha satt en lapp men ingen lapp fanns så därför var det två killar P&M som låste upp det igen ^^
- Att jag inte vågar gå på toaletten, måste fråga imorgon om det är ok om jag gör det.
- Att mitt rum är väldigt stökigt..
- Att jag saknar Gamleby, men har det super bra här också. Men saknar i alla fall Gamleby!!

På väg hem...

...från en underbar dag. Klättrat en led som var 30 meter och kom längst upp, jag är nöjd :) hoppas att vi har internet på skolan nu så att man kan uppdatera lite med vanliga inlägg. Puss


Byte av toalett!

Byte av toalett! Hej hej i morse när Julia knackade på så kom Vaktis och en annan kille och frågade om det var min toalett som läckte och visst var det de. Det roligaste var ju att jag typ i går tänkte när de skulle komma och kolla. Dagen efter är de där. Så ja jag hade sällskap i morse när jag packade hehe. Så när jag kommer hem har jag troligtvis en ny toalett :) en annan sak vi frågade om lite fler spel till köket sagt och gjort G sa att det fanns spel i tidningsrummet, jag och J gick dit och hittade en massa spel bland annat monopol, LYCKA!!! annars då sitter i en bil på väg till Lysekil där vi ska spendera dagen vid en klippa och klättra hela dagen! Kommer väll tillbaka till skolan vid ca 17 tiden. Puss


Åh va jag är glad!

I morgon så ska vi åka till Lysekil där vi ska vara hela dagen då vi ska klättra. Ska bli jätte roligt att testa en annan klippa :) Så jag taggar som sjutton tills i morgon. Har även varit duktig och gjort sallad (alldeles för mycket blev till 4 matlådor och plus att jag åt en portion idag också till middag). Imorgon ska vi vara har på skolan fram till fikat sedan vid falkeröd (tror jag det var) efter fikat och från till lunch då vi slutar 12.30. Underbart så mellan typ 13.30 och 14.00 så rullar bilen ner till skåne och till Jon där jag ska spendera helgen. UNDERBART kan man vara gladare? Inte nog med det i morgon ska jag vara lika duktig som idag och äta frukost i skolan. Tummen upp Emma, och efter frukosten blir det att packa och värma oboy :) puss och god natt


Grebbestad by night!

När vi var uppe på berget i lördags när vi kollade på meteorskuren så var kameran självklart med, och det blev ett par bilder på Grebbestad. mycket fin utsikt där uppe, kommer ni till Grebbestad gå upp på Stöberget då, och få en fantastisk vy över Grebbestad..


Snart frukost!

Hejhej!
Klockan är 07:42, jag är uppe och påklädd och väntar nu på att J ska knacka på min dörr så vi kan gå och äta frukost. Ja ni hörde (läste) rätt jag ska äta frukost idag! Ska faktiskt bli gott :) Efter det är det dags för första lektionen som är Engelska A, efter det håltimme mellan 9:50-13:10, för 13:10 har vi planering inför torsdag/fredag nere i bunkern. Klockan 13:40 börjar min sista lektion för dagen och det är Biologi som slutar 15:50...

Önskar er alla en fin dag, kram

Utanför fönstret

Idag lyser solen över Grebbestad och utanför mitt fönster ser det ut såhär...
Helgen

Känns som det var första helgen som jag var här på internatet. Dock tror jag det var andra eller tredje helgen. I alla fall helgen har varit väldigt lugn, sovit bort halva dagarna känns det som när jag har gått upp vid typ 11 tiden. Spelat en massa kort med J&E riktigt trevligt. Lördagen spenderades i köket med popcorn, isvatten och kortspelande. Vid halv 11 tiden tog vi oss upp på berget för att kolla på meteorskuren, och visst såg vi det. Häftigt!!!

Söndagen spenderades också med kort spel, och korthusbygge ;) haha, ja vi har roligt i vårat kök!
Bilder från meteorskuren kommer, imorgon. Nu dags att sova. Men sammanfattningsvis en fin helg med fina vänner.

Meteorskur!

Jag, J & E gick upp på berget här på kvällen för att kolla på meteorskuren som skulle vara i kväll. Visst såg vi det, riktigt coolt, sen var det perfekt utsikt från berget, självklart var kameran med så det blev lite bilder på Grebbestad by night också. Visar er imorgon (idag) så ja kollade ni också på det?

Här finns en artikel från aftonbladets hemsida om meteorskuren, LÄNK

Förlåt...

...men jag tänker inte sätta mig i en kanot i ösregn, mulet och grått och när de har varnat för storm. De står på klart.se att det varnar för kraftiga vindbyar idag. Någongång får man vara hemma, och detta är en engångsföreteelse, jag lovar!

I stället så gör jag nytta här hemma, med att redigera bröllopsbilder, måste försöka bli klar med dem. Så dagen kommer att gå åt till det.

Känner mig lite som en dålig människa som är hemma menmen, det var faktiskt inte bara jag som var det.. I stället taggar vi nästa vecka, med vandring på torsdagen (på någon ö utanför Strömstad, så vi kommer få åka båt över) ska bli riktigt roligt faktiskt. Fredagen så ska vi klättra, yeah. Om det är fint väder, så det hoppas vi på..

Nej över till bröllopsbilderna. Puss

Nästan ledig

Hej!
Jag är nästan ledig idag, ska bara till skolan vid 13:00 för lite planering av morgondagen då vi beger oss iväg på hajk. Skulle egentlign ha åkt idag men pga blåsväder så fick vi flytta fram det. Så vi beger oss iväg imorgon istället och kommer tillbaka på lördag eftermiddag någongång. Vi ska i alla fall paddla kanot denna gång. Sedan blir det att sova över en natt såklart. Vi hoppas på fint väder, bara!

Efter planeringen blir det att åka och handla och kanske en sväng in på sport shopen. Senare ikväll blir det att packa inför imorgon och vid 18:30 är det fika i tidningsrummet tillsammans med norrmännen som är här.

Tänkte nu vika lite tvätt om det nu har torkat annars får jag göra det senare. Ska redigera lite bröllopsbilder också tills det är dags att bege sig till skolan.

Tjurpannan

Tänkte visa några bilder som togs när jag, J, E & A var till Tjurpannan här om dagen.

TJURPANNAN

Tjurpannan som ligger sydväst om Havstenssund saknar skyddande ytterskärgård och tillhör ett av bohuskustens mest exponerade fastlandspartier. Inomskärsfarleden stryker här tätt förbi och har i alla tider utgjort en fruktad passage bland sjöfarande.

I punktform

- Redigrar bröllopsbilder för fullt.
- Väntar på att min lektion ska börja.
- Väntar på besked om hur det blir med hajken (jag hoppas vi åker på fredagen, ser ut att bli blåsigt imorgon) jag håller alla tummar och tår jag har.
- Håller på och fryser ihjäl, lite värme tack!

Ungefär det, kommer bilder från Tjurpannan snart också.

Muffinsbak 4/10-11

Jag och Julia har bakat muffins idag (4 oktober) då Eirik fyller år imorgon. Så passade vi på att baka lite, de blev väldigt fina och goda. Lite bilder från kvällens bakning..
Hej!

Frånvarande Emma i morgon kommer det komma minst ett inlägg. Om vad jag har gjort de senaste dagarna kommer även komma ett inlägg med lite bilder från idag! Men det är i morgon nu ska jag sova, puss


RSS 2.0