31 augusti

Hej!
Är det inte helt sjukt hur fort månaderna går egentligen? Det är idag 31 augusti det innebär att det imorgon är 1 september? Är det så att vi går mot mörkare tider? jag tror nog det, det är ju knappt så att solen värmer längre :(

Jag vill ha mera sommar!!

Menmen nu får vi vänta ett helt år till, snart lägger sig väll första snön som ett täcke på marken, eller ja kankse inte snart men ja.. Inte alls långt kvar, hösten är iallafall nära och kommer närmare för vare dag som går. Men hösten kan faktiskt vara mysig.. Men jaja, imorgon är det en ny skoldag, och redan onsdag? Allt går otroligt fort, menmen jag klagar inte! Som sagt skola imorgon har lektion mellan 13:00-16:15, så hela förmiddagen ledig, eller ja jag ska plugga lite då! Men behöver inte gå upp så tidigt! Eller jag ska vara uppe till 9:50 ja lite innan det för då är det fukost som står på schemat, egentligen fm fika. Men kan lika gärna äta frukost då som att göra det mellan 7:40-8:45 är alldeles för tifigt att äta, så där vid 9:50 passar mig perfa! Så ja även imorgon! Längtar redan, haha för det finns ett bröd som är jätte gott sen gurka på det, MUMS!! :D
när vi ändå är inne på mat-talk så är det äcklig mat till middag imorgon! Isterband? och stuvad potatis men det skulle finnas frukost korv också, så man får hoppas på att den är god! Och sen stuvade potatisen är ju helt okej!
men det visar sig imorgon, jag vill iallafall ha torsdag och efterrätten där, haha då är det glass och kolasås som det bjuds på. Åhh va gott! middagen den dagen är inte heller nått roligt då är det stektströmming?

annars är det väll bara fredag kväll det är bra mat, då får vi hamburgare och tillbehör!
haha okej jag ska sluta prata mat nu, detta vart som ett litet mat inlägg men bra med sånna också ibland för att variera sig lite, men ja nu slut pratat om mat, för nu blev jag hungrig :(

Puss


Glömde berätta

Detta hände i helgen på skolan:(källa: http://www.vt.se)tycker att det är otroligt tråkigt när sånt här händer, varför händer det? Är det alkoholen som spelar en roll i detta? Eller är det något annat, jag vet inte jag var inte med och visste inte ens om det, utan vi fick veta det på måndags-mötet! Men ännu en gång, otroligt tråkigt när nått sånt här händer, blir så dålig stämmning, så jag hoppas i fortsättningen att vi inte ser sådana hära rubriker!
Sen att det drabbar någon som verkligen försöker att avstyra detta, en sådan kämpa det borde finnas flera sånna som försöker och för det första vågar stå emot och faktiskt hjälpa till!

Oj, va ingående det blev men vad bara tvungen att skriva lite också, och inte bara lägga in en bild. Nu vart det ju ett litet längre inlägg!


15 dagar!

YEAH
om 15 dagar så åker jag hem, ska fråga imorgon (eller på torsdag) om en ledighetsansökan så jag kan vara ledig 16 och 17 september! Så då åker jag hem den 15, alltså på onsdagen! Nämligen så att jag har en tandläkartid på torsdag morgon, så ja lika bra att ta den! Annars skulle vi ändra den så jag hade fått på höstlovet, men det är så långt fram, så därför gör jag såhär istället! Sedan är det skönt att vara hemma också lite :) och inte bara mellan fredag kväll och söndag efter middag, nu blir det ju faktiskt hela 4 nätter hemma.

Helgen efter åker jag också hem, men då blir det mellan fredag-söndag för då är det kopparbergsmarken, jag menar jag som älskar den så (eller inte) men ändå det är tradition så man får inte missa den, sedan måste man ju köpa marknadsgodis och strumpor..
så nu får dessa 15 dagar gå fort, tack
men helt ärligt så går dagarna här ganska så fort ändå, så ja det är ju bra.
PUSS

At my room

Hej!
jag sitter just på mitt rum, och väntar på att få gå tillbaka till skolan! Är lunch om typ 30 minuter, så ska snart gå.
Har haft håltimme mellan 11:10-12:15 så passade på att gå hem, då jag var tvungen att lägga över ett arbete på usb-minnet, så nu har jag gjort det.. Sen tänkte jag vara snäll och uppdatera med ett litet inlägg till er. Eftersom att jag slutar sent idag, eller ja jag slutar vid typ 16:00.

Förresten idag är det fint väder här, solen skiner och himmlen är blå eller ja lite halv blå. Molnen börjar sakta men säkert komma in, så ja till kvällen blir det väll antagligen regn? Skulle inte förvåna mig, tror inte det har vart uppehåll än enda dag här sen jag kom hit! Eller jo kanske 1-2? Men men det är väll bara inse att hösten är på väg..

Nej nu tillbaka till skolan, uppdaterar när jag slutat sen!
Puss

Sleeping time

Hej!
Ja precis, sov dags börjar det bli! Imorgon ska jag försöka orka upp till frukosten vi får se hur det går! Men kan säga att det är ju guld värt att det är fika vid 9:50 och då är jag hungrig så det passar perfekt! Men ska väll försöka upp imorgon, för just nu är jag sugen på frukost, haha vi får se hur det är imorgon?

Menmen, om man skulle kanske ta och läsa en stund också? Hmm eller om jag skiter i det vi ska ju läsa i typ 2 timmar imorgon!  Förresten så har jag en lång dag imorgon men går hem på min håltimme som jag har mellan 11:10-12:15 för att skriva lite på författarporträttet, det blir bra det!
Skriver mera imorgon, puss

Ny kategori

Hmm, jag har nu bestämmt mig för att starta en ny kategori som heter Gamleby folkhögskola 10/11 där alla inlägg som jag skriver härifrån kommer att hamna kan vara roligt senare att gå tillbaka och kolla vad jag skrev, hur jag upplevde det och vad som hände.

Och det blir ju lättare om alla inlägg är samlade på en plats så man inte behöver leta runt! så ja hädanefter kommer alltså alla inlägg att hamna under kategorin "Gamleby folkhögskola 10/11" fast ja som dagens outfit och sånt har ju redan sin egna kategori och när jag är hemma i ställdalen så kommer det komma under kategorin "vardags prat" som det brukar göra!
haha får hoppas inte allt blev för snurrigt och virrigt nu, men ska nog bli bra tillslut!
Puss

Halloj!

15:48

måndagen har också snart passerat i typ rekord fart! Vad har man gjort? jo hade matte B i morse sedan media till efter lunch så slutade 14:00 ich kom precis tillbaka från en liten tur med bilen. var ut till campingen eller ja till parkeringen där för att ta lite kort, kanske kan visa er lite senare ikväll! Var bilder till den dära fotouppgiften som ska in på onsdag, men har inte en aning om jag har gjort rätt, men nu får det bli som det blir! Måste dock ta två till bilder me det fixar jag imorgon eller onsdag (då jag har hela förmiddagen ledig)
Så ja det dära fixar sig.

Det är iallafall snart kvällsmat tror det skulle serveras bakadpotatis? om jag inte minns helt fel!
Men förresten när vi ändå är inne på mat, jag har sagt att skolan här har bra mat, men vad tror ni vi får på onsdag och torsdag denna vecka? Eller ni kan aldrig gissa så skriver istället vi kommer at få:
Onsdag: Isterband? men hallå, på en skola liksom! men tur för den att dme också har vanlig fruukostkorv antar jag att det är?
Torsdag: Stekt strömming, ännu mera hallå? usch!! så tur för dem igen att dem serverar vanlig fisk eller ja ajg antar att det är vanlig fisk som serveras också!
men på torsdag är det lite possitivt vi får glass med kolasås till efterrätt, det gillas! :D
men ändå? så ja typ ingen mat man längtade till denna vecka, eller typ fredag kväll, hamburgare! Men knappt det heller :(
Aja, inga sura miner för det!

skriver mera senare, puss


Godnatt?

Om man skulle kanske ta och lägga sig och sova, imorgon är det måndag och det innebär ny vecka i skolan! Men det innebär också att det serveras mat 4 ggr per dag fram tills fredag! Det är nått jag älskar! ;) Hoppas det är någon god mat under veckan, eller någon god efterrätt som man kan längta till ;) Förra veckan (eller ja denna vecka) var det ju chokladpuddingen på torsdagen! Mums va god den var! Får se vad det är för mat/efterrät denna vecka! Och kvällsmaten blir också spännande! haha okej hur roligt låter mitt liv? Väntar på att få börja skolan eller att det ska bli måndag så man får se matlistan för veckan ;)
Haha, men det är nog för att det är roligt att äta här, då det är god mat!

Men nej som sagt sova, eller ska nog läsa en stund först innan jag bludar..
Men jag skriver väll imorgon när jag kommer hem från skolan, PUSS

ÖnskeoutfitSå här vill jag gå klädd i skolan imorogn
det skulle inte vara helt fel


Äventyr

Hej!
jag har vart ute på äventyr, det vill säga jag har försökt hitta Donken i Västervik!
vilket söndags nöje (Y)

och visst ja tillslut så hittade jag på det, men var ju inte lätt. Sedan parkering ska vi ju inte tala om, hmm. Men hittade en stor parkering en bit bort så ställde bilen där och gick sedan till Donken och det gick ju lika bra det, och motion fick jag ju också. Men ja jag har alltså vart och snurrat överallt och ingenstans i Västervik, tänkte åka ut till en camping också, men orkade inte åkte halvvägs tills jag kom till en rondell och där tog jag hela vavet och åkte tillbaka igen! Men ja det var en trevlig åktur faktiskt, och mat fick jag ju också!

Tog även lite bilder vid parkeringen samt på en regnbåge när jag stannade utmed en liten väg för var bara tvungen att ta kort!

 
vid parkeringen

 
stanna intill kanten

Nu börjar klockan närma sig 19:00 så jag ska faktiskt gå in och duscha nu, hade jag tänkt!
Sen får vi se vad som händer.
Puss

Planering inför vecka 35

Måndag: Skola 8:50-14:00.. Efter skolan skulle jag behöva åka någonstans och fota lite till fotouppgiften som ska vara klar på onsdag + att jag skulle behöva skriva ett författar porträtt också! Även läsa lite i boken på kvällen.
Tisdag: Skola 8:50-16:15. Efter om jag inte fotade klart igår (måndag) så ska jag fortsätta.
Onsdag: Skola kort dag idag mellan 13:00-16:15.
Torsdag: Skola 10:10-16:15. Efter vet jag inte vad som händer, det visar sig!
Fredag: Skola sista dagen innan helgen! 10:10-15:05. På kvällen hmm, vad händer?
Lördag: Ta det lungt.
Söndag: Ta det lungt, ladda inför en ny vecka i skolan!

Västervik

Hej!
Nu ska jag åka in till Västervik, haha men vet itne om jag vågar? Men okej, jag har åkt genom Örebro, vad kan vara värre? Haha eller Linköping eller den dära rondellen som jag åkte tre varv i? Hmm okej jag kanske klarar det, eller ja jag klarar det!
Om man bara tar det lungt så blir allt bra! Men ja innan det så ska jag till Ica, hmm undrar om dem har någon uttagsautomat där? Det borde dem ha, jag får undersöka det!

Uppdate senare när jag har kommit hem och sånt!
Puss

Dagens lista - Söndag

Dagens låt: Hmm det vet jag inte! Men när jag åker in till Västervik senare så blir det rixfm.
Dagens dusch: Ikväll när jag kommer hem från Västervik.
Dagens frisyr: Uppsatt, för jag orkar inte göra nått annat.
Dagens smink: Ingenting.
Dagens kläder: Just nu pyjamas men ska när jag har skrivit klart denna lista och publicerat den dra på mig typ leggings och någonting.
Dagens händelse: Att jag ska köra i Västervik, helt själv.
Dagens planer: Västervik och käka på Donken.
Dagens vill ha: 17-19 september för då får jag åka hem!
Dagens saknad: Pappa ♥
Dagens tråkigaste: Hmm kommer inte på någonting.
Dagens måste: Läsa i min bok och skulle egentligen också behöva fota dem dära bilderna.
Dagens dricka: Ingenting än.
Dagens köp: Hmm ingenting än, men senare blire väll mat.
Dagens mat: Inte ätit något ännu men ja jag tänkte äta på Donken idag senare.
Dagens mående: Det är bra med mig.

Godmorgon

Godmorgon läsare!
haha, vad händer jo jag vaknade runt 10-tiden så då läste jag lite grann, men ja nu sitter jag här! Idag blir det att åka in till Västervik och köra lite.. Ni förstår jag övar mig att köra det är alltid bra, och samtidigt så äter jag på donken inne i Västervik! haha får man äta både pizza och donken på samma helg? haha det är illa menmen, ibland får man, men nästa helg blir det att laga mat själv här på internatet. men det tar vi nästa helg i dag blir det iallafall att äta på donken! Och bara för att fläska riktigt så tar jag antingen en marängswiss eller en paj till efterrätt! haha det gör jag rätt i tycker jag (Y)

Men som sagt så är det söndag idag, det innebär att det är skola imorogn och det vill säga en ny vecka väntar i skolan! Måste även berätta att det är inte bara att jag åker och äter utan måste försöka ta dem dära bilderna som vi fick en läxa på i digital foto, lektionen som vi har på onsdagar! men om jag inte gör det idag, så får jag åka iväg på måndag eller tisdag!

Jag tänkte slänga in dagens lista i nästa inlägg, var ju ett bra tag sedan jag gjorde det!
Puss

Movie

Hejsan!
Blev att kolla på film nere i dagrummet, här på kvällen filmen som vi kollade på heter Braveheart! Det var nog den längsta filmer jag någonsin har sett, hmm kanske inte riktigt min film smak heller. Men men hellre sitta där nere än här uppe på rummet och ha tråkigt!

Menmen, tror dem skulle kolla på en till men orkade inte vara kvar! För trött, så jag ska faktiskt snart sova!
imorogn är det söndag, hmm denna dag gick ganska så fort ändå om man tänker efter..
Men det är bra det ju fortare blir det måndag igen och desto närmare hemgång blir det så det gillas :D

Puss, jag skriver mera imorgon när jag vaknar!

Home!

Hemma igen efter att ha vart ute och kört bil i typ 3 timmar! har nog åkt på de smalaste vägarna som jag har vart med om! men jag fixade det, man blir lite stolt, haha! Men kan ju säga att hade aldrig gett mig ut på sådana här äventyr om jag inte haft en gps med mig, dock så visste jag inte vart jag skulle jag körde mest. Så ja jag har vart bland annat till Loftahammar, där var det någon marken, eller det var såhär egentligen jag skulle kolla vart en väg ledde och då kom jag och åkte mot Loftahammar och mötte hur många bilar som heslt så var tvungen att kolla vart alla kom ifrån, och jag tror nog dem kom från marknaden som var där. Tänkte faktiskt stanna och springa igenom det, men hittade ingen p-plats så jag hoppade över det! Sedan var har jag vart till 3 campingplatser ena trodde jag att jag hade åkt fel för va bara längre och längre ut och smalare och smalare väg! men kom tillslut från till Tättö camping..
Ångrar att jag inte gick ut, menmen! Jätte fint var det iallafall, men nu slog det mig hur sjutton kommer dem dit med husvagnarna?

Menmen, jag kan bjuda er på två bilder från dagen! När jag stannade på en parkeringsficka! Medans jag åkte för var tvungen att kolla på GPS:en lite grann.

(bilderna får ni sen går inte att ladda upp dem)

När jag kommit tillbaka till Gamleby så åkte jag till pizzerian och käkade pizza sedan in på Ica och handlade plastfickor? Haha skulle egentligen handla pringels, men hittade inte dem jag ville ha. Så ja!


Handlar

Nej nu tar jag bilen en sväng och kollar lite, måste kolla vart en väg leder!
och innan jag åker tillbaka hit så ska jag åka till Ica och handla, så ja vi ses när jag kommer tillbaka, hmm det var ju bara det vad man skulle äta? och vad man ska handla? Aja får väll gå på affärn ett tag för att hitta på någonting! Puss

Lång dag!

Hej
just nu är klockan 12, precis faktiskt! Men iallafall jag har redan hunnit ätit frukost, dammsugit i allrummet + plockat in disk i diskmaskinen (låt det inte bli till någon vana!!) dammsugit i mitt rum och i hallen utanför och även hunnit damma i mitt rum! Det är bra gjort!

Så vad gör man nu?
Hmm jag tänkte fortsätta städa på rummet, sen jadu? Åka till affären känns ju lite tidigt så det får jag vänta med någon timme! men skulle kunna läsa lite i min bok, som ska vara utläst om typ 2 veckor? Nu hur jag ska hinna det, så varför inte göra två flugor i en smäll? Det vill säga att jag läser boken för att jag inte har nått annat för mig + att det är även en läxa, så blir lite att jag förenar nytta med nöje? Kanske?

Jusstja, städa var det! Hörs senare!


Jag är vaken

Hej! Klockan passerade nyss 10:00 och jag är vaken men vaknade redan vid typ 8, då är det illa! Menmen, ligger just nu i sängen tänkte kolla på nått vänner avsnitt sedan ska jag fixa i ordning mig och gå ner till dagrummet och äta nån knäckemacka sen skulle jag behöva städa här på mitt rum, så ja det får antagligen bli det efter frukosten! Senare ska jag även handla + att jag ska ta en liten sväng med bilen får se vart man åker! Skulle nämligen behöva ta lite kort till foto-uppgiften som är tills på onsdag! Menmen det fixar sig!

Nu ska jag iallafall kolla på några väner avsnitt!
och en sak till jag vill hem :) för vad sjutton ska jag sysselsätta mig här med, vet ju inte äns vad jag ska laga för mat? Hmm

Puss

Sova?

Om man skulle ta och dejta kudden?
är otroligt trött, imorgon är det en ny dag med nya äventyr, haha ja eller nått i den stilen!
men ja jag uppdaterar mera imorogn typ när jag vaknar eller nått sånt, annars blir det någon gång under dagen, kika in lite då och då! Hmm förresten i morogn kväll (beroende på vad som händer) tänkte jag fixa en liten ny header + designe får hoppas jag kommer på några bra ideér! Men det visar sig, nu sova iallfall! PUSS

27 aug

Halloj, det var ett tag sedan!
haft fullt upp, eller ja har bara inte orkat skrivit nått, för har jämt kommit på det så sent, men nu så imorogn är det lördag så idag kan man vara uppe lite längre, dock så är jag otroligt trött, hur kan man vara det? Knappt gjort nått denna vecka, menmen så kan det vara! Imorogn får man iallafall sova hur länge man vill!

Men ja jag går väll upp vid 10-11, någongång! Då blir det frukost, sedan ska jag hinna med och handla + fotografera lite grann! Så ja annars får vi se vad dagen bjuder på :)

Men det var inte det jag skulle skriva i detta inlägg egentligen för jag tänkte berätta om min dag idag:
Hade egentligen sovmorgon imorse men vi skulle åka iväg med Kemin och snorkla och håva! Så ja det bar iväg i skolans två bussar ut mot kusten och ja Östersjön! Såvar så långt ut man kunde komma med en bilväg tror jag han sa! Lite coolt, och jätte fint var det där! Men iallfall vi satte oss på en klippa/stenar som låg där och hade lite teori innan han delade upp oss i två grupper den gruppen jag hamnade i fick vara ute och håva först så det var att dra på sig sådana dära roliga stövlar som är jätte långa? (nu vad dem heter) sedan ta varsin håv och ut i vattnet medans dem andra följde med "guiden" och snorkla sedan bytte vi så våran grupp snorkla och dem som redan hade snorklat håvade!
Ja att snorkla var nog det häftigaste jag har gjort det var otroligt roligt, och verkligen en upplevelse! Då man hade alla grejer eller ja sådan dära våtdräkt (eller va det heter?) sedan roliga strumpor och handskar. Men som sagt riktigt häftigt var det, och var coolt att ha sådana dära dräkter för man flöt i dem så det vara bara att ligga där man guppade med i vågorna! Härligt!

Så ja en dröm har gått i uppfyllelse, har faktiskt alltid velat snorkla! Så nu nästa steg snorkla i stora barriärrevet, here i come! ;) 


(bild från google.se)


Så ja dagen har var riktigt bra :), eller ja halva haha för när vi kom tillbaka till skolan hade vi Matte B, matte på en fredags eftermiddag är ju inte det bästa! Menmen, det är bara att kämpa!
Puss
 


2 veckor

Hejsan!
Idag 25 augusti 2010 har jar haft mitt körkort i 2 veckor, gött är det.. Man glömmer ju nästan bort att man har ett körkort och att man får faktiskt sätta sig i en bil och köra iväg när man vill!
Ville bara komma in såhär på kvällskvisten med ett litet inlägg om det ^^

och ni som håller på och tar ett körkort, keep going!
och ge ALDRIG upp, för en dag kommer det vara du som har ett körkort. och ni ska bara veta vilken frihet det är och va stolt man är över sig själv för att man har klarat det, det är otroligt och en ganska så cool känsla!
Sen när du äntligen får rosa kortet i handen blir det ännu större och det känns mer "riktigt"

haha va sugen jag blev på att ut och köra lite ^^ men ja jag ska inte gå ut nu! haha får ta det imorgon eller på fredag, blir nog antagligen på fredag! Måste handla nått att äta till helgen! :)

Sängen

Ja där sitter jag just nu med datorn, eller sitter på sängkanten!
Väntar på att klockan ska slå 20:00 för då blir det brödbak som står på schemat. det blir nog trevligt.. Men ja innan det sås ka jag blåsa håret och dra på mig några andra kläder, skriver kanske mera när jag är tillbaka på rummet. Beroende på hur mycket klockan blir!

Puss


Oj

Klockan bara springer iväg, vart ner i allrummet och kollat på film med några sen blev det lite tv:e tittande också! Så klev precis innanför dörren, så ja nu ska jag sova! Har ingen lektion förrens vid 13:00 imorgon, fast har utv.samtal 9:20.. Men lite sovmorgon får man ju!

skriver mera imorgon! Puss

Kvällsuppdate

Lite uppdate bara innan jag ska sova. Ska verkligen försöka att blogga det vill säga skriva ett inlägg innan jag går till frukosten i morgon vi får se om lågtryck eller ej. Annars så slutar jag vid 16.15 men stannar nog kvar där nere då för att det är ju kvällsmat vid 16.30 så ja vi syns nog antagligen efter det och den är slut vid 17.10. Förresten så skulle det ju vara någon aktivitet i morgon på kvällen här som 2 lärare håller i ska bli intressant att se vad den har hittat på! Men nej nu sk jag sova, vi hörs imorgon :) puss


Tummen upp, tummen ner


- Att man sover som en princessa i sängarna här på internatet!
- Att jag ska ha kemi imorgon som jag inte haft på typ 3 år? sist jag hade det var på Ljusnarsskolan (nu: Kyrkbackskolan) och då råkade det smälla så det vart märken i taket, upsi!
- Att jag inte börjar förrens vid 13:00 på onsdagar.
- Att vi får jätte god mat här, med undantag vissa dagar! Men allt kan inte vara bra jämt!


- Att det är många dagar kvar tills jag får åka hem.
- Att sommaren snart är slut :(
- Att jag saknar pappa ♥

Mitt schema

Tänkte visa er hur mitt schema ser ut (för tillfället) man vet ju inte om det ändras, men tror nog inte det.
(skriver bara mellan vilka tider vi har lektioner inte rasterna och så, + när lunchen är)

MÅNDAG (8:50-14:00)
8:50 - 9:50, Matte B
9:50 - 10:10, Info (fm fika)
10:10 - 11:10, Matte B
11:15 - 12:15, Media
12:15 - 13:00, LUNCH
13:00 - 14:00, Media


TISDAG (8:50-16:15)
8:50 - 9:50, Kemi
9:50 - 10:10, Fm fika
10:10 - 11:10, Kemi
11:15 - 12:15, Håltimme
12:15 - 13:00, LUNCH
13:00 - 14:00, Media
14:05 - 15:05, Svenska
15:15 - 16:15, Svenska


ONSDAG (13:00-16:15)
13:00 - 14:00, Digitalt foto
14:05 - 15:05, Digitalt foto
15:15 - 16:15, Digitalt foto


TORSDAG (10:10-16:15)
10:10 - 11:10, Svenska
11:15 - 12:15, Svenska
12:15 - 13:00, LUNCH
13:00 - 14:00, VO
14:05 - 15:05, Block
15:15 - 16:15, Block


FREDAG (10:10-15:05)
10:10 - 11:10, Kemi
11:15 - 12:15, Kemi
12:15 - 13:00, LUNCH
13:00 - 14:00, Matte B
14:05 - 15:05, Matte BMAT-TIDER
Frukost: 7:40-8:45
Fm fika: 9:50-10:10
Middag: 12:15-13:00
Kvällsmat: 16:30-17:10


Första riktiga skoldagen!

Hej, ja precis idag har jag haft min första riktiga skoldag här på Gamleby folkhögskola!

Har då haft Matte B på morgonen mellan 8:50-11:10 sedan från 11:15-12:15 hade vi media lunch en timme sedan fortsatte vi med media mellan 13:00-14:00, så ja jag slutade vid 14, då var jag in till administrationen (eller va det heter) för att jag hade fått fel räkning. Så hon tackade för att jag hade kommit in, sen skulle hon göra en ny.

Så ja får kanske vänta någon dag på den! Menmen..
KOmmer in med ett senare inlägg ikväll för nu skulle jag behöva plocka upp sakerna som jag hade med mig hem, så ja det får bli projektet nu, om 45 minuter är det kvällsmat! Tror det var vårrullar (Y) Och det ryktas (det stod) att det till efterätt på torsdag skulle vara chokladpudding med grädde, hur gott är inte det? :D MUMS, så nu längtar jag tills torsdag!

Puss


Gamleby

Hej!
Jag är nu framme eller ja jag har ju vart det ett tag. Men ja efter en liten felåkning och tre (3!!) varv i en och samma rondell så hittade jag tillbaka till skolan! ;) och ingen som tutat på mig och jag har inte tagit med nått jag inte ska ta med!

Men körningen gick iallafall bra förrutom det jagnämnde! Hinner inte, eller rättare sagt jag orkar inte skriva om helgen idag, för nu är jag trött! Så ja det får bli morgondagens projekt! Så kika in i morogn för att läsa om min helg! Puss

Ställdalen

Jag är hemma, det vill säga i Ställdalen!

Men bara för typ 2 timmar till, sen bär det av igen neråt mot Småland, och Gamleby..
Så ja jag kommer väll komma hem runt 20-21 ikväll, så ja det blir mer uppdate om helgen då, har tyvärr inga bilder att bjuda på men det får gå ändå. Men nej nu ska jag vänta på mamma och medans jag gör det så ska jag blåsa håret och packa lite grann..

Puss, och ses ikväll

Keys


Bara för att jag inte har något att göra så får ni se vad jag för nycklar, alla är från skolan!
man fick denna nyckelknippa när man började här. Hela 5 nycklar!!

Nummer 1: Bara en nyckelring, eller vad man ska kalla det. Det står iallafall Furan 17 på den för där bor jag.
Nummer 2: Denna nyckel går till dörren in till hallen + dörren in till mitt rum, F17.
Nummer 3: Denna nyckel går till min garderob som är i hallen utanför rummet.
Nummer 4: Denna nyckel heter A9-nyckel och går till lite allt möjligt. Bland annat in till skolan så man kommer in dit på kvällen, tror det går till idrotshallen också, sedan till nått cyckelgarage och lite sånt. Det vill säga en allti allo nyckel.
Nummer 5: Denna nyckel går in till min granne, eller ja korridorsgranne nämligen in till F18 vi bytte nyckel i början så vi inte skulle låsas ute säkrare att någon annan har sin nyckel så man inte har båda själv.
Nummer 6: Denna nyckel går till skåpet som man har nere i köket/allrummet typ som ett litet skafferi.


home sweet home

jag menar inte hem där jag sitter just nu, för detta är inte mitt hem. Det är någon typ av mellan landning!

Men iallafall, skulle ju berätta om dagen.. Vi skulle ju vandra i Gamleby idag, och japp det gjorde vi för vi hade tur med vädret (Y) It was great.. Men iallafall, först var vi till folkparken som ligger typ 5-7 minuter från skolan där rektorn pratade och lite sånt sen fick vi fika, det vill säga smörgos, saft/te/kaffe, trevligt! Sedan vid kvart i 10 om jag inte minns fel, så gick våran klass mot första stationen det var 6 stationer på vägen.. var ganska kul, dock sjukt jobbigt att gå upp för berget, men otroligt fin utsikt däruppifrån!
Dit ska jag gå någon dag och ha kameran med mig :) visar såklart bilder när jag har vart där. Troligtvis blir det under nästa vecka, och ja vi hoppas självklart på fint väder annars får det bli längre fram en dag då det är fint väder helt enkelt!

ja fortsätta berätta om dagen, när vi var färdiga med rundvandringen i Gamleby så blev det att äta hamburgare utomhus, riktigt trevligt! Och sedan vid 13 så var det bara att ta plats inne i aulan för att göra andra delen på svenska diagnosen! Efter det slutade vi, så jag tog ännu en gång en liten promenad dock bara på 20 minuter!
sedan hem igen, satte sig här och väntade på lite kvällsmat, och ja nu sitter man här igen! utanför så spöregnar det, det gör ju inte det hela bättre :/

Imorgon åker jag hem, över helgen! Puss


mörkare och mörkare

Hej!
Det blir bara mörkare och mörkare för varje gång som jag kollar ut genom fönstret! Sitter och väntar på regnet, men ja det kan gärna vänta sisodär 15 minuter innan det kommer, då jag snart ska bege mig mot matsalen för att äta lite!

Sen ska jag hem och packa, eller ja inte på en gång men ska hinna det innan jag lägger mig, så allt är klart imorgon när jag slutar så att det bara är att hoppa in i bilen och åka! Hmm rackarns regnet kunde inte vänta 15 minuter, för just nu regnar det ute! :(

Men men när jag kommer tillbaka till rummet så ska jag berätta om min dag idag! :)

18 augusti

Tjena!
Allt bra med er? Med mig är det helt okej med, eller ja mycket bättre än vad det var igår iallafall.

Skoldagen var väll sådär vi får så sjukt mycket information så det är inte sant, man orkar lyssna typ 10 minuter! Om helt onödiga grejer också? Menmen, fördriva lite tid antar jag? ;) Men var iallafall in och fixade underskrift på ett papper + en kopia på kontraktet, duktig jag är!

Hade även svenska diagnos del 1 och 2 idag, imorogn fortsätter vi med dem andra delarna! På kvällen eller ja vid kvällsmaten som är vid 16:30-17:10 var det några som skulle ut och paddla och undrade om jag och en till tjej ville med! Så ja vid halv 6 begav vi oss ner mot kanoterna och drog ut dem i ån och paddlade, var tillbaka igen vid skolan vid 19, så då bestämde vi oss för att vi skulle gå tipspromenaden vid halv 8! (det är nämligen lärare som är kvar på kvällarna de första veckorna som fixar lite roliga saker) riktigt trevligt var det! Så både paddling och tipspomenad på samma dag, + att jag även tog en liten promenad själv idag men mötte en tjej, en av dem tjejerna som jag delar med när jag var påväg tillbaka, så vi tog också en liten runda :)

Så ja fullfart idag!
Imorgon är det vandring i Gamleby som gäller + att det blir att grilla utomhus till lunch. Så ja vi hoppas på fint väder!

Nu måste jag sova så man orkar upp imorgon! PUSS

Paddla kanot!


yeah, nu blir det ut att paddla kanot!
Dem har kanoter här på skolan man får hyra!
Tror det kan bli riktigt roligt och intressant ^^


Andra dagen!

Halloj i stugorna!

Kom precis in på rummet efter en liten promenad, för att kolla läget lite! Dock åt det hållet som jag gick så var det bara asfalterad raksträcka så mindre roligt att gå på, så jag gick tillbaka efter att jag hade gått en bit på den.. Då mötte jag hallkompisen, så vi gick en sväng tillsammans, sedan tillbaka till rummen där vi nu sitter just nu ^^

Men ja om typ 40 minuter är det kvällsmat ^^ Så ja då blir det att gå till matsalen och äte lite grann! Efter det blir det en dusch! Hmm undrar va det var idag till kvällsmat? Har för mig att det var nått med pasta, mumsigt! :D
puss, skriver mera imorgon :)


Skriva av mig!

Vart ska vi börja?

Jo, jag vill hem, hem, hem! Jag vill inte sitta här känns som man är lite inlåst. Okej det finns ett uppehållsrum/kök dit man kan gå där det finns tv och lite sådant. Men ja man ska våga gå dit också.. Varför ska jag vara så jäkla blyg och feg? Jag hatar det, byggde upp det på BF programmet och vågade faktiskt mycket mera än vad jag gjorde första dagen där. Men nu med nytt ställe, nya kompisar, nya lärare, nya klasser, nya ämnen och det värsta att jag bor inte hemma jag bor tillsammans med två andra tjejer (och jag säger verkligen inte att jag har nått emot dem, för dem är verkligen hur gulliga och snälla som hälst) men det är det hära med att allt är nytt jag tycker inte om det, jag vill att allt ska vara som förrut, jag vill tillbaka till Lindeskolan, där kände man iallafall sig trygg, man kände lärarna (som för övigt är toppenbra) klassen var ritkigt bra och B-klassen lika så. Vi hade det roligt tillsammans! Och en till sak jag saknar Pernilla och Emelie otroligt mycket, så det är inte sant! Ni ska bara veta va roligt vi hade inte bara på rasterna utan även på lektionerna!

Jag saknar min klass, otroligt bra allihoppa! Om det är någon som läser detta och går på gymnasiet TA VARA PÅ DEN TIDEN! Ni kommer sakna det när ni slutar, tro mig! ja visst att ta studenten är otroligt roligt, och en av de bästa dagarna i mitt liv, men också en av de sorligaste dagarna i mitt liv. Då man splittrades från klassen som man har haft så otroligt kul med under tre år! Alla tokiga saker som vi har gjort, det är minnen för livet! Jag saknar till och med vandringen till Blankhult den som man gör när man har börjat för att lära känna varandra! och att jag saknar den är otroligt, för det var det jobbigaste ^^ Med den ryggsäcken jag hade då, kanske lite för mycket packning? Menmen jag kom ju fram och jag kom tillbaka, så egentligen så illa kanske det inte var? men iallafall..

Vad mer jo jag saknar kulturveckorna på BF, när man får spela in en film. Sjukt mycket minnen, för den veckan är verkligen toppen bra! Praktiken saknar jag också, alla söta barnen! Jag saknar helt ärligt typ allt som har med Lindeskolan att göra.

Det var , men nu är NU

Nu har jag börjat på en folkhögskola ca 32 mil hemmifrån. Jag känner inte en enda människa här men med tiden hoppas jag väll att jag lär känna någon? Det antar jag väll att jag gör, annars vet jag inte vad jag gör..

Men nej nu ska man "bo" här i 1 år, jag hoppas detta år kommer gå fort. Men kommer säkert säga när det börjar närma sig slutet "nej jag villl inte flytta härifrån jag vill vara kvar" men ja det återstår att se om jag gör, jag försöker ändå vara positiv och jag hoppas verkligen att det kommer bli ett roligt år, bara vi kommer igång med schemat och sånt. Det börjar vi med nästa vecka. Eller första steget är att få ihop ett schema kan ju säga att det är inte det lättaste, på tal om det så saknar jag scheman som är färdiga. bara som man får och sedan följer man det! Inte bestämma själv. Jag ville läsa färg&form men det krockar med digital bild så ja det sket sig ju. Så istället får jag ha Historia (om jag inte ändrar mig?) då man minst måste ha 20 timmar i veckan för att det ska räknas som helstudie! Men tror jag fick ihop det? Så hoppas det är bra nu.. Imorgon har vi en svenska diagnos, då man måste läsa svenska! jag har redan Svenska A+B och jag tänker inte läsa svenska C. Så ja det blir antagligen svenska B, men hur kul är det att läsa igen? Aja vi får se hur det blir med det! Annars då? Jo hur ska jag våga gå ner till köket och laga mat, när jag är här på helgerna? Hmm det kan man ju fundera på, det blir att lägga upp en plan på det i helgen när jag åker hem..

Det som är bra just nu, eller ja egentligen inte! Är att man får mat 4 ggr/dag, det vill säga
frukost: 7.40-8.45
fm fika: 9.50-10.15
middag: 12:15-13:00
kvällsmat: 16:30-17:10

varför det inte är bra är att jag kan inte äta frukost, alldeles för tidigt. Mår bara illa, otroligt jobbigt kan jag tala om, om jag skulle göra som jag vill så skulle jag inte äns gå till frukosten för att bara se all frukost gör mig bara mer illamående! men försöker få i mig någonting iallafall men sån tur är det ju då att man får äta igen vid 9:50.

Men när jag ändå är igång och pratar kan jag ta dagen idag också.. Vi skulle då idag skulle vi rita vårt drömhus sedan skriva lite om det, jag ritade ett vanligt rött hus med två våningar och en stor björk bredvid. Men hallå är det mitt drömhus? Nej det är det inte, mitt drömhus har pool, altan, jacuzzi, och allt möjligt! Men ja det kan jag inte rita, så ja det fick bli som det blev!

Imorgon är det svenska diagnos som gäller + lite mer info! Allt bara snurrar i huvudet just nu av all info som vi har fått! Måste ge det en chans och det försöker jag göra, men inte så lätt när man har en klump i magen, av att man inte vill detta! Jo jag vill lära mig mer om kameran, för det är ett stort intresse jag har som jag brinner för! Så ja vanliga lektionerna får gärna sätta igång! Då kanske man blir och känna mera människor, sen nästa vecka var det någon aktivitet om det var typ tisdag? Hmm återstår att se!
Menmen, nu borsta tänderna sedan sängen typ?

Over and out// EMMA

32 mil!

Hej, just nu befinner jag mig 32 mil hemifrån! 32 mil från lilla Ställdalen en trygg plats där jag har vuxit upp, och nu sittet jag här i ett litet rum på ca 5x5 m. Ute skiner solen, på tal om det så är vädret otroligt konstigt!  Imorse, eller ja vid ca 6:00 så vaknade jag av att det åskade, blixtrade och regnade ute! När jag gick upp så hade det slutat men var grått och trist ute... Vid 14-tiden när jag slutade var det verkligen kolsvart ute, man kunde ha trott klockan var typ 22. Men ja, för då började det igen, men regn och inte lite regn heller!! Sedan åska och blixtrar, men lungnade ner sig för ute just nu så är det halv blå himmel och solen skiner! Vädret är bra konstigt ibland?

ni kan tillochmed få se en liten bild från min utsikt just nu:skriver mera ikväll, kika in då ;)

Sova?

Ja det får nog bli en dejt med kudden nu, börjar bli trött!
Sen ska jag ju försöka vara pigg och vaken tills kl ca 7:00 imorgon! så lika bra att jag går och lägger mig nu, har ändå inget bättre eller roligare för mig ^^

Men jag uppdaterar mera imorgon. Kankse innan fukost annars så när jag slutar vid 14-tiden! Puss

21:03

Sitter här på mitt så kallade rum som jag kommer ha i ett år framöver!
Kan säga att jag har både possitiva och negativa tankar om hur detta år kommer att bli, just nu negativa. För just nu känns det bara som att folkhögskola verkligen inte är min grej! Men jag hoppas verkligen att jag snart kommer ändra den åsikten, och jag hoppas också att det kommer snart!

För just nu vill jag bara hem, jag vill inte vara här! jag ahr otroligt tråkigt just nu, så ja jag väntar på att man ska få gå och lägga sig! Som är typ om kanske en och en halv timme? kan ju säga att det känns ganska så drygt! Skulle vilja sova nu..

Men men imorgon är det en ny dag, den börjar vid typ 7-tiden ska jag försöka gå upp, för mellan 7:40-8:45 så är det frukost som gäller i matsalen! jag börjar 8:50 med information. sedan kaffe vid 9:50, efter det fotografering, sen efter det ska vi till bildsalen! 12:15 dags för lunch till kl 13:00 vid 13-14 är det ännu tid för mer information!
Slutar runt 14-tiden! Måste bara tillägga att det är riktigt skönt att bara ha ca 3 min "hem" (lägg märket till "")
så ja så ser min dag ut imorogn eller ja efter 14 får jag se vad man hittar på är ju iallafall kvällsmat vid 16:30

Första dagen...

...är avklarad!

Eller nja nästan iallafall, vid 16:30 - 17:10 så är det kvällsmat, sen vid halv 6 så är det möte i Aulan för alla som bor på internatet. Så vi får se vad det är, men tror vi ska lämna in skolkontraktet samt säkert lite info! Antar jag men jag vet inte, det återstår att se!

Men ja om en och en halv timme får vi iallafall lite kvällsmat vad nu det innebär? Hehe.

Men jag, skriver kankse lite mera senare ikväll! Ska även försöka få upp liten planering inför veckan!

Gamleby - Himmelstalunds camping!

Hej!
Sitter just nu på Himmelstalunds camping, på altanen till stugan som vi ska sova i, inatt. om vi nu kan sova där då det är säkert 30 grader och ute är det ca 20 grader! Så just nu har vi både fönster och dörr öppna, fast det klart det är ju inte mycket svalare ute och det blåser ju inte så ja så mycket vädring blir det ju faktiskt inte, men vi får se! Kankse blir madrasserna ute på altan? ;)

Iallafall vi är ju på väg ner till Gamleby där jag ska gå på folkhögskola. Vi började åka hemmifrån i en varsin bil vid halv 11 tiden i morse. Stannade på Marieberg och det och köpte lite saker! ;D Efter det begav vi oss mot Vingåker för att shoppa lite på Vingåkers factory outlet, fast ja så mycket shopping blev det inte, jo för mamma som köpte en bikini (Y) Efter det åkte vi hit, till campingen som ligger i Norrköping. Efter att ha gått runt lite på campingen, försökt att hitta ett bad utan framgång så gick vi tillbaka till stugan satte oss på altanen, sedan åkte vi in till sta´n jag körde! För att äta pizza!

Förresten så är det läskigt att köra i Norrköping med alla dessa spårvagnar och spåren till dem, och alla miljoner rondeller!! Och vissa är hur konstigt upplagda som helst, men ja ja. Vi tog oss till en parkering där vi parkerade sedan gick vi till en pizzeria som vi såg innan när vi snurrade i stan! Sedan tillbaka till bilen för att pka hem till campingen! Och när vi kommer hit så är såklart bommarna stängda så efter att vi parkerat utanför. Kommer det en snäll man på cykel och säger att man kan ta upp grindarna att dem bara sitter med en pinne och var bara att dra ut den och lyfta upp. Så ja det tackar vi för för nu står bilen här bredvid oss, och andra bilen på andra sidan..

Men ja snart ska vi väll sova, imorgon fortsätter färden mot Gamleby, puss

Hej

Det åskar, så får stänga av datorn. Så blir inte mycket mer uppdate idag. Men imorgon åker vi ner mot Gamleby, har internet med mig så uppdate får ni när vi kommer fram till stugan!
PUSS

Hmm

Jag försöker göra lite nytta, det vill säga att jag försöker packa! Kläder är ju inte så svårt, typ klar med det. Men vad ska man ha med sig för grejjer? Jag kan inte tänka heller, för är för stressad, fråga mig inte varför jag är det, men det kanske kan bero på att jag flyttar om ca 2 dagar 30 mil hemifrån, och jag har knappt börjat packa? kan det bero på det, eller något helt annat?

Aja, idag har vi grattat bort grenarna som blev när det tog ner trädet (dock blev vi inte klara) då vi istället lastade båda bilarna fulla och åkte ut med en massa grejer till tippen. Efter det åkte vi hem, lagade lite mat eller lunch, sedan åkte jag in till Lådan för att handla (helt själv) när jag kom hem så var K&M här, så vi fikade och lite så, när dem åkte så började jag och mamma att städa, dammsuga, tvätta och vaxa volvon, så nu är den jätte fin! :D

nej men jag ska väll fortsätta med packandet, inte för att jag vet vad jag mer ska ta med mig, menmen? Har ju en hel dag på mig i morgon.

Puss

KÖRKORT

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Jag har klarat körkortet, körde upp idag. Och ja jag vart godkänd, jag är överlycklig!
Hans kommentar: "du behöver inte se så glad ut"

haha ja det var skämt, för klart som sjutton att man är glad! Ja jag har verklgen kämpat med detta, och inte gett upp visst ibland har det gått bättre och ibalnd sämre menmen. Nu äntligen har jag ett körkort jag kan åka vart som hälst, jag kan gå ut nu och köra ett varv runt kvarteret, bara för att lixom! haha och nej jag ska inte gör det, men ^^

Imorgon blir det iallafall att köra lite grann, för på lördag så åker jag och mamma neråt mot Gamleby och då åker vi i varsin bil, då blir det att köra ca 30 (!) mil. Men det ska nog gå bra, men vi åker bara ungefär hälften först ska till Vingåker också, så stannar nedanför det och hyr en stuga! Sedan vidare mot Gamleby på Söndag, man får hämta nycklarna mellan 16-20 på söndag kväll! Åh va skoj det ska bli hoppas jag! :D

nej nu ska jag sova, godnatt!


YEAH


ska även meddela att detta var nog det sista inlägget i kategorin på väg mot körkortet. För nu har jag ett körkort!
Men vem vet kanske kommer in nått inlägg någondag! :D

Semester - 2010 (del 4)

Dag 6

Idag var det lite riktgit tråkigt väder bara regnade en massa utanför fönstret, och allt var typ blött.


Så vi åkte in till Kalmar för att shoppa en massa så ja det blev en heldag på stan med shopping. Fick med mig en tröja och en jätte söt klänning. Hmm vad kan jag mera berätta om denna dag, jo kan även visa er lite bilder på Ölandsbron som jag tog natten mellan 23/24 efter att vi hade vart på familje dagen..På kvällen blev det att äta kex och ost inne i våran husvagn och efter det så blev det kortspelande.
ja det fanns inte mycket mer attsäga om den dagen.. Trevlig shopping tur var det iallafall


Dag 7
Ännu en kort dag, som vi bara har vart och shoppa. Idag fick jag med mig en adidas tröja hem som jag hittade på REAN den hade kostat 700:- men fick den för halva priset det vill säga 350:- Det är bra, riktigt bra! Himmla sköna tröjer är det iallafall, så nu har jag två sådana. Men iallafall så var det shopping sedan blev det att fika på ett fik.
Dag 8
Idag när det var någorlunda väder ute så åkte vi över Ölandsbron och sedan åkte vi hela södra udden på Öland, så blev att kolla på en massa saker, bland annat fyren, sen stannade vi och åt mat. Det var en trevlig dag på Öland, jag låter bilderna nedan tala för sig själva, för det sägs ju att "en bild säger mer än 1000 ord"

Vårt första stopp på Öland var  på en Örtagård, med blommor, örter och en massa, så ja det blev en del kort där också. Haha sprang och jagade fjärilar där också ^^
   
     

sedan stannade vi på en rastplats där det var en väldigt fin utsikt som vi var tvungna att ta kort på, 

efter att vi tagit lite kort + gått på toaletten där så åkte vi vidare neråt mot södra udden och på vägen ner hittade vi en mykrog som vi stannade och åt på, var super gott! Efter det neråt mot södra udden för att gå upp i fyren bland annat, otrolig utsikt däruppifrån! Vi såg även sälar! var lite skoj, synd bara att dem låg så långt ifrån..

    
sälar ute på stenen (världens sämsta bild)

på kvällen så käkade vi tacos, var riktigt gott. Så vi har haft en till härlig dag!


Dag 9

- kommer inte ihåg va vi gjorde, haha


Dag 10
Idag packade vi ihop alla saker eller vi hade förberett och plockade ihop nästan alla saker dagen innan så var bara att koppla på husvangen i princip och dra iväg ^^ Vi lämmnade alltså Rafshagsuddens camping och begav oss till nästa.. Måste också bara nämna vilka roliga kort dem har till duscharna så man får varm vatten det är som ett kort sen hållar man mot en grej sedan piper det och då får man varmvatten sen slutar det eftr 4 (tror jag det var) minuter sedan får man ta upp det igen. Hehe lite roligt!
första bilden ser ni kort, andra bilden är camping skylten

stannade och fikade på en jätte fin rastplats, dock så var det hur många getingar som helst så ja det var ju lite synd då, menmen. Det gick ändå, med en flugsmälla går allt! :D
 

efter att vi hade kommit fram till campingen och ställt upp oss och sånt, så blev det lite kubbspelande, eller inte så lite heller utan mycket kubb spelande. Riktigt kul vare!


på kvällen när vi satt ute såg vi typ världens äckligaste insekt någonsin, sjukt stor var den!! Hmm undrar va det kan vara?
Dagen med stort D

Hej, imorgon är det dagen med stort D!
En dag jag både har längtat till sen den 7 juli men även en dag som jag har gått och bävat (stavning?) men ja man kan inget annat göra än sitt bästa. Så är det faktiskt, och jag ska tammesjutton göra mitt allra bästa som jag aldrig någonsin har gjort någon gång i mitt liv! Må det bära eller brista, och vi hoppas på det först nämda!

Nu ska jag gå och lägga mig så man är pigg i morgon, och vaknar utvilad! Ja det blir väll ett inlägg på kvällen när jag kommer hem och ja då får ni ju antagligen läsa hur det gick. På återseende, ni kan ju hålla alla era tummar och tår som ni har ;)

Puss

02:14

Hej!
Kollade nyss klart på filmen "The last song" så otroligt bra, ska försöka lägga in en liten recension på den under dagen. kan verkligen rekommendera den iallafall!
Men ja nu är det dags att sova upp vid 9-tiden imorgon, sedan blir det golf hela dagen och övningskörning, kommer bli great :)
Puss och godnatt

En lista såhär på kvällen..

SENASTE
Dryck:
Hmm, var nog Coca-cola.
Telefonsamtalet: Kommer jag ej ihåg, eller jo det var nog till Mamma.
SMS: Rickard.
Sång du lyssnade på: Anna Bergendahl - This is my life.
Gången du grät: Några dagar sen.

HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon två gånger:
Hmm ja.
Har någon varit otrogen mot dig: Inte vad jag vet.
Varit kär?: Ja det har jag.
Förlorat någon speciell person: Ja, usch det har jag verkligen gjort <3 
Varit deprimerad:
Klart man har vart deprimerad någongång, men inte blir bättre efter ett tag.
Varit så trött att du somnat sittandes: Hmm, ja jag tror faktiskt det.

DINA TRE FAVORITFÄRGER
färg 1:
Svart
färg 2: Lila
färg 3: Röd

I ÅR HAR DU
Lärt känna en ny vän:
Japp det har jag gjort.
Fått ditt hjärta krossat: Hmm, nej inte vad jag vet.
Skrattat så att du har börjat gråta: Haha, ja det har jag.
Träffat någon som förändrat ditt liv: Hmm, nej.
Insett vilka som är dina äkta vänner: Japp!!
Fått reda på att någon har pratat om dig: Nej, eller har jag det?
Kysst en kompis: Nej.

BLANDAT
Hur många av dina msn-kompisar har du träffat:
Nästan alla!
Hur många barn vill du ha: 2 kanske?
Har du några husdjur: Nej det har jag inte.
Vill du ändra ditt namn: Nej det vill jag inte.
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Jag hade redovisning i projektarbetet i skolan, fick en chokladbit av min lärare, sedan åkte jag hem och firade tillsammans med min släkt. 
Vilken tid vaknade du idag:
Klockan är 00:37 det vill säga jag har inte gått och lagt mig ännu och därför inte hunnit vakna än ^^
Vad gjorde du igår runt midnatt: Jag läste.
Någonting som du längtar till: Onsdag ^^
Senaste gången du träffade din pappa: Min pappa träffade jag på morgonen den 8 januari för ca 7 månader sen. Då han gick bort den dagen! Pappa jag saknar dig ♥ 
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv:
Att jag får min pappa tillbaka.
Vad lyssnar du på just nu: Datorns surr och knappandet från tangenterna när jag skriver ^^
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Ja tänk för det har jag.
Vad gör dig irriterad just nu: Ingenting just nu.
Vad är ditt namn: Emma heter jag.
Singel/upptagen: Jag är singel.
Stjärntecken: Oxe.
Kille eller tjej: I´am a girl.
Grundskola: Ställbergsskola årskurs 1-3 / Ställdalensskola årskurs 4-6 (haha om jag inte minns fel)
Gymnasie: Lindeskolan, Barn- och fritidsprogrammet. Tog studenten i våras.
Högskola: Inte gått på någon.
Hårfärg: Brunt.
Långt eller kort: Varken långt eller kort, så mellan!
Längd: Hmm, tror jag är runt 168?
Vad gillar du gällande dig själv: Hmm, att jag ofta är glad?
Piercings: Ingen.
Tatueringar: Ingen.
Höger eller vänster: Höger.

DIN FÖRSTA
Operation:
Aldrig.
Piercing: Har ingen.
Tatuering: Har ingen.
Bästa vän: Sandra.
Sporten du spelade: Fotboll ^^ 
Husdjur:
Fiskar.
Vaccination du minns: Hmm inte en aning.
Konsert: Aldrig vart på någon.
Förälskelse: ;)
Alkohol du drack: Det kommer jag inte ihåg.

JUST NU
Äter du:
Inget.
Dricker du: Inget.
Är du på väg att: Sova. 
Lyssnar du på:
Inget, förrutom datorns surr och ljudet från tangenterna när jag skriver.
Väntar du på: Nja egetnligen inte så mycket.

DIN FRAMTID
Vill du ha barn:
Ja det vill jag.
Vill du gifta dig: Ja det tror jag nog att jag vill-
Karriär i åtanke: Inte den blekaste aning.

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
Läppar eller ögon:
Båda, men om man måste välja så får jag nog säga ögon-
Kramar eller pussar: Pussar.
Kortare eller längre: Längre.
Romantisk eller spontan: Romantiskt.
Snygg mage eller snygga armar: Båda? ;)
Tatueringar eller piercingar: Inget måste..
Känslig eller inte: Känslig.
Ragg eller förhållande: Förhållande.
Bråkstake eller tveksam: Hmm inget?

HAR DU NÅGONSIN
Kysst en främling:
Nej det har jag inte gjort.
Tappat glasögon eller linser: Nej det har jag inte för har varken glasögon eller linser.
Haft sex på första dejten: Nej.
Krossat någons hjärta: Jag hoppas inte det.
Har du blivit arresterad: Nej.
Dissat någon: Om det räknas att dissa någon på telefon det vill säga inte svara när dem ringer? Så har det väll hänt någongång.
Gillat din killkompis (mer än som vän): Nej.

TROR DU PÅ
Dig själv:
Jag försöker.
Mirakel: Hmm, nja.
Kärlek vid första ögonkastet: Ja det gör jag!
Himlen: Va?
Tomten: Nej ^^
Att kyssas på första dejten: Hmm ja. 
Änglar:
Ja.

SVARA ÄRLIGT
Haft mer än en pojkvän på samma gång:
Nej det har jag inte!
Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Ja, om man vill så kan man!
Vad kan du verkligen inte leva utan: Min familj och mina vänner.
Vad vet inte så många om dig?: Om jag skriver det här så vet ju fler det, så säger pass på den frågan ^^


7 månader

♥ Pappa, älskade pappa ♥

Det har idag (8 augusti) gått 7 månader sen du försvann från vår jord,
7 månader är en otroligt lång tid, speciellt utan dig.
Jag saknar dig något så otroligt mycket som inte kan beskrivas i ord, helt ärligt du ska bara veta. Ni alla ska bara veta hur mycket jag egentligen jag saknar min underbara pappa, min pappa var bäst och är det fortfarande. Bara det att han är just nu den bästa ängla pappan. Han är med mig varje dag som går, han kollar ner från ovan.
Pappa jag hoppas du är stolt, för jag är otroligt stolt för att få vara din dotter!
Jag älskar dig oerhört mycket ska du veta, och pappa jag önskar du var hos oss här.

24 mars 1950 - 8 januari 2010


Dad you are the world's best


Planering inför vecka 32

Ett tag sedan jag la upp planering inför veckan, men tänkte nu är det återigen dags för det!
för det första så är det sista veckan på sommarlovet!!


Måndag: Övningsköra en massa, sedan blir det nog en sväng till Kopparberg för att hälsa på min faster, blir trevligt! Sedan får vi se vad vi mer hittar på? Måste ringa syster och hennes kill på kvällen, INTE glömma. Skricka ett mejl till skolan!
Tisdag: Åka till Lindesberg, jag övningskör. Det blir golf spelande för hela slanten minigolf, eller ja äventyrsminigolf. Love it! Syrran och hennes kille följer med, kanske blir en sväng till den riktiga golfbanan också? Det återstår att se, några bilder ska det tas iallafall, så ja dem kommer väll ut här då!
Onsdag: Dagen med stort D, mer info senare!!
Torsdag: Hmm, ja för det första hoppas jag att jag är glad och att det går bra på Onsdagen med det jag ska göra, menmen i vilket fall som helst så blir det att packa, packa och packa lite mera!
Fredag: Packa ännu mera!!
Lördag: Vi åker nog neråt mot Gamleby, och jag hoppas på att det blir ett litet stopp på Vingåkers factory outlet kanske också vid grisarna? ;)
Söndag: ja vi är på plats på skolan, mellan 16-20 får man nycklarna så ja det blir antagligen att packa upp lite grejer och sånt :) Gå och lägga sig tidigt..

Youtube 14

Hej!

Vi var ju till Nitten från Fredag - Lördag där det blev en massa kort på änderna som vi jämt har vid Nitten och dem är typ tama och helt orädda, haha! Så ja det innebär att dem törs komma väldigt nära och alltså äta ur händerna, jag filmade lite grann när dem åt och jag håller i brödet, haha dem är tokiga ibland och jätte försiktiga ibland. Kolla bara in dessa tre video:


Mata ändernaMata ändernaMata änderna

Semester - 2010 (del 3)

DAG 3

Idag var det otroligt varmt så efter frukosten och dusch och sådant så gick vi alla ner på stranden där vi intog en bra plats och satte oss tillrätta tog ett dopp nästan på en gång då det var så varmt sedan blev det att sola medans man hörde vågorna, måsarna och allt prat! Blev att läsa lite grann men mest bara ligga ner på filten… Blev även lite fika nere på stranden och en glass som jag och M var upp till receptionen och köpte.

Så efter att vi hade legat några timmar nere på stranden så gick vi tillbaka till husvagnarna för att bege oss ut och kolla lite på en camping som dem vart på förut och sedan så var vi på lite olika platser och kollade. En camping vi var till och kollade var Gudingebadet Stock, där vi var ner till stranden men var även runt på campingen och tog oss ett varv. En väldigt fin camping faktiskt.
   
 

Efter att vi hade vart där en sväng så åkte vi till nästa camping som jag inte nu kommer ihåg vad den heter. Men den hade en jätte fin sandstrand i alla fall, med sån där fin sand som man typ ser utomlands! Härligt var det…
   
  


Efter ett besök där så åkte vi rakt ut i skogen på någon liten väg tills vi kom fram till någon båthamn och intill där låg det en massa klippor så jag var ut på detta klipp berg och tog lite kort på havet
  
 

på tillbaka vägen hem till vår camping igen så stannade vi så jag fick ta kort på en massa kossor som hade sin inhägnad precis intill vägen! Vi hade nämligen sett dem när vi åkte ut till denna båt hamn, och sa att vi skulle stanna när vi åkte hem om dem låg kvar.  Det gjorde dem ju så ja blev ett par kort på dem också…

  


DAG 4
Idag så var vi in till min skola som jag ska börja på nu i augusti, Gamleby folkhögskola. Så ja vi gick in där och fick oss en rundvandring fick se det rummet som man ska bo i, fick dock inte se där jag ska bo, men ett som ser precis likadant ut! Så det var roligt, och även se vart aulan och matsalen var. Så ja det var ju tur att vi åkte dit en sväng sen fick vi också ett tips att vi skulle åka den gamla vägen in till Västervik då den var mycket finare, och det hade hon så rätt i den var fin att åka! Så ja väl inne i Västervik kikade vi oss omkring sedan blev vi hungriga så vi tog ett matställe med uteservering (okej nästan varenda restaurang hade ju ute servering) men men, vi tog ett som såg bra ut, men var så himla mycket folk så vi fick stå och vänta en stund innan vi fick något bord, men ja gick ganska fort. Sen fick vi ett bord och vi kunde sätta oss och kolla på menyerna som vi redan hade fått när vi stod och väntade ^^ Så ja vi bestämde oss för att ta varsin pizza, och dem var verkligen supergoda. Mmm, bland de godaste pizzorna jag har ätit faktiskt!


Efter att vi hade ätit upp maten så fortsatte vi med att kolla in Västervik, hamnade på en liten marknad, så vi gick och kikade där sedan gick vi ner mot båthamnen och såg många fina och STORA båtar.
 
  


DAG 5
Idag så packade vi ihop och åkte ifrån Gamleby och begav oss till Kalmar där vi hamnade på campingen Rafshagsudden, och just den kvällen som vi kom så hade dem familjekväll, med disco för barnen, karaoke, allsång och dans och lite sådant. Var faktiskt himla trevligt. Så ja dit gick vi på kvällen. Men innan vi gick dit så tog vi oss en promenad runt campingen och lite sådant för att kolla läget lite, var även ner till badet en sväng för att kolla in stranden och vi kollade även på Ölandsbron som man kunde se i horisonten från campingen! Riktigt fint var det.

  


Semester - 2010 (del 2)

DAG 2

Vi började med att packa ihop alla grejer då vi bara stannade över natten på Småängens camping, så ja idag begav vi oss vidare mot nästa mål som då blev Gamleby. Tror campingen heter Kust Camp - Gamleby Hammarsbadet som har 160 platser, vi hamnade dock utan el då alla elplatser var slut när vi kom. Det är en 4-stjärning camping i naturskön miljö, med kuperade platser! Till badet där ifrån vi stog var det kankse 200-300 m men så himla kuperat och backigt och svängigt. Så man gick ju inte dit och sedan hem på en gång utan då vart det att ligga på stranden hela dagen! Men fanns även ett till bad inne på campingen ca 100 m från där vi bodde. Dock så var det jätte äcklig botten eller ja 2-3 meter från strandkanten så var det fin sandbotten men sedan blev det dyigt med en massa äckliga aljer!! Så där var det bara att simma och inte sätta ner fötterna ^^

Måste bara nämna servicehuset det fanns ett en bit ifrån oss kanske typ 100-200 meter bort kanske lite mera? Och det var ju som ett vanligt. Sen hade vi ett annat väldigt nära oss, där det var under all kritik. har nog aldrig vart med om något dåligare (kanske jag har, men detta kommer på topp 5, av dåliga service hus!) det var bara en "länga" med toaletter på vissa sedan dusch och fanns även kombinerat dusch/toa fanns även i ett litet hus bredvid disk/kök och där man tömmer toan och sånt, + två toaletter på baksidan! För det första så fanns det inte varmvatten där det var diskning, utan det fanns då en diskmaskin (åh lyx tänker ni, och ja det var min tanke också) men då är det ju en fördel om det funkar och att disken blev ren! Men ja det blev den ju inte, så jag fick gå upp till det andra servicehuset till köket där, och där fanns det varmvatten.


på väg till nästa camping


 

måste förklara lite på första bilden av dessa två, (har för övrigt beskärt den) jag gick i vattnet och här ser ni att jag håller på att ramla, haha satte foten i algerna eller så kan det ha vart då jag hade foppa-tofflorna på mig och fastnade naturligtvis i leran/algerna. Va lite läskigt för det sög verkligen fast!


Men nu tänkte jag visa lite olika bilder från rundvandringen på campingen
 
  
  
 På kvällen blev det även grillning i det fina vädret
 


I´am back!

Hejsan! Igår kväll drog jag till Örebro och hem till A där vi kollade på filmen V for Vendette. Riktigt bra film faktiskt, och uttycket "Remember, remember the 5th of November" om ni inte har sett den filmen så tycker jag att ni ska kolla på den! Men ja som sagt, sov ju även kvar det, så jag tog 11:46 tåget hem idag från Örebro och var alltså hemma vid ca 13-tiden!

Vid 15 så gick jag och mötte en kompis som bor en liten bit bort sedan så gick vi på en promenad det slutade med att vi var ute och gick i 2 timmar, tiden går fort när man har roligt! Det lär vi göra om :)

Annars ganska så lugn dag ^^,
Nu tänker jag skriva mer om semestert, så kika in imorgon eller senare ikväll för att kolla del 2!

PUSS

11.50 - on the train!

Och jag är på väg hem, är hemma typ 12.50. Har även kommit på att om 10 dagar så flyttar jag det så ja jag måste börja skriva vad man ska ha med sig :) hmm förresten idag så tror jag att vi ska upp en sväng till Nitten där vi ska lämna husvagnen :) men när jag kommer hem så ska jag fortsätta att skriva om semestern! Så kika in senare i kväll, så kommer det att komma några nya delar :) Puss


Hej

Fortfarand på tåget där jag nu snart har i en timme :) men men vi är just nu i frövi där jag tror att vi väntar på ett tågmöte. Eller så står vi bara stilla ^^, men det visar sig nog snart.. Förresten så är det typ klarblå himmel utanför tågfönstret :) det gillas :) hmm det var nog bara att vi stod stilla för nu lämnad vi frövi, och borde då om ca 15 minuter :) vi hörs i morgon :) puss


19.11 - sitter på tåget!

Hej, oj det var länge sen man hade den rubriken. För har inte åkt tåg sen man typ slutade skolan, haha och ja det är ju samma sak då som nu.. Men denna gång blir det två hållplatser längre det vill säga till örebro istället för linde. Vi lämnade precis Kopparberg. Så ja det 3 hållplatser kvar eller ja blir ju 4, då jag ska av där :) men skriver kanske när jag närmar mig örebro :) annars hörs vi på tåget hem :) puss


Semester - 2010 (del 1)

Hejsan, nu ska jag ta mig i kragen (hmm, hade ingen krage ^^) och skriva om våran semester, och nu även med bilder.. Som sgart har lovat hela semestern men verkligen inte orkat, men nu har jag endå inget för mig, så ja varför inte, börja kan jag ju.. Men jag kommer nog inte skriva hela semestern på samma inlägg utan blir lite uppdelat, men för att hitta alla inlägg på rad (då det kankse blir "vanliga" inlägg i mellan så gå in på kategorin Semester - 10 där kan ni följa hela semester dag-för-dag)

Vi börjar med första dagen, haha smart va?

DAG 1

Dagen började med att vi gick upp vid en 8-tiden? Haha kommer inte ihåg när vi gick upp.. Menmen, var meningen att vi skulle åka vid 12-tiden. Men av lite dröjsmål så blev vi inte klara förrens vid halv 1, så ja då åkte vi istället, men det gick ju bra det också!
här slänger vi in en första bilden som jag tog, det är när vi är på väg


efter att vi hade åkt förbi Örebro så stannade vi och fika på sickelsta rastplats, som blivit utsedd till länets bästa/finaste rastplats tre år, om jag inte har helt fel!


och efter det fortsatte vi att åka och vi kom fram till småängens camping, som ligger utanför finnerödja? Om jag inte minns helt fel ^^ så ja vi bjuder på lite bilder därifrån:
   
 
och ja jusstja vi stog en bit bort från campingen på en stor klöveräng intill campingen, som typ extra platser. Var typ 10 extra platser med el för mitt på åkern stog det ett elskåp, som ses i en bild ovan. Ja blomman från bilden ovan, är då en av alla 1000-tals klöverblommor på ängen.

sedan även lite bilder från rundvandringen på campinge, som är standard när man kommer till en ny camping.
  
 

Home again!

Hejsan, jag befinner mig just nu på hemma-plan det vill säga i Ställdalen!
Vi åkte hem en dag tidigare, men vi har iallafall vart ute i två veckor, precis idag. Men det var skönt att komma hem, för har vissa saker att fixa här hemma innan jag drar iväg i mitten av augusti.

Men ja vi är hemma igen, och jag lovar det kommer snart bilder från hela semester. För jag har vart riktig usel med den biten när vi har vart, ska jag skylla på internet? Ja ibland så, men ibland har jag haft internet som, har funkat toppen bra. Så ja det kan jag nog egentligen inte skylla på.. Så ja det är nog det att jag har inte orkat, men ska ta någondag här framöver, hmm typ onsdag!Vi får se, bilder kommer iallafall! :D

Men nu ska jag sova, PUSS

RSS 2.0