GOTT NYTT ÅR

 

God Jul

jag tänkte önska er en riktigt god jul och jag hoppas ni har haft en underbar dag och att ni får en fortsatt trevlig dag och mysiga mellandagar!
 
 
 
 

4:e advent

 
När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

Skriva, skriva, skriva

Hej!
Håller på och skriver det sista på min VFU-rapport som ska vara inne i morgon senast 23:59! Men jag är på sluttampen och ja det är väll tur det i och för sig när den ska vara inlämnad imorgon.
 
Annars är det mindre än en vecka kvar till Julafton 6 dagar kvar, Ska bli så himla mysigt, längtar som bara den. Det jag ser framemot nu är att lämna in tentan imorgon så att jag kan börja julbaka, det ska bakas bland annat knäck sen får vi se vad det blir mer.
 
Nje återgår till skrivandet, vi hörs. Puss

I Kopparberg

Hej!
Just nu sitter jag i Kopparberg hos mamma, kom hit idag och kommer stanna till efter jul. Mysigt att vara hemma igen hos mamma och träffa alla nära och kära. 
Dock håller ju plugget på ett tag till innan jag får ta riktigt jullov, på fredag då tar jag lite julledigt för då ska VFU-rapporten in. Då ska jag bara njuta och inte öppna en ända bok!
 
Annars får vi se vad dagarna här hemma har att erbjuda imorgon vet jag i alla fall att jag ska till tandläkaren sen fyller faktiskt mamma år i morgon så jag tänkte baka lite samt plugga.
 
Vi hörs puss

3:e advent

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr

Lucia

13 december idag vilket innebär att det idag är Lucia
 
ENligt lucia sången, Lusse lelle, Lusse lelle elva nätter före jul. Det vill säga bara 1a dagar kvar till jul snart går vi ner på ensiffrigt. Det är sjukt vad tiden går fort, var det inte nyss 1 december?
Längtar mer och mer till julen för varje dag, tycker det är en väldigt mysig högtid. Dock tycker jag det borde komma snö snart så man får vakna till ett vinterklätt landskap. 
 
Trevlig Lucia på er alla!
 

Gävlebocken

Eftersom jag bor i Gävle måste jag ju skriva om Gävlebocken!
 
Denna bock har jag förstått är väldigt känd inte bara i Gävle utan även i övriga Sverige samt faktiskt i andra länder. Sedan 1966 har de satt upp denna stora bock gjord av halm och många gånger under dessa år har den tyvärr brunnit ner. HÄR kan ni gå in och läsa om bockens historia när brändes den ner och när stod den kvar?
 
Jag och Mattias gick förbi bocken idag, den är faktiskt väldigt häftig och otroligt stor. Vi får hoppas att årets bock får stå kvar ett bra tag till! Tycker det är en fin tradition att bygga denna bock!
 

Regn och ännu mera regn...

Ja här i Gävle så regnar det och är +4 grader ute. Vi börjar snart närma oss mitten på december vart är snön? Nu tycker jag det börjar bli riktigt drygt jag vill ha snö nu helst igår. Det blir ljusare ute nu är det bara grått och kallt och ruskigt. Ge mig ett vinterklätt landskap med snöhögar och snö på granarna.
 
Vad tror ni blir det snö till jul eller får vi uppleva ännu en grön jul som förra året (i alla fall där jag var, där var det grönt). Julkänsla har jag inte det minsta tyvärr eller lite men jag hoppas det kommer mer, kommer nog kanske när man börjar baka lite och man tar fram granen.
 
Om mindre än en vecka åker jag till Kopparberg och spenderar min jul där med nära och kära. Om en vecka sitter jag i Kopparberg kanske skriver jag ett blogg inlägg då också vem vet, har ju gått bra ett par dagar med lite uppdatering :D
 
Nu ska jag återgå till min VFU-rapport. Puss

2:a advent

 
När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär
 

Jul och nyårs klänning

Hej!
Skrev ju igår att jag skulle till Valbo köpcentrum och kika på lite julklappar hittade inga julklappar (beställde dem på internet istället) dock hittade jag en klänning som jag ska ha på julafton samt nyår.
 
jag hittade den på gina tricot och den kostade 199:- jag är väldigt nöjd. Nu är det bara vänta på att det ska bli julafton, så jag kan använda den!
 
 
 

Vinter eller sommar?

Jag måste säga prata (läs: skriva) om årets julkalender.
 
Ska dem inte vara sådär härligt juliga med granar, snö och bara allmänt julmysiga? Det tycker jag i alla fall man ska längta till julen och räkna ner för varje avsnitt som går...
 
Årets julkalender Piratskattens hemlighet som utspelar sig på Orkidekusten där de springer runt i klänning och t-shirt och badar i havet och solen lyser på stranden. NEJ, jag får inte något julstämning överhuvudtaget känns mer som jag kollar på sommarlovsmorgon och det är mitt i sommaren. Det är det inte, vi i början på december och bara 18 dagar från julafton. Jag har hört/läst att den ska vara inspelad i Kroatien, vad hände med Sverige (dock har vi inge snö här heller men i alla fall). Jag vill ha en julkalender som är "julig" inte en som får mig att längta till sommaren.
 
Dock tycker jag den är bra men kanske inte som julkalender, kommer nog end följa den kan ju hoppas att den blir lite mer "julig" ju längre tiden går och ju närmare jul vi kommer!
 
 
 
 
 
 

19 dagar kvar

Hej!
Tidens springer iväg och snart är julen här dock får vi se om det blir med eller utan snö? Som de ser ut nu ser det väldigt mörkt att det ska komma någon snö så att vi får ett vinterlandskap!
 
Ska snart åka till Valbo köpcentrum där Mattias ska klippa sig och jag ska kika på lite julklappar och kanske några nya kläder till jul/nyår. V får se vad jag hittar, ha det bra puss

RSS 2.0