Juldagen

Hejhej!
Julafton är över för detta år och snart även juldagen, julafton firades igår tillsammans med mina systrar Lena och Anna + annas barn Ted. Mormor och moster Pernilla var också med oss, sen också såklart mamma och Peter. Det var en mysig jul med god mat, kalle anka tittande och julklappsutdelning och såklart öppning av julklappar. Tänkte ta kort på mina julklappar i morgon och visa här på bloggen.
 
Det var en bra dag, men det blev lite jobbigt på kvällen när jag skulle sova och tårarna började komma. De rann ner för mina kinder och de blev bara fler och flera, pappa jag saknar dig otroligt mycket jag vill att du ska vara med oss här på jorden. Du och jag var ju inte klara vi hade mycket kvar att göra tillsammans, vi ska ju klä julgranen tillsammans dagen innan. Nu får jag klä den själv, men det vill jag ju inte jag vill att du och jag ska göra det som vi alltid har gjort. Jag önskar du var med oss här nere men pappa när vi ses på andra sidan så ska vi klä julgranen tillsammans och vi ska fira jul tillsammans precis som förr.
 
Puss

God jul

Jag önskar er alla en riktigt god jul
 

Dan före dopparedan

Imorgon är det dags igen för Julafton, ett helt år har gått sedan sist. Nu står granen där igen och julklapparna ligger och väntar under granen på att få bli öppnade. Julpyntet är utspritt i huset och maten förbereds inför morgon dagen när alla ska äta. En högtid som man ska umgås med nära och kära och bara ha det mysigt. Att kolla på Kalle Anka klockan 15:00 som man ALLTID gör varje år. Alla år som man sitter och sjunger med i låten "Vi ska sy och vi ska klippa, vi ska göra, ska vi tippa. För den stora galakvällen. Så ska vi sy modellen"
 
Åh, va jag älskar julen! Dock saknar jag min underbara pappa som jag vill ska vara med oss här nere på jorden. Pappa jag älskar dig mest av allt i hela världenoch jag saknar dig så ♥

Fjärde advent

När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran
Och alla barnen räknar var dag till doppare dán.
 

Sammanfattning av 2012, juli - september

Del 3 av 4 på min sammanfattning av detta år!

 

Juli

Det blev inte mycket uppdatering under juli månad.

Mellan 23-27 juli var jag, mamma och mormor ute på en liten husvagns semester där vi bland annat besökte underbara Grebbestad. En mycket trevlig trip.

 

Augusti

Samma under denna månad inte så mycket uppdatering.

11 augusti hade jag haft mitt körkort i 2 år det betyder att min prövotid var slut. Åh, kommer ihåg dagen för två år sedan då jag fick ett godkänt på uppkörningen, så lycklig!

24 augusti åkte jag och mamma ca 50 mil uppåt i landet till Undersåker där mitt nya hem för ca ett år skulle vara. Det var dags igen, ny skola, nya vänner, ny plats och framförallt nya äventyr!

 

September

Anpassade mig till Jämtland och trivdes (och trivs) väldigt bra. Blev inte så mycket uppdatering de första veckorna då jag inte fixade internet.

Vi var ute på våran första långtur som varade från måndag-fredag med destination Sörbotten intill Ottfjället. En härlig vecka, men vandring på Ottfjället, eldning av sly och bara mest ta det lungt. Det var även här den omtalade FOF-ruschen tog sin början.Alla gånger man kollat på utsikten från huset, man kunde inte riktigt vänja sig. Nu är det dock vanligt att se underbara utsikter när man bor här uppe.Vi hade en hållbarhets dag där de städades och fixades i alla hörn och vråer på skolan och på skolgården. På kvällen bjöds det på tacobuffe och vi sjöng sången:
Hålland i mitt hjärta
låt mig besjunga dig nu
Åldrar i ungdomlig grönska
i landet av fjäll finns du
av byar jag känner i världen 
är du den by som fått allt
av indalens kärlek till Storsjön
en blandning av fors och fall.

Nästa femdagars tur vi hade blev jag sjuk eller hade urinvägsinfektion så var hemma, otroligt tomt och ensamt här på skolan. Sysselsatte mig med att, städa, tvätta, kolla på tv och spela harpan...

Vi paddlade kanot/kajak en dag och jag blev så irriterad då de knappt var någon säkerhet med det hela. Vi paddlade motströms upp för Indalsälven, inte det smartaste kanske att börja med, menmen.

Tände ett ljus för min underbara pappa!


En dag i slutet av september hoppade vi (jag, Ma och Bj) över frukosten i skolan och gjorde våran egen pannkaksfrukost, vardagslyx kallas det!

Åre Höstmarknad där det gick åt en hel del pengar, köpte skidor, pjäxor och ett par Lundhagsbyxor.
  


Tredje advent

När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr
Och bakar kakor och har ett stort bestyr

Glömde skriva

Haha, glömde skriva när jag gick upp...
 
Har i alla fall hunnit med att åka till Undersåker och tagit en bild till mitt onsdagsprojekt och handlade lite också. Annars har jag inte gjort så jätte mycket, plockade upp lite kläder från mitt golv tänkte snart vika kläderna jag tvättade häromdagen. Så det har jag gjort min lediga fredag ;)
Klockan är ca 16:20 får se vad som händer ikväll, kanske en film? Eller bara ta det lungt, upp i tid imorgon så man orkar upp då vi ska äta frukost i Åre sedan Julmarknad.

Godnatt

Med frukost i magen och -23 grader ute kryper jag ner under täcket igen. Jag är ju nämligen ledig idag då engelskan är klar så man blev ledig idag om man hade lämnat in allt. Det tackar vi för. Det är ju det att jag är ju inte så trött längre när jag varit uppe i typ en timme. Men men vila kan man göra :) Skriver mera senare och när jag har vaknat igen. Puss

Sammanfattning av 2012, april - juni!

Del 2 av 4 på min sammanfattning av detta år!

 

April

Blev att gå en hel del på slackline under näst sista månaden i skolan, så otroligt roligt.

Dagen jag trodde att någon hade tagit mina vita converse skor, jag var så förbannad.

Den dagen jag skulle gå ut från rummet och jag bredvid min dörr och alla andra dörrar hittar en godispåse som någon ställt där, gjorde min dag lite bättre faktiskt!

Mamma kom och häslade på mig över helgen då de var öppet hus på skolan, mycket trevligt och våran "utställning" var så fin. Vi hade satt upp ett tält i ett klassrum och burit dit en massa saker som presenterade i vad vi hade gjort under året.


Vi gjorde en tur utan lärare och bara 7 personer varav 4 av de hade planerat turen, vi gick till Tresticklans nationalpark där vi sov på svenska sidan ungefär 10 meter från gränsen mellan Sverige/Norge. Mycket bra tur i alla fall och vi kan faktiskt säga att vi gick till Norge.
  

21 maj tog jag tag i det hära med mitt hår jag gick ner och bokade en tid för klippning. Sagt och gjort tid bokad och ja två dagar senare satt jag där i frisör stolen och klippte håret det blev lugg.


En dag i slutet av april fick jag veta att jag kommer få behörighet i matte B, nöjd tjej.

Vi hade även i april en underbar skoldag där Spa och hälsa klassen hade ordnat en hälsodag vilket innebar att de var fyra olika grupper man skulle gå runt till. Varav nere i deras egna klassrum var det så lungt och harmoniskt där fick vi göra ansiktsmask på varandra samt äta frukt och godis och bara ha det allmänt mysigt hela dagen, bästa dagen!
 

Maj

Maj började bra, vi fick veta att vi skulle åka på Donalda-turen som de pratades om när vi började i Grebbestad, den blev ju då iställd pga dåligt väder, men nu så var det dags. Vi bestämde i klassen att vi skulle klättra i Smögen dagen innan Donalda-turen.

Kvällen den 2 maj var det dags för grillkväll med lekar och sådant, en jätte bra kväll full med skratt och glädje!

Klättringen i Smögen var underbar, åh va jag älskar att klättra. Vi var precis vid havet, det var klarblå himmel och jätte skönt ute. Det resulterade i att jag brände mig i pannan men det var de värt ;)
Två lite roliga saker som hände under dagen var:
Nummer 1: När vi åkte frågade P det sista han sa, har vi med alla grejer och vi ba ja det har vi sen åkte vi kom fram till parkeringen och packade ut alla saker. Det var då jag började fundera hmm vart är selena och vart är hjälmarna? Ja de står kvar nere i bunkern, så det var bara för två killar från klassen och åka tillbaka till skolan och hämta sakerna blev även att de tog med lite skor som inte heller hade kommit med.
Nummer 2: När vi var på väg tillbaka till bilen gick jag, D och B samtidigt jag hade en sjukväska (som vi typ alltid har med oss) och väska, D bar på en brasse stol och B hade sin väska och lite så samt en vatten dunk med vatten i. Vi tog en liten snabbare väg och jag gick upp först sedan D och sedan B när D hade kommit över kanten tog hon emot vatten dunken och säger "oj, va tung de var" B kommer också upp då jag säger "ni kan ju hälla ut vattnet så slipper ni släpa med det för vi är ju påväg tillbaka" HAHAHAHA så ja då hällde de ut vattnet och dunken blev mycket lättare. Sen var det bara att gå till bilen med lite mer packning då vi fick varsitt rep också..

 

Jag fyllde år, och då var det även öppet hus på skolan (5 maj var den riktiga folkhögskoledagen, vi hade ju vårat öppethus lite tidigare) men nu var det ett mini öppet hus och det bjöds på fika perfekt när det var min födelsedag och allt! Hade en jätte fin födelsedag den började med att jag fick frukost med hembakade scones av julia och ett paket och blommor som hon hade plockat och muffins. Senare på kvällen gick jag, J och E ner till Hertigen och åt mat super mysigt och trevligt. Och de bjöd även på glass som vi alla tre delade på, super gott.

 

Ångesten jag fick av att bara ta ner mina gardiner på rummet då de skolan skulle tvätta de, så tomt. Jag vill inte lämna Grebbestad, Grebbestad var ju mitt hem.

Haha den lördagen sista helgen i skolan då det blev lite för mycket alkohol för min del, haha men jag hade det roligt. Dock mådde jag ju inte bra dagen efter och inte mitt ansikte heller ;)

Det började gå mot ett slut på tiden i Grebbestad jag packade i ca 10 timmar för att få in allting i bilen. Det var hemskt att lämna jag ville ju bo kvar i mitt rum inte flytta hemmåt. Åh va jag saknar Grebbestad, det var ett underbart år som jag aldrig kommer glömma!

Juni

Var i början av juni ute och cyklade i alla fall två vändor varav ena på en mil lite stolt. Dock blev det inte så långvarigt ;)


Blev stoppad av polisen för första gången, det var en civilpolis som vinkade in mig på en busshållsplats och berättade att jag hade en trasig lampa. Åh tack va snällt för det hade jag ju inte kunnat lista ut själv, lite vettigare saker finns det väll att anmärka på, sätt en fartkamera istället och kolla om folk kör för fort eller kolla körkortet och ta alkotest fick inte ens visa mitt körkort ju ;)

Ännu en midsommar firades uppe i Nitten med trevligt folk, alltid lika roligt!


Så ser dagarna ut...

..fram tills jullovet (19 december) när det är dags för hemgång!
 
Fredag: Jag är ledig, hmm så vad ska jag göra en ledig dag? Bara ta det lungt tror jag, på kvällen blir det BK mys hoppas jag, tänkte ha lite möte och baka pepparkakor eller pepparkakshus vi har pratat om att göra BK som pepparkakshus!
Lördag: In till Åre tillsammans med Älskling, Jo och Je och äta frukost på Åre bageri sedan gå på julmarknaden.
Söndag: Ska börja packa lite smått så jag är helt klar på onsdag. Annars bara lada för sista veckan i skolan.
Måndag: Mamma fyller år ♥ Skidor på förmiddagen typ runt skolan, sedan eftermiddagen blir det internatstäd + en sväng till Järpen.
Tisdag: Julpyssel, sen på kvällen är det dags för julfest!
Onsdag: Sista dagen i skolan mysa med klassen på förmiddagen sedan är det jullunch. Efter det åker jag hemmåt. Så hoppas (eller jag SKA) sitta i bilen innan klockan 13:00 då är jag hemma typ vid 21-22 på kvällen.
 
 

Turskidåkning

I måndags var vi ute och åkte tur skidor. Blev lite strul med mina pjäxor men de löste och jag har nu bytt mina också så de passar. Tänkte visa lite bilder också skriver ju från mobilen de finns ju numera en app till android :) Eftersom jag har tagit bilder med mobilen så passar det ju bra :)

Magiskt datum?

Hej det är ju den 12/12-12 idag (måste bara publicera detta inlägg klockan 12:12 också) är detta ett magiskt datum? Vi får inte detta med lika siffror förrenst om 89 år igen. Så ja kanske mer är ett speciellt datum än ett magiskt.

Andra advent

När andra ljuset brinner är snart Lucia här
hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär

Sammanfattning av 2012, januari - mars!

Del 1 av 4 på min sammanfattning av detta år!


Januari

8 januari så var det två år sedan pappa gick bort. Tiden har gått så fort och jag önksar du hade varit med oss här nere på jorden, du försvann alldeles för tidigt och du hade mycket kvara att se och uppleva. Jag är otroligt glad för de åren jag fick tillsammans med dig älskade pappa men jag saknar dig otroligt mycket och vill bara att du ska vara här jag vill kunna prata med dig jag vill kunna ringa dig och jag vill kunna krama dig och säga hur mycket jag älskar dig.

Var med P, G och tre killar och testade långfärdsskridskor för första gången. Trevligt var det dock lite svårt.

En dag i slutet av januari stog det en massa spotlights och kablar huller om buller och massa människor var i vårat bibliotek och på jackorna de bar stod det Camilla Läckberg jajjamensan filminspelning på skolan de använde tydligen vårat bibliotek för att spela in scener till filmen. Nu väntar jag med spänning på filmen!


Februari

Februari började bra med en lite lyxigare frukost än vanligt, det fanns nämligen lax också. Det gjorde min dag litte bättre än va den redan var.

7 februari var det exakt 100 dagar kvar på Grebbestads folkhögskola (som för övrigt gick alldeles för fort)

Vi hade plurrövning i skolan en torsdag, det var jag och tre andra i klassen som vågade sig på det. Det var faktiskt ganska kul, så jag är nöjd att jag gjorde det.

En dag i mitten av februari åkte vi till Sannäs där havet kommer in (eller va man ska säga) i alla fall så fiskade vi sill och hade det allmänt bra i strålande sol och klarblå himmel.


Mars

Vi började mars månad med att åka till havetshus och sedan ett besök vid jätteklyftan. Trevlig skoldag med klassen!
 

2 mars drog klassen mot Norge för att spendera en vecka i Rauland där skidor både på längd och utför skulle åkas. Underbar vecka och längtar tillbaka otroligt mycket!!
 


Vi hade miljödag på skolan som bestod i tre olika grupper med olika workshops, bra dag!

Alla dagar vi har klättrat helt underbart, älskar klättring!

Göteborgsresan, när hela skolan åkte till Göteborg för en heldag där. Man skulle göra något med klassen eller ja några av oss gick till Universeum sedan satte vi oss i Näckrosparken (tror jag det hette) och bara njöt av solen tills killarna kom och de hade med sig en nyinköpt slackline! Så sjukt kul!
  

24 marr min älskade pappa skulle ha fyllt 62 år idag! Älskar dig och saknar dig otroligt mycket.


Vårtecken i rabatten, jag och Julia kröp runt eller ja nästan kröp i rabatterna runt skolan och fångade vårtecken på bild.
  
  


Skola imorgon

Jaha, då kör vi på skola imorgon efter att ha varit lediga idag (komplediga) så går vi ut stenhårt och kör typ 2 timmar i skolan eller ja typ 1,5 och då är de redovisningar vi ska lyssna på. Folkhögskolelivet är hårt ;) Sedan på eftermiddagen har vi eget arbete!
 
Torsdag och fredag har vi friståendekurser och då har jag ju engelska. På torsdag kl 13 är det också information om de två sista perioderna som är efter jullovet. Så blir kort dag på engelskan på torsdag då vi brukar ha lektion mellan 9-14 nu blir ju dock sista timmen borta då vi ska vara i Aulan då. Tror det blir att välja i period 3 (direkt efter jullovet) Snö och sista perioden vet jag inte riktigt va det blir ännu. Så det återsår att se.
 
Nej dags för sängen, men innan jag lägger mig ner och bludar ska jag läsa igenom redovisningen jag har tills imorogn.
 
Puss och godnatt!

Första advent

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent

Nedräkningen börjar

Första december idag, och nedräkningen fram till julafton har börjat..

Tänkte att jag under december månad ska sammanfatta året som har gått med (lika bra att börja nu annars kommer det inte bli av) så det kommer att bli 4 inlägg där jag skriver om 3 månader i taget. Så oktober-december kommer nog komma i början av januari då december precis har börjat. Men de första tre ska jag föröska lägga upp under december ska föröska hinna att lägga upp de första redan i morgon annars under veckan.

Ska nu eller ja om en stund åka in till Järpen och kolla på Exodus julspel som de ska ha. På återseende. Puss

RSS 2.0