Härligt

Hej
Nu kan vi bocka av ännu en klar uppgift som nu är inskickad! Ootroligt skönt, "sommarlovet" börjar närma sig. Dock ska min sommar spenderas på Ica men de betyder även pengar så jag är nöjd!

Tillbaka till plugget som sagt en till uppgift inskickad samt ett seminarium avklarat bara ta tag i nästa grej. Alltid är det något men tänkte försöka vara lite effektiv imorgon, torsdag och fredag så jag kan ta det lungt i helgen då mamma och Peter kommer hit! Sen på tisdag nästa vecka fyller jag ju år också firar min födelsedag med att gå i skolan där vi ska ha två föreläsningar en om fåglar och en om småkryp tror jag det var. Nej dags att sova så man kommer upp i tid i morgon.


Blommor

Tog en promenad här om dagen och fann en massa härliga blommor längst vägen. Därför tänkte jag nu visa er dem och dela med mig av lite vår och färger!
 
 
 
 
 
 

Tomatplantor

Hej!
Jag måste skriva ett inlägg om detta, vi har i skolan en uppgift inom biologin där vi ska sätta frön som vi har i vårat skafferi/kylskåp/krydhylla. Jag har då bland annat sått tomater, pärltomater det vill säga körsbärstomater. Det häftigaste är att jag skivade dem och la ner dem i jord. Efter ca 1 vecka har de vuxit så fruktansvärt mycket, jäklar va de gror. Jag sådde 4 skivor och just nu ser den ut som ni ser på bilden nedan. Jag har nu dock planterat om dem och delat dem men som ni ser nedan så såg de ut innan jag delade på dem.
 
Vi hoppas att de senare blir tomater på dem så man kan provsmaka, uppdatering kommer om de blir så! Spännande, har även sått chilifrån, gula ärtor samt paprikakärnor som också har grott. Har även sått äppelfrön men dessa har inte grott än men kanske kommer de också. 
 
 

Hejhej

Lördag kväll som snart över går i lördag natt när klockan snart passerar 00:00. Ska snart sova tänkte jag/vi, för imorgon är det dags för IKEA brunch och den börjar vid 9:30 så vill man vara där lite innan ska bli smarrigt! Efter det så blir det hem och göra någon nytta av dagen som till exempel plugga lite av varje finns ju lite att välja på så det är bara att börja! Samt så ska vi nog hinna med och städa bilen om vi inte gör det på måndag vi får se vad vi hinner med. Ska bli fint båda dagarna i alla fall som vädret visar just nu. 

Förresten på tisdag blir det nog cykeln till skolan igen, dock får vi se kanske blir bil tillsammans med en kompis måste prata med henne. För min bil åker ner till Stockholm, dit Mattias ska för ett möte inför hans sommarjobb. Så vi får se om de blir cykel eller bil vi hoppas docl på de sistnämnda men om det inte skulle bli så, så har de i alla fall lovat fint väder även på tisdag! Efter en heldag i skolan på tisdag är jag "ledig" fram till tisdagen efter om jag inte missminner mig. Men som sagt högskolestudier så finns det inget som heter ledig utan det blir en passa plugg faktiskt som ska fixas under den veckan eller redan under denna vecka helst! Som sagt en sak i taget så löser sig allt! Men som sagt dags att sova snart ska dock kolla på ett avsnitt av Marry me tillsammans med älskling innan  vi ska sova.

Bjuder på en bild jag tog i veckan i soolan efter att jag hade haft fysikprovet, som för övrigt  är jag är inne på det kändes hyffsat! Bara hålla tummarna att jag har klarat det.


Cyklade till skolan

Hej!
Ja, som rubriken lyder cyklade jag till skolan i morse så idag blev de 8 km på cykel = nöjd tjej! Det är nämligen så att vi skulle byta däck på bilen igår som gick allt annat än bra! Gängpaj på hjulbulten så vi fick åka till biltema med ett sommardäck samt 3 vinterdäck där ena däcket hade 3/4 hjulbultar. Haha och de andra tre vinterdäcken sitter fortfarande på då vi inte får bort dem. Så ja bilen står på parkeringen med ett sommardäck och tre vinterdäck dock alla med 4 hjulbultar! Har bokat tid imorgon kl 8 här i Sätra för att få hjälp med att byta de tre återstående däcken! Så då är det deras bekymmer att få bort vinterdäcken och jag kan en halvtimme efter jag lämnat vilen hämta den med 4 sommardäck som vi förövrigt köpte igår begagnade här i Gävle! Haha måate ju bli första gången de får in en bil där endast 3 däck måste bytas.


Tänkte visa en bild från när jag cyklade hem från skolan, stannade och tog kort på en vitsiopa!

Ha det så bra, för nu är det dags att sova. Puss.

Fysikprov

Hej!
Nu på morgonen är det bara plugg som gäller om ca 3,5 timme är det dags för fysikprov. Hur ska det gå? Det är den stora frågan men vi hoppas såklart att det går bra, ska göra mitt bäata och mitt yttersta för att de ska gå vägen. Detta är ju skriftligt till skillnad från proven vi haft i kemi och teknik där de har varit svarsalternativ samt att man fått veta på en gång när man skickade in det om de var godkänt eller ej. Så kommer det inte vara denna gång så då lär man gå och vara orolig och fundera om man klarat det eller ej. Hoppas dock han rättar snabbt så man får resultat snabbt så man kan förhoppningsvis släppa den delen och ägna sig helt åt biologin som startar samt de sista momentet i kursen! Nej tillbaka till fysik och plugga, jag önskar alla en bra dag :)

Hej från mobilen

Hej!
Har nu laddat ner appen till blogg.se så nu kan jag blogga även från mobilen. Vilket är kanon snabbt och smidigt om man vill skriva något :)
 
Tänkte visa en bild från dagen som även ska användas i en uppgift i skolan där vi ska välja en plats i naturen och följa utvecklingen under några veckor.
 
 

Tentan är klar

Hej!
Idag hade vi ännu en salstenta/datatenta denna gång i kemi. jag blev godkänd! Så det känns väldigt skönt. Imorgon blir det att börja plugga inför nästa tenta som då är fysik. Kan ju bli spännande både denna på kemi och den vi hade innan som handlade om teknik har vi haft svars alternativ men i fysik blr det helt skriftligt! Vi hoppas på det bästa.
 
Nu ska jag ta det lungt och njuta av att det är fredag, Puss

GLAD PÅSK

Hej!
Jag hoppas ni har haft en bra påsk-helg som ännu inte är slut annandag påsk imorgon så vi får äta lite mer godis.
 
Jag och sambon har mest tagit det lungt och faktiskt inte ätit någon påskmat ;) Men vi har ätit mycket andra goda måltider! Nu ska jag fortsätta ta det lungt, imorgon börjar allvaret lite för min del det blir att börja plugga imorgon inför ett prov som är på fredag sen lite andra saker som ska göras.
Puss
 
 
 

1 månad kvar

Hejhej!
Idag är det den 5 april vilket innebär att det är en månad kvar tills jag fyller år. Den stora frågan då är ju vad ska man önska sig? Får fundera lite på det där!
 
 

RSS 2.0