:/

Hej! Jag glömde skriva att jag under hela dagen har haft någon form av huvudvärk. Som ligger och bara väntar på att få bryta ut ordentligt. Får hoppas man sover bort den, för huvudvärk har jag inte tid med i morgon och inte resten av veckan heller för den delen. Eller om den måste komma tar jag den gärna på söndag :) Känns också att det skulle behöva komma ett par smällar, men dock inte imorgon och om jag måste ta de kan jag tänka mig natten till torsdag. Det rensar upp luften då. Men det var väll allt för detta (onödiga) inlägget ;) lite uppdate fick ni ju i alla fall, puss och godnatt. Förresten jag hoppas eran tisdag har varit bra precis som min, förutom huvudvärken men har försökt att tänka bort den, och det har faktiskt gått väldigt bra :) det är bara nu när man är stilla och inte gör något som man känner. Så ja, som sagt god natt :)


Sista gången

Det känns tungt, för första gången typ i hela mitt liv har jag hittat en fritidsakrivitet som jag verkligen gillar. Det här med pistolskytte, och skytte i allmänhet. Så avslappnande, man måste tänka bort alla tankar som man har i huvudet och bara fokusera på avtryckaren och att sikta.

Det var dock idag sista gången, eller ja det fortsätter men jag åker hem om 3 dagar. Så ja för min del va det sista gånge. Jag har verkligen haft super roligt. Det är även en grej som jag har vågat åka på själv, inte haft med mig någon de sista gångerna. Kan ju säga att det är ett stort steg för mig.

Bara för att inlägget inte ska bli så tråkigt slänger vi även in en bild på en pistol, ungefär en sådan är det man skjuter med, 9 mm. Påminner i alla fall om varandra.


Jag kom till Gamleby för drygt 9 månader, jag hatade stället så otroligt mycket och trodde aldrig det skulle bli bra här. NU är det dags att lämna Gamleby för nya äventyr, det är 3 dagar kvar nu. Jag vill inte lämna det, jag vill verkligen inte det. Det känns som man bara ska hem på ett lov under 1 veckas tid och sedan komma tillbaka och allt blir som vanligt. Så är det inte, utan nu är det dags att tacka och säga hej då. Det är dock inget farväl utan bara ett hej då.

Dags att runda av detta inlägg och sova, imorgon är det en full späckad dag.. Dagen börjar vid ca 9:00 då åker vi på utflykt med klassen tillbaka till lunch. Efter lunch blir det en sväng till Ica för att köpa ballerinakakor och varsin dricka sen beger vi oss ut med kanoten någon timme. Vid 19 ska vi vara hemma hos O för att grilla och lite så. Ska bli härligt, tror det kan bli en toppen dag. Så ja bäst att sova. Godnatt och sov gott


Städning på skolan

Dagrummet är nu städat och blänker så fint! Har nog aldrig varit så fint eller jo förra gången det var storstädning! Dags att bege sig till skolan, vädret är på topp och idag blir det mat ute det bjuds på hamburgare med tillbehör. MUMS

återkommer senare ikväll eller något sånt. Slutar runt 16 tiden om vi inte får sluta tidigare sedan är det kvällsmat då bjuds det på pizza, haha hamburgare & pizza på samma dag ;)
Ikväll blir det att åka iväg och skjuta, toppen :)
Puss

Tjabba Tjena Hallå!

Tjabba! Varför bloggar jag så dåligt? Den frågan ställer jag mig själv också. Det är nog för att jag har inget roligt att blogga om, tyvärr. Men ska försöka bättra mig. Nu börjar skolan också ta slut så då kommer bland annat kategorin dagens outfit att dra igång igen med lite härliga sommar outfits. Det är det jag satsar på i alla fall, kommer i alla fall bli bättre än vad det är i den kategorin nu. Nej nu ska jag sova, hörs i morgon. Puss


Planering inför vecka 22

Måndag: Skola, första timmen jobbade vi med Barncancerfonden, Sofia skickade ett mejl till dem om hur mycket pengar vi har tjänat i hop. Efter det fika med goda smörgåsar och ägg, mumsfilibabba. Sista timmen på vår egentliga matte lektion gick vi ner till centrum till Pressbyrån och åt glass eller ja de flesta jag satt och njöt av solen. Tillbaka till skolan, och hade media innan lunch där vi fixade ihop varsitt typ av vykort. Sedan blev det lunch inge rolig mat idag.. Efter lunch gick vi upp till läs- och skriv där vi fortsatte att redigera våran film. Det blir super ^^ Annars bara tagit det lungt packat lite smått och varit nere och ätit nu sitter jag här igen.
Tisdag: Städdag på förmiddagen, då ska vi på internatet städa här och externa elever städar på skolan. Till lunch blir det grillning på framsidan. Super mysigt, och vädret ska vara på topp idag. Eftermiddagen kommer bestå av vanliga lektioner. Kvällen åker jag och skjuter för sista gången, och sedan hem och städa och packa lite grann.
Onsdag: Utflyckt på förmiddagen till någon sten? Eftermiddagen ska jag, Sofia och Sarah åka ut med kanoten en sista gång innan detta är slut, ska bli himmla mysigt. På kvällen ska vi åka hem till en lärare och grilla, toppen!
Torsdag: LEDIGA, packa typ hela dagen. Samt bära ut massa eller ja alla saker till bilen.. Jon kommer hit någongång också.
Fredag: Vi slutar skolan. Besiktning av rummet vid 16:30 skolan är slut vid typ 13:00 typ efter lunch och allt sådant. Sedan blir det fika tillsammans med Sofia och Sarah. Efter allt ungefär vid ca 17:00 tar jag mitt pick och pack och åker hemmåt mot Ställdalen.
Lördag: Ta det lungt, städa min garderob och lägga in alla kläder och så. Det vill säga packa upp allt. Funderar även på att åka ut till Nitten till kvällen kanske, sova över också?
Söndag: Ta det lungt.

Hej.

Förlåt men jag kom hem vid 21 tiden ringde då mamma och gick sedan in och duschade. Resten av kvällen har jag kollat på söndags finalen av Big Brother. Därför det har varit tyst på bloggen under dagen. Åter kommer i morgon med planering för sista veckan i skolan och lite sådant. Så vi hörs i morgon, om jag hinner skriver jag ett sms innan jag går till skolan. Puss och kram. Sov så gott :)


Gunnebo/Västervik

Jag sätter mig snart i bilen och ska åka mot Västervik och sedan Gunnebo ska hälsa på Sarahs får idag och senare blir det att åka till Västervik hem till Sofia. För en heldag tillsammans. Ska bli otroligt roligt. Hörs senare när jag kommer hem dock vet jag inte när det blir.

Tummen upp, tummen ner


- Att man snart får komma hem och träffa alla.
- Att jag har haft en underbar tid här på Gamleby Folkhögskola
- Att jag har träffat två vänner för livet här under detta år Sofia & Sarah ♥
- Att Jon kommer hit från torsdag till fredag.


- Att jag inte vill åka här ifrån, jag trivs otroligt bra på denna skola. Jag kommer att sakna ALLA här mer eller mindre.
- Jag saknar Pappa, har tänkt på honom jätte mycket senaste tiden. Det är nog för att jag ska åka hem nu snart. Ingen pappa kommer vara hemma. Jag saknar dig, kom tillbaka pappa. ♥
- Att bensinen är alldeles för dyr!!

Handla nytt i V-vik

Hej!
Det blev lite shopping idag, men sista gången man är i Västervik typ, då måste man ju shoppa lite, eller? Det blev en jumpsuit från H&M och två pippi-tröjor från Lager 157 (kunde inte bestämma vilken färg så fick bli två) och jag älskar de redan!!

jumpsuit från H&M, 99:-


Pippi-tröjor från Lager 157, 250:-/ st


Västervik!

Jag åker nu in till Västervik, ska även hämta Sofia också för lite shopping. Ska även inhandlas present till min syster som fyllde år för ett tag sedan. Skriver mera när jag är hemma, men vet inte vilken tid det blir. Puss

27 maj

om en vecka är jag typ hemma, helt sjukt!

Hej hej, det är återigen fredag och dagen har gått fort. Hade kemi i morse lyssnade på en redovisning sen gjorde vi ett expriment utomhus för att sedan gå in till klassrummet igen och ha lite små laddar för att slutligen avsluta med en frågesport. Delade upp oss i två lag, sedan satte kampen igång vi vann med 11 poäng mot 9 av 12 frågor. Kan även tilägga att jag bidrog inte till mycket, som sagt kemi är ju inte min starkaste sida!

Eftermiddagen hade vi matte B, jobbade på som vanligt. Slutade vid 15 tiden, då blev det att gå tillbaka till rummet städa lite men fastnade vi datorn. Vid 16 gick jag till parkeringen där Evve och Anni väntade åkte till Ica och skjutsade sedan Evve till tåget. Jag och Anni åkte tillbaka till skolan och åt. Efter det till rummet och fortsatte städa, dammsuga och dammtorka. Så nu är det jätte fint på mitt rum igen!

Så vad ska man hitta på nu då? Jo kolla lite på BB och bara ta det lungt. Puss

good night

Jag åter kommer i morgon, har i alla fall varit en toppen dag idag!
Som sagt det är fredag i morgon, och jag ska bara ta det lungt hela helgen, eller på söndag blir det nog kanske paddling eller något annat roligt tillsammans med Sofia och Sarah. Blir nog även en sväng in till V-vik på lördag för att bara ta det lungt. Sista gången i Västervik på ett tag, skulle kanske gå in på Ö&B och rusta även kanske in på Willys och affären som jag aldrig kommer i håg va den heter. Sedan en hamburgare på mitt standard ställe, var ju ett tag sedan man åt där. Ja det ska bli trevligt.
Dags att sova är det nu i alla fall, puss

God natt!

Dags att sova kanske? Klockan är strax 02. Tur att man har sovmorgon i morgon eller ja idag då klockan är över 00. Jag börjar kl 10.10 men är ju fika vid 9.50 så ska väll gå upp vid typ 9.15 något sånt :) så jag hinner ju faktiskt sova i drygt 7 timmar. God natt sov så gott :)


Mat om en timme

Som sagt en timme tills det är mat, det serveras kalops idag med potatis. Mindre gott så ja det blir väll sås och potatis och grönsaker. Fram tills det är mat ska jag fortsätta tvätta andra maskinen borde vara klar om en stund och då ska jag kasta i en till sista för idag.

Så medan jag väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så ska jag hänga den första tvättmaskinen. Återkommer senare, puss

8 månader

Det har idag gått 8 månader sen jag och Jon blev tillsammans, jag har så otroligt roligt med dig
och du får mig altid att le. Jag älskar dig så otroligt mycket, och mer och mer för varje dag som går.


24 maj

Tjena!
Det är tisdag idag och det innebär att om 10 dagar så befinner jag mig i Ställdalen, jag har då plockat ut mitt rum här det är över detta år är då förbi. Jag kommer helt ärligt sakna skolan. jag kommer sakna vännerna man har fått här välidgt mycket. Så det blir att njuta de sista dagarna till 120%

I alla fall som sagt tisdag idag och jag har som vanligt varit i skolan två timmar kemi i morse lyssnade på lite redovisningar. Håltimme en timma, efter det lunch var någon konstig köttfärssak... Till efterrätt var det chokladpudding, MUMSIGT. Efter middagen så var det Media en timme där vi redigerade vår film, som jag tror kommer bli väldigt bra och rolig ^^ Sista två timmarna var det svenska rättade mitt arbete.

Kvällsmaten bestod i tortilla med tillbehör. Senare åkte jag till skyttebanan och skjöt lite med 22 kaliber pistol och en 9 mm. Så otroligt roligt!!

PUSS

Kubbspelande

Glömde ju berätta att nu här på kvällskvisten blev det lite kubbspelande med några vänner från skolan. Riktigt trevlig var det, och roligt. Dock blåste det ju lite grann men det glömde man fort bort när man kom igång med spelandet. Vi var från början bara 4 spelare men ju längre tiden gick var det fler och fler som kom och var med. Jätte trevligt

Sen är det ju väldigt roligt att spela kubb också så det är ju bara ett plus att man får göra det ibland.

Klockan har nu passerat 00:00 och jag ska nu ställa datorn på skrivbordet då jag nu sitter i sängen med den. För att sedan sova. I morgon väntas det en dag i skolan, med kemi, media och svenska på kvällen ska jag iväg och skjuta lite pistol. Ska bli väldigt roligt, näst sista gången är det också. Då jag slutar här sen. När jag endå är inne på det så kommer det komma upp ett text-inlägg med saker som har hänt under året ungefär som en liten summering av året här på Gamleby folkhögskola. Får se om det hinner komma upp innan jag slutar skolan eller om det kommer efteråt. Det återstår att se. Puss & godnatt

Min helg tillsammans med Älsklingen

Jag var ju som sagt i Stockholm i helgen och hälsade på pojkvännen. Var jätte roligt och mysigt, vi hittade på lite olika saker som att se högvakten åkte även till Skansen och gick där.

Som sagt på lördagen gick vi upp tidigt eller ja i lagom tid gjorde i ordning oss och åkte in till stan där vi köpade på donken (våran frukost) för att sedan ta oss ut mot Gamla Stan där vi skulle till Slottet och kolla på högvakten började borta vid Armemuseet sedan gick dem till Slottet och vi gick med som även många andra gjorde. Polisen åkte i kupébilen före med blå ljus och spärrade av trafiken där de behövdes. Var roligt och kolla, och det var jätte mycket folk som också var där och kollade även en massa turister som hade kamerorna uppe och knäppte kort efter kort, och ja jag hade självklart också kameran i högsta hugg och var lite turist jag också, så här är lite bilder. Har flera men orkar inte lägga upp alla.




Efter att vi hade vart där och kikat och även pratat med lite kopmisar till Jon då han också vart med där då det var  Helsingborgs Hemvärnsmusikkår, så det var roligt, men som sagt efter vi pratat med dem lite så åkte vi vidare mot okänd tunnelbana i alla fall för min del. Vi hamnade efter lite åkande på Kungsträdgården som var en liten speciell tunnelbane station, låg typ längst ned i underjorden så långt ner man kunde komma. För att komma upp fick man åka upp för en suuuper lååång rulltrappa. Så ja det var roligt att se. Även här ska det dokumenteras så kameran åkte även upp när vi var där nere i underjorden.



Efter lite chillande på stan med bland annat ett besök på NK och lite andra affärer så tog vi spårvagnen från Sergels torg och ut mot Waldermarsudde, vi tänkte kliva av tidigare haha men det missade vi så vi klev av väntade 5 minuter och då kom en annan spårvagnen tillbaka till Sergels torg men då hoppade vi i stället av vid Skansen och gick in där kostade bara 50:- men vi var ju typ där vid 18 tiden och det stängde vid 20 men vi han mycket i alla fall. Fikade lite på ett fik där och sedan har jag faktiskt varit på Skansen scenen där bland annat Allsång på Skansen sänds, skoj skoj!
När de klockan börjar närma sig 20 drar vi oss mot utgången och lämnar Skansen och åker tillbaka mot stan åker till Mariatorget där vi åt en varsin pizza, som var super god eller om det var så att jag var väldigt hungrig?

Lite bilder från Skansen










Söndagen bestod i att förs åka till Hornstull (tror jag det hette) för att äta på Subway som då var vår frukost. Efter det blev det att gå på stan i några timmar inhandlade ett par jeans från Cubus och en klänning från Bikbok. Tack älskling för att du orkar gå runt med mig i alla affärer som jag vill in i ♥

Vid ca 15 tiden drog vi oss mot T-centralen där vi åt på O´learys, tog mig en Ceasar sallad med kyckling, Jon tog fish and chips. Väldigt gott faktiskt, och mätt blev jag efter det gick vi till Cityterminalen och väntade på att min buss skulle komma. Sa hej då och satte mig på bussen och åkte hem till Gamleby igen.


Tack för en underbar helg, du är bäst och jag älskar dig otroligt mycket! Jag saknar dig redan det gjorde jag redan när jag hade satt mig på bussen, inge roligt att åka ifrån dig. Jag hoppas att vi snart ses igen.

LOVE YOU ♥


Tillbaka i Gamleby

Jag är tillbaka efter en händelserik helg i Stockholm, men alldeles för trött nu att berätta om den.
Så jag återkommer imorgon om helgen. Bilder blir det också! Kan berätta en sak jag har varit på Sollidenscenen, det var ju lite roligt faktiskt. puss

godnatt

Hej hej!

Hej hej! Jag sitter just nu på bussen hem till Gamleby. Dock saknar jag redan :( när jag kommer hem blir det att gå in och duscha för att sedan kolla på Big Brother. Trevlig avslutning på denna söndags kväll :) förresten så har jag endel bilder att visa er också :) så det blir bloggning också. Puss


Hej!

Hej! Befinner oss just nu på Skansen. Senare blir det mat i stan. Skriver mer senare. Puss


NK!

Sitter på ett fik på NK i Stockholm. Känns lite som det kostar att bara gå in här. Bara märkes kläder och här kommer jag i Gina Tricot kläder! Ja här passar man in :) måste även säga att det var väldigt fint här, nu har man i alla fall vårt här en gång :) puss


Hej hej!

Hej. Slutet på denna buss resa, ja precis va det börjar bli vi börjar närma oss slutmålet eller ja i alla fall för min del. För denna buss fortsätter och åker förbi både Arlanda och Uppsala. Känns som man suttit på denna buss i flera timmar, och ja det är precis vad jag har gjort i alla fall i ca 3 timmar och det är ca 20 minuter kvar. Så säger hej då nu och får se när jag uppdaterar igen om det inte blir i morgon så återkommer jag på buss resan hem på söndag. Men om jag känner mig själv rätt och jag borde väll vara den som känner mig själv bäst så kommer jag att slänga in några sms-inlägg under min vistelse här i stockholm. Dock får nu vänta på bilderna tills på söndag, för några bilder komor det bli under helgen. Puss och ha en fortsatt bra fredag kväll :)


Swebus express!

hej hallå!
Jag sitter som sagt på bussen och är på väg till huvudstaden. Är ca 11 mil kvar, så ja det innebär att det är väll ungefär 1,5 timmar kvar tills man är framme. Är super trött på att sitta här, tur nog så fungerade ju internet till slut, som ni såg mitt inlägg innan detta, som jag skickade från mobilen. Så var jag ju inte så där super glad, 

Förresten det är jätte tomt på bussen idag när jag åker, jätte konstigt, menmen kansk inte är en helg man åker det är ju. Nej jag vet inte, men skönt att det inte är så mycket folk. SÅ klagar det gör jag inte.

Tänkte kolla på ett till avsnitt av Big Brother, när jag endå inte har något att göra och för att tiden ska gå lite fortare. Så hörs kanske senare med ett inlägg. Puss

Nu är jag INTE glad!

Inget vill ju fungera internet funkar inte, fast det finns på bussen. AVG virus skyddet funkar inte, tänkte börja på ett blogg inlägg som jag ska publicera när jag slutat skolan handlar nämligen om min tid i Gamleby. Men då funkar inte word då jag bara har test. Så ja inget går bra just nu. Puss


Hej hallå!

Då sitter jag nu vid busshållplatsen, och väntar på bussen som jag hoppas snart kommer :) beräknat att den ska komma om en kvart vi får väll se :) puss


Bussen nästa

Min buss går om ca en timme så tänkte faktiskt gå nu, kan ju lika gärna sitta där borta och sitter då ute än att sitta här inne och glo. Så ja jag drar nu till bussen, jag hoppas att de har internet på bussen annars blir jag ledsen.

Om de inte har de kommer det nog några sms-inlägg annars ja då kommer det att vara vanlig bloggning. Håller er uppdaterade på min buss tur mot huvudstaden.

Vi ses senare, slänger nog kanske iväg ett inlägg när jag kommit fram till bussen också. Puss och på återseende!



Fredag med två prov!

Hejhej!
Ja som sagt dagen har bestått av Kemi prov på förmiddagen och matte prov på eftermiddagen. Kemi provet vet ni hur det gick med det, men matte provet vet ni inte och knappt jag heller. Dock så kändes det faktiskt ganska hyffsat bra, så återstår att se på mpndag hur det går. Då får jag börja med ett nytt kapitel också.

Annars då har nästan packat allt jag ska ha med mig så nu sitter jag och väntar på lite mat, det är smörgåstårta idag, efter det är klockan typ 17:00 så då blir det att gå tillbaka på rummet och duscha och fixa i ordning sig. För att sedan packa det allra sista och bege sig neråt mot bussen. Så går väll härifrån runt 18:20 någongång så man inte behöver stressa bussen går vid 19:15. Framme i Stockholm ikväll vid ca 23.

nej fortsätta vänta blir att kolla på lite BB så länge ^^


Fredag

Hej hallå!
Dum jag är när jag sitter ner i skola och funderar på vad jag ska göra då Sofia har lektion och Sarah är borta (men troligtvis följde hon med Sofia på hennes lektion) Så sitter jag där på en bänk i skolan och slänger iväg ett sms-inlägg och kommer då på att hallå varför sitter jag där? Jag har ju faktiskt ett rum att gå till, lite roligare. Så ja nu sitter jag här på mitt rum lyssnar på lite musik.

Tänkte göra lite nytta med att tvätta men någon annan som tvättade tyvärr. Så då tänkte jag i stället börja packa lite eller i alla fall välja kläder ska tydligen bli runt 19-20 grader i Stockholm i helgen. Så vad ska man ha på sig?

Lunch om typ 45 minuter också, så hinner packa en stund sedan ner till skolan igen. Puss

Hej!

Ja det är nu bevisat att jag troligtvis är sämst på kemi. Hade prov idag, och fattade ingenting. Lyckat, så hon tyckte inte att jag skulle göra kapitel 9-10. Känns skönt! Men skulle gå dit på tisdag, när de skulle redovisa några arbeten! Nej om jag ska fortsätta leta efter Sarah som är spårlöst försvunnen! Puss


Dagens lista - Torsdag

Dagens låt: Black Label Society - In this river.
Dagens dusch: För någon timme sedan.
Dagens frisyr: Uppsatt, som jag haft de senaste veckorna.
Dagens smink: Inget.
Dagens kläder: Jeansleggings, linne och adidas tröja.
Dagens händelse: Paddlingen, var super roligt.
Dagens planer: Dagen har ju redan passerat, så får väll säga hur planeringen för dagen har sett ut. Skola mellan 10:10-16:15, kvällsmaten efter det ner på byn med ett par kompisar kikade runt bland annat till ica och systemet. Efter det sitta ute i solen ett tag med lite folk. Gick sedan upp på mitt rum och läste lite kemi och nu sitter jag här och kollar på BB och ska väll snart sova.
Dagens vill ha: Fredag.
Dagens saknad: Jag saknar Jon sjukt mycket, men får träffa honom imorgon!
Dagens tråkigaste: Att det var mulet imorse när jag vaknade men blev ju toppen väder frammåt eftermiddagen!
Dagens måste: Plugga kemi...
Dagens dricka: Lingondricka i matsalen och vatten nu här på kvällen.
Dagens köp: Inget.
Dagens mat: Först förmiddags fika, efter det blev det lite lunch med pyttipanna från igår och fanns även någon laxgryta och potatis, efterrätten var kesellakaka med blåbär och glass. På kvällen var det kasslergryta, inte så jätte gott..
Dagens mående:

19 maj

Torsdag idag!
Denna dag har varit underbar. Vädret är på topp dock var det lite mulet i morse men nu på kvällen har det varit väldigt fint. Hade svenska gjorde klart en grej efter det fick jag kolla på ett avsnitt av Babel på Svtplay och när det var slut så var det typ en halv timme kvar av lektionen och så kollade jag må nästan ett helt avsnitt av Livräddarna. Lite lunch inte så gott dock men efterätten var god kesellakaka med blåbär och glass.

Eftermiddagen bestod i VO, där vi redovisade vi i fotogruppen berättade lite eller jag stod mest bredvid och nickade och höll med. De två sista timmarna har vi ju som vanligt Block på torsdagar. I dag stod det paddling på schemat det var underbart. Toppen väder hade vi, var super skönt att glida runt där. Så paddlade nog i 1,5 timme ca om inte längre. Så hej träningsverk imorgon bitti! dNej nu ska jag fortsätta kolla på BB.

Förresten jag åker ju till Stockholm imorgon. Åker härifrån 19:15 med bussen men jag uppdaterar er innan jag går till bussen, sen hoppas jag att det finns internet på bussen också! tar med mig min lilla datorn. Förresten jag är en sådan person som packar typ en vecka innan jag ska åka någonstans jag åker imorgon och jag har inte ens tagit fram någon väska ännu... Hinner packa imorgon också!

godnatt

Jag tackar nu för mig denna onsdag, dock är klockan lite över 00:00 så rent tekniskt sett är det torsdag idag.
Jag tänkte i alla fall bara komma in med ett litet godnatt inlägg och hoppas att ni har haft en bra onsdag och jag hoppas att eran torsdag också blir bra. Jag hoppas på fint väder också, det blir troligtvis paddling på Blocket, eller ja det är det jag hoppas på i alla fall! Puss

Slutat skolan

Hej!
Denna dag har vart bra faktiskt. Som sagt lite lekar och sådant på förmiddagen eftermiddagen hade vi digitalt foto. Där vi bland annat visade våra bilder på temat "hemligheter" hade ingen aning om vad jag skulle fotografera men tillslut så fick jag en liten ide.

Min bild blev så här:


Nej nu ska jag snart börja plugga lite kemi men först om typ 30 minuter så är det dags för lite mat tror det var makaroner och korv som serverades idag. Efter det MÅSTE jag plugga kemi ska skriva lite sammanfattning av kapitelen. Har ju som sagt prov på fredag, så kanske bäst att börja..

Omdömmes sättning!

Roligt när det händer lite saker på skolan, idag sätts våra omdömen så nu på förmiddagen hade studeranderådet (tror jag) ordnat lite tävlingar i form av stafett och lite andra lekar och avslutades med kubbspel.
Tråkigt nog var det inte många på skolan som deltog, men vi fick ihop tre lag som kämpade oss igenom lekarna. Tillslut stod ett lag som vinnare LAG 2 och ja det var faktiskt jag och mitt lag som vann. Riktigt roligt, alltid kul att vinna. Priset vi fick var att välja bland lite gamlebygrejer alla i laget valde en vattenflaska.

Vädret är på våran sida idag också, det är strålande sol. Det gillas väldigt mycket, är sommaren kanske på väg tillbaka efter nån vecka med regn/snö och mulet och grått väder? Vi hoppas på det bästa att det är fint ett par dagar framöver.


Lyckat?

Hur lyckas man med att runt myggbetten få blåmärken? Haha jo för det första måste man heta Emma. Jag fattas inte var ju ute och skjöt och fick ett antal myggbett på benen och klagade som bara det och nu när jag skulle sova upptäckte jag att jag runt myggbett hade fått blåmärken. Är detta verkligen normalt, haha och hur går jag kunna fått det? Det blir att utforska detta i morgon! För nu är det dags att sova. Så jag säger god natt, puss och sov gott!


Jag har tråkigt!

Var hittade du den här listan? Sökte like runt på internet och hittade den på det viset.
Vad är det senaste du installerade på datorn?
Ojj, ja undrar va det kunde ha varit eller jo förresten det var nog faktiskt bearshare, dock avinstallerade jag det typ direkt efter.
Vilken är din favoritrestaurang? Har inte en aning, har nog ingen såndär favorit restaurang som jag kommer på just nu.
När badade du i en pool senast? För typ 2 veckor sedan eller kanske 3. Var jag och Jon till Gustavsvik.
Har du varit med i någon skolpjäs? Nej det har jag inte varit.
Hur många barn vill du ha? Två tror jag.
Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Pop, men jag lyssnar dock på det mesta.
Vad har du för TV-kanaler? Här på skolan har vi 1:an, 2:an, 4:an 6:an (ibland) och sen typ mtv eller nått sånt.
Har du åkt moped någon gång?
Ja det har jag gjort.
Har du busringt någon gång? Haha, nej det vågar jag inte.
Har du fått parkeringsböter? Nej inte ännu, och hoppas inte att jag får det heller.
Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Åhh ja jag vill hoppa både bungy-jump och fallskärm. Har aldrig gjort det men vill göra!
Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Bulgarien.
Har du en egen trädgård?
Nej det har jag inte.
Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Inte en aning, kanske kan säga Kalle Anka.
Kan du alla orden i nationalsången?
Ja det tror jag nog.
Badkar eller duschkabin?
Får nog säga duschkabin faktiskt.
Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Har jag kollat på film senaste månaden? Kommer inte ihåg vad jag har kollat på, så säger pass på denna fråga.
Favoritpizza?
Brukar jämt äta pizzan med skinka, ananas, banan och curry.
Chips eller popcorn?
Chips för att popcorn fasnar i tänderna.
Vilken färg på läppstift använder du? Inget.
Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Haha, nej kan man göra det?
Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nepp det har jag inte varit.
Apelsin- eller äppeljuice?
Apelsinjuice!
Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Kompisar här på skolan, vi åt stektpotatis, scnitchel (stavning?) och beasås.
Favoritchoklad?
Marabou, deras senaste Carribien med banan och kokos är super god!
När röstade du senast? Senast de var röstning i september var det väll?
När åt du en hemodlad tomat sist?
Oj, det var ett par år sedan.
Har du vunnit en prispokal någon gång?
Hmm nej det tror jag inte, har dock vunnit medaljer i olika saker.
Ä du bra på matlagning?
Jadå, jag lan laga mat i alla fall.
Klarar du att tanka själv?
Haha ja det gör jag, men jag var jätte rädd och nervös i början när jag skulle göra det första gången.
Har du beställt något från TVshop?
Nej det har jag inte gjort.
Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Nej.
Vad var det senaste du handlade?
Hmm det kommer jag inte ihåg.
Har du kräkts offentligt?
Nej jag tror inte det,
Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
Helt klart hitta den sanna kärleken så att vi kan bli mångmiljardärer tillsammans!
Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Ja det gör jag.
Har du ringt något betalnummer? Hmm, vet inte.
Kan man vara vän med sitt ex? Ja det tycker jag att man kan.
Vem var det du besökte på sjukhus senast? Hmm det kommer jag faktiskt inte ihåg.
Hade du mycket hår som liten bebis? Kommer inte ihåg tänkte jag skriva, men jag vet faktiskt inte.
Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Inget.
Vad är du tacksam för idag?
I dag är jag tacksam för att det finns så fina människor runt om mig.


14/5-11

Jag och Pernilla var ute i lördags och fotograferade varandra.
Tänkte visa er en bild, på mig som Pernilla tog!


Biljetter

Beställde nyss biljetter tur/retur till huvudstaden!
jag åker dit på fredag med swebus klockan 19:15 och är framme i Stockholm 22:55. Sedan är jag där över helgen och åker hem på söndag klockan 17:00 och är tillbaka i Gamleby 20:15.


Snart dags för lunch

magen börjar kurra lite grann, det är ju dock inte så konstigt då det snart är dags för lite mat. Eller lite och lite idag serveras det vårsoppa och hembakat bröd till efterrätt får vi ugnstekta äpplen och vaniljsås. Känns som det kommer bli bra, och mätt kommer man också bli. Längtar jätte mycket till det hembakade brödet, super gott.

Efter lunchen idag så är det media i en timme, får se vad vi hittar på då. Jag tror om jag inte minns fel att vi skulle upp till läs och börja redigera våran film, eller om vi går ut och filmar? Fast ser inte ut som vädret tillåter det. Sista två timmarna blir det att sitta vid datorn med lugna favoriter i hörlurarna och skriva det sista på mitt arbete om Rädda barnen och Unicef. Dock är jag snart klar så är bara lite fin slip som ska göras..

Nu är det dags för mat, min mage kurrar.
ha en fortsatt trevlig dag

Kämpa för varenda unge!

Stöd Unicef och deras arbete, för att läsa mer klicka HÄR

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över. Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad. 

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller" facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!


Uppdate torsdag-söndag

Jag har haft fullt upp torsdag-söndag, min underbara kompis Pernilla kom hit i Torsdags kväll. Jag var och hämtade henne i Linköping. Sedan har vi haft saker att göra hela helgen, har haft jätte roligt och trevligt. Så jag tänkte att ni ska få ta del av min och Pernillas helg..

Torsdag: Jag hade skola som vanligt, åkte och hämtade Pernilla på kvällen. Det var meningen att hennes tåg skulle komma vid ca 20:30 till Linköping men det blev försenat så hon fick ta ett senare tåg från Mjölby vidare till Linköping som gick 21:06 så hon vara alltså framme i Lkpg vid ca 21:30. Så jag var lite tidig dit så åkte på ett litet äventyr haha dock hittade jag knappt tillbaka haha men det är en annan historia. Kom ju till rätt plats till slut så att vi kunde pka hemmåt mot Gamleby igen. Låg och småpratade innan vi sedan somnade.

Fredag:
Gick upp vid ca 9 tiden och hade god tid på oss att göra oss i ordning riktigt härligt. Att inte behöva stressa, så vi kunde gå med lugna steg mot matsalen där det var fm fika. Efter det hade jag min första lektion som var Kemi satte oss i datasalen vid varsin dator, och försökte få tiden att gå snabbare. Seg lektion, efter var det i alla fall mat. För att sedan gå in på veckans sista timmar i skolan två timmar matte väntade där Pernilla dock inte fick vara med på, så följde med henne upp på rummet. Jag gick tillbaka till skolan och hade matte sedan gick jag upp till rummet igen. Vi bestämde oss för att spela bowling och kikade runt lite skickade sms till både Sofia och Sarah om de ville bli med och Sofia tappade så det slutade med att vi åkte till V-vik och hämtade henne eller innan vi åkte dit så var vi först in på Systembolaget, eller ja jag gick in för första gången, va läskigt det var! haha men ja jag fick visa leg och nöjd och ett stort leende på läpparna lämnade jag fram den rosa lilla lappen. Efter det hämtade vi henne och sedan åkte vi tillbaka till Gamleby där vi spelade. Får lov att säga att de har en jätte fin bowlinghall här i byn, det trodde jag faktiskt inte. Så blev att spela där i lite mer en en timme. Kvällen avslutades i dagrummet med lite kortspel och så. Trevlig dag.

Lördag:
Gick upp i hyssad tid, gjorde i ordning oss och satte oss sedan i dagrummet och åt lite frukost. Borstade tänderna och så åkte sedan till Campingen och kännde på vattnet och klättrade upp på hopptornet. För att sedan åka vidare mot skogen för att skjuta! Åhh va roligt det är, med 9 mm träffade jag 10 skott i rad först 5 sedan 5 till. Sen är det sådana dära roliga att skjuta på som klingar typ metall tavlor som är fyrkantiga. D skjöt och missade ena som stod ovanför då skulle jag vara lite kaxig och säga jag lovar jag skjuter ner den. Vet ni vad jag skjöt ner den vet ni hur lycklig jag var då ;) Åkte till Fungi och åt varsin falafel-tallrik. För att sedan åka tillbaka till skolan där vi tog det lungt en stund spelade lite yatzy och vid typ 20:00 så satte vi oss i soffan för att kolla på ESC men det började ju inte förren vid 21 så satt där och pratade och kollade på tv. För att sedan kolla på ESC där Sverige kom 3:a helt otroligt och riktigt kul.  Blev lite kvällsmat när det var klart, och sedan blev det att sova!

Söndag:
Gick upp vid 9 tror jag, åt frukost och åkte mot Linköping där jag väntade tills hon hade hoppat på sitt tåg efter det åkte jag hemmåt stannade till i Åtvidaberg och handlade både på Willys och Ica. Efter det åkte jag hemmåt och tog det lungt...

Tack för en underbar helg Pernilla ♥


Planering för vecka 20

Måndag: Vanlig skoldag, men mellan 14-15 så stod vi utanför expeditionen och sålde våra Årsböcker, som ännu inte alla har hämtat ut! Nu på kvällen så jag plugga, ringa mamma och städa lite grann. Ska även beställa biljetter till Stockholm.
Tisdag: Skola mellan 8:50-16:15. Med bland annat kemi prov på morgonen, haha lycka till Emma. På kvällen blir det att åka iväg och skjuta så jag hoppas på bra väder.
Onsdag: Har egentligen sovmorgon men då är det kubbturnering så då ska jag spela Kubb, ska bli jätte roligt, på eftermiddagen så har jag i alla fall Digitalt foto. På kvällen ska jag försöka packa inför Stockholm
Torsdag: Skola mellan 10:10-16:15. Tror det kan bli en bra dag, vi ska bland annat paddla kanot på Blocket, det ska bli jätte roligt. På eftermiddagen/kvällen måste jag nog städa lite grann.
Fredag: Skola mellan 10:10-15:05, har kemi och matte. Slutar som sagt vid 15, det blir att packa det sista innan maten vid 16:30 sedan vid ca 18-tiden ska jag dra mig till Swebus-parkeringen där bussen går från. Bussen går härifrån 19:15 och kommer vara framme i Stockholm 22:55.
Lördag: Stockholm, vad vi ska göra vet jag inte.
Söndag: Stockholm, åker dock hem på eftermiddagen vid 17:00.

15 maj!

Hej, det börjar bli dags att dejta kudden. I morgon väntar en ny dag och en ny vecka i skolan. Ni får i morgon en liten planering för veckan, då den ser lite annorlunda ut en vanligt, inte mycket dock men lite. Ja ni får helt enkelt se i morgon. Tror nog att det kan bli en väldigt bra vecka. Så vi hoppas på det, nej stänga ögonen nu och sova ett par timmar. Eller blir väll rättare sagt cirkus 8 timmar. God natt, hörs i morgon då det kommer ett par inlägg upp på bloggen. Pussar :)


Underbar helg!

Hej!
Jag har haft en toppen helg tillsammans med Pernilla. Dock hinner jag inte skriva om den nu, så det blir imorgon efter skolan. Kommer tillbaka till rummet runt 15-tiden. Så skriver ett inlägg då, missa inte vad vi har gjort i helgen.
Nu ska jag fortsätta kolla på BB och se vem som åker ut. Hörs imorgon, Puss

Hej hej!

Hej, Befinner mig i Åtvidaberg. Har nästan lyckats tappa bort mig också. Skriver mera när jag kommer hem. Puss


Back on track tomorrow

Jag är tillbaka i morgon, med bloggningen!

12 maj

Hejhej!
Torsdag idag, som sagt veckorna går fort nu. Helt sjukt, snart dags för helg igen. Denna helg kommer bli rolig min underbara vän Pernilla kommer hit, ska hämta henne i Linköping vid ca 20:30. Så vi kommer väll tillbaka hit vid ca 21:30 på ett ungefär. Blir väll att sova då, upp till skolan imorgon.

Dagen idag har faktiskt vart bra. Svenska imorse i två timmar skrev på mitt arbete efter det lite lunch där det bjöds på lasagne, efter det VO då vi inte gjorde så jätte mycket sålde lite Årsböcker. Efter det Block som idag var helt okej, första timmen hade vi klassråd och prtade lite grann och saker vi ska göra sista veckan. Sista timmen satte vi oss vid varsin dator där vi fick några rader om varandra. Blev dock inte klar så får fortsätta på typ söndag eller imorgon!

Nu ska jag ta en snabb dusch och vänta på att man ska sätta sig i bilen och åka mot Linköping. Puss

Big Brother 2011

Jag tänkte att jag inför kvällens livesändning, med endast 7 deltagare kvar i huset göra som deltagarna får göra det vill säga bikta mig lite. Dock gör dem ju inte det om varandra (bara ibland när de pratar om varandra) men i mitt fall tänker jag bikta mig om varje person som just nu är kvar i huset. vad jag tycker, känner och lite sådant om de.
Som sagt mina åsikter, så nu vet och ni behöver inte alls tycka lika som mig. Då vi alla har våra egna uppfattingar som jag respekterar men då vill jag även att ni respekterar mina åsikter. Sen om ni håller med mig är det också roligt.

Simon
Nallebjörnen från Norrland, kan man vara med godhjärtad en den människan. Tror nog nästan inte att det går, det är ju bara så att man vill krama honom. Sen hans dialekt gör han ju inte mindre god. Så härlig, vill alltid allas bästa och säger ofta att vi gör detta för att ha roligt, nu gör vi detta och har roligt. Alltid så positiv. Har varit en av mina favoriter sen första dagen de klev in i huset. Just för att han är så ärlig som han är och snäll. En helt klart värdig vinnare, och jag tror även att han är en av de som kommer stanna längst i huset det vill säga jag tror att han kommer stå i finalen.

Peter
En go och glad Göteborgare. Som är väldigt charmig tycker då jag. Han är roligt och rak. jag har fått hans "vettladuu" på hjärnan och börjat sagt det även jag. Även en av mina favoriter som jag kan tänka mig att se att han kommer väldigt långt, och hoppas verkligen inte att han åker ut i kväll. För han har mer att ge i huset. Det jag tycker dock är synd och på ett vis vill att han ska åka hem är att han har två barn hemma som han nu har varit borta från i över 80 dagar. Dock är det ju inte förevigt han ska vara där inne utan när tiden är innen kommer han ut.

Sara
Jag bara älskar henne, vet inte varför men hon är så otroligt härlig och söt! Även här har jag fått ett av hennes uttryck på hjärnan och det är "AaaAaa". Hon har sina skerhetstrosor på sig och kommer inte ta av dem inne i huset. Hon och Martin har väll delat säng sen ungefär dag ett och det är väll nu den senare veckan som de har umgåtts väldigt mycket, och det har varit mycket pussandes och mysande. Hon har ju faktiskt erkännt när hon sände radioprogrammet att hon faktiskt är lite kär i honom. Jag hoppas det blir något på utsidan, för de passar med varandra i alla fall i huset. Så utanför måste de kanske börja om på 0 igen för att bygga upp en ny relation, En av mina stora favoriter, som jag tror kan ligga illa till ikväll. Jag bara hoppas att hon sitte kvar!!

Martin
Snyggingen från Hörby. Storfavorit hos mig, jag hoppas verkligen att han kommer till finalen. I dagens avsnitt så sitter han ju säkert då han har immunitet. Det är jag glad för. Jag tror att jag haft honom som stor favorit sedan dag 1, och som det ser ut nu så kommer han vara min favorit tills den dagen han åker. Lika här som jag skrev på Sara, jag hoppas på nått mellan dem två.

Madelene
När hon kom in tyckte jag inte alls om honom, men hon har vuxit i mina ögon och nu gilalr ajg faktiskt henne. Visst har det varit lite mycket sängläge för hennes del, i alla fall i början då låg hon typ jämt och sov. Nu har hon nog kommit på att oj jag kan nog inte göra så om jag ska vara kvar i detta spel. Så hon har som sagt vuxit i mina ögon!

Christian
Jätte härligt människa tror jag, som är underbart snäll. Chrille, är också en favorit, som jag hoppas att det går bra för. Dock har jag favoriter som går över honom, men om han skulle vinna så är han helt klart en värdig vinnare. Om jag ska tro något så tror jag att han är en av de som kommer stå i finalen.

Gurkan
Allas våran Gurkan, som dyker upp i de flesta programmen nu för tiden, så som "Sveriges värsta bilförare", "Robinson" och nu i BB-huset. Antingen gillar man han eller så ogillar man honom. Jag gillade honom i början men nu går han bara mer och mera nedåt. Han klagar, spelar falskt och om det är någon i huset som kör skådespel så är det han. Nej jag tycker det är dags för Gurkan att lämna BB-huset ikväll!
http://www.bigbrother.se/1.2023367/2011/02/19/christian_lundgren

110511

God kväll!
Klockan är lite över 23, och det börjar bli dags att sluta ögonen för några timmars sömn så att man orkar med morgondagen. Som ser lite annorlunda ut en vanligt. Eller skolan är väll sig ganska lik. Har svensak 2 timmar då blir det att lyssna på lugna favoriter samtidgt som jag skriver på mitt arbete. Efter det dags för lunch för att sedan ladda med en timmes VO, nu vad vi ska göra där vet jag inte. Dagen avslutas med Block. Där jag inte heller då vet vad vi ska göra, dock så återstår det väll att se vad vi hittar på. Bara det inte är dessa dramaövningar!! ;)

Där underdagen ska jag även hinna med att hämta en madrass + täcke från husfar och bära upp den på rummet. Efter skolan blir det först att äta lite kvällsmat efter det gå upp på rummet och fixa i ordning bädda sängen och måste nog möblera om lite smått också.

För att vid ca 19:15 ska jag åka mot Linköping dit Pernilla kommer vid ungefär halv 9 tiden. Åh va roligt det ska bli.
Ska bli så roligt att få träffa henne och umgås med henne under några dagar. Hon får även följa med mig till skolan på fredagen ^^

Så jag ska nu runda av detta inlägg med att säga godnatt! Och att det kanske inte under helgen blir så mycket uppdate, eller jag återkommer under söndagen. Kankse hinns med ett eller två inlägg under helgen. Men det återstår att se, jag lovar inget. Dock kommer det väll att komma nått inlägg under morgon dagen då jag inte ska åka förrens härifrån på kvällen.

När jag ändå babblar måste jag bara säga vilket underbart väder vi har haft nu i ett par dagar och jag hoppas att det håller i sig ett par dagar till, för det är verkligen underbart.


Dagens outfit

Det var inte igår jag la in det..


Tröja - från gina tricot
Tunika - från nelly
Leggings - från gina tricot


Gamlebyviken

I Gamlebyviken, finns det många änder men även vad jag vet två par svanar. Som var nere vid bryggan vid skolan när jag var ner dit och fotograferade lite grann igår eftermiddags.. Jag tog även en liten promenad över stäket bron och gick lite bortåt.








Min blomma

Jag tror inte min blomma mår så där jätte bra. Jag har två sådana här blommor jag vattnade dem jätte mycket (som jag brukar göra när jag ska vara borta länge) så innan lovet var dem jätte fina och gröna. Här om dagen så tappade de typ alla bladen de hade. Så hmm jag tror inte de mår så bra..

Får se vad som händer med dem här framöver...


Mer bilder från berget

Lite fler bilder från när vi var upp på berget i lördags...

  
 


Dagens lista - Måndag

Dagens låt: Ingen speciell.
Dagens dusch: Det blir senare ikväll, innan läggdags eller ja tänkte duscha vid ca 20 tiden ungefär.
Dagens frisyr: Uppsatt, orkade inte göra något annat.
Dagens smink: Inget, det börjar ju bli sommar ute nu. Så därför bojkottar man sminket så att man får lite färg i ansiktet.
Dagens kläder: Pirat leggings och tunika.
Dagens händelse: Hmm, någon händelse. Vet faktiskt inte.
Dagens planer: Tvätta, städa och plugga. Samt ta det lungt.
Dagens vill ha: TORSDAG KVÄLL!!!
Dagens saknad: Just nu saknar jag många men saknar bland annat pojkvännen och Pernilla (som dock kommer hit på torsdag)
Dagens tråkigaste: Att det börjar närma sig slutet här i Gamleby..
Dagens måste: Plugga matte B!
Dagens dricka: Vatten.
Dagens köp: Inget, för har inte varit på någon affär.
Dagens mat: Orkar inte skriva.
Dagens mående: Jodå ganska hyffsat faktiskt.

Måndag 9 maj!

Tjena
MÅndag idag igen, veckorna verkligen springer fram och det börjar närma sig slutet på detta läsår. Helt sjukt va fort det har gått okej det är faktiskt typ 3 veckor kvar men ändå tiden springer iväg. Jag håller på och tvättar för fullt, så så ser min måndags sysselsättning ut nu och en stund framöver. Sedan tänkte jag faktiskt vara duktig och jobba lite matte så man blir klar någon gång, så kanske man kan ha prov på fredag? Det vore ju toppen, jag satsar på det i alla fall och därför så måste jag jobba lite även efter skolan.

Tänkte senare visa er lite mer bilder från berget eller ja det är lite blommor och sådant. Även ett par bilder från kosläppet i torsdags. Så ja en del saker att se fram emot här på bloggen under dagen. Får se kommer säkert upp något mera inlägg än vad jag skrev nu. Det är bara in och kika emmelanåt!

nu åter till tvätten och pluggningen...

Planering för vecka 19

Måndag: Skola som vanligt mellan 8:50-14:00. Efter skolan ska jag se om det finns någon tvätttid då eller senare under dagen. Så att jag kan tvätta. Skullte behövas, eller ja har inte överdrivet mycket men skönt att inte ha så mycket utan lagomt med kläder. Skulle även behöva fixa fotouppgiften, som ska vara klar till onsdag.
Tisdag: Skola mellan 8:50-16:15 dock har jag håltimme mellan 11:15-12:15. Har som vanligt 2 timmar kemi, efter lunch har jag 1 timme media och dagen avslutas med 2 timmar svenska. Kvällen kommer nog vara hyffsad lugn som det ser ut just nu. Eller ja kom ju på att det är ju pistol skytte idag, så ja blir att åka till skogen och skjuta lite.
Onsdag: Sovmorgon, och sovmorgon är något jag kommer ta! Eller ja blir väll kanske att gå upp till fm fikat vid ca 10-tiden. Annars så börjar min skoldag klockan 13:00 då med digitalt foto. Justja måste även fixa madrass så ja det blir antagligen förmiddagens sysselsättning ^^
Torsdag: Skola, hoppas dagen går snabbt börjar 10:10 och slutar 16:15. Hoppas även att vi gör något hyffsat roligt på Blocket. Dock tror jag väll inte det, men vi får helt enkelt se vad vi hittar på. På kvällen så ska jag åka till Linköping och hämta världens bästa Pernilla, som kommer hit och hälsar på över helgen. Ska bli underbart roligt, läääängtar!
Fredag: Skola mellan 10:10-15:00. Efter det hmm vet inte vad som händer om jag ska vara ärlig, det återstår att se. Pernilla och jag får hitta på något roligt!
Lördag: Även hur just nu inga planer så vi får se vad vi gör.
Söndag: Skjutsa Pernilla till Linköping för att hon ska ta tåget hemmåt.

Garpedansberget

I går efter att jag hade slutat skolan och att mamma och Peter hade kommit tillbaka från V-vik tog vi en promenad upp på berget för att jag skulle visa dem utsikten och alla troll som står i skogen på vägen upp. Så ja jag hade självklart med mig kameran och fotograferade lite troll och sådans som sitter i skogen men även utsikten där uppifrån.

Det sägs att jätten Garpe bor i berget, och sedan hösten 2007 så finns det över 70 skulpturer gjorda av fiberbetong uppställda längs stigen upp, konstverken visar alla Garpens vänner som har. Konstnären heter Jan Pol (Jerzy Przybyl)

  
  
 


Nu till utsikten uppe från berget, är faktiskt väldigt fint där uppe. Så om ni är i närheten av Gamleby, kom då hit och gå upp på Garpedansberget
  
 
 

00:26

Kom hem för typ 1 timme sedan, och har hunnit duscha. Så nu sitter jag här i min säng med datorn i knät och väntar på att håret ska torka lite så att man kan sova. Jag har vart nere hos Mamma och Peter som är här över helgen, de har husbilen med sig så de sover i den ett stycke bort från skolan.

Det är ju som sagt folkhögskolans dag här imorgon, och mellan 8:00-9:00 serveras det frukost. Vid ca 10-tiden ska vi vara på plats i skolan. Så ja det börjar ju bli dags att sova så man orkar upp imorgon.

Fick förresten presenter av Mamma och Peter, jag fick tandsmycke och ditsättning av mamma och av både mamma och Peter så fick jag en större kamera väska, äntligen får jag med mig alla tre objektiv och sådant. Toppen bra

Nej som sagt dags att sova, får se när man uppdaterar imorgon, beror lite på. Och om jag hinner annars återkommer jag på söndag (Y) Så ja ni får ha en bra lördag om jag inte smiter in med ett litet inlägg imorgon!

Jag kör just nu i 130%

Hejhej!
Jag är speeeeeeeeedad, till max verkligen. Skolan gick dit i vanlig tid hade dock sovmorgon men så här innan folkhögskolans dag har man inte tid med sovmorgon. Så fixade Årsböckerna skrev ut en massa sådana vek och häftade. Sprang runt lite, fixade i ordning jobbade lite matte och allt. Som sagt varit stressad hela dagen och är det fortfarande. När vi slutade vid 15:00 tiden så gick jag hem hit. Eller ringde till mamma innan och frågade vart de var och de va då i Linköping och skulle gå där ett tag. Så jag satte i gång och skaka mattor, sängkläder dammsuga mitt rum och hallen + att jag lyxade till det genom att torka golvet också i mitt rum och ute i hallen. Dammtorkat hela mitt rum, vikt kläder bäddat sängen och fixat. Packat ihop gitarren som mamma och peter ska ta med sig hem + lagt lite kläder som jag inte behöver här nere (bara för att det ska bli mindre saker att ta hem när jag slutar här) i en väska. Sist men inte minst slängde jag för ca 20 minuter sedan in en svart tvättmaskin. Som bör vara klar om drygt 10 minuter!


lite såhär känner jag mig just nu


Pjuhh va jag är duktig sedan efter det så ringer nog mamma att de börjar närma sig Gamleby, då ska jag sätta mig i bilen och åka neråt mot hamnen där de ska stå. Så ja får se när man kommer hem ikväll, det återstår att se. Puss


Hej hej.

Nu ska jag gå och lägga mig så att man orkar med en hel dag i skolan i morgon. Förresten fredag i morgon veckorna bara springer fram. På tal om det har jag haft hål i öronen i du vecka nu :) jag är så glad att jag gjorde det och att min älskling tvingade mig ^^ nej nu ska jag sova första natten som nybliven 20 åring :) puss och god natt


Torsdagen den 5 maj!

Hejsan!
Som sagt jag fyller 20 år idag, idag kliver jag in i vuxen världen, eller?
Har fått en massa sms och en massa gratulationer via Facebook. M ringde imorse och sjöng för mig, himmla trevligt. När jag kom till skolan lagom till fikat blev det sång även där av alla i matsalen. Efter det och under dagen har många kommit fram och sagt grattis.

Annars har dagen varit bra men stressig har sprungit hit och dit i princip hela dagen känns det som. Fixat och trixat inför folkhögskolans dag. Som är imorgon och på lördag!

Nu på eftermiddagen/kvällen har vi spenderat uppe på naturbruksgymnasiet där det var kosläpp idag. Himla trevligt, så blev att spendera några timmar där uppe. Var hemma någongång vid typ strax innan 21 om jag inte minns fel. Då var det bara att hoppa in i duschen då man luktade ladugård ^^ + att jag efter det städade lite på rummet. Nu ligger jag här i sängen och ska kolla på dagens avsnitt av Big Brother och till det ska jag avnjuta en delicato boll så här på min födelsedag. Det är jag värd. Vi hörs imorgon, förresten imorgon kommer Mamma och Peter hit också. Så blir nog inte någon uppdate förrens på kvällen. Puss


5 maj


Tråååååk

Hejhej!
kan man ha tråkigare, vädret gör ju inte det hela bättre. Snöar/regnar vart annat gör ju inte situationen mycket bättre. Vill inte ens ha mina persienner uppdragna, för att det är så grått och tråkigt ute. Så ja nu har jag precis duschat och ligger för tillfället i sängen och kollar på BB. Känner att det är en perfekt dag att slösa bort med bara att ligga i sängen och softa. Kommer ju bli en bra kväll för bloggning då jag bara kommer ligga här i sängen. Så ja det kommer ju bli lite uppdatering i alla fall.

Vi hörs 

Planering för vecka 18

Måndag: Dagen har redan passerat.
Tisdag: Redan skrivit om dagen idag.
Onsdag: Har ej sovmorgon vi måste göra klart vår fotobok som vi ska visa och sälja tror jag på folkhögskolansdag. Så blir fullt upp med den på förmiddagen och eftermiddagen så är det Digitalt foto med Bertil blir även där att fixa lite inför folkhögskolans dag. Försöka gå och lägga mig i tid på kvällen det vill säga vid typ 23-tiden. Har en del blogginlägg på lager också som jag tänkte skriva.
Torsdag: JAG FYLLER FAKTISKT 20 ÅR, grattis till mig!!
Fix och trix inför folkhögskolans dag, allt måste vara klart idag. Så vet inte ritkgit hur dagen kommer se ut. Antar i alla fall att vi inte går längre än till 16:15.
Fredag: Första dagen på folkhögskolans dag, börjar 8:50 och håller på frammåt 14 tiden tror jag det var. Vad som händer får vi se. Mamma och Peter kommer i alla fall hit under dagen!
Lördag: Ska vara i skolan vid 9:30 dock är det frukost mellan 8-9 härligt att de serverar frukost :) Vid 10 börjar dagen. Med olika aktiviterer och sådant, ska bland annat stå i dörren och ta emot mat biljetter mellan 10:30-11:30. Dagen avslutas med modevisning som ska bli väldigt roligt. På kvällen blir det nog att äta ute någonstans tillsammans med mamma och Peter.
Söndag: Umgås med mamma och Peter innan de åker hemmåt igen. Kvällen blir nog ganska lugn. Det blir väll att ladda inför en ny vecka i skolan. Även den veckan som kommer ska bli rolig. Mer om det under söndagen då jag ska lägga upp en planering för vecka 19!

Tisdag 3 maj

Idag har det både snöat, haglat och regnat och varit lite sol emellan åt. Med andra ord ett väldigt växlande väder.
Annars då har dagen varit bra, började med kemi satt i datasalen och läste i boken och lite så, och lektionen innan lunch hade jag ju håltimme men fixade lite med Median. Efter det dags att ha media lektionen i en timme fixade lite inför folkhögskolans dag som är på fredag och lördag. Sista två timmarna hade jag svenska och var jätte flitig, skriver ett arbete om rädda barnen och unicef. Faktiskt intressant och roligt.

Annars så vad har jag gjort jo åkte till skytte banan vid typ 17:45, för att säga att vi inte skulle komma då Sofia inte var i skolan idag. Så åkte upp dit och där var D, så ja jag stannade kvar typ 2 timmar där och hjälpte till att skruva lite tavlor på pinnar och sådant, sedan blev det en hel del prat. Trevligt faktiskt!
Efter det åkte jag hemmåt, duschade och kollade på big brother, fast ja det dära med BB det kollar jag på just nu också. Men tänkte faktiskt att jag efter programmet ska sova. är super trött. Har ju dock sovmorgon imorgon. Ska bli skönt! Förresten fick faktiskt en chokladkaka av D då jag om två dagar fyller år, snällt tycker jag :)
Puss

Vad händer?

Ute vräker snön ner, men hallå det är ju början av maj!


Hej...

...Blogg lusten är ju inte så där på topp, tyvärr. Det är därför jag är off på bloggen. Skolan är nu i gång och första dagen är avklarad. Det är för mig nu dags att sova, för i morgon väntar en ny dag. Får se kanske åker i väg och skjuter i morgon också? Börjar vid 17.45 då har jag ju något att göra :) vi får helt enkelt se, nu ska jag i alla fall sova. Får se när jag skriver ett nytt inlägg. Återkommer i alla fall snart och blogga normalt ska ni se. Puss


Snart tillbaka

Hejhej, jag är off på bloggen under denna helg. Jag återkommer ikväll eller imorgon.
kan ju berätta att jag åker tillbaka till Gamleby idag, känns både bra och dåligt, är ju faktiskt skönt att komma igång med skolanigen men ändå det är ju skönt att vara hemma också. Som sagt det är ju faktiskt bara en månad kvar sedan är man hemma hela sommarlovet. Plus att de två helgerna framöver kommer bli roliga, även veckan nu som kommer vi kommer bara gå i skolan och ha vanliga lektioner måndag-onsdag för att på torsdag ska vi pynta skolan och på fredag och lördag är det folkhögskolansdag!
Mer om det senare, skriver mera när jag kommer tillbaka till Gamleby. Puss

RSS 2.0