28 februari

Hejsan bloggen!

oj va denna dag har sprungit iväg, jag gick upp klockan 9 idag för kunde inte sova längre.
Jag börjar bli förkyld, inte igen :(
och nu när praktiken börjar på tisdag, måste bli frisk. men det löser sig nog. annars har jag inte gjort så mkt idag, kollar på filmen Patrik 1,5, hehe den var rolig och bra :D, vart in till kopparberg och handlat med mamma, sen på kvällen nu har vi gjort pizza och kollat på melodifestivalen, Mysigt. Kollade ni? isåfall vad tyckte ni?
jag tyckte agnes var bra iallafall. och den dära med star pilotes, eller va dem hette med låten higher, jag har hört den någon annanstans iallafall refrängen, men kan inte minnas var ^^, och nej det är inte deras låt jag har hört. hmm får tänka på det. annars har det vart en riktigt lugn dag. Och dagen imorgon blir det väll samma, ska göra en läxa då också som ska vara klar ¨på måndag i lektionen barnkunskap. man ska ta reda på vad ett barn kostar första året, alltså med allt, barnvagn, säng, kläder, mat, blöjjer, leksaker ALLT.. kommer bli jobbigt menmen, det får bli morgondagens utmaning ^^ sen går även årets vasalopp av stapeln, så ni vet. alltså blir det mys frukost framför tv:en imorgon. och det är bra att man går upp tidigt för då kanske man kan vara trött på kvällen när man ska sova :) då det är skola på måndag.. Åhh vad skönt det skulle vara med en till vecka kulturvecka, men jag ska inte klaga för jag slutar klcokan 11:00 på måndag och jag har bara den lektionen nästa vecka (och en obligatorisk trafik dag 5 mars) annars kommer jagtillbringa mina dagar på dagis :) från och med nästa veckan och 6 veckor frammåt. HÄRLIGT och när dem 6 veckorna har gått är det dags för lov igen :D haha vi gillar´t.
Men nej ska nog sova, är trött. eller ska läsa lite.
i den nya boken har har börjat med, läste förrut flickan som inte fick finnas (tror jag den hette) förövrigt så var den väldigt bra, läs den om ni får tid&lust. men iaf just nu läser jag 102 minuter, den sanna berättelsen om kampen för överlevnad inne i World Trade Center.

Over and out / Emma ♥

27 februari

Hejsan
idag var det sista dagen på kulturveckan, tråkigt men sant.
så idag har vi haft "redovisningar" eller ja, tex matgruppen jöd på för/efter rätter och vi visade våra filmer i Aulan för all på BF och lite sånt :)
de fem filmerna var:
- Hetero eller bi?!
- Broken promises
- Andersson, Andersson
- Casanova
- Passion of love

Bästa film:
Andersson, Andersson
Bästa manliga skådespelare: Erik H
Bästa kvinnliga skådespelare: Sandra

har vart en jätte bra vecka med mycket skratt :D
fler sånna här veckor. det skulle göra skolan roligare och lättare
kan ju bjuda på lite bilder från veckan (som dokumentations gruppen tagit) finns även mera på BF´s- blogg
LÄNK: http://bfpassion.blogspot.com/

LITE BILDER FRÅN VECKAN!


En scen ur våran film

  
  
 
Dans, dans, dans och mera dans!Matmässan, fick bla muffins och marängsviss (och mkt mera)


Massa BF-elever som är på matmässa.


Och denna bild får avsluta
vi fick gå upp klassvis på scen i aulan och ta emot applåder och sen fick vi gelehjärtan.

26 februari

Hejsan bloggen
idag i skolan har vi dansat vals&foxtrott (tror jag det var)
gick ganska bra, bara sista dansen jag inte kunde typ haha ^^
menmen, sen blev det att käka på 37:an med pernilla. sen tog vi 14:11 tåget hem.
annars har det inte hänt något annat.
men kan ju bjuda på lite bilder

har ju vart soligt och fint här idag, nästan vårväder ju :D
  
och såhär kul kan man ha på tåget:
  

så alltså har det vart en väldigt lugn dag idag, det gillar vi.
och imorgon blir den också lugn då blir det att kolla på filmerna, och utställningar, och äta det matgruppen har gjort.
Kommer bli kul, men roligast är att se filmerna! :D
Nej nu ska jag sova för ska upp vid 6 tiden imorgon :/
Puss

Mary-Kate Olsen

Mary-kate är sjukt snygg på denna bild!
älskar hennes hår och hennes utseende
GE MIG


Youtube 2

Jag är lite beroende av denna låt, den är sjukt bra!


Katy Perry - Hot N Cold

25 februari

Hejsan bloggen!
tänkte skriva lite vad jag gjort de senaste dagarna ^^
så nu kommer det

Måndag: Kulturveckan började, samling i F5 där filmgruppen skulle vara vart uppdelade i grupperna vi skulle vara i och jag är i grupp 4 med Birre, Kardo, Emelie, Pernilla, Christoffer, Filip och Mojtaba. gick lite segt i början då vi skulle komma på storyboard men det gick tillslut och vi fick den godkänd. sen hade vi ca 1,5 timme rast tills kvart över 12 då vi skulle få kamerorna. Så då ringde jag bla till dagis, lånade telefonen i skolan. sen gjorde vi inte så mycket, jo gick och åt lite. menmen, sen vid kvart över 12 var det återsamling i fick kameror och så sen var det dags att börja filma, gick bra, lite omtagningar då och då. men det får man räkna med :D, men gick iaf bra åkte hem med 15:35 bussen så vart en heldag med filmning och sånt. Mamma hämta mig i kopparberg sen åkte vi hem.

Tisdag: Fortsatte filma va uppe på hagaberg hemma hos Emelie och sen även hos Birre. det gick bra. sen filmade vi en scen i skolan, och vid 12:30 var det redigering till ca 14:30 fick in hela filmen och la allt i ordning satte in svarta rutor och skrev text i några av dem vi han och mellan 14:30-15:30 var det dags för glädjedans med hela BF-programmet, med nån david tror jag han hette. Inge kul för ha klaga bara :(, menmen åkte iaf med 16:00 bussen hem så var hemma vid 17-tiden alltså vart det en långdag till.

Onsdag: Sovmorogn idag började vid 12 tiden så åkte med 10:57 tåget in, och herregud va folk det var, men fick iaf sitta. sen i kopparberg klev även pernilla på :D, så vi gick upp till skolan och på "torget" vid skolan möter vi emelie så vi går in till skåpet kollar in vid redigeringen sen vidare till F5 där vi skulle sammlas hämtar papper och sånt så vi kan göra en affish, gör klart den på en halvtimme sen drar vi ner till redigeringen då vi har tid 12:30-14:30, satte oss där och lägger in den sista texten, sen musik också det var nog det sov var svårast då vi har en scen på en fest och vi har ingen musik där, utan vi tänkte lägga in den i efterhand men det var inte så smart, men löste sig ganska bra iallafall. Nu är vi helt klara och vi har nu mera en film på ca 10 minuter. och dem skulle ligga mellan 5-8 minuter, menmen, det får bli som det blir :)
vart även sen dag idag så vi åkte med 15:35 hem. gick av vid tingshuset och gick in på ica där jag även hittade mamma, och nu sitter jag här och gör inte så mycket.


Resten av veckans planering:
Imorgon: Vi är ju helt filmklara och redigeringsklara så vi har inte mycket att göra så det blir att åka in till skolan för 1 timmes dans, mellan 12-13, menmen efter det så blire 37:an med pernilla :D
sen åker vi med 14:11 tåget hem, det blir bra det, så imorong blir det inte så lång dag :D

Fredag: Då är det final på denna vecka.fick nått papper i måndags om hur hela veckan ungefär skulle se ut, så det finns också med ett preliminärt program för dagen som ser ut så här:
9:00-10:15, Utställning i F-huset
10:15-10:30, RAST
10:30-12:00, Filmvisning i Aulan
12:00 --> Lunch och städning

men vi som har film har väll inte så mkt att städa så blir att sluta vid 12 då :D, ska verkligen försöka hinna med 12:14 tåget, skulle vara grymt skönt att komma hem så tidigt som innan 1, men om jag inte hinner med det så tar jag 14:11 tåget hem, då är jag hemma nån gång vid 3 tiden och det är också tidigt så :D men helst då 12:an, det visar sig.
Nej nu ska jag sluta skriva nu vet ni alla fall vad jag har höllt på med under veckan och vad jag ska göra de två dagarna som är kvar i skolan denna vecka. men kommer mer info om vad som egentligen har hänt torsdag och fredag för detta är ju bara som jag tror ^^ Menmen.

måste bara visa en bild som sitter här och var här i orten


PUSS

Skolan snart..

Hejsan
hinner inte skriva vad jag gjort de senaste dagarna, för måste gå till tåget.
men jag tar det när jag kommer hem :)
skolan idag blir att göra en film plansh (stavning?) och sen redigera klart filmen :D
så blir at åka med 15:35 hem och mamma hämtar mig i kopparberg :)
men nej nu ska jag borsta tänderna sen gå till tåget ^^
Puss

24 februari

Förlåt att jag inte skrivit på några dagar
men fullt upp på dagarna med filmning och allt.
och kommit hem sent både idag och igår, men jag ska försöka slänga in ett inlägg imorgon innan jag går till tåget.
Men nu ska jag sova, puss

22 februari

Hejsan
det är söndag idag, och det innebär sista dagen på lovet och det innebär att det är skoldag imorgon.
men faktiskt ska det bli kul för vi har inte en ända lektion denna vecka, nej nu blire film hela veckan.
Årets kulturvecka är här!
kommer bli sjukt kul tror jag, och vecka 10 börjar b´praktiken som håller på i 6 veckor alltså fram till vecka 15 :D
menmen, jobbigt att gå upp imorgon fast vi har en rolig dag men har typ gått upp vid 10-halv 11 hela lovet och vart uppe till typ 2 tiden på nätterna, inte bra. menmen. vi hoppas på det bästa,s ka försöka komma upp vid 6-tiden :D
wish me good luck, det kan behövas.
men nej nu ska jag gå ner och äta något, för är hungrig sen ska jag sova.
Puss


Rally och massa annat

Hejsan!
Okej tänkte berätta om gårdagen.
vi tar allt från början och i ordning (så varning för långt inlägg)


vi gick upp vid ungefär halv 10, åt frukost fixade matssäck och massa, tog på oss varma kläder vid ca 11-tiden satte vi oss i bilen och åkte ner till kenna och marika, tillslut satte vi oss alla i bilen och åkte in mot kopparberg och sedan ut i skogen någonstans ^^ haha parkerade bilen och började gå, det första vi kommer till var en kurva ca 50-100 meter från bilen. Och vi säger ska vi ställa oss här (och vi skulle ha gjort det ju, läs mera om varför längrefram) men nej vi går vidare vi går och går och går lite mera

    
gå, gå, gå och gå ännu mera

men tillslut framme där vi skulle stå

och efter att ha gått 2-3 km så hittar vi ett bra ställe lite uppe på en höjd, och ett träd som ligge på backen som blir en perfekt bänk (Y), vart att vi nog kanske åkte lite tidigt hemmifrån men det var därför vi visste inte hur långt vi skulle gå och vi ville inte gå så fort, så när vi hade kommit på plats så var det ca 1 timme innan starten var och vi var ju inte vid starten så ja vi hade ju inte bråttom så vi drack lite oboy/kaffe och käkade macka sedan tände vi även engångsgrillen och grillade korv :D haha och allt detta åt vi och rallyt hade inte äns börjat ^^

 
äggmacka och grillen

och eftar att ha ätit och suttit och pratat och fotat lite så börjar äntligen bilarna att åka förbi så nu kommer det komma massa bil-bilder, det får ni stå ut med, och tyvärr vart dem flesta suddiga eller ja man ser ju va det är  men det är för att dem åker så fort, eller ja dem första bilarna åkte inte så jätte fort menmen, och kommer inte heller lägga in alla bilder på bilarna för det skulle bli för många och för tråkigt att kolla på. men några kommer ni få.

  
   
  
  
Massa rallybil-bilder


sådär ja, det vart rätt många bilder ändå. haha menmen, det är iaf inte alls om jag tog, men iallafall. medans jag väntade på att bilarna skulle komma så tog jag kort på lite annat som skogen och vägen.

  
I väntan på att bilarna skulle åka förbi


och vart en del misslyckade bilder på bilarna också, knäppte för tidigt eller försent. menmen jag visar dem bilderna också ^^ kan ju vara fint med bak/fram ljus, kanske?

  
Sen lite misslyckade bilder

och efter att sista bilen hade passerat så började vi gå mot bilen igen den långa vägen, och jobbigare nu att gå då bilarna hade åkt där och låg massa snö på vägen. menmen, kom eter ett tag en rally-bil som antagligen hade fastnat någonstanss och därför kom senare, så vi hoppade ner i diktet då den kom, haha och nu till det roligaste, vi går sen kommer det en till bil och jag verkligen flyger ner i diket och snön går över hela benet upp till låren (och jag skojjar inte) men det var ju också för att dem har plogat så har ju blivit mer snö på sidorna menmen, så var det ju liksom inte en rally-bil utan en vanlig (efteråkare) haha och han åkte inte fort, och han som satt brevid skratta, måste ha sett kul ut när jag kasta mig ner i snön HAHA, men då har han fått ett gott skratt :D
och nu tilld et som jag skrev att ni kunde läsa längre fram, jo när vi kommer dit till den dära första svängen ca 50-100 meter från bilden där vi tänkte ställa oss men sistället drar upp i skogen, så står det en som sköter det, eller vad man ska säga han har lite ansvar, så när vi kommer ner för backen så ser det så konstigt ut i skogen och mamma säger här har nog nån åkt av och sen när vi pratat lite med han ansvarige så ja det var någon som åkt av, och det tog en kvart för dem att få upp bilen, så vi skulle ha stått där, och en annan höll på att åka av men klara sig. menmen.


på väg till bilen

när vi kommit till bilen åkte vi hem släppte av kenna och marika vid sig och vi åkte hem och packade, kläder och dusch grejjer och efter ca 1 timme åkte vi ner till Kenna och marika igen. och där vart det genomgång av bubbelbadkaret (heter det så?) iaf sen så tappade jag upp vatten, kenna och pappa ick ner till "nostalgirummet" och lyssnade på lp-skivor. mamma och marika bastade och jag låg i badet med tända ljus och en drink (alkoholfri) härligt var det!
sen var mamma och marika klara i bastun och då bastade pappa och kenna. sen så gick jag upp ur badet, mamma och marika gjorde mat (mest marika) vi fick två olika pizzor, sen vart det att kolla på melodifestivalen. och jag tyckte det var rätt låtar som gick till final iaf. dem var helt sjukt bra :D
sen efter melodifestivalen gick vi ner till "nostalgirummet" igen och lyssnade på gammla lp-skivor och pratade massa, vid 01:00 gick vi hem och kom hem runt halv två. och det var den lördagen :D


På väg hem

och nu ska jag sluta skriva, skriver ett inlägg ikväll nån gång, och detta vart ett långt inlägg hoppas ni har orkat läsa allt ^^
lite bättre när det är lite bilder här och va än att först skriva allt och sen kommer alla bilder, det lir mer uppdelat nu, haha och det var ju intressant, vet inte varför jag skrev det, menmen skit samma ^^

01:50

Hejsan
kom nyss precis hem från stångberg´s
trevligt har vi haft, men berättar om det senare + bilder
dagen har bestått av:
att gå, gå och gå
rally
bubbla
melodifestivalen
äta pizza

lyssna på gammla LP-skivor
 och massa annat, men det berättar jag om senare ^^
är så trött nu, så jag ska sova, puss

Photoshop is the shit!

Haha ja precis som rubriken, photoshop is the shit
riktigt kul är det, och nu ä jag glad för nu kan jag ändra ögonfärg :D
ett litet smakprov här på mina egna ögon:


häftigt va?
min egna ögonfärg (på detta kort som jag har använt mig av iallafall) är den längst upp till höger.
nej nu ska jag snart sova, klockan 11 imorgon ska vi sitta ibilen på väg ner till stångbergs :D
rally står på schemat, och sen på kvällen blire att basta/bubbla, äta och kolla på melodifestivalen hos kenna och marika. det kan inte bli mycket bättre, bilder och text om det kommer nog på söndag ^^
Puss :D

20 februari

Hejsan bloggen!
fredag idag, härligt fast ändå inte för det innebär att lovet snart är slut :(
menmen 3 dagar ledigt till.
planer för idag är att samla mod och ringa till dagis där jag ska göra min APU. ska ringa nu runt 1-tiden.
men det kommer gå bra, haha dem känner mig nog där nu :P
har vart där:
8:an, 1 vecka
9:an, 2 veckor
1:an, 5 veckor (tror jag det var)
och sen nu i 2:an, 6 veckor :D
haha sen har jag själv gått där när jag var liten ^^
hihi det är lite kul, men kändes jätte konstigt då första dan, nu där man är "fröken" där får man liksam va i dem skåpen där barnen inte fick vara man får va i personalrummet, haha ni kan inte förstå men det känns jätte konstigt, man ba men vänta här här får jag inte vara, sen kommer man på jusstja jag "jobbar" ju här nu. haha det är kul ^^
dem är så himmla snälla där och barnen är helt underbara! :D love it!
nej nu ska jag ringa till dagis skriver mera senare. puss :DUPDATE;
hejsan igen, nu har jag försökt att ringa till dagis i ca 1 timme men det är bara upptaget, så nu gör jag så att jag ringer på måndag istället när jag kommer hem från skolan. för det är vecka 9 nästa vecka och APU:n börjar inte förrens vecka 10 på tisdan, så jag måste få tag på dem innan tisdag. sista dagen jag kan ringa är på tisdag, men ska få tag i dem på måndag. Nu vet ni hur det ligger till, intresseklubben antecknar ^^
Förresten håller på att göra en ny header eller ja den ser ungefär lika dan ut som den jag har nu bara det att jag gör nu i PSE och den jag har nu är gjort i Jasc paint shop. så nu blir det bättre kvalitet.
Puss

19 februari

hejsan
just nu sitter jag i köket med min bära och skriver detta ^^
jag har precis bakat klar muffinsarna jag har gjort (bilder kommer, men det får bli senare då jag lagt in bilderna på datorn, men dem kommer på samma inlägg) jag har kommit på att mitt nya intresse ska bli att baka cupkakes (och nej det var inte det jag gjorde idag) men dem är så söta!, så nån gång i sommar får det nog bli när jag är hemma själv ska jag baka cupkakes, med roligt strössel på ^^ menmen nog pratat om bakning, och över till mat, haha jag väntar på att mamma ska komma hem så vi kan äta (tror jag) falafel. jag älskar det!!
förresten halva lovet har gått nu
måndag
tisdag
onsdag
torsdag
fredag
lördag
söndag

menmen ska bli kul att komma tillbaka till skolan också (okej är hellre hemma men) vi har ju kulturvecka :D film hela veckan! love it<3 :D
kommer bli jätte kul, tror jag.
men nej nu ska jag kolla om det finns nå skoj att kolla på tv medans jag väntar på att mamma ska komma hem, men bilder på muffinsarna kommer och lika så bilder från emelie igår.
Puss


UPDATE;
nu bilder på muffinsarna ^^

  

haha okej nu ska jag förklara bilderna lite, eller inte själva bilderna för alla ser väll att det är muffinsar
första bilden från vänster är med blockchoklad som jag rivit ovanpå sen in i ugnen
mitten bilden (och av denna variant finns det bara en eller fanns) det är med strössel som jag på innan jag gräddade dem för skulle kolla om strösslet vart bränt, men det vart det inte.
sista bilden är med samma muffins smet som dem andra och sen har jag tagit glasyr ovanpå och sedan strössel. men dem är inte så goda, (därför det bara är 4 st)
och sen mitten bilden och sista biden i bakgrunden så är det vanliga muffinsar
så det var det :D

Hemma igen

Hejsan
glömde skriva när jag kom hem, så slänger in ett litet inlägg nu
men ja är såklart hemma (då detta skrivs) och kom hem som jag sa ungefär kvart över 11, kan det dära med tiden (Y)
menmen, tillbaka till det jag tänkte berätta om, jag har haft riktigt kul hos emelie och vi har väll sjungt singstar i ca 6 timmar :O, haha. men orkar inte berätta allt nu, så berättar sen när jag har sovit och så och då kommer det även bilder :D.
Puss, godnattUPDATE;

nu ska jag berätta om kvällen hos emelie och lite bilder har jag ju också lovat
men dem får vara på samma inlägg som det hära.
Började med att jag gick till tåget vid halv 3 tiden, eller ja anna (syster) ringde 2 ggr innan jag skulle gå så vart lite försenad, men det var lungt för det tar inte 30 minuter och gå till station. menmen, tåget kom iaf 14:59 och i kopparberg klev pernilla på, sen åkte vi vidare mot lindesberg kliver av där och där står emelie, david (hennes pojke) och hunden kitty. så david är kvar vid station och vi går mot 37:an för att handla baugetter, jag - kyckling, pernilla - räka och emelie - köttbulle, sen går vi upp till emelie´s föräldrar som bor på hagaberg, och herregud vilka backar :O haha. kollade bla på deras ormar ;). sen så installerade emelie PSE på pernillas datorn, sen efter det så gick vi hem till emelie´s och davisd´s lägenhet där vi skulle tillbringa kvällen, så vi käkar baugetterna sen sjunger vi massa singstar!!! :D sen vid 6-tiden gick vi till ica som låg i närheten, ICA östermalms, haha kul namn tycker jag :P pernilla köpte en drickaoch pringels sen hem igen till lägenheten och fortsatte sjunga singstar till en halv 10 då pernilla och jag var tvungen att gå till bussen emelie och kitty följde med oss ungefär halva biten. sen gick dem hem. Och såklart så var bussen försenad ca 10 minuter. menmen bussen kom och vi åkte till kopparberg där pappa stog vi skjussade hem pernilla och sen åkte vi hem till ställdalen så var hemma vid en kvart över 11.
Jag har haft en jätte rolig kväll fylld med skratt, det hära måste vi göra om! :D

Nu kommer det lite bilder från kvällen :)


Kvällen har precis börjat ^^


Singstar


Pernilla och Emelie sjunger Lena Ph - ont det gör ont.

 
 Emelie och Pernilla ↑


duett med pernilla och emelie
och när man inte sjunger kan man ju posa eller hur emelie, hihi ^^Taggade? japp helt klart
här sjungs det Mamma mia (tror jag)
och emelies söta vovve på bild i hörnet ocksåsådär, ja det var sumering av kvällen och sen lite bilder på det :D
Puss


18 februari

Hejsan!
onsdag idag och det innebär att det är lindesberg som gäller idag :)
Hem till Emelie, snacka, sjunga singstar och ha det allmänt trevligt. kommer bli jätte kul.
åker med 14:59 tåget, men har ingen skjuss så måste gå vid typ 14:30, så ja det är 2,5 timmar kvar. och bra är det för ska hinna göra lite saker innan, som att äta nått, fixa iordning mig och så. lägga ner spel, kamera, busskort, pengar mm i väskan. haha inte så bra om jag glömmer spelen för då kan vi inte sjunga :P haha. menmen har ju som jag skrev 2,5 timmar på mig så bör ju hinna. sen åker jag och pernilla med 22-bussen hem (eller iaf till kopparberg) och pappa får hämta mig i kopparberg, och sen skjussar vi hem pernilla också. så är väll hemma runt en kvart över 11, för tar ca en timme med bussen från linde --> kopparberg sen skjussa hem pernilla och sen hem till ställdalen. så kanske uppdaterar lite då när jag kommer hem eller imorgon. det beror på hur trött jag är.. men nej nu ska jag inte sitta här och skriva onödiga saker, haha. Puss

dessa 3 spel blire att köra:
 

Ojoj har hunnit med mkt idag!

Hejsan
har hunnit med mycket idag faktiskt (Y)
städat, dammsugit, burit ved, färgat håret, klippt mig. och massa annat,
så hejja mig, det var ju intedåligt att jag hann städa, sen har jag sjungt singstar också ;)
och nu sitter jag här och dricker smoothie som mamma har gjort, riktigt gott.
och imorgon är det onsdag det innebär att jag ska hem till Emelie åker med tåget från ställdalen 14:59 och är i linde runt 15:38, och tror pernilla också åker med tåget så hon går då på i kopparberg, hoppas det så slipper jag vara själv, så tråkigt att åka tåg själv. men det visar sig, har iaf sällskap hem då både jag och pernilla åker hem med 22-bussen. så är hemma i kopparberg (varför skrev jag hemma, hemma för mig är ställdalen) menmen, så vi är i kopparberg runt 23-tiden (måste gå ner och kolla om det erkligen går en bus vid 22 och om det då är precis 22.
och laddad för imorogn är jag också (Y)
kameran laddat, pengar har jag, spelen framlagda. och allt är på topp! :D
(kommer nog lite bilder därifrån)
nej nu busstider, sen kolla runt på nätet lite sen sova :)
kom på måste ju lägga in före/efter bild på mitt hår.


syns mera i verkligheten, att det är mörkare, för på korten så förstår blixten så mkt!
men det syns ju iaf lite, och det syns att det är kortare.

Puss ♥

17 februari

HejsanHejsan
det här med städningen går inte nå bra för  mig. haha för vart sitter jag nu, jo vid datorn (annars kan jag ju inte skirva detta) men måste snart sätta igång. för imorgon hinner jag inte, då är det lindesberg som gäller iaf på eftermiddan/kvällen. Trevligt kommer det bli.
nej nu ska jag börja städa så jag blir klar någongång, skriver mera ikväll :)
Puss

Inte alltid som planerat

Hejsan!
jaha dagens planer var väll singstar, sitta vid datorn/tv. va bra då har jag gjort det jag ska :D
eller vänta här nu? va det idag jag skulle städa rummet. ja precis men har gjort det jag nämnde några rader ovan. så imorgon blir städning då. och då måste jag göra det.
Annars helt okej första dag på lovet :) så himmla skönt och inte behöva tänka att jag ska till skolan imorogn, för om det hade vart så, så skulle jag ha gått och lagt mig typ nu. Men inte det, för ledig en hel vecka nu! :D
Men nu ska jag göra nått annat, leka lite med jasc paint shop ^^ inget annt för mig.
Puss

16 februari

Hejsan!
första dagen på sportlovet idag :D
och oj vad jag sportar, haha ^^
men tänkte slänga in en försenad veckoplanering inför denna vecka.

Måndag: Ska försöka städa mitt rum, det behövs kan jag säga.
Tisdag: Vet inte.
Onsdag: Tjejkväll vid Emelie :D
Torsdag: Vet inte.
Fredag: Vet inte.
Lördag: Rally i kopparberg :) kvällen hem till kenna&marika
Söndag: Sista dan på lovet, då ska jag bara ta det lungt.

haha vilken tråkig planering, men vet tyvärr inte vad som händer mer.
men så är det ibland, det är iallafall grymt skönt att ha lov en vecka :D
fast ändå vill jag tillaka till skolan, för då är det Kulturvecka hela veckan som gäller :D men film, kommer bli kul! :D
men nu inge prat om skolan, för nu ska jag gå och sjunga lite singstar sen städning av rummet ^^
Puss

Ny header

En liten förändring har skett:Gammla headern + färgerNya header + nya färger

hade inget annat att göra och det var ju ett tag sen jag bytte, haha.
fast ja det var inte jätte länge sen, men det är sånt hära man gör när man har tråkigt så:
va tycker ni flipp/flopp
Puss

14 februari

Hejsan bloggen!

Alla hjärtans dag idag, så till er läsare:

slängde ihop en lite bild ^^
kram på alla hjärtans dag och hoppas ni har haft en bra dag :)

13 februari

Hejsan bloggen!
för det första som alla andra bloggare skriver kan inte jag vara sämre fredag den 13 idag = otursdag
vad har jag gjort idag då, jo skola som vanligt startade dagen med FSF och redovisning delade oss i två grupper och det gick fakttiskt bra, sen tillbaka till klassen (då vi hade suttit borta i F5 och lektionen var i F7) så gick vi igenom APU:n och uppgifterna fick det dära kuvertet. och så sen vart det och prata omdömmen i kursen FSF och jag är glad Eva sa att jag ligger på VG-MVG det beror på hur det går på APU:n och med uppgifterna så jag ska göra mitt bästa i dem :D och en sak till som gjorde mig glad hon sa även att jag "tar för mig mera" eller ja iaf försöker :D har ALLTID fått höra att jag måste ta för mig mer och prata, men nu vart det lite att jag hade gjort det :D yeah, det går frammåt. sen lunch på två timmar då käkade vi på 37:an och sen in på tittin en stund och tillbaka till skolan för att gå till F7 och sitta där i en timme innan vi började, men vi hängde gubbe och massa. :D
sen vid ca 13:45 så slutade vi för dagen och då gick jag mot tåget för att åka hem, men herregud va folk det var!
usch, menmen fick sitta iallafall
sen har jag inte gjort så mkt mera idag,
jo har kollat på 3 avsnitt av sveriges värsta bilförare finns bara en sak att säga: HUR HAR DEM FÅTT KÖRKORT?!
blir bara nervös av att kolla på programmet! nej usch det är verkligen hemst hur dem kör!
ska nog börja följa det programmet, det är faktiskt sjukt kul också, haha!
nej nu sluta skriva skriver bara massa onödigt :P
puss


12 februari

Hejsan bloggen!

nu har jag kommit hem från promenaden (eller ja kom hem för ca 1 timme sen)
men har lagt in bilderna på datorn och kollat igenom dem och så. så nu tänkte jag visa er några :)

 
  
 
   
 


Såja, lite bilder från min och mammas promenad, vart inte så många för var ju mörkt när vi gick och blir inga bra kort då. så detta får duga ^^
haha ser ni vad som står på den dära lappen om öppettider, haha lite kul
och sista bilden med hjärtat var lite häftigt tycker jag :)
nej men nu ska jag fixa lite skolarbete, som att gå ner och intervjuva pappa skriva den på datorn och så.
skola imorogn ju och vad är det för datum?
jo, fredagen den 13! läskigt så får se vad som händer :O
har två lektioner imorgon FSF och kommunikation så blir "kort dag" kortare än vanligt ialafall för vi har ingen skapande (bara för att vi var där till 6 förra fredagen) så det är skönt. så jag åker hem med 14:11 tåget imorgon, och hoppas att pappa hämtar mig men det gör han nog för han kommer från jobbet då typ.
sen börjar sportlovet!!!!
gissa om jag har längtat, men ska försöka göra annat än bara sitta vid datorn hela tiden (men vet hur det kommer gå med det) menmen.
det blir bra, haha
nej nu var det skolarbete som gällde.
puss

Ut och gå..

Hejsan
nu sitter jag här vid datorn har precis kökat pannkakor och ska snart följa med mamma ut på en promenad :)
kameran följer självklart med, så blir nog lite bilder ikväll.
skriver mera senare idag, för nu ska jag gå.
puss

America´s Next Top Model

ANTP 11 är nu slut och den som vann vart tillslut McKey
tyckte det var helt rätt, men hade egentligen velat att Analeigh skulle vinna men hon kom iallafall 3:a
men tänkte visa lite bilder från säsongen på dem som var med.
helt sjukt snygga bilder dem tar,
Avundsjuk, JA!


  


  


    


  


  


  

   


  


 


  

  


10 februari

Hejsan!
nu är det så här att jag gör allt annat än vad jag egentligen ska göra.
och vad är det då jag ska göra, jo P.L.U.G.G.A
så skärmning emma och gör någon nytta!
Hörs då, hej!

9 februari

Guten tag ^^
vad har alla gjort idag då?
skolan för min del en lektion mellan 8:40-11:00 sen har jag suttit på en bänk i ca 1 timme och väntat på att få gå till tåget. Gick med H och S, så hade sällskap iallafall. Kom hem runt 12:50 då mamma kom och hämta mig vid station.
och gissa klockan 15:00 får mamma ett sms på mobilen från posten, mitt paket har kommit!!!
men j just nu ligger det kvar på ICA, där det ska ligga tills imorgon :(
jag vill ha det NU
menmen får väll vänta då :(
nu ska jag fortsätta plugga
sovmorgon i morogn också så åker med något tåg som jag inte kommer på när det går nu ^^
Puss 


Planering för vecka 7

Måndag: Helt vanlig måndag med en lektion som är Barnkunskap borta i Å-huset. Tycket inte om det huset, haha det luktar sjukhus. Men mycket bättre nu när jag iallafall känner en. Iallafall tillbaka till lektionen den håller på mellan 8:40- ca 11:00 sen blir det att åka med 12:14 tåget hem så är hemma vid ca 13:00. Då blir det att plugga hela dagen, typ ^^
Tisdag: Sovmorgon, vi har fått en uppgift att jobba med på FSF så vi har inte den lektionen, så jag börjar inte förrens 12:05, så åker in med 10:57 tåget, sen går jag till 15:45, så det blir att åka med 16-bussen hem (för övrigt så är det första tisdagen på 3 veckor jag är i skolan) 
Onsdag: Sovmorgon, åker med 8:57 tåget och börjar samhällskunskapen 10:00 (vi har prov) slutar runt 14:00 så jag åker med 14:11 tåget hem.
Torsdag: Sovmorgon vi har ingen skapande för att vi var där kvällen den 6 feb, så då har vi ingen lektion idag så jag börjar 12:05 och har idrott till 13:15, så jag har en lektion idag! så jag åker till linde som är ca 5 mil (tror jag) för att ha en lektion. Det är dessa stunder jag skulle vilja bo i Lindesberg!
Fredag: Sista dagen innan sportlovet! börjar 8:40 och slutar 13:45. egentligen på fredagar slutar jag vid 16:00 men inte idag för vi var ju som jag sa längre upp i skolan 6 feb så då fick vi ara lediga både på torsdags lektionen och fredags lektionen. så det är bra :D Så då åker jag med 14:11 tåget hem.
Lördag: Kanske iväg på rally? :P
Söndag: Vet inte vad som händer.

Måste också säga att detta är den sista "riktiga" skolveckan på 9 veckor! :D
vecka 8: Lov
vecka 9: Kulturvecka
vecka 10-15: APU (har lektion på måndagar)
vecka 16: Lov
men återkomer med planeringen för dem veckorna när dem kommer.

7 februari

Hejsan bloggen!

Okej för det första kollade ni på melodifestivalen idag?
om ni inte gjorde det ni missade inte så mkt
men herregud vet inte hur svenska folket röstar?
hallå Caroline Af Ugglas, kan det bli sämre. jag fattar det inte. Hon är int äns bra!
de som var bra var väll:

  • Emilia
  • Marie Serneholt
  • Alcazar
  • Jonathan Fagerlund
  • Nina Söderqvist

men inte vart det som man trodde, nej dem skickar iväg Caroline Af Ugglas till Andra chansen (globen?) ojoj!
och något annat som är dåligt pausunderhållningen vart är vår kära BJÖRN GUSTAFSSON han är bäst!
vi saknar han eller hur?Annars idag har Kenna och Marika vat här och sen Anna kom också så vi fikade och så och pratade :)
sen åkte K & M hem och jag och Anna sjöng massa singstar. Och nu sitter jag här ^^
Puss

3 månader

Började denna blogg den 6 november och idag är det den 6 februari
alltså så blir min blogg 3 månader idag
GRATTIS
men alltså herregud va fort tiden har gått.
det är skrämmande

6 februari

Hejsan!
då är man hemma igen (eller ja har ju vart det ett tag nu)
dagen började klockan ca 11:00 då jag käka frukost och så tillsammans med mamma och pappa.
gjorde i ordning mig sen åkte jag med 12:56 tåget till Linde. och i linde stog pernilla och väntade (som hade åkt buss)
sen in till väntsalen för att vänta på emelie som kom med pernillas påse (haha, men det är en annan historia) men sen gick vi upp till skolan, och direkt till F-huset. satt och väntade på stina som kom tillslut bytte om till "målarkläder" och började måla så nu är den bruna väggen klar ska bara fylla i ringarna, ni kommer förstå om ni kollar bilderna som kommer sen längre ner. och sen den gröna färgen vid elementerna är klar. så nu bara "stolparna" vid fönstret och sen den andra väggen.

vi skulle egentligen ha börjat måla den andra väggen också men färgen vi blandade till var riktigt ful så vi vill inte ha den, stina bjöd på mackor, te och sånt, snällt :)
vi slutade runt 17:40 då gick jag och pernilla ner till station sen var 17:30 tåget försenat till 18:00 :D:D första gången jag är glad att ett tåg är försenat! :D så då kom vi hem lite tidigare. pappa kom och hämta mig vid station, sen hem och äta och nu sitter jag här!

nu lite bilder från dagens målande:
 

här är vid fönstrena (som ni ser)
och i dessa fönster har vi stått eller Maria & Pernilla har stått,  och fönstrena helt öppna. så dem kunde ha rammlat ner, sjukt läskigt tycker jag!
men det var ju en himmla tur att dem inte gjorde det.
jag stog tog istället ett bord+en stol och ställde mig på. känndes lite säkrare, fast bordet var ju inte världens stadigaste men det gick bra. eller stod i förnstret ett tag när jag måla brunt på väggen, och i hörnet. men det gick bra. lite läskigare att dem måla det dära gröna ovanför fönstrena. och Pernilla stod utan att hålla i sig, färgburk i ena handen och pensel/roller i andra.
ja jag var rädd, att dem skulle ramla ut!

men visst blir det snyggt?

och nu bilder från den bruna väggen:
 
riktigt snyggt, brunt och gröna prickar.

Så det var allt.
Återkommer med mer bilder när det hänt något nytt
fast det kommer dröjja för nu har vi inte detta nästa vecka för vi var här på kvällen idag
och sen har vi en vecka lov, sen kulturvecka sen praktik 6 veckor sen lov igen sen kommer vi tillbaka

Snart daxs för skola

Hejsan bloggen
fredag idag!! :D
men inte har man kommit iväg till skolan än, nej för jag börjar inte förrens vid 14:10 så åker in med 13:56 (tror jag det var) tåget och är i Linde 13:31 sen blir det att måla i ca 4 timmar. Åker hem med 18:16 tåget. så kommer inte hem förrens vid 19 ungefär, lite surt på en fredag :/ men nej nu ska jag blåsa håret, och göra iordning mig, skriver mera när jag kommer hem. Puss

5 februari

Hej bloggen!
om tre månader så är det någon som fyller 18 år!
och den någon är lilla jag


Har ju vart i skolan idag, är egentligen inte helt friks men man missar så mycket när man är hemma, så idag var det daxs för skola. men hade sovmorogn så åkte med 8:58 tåget in och i kopparberg klev pernilla på, sen var vi i linde runt halv 10. så upp till skolan och till skåpet först och sen till F-huset. satte oss i klassrummet och vänta på stina som var på mejk och handlade. men hon kom tillslut och vi började maskera och tejpa så nu har vi målat grönt, en färg som heter marsipan! :P (ska försöka ta ett kort imorgon på det ^^)  menmen jag och pernilla gjorde övertid då vi ville hinna klart med den sista rutan så den vart grön. och det gjorde vi gick till a-huset sen till cafeterian och spela yatzy och gissa vem som vann? :D jo jag! sen kom emelie, och då efter ett tag gick vi till a-huset hämta idrottsgrejjern aoch gick till idrotten bytte om och hade idrott, blev hoppa trampett och nå gatu grej ^^ haha. men så tråkigt när man är sjuk och blir trött för minsta lilla :( sen efter idrotten när vi bytt om och så följde jag med pernilla ner till synsam hon skulle på synundersökning och det gick bra, sen till 37:an pernilla köpte godis ^^ och sen till tåget och åkte tåg hem hemma i ställdalen ungefär kvart i 3 då mamma kom och hämta mig. åt hemma och sedan satte vi oss vid dator (datorerna) vi (mamma) försöker installera windows vista på sin datorn ^^
så vi får se hur det går. och jag är inblandad för min skärm ser just nu ut såhär:


Fint va?Menmen, sitter också och kollar på webbkameror, vill ha en. eller ja jag har en men den funkar inte för windows vista. men den jag har kollat nu funkar och så här ser den ut:


199:-
på netonnet.sebeställer nog den i helgen, skulle jag tro :D
update; jag har köpt camen ovan + ett usb-minne 2 gb för 49:-
så det kommer väll nästa vecka nån gång :)USB-minnenej nu vara lite social på msn! :D
Puss


FILM - Hide and seek

"Come out come out whatever you are"Handling:
Vissa lekar är otäckare än andra... 
Det är en gastkramande thriller om en flicka (Dakota Fanning) som efter sin mammas död drar sig undan från omvärlden och skapar en ond låtsasvän. Hennes pappa, (Robert De Niro) försöker desperat nå fram till sin dotter men märker sakta att det kanske inte rör sig om ett barns fantasier utan någonting långt mer skrämmande.

Skådespelare:

Robert De Niro - David Callaway

Dakota Fanning - Emily Callaway

Famke Janssen - Katherine

Elisabeth Shue - Elizabeth

Amy Irving - Alison Callaway

Dylan Baker - Sheriff Hafferty

Melissa Leo - Laura

Robert John Burke - Steven

Molly Grant Kallins - Amy

David Chandler - Mr. Haskins

Stewart Summers - Doctor

Jake Dylan Baumer - Disturbed Boy


Bilder från filmen:

 
  

 


Trailer:
 

3 februari

Hej
Idag var jag hemma och var sjuk! igen, snälla jag vill bli frisk nu!
Kan skriva lite om gårdagen också (måndag)

Måndag:
Gick och la mig runt 22 på sändag kväll och kan inte sova ligger och stirrar i taket typ och håller på och hostar så jag spyr. så efter 4 timmar runt halv 1 går jag ner, och dricker honungste. sen upp till sängen igen där jag somnar tillslut, klockan ringer vid 05:40 och jag går upp ca 06:15 och får springa till bussen. kommer iallafall till skolan och kort dag idag med bara en lektion barnkunskap, vi kollar på film och pratar och så så slutar vid 11 tiden då går jag till skåpet hämtar grejjerna och går ut igen till mamma och mormor, där dem står för vi ska till örebro för shopping och tandläkarbesök.
orkar inte berätta i i detalj, men innan tandläkaren (där jag hade tid kvart över två) så åker vi till mega och biltema och äter på max.
sen tandläkaren och efter det marieberg, bauhaus, ikea handlade lite grejjer.
sen vid halv 8 kommer vi ut från ikea och sen åker vi till Jula och köper ett handfat och sen hem. så var hemma någon gång runt 21-tiden :)
kommer bilder på det jag köpt en annan dag, så istället kan jag visa bilder från dagen:
  
1. På väg till Örebro, kort från bilen.
2. Vi åt på Max, och jag säger det dem har inga goda hamburgare, nej Donken ska det vara!
3. Svampen i Örebro

  
1. Marieberg köpcentrum
2. Bauhaus

   
1. Bild från bauhaus, kolla golvet det glittrar jag vill också ha det!
2. Bild från bauhaus, ge mig detta badrum!
3. Åhh kolla bilen, en jaguar. skit snygg!


Nu till dagen, tisdag idag då.
vart hemma från skolan som jag skrev längre upp. och blir hemma imorgon också :(
men på torsdag hoppas jag det blir skolan igen, för vill inte missa så mycket.
så då är det tor och fre som jag går i skolan, och på fredag blir det en lång dag. menmen det kanske kan bli kul :D
Men nej orkar inte skriva mera, jag ska sova nu
puss

1 februari

Hejsan bloggen!
det är redan en ny månad på det nya året :O
tiden går fort ibland alldeles för fort

och varför sitter jag här klockan är ca 22:10 och jag ska ligga i sängen för länge sen.
så kommer inte komma upp i tid imorgon heller, åhh det är typiskt!
men jag måste!!!
får bli ett kort inlägg det hära, imorgon har jag en lektion som är Barnkunskap, det jag var så orolig för första gången, okej första gången var hemsk, kände inte en ända men nu känner jag iallafall en, en från min klass har bytt och har nu detta :D så gissa om jag är glad nu! så imorgon blir det den lektionen slutar runt 11:00 :D sen blir det Örebro tillsammans med mamma och mormor. dem kommer och hämtar mig vid skolan runt tio-kvart över 11..

där det blir tandläkaren och shopping blir nog att vi äter i Örebro också. men det visar sig.
nu ska jag sova så jag orkar upp imorogn, ses när jag kommer hem imorgon!
PUSS ♥

YEAH

Tänk va en kommentar kan göra en glad!!
nyss när jag loggade in här så hittar jag denna kommentar:
"grattis! du är veckans blogg i min blogg!"
jag vart alltså veckans blogg oss http://azramemic.blogg.se/
så tack så mkt och gå in och kika på hennes blogg :D
riktigt bra blogg tycker jag.
Puss

Planering för vecka 6

Måndag: Skola, har bara en lektion nu på måndagar mellan 8:40-ca 11:00 Barnkunskap. Efter skolan kommer mamma och mormor och hämtar mig och vi åker vidare till Örebro för tandläkarbesök och shopping!
Tisdag: Skola 8:40-15:45. Mentorstid, FSF, Samhällskunskap, Svenska och Idrott.
Onsdag: Skola, sovmorgon börjar 10:00 och går till ca 14:00 så jag åker in med 8:58 tåget och sen åker jag hem med 14:11 tåget. Pernilla med hem också kanske?
Torsdag: Skola, sovmorgon börjar 9:50 och slutar 13:15 så blir samma som på onsdan åker in med tåget och hem med tåget.
Fredag: Skola, kommer bli en lång dag detta, jag lämmnar huset vid 07:00 och kommer inte kommer hem förrens ca 12 timmar efter alltså vid 19:00!! men egentligen är min skoldag "bara" 8:40-15:50 men vi ska jobba över på lektionen skapande verksamhet så då går vi till ca 17:30-18:00 så jag åker hem med 18-tåget. (men bara för vi jobbar över nu så slipper vi skapande verksamhet lektionen på fredan vecka 7, som är fredagen det 13!! :P så då slutar jag istället vid 13:45 då. så det blir bra, och på skapande nu målar vi ju och så. :) 
Lördag: Vet inte.
Söndag: Vet inte

RSS 2.0