Det börjar likna något

Hejhej!
Äntligen har de kommit lite snö så de täcker marken i alla fall och vi har fått ett vinterland här uppe i Jämtland. Härligt, och kallare börjar det också bli ska tydligen bli neråt -15 i helgen. Sen sägs det också att det ska bli jätte fint väder i helgen. Det gillar vi, det blir promenad både lördag&söndag tänkte ta med kameran också så det kommer lite nya bilder här i bloggen.
 
Dock ska vi ta oss igenom sista dagen i skolan i morgon fredag, men ja vi har ju fristående kurser på torsdagar och fredagar så ja fredag i morogn det innebär att jag har engelska B. Går faktiskt ganska bra sen går vi ju bara mellan 9-14 varav ca 30 minuter är det fika och 1 timme går åt till lunch vilket innebär att vi har vara ca 3,5 timme. Dock skönt det, man blir så trött i huvudet annars. Tänkte visa er lite vinterbilder från de senaste dagarna här i Hålland.
 

 
 

På bara några dagar...

...kommer det gå från typ 7 plusgrader som det var här om dagen när vi gick till frukost, till minus 15 grader i slutet av nästa vecka lagomt till 1 december!
 
Vad händer egentligen?
Detta är väderprognosen för Undersåker under kommande dagarna:
 
Helt sjukt va det kan ändras fort, sen ska det snöa från måndag-torsdag hoppas det kommer mycket snö är trött på bar mark nu och en massa is så man knappt kan gå. Fast börjar smälta nu när de senaste dagarna legat på sisodär +5 grader ;)
 
Aja jag är nöjd att de kommer snö i alla fall. Det gillar vi, fast det här med -15 grader kom väll lite väl snabbt va? Vi får se om de håller i sig eller om prognosen förändras...
 
Puss

Filmstaden - Östersund

Film:Twilight breaking dawn part 2
 
Jag och älskling var ju på bio i lördags.
Den var faktiskt väldigt bra, blev dock sjukt förvånad i den men ja ni som sett den förstår nog va jag menar. Men ja den var helt klart värd att se och väldigt kul att se den på bio. Om ni inte sett den SE DEN om ni sett alla de andra filmerna då vill säga. Nu väntar vi bara på Twilight-boxen som jag hoppas kommer ut snarast!
 
 
 

Söndag

Då är det söndag igen, veckorna går så fort. Vad har man gjort denna sändag då, jo imorse eller ja förmiddags (då affären inte öppnar förrens 12 i Järpen) så var jag och B och handlade vi gjorde storkok idag och på menyn stog det tacos som det oftast gör när vi gör storkok, men jag klagar inte det är gott!
 
Har också tagit det lungt, hjälpt till att städa M rum och gjort i ordning hans garderob som blev superfin om jag får säga det själv ;)
Annars ja åt tacos vid ca 17 tiden, kollat på nu här på kvällen när M&B spelat PS3.
 
Har också möblerat om mitt rum men möblerade tillbaka ungefär lika fort igen som de stod blev inge bra, så ja nu står allt som det gjorde innan. Men ja jag fick ju städat på rummet i alla fall.
 
Det roligaste, nu för ett tag sedan tog B&M varsin sovsäck, liggunderlag och gick uppåt mot skogen för att de ska testa sova under en gran, vi fick nämligen våra nya sovsäcksöverdrag idag som vi har beställt så ja de ska testa dem. Jag stod över, känner hellre att jag kryper ner i min varma säng ;) Vi får höra imorogn hur de har gått! Det skönaste är ju om de fryser alldeles för mycket är det ju bara att gå till baka till huset och sova i deras sängar.
 
Nej som sagt dags för sängen, imorgon är det skola igen. Har eget arbete fast först ska vi lyssna på två redovisningar och sedan infofikat vid 10 efter det eget arbete. Ska också hinna med en promenad jag och M!
 
Puss och godnatt

Fjällräven Seminarium

Våran lärara frågade om vi ville vara med på fjälläven seminarium som skulle hålla till i Vålådalen på fjällstationen där. Vi tackade ja och 12-13 november var bokade. Det var ett 2 dagars seminarium där vi fick välja vilka delar vi ville gå på. Jag och några till gick på nästan allt, intressant emellan åt. Dock otroligt trött på diagram och kartan på sverige, norge och finland som visades på typ varannan sida på allas power point presentationer.
 
Samt att hälften var typ på norska så lite svår men lite nytt har man allt får lära sig och det bästa eller ja inte det bästa med väldigt bra var att det fanns massa frukt (mandariner, som för övrigt var hur goda som helst åt en massa under dessa två dagar, äpplen och päron) samt en MASSA godis ni vet sådana dära twist (svin dyra) sådana godiasar fanns och daim godis. Sjukt gott, sen fick vi också fika där de bjöds första dagen på ciabatta med brieost på andra dagen kanelbulle och senare samma dag ciabatta med skinka. Vad hände med vanligt vitt bröd med typ en ost skiva, skinka och typ gurka på ;) Men jag klagar inte var riktigt gott. Så jag är nöjd över dagarna.
 

Gratis är gott

Det finns ett ordspråk (tror jag) som lyder att gratis är gott.
 
Det är ju faktiskt sant, idag har vi varit i Vålådalen på Fjällräven seminarium och de stod en STOR skål med godis och sedan fanns det olika frukter. Som sagt gratis är gott, så med fickorna fulla var det bara att sätta sig tillrätta i stolen och lyssna på diverse föreläsningar som faktiskt var intressanta. Dock sista halv timmen innan fika (ohja fika fick vi också) var lite halv jobbig. Men ja fika också det bjöds på ciabatta med briepost på, men hallå brie ost är ju svindyrt varför inte bara vanlig ost med några gurkskivor. Men ja jag klagar inte det var gott :) Nöjda och mätta åkte vi hemmåt mot skolan igen. Där jag och M nyss tog oss en promenad dock var de sjukt halt så vi gick en kort promenad men endå skönt att komma ut. Snart så blir det att käka lite mat!
 
Imorgon är det också Fjällräven seminarium, så gratis är ott fortsätter i morgon också ;)
 
Puss

Snart mat

Idag har vi våningsmiddag, mycket trevligt M och C står i köket och ska bjuda på veggo-lasagne. Dofterna börjar sprida sig utåt och det luktar väldigt gott. Samt att jag börjar bli hungrig så det passar ju väldigt bra!
 
Annars det var öppning av första nedfarten i Åre idag VM8 har öppnat (tydligen en hel månad tidigare än förra året). Dock så är det + grader ute just nu så snön börjar sakta sjunka undan utanför här på skolgården..
 
Nej nu har ni fått lite uppdate om läget, på återseende.

Halloween

Hej!
Var halloweenfest här på skolan idag nere i idrottshallen, samt spökvandring. Som jag har gått för både första och allra SISTA gången också det var så sjukt hemskt och vidrigt och jag var så rädd så jag grät...
Hemsk upplevelse så note to my selfe gå ALDRIG på en spökvandring igen!
 
Haha sen att inte tala om alla gånger jag blivit rädd inne i idrottshallen då ninjor smygit sig upp bakom och skrämt mig så jag flyger upp för stolen, eller också bara en vanlig kartong med en människa i det skrämmer mig också... Haha som sagt halloween är inte min grej, var glad ett tag att ingen klätt ut sig till scream menmen senare under kvällen dök även en sådan utklädnad upp..
 
Annars jadå det var bra de hade ordnat det väldigt bra, måste ju säga att jag också var lite utklädd,
 

Åter imorgon

Uppdaterar imorgon, inte blivit så mkt den senaste veckan pga höstlov samt att vi nu under mån-ons varit ute på tur. Så som sagt återkommer i morgon!

RSS 2.0