Onsdagen den 28/3-12

Dagen i korthet, hinner inte skriva måste lägga mig i sängen och plugga biologi!

- Skola första lektionen var engelska sedan håltimme fram till ca 13 tiden, ner i bunker. Där vi berättade vad vi skulle göra torsdag/fredag. Efter det biologi B, slutade 15:45.
- Lite sparkande med fotboll på skolgården med D.
- Testade på att skejta och upptäckte efter max en halvtimme att det var svårt och inget för mig ^^
- Gick ner och handlade med D.
- Städade rummet!
- Handlade igen.
- Gjorde matlåda till torsdag/fredag
- Lagade mat med J.
- Packade till torsdag/fredag
- Duscha
- Bäddat rent i sängen
- NU: DAGS ATT SOVA!!

Fin dag, mycket fin dag

Tumme upp för denna dag!

Den började i morse med frukost sedan tillbaka till rummet och byta kläder (eftersom jag gick i mjukiskläder till frukosten) och borsta tänderna. Ta dagens första lektions böcker som var engelska. Engelska till 9:50 därefter husmöte till ca 10:15. Tillbaka till skolan för att ha kemi, labbade lite eller kollade ph-värde i typ mjölk, juice, yohugurt och soja mjölk bland annat. Som jag och D fick springa till matsalen och hämta.

Lunch i matsalen vid 12:30, bjöds på potatis och purjolökssoppa. Blev att äta många smörgåsar... Sedan matte, där gick det superbra snart klar med kapitlet och började typ förra veckan. Det är bra, men är ganska mycket bilder i kapitlet på sidorna så det är många sidor men några uppgifter! Slutade vid 14:40, kollade runt på internet tills D ringer och frågar va jag gör och jag med svaret "ingenting" så hon säger att jag ska komma ut på gården sagt och gjort tog mina skor och gick ner till dem.

Där blev det lite slack line och lite spark med fotboll som var en vollyboll. Så var ute ett par timmar i solen och hade det allämnt trevligt med massa folk. Ett tag senare gick jag in och gjorde mat tillsammans med J det blev hamburgare. Sen satte vi oss ute i korridoren och åt. Vid 21 gick jag in på rummet pratade med mamma och pluggade lite biologi. Eller innan ajg gick in försökte vi få upp A dörr (hennes dörr är knäpp så hon har vanlig nyckel till den) men råkade glömma den på rummet så det slutade med att hennes pojkvän fick klättra upp för stupröret och ta sig in via fönstret som också fungerade!

måste bara visa vädret idag, print screen från klart.se


God natt!

Hann skriva en del inlägg i dag i alla fall. Bra där Emma! I morgon är det måndag igen och jag har matte och biologi på schemat. Under eftermiddagen blir det också lite planering inför torsdag och fredag. På kvällen blir det att PLUGGA måste göra klart kemin (har dock bara två frågor kvar) plugga biologi a (prov på måndag i vecka 14, ska be i morgon om jag kan skjuta upp det ska egentligen göra det i morgon) skriva engelska och börja lite med biologi b frågorna. Men först av allt så ska jag sova! God natt världen :)


Planering inför vecka 13

Måndag: En helt vanlig måndag med matte b och biologi. Slutar vid lunch, ska troligtvis ha biologiprov på eftermiddagen men måste fråga om jag kan skjuta det till nästa vecka. Annars så på eftermiddagen så blir det att planera inför torsdag/fredag då det är jag, De, Be och Je som ska hålla i hajken. Vi ska vandra på Soteleden. Måste även hinna plugga.
Tisdag: Har engelska, kemi och matte. Annars blir det bara att ta det lungt.
Onsdag: Engelska på morgonen sedan håltimme fram tills 13-tiden då det är samling i bunkern och berätta om vad som händer torsdag-fredag. Efter det biologi. Sedan packa både till hajken och till helgens äventyr.
Torsdag: Omdömesinfo på morgonen sedan bär det iväg på hajk.
Fredag: Kommer tillbaka från hajken, packa det sista för helgens äventyr då jag och Ju (kankse någon mer) åker till deras sommarställe på Bohus-Malmön
Lördag: Bohus-Malmön
Söndag: Tillbaka hem från Bohus-Malmön. Måste plugga på kvällen.

Vårtecken

Igår kröp vi runt i rabatten, nästan i alla fall.
I skolans rabatter har det kommit vårtecken så passade på att fånga dessa på bild, för nu är våren här!

Det är inte bara i rabatterna vårtecken visas utan även i träden också.


Lite andra vårtecken jag sett men som jag dock inte hunnit fånga på bild ännu är fjärilar som börjar komma fram och sen i fredags såg jag en humla krypandes på gräset.
Åhh, härliga vår välkommen hit!

Göteborgsresan 23/3-12

Tänkte berätta lite om i fredags då hela skolan var till Göteborg.

Dagen började runt 8-tiden då jag klev upp ur sängen. Gjorde i ordning mig och packade matsäck var klar vid ungefär 8:45 så då gick jag ut och mötte D. Klockan 9:00 gick bussarna från skolan. Knappt en timme senare stannade vi i Ljungskile för att fika det bjöds på kaffe, te, festis och bulle. Bussresan fortsatte de hade sagt att vi skulle vara i Gbg vid ca 11:00 men vi kom nog inte dit förrens vid 11:15. Alla klasser gick och gjorde de som de hade bestämt. På förmiddagen/eftermiddagen fram till klockan 18:00 var det klass aktiviteter vi eller några i våran klass gick på universeum och några andra ur klassen gick till klättergym (tror jag det hette) där de klättrade och köpte en slack line.

Kom till Universeum vid ca halv 12 så gick där fram tills klockan 13. För att sedan möta upp några ur klassen + lite annat folk från skolan vid näckrosdammen. Där de grillade och jag och D åt sallad. Det var ju super fint väder så var otroligt skönt att bara sitta där i solen och ta det lungt. Efter litet lunch rast så satte de upp denna slack line mellan två träd sedan hade vi sysselsättning fram tills vi skulle samlas igen.

18:00 var vi vid posseidon där vi skulle samlas och bussarna skulle hämta upp oss. För att köra oss ut till Hisingen där vi skulle på Backa teatern för att kolla på teatern 5boys.com. Helt okej teatern. för att ta del av teatern och vad den handlar om och vilka skådespelare som är med kolla in DENNA länk.

Sammanfattningsvis på hela dagen så var det en underbar dag med fint väder, underbara männiksor och allt var på topp. Tänkte visa er lite bilder som jag tog på Universeum.
Hej hej!

Några av söndagens inlägg kommer att bli: 3 bild inlägg ja lite text också, de 3 kommer vara helgen med Jon (bättre sent än aldrig brukar man ju säga), Göteborgs resan och sist vårtecken i rabatten! Ska även försöka göra en planering för veckan som kommer var ett tag sedan jag gjorde det. Annars mellan alla inläggen som jag ska hinna med blir det att PLUGGA har kemi, engelska och biologi både A och B. Samt att om jag hinner skulle behöva göra lite matte också! Fullt upp? Ja! God natt och sov så gott :)


Grattis ängla-pappa

24 mars 2012
Pappa idag skulle vi ha firat att du fyller 62 år. Det kan vi dock inte du är inte med oss här nere på jorden.
Jag var till minneslunden här i Grebbestad idag och tände ett ljus för dig. Jag hoppas du hade en bra dag och att du kanske firade den med Morfar och Morbror kanske tog ni en varsin whiskey och firade dagen med. Jag hoppas i alla fall att du hade det bra.

Jag saknar dig, älskade ängla pappa grattis på 62 års dagen ♥För sent!

Idag var jag uppe eller är jag uppe alldeles för länge. Klockan passerar snart 00.00 det vill säga snart är det fredag! Tur att vi inte ska åka fören kl 9.00 så tänkte ställa klockan på runt halv 8 - 8. Det blir super :) god natt


Klättring ♥

Dagen har varit underbar idag!

Började dagen med frukost vid 7:40 imorse. Efter det packa matsäck för dagen, sedan gå ner till bunkern. Där vi packade in alla klätter grejer i bussen sedan bar det iväg till Strömstad och till Lökholmen där vi klättrade på en klippa som heter Stuveröd. UNDERBART, underbart väder kunde gå omkring i typ långärmad tröja utan att frysa och när man klättrade var det jätte varmt mot klippväggen. Samt när jag och B följde med P upp på berget där och tog ner lite rep var det riktigt varmt!

Vi kollade även där uppe vart en kille hade ramlat pga ett litet misstag. Så kikade ut över kanten jag gick ner på ett ställe där det var typ "ramlar man ner där är det ganska kört" och ja ba okej och gick ner liten bit sen sa jag "om jag rammlar nu P är jag ganska död" då blev att sätta fast mig i en kedja som repet hängde i och så rep från kedjan och till mig som satt fast med karbinhake så kunde jag komma ut över kanten på ett säkert sätt.

Nej men ett ord och det är underbart. Jag älskar att klättra! Längtar redan till nästa gång vi ska göra det.

Tänkte berätta lite om morgon dagen, ingen vanlig skoldag då.
Nej för hela skolan åker till Göteborg. Obligatorisk teater klockan 19 på kvällen på backa teatern som heter 5boys.com som tydligen fått väldigt bra kritik.  Så det är ju bra. Annars på förmiddagen fram till 18:15 då bussarna går mot teatern så ska varje klass göra något vissa klasser ska på studiebesök eller utställningar. Vi i Friluftsliv tänkte att vi skulle klättra inomhus och ta grönt kort, men blev tyvärr inte så. Så istället blev det att vi går på Universeum på förmiddagen sen på ef sätter vi oss i slottsskogen (heter det så?) då de ska hämta en så kallad slack line som man spänner upp mellan två träd och ska sedan balansera på det. Sjukt fräckt är det. Så det blir våran ef sysselsättning. Trevlig dag ska det bli.
Nu ska jag skölja ur färgen ur håret och samtidigt ta en dusch. Sen börjar det nästan bli dags att sova.

By the way förlåt för tråkiga inlägg utan bilder...

Puss och godnatt

Onsdag

Onsdag som sagt idag, imorse hade vi ju besök av en teater på engelskan. Det var riktigt roligt faktiskt kul att höra någon prata engelska hela tiden. Samt att jag även förstod typ allt de sa så de va roligt. Sedan fick vi också vara med och disskutera och lite sådant. Roligt!

Sedan hade jag håltimme så sökte lite sommarjobb och gjorde lite nytta. För att sedan gå till bunkern och planera morgon dagen. Då vi ska åka och klättra!!! Yeah är super taggad, det är verkligen underbart och super kul. Pratade även lite om fredagen då hela skolan åker till Gbg. Vi ska till klätterfabriken (tror jag det hette) där vi ska ta grönt kort sedan vidare till Universeum för att sedan avsluta kvällen med teater på backateatern. Så kommer väll tillbaka till Grebbestad runt 23-tiden. Hel dag!

Nej dags att sova så man är utvilad till klättringen i morgon!
Puss och godnatt

Tisdag kväll

Jag tänkte skriva onsdag kväll...

Tisdag idag, och jag har haft skola mellan 8:30-14:40. På tisdagar har jag som vanligt engelska, kemi och matte b. Jag typlängtar till matten nu för tiden bara för att det går så bra! Annars då de andra lektionerna kemi har jag lagt på hyllan, så är bara där och är med. Dock ska jag göra frågorna som vi fått till nästa vecka (måste börja imorgon eller har gjort typ 5 frågot men det är 30 frågor totalt) Engelskan går också ganska så bra, i morgon får vi besök av en engelsk teater. Ska bli intressant!

Annars så är det rätt lung dag tänkte säga men insåg i samma sekund som jag skrev det att jag slutar inte förrens vid 4. Då jag har biologi B nu för tiden. Så har först engelska, då kommer teatern sen är jag ledig mellan fikat och till efter lunch (då blir det plugg och söka sommarjobb) efter det vid ca 13:00 på lunchen blir det ner till bunkern för att planera för torsdagen och komma överrens om vad vi ska göra i Gbg på fredag (mer om det en annan dag när det närmar sig) och sist har jag biologi B som håller på mellan 13:40-15:50. Efter skolan MÅSTE jag börja läsa lite biologi, då jag inte klarade ett prov på biologi a som jag ska göra på måndag! Sen ska jag även hinna med lite kemi frågor samt lite sommarjobbs sök.

Nej nu är det dags att sova, frukost i morgon 7:40 sen håller vi alla tummar och tår att de har smörgås gurka imorgon. Saknar det inte varit det på 2 dagar nu! Så imorgon hoppas vi på att det är det. Så att jag kan äta smörgås med lverpastej och smörgåsgurka :)
Justja bilderna från helgen ska jag försöka hinna lägga ut imorgon också

Puss och godnatt

Lite små jobbigt

Jag hade faktiskt skrivit här på förmiddagen ett inlägg om dagen och lite så. Dock tror jag att jag glömde publicera det eller något för det syns inte just nu. Jobbigt nu när jag väl skrev lixom. I alla fall får väll skriva lite nu innan sängen kallar.

Hade matte B imorse och hade prov. Som även gick bra så nu har jag börjat på ett nytt kapitel. Sen tänkte jag att jag slutade men icke som nicke har pratat med min lärare eller ja rättare sagt hon har pratat med mig och frågade eller gav förslag att jag skulle vara med på biologi b nu fram tills vi slutar då de ska läsa om kroppen. För om jag är med på det så får jag behörighet i Naturkunskap B också! Det är ju toppen bra!

Så jag slutade alltså vid lunch idag, då satte jag igång och leta folkhögskolor och hittade faktiskt 7 st som jag ska söka. När J kom hem satte vi igång med storstädning. Så nu är mitt rum skinande rent och fint. På kvällen har vi ätit pannkakor, sedan gjorde J en pannkakstårta som vi sedan gick till Västergården och till Mellangården med dock var det inte så många som ville ha men de få som smaka tyckte den var god.

Nu är det dags att sova, frukost imorgon. Sen skoldag har engelska, kemi och matte. Efter skolan blir det att söka sommarjobb och fixa lite mer folkhögskolor. Hmm kan ju hoppas de har fått färg till skrivaren tills i morogn så jag kan skriva ut ansökningarna. Testade det idag men alla datorer var emot mig. Första var det ingen färg i skrivaren. Den andra tog typ 1000 år att bara logga in så orkade inte vänta. Tredje kom vi inte ens in i det är datasalen i hantverkshuset. Så typiskt, men får eller rättare sagt måste få ut de där ansökningarna under denna vecka!

Nu sängen, puss och godnatt!

Tillbaka!

Hej hej, jag har varit lite off i några dagar men det har sina anledningar. Jag åkte nämligen i torsdags förmiddag ner till Hässleholm då vi hade kort dag i skolan och för vi hade kompdag i skolan :) så därför har jag varit frånvarande. Dock är jag tillbaka i kära Grebbestad nu och ligger just nu i min säng för att sova :) jag är faktiskt trött så skönt och gå och lägga sig i tid för en gång skull! Imorgon slutar jag som vanligt vid 10 sen resten av dagen ska jag ägna framför dator och kolla lite sommarjobb och sedan söka till lite skolor! Uppdaterar mera i morgon har även lite bilder från helgen jag tänkte lägga upp. Puss och godnatt! :)


Miljödag

Hejhej!
Idag har vi brytit alla vanliga lektioner och i stället haft miljödag hela dagen. Först genemsam information i gymnastiksalen samt filmvisning där efter fikat var vi uppdelade i tre olika grupper och gick runt till olika klassrum och gjorde olika saker. Som kollade på film, åt fairtrade choklad, tipspromenad och lite annat smått och gott. Har varit en bra dag och rolig faktiskt.

Avslutade dagen med lite lek med några kompisar, haha vi lekte sätta svansen på grisen. Sen lekte vi kurrakömma i huvudbyggnaden ^^ Sen gick vi ut på skolgården och lekte kurragömma med dunk. Mycket roligt. Nu hade jag tänkt att jag skulle sova så man orkar upp till frukosten imorgon för att sedan spendera förmiddagen nere i bunkern och plocka ihop alla vintergrejer och fixa till dem. Sen på eftermiddagen (om vi då slutar vid lunch) så åker jag ner till Skåne och till Jon. Passar på när vi är komplediga på fredagen då vi var i skolan lördag, söndag och lördag när vi var i Norge.

Puss

Tisdagen den 13 mars

I morse när jag vaknade ville jag bara somna om, mådde inte alls bra. Bestämde mig dock för att gå upp och äta frukost, för och se om det blev bättre. Det blev det inte, men gick i alla fall till skolan. Tänkte att jag kan testa första lektionen och sen bara gå och sjukanmäla mig. Lektionen tog slut och kände mig inte alls bättre. Fortsatte dock hela skoldagen, onödigt att sjukanmäla mig när jag endå var uppe så ja fullgjorde en hel skoldag idag. Har haft engelska, kemi och matte.

Imorgon bryts alla lektioner och i stället så har vi Miljödag. Nu vad det innebär, gemensam uppstart för hela skolan 8:30 i gymnastiksalen sedan filmvisning där. Efter fm fikat så ska vi bli indelade i 3 olika grupper (dock vet vi grupperna redan då de sitter uppsatt) sedan resten av dagen blir det att lyssna på tre olika föreläsningar, workshops. Ska faktiskt bli intressant!

Så ja i morogn taggar vi Miljödag!
puss och godnatt

Host host

Jag hostar sönder mina lungor, min näsa rinner så jag får snyta mig var tredje minut typ!
Jag har blivit förkyld, väldigt förkyld träningsvärk i magen när jag hostar då jag har hostat för mycket. Dock hindrar det inte mig från att gå till skolan dock hade jag bara en lektion idag och det var matte. Annars har jag tvättat idag mellan 11-15, ätit glass med D innan maten till och med, busigt av oss!

Vädret är på topp här i Grebbe synd att man då är sjuk, men så fort jag blir frisk eller ja bättre ska jag ta en tur med kameran runt här i Grebbe och ta lite nya bilder.

Puss

Hej Sverige

Kom hem igår från en vecka i Norge! En väldigt bra vecka, det den började den 3 mars åkte från Grebbestad vid ca 9 tror jag klockan var (haha kommer inte ihåg) våran båt gick klockan 11:00 och åkte med Color line som då går mellan Strömstad - Sandefjord båtresan tar 2,5 timme. Så vi var i Sandefjord vid ca halv 2 sen till Rauland där vi skulle vara under veckan tog det kanske drygt 3 timmar att åka så var framme vid ca 17. Blev att packa upp bädda och lite sådant. Samt avsluta dagen med att inviga bastun.

Söndag åkte vi på tur med längdskidor, på ca 1,3 mil. Värdens längsta uppfärsbackar och nedförsbackar. Haha gick till och med ner för en av nedförsbackarna för vågade inte åka så gick typ halva ^^ Höll på och svimma också pga att min lärare råkade få sin skidspets på läppen, och jag är så känslig, så typ resten av dagen höll han en hand för sin mun när jag pratade med honom ;) På kvällen bara ta det lungt..

Måndag, bege sig ut i slalombacken, UNDERBART. Började i barnbacken tillsammans med D då hon aldrig åkt förrut, efter att vi hade varit hemma på lunch då vi bodde typ precis vid backarna (på ena stället) så gick vi till den större backen åkte lite där sen på eftermiddagen fick vi lektion i skidåkning tillsammans med Finn som är ägaren. Som för övrigt är typ världens snällaste människa och som fixar allt, så kunden är nöjd! Helt fantastisk.

På tisdagen blev det ett besök till sjukhuset i Rjukan, som ligger nere i en dal typ, helt fantastisk väg ner och utsikt på vägen ner. Då vi bodde på typ nästan 1000 meters höjd så ligger Rjukan typ längs ner.. Så var en jäkla nedförsbacke.. Så ja vi ägnade hela dagen där i väntrum.. KOm hem vid ca 16 tiden och åkte dit vid 11 tiden kanske.. Så ja heldag!

Onsdagen så blev det slalom igen, då på ett ett annat ställe 10 minuter bort gick gratisbussar, så jag åkte med P, B & G. Dock var det inte alls bra väder snöade sjukt mycket. Så första åket ner för en backe blundade jag typ halva backen bara för att det gick inte och kolla och gjorde så ont i ansiktet då jag inte hade några skidglasögon så sista biten ner höll jag i P stav så han körde först och jag åkte med honom samtidigt som jag bludade. Det gick bra! Sen fick jag låna ett par skidglasögon och då blev det genast bättre då gick det ju i alla fall att åka!
Sen snöade det typ hela dagen så dagen efter det vill säga torsdag hade det säkert kommit 15-20 cm nysnö. Var meningen att jag skulle ut på tur på längsskidor med G men ångrade mig och åkte slalom en dag till bara för att det var underbart väder solen lyste och nysnö i backaran. Alldeles PERFEKT. Då var även D med och åkte.

Fredag ägnades också i backen för min och D men de andra förutom de som blivit sjuka var ute på tur. Dock var det sämst väder, blev plusgrader det vill säga allt smälte och inte nog med det, så regnade det också.. Så det blev bara plask.. Kvällen ägnades åt lite packning och lite så!

Lördagen var kommen och veckan hade gått mot sitt slut och det var dags att lämna Norge och åka hem till Grebbestad igen. Klockan 11 lämnade vi Rauland och 21 anlände vi i Grebbestad!

Denna resa var helt fantastisk och underbar.. Har varit riktigt roligt, lite tråkigt dock att jag blivit jätte sjuk nu. Men men jag överlever. Tack klassen och speciellt tack till D vad hade jag gjort utan dig!! Våran stuga var förresten jätte fin, med tre sovrum, kök, vardagsrum och badrum med bastu. Klicka på HÄR för att se 360° runt i stugan vi hade.

Lite bilder från resan:
Hem igen!

I morgon åker vi hem till Sverige igen efter en underbar vecka i Norge. Kommer hem vid 21 tiden i morgon så skriver kanske då om jag inte är för trött :) puss


Nästan 1000

På väg upp igen på nästan 1000 meters höjd det vill säga tillbaka till våra stugor. En heldag på sjukhuset (eller som jag lärde mig idag ått det heter sykehuset på norska) lite ändrade planer så vi får se vad jag gör i morgon troligtvis slalom. Men vi får se :) puss


Hej hej!

Norge är underbart i söndags åkte vi på tur på längdskidor blev ca 1,3 mil. Bland fjällen jätte fint! I går åkte vi slalom skidor. I dag är vi på väg till sjukhuset för att kolla D arm! Får hoppas inget är bytet eller så. Blir nog vilodag i morgon sen taggar vi slalom skidor på torsdag och fredag :) sen på lördag är det hemgång. puss


NOOOOOOORGE!

Just nu sitter jag i en mini-buss påväg till Norge, till Rauland, Telemark. Där vi (klassen) ska spendera en vecka. Mycket trevligt, kommer tillbaka nästa lördag, det vill säga den 10 mars.

Vi ska åka längdskidor och slalom! Så ha en underbar vecka så skriver jag mera när jag är hemma igen antingen lördag kväll om jag inte är för trött annars skriver jag på söndag.. Förhoppningsvis har jag lite bilder också så jag kan visa er!

Vi drar till Norge i morgon

Hejhej!
Nu går jag och lägger mig, imorgon drar vi till Norge. Åker från Grebbestad vid 9-tiden, ska bli riktigt roligt!
Så måste sova nu, ska upp vid 7 imorgon för att packa det allra sista och hinna äta frukost och lite sådant.
Skriver ett litet inlägg imorgon innan vi åker. Puss och godnatt

Havetshus & Jätteklyftan

Min skoldag i bilder!


RSS 2.0