161029 - pumpa

Hejhej!
I och med att de är Halloween-tider så tänkte inte jag vara sämre utan att jag tänkte göra mig en egen pumpa. Sagt och gjort köpte mig en pumpa för 25 riksdaler på Ica och karvade ut. Blev faktiskt nöjd och pumpakärnorna rostade jag i ugnen till snack. Vilket blev farligt gott.
Resultatet:
 
Lite läskig blev han, nu står det på balkongen och blir tänd då och då. Vi får se hur länge den klarar sig.
Puss
 

Friluftsliv #1 - Klättermusen jackor

(alla åsikter i detta inlägg är mina egna, du kan ha andra)
 
Hej!
Idag tänkte jag skriva det första inlägget i kategorin "Friluftsliv" och jag kommer att skriva om jackor som jag har från Klättermusen. 
 
Fakta om Klättermusen:
Klättermusen grundades år 1984 av Peter Askluv. Engagemanget för miljön har funnits med ända från början. Peter har under alla år drivit frågan om giftfria textilier och engagerat sig för miljöprojekt. För Klättermusen har det alltid varit självklart att på alla sätt bidra till en hållbar omvärld. De har allt från kläder till ryggsäckar som de säljer. 
 
Status på märket:
Jag skulle säga att Klättermusen är ett dyrt och "fint" märke. Jag tycker att de ligger på topp tre på skalan av dyrare märken.
 
Utrustning - jackor:
Klättermusen - Allgrön
Ordinarie pris: 5000:-
Jag köpte min för 1500:-

Populära Allgrön är en fantastiskt mjuk och följsam skaljacka tillverkad helt i återvunnen och återvinningsbar polyester. Ett bra miljöval för den som vill värna om vår härliga natur. Allgröns skärning är tajt och följer kroppens rörelser perfekt vid klättring eller andra fysiska aktiviteter där rörelsefrihet står i fokus.

Vid högintensiv aktivitet öppnar du ventilationsblixtlåsen under ärmarna och släpper ut lite ånga. Som på de flesta av Klättermusens jackor är blixtlåset snedställt för att förhindra vatten från att rinna in. Extra stretchpanel vid pannan gör att huvan sitter väl, följer huvudets rörelser och har god plats för hjälm. Jackan har två välplacerade fickor framtill och elastisk snörjustering vid ärmslut, vilken även fungerar som tumgrepp.

 • Kompass
 • Visselpipa
 • Recco®
 • PFOA-fri impregnering. Vattentäthet utan PTFE (Teflon)
 • Förstärkningmaterial i Duracoat
 
 
 
Klättermusen - Liv
Ordinarie pris: 2700:-
Jag köpte min för: 1000:-
 
Det finns inga ursäkter till varför man inte alltid ska ha med Liv i ryggsäcken.Då den är ett utmärkt värmeplagg under skaljackan och fungerar under alla årstider. Med sin blygsamma vikt på 290 g är Liv det perfekta förstärkningsplagget. Fylld med 800+ fillpower gåsdun! Packas enkelt in i ena fickan när du inte har den på dig. Yttermaterialet över axlar och skuldror är i Epic Seville för att stå emot vatten extremt länge. Tajt krage som går extra högt upp, för att inte släppa ut onödig värme. Elastiska ärmslut. Dunet ligger i många, små dunkanaler för att förhindra att kalla fläckar uppstår. Tack vare den snedställda öppningen med tryckknappar blir det inga bekymmer med skav mot hakan. Knappar har även fördelen att de inte går sönder lika lätt som en dragkedja och väger mindre.

- Gåsdun, 800 fill power
- Packas i sin egen ficka, innerficka med dragkedja
- Förstärkt vid axlar och skuldror
- Hög krage, med asymmetrisk knappstängning 
 
Klättermusen - Frode
Ordninarie pris: 2300:-
Jag köpte min för: ca 1300:-

Frode Jacket har belönats med det skandinaviska SOA Sustainability Award 2010 för miljötänk och design med lång livslängd.

Klättermusens Frode Jacket är sydd i samma väv som den populära Mithril Sweater och är en softshelljacka som passar de flesta högintensiva aktiviteter. Jackan står emot vinden bra utan att vara helt vindtät vilket ger riktigt bra ventilation. Passformen är ledig och materialet stretchigt vilket gör det möjligt att bära ett kraftigare plagg under jackan.

Huvans funktionella passform gör att den sluter sig runt huvudet för att skydda mot blåst. Axlarna och armbågarna är förstärkta med Duracoat som är Klättermusens egna unika ytbehandling för extra slittålighet. Metoden ökar motståndskraften utan extra sömmar eller lager, och kan på så sätt spara vikt trots ökad slitstyrka. Ryggen är förlängd för att skydda ländryggen och handlederna skyddas av de asymmetrisk skurna ärmsluten som även ger tumgrepp. Jackan är också utrustad med två dragkedjeförsedda bröstfickor och en hellång asymmetrisk dragkedja. 

 • Duracoat förstärkta axlar och armbågar.
 • Förlängd rygg.
 • Asymmetrisk tajt skärning i ärmslut ger extra skydd för handlederna.
 • Elastisk justering i ärmslutet fungerar även som tumgrepp.
 • Två dragkedjeförsedda bröstfickor.
 • Hellång asymmetrisk dragkedja. 
 
 

161027 - torsdag kväll

Hej!
Det har blivit torsdag kväll och jag sitter i soffan och kollar på tv. Kollar just nu på lyxfällan och klockan 21 ska jag titta på Wahlgrens värld. Annars idag har jag pluggat lite och sedan var jag och Mattias in till Köpis och strosade runt, de har nämligen öppnat ett par nya butiker där men de var mycket folk så vi får åka dit en annan dag och kika lite noggrannare.

Förresten imorgon så tänkte jag lägga upp första inlägget i kategorin "friluftsliv". Så titta in i morgon.

Nu ska jag fortsätta titta på tv, puss


161022 - lördag kväll

Hej!
Sov lite för länge idag, men de var ändå skönt. I alla fall så har klockan nu hunnit bli 22.30 ca och jag kollar på Så mycket bättre. Efter det blir det nog sängen för imorgon blir det en sväng till Falun där sambon ska låna böcker. Puss


161021 - fredag

Hej!
Klockan är ni 16:00 och idag är det fredag. I dag har jag haft skola mellan 9-12 vi fick dock sluta klockan 11:10 så de var otroligt skönt. Annars så har dagen rullat på, det är så otroligt mörkt, grått och trist ute så känns som det är kväll hela tiden. Det känns lite som vi lever i ett ständigt mörker de blir liksam aldrig ljust, därför längtar jag till snön kommer så den kan värga vår värld lite vit och pigga upp lite.
 
I alla fall i går harde vi en dugga som var mellan 9-12 och jäklar va stressigt det var, haha helt otroligt. Jag skickade in min med 4 minuter tillgodo. 
 
Till något helt annat, jag tänkte starta en ny kategori här på bloggen som kommer hete Friluftsliv där jag kanske en gång i veckan kommer publicera ett inlägg och fliluftsgrejer som jag har, vill ha eller kanske någon tur som jag har varit på, det ska i alla fall vara friluftsinriktat. Då det är ett stort intresse som jag har och som jag vill dela med mig av.
 
En annan sak när vi ändå hoppar runt lite, är att jag sa i förra inlägget om jag inte minns fel att jag skulle skicka efter bilder och att jag skulle visa er lite bilder som jag tänkte framkalla. Men jag hoppade över att skicka iväg för orkade inte leta fram 50 stycken så det får bli en annan dag.
 
Jag bjuder på en bild i detta inlägget i stället, bilden är tagen i Eikesdalen i Norge. På bilden ser man mig och min sambo Mattias. Kuriosa om bilden är att den är tagen på min födelsedag! Detta blir även en liten intro till min nya kategori. 
 
Puss
 
 

161017 - redovisning i skolan

Hej!
Idag mellan 9-12 har jag varit i skolan där vi har haft redovisning om vårat miljöprojekt som vi har gjort i studiegruppe, det gick bra. Nu kan vi bocka av det på listan, nu är denna kurs också snart slut vi har en hemtenta via Blackboard på torsdag som håller på mellan 9-12 sen börjar en ny kurs på fredag.
 
I morgon och på onsdag blir det att läsa boken Ekologi - en introduktion som då tentan ska grundas på. Blir intressant att se hur den ser ut. 
 
Annars så under veckan senast 19 sak jag försöka leta på 50 bilder och skicka iväg på framkallning. Kanske visar vissa bilder som jag ska skicka iväg. Nu ska jag kolla lite youtube. Puss
 
 
 

161009 - söndag kväll

Hejhej!
Jag har under helgen eller ja från torsdag tills lördag varit i Kopparberg hos Mamma & P. Där P fixade min bil så nu ska jag bara boka en besiktningstid. Så vi kan köra den i ett år till. Annars så börjar en ny vecka imorgon, vi får se vad veckan bjuder på blir nog antagligen några dagars grupparbete tillsammans med studiegruppen sedan lite enskilt plugg också. På fredag har vi seminarium mellan 9-12 där två uppgifter ska redovisas. Tänkte visa lite bilder från helgen som varit.
Puss
 
 

161004 - tisdag

Hej hej!
Idag är det tisdag och jag har inte haft någon lektion utan har varit hemmaplan. Vi var dock till skolan en snabbis imorse och fixade en sak. Sedan var vi till affären och handlade för att sedan åka hem och plugga och de har vi sen gjort hela dagen. Med lite pause med tvättande mellan 14:00-17:30. Nu ligger jag i soffan och kollar på hela Sverige bakar och efter det ska jag hoppa in i duschen! Puss


RSS 2.0