Dags att åka

Hejhej!
Nu sätter jag mig i bilen och åker mot Skåne. Framme runt 18 tiden ikväll.. Taggad, inte direkt i alla fall inte att sitta i en bil helt ensam.

Puss

22 maj

Hej
Träffade mina fina vänner P och E idag, satt på byn och stekte i solen. Så underbart väder hela dagen idag, att kunna gå i linne utan att frysa det är fiiint!

Imorgon lämnar jag Kopparberg för ca 1 vecka för att åka till Skåne och umgås med pojkvännen. Kommer tillbaka typ 31 maj. Har ju datorn med mig så blogg inlägg kommer komma även fast jag inte befinner mig på hemmaplan.
Nu dags att sova, eller i alla fall lägga mig och kolla lite på BB.

Åker imorgon vid ca 11-12 tiden dock kommer det nog bli närmare 12-12:30 om jag känner mig själv rätt. Skriver ett inlägg innan jag åker.

Avslutar dagens inlägg med en bild från underbara och saknade Grebbestad ♥


Hej Kopparberg

Jag är hemma i Kopparberg igen, nu har jag flyttat hem i alla fall över sommaren. Till hösten bär det av till någon annan ort i Sverige. Vilken det blir det återstår att se. Än så länge vet jag inte alls vilken det blir...

Varit hemma i ca ett dygn och jag vill redan tillbaka till Grebbestad, skolan och mitt rum. Ha alla fina vänner runt om mig. Jag vill tillbaka NU. Tänkte i morgon göra en liten sammanfattning av mitt år i Grebbestad.

Puss

Sista natten

Packat i 10 timmar, fick efter mycket om och men in ALLT i bilen! Imorgon åker jag hemmåt...

Ska nu lägga mig i sängen och sova sista natten på Grebbestads folkhögskola, sista natten i rum 205.
Återkommer med ett litet inlägg i morgon om jag hinner annars hörs vi i helgen.

Puss och godnatt

3 nätter kvar! Måste bara skriva ett litet...

3 nätter kvar! Måste bara skriva ett litet till inlägg fast klockan passerat läggdagstid... Insåg nu att det bara är 3 nätter kvar det är ju ingenting. Kommer ju tyvärr gå jätte fort och jag menar verkligen tyvärr. Ni anar inte hur bra jag trivs här, med ALLT. Västkusten, Grebbestad, skolan, lärare och annan skolpersonal, elever, internatet verkligen allt. Får nästan lite tårar i ögonen när man verkligen förstår att detta år börjar verkligen ta slut på riktigt. Det är inget en veckas lov vi ska hem på utan nu ska man plocka ner ALLA saker på sitt rum och packa in i bilen och åka hem :( I morgon väggar vi sista dagen ute med klassen ska bli härligt och samtidigt väldigt ledsamt tänk va mycket roligt vi har gjort och fått pröva på och framförallt fått vara med om! God natt jag skriver mera i morgon.


Köket har aldrig varit så fint...

...eller jo förra gången det var storstäd. Fast dock lite finare nu, eller rättare sagt tommare. Nu ser det ut som det köket som man kom hit till första dagen. Då vi tagit ner allt vad vi nu hade satt upp överallt i köket. Nu är det ett helt vanligt kök, som smälter in i mängden av andra kök.Vi hade som sagt internatstäd idag en trevlig stund faktikst. På med musiken och börja städa. Vid 18:30 bjöds det på sallad, det var det sista storstädet här på Grebbestads folkhögskola! Det börja lida mot sitt slut fast jag vill inte inse det, jag åker hemmåt på fredag. Jag har inte packat någonting knappt, det får bli morgonsdagens och torsdagens sysselsättning.

Men först imorgon innan jag börjar tänka packning så är det kajak som står på schemat. Alla klasser ska hitta på något med sin egna klass imorgon och ja vi ska paddla kajak. Ska bli väldigt roligt bara hoppas att vädret också blir lika roligt :)


Skriver mera imorgon! Puss och godnatt.

Hej!

Jag tänkte bara säga att jag lever :) blev lite mycket ilördags, haha mer om det en annan dag. nu ska jag sova! godnatt

Sista helgen

Det är sista helgen på internatet, på skolan och i Grebbestad!

Det blir snart hamburgare tillsammans med J för att sedan sätta sig ute på taket och äta det och typ ta en cider sen får vi se hur kvällen blir. Puss

Lycka!

Att sova i sin egen säng, ha en bekväm kudde, inte blött, veta att man inte kommer vakna mitt i natten av antingen att man håller på att frysa ihjäl, att det känns som att tältet blåser bort eller spöregn! Det är dagens lycka, berättar om hajken i morgon. Puss och god natt :)


28 månader!

Det är en lång tid utan dig, en alldeles för lång tid. Pappa jag saknar dig, det var lite jobbigt i lördags när jag fyllde år. Det jag önskade mig mest av allt i födelsedagspresent var att du skulle komma tillbaka. En present som tyvärr aldrig kommer gå i uppfyllelse, men önska det får man! Jag vet att du var med mig i alla fall och firade dagen med mig. Det var bara det att du var inte här nere på jorden utan du befinner dig i himlen en fin plats där du har utsikt över hela världen. Jag hoppas att du har det bra och du ska veta att jag saknar dig något enormt mycket <3 //Din dotter Emma.


Ångest

Jobbig att jag hade ångest att ta ner mina gardiner på rummet idag, då det ska hinna tvätta dem..
tänk då när jag ska packa ner hela mitt rum, jag vill inte ens tänka på det.nu är det dags att plugga har ett prov i morgon, godnatt

7 maj

Tjena
Måndag idag och vi har gått in i näst sista veckan i skolan. Dagen har bestått av Matte (jag är klar med kursen så läste biologi istället) efter det var det dags för biologi fram till lunch. Åt lunch i skolan slutar ju egentligen efter lunch där men idag var det annorlunda. Tre st från skolan har varit till Sthlm och levt en vecka som hemlösa och idag redovisade de sitt arbete. Var jätte intressant vilken annan syn man har på tiggare till exempelt. Var så fint när de berättade att de hade testat på att vara tiggare. Och så många männiksor bara hade gått rakt förbi utan att ens slänga en liten blick medans andra stirrar och tycker man är bara dum. Man är inte värd mer än en hund, du är knappt värd det. Sen var det en man som stannade tittade i ena killes ögon och sa är ni hemlösa varpå han svarade ja och tog fram 100:- och han sa att de hade mer nytta av de pengarna än han. Det var så fint.. Det är mycket om detta ämne som man inte vet eller som man kanske inte ens tänker på. Just nu är det många människor som kanske går runt i städer för att hitta ett bra ställe att spendera sin natt på. Medans jag ligger här i en säng, tak över huvudet, värme och en dator i knät. Vissa har det bra andra inte, varför har inte alla det bra?

En mycket bra dag!

Hej!

I morgon går vi in på näst sista veckan i skolan :( Snart säger jag hej då till Grebbestad, jag vill inte. Det är jobbigt att säga hej då till sitt hem. Aja den dagen den sorgen :( puss och god natt.


GRATTIS EMMA

Idag fyller jag 21 år, grattis till mig själv!

Min dag började med att jag kom tut i köket och där fann jag detta på bordet (bilden nedan ↓). Scones, muffins, blommor, paket och grattis kort. Så fint gjort och det var jätte gott. I paketet låg det en receptbok 500 juicer & smoothies det uppskattas, så innan vi slutar här lär vi testa något recept :)Min dag fortsatte med en dusch och fixa i ordning mig för att sedan gå till tidningsrummet och få lite fika, det var nämligen öppet hus i skolan mellan 11-14 då det idag är folkhögskolans dag runt om i hela Sverige (vi hade ju vårt öppet hus i mitten av april med utställningar och dyligt) nu var det lite mini öppet hus. Så vi fikade två gånger, haha!

Jag och J städade våra rum så nu är det fint och rent. Efter det tog jag det lungt i typ 2 timmar innan vi gick ner till Hertigen och åt mat. Där väntade ännu en överraskning, jag gick på toaletten när jag kommer tillbaka så kommer servitören med glass min tanke var då "jaha beställde de förrätt de som satt vid bordet bredvid oss" men icke han kom fram till vårt bord. Jag hörde att någon fyllde år här, grattis. Sen åt vi upp all glass/grädde/kolasås tillsammans med varisn sked ^^

Tillbaka till skolan proppmätta. Satte oss i köket spelade lite kort och drack te. Sedan började de spela kubb utanför så stog i vårt kök med fönstret vidöppet och kollade på.

Fin dag, en väldigt fin dag! TACK ♥

2 veckor

Vill inte skriva detta egentligen...

..men om två veckor idag befinner jag mig i Kopparberg, och jag har lämnat Grebbestad för då är detta år slut. Om två veckor är tiden på Grebbestads folkhögskola slut. Vart tog tiden vägen?

Jag vill inte åka härifrån, jag vill inte packa ner alla mina saker och fylla bilen, jag vill inte "lämna" alla nyfunna vänner, jag vill inte lämna internatet och inte köket, jag vill inte lämna lärarna, jag vill inte lämna något jag vill vara kvar här. Detta är ju mitt hem, detta är verkligen mitt hem. Jag älskar detta ställe ♥

Det är det som är tråkigt att det bara är ett år, det går så otroligt fort. Sa samma sak när jag lämnade Gamleby, jag ville inte det heller. Det blir verkligen ens hem, man får så underbara vänner och framförallt man har så himla kul. Älskar folkhögskole livet på internat, det är det bästa!

14 dagar som sagt, jag ska njuta och jag börjar redan imorgon då jag kommer fira min 21:a födelsedag.


21

JAG FYLLER FAKTISK 21 ÅR IMORGON

 

 


Solbränd tjej

Hejhej!
Bra dag, eller rättare sagt MYCKET bra dag. Vi (Friluftsliv & Spa och hälsa) har tillbringad dagen i Smögen och klättrat på en klippa som heter Kleven den ligger gångavstånd från smögenbryggorna. Vi hade fyra leder uppstatta och jag klarade 3 och en halv av dessa 4 jag är nöjd! Jag älskar att klättra så jäkla underbart verkligen.

Sen gjorde det ju inte dagen sämre när vi hade stålande sol, så ja det resulterade att jag brände mig i pannan, inte så smart. Men det var det värt, helt klart :)

Sen var det två saker som var lite roliga också som jag tänkte dela med mig av.
Nummer 1: När vi åkte frågade P det sista han sa, har vi med alla grejer och vi ba ja det har vi sen åkte vi kom fram till parkeringen och packade ut alla saker. Det var då jag började fundera hmm vart är selena och vart är hjälmarna? Ja de står kvar nere i bunkern, så det var bara för två killar från klassen och åka tillbaka till skolan och hämta sakerna blev även att de tog med lite skor som inte heller hade kommit med.

Nummer 2:
När vi var på väg tillbaka till bilen gick jag, D och B samtidigt jag hade en sjukväska (som vi typ alltid har med oss) och väska D bar på en brasse stol och B hade sin väska och lite så samt en vatten dunk med vatten i. Vi tog en liten snabbare väg och jag gick upp först sedan D och sedan B när D hade kommit över kanten tog hon emot vatten dunken och säger "oj, va tung de var" B kommer också upp då jag säger "ni kan ju hälla ut vattnet så slipper ni släpa med det för vi är ju påväg tillbaka" HAHAHAHA så ja då hällde de ut vattnet och dunken blev mycket lättare. Sen var det bara att gå till bilen med lite mer packning då vi fick varsitt rep också..

Lite bilder på utsikten och klippanBra dag

Hej
Skola först började 08:30 och hade lektion till 9:50. Infokaffe efter det fick bland annat veta att nu på fredag det vill säga om 2 dagar ska vi ut och åka med Donalda till Lindö, Trossö, Kalvö för att vandra där, Det sägs att det är väldigt fint där och även båtresan dit också. Håltimme fram till ca 13 då det var träff i bunkern. Vi bestämde att vi ska ut och klättra imorgon i Smögen. Efter det dags för biologi B till klockan 15:45. Jag gick tillbaka till rummet för att sedan gå ut igen vid ca halv 5 och börja förbereda för kvällen. Det var ju grillkväll som var kvällens aktivitet. Mycket trevligt, med lekar, skratt och mat.

Mycket fin dag, jag gillar den. Imorgon blir det klättring gillas ännu mera och på fredag är det dags för Donalda turen (ska ha med mig kamera så bilder kommer) nu dags att sova upp och äta frukost imorgon.

Back in Grebbe

Hej! Har ju varit hemma i Kopparberg sedan i torsdag och kom tillbaka till Grebbe idag. Skriver mera imorgon.
Godnatt

RSS 2.0