160325 - Långfredagen

Hej hallå!
Idag är det långfredagen och det innebär röddag och ledig från VFU. Lite skönt är det att ha lite ledigt blir ju hela 4 dagar i och med måndagen som också är en röd dag. VIlket innebär kort vecka nästa vecka också samt att det är påsklov vilket innebär färre barn så kommer nog bli en bra vecka. 
 
Men innan dess ska jag njuta av ett par dagar ledigt, jag längtar dock lite till söndag vi ska kolla på en 3:a som ligger 2 hus bort var en tjej som ville byta till en 2:a som då vi har och vi vill ha en 3:a. Vi hoppas på det bästa, jag återkommer med en uppdate på söndag hur det gick och så vidare!
 
Nu tillbaka till bingolottos fribingo. Puss
 
 

160320 - Söndagkväll

Hej!
Det var ett bra tag sedan jag skrev har varit en lång vecka med VFU måndag-fredag. Jag är helt slut när jag har kommit hem på dagarna, därför har det inte blivit någon uppdatering.
 
Men jag kan informera att veckan har varit bra. Imorgon tar vi nya tag och kör måndag-torsdag för på fredag är det långfredagen så då blir det lång ledigt! Imorogn i alla fall kör vi LÅNG dag mellan 8-18:30. Kommer vara helt död när jag kommer hem och på tisdag börjar jag redan 6:30!!
 
Nej nu fixa lite för morgondagen sedan är det dags att sova om någon timme. Puss

Pinchos!

Hej!
Jag och Mattias var som jag skrev i ett tidigare inlägg på Pinchos här i Gävle, relativt nyöppnad restaurang öppnande i slutet på januari. Den finns på flera platser runt om i Sverige. Det är Sveriges enda och därmed första app-restaurang. Det vill säga du sköter allt via en app som du laddar ner till mobilen, appen är självklart gratis!
  • Du bokar bord genom appen
  • Du beställer mat & dryck genom appen, när du väl anländer på restaurangen (mer om detta längre ner i detta inlägg)
  • Du kan även betala notan med hjälp av appen och samtidigt samla bonuspoäng. Det går dock bra att betala på traditionelltvis med kontanter eller kort. Detta ger dig dock inga bonuspoäng.
 
Hur fungerar det?
När du kommer till restaurangen visar en personal dig till ett bord där väntar du in en trivselvärd som informerar om konceptet ser till så man har laddat ner appen, går igenom appen om det är första gången du är där. Det är väldigt bra information. Du får sedan en liten lapp där de bland annat står hur länge du får sitta, sedan högst upp på det lilla kortet finns det en bordskod och där är denna du behöver för att beställa mat och dryck genom appen.
 
 
 
När du har skickat i väg din beställning väntar du att få en notis tillbaka i mobilen om att din mat eller dryck är klar att hämtas. Det vill säga du hämtar själv maten samt drycken. Du kan beställa i omgångar. Maten bestå av olika tapasrätter och det finns mycket att välja på så det passar alla smaker. 
(bilder från pinchos.se)
 
Något som var lite roligt var att deras servetter hade ett budskap, ena sidan var blå och den andra röd. Om den låg med den blåa sidan upp visade de att man var nöjd men om man lade den röda sidan upp visade det att man behövde hjälp. Vet dock inte om konceptet fungerade med det var lite roligt och en smart ide och tanke.
 
vad tycker jag om detta! Det var väldigt god mat men andra omgången vi beställde tog det över 30 minuter innan vi fick våran mat. Det var ca 30 minuter kvar innan våran bordsbokning gick ut då de var lite stressigt. Ett tips är att när man fått in första maten beställer man på en gång om man vill ha något mera. Annars tycker jag konceptet är roligt och framförallt mordern i det samhället vi lever i när de flesta går med en mobiltelefon i handen dagarna i enda. 

Pinchos

Hej hej!
Idag har jag och M varit och ätit på Pinchos för första gången, det är en så kallad app-restaurang. Jag tänkte skriva ett mer detaljerat inlägg om detta förhoppningsvis imorgon annars senare under veckan. Nu ska jag sova, har heldag i skolan i morgon. Puss
 

Nya jeans

Hej!
Jag har under en längre tid funderat på att köpa nya jeans men har inte tagit tag i det. Detta för att:
1. Det är dyrt
2. Det är jobbigt och testa
 
Men så fann jag jeans på lager 157 som kostade 150:- styck. Därför svängde jag förbi där och köpte mig två par jeans. De fanns i fyra färger så jag köpte de ljusaset och ett par svarta, det fanns ett bar i en ganska så mörk jeansfärg men min storlek var slut så blir nog att köpa dem när de har fått in dem i rätt storlek. Så ja nya jeans nu, snabbt och smidigt gick det att handla dem också. Det gillar vi!
 
 
(bilder från www.lager157.se)
 

RSS 2.0