Födelsedagspresent

Jag fyller 21 år om 8 dagar därför passade jag på att beställa hem en födelsedagspresent till mig. Nämligen ett par Converse skor från Lager 157, där de kostade 400:- Så det blev ett par mörkblåa, mycket fina. Längtar tills de kommer hem dock kommer de inte hinna komma innan jag åker ner till Grebbe igen, så får de när jag slutar skola. Det vill säga den 18 maj!


Hälso-dag

Nu ska jag berätta om en underbar dag i skolan. Spa&hälsa klassen har under en längre tid planerat en hälso dag för skolan. Igår gick denna av stapeln. Det blev att dra på sig joggingdress och sätta upp håret i lillamy frisyr.

Det blev en underbar dag, det var 4 olika workshop grupper jag var först på Aktiva lekar där de var 5-kamp i annorlunda tappning (en skulle vara döv, en stum, två blina och en var lagledare) riktigt roligt. Sedan var det olika grejer som skulle göras. Efter det blev det att gå ner till spa-rummet där lugnet sänktes över en när man klev in i rummet. Där blev det ansiktsmask, massage. Det bjöds även på frukt smoothie och choklad där nere. Sedan med det matinspiration, där de blev en liten lek med att ställa ut skyltar där det stod några saker om en viss frukt sen skulle man gissa va det var. Efter det blev det fruktsallad som man fick plocka ihop själv. Bjöds även på nässelte och lite annat. Sista workshopen blev Asana yoga underbart! Där bjöds det på ingefärste och choklad. Dagen avslutades i idrottshallen där allt startade där det blev prisutdelning och linedancing.

Ett ord UNDERBART, såhär borde alla dagar i skolan vara!
Spa&hälsa klassen hade planerat en mycket roligt och mysig dag, tack

Underbar dag!

Har varit en superbra dag i skolan idag tänkte berätta mer om den i morgon :) Jag åkte ju hemåt till mitt andra hem i Kopparberg efter skolan också så nu är jag här till tisdag då jag åker tillbaka till kära Grebbestad och spenderar de sista 3 veckorna där. Sedan är skolan slut, vill inte :( puss och god natt


Yeah!!!

Jag har nu fått behörighet i Matte B, eller ja jag kommer få behörighet eftersom jag nu räknat färdigt boken och gjort alla proven, samt att de är godkänt!

TOPPEN BRA och jag är väldnigt nöjd och glad.


Imorgon är det torsdag och det är hälsodag, en dag som spa&hälsa klassen har anordnat. Så blir workshops hela dagen 4 olika. Dagen slutar runt ca 15 tiden. Då tänkte jag packa det sista, duscha och bära ut allt i bilen och sedan åka hem till Kopparberg. Kan ju hoppas jag kommer härifrån innan halv 6 i alla fall. Dock har jag typ packat allt, så det är ganska lungt tror jag. Ska skynda mig!

Nej dags att sova nu, puss och godnatt

Aj min rygg!

Har de senaste typ 45 min stått och vikt en massa kläder flyttat om i garderoben och hängt lite saker som inte var riktigt torra. Så just nu gör det väldigt ont i min rygg, men vad gör det om 100 år ;) i morgon är det onsdag och då är det bara 2 dagar kvar tills jag åker hem åker ju hem på torsdag efter hälso-dagen. Som håller på fram till kl 15.00 så tänkte packa det jag ska ha med mig sedan i morgon så jag kommer iväg snabbt på torsdag :) På tal om något annat så blir min förkylning sämre :( där se hur det är med den i morgon. Puss och god natt :)


Klockan 23:54...

...Alldeles för sent att gå och lägga sig. Aja sådant händer ibland blir tidigare i säng i morgon. Så ja det är väll bara säga god natt folket. Samt att hoppas att John blund hittar hit snart för känner mig inge trött! God natt hörs i morgon :)


Klippt och klart!

Som sagt klippt och klart, jag är nöjd. Kul med förändring!


God natt! I morgon väntas en ny vecka vanl...

God natt! I morgon väntas en ny vecka vanlig skola måndag till onsdag. Hälsodag på torsdag och sen är fredagen lite oviss det är klättring eller kompdag som gäller. Troligtvis blir det nog det sistnämnda då det ska regna typ hela nästa vecka. Jag som vill klättra! Men men då får jag åka hem en dag tidigare till Kopparberg för då åker jag hem på torsdag eftermiddag och sedan har vi ett litet mini lov för sen är jag hemma till tisdag veckan efter för skolan börjar r, onsdag det 2 maj då är det även grillkväll på kvällen! Trevligt. Så mycket att se från emot veckan som kommer och nästa. Imorgon är det i alla fall skola mellan 8.30 och slutar kl 12.30 sen vid 14 ska jag klippa mig och mellan 19-23 ska jag tvätta. Sen också vid 19 är det en sak på datorn jag ska kolla på. Fullt upp hela dagen! Därför säger jag god natt nu, pussar


Lugg

gjorde en liten egen lugg för att se hur det såg ut, japp imorgon är det jag som går till frissan och klipper lugg
bild på hur det blev kommer imorgon, spännande

Kommer ja ångra mig? Kanske, men det växer ju ut. Tänker dock ta med mig lite bilder på lite olika luggar. Vill i alla fall ha en lugg som går typ ner till ögonbrynen sedan när man har uppsatt ska det var lite längre på sidorna. Haha, ja vi får se hur det blir!


Dags att säga god natt!

Klockan börjar närma sig 01 och det börjar bli dags att sova. I morgon (i dag) är en annan dag. Jag ska ägna en del av dagen till att städa mitt rum. Samt kanske packa lite saker jag kan ta med mig hem när jag åker hem på torsdag/fredag. Känns som jag nyss var hemma och ja det är ju faktiskt inte så länge sen var i början av april och sen förra helgen var ju mamma ner hit, denna helg är jag här och nästa helg åker jag också hem. Tiden går fort nu, skolan börjar ta slut. Jag vill INTE det :( puss och godnatt skriver igen när jag har vaknat :)


HM-beställning

Hej!

Jag beställde nyss dessa två saker på HM vi ser det som en tidig födelsedagspresent till mig själv fyller ju faktiskt år om exakt 2 veckor!


 

Detta tycker jag

Detta köpte jag för ett par dagar sedan, men eftersom att internet muppade och inte fungerade till och från blev de aldrig att jag la upp detta inlägg så får helt enkelt bli nu!


Calippo shots - Strawberry & Lemon
En ny glass från GB, den fanns ju för ett par år sedan men försvann men nu är den tillbaka i en ny smak. Vad jag tycker om den då. Den smakar typ ingenting, en STOR besvikelse faktisk. Tyvärr, minns att den "gamla" smakade mycket mera. Så tyvärr inge bra betyg på den
1/5

Coca-Cola Vanilla
Den är ju inte ny, men var ett tag sedan jag såg den. Så var tvungen och köpa den och kolla om den var så god som jag minns den. Det var det, super god. Härlig vaniljsmak. GILLA! Om ni aldrig smakat, så smaka denna ni blir inte besvikna om ni gillar vanilj.
5/5


Nöjd!

Hejhej
Gick upp halv 9 och redan klockan 9 var jag påväg ner till frisören. Bokade tid tills på måndag klockan 14:00.Efter det gick jag till Kafé kap horn och köpte en smörgås och tog med mig. Gick till huvudbyggnaden, skulle skriva ut lite bilder på olika frisyrer med lugg. Det fanns dock inge internet, så gick tillbaka till rummet. Åt min smörgås, tog det lungt. Vid 11 åkte jag till Tanums loppis som jag måste säga var värdelöst. Tillbaka till Grebbestad och till sportshopen köpte puma strumpor och ett liggunderlag.

Nu sitter jag här och är nöjd över min förmiddag, så vad händer i eftermiddag? Bara ta det lungt, tänkte försöka städa mitt rum om jag inte gör det imorgon i stället :)
Puss

Hemma igen

Hemma igen efter ett litet besök i Norge, fortsätt läsa så förstår ni ;)


(bild från google.se)

Ut på hajk i torsdags, 7 elever och utan lärare. Varav 4 av de hade planerat hela turen. Det var skoj i alla fall vandrade i Tresticklans nationalpark, och övernattade på Norska sidan. Ca 10 meter från svenska gränsen gick väll ca 1,2 mil på torsdagen sedan 4,5 km. Kallt att sova i tält, ja. Dock blev det ganska skönt när man skulle gå upp. När vi gick till bilen gick det fort. Gick med full packning 4,5 km på 1 timme och 10 minuter. Det är bra gjort.

På tal om norska sidan så gick vi över en bäck där svenska och norska sidan möttes så ja vi gick alltså till Norge.


(bild från google.se)
denna skylt sitter på räcket på bron det står
<-- Riksgränsen följer bäcken och Riksgrensen falger bekken -->


(bild från google.se)
så här såg stället ut där vi sov, ja det fanns stuga men det kostade pengar så vi sov på gräsmattan i tält och vindskydd. Dock lånade vi kuddar inne från sängarna, thihi busigt av oss. Men det var guld värt. Dock var det kallt i natt men men överlevde.

En rolig sak från gårdagen, när vi skulle göra eld. Vi försökte med allt. Det blev dock ingen eld. Efter att ha provat med toapapper, små stickor av vedträn, knaster (från torra grenar) och en massa andra påhitt var den sista utvägen t-röd som vi har till våra triangakök. Gick dock inte heller så bra. Då de kom på att man var tvungen att väga veden då vissa var jätte tunga och vissa jätte lätta. Sen kom det igång, vi avslutade med att hämta ett stort lass med ved och öste på allt. Det blev sjukt varmt, glöden var typ vid/guldig och lågorna var blåa. Efter att de hade brunnit ut en hel del gick vi alla och la oss...


Skolans nät

Blir tokig på skolans nätverk, fungerar lite då och då. De har nu under denna vecka från i lördags 14 april haft problem med det, och fungerat lite till och från. Just nu fungerar det i alla fall och jag hoppas verkligen att det gör det i helgen också!

Förresten, lite lyx på frukosten idag. De hade stekt ägg (från gårdagens pyttipanna) och sedan hade de också scramble eggs. Man blir så glad av lite "lyx" i vardagen!

Förresten imorgon är det torsdag och vi drar ut på hajk. Kommer hem på fredag igen, så ja det är dags att sova!
Puss

Världens bästa pappa, jag saknar dig ♥


Vårtecken

Tog ju lite bilder på lite vårtecken när jag var hemma vid påsk. Dock har det ju kommit snö hemma nu så ja vi njuter av lite vårbilder.




Öppet hus

Det var ju dags för öppet hus nu i helgen sova var, den 14 april.
En del besökte skolan kollade runt i skolan. Gick tipspromenad, men också några var här på skoaln för att de har tänkt att söka till nästa år det vill säga blivande elever. Jag pratade med några som skulle söka här till nästa år speciellt en tjej som skulle söka till friluftsliv.

Det var då det gick upp lite för mig, att mitt år här på Grebbestads folkhögskola är snart slut. Det kommer nya elever och ska göra det vi har gjort under året. Men nej jag vill inte att det ska vara nya elever, jag vill inte sluta. Jag vill fortsätta detta är ju vårat år. Men som sagt snart är det slut ca bara en månad kvar. Bara tre hajker kvar, ena nu på torsdag/fredag sedan 3-4 maj och sist 10-12 maj. Det är inte mycket kvar, det blir att ta vara på dessa sista dagar till 120% om inte mera. Jag trivs så bra, men livet går vidare och jag ska till nästa skola och söka lite äventyr där. Det är då, jag lever i nuet så nu njuter vi av sista månaden här på Grebbestads folkhögskola!

Vad händer på hemmaplan?

Biden är tagen från idag, från webbakameran som sitter på tingshuset i Kopparberg
Det är ju faktiskt lite sjuk, ringde mamma för att få väder-uppdatering och det visade sig att de kommit ca 1 dm snö, allt kan hända i april månad. Får se om det kommer mot västkusten också dock tror jag inte det, här regnar det bara. Men det återstår att se, vi som ska ut på hajk torsdag/fredag vi vill inte ha någon snö eller regn för den delen heller. Nej soligt vill vi ha, så ja vi håller tummarna och hoppas på det bästa!


PLUGGA

Nu blir det att sätta/lägga sig i sängen och läsa biologi boken tills man ska sova!
Prov imorgon önska mig lycka till det kan behövas.

Lycka

Hejhej
Lycka är när man hittar en godispåse utanför sin dörr när man ska gå till skolan på morgonen!

Ja i morse när jag skulle gå till skolan upptäckte jag att det låg godispåsar utan för allas dörrar, mycket fint av den/de som gjorde det. Det gjorde min dag lite faktiskt, så Tack.

Annars har dagen varit chill, vi har fixat inför öppet hus på lördag. Vi fixade i ordning ett litet camp i sal 5 med tält, eld, sovsäck, stormkök klätterutrustning och massa annat. Blev super, och bara för att det blev så fint var jag tvungen och ta lite kort på det som jag tänkte visa här nedan:



Jag är glad nu!

...det är bara en del av grejerna jag är just nu!

Mina vita converse skor är BORTA jag lämnade dessa på mitt rum under "påsklovet" jag åkte härifrån mellan 13-14 tiden på onsdag (det har jag bevis för) och jag kom inte tillbaka förrens vid ca 16:30 i måndags (som jag också har bevis för) det vill säga mellan onsdag ca 14 till måndag ca 16:30 har jag varken befunnit mig på mitt rum, i närheten av mitt rum eller i Grebbestad. Jag har varit i Kopparberg/Silverhöjden (som jag också har bevis för)

Frågan är då:
Var FAN (ursäkta språket) är mina vita converse?!?! De var inte här på rummet när jag kom tillbaka och idag har jag nästan bokstavligt talat vänt upp och ner på hela rummet TVÅ gånger utan att hitta de, och rummet är inte så stort så att de kan gömma sig så bra. För det andra skor gämmer sig inte själv!!
Så imorgon är det jag som går till husmor och frågar om man kan kolla när min kod har använts, och får jag då veta att den använts eller att min dörr har öppnats under tiden från ca 14 på onsdagen till klockan 16:30 på måndagen, så är det en Emma som är riktigt jävla förbannad!!!!


godnatt



Glöm det jag skrev igår, haha överreagerade kanske? Ja det gjorde jag eller inte för stunden. Men i efterhand jag har nämligen hittat mina skor, de var hemma i en påse som jag hade packat där jag lagt ner vinterkläder och andra kläder jag inte ville ha kvar här eller rättare sagt använde. Så ja där låg de i en påse?

Haha jag skämms så otroligt mycket och jag som gick till husmor i morse och sa vad som hade hänt imorgon ska jag gå tillbaka dit och erkänna mitt misstag och betala 100:- för kodbytningen. Menmen en ny kod skadar ju inte ^^

Dock kan misstag hända ALLA och det är väll bra att jag erkänner mina! I efterhand var det faktiskt lite roligt!
Nu är jag i alla fall glad igen, PUSS

Grebbestad <3

Hej hej, jag är tillbaka i Grebbestad mitt andra hem! Åkte hemifrån vid ca 12-tiden och var här nere ca 16.30 sedan dess har jag bara tagit det lungt. Inte ens packat upp det tar jag i morgon! Just ja det är ju tisdag idag tänkte att det var måndag. Tisdag innebär engelska, kemi och matte. På fikat måste jag gå ner till Ica och posta brev till en massa folkhögskolor. Annars blir det att ta det lungt efter skolan försöka handla lite så man kan göra mat funderar på pasta och någon pastasås kanske? Får se vad jag är sugen på. Nu är det i alla fall dags att invänta John Blund och sedan sova. Puss och god natt!


Mitt andra hem

Hej, det är söndag idag men jag är fortfarande kvar i Kopparberg (eller är egentligen i Silverhöjden) då man är ledig imorgon också så åker jag till Grebbestad imorgon. Längtar tillbaka så vill ha tisdag nu så skolan drar igång så man får träffa alla underbara människor. Självklart har detvarit roligt att vara hemma ocksådessa dagar, träffat familjen och vänner. En trevlig vistelse hemma.

På fredag det vill säga om mindre än en vecka så kommer mamma ner till mig och hälsar på eftersom att det är öppet hus på lördag (14 april) så det ska bli roligt!

Nu dags att sova, godnatt

Låååångfredag

Hej!
Idag är det Långfredagen, dagen som är extra lång men som egentligen är EXAKT lika lång som alla andra dagar under resten av året. Är ju hemma i Kopparberg nu fram tills på måndag då jag åker tillbaka till Grebbestad. Imorgon bär det av till Ludvika och till syster som bjuder på påskmiddag. Så det blir jag, mamma, P sedan kommer även mormor och L. Det blir trevligt, och på söndag hoppas jag kunna träffa Pernilla och Emelie.

Tänkte bara skriva lite snart blir det att sova, puss

Casino spel

Mina egna erfarenheter av casino spel är inte stora det är faktiskt så att jag aldrig har spelat. Det vill säga jag har aldrig heller vunnit några pengar. Jag tror att om man är duktig att det är roligt, men om jag skulle ställa mig och spela något av dessa casinospel som till exempel Black Jack eller Roulette så skulle jag bara förlora en massa pengar.

 

Black jack är ett spel som spelas med kortlek och det som är målet är att komma så nära 21 som möjligt. Det finns många olika varianter och det är upp till kasinot själva att sätta deras regler.

 

Roulette är ett populärt spel på kasinon det är en fast skål med en roterande skiva där det finns nummer från 0-36 varannan svart och röd dock är 0: an grön. Man använder en kula som snurrar i motsatt riktning till skivan. De som är med och spelar satsar med spelmarker på en duk, spelmarkerna är färgmarker som är individuella eller cashmarker som de står en specifik valör på.

 


Tummen upp, tummen ner


- Att jag älskar Grebbestads folkhögskola
- Att jag ska gå ett år till på fhsk, älskar livet på internat.
- Att jag är hemma på ett litet mini-lov.
- Att Grebbestad börjar visa sin rätta sida, folket börjar komma tillbaka och det börjar bli lite mera liv!
- Att mamma kommer till mig nästa helg, då det är öppet hus på skolan!


- Att tiden på Grebbestads fhsk snart är slut, kommer sakna allt! Så de sista veckorna blir det att njuta till 120% av varje dag, med början på tisdag!
- Lov (får faktiskt bli tummen ner och tummen upp) jag vill vara i skolan, nu när det börjar ta slut!
- Att jag har lite beslut ångest om vilken fhsk jag ska välja till nästa år.
- Att det är minusgrader på mornarna, och att de hotar med snö! Det var -8º igår morse och i morse var         det -5,5º ute. INTE okej!

2 april

Vi har gått in i april månad, vart har alla månader tagit vägen?

Idag är det i alla fall måndag och jag har haft matte och biologi i skolan. Sedan hade jag ett biologi prov, så nu har jag klarat det. Skönt!
Efter skolan så satte vi upp slack line på skolgården, så kul. Går bättre och bättre, så ja det är riktigt skoj. Blir väll att gå mer på den nu när det börjar bli vår och lite varmare ute. Annars så har jag tvättat mellan 15-21 han med en massa maskiner.

Imorgon är det tisdag, då är det engelska, kemi och matte som står på schemat. Slutar vid 14:40, efter det ska J fotografera mig sedan ska jag på kvällen få testa dreja! Ska även hinna med och packa inför hemgång på onsdag!

Nej nu dags att sova ♥

22:11

Jag återkommer imorgon! :)

RSS 2.0