godnatt

Jag säger nu godnatt för nu är det jag som ska lägga huvudet på kudden och sova eller jag hoppas jag ska kunna sova, men det ska jag nog.
För nu är jag jättetrött!
Upp vid ca 8:00 imorgon hoppas verkligen jag kommer upp då, det skulle vara guld, men jag vet hur jag är.

tänkte i alla fall bjuda på en liten bild i detta godnatt inlägg

tagen för ca 5 minuter sedan, men bättre en ingen bild alls
så ja den får duga


31 januari

Hejsan
det är redan sista januari imorgon börjar en ny månad som har med och motgångar att bjuda på. Det är alltså redan februari i morgon. För nästan exakt en månad sedan befann jag mig nere i Ängelholm med Jon och hans kompisar och skålade in det nya året, sen bara POFF så har hela januari månad redan passerat i rekord fart..
Det betyder att det bara är 11 månader kvar på året. Om alla månader går lika fort som januari så är det snart december igen ska ni se!

I alla fall, det är måndag idag det är en ny vecka. Idag har min dag bestått av att jobba matte i 2 timmar imorse mellan 8:50-11:15. Efter det media en timme vi började kolla på en film "en kärlekshistoria" som jag bara måste påpeka att jag fattar typ ingenting av den, ska fortsätta kolla på den imorgon. Innan jag gick och åt lunch skjussade jag en kompis ner till centrum då han hoppar på kryckor och skulle till doktorn och kolla foten. Åkte sedan tillbaka för att äta, ingen god mat bjöds det på heller.. Vid ca 13:10 åkte vi mot Gamleby kyrka där det skulle hålla ett föredrag om förintelsen Jovan och Dina berättade om att överleva förintelsen och lite sådant. Det slutade vid 15:00 då åkte jag tillbaka till skolan gick till rummet och väntade på mat. Kvällsmaten var det god mat, så då vart jag mätt i alla fall, efter det hem och spela msn-spel med syster i väntan på att få gå till K2 för där var det internat-möte. Var tillbaka på rummet runt 18 tiden. Sen dess har jag bloggat, surfat runt på nätet i största allmänhet samt pluggat kemi.

ber om ursäkt för mycket text och inga bilder men idag får det bli så, förstår ni. Nu ska jag sova, så jag orkar upp imorgon. Sommande förresten inte förrän vid halv 1 i natt, gick inte att sova låg bara och stirra upp i taket. Så vi hoppas på att jag somnar lättare inatt. Imorgon väntas en lång dag i skolan.. Hinner antagligen inte blogga innan jag går till skolan så bloggar när jag kommer tillbaka på rummet som blir runt 17:00.
Puss och gondatt


Dag 11/25 - Någonting jag oroar mig för.

Elfte dagen

Någonting jag oroar mig för:
Någonting jag oroar mig för, vad ska det kunna vara. Kanske besiktiningen som äger rum om 3 veckor. Då jag ska åka dit helt ensam, eller jag tror kanske att min syster skulle följa med så ja egentligen oroar jag mig inte för det. Så just för tillfället oroar jag mig inte för någonting. Det känns skönt.

Ni ska se att när jag skrivit detta inlägg och publicerat det, så kommer det komma upp i alla fall mins 3 saker som jag oroar mig för..

Internat-möte

Hej
Kom nyss tillbaka från K2 där det var internat-möte. De tog upp lite blandade saker, och det bjöds på godis ^^
Men nu är jag tillbaka på rummet och ska spela spel med min syster på msn, sen ska jag sätta mig i sängen med kemi boken och plugga. Jag måste verkligen läsa, har kemi prov på fredag. Så ja jag återkommer efter att jag har pluggat ett tag! Hörs då. Puss

Sova?

Jag kan inte sova det ända jag gör är att stirra rätt upp i taket om vartannat stirra på klockan och räkna timmarna innan jag ska gå upp. Och inser då att jag måste verkligen sova NU vilket resulterar i att det går inte att somna. Egentligen är det inte så bråttom klockan är snart 00.00 och jag ska upp vid ca 8.00 det betyder att jag kommer hinna sova i alla fall i 7 timmar och det räcker ju. Ändå pressar man upp sig, och man kan inte sova. Inte är det lättare att sova när jag mobil blogga heller så avslutar med att säga godnatt och dröm sött :) Puss


23:34

Nu måste jag sova, upp vid ca 8:00 imorgon. Vi hörs när jag slutar skolan som jag inte har en aning om när jag gör. Så ja vi hörs helt enkelt när vi hörs ^^ Vem vet hinner kanske med ett inlägg innan jag drar till skolan.


Planering inför vecka 5

Måndag: Börjar klockan 8:50 med matte, 9:50 är det fika för att sedan 10:10 ha sista timmen med matte. Efter det väntar lunch, raggmunk, fläsk och lingonsylt. Kräm till efterrätt. Efter det tror jag vi har media eller ja vi har det på måndagar men nu är det så att det är typ nått med förintelsen imorgon? Så vi ska typ åka till Gamlebys kyrka vad vi ska göra det vet jag inte, men det återstår att se. Så ja jag slutar inte klockan 14:00 imorgon utan blir nog senare, så får se när jag kommer hem. Annars blir det att plugga på kemi-provet. Jag är värd en film på kvällen också! Eller om jag ska ut på kvällen/natten och fota till en fotouppgift som ska redovisas på onsdag
Tisdag: En vanlig dag i skolan. Bestående av kemi x2, media x1 och svenska x2. Slutar alltså klockan 16:15. Blir att äta kvällsmat och sedan tillbaka på rummet och plugga kemi. Om jag inte gjort bilderna på natt/kväll MÅSTE jag fixa de idag.
Onsdag: Sovmorgon börjar klockan 13:00. Dock fika vid 9:50 och lunch vid 12:15. Bästa dagen på hela veckan i alla fall vi har tre timmar digitalt foto.
Torsdag: Sovmorgon, börjar kl 10:10. Då med svenska i två timmar. Efter det har jag egentligen VO och block men jag och några andra ska till Västervik för att va statister i någon "film" mer info om det kommer, när det närmar sig.
Fredag: Skola mellan 10:10-15:00 Jag har kemi prov på morgonen efter lunch har jag två timmar matte efter det slutar jag. Då blir det att ta det lungt resten av kvällen.
Lördag: Vet inte vad som händer det återstår att se.
Söndag: Får se vad som händer det återstår att se.

Min dag!

Hejhej!
Åkte ju imorse eller ja i förmiddags iväg och bowlade tillsammans med Sofia och Sarah, så tänkte bjuda på lite bilder därifrån. Var väldigt roligt, dock så kom jag sist. Det var roligt ändå.. Synd bara för när vi hade spelat klart så kom det massa barn (var någon av de som hade kalas) för då vart det disco bowling, var coolt. Så det blev lite bilder på det + en liten film (filmen går inte att lägga in nu, ni får den en annan dag).

  
  

Efter bowlingen åkte jag först till coop och handlade och sedan gick jag till statiol och handlade en hamburgare med pommes och en dricka. Åkte hemmåt. Det hade kunnat gått illa. för när jag kommer i "stora" rondellen i V-vik så kör jag och när jag är på väg att blicka att jag ska ut nästa så åkte alltså rätt över så kommer det en gubb jä*el och kör ut precis framför mig så jag får trycka på bomsen. Det är HAN som har väljningsplikt mot mig, det var han som skulle ha väntat på att jag hade kört förbi och han hade kunnat åkt bakom mig. Icke som nicke här har man bråttom så man måste åka ut precis före mig. Blev lite irriterad, men han körde vårdlöst också nästa rondell gasade han sig igenom. När vi kom up på e22 var han helt borta efter några sekunder han höll verkligen inte 100. Tråkigt att sådana människor ska ha körkort eller vara ute i trafiken över huvudtaget. Tänk på andra trafikanter också det är inte bara ni som är på vägen!!

När jag kom tillbaka till rummet på internatet hämtade jag dammsugaren och började städa mitt rum så dammsög och dammtorkade + att jag duschade mina blommor ^^ Så nu är det jätte fint här. Satt vid datorn en sväng sedan, tog det lungt. För ett tag sedan pluggade jag lite eller jag skrev klart en novell och rättade två andra så nu är dem inskickade och klara.

Nu tänkte jag kika på lite bloggar och kolla facebook lite, sen är det nog dags att sova. Imorgon är det måndag igen. Förrensten innan jag går och lägger mig kommer veckans planering in, den ser lite annorlunda ut denna vecka faktiskt. Inte bara skola, skola och skola..
Puss

FILM - I rymden finns inga känslor



Handling:
18-årige Simon delar lägenhet med sin bror Sam. Simon som har Aspergers syndrom kräver ett fast schema där allt måste vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar är något han bara kan hantera i små doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tvättunna, fylld med självlysandestjärnor – han gömmer sig i rymden för där finns inga känslor. När Sam blir dumpad av sin flickvän och går in i en mindre depression spricker hela tillvaron för Simon. Hanger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam, men med sin sociala inkompetens blir det inte enkelt, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek.

Skådespelare:
Bill Skarsgård – Simon
Martin Wallström – Sam
Cecilia Forss – Jennifer
Lotta Tejle – Simons mamma
Sofie Hamilton – Frida
Susanne Thorson – Jonna
Per Andersson – busschaufför (och kock)
m.fl.

Bilder från filmen:



Egna tankar och åsikter:
En av de bästa svenska filmerna jag har sett, den är jätte bra. Lite besviken på slutet dock, eller slutet var bra, men när man kollar på en film så tänker man sig själv hur den ska sluta och blir besviken om den inte slutar så, så var det på denna film. Som sagt ändå jätte bra film, helt klart sevärd. Så om ni inte sett den ännu, tycker jag ni ska kolla på den.

Blåmärke!!

Det gör det inte rättvist på bild, får se imorgon i dagsljus om jag kan ta en bättre bild!
så här ser mitt knä ut nu i alla fall efter att jag hade svimmat på toaletten, så slog jag i knät i typ golvet?






Dag 10/25 - En bild på mig idag och vad jag hade på mig.

Tionde dagen

En bild på mig idag och vad jag hade på mig:


Tröja
- från lindex
T-shirt - från gina tricot
Linne - från gina tricot
Jeans - från gina tricot

Detta hade jag på mig idag, när jag var in till Västervik och spelade
bowling med Sarah och Sofia.

Sleeping time

Ja det är precis vad jag ska göra lägga huvudet på kudden och sova, och hoppas på att jag känner mig lite bättre imorgon. Måste gå upp vid typ 9:00-10:00 för att hinna med att göra mig i ordning, äta frukost och sånt. Åker från Gamleby vid 11:15. Tar ungefär 25 minuter till Västervik. Så blir lagomt.
På vägen hem från Västervik ska jag även stanna på en mack, blir nog statiol för att äta något och blir även att stanna på Coop tror jag det är. Skulle även behöva in en sväng på Willys också, men så drygt när de bygger om så jag tror jag hoppar över Willys, vi får helt enkelt se. En mack och Coop blir det i alla fall!

Det jag ska göra i Västervik är förresten att spela bowling tillsammans med Sofia och Sarah, ska bli jätte roligt. Det kommer säkert bilder när jag kommer hem undertiden i detta inlägg så kan jag ju visa er lite gamla bilder som jag tog förra gången vi var och spelade bowling..
   

så lite bilder från förra gången vi spelade bowling

saker som jag också ska hinna med imorgon, dock får det bli efter jag kommit hem från V-vik. Kommar kanske hem till 14:00-14:30? Någon gång där omkrin.g. Då ska jag:

  • Städa mitt rum, dammsuga och dammtorka.
  • Plugga
    - novellen om lycka och skicka in den.
    - läsa kemi, prov nu på fredag.
  • Blogga

kommer inte på något mera just nu, men får se om det dyker upp något mer som jag måste göra. Annars blir det att ta det lungt och ladda för en ny vecka i skolan.
Justja, sova va det jag skulle göra. Godnatt


Dag 9/25 - Bild på mig och min bästa vän.

Nionde dagen

Bild på mig och min bästa vän:
Jag har många bästa vänner, och tyvärr inte bild på alla och mig. Så jag visar er en bild på mig&pernilla och en bild på mig&Emelie. Två tjejer om jag verkligen älskar, de är underbara och de är två av mina bästa vänner


jag och pernilla


jag och emelie

Sedan har jag många andra underbara vänner, ni vet vilka ni är ♥

Lördag med svimmning i duschen.

Hej! Känner mig lite bättre nu men inte helt bra. Jag tänkte i alla fall uppdatera er lite grann.

Det är såhär jag klev upp vid typ 11-tiden mamma ringde ch väckte mig eller jag var vaken men halv blundade. Ringde ju henne igår, men aja inte det jag skulle berätta. Efter att ha suttit vid datorn en stund bestämde jag mig för att gå in och duscha för att sedan ta bilen ner till ica och samtidigt åka och kolla vart flisvägen låg. Jag kom dock inte så långt.

Jag kliver in i duschen och duschar och så, precis när jag ska slå av känner jag hur det svartnar för ögonen, jag sätter mig ner på golvet och andas. Det blir bättre så reser mig och stänger av duschen och tar handuken om mig. Känner återigen hur det blir mer och mer svart för ögonen, det blir svårt att andas. Så jag sätter mig återigen ner på huk och fokuserar på att andas, in&ut in&ut. Jag tar mig upp i stående possition för att dricka lite vatten, får i mig några klunkar innan jag igen måste ner på golvet. Sätter mig upp på toalett locket och lutar huvudet bakot, och där är allting SVART vaknar av att jag ligger på golvet och det enda jag ser är väggen och golvet. Min tanke var "vart är jag, vart är jag?" tills jag inser att jag ligger på golvet på badrummet...
Trodde jag först var hemma, men ja det var ju lite fel, usch riktigt äcklig känsla. Jag hatar att svimma! Det som är läskigast är när man vaknar, man minns ingenting. Det känns som man har vart borta i flera timmar fast egentligen är det bara några sekunder som man tappar medvetandet.

Menmen det var bara att resa på sig gå in på rummet och lägga sig i sängen ett tag, och lungna ner sig. Det blev bättre, gjorde i ordning mig och åkte sedan och kollade vart flisvägen låg, + handlade på ica och köpte med mig en falafel-rulle från Fungi...

Sitter nu här, känner mig bättre men inte helt bra. Blir att lägga sig i sängen igen tror jag nog. Hoppas på att det blir bättre. Det gick ju hyffsat bra, eftersom jag tror jag svimmade när jag satt på toalettlocket så har jag ju fallit därifrån ner på golvet så slog i knät för har ett blåmärke där och är helt öm + att jagmåste ha slått i armbågen på något vis, dock så bärjar armbågen bli bättre..

bara för att det inte ska bli så tråkigt inlägg slänger jag också in en bild, på hur det ser ut när jag vaknade:


detta var det jag såg, man blir lite fundersam


Mår inge bra

Hej!
Jag känner mig helt konstig, så nu ska jag lägga mig i sängen och vila.
Jag återkommer senare vad som har hänt!

Ett år sedan

Det var idag för ett år sedan, min pappasbegravning ägde rum!
En av det jobbigaste dagarna som jag har vart med om, jag bara stod framme vid din kista och grät, grät och grät. Jag kunde bara inte gå därifrån det gick inte bara stod där och kollade på alla blommorna och tänkte tillbaka på våra fina minnen tillsammans. Jag ville inte gå därifrån heller pga att jag ville inte lämna dig, jag ville vara kvar hos dig, jag ville inte att du skulle vara borta. Efter att tag gick jag mot utgången, helt tom och fylld av tårar.

Jag visste att jag inte lämnade dig, för du kommer föralltid vara med mig, vad som en händer. Just i den stunden kändes det inte som det men idag vet jag att du är med mig.

Jag älskar dig pappa du är världens bästa ängla pappa,
jag saknar dig något så otroligt mycket



Lite kvällsprat

(varning för lååångt inlägg med mycket text,
ni behöver inte läsa mest bara för mig detta)

Lite allmänt prat såhär på fredagskvällen, om allt och ingenting.
Det som ploppar upp i huvudet för tillfället.

Jag saknar mamma, det är vissa dagar som är jobbigare. Just nu saknar jag henne, väldigt mycket. Vet inte varför jag gör det just nu men det är bara så. Snart så får jag komma hem igen, då blir det lite mer än en vecka då det är sportlov, ska vara skönt att vara hemma. Träffa alla på hemma-plan. varje dag räknas dagarna ner på hur länge det är kvar tills jag får sätta mig i bilen och åka hemmåt..

Jag saknar Pernilla Eriksson otroligt mycket, det är den finaste vännen jag har. Som jag alltid kommer ställa upp till 110% för. Hon är en underbar människa, en sådan kompis som alla behöver och borde har. Jag är otroligt glad att jag har henne, hon är guld värd ♥
Jag saknar alla mina kompisar hemma, Emelie, du betyder också mycket för mig, saknar dig något otroligt mycket ska du veta. Våra skratt-attacker, jag älskar det ♥
Jonna saknar dig också tyvärr träffas vi alldeles för sällan, men jag hopaps du vet att du är en underbar vän, som jag älskar. Vi har känt varandra hela livet du är den kompis jag har haft allra längst inget får skilja oss, du kommer föralltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Alla semestrar vi har vart på, alla gånger i nitten och allt. ♥

Jag älskar min pojkvän otroligt mycket, du betyder mycket för mig. Jag älskar när vi är tillsammans du får mig alltid att le, jag älskar det. Du har fått mig att må mycket bättre efter det som hände för mer än ett år sedan. Jag lycklig tillsammans med dig, låt det aldrig sluta. Jon Magnusson. jag saknar dig så fort som vi har sagt hej då och längtar tills nästa gång jag får hålla din hand och pussa och krama dig ♥

Som alla dagar, spelar ingen roll vad klockan är saknar jag fortfarande min pappa, otroligt mycket, men jag tror ni vet det. Jag älskar dig pappa.

Vi tar lite om skolan också...
jag är så otroligt glad att jag valde denna folkhögskola. Jag har det bra här, människorna är verkligen super snälla. Allt är toppen och jag älskar det. Nästan som man inte vill här ifrån.

Måste börja söka sommarjobb, får ta och fixa det dära på sportlovet med lite sådana dära saker. Måste verkligen jobba lite grann i sommar. Visst det är skönt att vara ledig men om man inte har några pengar är det inte lika roligt och som alla vet jobb = pengar. Så är det.

Varför är livet så svårt, eller ja livet är som en berg- och dalbana det går uppåt och det går neråt och ibland går det rakt. jag tror det kallas livets gång. men är livet förbestämt? Eller händer allt av en slump eller hur är det egentligen?

Jag vill ibland bara lägga mig i sängen och inte vakna upp igen, det är hemskt men ibland är livet tufft och svårt. Ibland är det lekande lätt. Men jag intalar mig själv att bara kämpa vidare, och tänka att imorgon är en ny dag med nya möjligheter och utmaningar.

Jag önskar ibland att jag inte va den jag är eller jo jag vill vara den jag är jag vill vara Emma Sjögren. Jag är nöjd med mig själv okej vissa dagar är jag inte det men så är det väll med alla det kallas dåliga dagar. Men ju äldre man blir ju mer accepterar man sig själv. "jag duger som jag är" Men det jag menar är att jag önskar jag var lite mera frammåt, inte så blyg och vågar säga till mer. Jag är inte så, ibland kanske men inte så mycket som jag vill. Jag bromsar mig själv ibland, jag kanske egentligen vågar mera än vad jag själv tror och vågar visa?

Innerst inne, eller ja varför säga så JAG älskar mitt liv, jag älskar de människor jag har runt om mig, jag trivs med det jag gör. Jag skulle aldrig vilja byta liv med någon, jag är kär, jag är lycklig och jag mår alldeles utmärkt

Nu avrundar jag det med att säga
over and out / Emma

Fredag

Hejhej!
Det är dags för fredagsmyyyyyyyyys, ja precis för idag är det fredag (igen, va det inte nyss det?) Skolan idag har vart helt okej, hade Kemi i morse satt i datasalen och pluggade jag har prov nästa fredag. Sedan lite mat, det var idag spagetti och köttfärsås, mums! Till efterrätt var det rabarberkaka med vaniljsås. Så idag blev man också super mätt. Dags för matte mellan 13-15 var jätte duktig idag, tycker jag. Sista halvtimmen satt jag med ett tal som verkligen inte fungerade gjorde det tre gånger utan rätt svar sedan sa jag till min lärare att hon fick göra det, hon kom en bit in på talet när jag stoppar henne "ja, nu kan jag" så läste ut talet men fick i alla fall fel, suddade snällt ut allt eller ja det jag hade skrivit innan jag avbröt henne och bad snällt igen om hon kunde fortsätta läsa talet ;) Ja och då gick det så klart ^^

Upp på rummet och ta det lungt sedan vid 16:30 ner och åta, var helt ensam när jag kom in där ^^ Men dtrax efter jag hade tagit plats kom det flera folk in, men var otroligt lite folk där idag, och på internatet idag, de flesta har åkt hem. Det bjöds på pizza idag.

Resten av kvällen har jag suttit här och tagit det lungt, kollat på lite program på internet och så. Får se vad jag ska hitta på nu att göra, det återstår att se! :)
Puss

23.36

Jag kommer i säng alldeles för sent, fast ja egentligen inte för min klocka ringer inte förrän om 9(!!) timmar. Man kanske helt enkelt sover för mycket? Men jag kan ju inte heller sitta uppe långt in på små timmarna, får komma på något bra! Ska imorgon i alla fall verkligen försöka kliva upp när klockan ringer det vill säga klockan 9 så jag hinner göra mig i ordning. Tror ni jag lyckas? Jag är tveksam men jag hoppas jag gör det. Förresten det blir kanske bowling på söndag! Om det inte blir det ska jag gå till flisvägen (tror jag det var) där swebuss går i från. Ska på lördag ta en tur dit med bil så jag vet vart jag ska gå. Annars vad händer i helgen? Jo jag har lite läxor att fixa, sen ska jag ta det lungt och njuta av att vara ledig. Sova var det nu, kanske skriver ett litet inlägg innan jag går till skolan i morgon annars så slutar jag vid 15 så blir uppdate då. Puss och godnatt :)


Dag 7/25 - Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.

Sjunde dagen

Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon:
Om jag fick en miljon så det första jag skulle göra då är att boka en lång resa på sisodär 2-4 veckor till något varmt land och bara koppla av, sola och bada och göra det som faller en in. Skulle även bjuda med mig i alla fall min mamma och kanske någon mera. Jag skulle köpa en massa nya kläder, skor och allt sådant. Hade skönt lite av pengarna till välgörenhet som rädda barnen, canerfonden, hjärt och lung fonden och allt va de heter. hade även lagt undan en stor summa så jag har för framtiden. Vad skulle jag mer göra? Jo jag skulle ha köpt en ny systemkamera, och en massa objektiv med mera!

Annars så vet jag inte vad jag skulle göra ^^

Brand-alarm

Hej!
Det var precis det jag vaknade av vid typ 02:00 inatt, att det pep till. Jag slog upp ögonen lyssnade om jag hörde några dörrar öppnades, hörde ingenting så låg stilla kvar. Somnade till igen och vaknade att det pep igen och en gång till. Efter att ha legat vaken en stund så somnade jag tillslut igen. Vaknade när klockan ringde vid 9 gick upp och gjorde i ordning mig och gick ner till fikat. Hade sedan svenska skrev faktiskt typ 2 sidor på min novell efter det lunch och sedan VO (då ni även fick lite uppdate) efter det hade vi Block och det var för en gång skull roligt, vi kollade på en film uppe i K2. Den filmen vi kollade på var "Den nya människan" riktigt bra film faktiskt. Efter det slutade vi gick till rummet ett tag och sedan till maten och åt.

Tillbaka på rummet, åkte och tankade. Nu sitter jag här och gör inte allt för mycket.
Kan även informera att brandalarmet i natt, det var slut i batteri i ett av rummen så nu har vaktis fixat nya batteri till alla tre rummen, så vi hoppas på att det inte piper någonting inatt ^^

Hej hej :)

Jag har VO just nu, men har inget att göra så jag sitter och kollar på när några tjejer virkar. Lektionen slutar om ca en halv timme. Så ja det är väll bara vänta ett tag till :) Efter denna lektion har vi block, torsdagar är verkligen den tråkigaste dagen på hela veckan. Det är väll bara att kämpa sig igenom den. Som sagt slutar om 2,5 timmar. Då blir det först att äta kvällsmat, det bjuds på köttgryta med ris. Inte världens godaste men det går att äta sås och ris. Annars då så är det fredag i morgon, skönt med helg. Blir att ta det lungt. Har även lite läxor att fixa, och som ska skickas in senast söndag, bland annat har jag en novell som handlar om lycka. Nu är det bara 20 minuter kvar till lektionen är slut, vi ska upp till K2 för att se på film på block. Mer uppdate efter att jag har slutat det vill säga att det kommer bli mer uppdate runt 17-tiden :) Puss


Hej!

Ligger just nu i sängen och ska snart sova. Jag är så otroligt hungrig så hela magen gör ont. Jag längtar till fikat i morgon, ska bli riktigt gott. Till lunch bjuds det på köttsoppa och smörgås och jag hoppas att det är något gott bröd. Till efterträtt är det rabarberkaka med vaniljsås. Mums filibabba :) Ska nu sova så det blir morgon någongång så man får någonting i magen! God natt och sov så gott :)


random bild

testade lite saker med kameran och zoomade samtidigt som jag tog bilden
då får man en sådan här cool effekt

inte redigerat någonting, så alltså orginalbild, orkade inte redigera någonting just nu


Dag 6/25 - Typ av killar jag faller för.

Sjätte dagen

Typ av killar jag faller för:
När jag var yngre målade man upp sig en bild hur en kille skulle se ut och hur han skulle vara. Det funkar inte i praktiken det är en drömkille jag vill ha en riktigt kille....

jag ljuger om jag skriver att det bara är insidan som räknas, för det första du ser är utsidan så självklart spelar det också en stor roll. Men det är när man lärt känna killen som man mer och mer börjar rikta in sig på insidan och den blir allt viktigare och viktigare.
Jag tycker det är så svårt att skriva vad jag faller för, men jag gör ett försök!

Det första jag kommer att tänka på är att han ska vara omtänksam och snäll. Man ska kunna ha roligt tillsammans man ska kunna skratta men även gråta tillsammans. Romantiker det faller jag för det behöver inte vara en bukett med rosor utan det lilla gör det stora. Att vara hjälpsam är bra tycker jag. Man ska vara trygg tillsammans och även kunna lita på varandra och ge varandra den respekt som man förtjänar.
man ska kunna prata om allt mellan himmel och jord.
Charmiga killar och ett plus är fina ögon.

lite luddigt inlägg, har säkert glömt någonting också men det får vara bra såhär

Hopplöst

Ibland är jag hopplös, har jag skrivit något inlägg under dagen? Nej, haha har gjort det igen.
Min första lektion börjar ju klockan 13:00 idag, så ett inlägg hade jag ju kunnat skriva imorse, men glömde helt bort det,för imorse hade jag faktiskt hunnit. Haha, måste bli ändring.

Får berätta om min dag istället som sagt lektion mellan 13:00 - 16:15, digitalt foto. Åhh det är höjdpunkten på veckan, jag älskar den lektionen. Den är otroligt rolig, och nu har vi fått börja med Photoshop också, guld är det!
Skriver mera lite senare..

Trött

Orkar inte snart hålla mina ögon öppna, jag är super trött. Kan det bero på en lång dag i skolan? Eller bara för att man är allmänt seg, man blir ju inte direkt piggare av vädret vi har, imorse snöade det, och har gjort det till och från under dagen. Inga stora mängder men ändå liksom, snart 1 februari då ska snön börja försvinna det ska inte komma mera snö!

Jag funderar i alla fall på att gå och lägga mig, behöver inte gå upp så tidigt imorgon utan räcker med att jag går upp cirkus 9, fika vid 9:50 och efter det går jag tillbaka på rummet och duschar och gör mig i ordning för skolan, då jag inte börjar förrän vid 13:00. Jag ska nog även kanske hinna med ett blogg inlägg eller två.
Om det inte är som förra veckan då han jag inte det, haha. men vi får helt enkelt se. Ska nu förflytta mig till sängen och surfa runt lite med min lilla datorn, så det kommer nog upp ett litet godnatt inlägg ^^
Puss


Skol-uppgift

Hej!
Förra onsdagen på digitalt foto så fick vi en uppgift tills onsdagen där på det vill säga imorgon att göra om 3 bilder i Photoshop. Samma bild skulle det vara bara att de skulle se olika ut. Jag är verkligen inge bra på PS, men gjorde så gott jag kunde. Så mina tre bilder är dessa, hmm förresten hoppas inte de behöver vara snygga ;)


detta är en av tre bilder

25/1-11

Tjabba, tjena, hallå

Skolan idag har varit helt okej. Som vanligt kemi imorse läste lite i boken första timmen andra timmen efter fikat hade de andra redovisningar så så lyssnade jag på de i stället. Funderar på att ha prov nästa fredag på kapitel 1-3 ska prata med läraren på fredag om det.

Maten som serverades idag var fisk och mos. Efterrätt var det också idag, chokladpudding. Åh va gott det var så blev lite mat och mycket efterrrät ^^ Iland får man göra så..

På median var jag och Simon runt på skolan och fotograferade lite grann. Vi skulle ta kort på skolmiljöer man inte tänker på. Ett litet smakprov på det visas nedan:



Efter median var det bara att sätta sig vid en dator i biblioteket och ge sig på 3:dje novellen. Fast först rättade jag den andra novellen och när jag var klar och hade sparat den, så hittade jag inte på den när jag skulle skicka den. Typiskt, så det var bara att ta upp den och börja rätta igen, då gick det bättre så skickade in den. Började med en ny novell som ska handla om Lycka (har någon en bra idé dela gärna med er) jag han så långt så jag på ett word-dokument skrev en rubrik "Lycka" mer en så hann jag inte...
Slutade vid 16:15 så satte mig utanför matsalen och väntade på lite mat det bjöds idag på nuggets, ris och sötsur sås. Sedan gå till rummet och sätta sig vid datorn och slösurfa lite, där jag fortfarande sitter, men ska nu ta och öppna photoshop cs3 och redigera tre bilder..


Dag 5/25 - Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Femte dagen

Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu:
Det jag mest behöver just nu är ett sportlov som jag får om typ 3,5 vecka. Att få komma hem till Ställdalen ett tag, umgås med familjen och kompisarna på hemma plan. Åh vad jag längtar.

Något annar jag behöver just nu är min pojkvän, visst han var här i helgen men jag saknar honom redan. Snart ses vi igen. ♥

En annan sak jag skulle vilja ha just nu är en falafel-rulle haha är riktigt sugen på det. Fast egentligen vill jag inte ha det nu för jag är mätt, men i helgen blir det att äta det! ;)

Skolan

(tidsinställt-inlägg)

Hej
jag har nog precis klivt ut från kemi-salen och är på väg upp mot bänken utanför matsalen för att tillsammans med Sarah vänta på lite mat, som dock inte är förrens vid 12:15. Vi kan ju hoppas på att de öppnar tidigare.
Det serveras fisk och mos idag, till efterrätt är det chokladpudding, otroligt gott

vi ska väll fortsätta vänta, efter maten och rast. Så klockan 13:00 har jag media efter det 2 timmar svenska. Kommer tillbaka på rummet vid 17:00 tiden, efter att jag ätit kvällsmat på skolan.
så på återseende senare, ha en fortsatt bra dag.
Puss


en bild från skolan, hittade den på google.se


(måste bara skriva detta i ett inlägg)

Jag och Jon firar 4 månader idag
för vare dag som går blir jag bara lyckligare och lyckligare, har otroligt roligt tillsammans med dig.
du får mig att må så bra, du får mig att skratta och le

♥ jag älskar dig ♥

 


Sista inlägget för idag

Hej bloggläsare ^^
Jag ska nu skriva det sista inlägger för idag (eller det kommer ett litet till efter detta), ligger just nu i sängen med min lilla dator tänkte att jag måste ju faktiskt använda den lite då och då. Så det inte bara står på rummet som prynadsdator och samlar damm. Får bli ändring på detta, så jag börjar använda den mera.

Köpte ju den för att ha den i skolan, har inte haft med mig den en ända gång? jag köpte den också för att ta med denna hem istället för min stora dator när jag bara åker hem till ställdalen över helgen eller till någon annan plats för bara några dagar, och jag inte orkar släpa med den stora. För då är ju denna alldeles perfekt.

Nu ska jag i alla fall försöka sova, dock tror jag inte det kommer bli så svårt med tanke på att jag sov dåligt inatt och att det är typ världens skönaste sängar här på internatet. Så det ska nog inte bli något problem, imorgon är det skola som gäller börjar vid 8:50.




Önskeoutfit


Dag 8/25 - En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

Åttonde dagen

En dålig vana jag önskar att jag inte hade:
Oj, va svårt jag har säkert jätte många dåliga vanor, men jag kommer för tillfället inte på någon.
Så jag återkommer till detta inlägg när jag har kommit på någon dålig vana!

Outfit - tillbaka blick

Hej!
Eftersom att kategorin dagens outfit står väldigt stilla just nu, så tänkte jag bjuda er på lite gamla outfits.
Tänkte även berätta att jag ska försöka få upp dagens outfit nån dag i veckan i alla fall, för bara för att jag bor på ett internat ska det ju inte hindra att jag tar dagens outfit, eller hur? Så får fundera ut något smart.
Tills vidare får ni se lite gamla outfits:


(som vanligt är det bara klicka på bilderna för att se i större verision)
   
   
   
    


Lite "udda" outfits

Detta hade jag på mig när vi hade karnevalen i skolan,
därför jag är så svart om armar och ben. Vi var nävligen pirater.


hehe, bäbis-mage
fotografering på skolan, sista året

Planering för vecka 4

Måndag: Vart hemma och vart sjuk, ont i huvudet. Dock så gick det över senare på dagen efter att jag hade vilat ett tag, så blev det att gå ner till dagrummet och fixa lite nudlar att äta. Efter det dammsuga och torka golvet på mitt rum och ute i hallen. Nu på kvällen så ska jag hjälpa en kompis med hennes blogg. Funderar på att kolla på något vänner avsnitt ikväll också.
Tisdag: Idag är det skolan som gäller. Så ja som vanligt skola mellan 8:50-16:16. Dock håltimme mellan 11:15-12:15. Måste även berätta att vi får godaste efterrätten idag, efter maten chokladpudding ♥ 16:30 är det kvällsmat också så sitter väll kvar i skolan tills dess. Annars blir det att gå upp och fixa med en uppgift som vi har till på onsdag.
Onsdag: Sovmorgon, jag älskar det! Börjar klockan 13:00 och går till 16:15.
Torsdag: Sovmorgon, skola mellan 10:10-16:15.
Fredag: Sovmorgon idag också, skola mellan 10:10-15:00. Efter det blir det att vänta på kvällsmat det bjuds på pizza och bara ta det lungt resten av kvällen.
Lördag: Ingenting planerat?
Söndag: Inget planerat.. får helt enkelt se vad som händer

Dag 4/25 - Mina mål/drömmar/önskningar.

Fjärde dagen

Mina mål/drömmar/önskningar:
Jag har många mål i mitt liv några som jag aldrig kommer att uppfylla och andra som kommer uppfyllas. Det betyder ju inte att man inte ska ha mål som är lite svårare för det går alltid att kämpa. Ett mål jag har just nu är i alla fall att börja på universitet/högskola och läsa till förskolelärare. Men andra kortsiktiga mål som att gå klart den utbildningen jag just nu går på. Ett annat mål är såklart att bilda familj men ja det dröjer ett par år till minst 5 typ i alla fall. Just nu är det bara vi två jag och Jon, som jag älskar väldigt mycket, men kanske om ett par år kanske vi bildar familj. Men som sagt det dröjer minst 5 år, beroende vad som händer och sker!

Drömmar har jag också många, en dröm jag har är att hoppa fallskärm, det finns många drömmar som jag vill uppfylla. Än är jag bara 19 år och har nästan hela livet framför mig så ja några av mina drömmar ska jag nog beta av längs vägen!

Önskningar en önsking som många av oss har tror jag är att få vinna en massa pengar så man kan göra det man tycker är roligt. Men sånt är ju inte så självklart. Andra önskiningar jag har är att åka utomlands. Till något varmt land, bara ligga vid havet/poolen i en hel vecka. Shoppa billiga och snygga kläder. bara njuta av livet.

:(

Hej!
Natten var inge roli knappt kunnat sova eller kunnat röra mig kännts som jag vet inte vad i mitt huvud bara dunkat. Otroligt jobbigt, så i natt kommer inte ens i hår hur mycket klockan var var jag tvungen att gå upp och ta en huvudvärkstablett, la mig i sängen igen och försökte att slappna av. Efter ett tag somnade jag min klocka ringde vid ca 8- tiden. Huvudvärken fortfarande kvar. Så gick upp vid ca 8:30 skulle börja göra mig i ordning för skolan som men orkade verkligen ingenting, huvudet värkte.

Så jag beslutade mig för att skicka ett mejl till skolan och sjukanmäla mig. Sagt och gjort, efter det la jag mig i sängen igen och sov till typ 11-tiden. Upp och tog en till tablett gick ner och gjorde i ordning nudlar i dagrummet.
Ja nu mår jag mycket bättre, eller ja nu mår jag toppen ingen huvudvärk kvar. Riktigt skönt så ja det betyder att det blir skola imorgon igen!

Tur var har jag bara kort dag i dag, då jag har två timmar matte och två timmar media slutar vid 14. Det vill säga så skulle jag ha slutat för ca 1 timme sedan så jag missade inte så mycket alltså, så skönt det. Imorgon är det i alla fall skola som gäller!
Puss


Min helg

Hejhej
Förlåt för att uppdateringen under helgen har legat lågt. Det beror på att pojkvännen har vart på besök och jag vill självklart umgås så mycket med honom då vi inte träffas så ofta och därför har bloggen tagit lite stryk, men jag tror ni har klarat er. Ni kommer i alla fall få veta vad vi har gjort i helgen då jag i detta inlägg tänkte berätta lite grann.

Fredag:
jag var i skolan mellan ca 10 - 15 tiden gick då upp på rummet och började plocka i ordning och så. På kvällen kom Jon hit, tog det lungt. Var ju fest i Granen så var full rulle där. Vi istället kollade på film i övre Furan jag, Jon och Johan. Gick sedan och la oss.

Lördag:
Gick upp mellan 9-10 (kommer inte ihåg) gjorde i ordning oss och åkte sedan ner på byn till fiket och tog varsin smörgås och fika bröd. Otroligt goda smörgåsar där. Efter det in på ica en sväng köpte tvål, haha. Tillbaka till rummet vid typ halv 11 tiden. Då vi kom på att vi kan inte sitta på rummet hela dagen, utan vi ville hitta på något. Till Västervik ville vi inte. Så det blev att googla lite kolla va de var för större städer som låg i närheten och det är Linköping och Norrköping.

Tänkte först åka till Ljungsbro som ligger intill Linköping för att gå på cloetta center men det stängde vid 14 och det tog ca 1,5 timme att åka dit så det hoppade vi över. Jon hittade senare visualiseringscenter som ligger i Norrköping. Så vi bestämde oss för att åka dit, då det hade öppet till 17:00.

Så vi satte oss i bilen och körde dit (måste bara säga en sak, det är INGE roligt att åka i Norrköping, usch. Dock gick det ju bra men blir så nervös sedan är det ju spårvagnar och sånt dära) efter lite felåkning så hittade vi ett parkeringshus som bara låg ett stenkast från visualiseringscenter så ställde bilen där och begav oss mot visualiseringscenter. Om du vill veta vad visualiseringscenter är så gå in och kika på deras hemsida HÄR
Vi kollade även på en film på deras Domteater, riktigt coolt (domteater är en bioduk som är formad som en kupol) vi kollade på filmen "Fly me to the moon" + att den var 3D, så var riktigt häftigt för att se en liten trailer om filmen klicka HÄR den var bra faktiskt och sedan fanns det andra saker man kunde göra de hade en utställning som hette "Att visa det man inte kan se" där de förklarar vad visualisering är för något och hur det används både inom forskning, utbildning och i sammhället. Det bygger på att man som besökare själv får testa på de olika stationerna som fanns, som tex: 

  • Virtuellt obduktionsbord
    Det virtuella obduktionsbordet kan du studera detaljerade tredimensionella bilder av riktiga kroppar som har scannats med datormografi.
  • Bultande hjärta
    I denna haptiska installationen kan man känna på ett bultande hjärta från en levande person.
  • Maten på bordet
    Undersök hur några av våra mest populära matvaror påverkar miljön
  • Mindball - tävla i att tänka så lite
    I spelet Mindball gäller det att vara så avslappnad som möjligt och därigenom röra bollen in i motståndarens mål. De hjärnvågor som registreras av pannbandet, genom EEG-metoden och som för bollen framåt i motståndarens mål kallas för alfa- och thetavågor. Dessa uppträder i hjärnan när vi är lungna. Man vinner alltså genom att vara avslappnad.

Fanns 13 olika stationer som man kunde testa på så de jag beskrivit ovan är alltså bara några av de. Sedan fanns det även en utställning "LIVET" var kanske inte det roligaste menmen. Efter besöket på visualiseringscentret så åt vi en super god pizza innan vi åkte tillbaka mot Gamleby igen. Kvällen blev lungn och senare blev det att gå och lägga sig.

   
Söndag:
Det vill säga idag, Jon gick upp vid 9-tiden gick till dagrummet och kollade på tv medan jag låg kvar i sängen och råkade somna om, men vaknade när han satte sig på sängen och startade skidorna så låg och kolla på skidorna innan vi gick till Granen för att kolla om N var där och fråga om han skulle ner och ta en fika. Och visst var han där så han blev med ner till centrum blev lite fika och en smörgås för mig, samma ställe som vi var på, på lördagen. Efter det handla mat på ica, och tillbaka på skolan ta det lungt. Gå ner till dagrummet för att laga mat och äta. Blev sedan kvar där nere och kollade på tv med några andra innan det var dags att för Jon att plocka ihop sina saker och jag skjussade ner honom till station, saknar dig redan älskling. Jag älskar dig ♥

Nu så ska jag lägga mig i sängen och sova, dags för en ny vecka i skolan imorgon lektioner mellan 8:50-14:00 skönt med kort dag, efter skolan blir det att städa mitt rum, i alla fall dammsuga för var en vecka sedan nu, och förstår inte hur det kan bli så fruktansvärt dammigt, så man måste typ dammsuga minst en dag i veckan. Så ja det får bli morgondagens projket + att jag ska göra lite läxor och sånt. Kanske kan bli någon film också? Vi får helt enkelt se vad som händer, dammsugningen vet jag i alla fall.

Vilket långt inlägg detta blev men jag hoppas ni står ut. Nu vet ni i alla fall vad jag/vi har gjort under helgen!
Tack älskling för en jätte rolig helg ♥


Dag 3/25 - Min favorit årstid och varför.

Tredje dagen

Min favorit årstid och varför:
Jag tycker egentligen om alla årstiderfast på olika sett som jag nu tänkte förklara för er

Vinter
Bara för att det ska vara snö på julafton och nyårsafton annars är det ingen riktig jul, sen att när det kommer snö så blir det också ljusare då vintern annars brukar vara väldigt mörk. Det är även härligt med snön, och alla vinteraktiviterer som finns så som skridskor, slalom och skoter. Vad skulle vi annars göra under vintern om det inte fanns snö. Så ja vintern är härlig, och tänk er en vinterdag solen skiner och himmlen är blå och man ser det reflekteras av solen i snön. Åh va härligt.

Vår
Våren tycker jag också om det är så roligt att se allt börja blomma igen allt får nytt liv efter att det legat ett vitt täcke överallt, så töar det bort och upp kommer nya växter och nya blommor. Träden börjar få knoppar fåglarna kvittrar.

Sommar
Sommar, sommar, sommar! Kan man något annat än att gilla denna årstid? Den är otroligt härlig, med värme, sol och att man kan bada. Man behöver inte dra på sig 4 lager med kläder utan det räcker med att dra på sig ett linne och ett par shorts. Sommaren är härlig så är det bara.

Höst
Hösten är också en favorit årstid då alla vackra färger kommer, världen blir en regnbåge. Eller ja nästan i alla fall. Det är just färgerna jag gillar med hösten.


Om jag bara får välja en årstid kommer sommaren på första plats, våren och hösten på delad andra plats (kan inte välja) och vintern kommer på en tredje plats.

Dag 2/25 - En person jag vill träffa just nu.

Andra dagen

En person jag vill träffa just nu:
Åh finns många personer jag skulle vilja träffa just nu. Alla som finns på hemma plan, familj, släkt vänner alla.
Ändå var det typ bara 1 månad sedan jag sist såg de. Men jag saknar de varje dag som går därför är det extra roligt och komma hem och få träffa alla.
Så jag kan inte bara säga en person som jag vill träffa just nu, eller det skulle i så fall vara pappa jag vill träffa just nu, men det går ju inte. Men om jag fick välja vem jag ville död eller levande så skulle jag välja pappa. Annars vill jag träffa alla som betyder något för mig, det vill säga familjen, vännerna, släkten och andra som har koppling till mig. Ni är alla saknade!

Dag 1/25 - En bild på mig + 10 fakta om mig.

Första dagen

En bild på mig + 10 fakta om mig:

(Ända bilden jag hittade typ, lite gammal eller ja ungefär kankse ett halvår.
Nej jag har inte så långt hår, på bilden har jag löshår)

10 fakta om mig
1.
Jag heter Emma Ida Linnea Sjögren.
2. Jag bor i Gamleby på internat.
3. Pluggar på folkhögskola i smålandsskogarna.
4. Jag fyller 20 år, 5 maj, vilket innebär systemet.
5. När jag handlar måste jag ta upp pengar/kortet innan jag ställer mig i kassen.
6. Jag är otroligt kräsen på mat.
7. Jag har en underbar pojkvän.
8. Jag har förlorat min pappa, för lite mer än ett år sedan.
9. Jag älskar godis, kakor och sånt.
10. Jag älskar att fotografera allt mellan himmel och jord


25 dagar

Jag hittade en ny sådan här lista där man får en uppgift att skriva om varje dag denna håller på i 25 dagar så varför inte följa den? Har ändå inge roligt att blogga om det blir mest hur dagen ser ut så ja detta blir ett litet avbrott från de "vanliga" inläggen. Alla dessa inlägg kommer ni hitta under kategorin "listor & utmaningar" så för att hitta alla kolla där. Jag börjar idag!

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.


Besvikelse

Dagen har väll vart helt okej, hade kemi i morse satt och svarade på frågorna i boken. Då alla andra läser kemi B och jag fortfarande läser kemi A så får jag alltså jobba själv så jag sitter tyst och läser och skriver. Samtidigt som jag lyssnar på läraren som står och pratar om en massa..

Lunch var något kött och potatisgratäng och salladsbuffé som vanligt. Efterrätten idag var kolakakor, mums va goda de var! Efter det 2 timmar matte, och de var nog de l'ngsta två timmarna jag har vart med om, var så seg i huvudet (kanske efter kolakakorna? HAHA) skämtåsido, ne men allvarigt det var de längsta jag vart med om, men tillslut så slog klockan 15:00 och vi slutade, eller ja egentligen slutar vi 15:05 men..

Gick hem till rummet, plockade iordning på rummet + dammtorkade och lite så. I väntan på maten vid 16:30, jag har hela veckan trott att det skulle vara tacos med köttfärs. Så det blev en besvikelse när jag insåg att det var tortillabröd med kebab och grönsaker. Typiskt, så ja tog tortillabröd och grönsaker...

Nu tillbaka till typ facebook och surfa runt på lite bloggar. Hörs senare

Dejt med kudden!

Hej, jag ska nu dejta kudden eller jag gör det redan för ligger i sängen och skriver detta :) Jag har ju faktiskt sovmorgon i morgon börjar klockan 10.10 så det blir fika vid 9.50 det betyder ju att jag inte behöver gå upp förrän vid 9.00 det är härligt! Tänk när jag gick på gymnasiet då gick jag upp vid typ 6 på morgonen, eller ja det var det som var meningen men det slutade alltid med att jag gick upp ungefär 15 minuter (knappt det) innan jag skulle gå till bussen som också slutade med att jag sprang typ hela vägen till bussen men jag fick ändå stå och vänta i säkert 10 minuter innan bussen kom. Varje dag sa jag samma sak till mig själv "Emma imorgon måste du gå upp tidigare" men dagen efter var det ändå samma visa. Dag ut och dag in, att jag inte lärde mig? Hur jag kom in på detta vet jag inte, det blev lite kvälls prat.. Så tillbaka till verkligheten och det som händer nu.. På schemat i morgon har jag i alla fall 2 timmar kemi och 2 timmar matte, slutar vid 15-tiden, efter det blir det att vänta på mat det bjuds på tacos, ska bli riktigt gott :) och som vanligt till maten på dagen serveras det kaka till efterrätt får se vad det kan vara, alltid lika spännande :) Ska runda av detta med att säga god natt och vem vet, kanske hinner jag med ett inlägg innan jag går till skolan i morgon. Men det får vi helt enkelt se annars blir det när jag slutat skolan vid 15-tiden som jag skrev! Puss


Ursäkta?

Är detta ett skämt eller? Man kan väll inte bara byta stjärntecken sådär huxflux?
Jag är förvirrad, vadå så nu är jag helt plötsligt är jag Väduren när jag alltid vart oxen, eller vadå?
sedan har det kommit ett nyss som heter ormbäraren,

Här ser du ditt nya stjärntecken
Stenbocken:
20 januari till 16 februari.
Vattumannen: 16 februari till 11 mars.
Fiskarna: 11 mars till 18 april.
Väduren: 18 april till 13 maj.
Oxen: 13 maj-21 juni.
Tvillingarna: 21 juni till 20 juli.
Kräftan: 20 juli till 10 augusti.
Lejonet: 10 augusti till 16 september.
Jungfrun: 16 september till 30 oktober
Vågen: 30 oktober till 23 november.
Skorpionen: 23 november till 29 november.
Ormbäraren: 29 november till 17 december.
Skytten: 17 december till 20 januari.


KÄLLA: http://www.aftonbladet.se/wendela/article8406104.ab


20 januari

20 januari idag, vart tar tagarna vägen! Det är snart en hel månad sedan det var julafton det är helt sjukt att tiden går så fort, snart har hela januari gått och vi gå snart in i februari.Det blir ljusare och ljusare ute och snön smälter snart bort och asfalten kommer fram gräset börjar snart bli grönare fåglarna kvittrar och de första blommorna kommer fram och slår ut. Åh våren är härlig när man ser allt hända, det som är jobbigast är allt slask&plask som blir.. Det är smällar som man får ta.

Annars då om man tar en dag itaget, det är i dag torsdag ahde svenska imorse sedan lunch, och åhh va gott det var :)) så inte blev man besviken i alla fall. Efter det VO var bland annat bort till fotoskolan och frågade lite saker, efter det block skulle egentligen ha spelat basken men blev inställt så i stället kollade vi på en film men en gubbe som föreläste som vi satt och kollade på, otroligt tråkig får jag lov att säga, sedan blev det att äta kvällsmat och gå till sitt rum, ska snart hoppas in i duschen får se vad som händer senare ikväll :)


Godnatt

Hej!
Det börjar bli dags för sängen, så man orkar upp imorgon! Men innan jag får sova så är det lite papper och kläder i min säng som jag måste plocka bort, men det går får, så ja snart blir det alltså sängen.

Imorgon får jag hoppas att det blir lite fler inlägg, ska försöka slänga in en önskeoutfit för det var jätte länge sedan jag hade ett sådant inlägg men jag lovar inget vet hur det blir då, så ni får helt enkelt kika in under morgondagen för att se om det har kommit några nya inlägg.
Nu säger jag i alla fall, godnatt

Tidsoptimist

Jag tror jag nog är lite det, till och från.

Jag sa igår kväll att jag skulle blogga när jag vaknade då jag inte börjar förren vid 13:00 idag och skulle då hinna med några inlägg. Har ni sett några inlägg från imorse? Nej inte jag heller, för jag hann inte skriva några?

Klockan är snart 20:00 och inte förrens NU skriver jag mitt första inlägg för dagen, inte okej!
Men det blir så ibland, det får bli bättring på bloggningen, i alla fall försöka bli bättre vi får se hur det går!

Jag ska nu fortsätta spela spel med syster på msn sedan ringa mamma vid 20-tiden, efter det bara ta det lungt chilla och sedan sova. Sovmorgon imorgon igen, dock inte lika länge ska upp vid 9:00 för att äta fm-fika vid 9:50 min lektion börjar 10:10 jag har svenska då blir det att sitta i datasalen forstätta skriva min novell samtidigt som jag lyssnar på NRJ, det är härligt det, och tiden går fortare! Sedan lunch det är fisk, kall sås och potatis, som jag har längtat det är supergott bara hoppas på att jag inte blir besviken, efter det VO och sedan Block då ska vi spela basket.

Tycker ni inte att veckorna går otroligt fort? Det är liksom redan torsdag imorgon och snart är det helg igen. Hallå?! var det inte nyss helg, det är skrämmande, menmen jag säger inte nej till att det går så fort men i bland går det FÖR fort. Puss


Tisdag kväll

Det börjar bli dags att lägga sig, men har ju faktiskt sovmorgon imorgon så börjar inte förrens vid 13:00, det är otroligt skönt ska ni veta!

Måste bara berätta att i morse lyssnade vi på en föreläsning, en kille som heter Leif Wingladh föredetta narkoman, alkholist, kriminell och så vidare. Det var en jätte intressant föreläsning så det var roligt. Dock var det hemskt allt det han berättade, men det var endå lärorikt. Sedan presentrade han det på ett "roligt sätt" så det bli jätte intressant att lyssna synd bara att det inte var längre jag hade gärnat hört mer.

Som sagt sova vart det men tänkte lägga mig i sängen och kolla på "minuten" på svt play, efter det sova.
Hörs imorgon, hinner nog med några inlägg innan jag går till skolan :)
PUSS

Kattbilder

Eftersom jag i söndags var på ett katthem tillsammans med Sofia och fotade katter (till morgondagens uppgift) så kommer det en tid framöver komma lite kattbilder då och då. Jag hoppas ni står ut med det ^^
De första bilderna kommer nu i detta inlägg

  
 
(klicka för större format)

Borde sova!

Precis som rubriken säger så borde jag sova nu, men gör jag det nej uppenbarligen inte då jag skriver detta. Ligger bara och vrider på mig och tänker på en massa saker både bra och dåliga saker. När jag tänker blir jag bara mer och mer fundersam och kan inte sluta tänka utan gräver mig djupare och djupare ner i mina tankar. Varför kommer alltid alla tankar och funderingar när man ska sova och när man måste sova? Förstår inte det riktigt.. Jag gör ett nytt försök till att sova och släppa tankarna för ett tag, vi får dock se hur det går. Det är inte bara det utan när man vet att man egentligen måste sova blir det ännu svårare att somna, man ligger och räknar hur många timmar man får sova, sådan är jag i alla fall. Jag måste räkna hur många timmar jag där sova innan det är dags att kliva upp. Lämna detta nu och slut ögonen och somna. Vi hörs i morgon. God natt, och sov så gott! Puss


Planering för vecka 3

Måndag: Skola med 2 timmar matte och 2 timmar media. Slutade vid 14:00, nu på eftermiddagen/kvällen kommer bestå av plugg, redigering av bilder och letande av bilder. Blir nog även en film ikväll.
Tisdag: Träffpunkt mellan 8:50 - ca 10:30. Efter det vanliga lektioner så vi har media och svenska. Ta det lungt på kvällen, blir säkert mer redigering och letande efter bilder.
Onsdag: Sovmorgon! Börjar 13:00, men det är ju fm fika vid 9:50 sedan lunch vid 12:15. Annars är jag ledig, så det blir att sova länge, sedan 3 timmar digitalt foto.
Torsdag: Sovmorgon börjar 10:10. Har svenska, VO och block på blocket ska vi spela basket det kan bli roligt. Ta det lungt på kvällen.
Fredag: Det är dags för fredagsmyyyyyyys, men först skolan har sovmorgon börjar 10:10 med kemi och sista två timmarna har jag matte. Slutar 15:00. Efter skolan vet jag inte vad som händer. Det är bjuds i alla fall på tacos som kvällsmat. 
Lördag: Inga planer, får se vad som händer.
Söndag: Inga planer, får se vad som händer och sker.

En ny vecka...

...har startat, vi är nu inne på vecka 3.

Det är måndag eftermiddag och jag slutade skolan för cirka 1,5 timme sedan. Efter att ha haft matte och media då gick jag hemmåt satte mig vid datorn och redigerade kattbilder som jag fortfarande sitter och gör + en massa ansra saker! Det blir att fortsätta redigera typ hela kvällen, sen ska jag även plugga lite annat och leta reda på lite bilder. Så ja vi hörs senare, kommer in veckans planering då också.
Puss

Handlar nytt

Hej!
Skrev ju att jag skulle till Willys för att handla en grej som jag tänkte visa er nu.
Det var nämligen såhär igår när vi var hemma hos Sofia så hade hon köpt denna och vi fick testa den och jag blev såld på den, därför vara jag bara tvungen att köpa den. Så har fått tipset på denna av en kompis :)

Det är en Lotion för håret, det ser ut som vanlig handkräm men du ska ha den i håret, känns sådär att smeta in det. Man applicerar den i torrt eller handukstorkat hår. Den gör håret mjukt och hjälper till att släta ut frissiga hårstrån, den skyddar även håret mot värme och UV-strålar.
Jag köpte som sagt min på Willys för 47:-

Jag kan säga att håret blir jätte mjukt sedan ska vi ju inte tala om vad gott den luktar! Det vill säga den luktar verkligen super gott! Så för dig som vill testa något nytt, så rekomenderar jag denna produkt.


inte så jätte bra bild, men den får duga


Västervik

Hej!
jag gick och la mig vid halv 4 inatt, vaknade av att mamma ringde och väckte mig runt halv 10 tiden. Gick då upp eller jag hämtade datorn ställde den bredvid sängen och fortsatte kolla på en film som jag bara hunnit kolla halva. kollade klart på den, och nu sitter jag här och ska göra mig i ordning för att åka in till Västervik!

Ska även in på Willys en snabbis för att köpa en grej vad jag ska köpa får ni veta när jag kommer tillbaka till rummet. Nej om jag ska sätta lite fart nu, ska även skicka ett sms till Sofia att jag åker från Gamleby snart! Vi hörs när jag kommer tillbaka hem igen, och då har jag nog lite bilder att visa er också.
Ha en fortsatt bra dag, puss


Tiden springer iväg!

Hej, förstår inte att tiden går så fort den börjar sedan närma sig halv 4 på morgonen. Jag borde sova, men ändå så bloggar jag från mobilen. Varför? Hmm, det funderar jag också på.. Det som är det jobbigaste är att jag inte känner mig speciellt trött. Men bara jag blundar kommer jag nog somna på mindre än 5 minuter. Så ska sluta och av runda med att säga godnatt! Puss


03:04

Hej!
För lite mer än en halvtimme sedan kom jag tillbaka från Västervik, efter att ha vart hos Sofia! Så jag och Sarah var där på taco och filmkväll + spelkväll. Hade riktigt roligt och trevligt. Den filmen vi kollade på var bröderna Karlsson en väldigt bra film faktiskt. Efter det blev det att spela Xbox ett bil-spel som var väldigt roligt + att man kunde spela online och därmed prata med folket, dock var det inte många som var pratsugna men några var det.
Men ja klockan är nu efter 03:00 man borde kanske sova, imorgon eller ja det blir ju idag ska jag till Västervik igen denna gång också hem till Sofia, vad jag ska göra då får ni veta i ett senare inlägg. För nu ska jag sova!
PUSS

Tankat och klart

Hej!
Jag var ner till byn och tankade tänkte tanka på Preem men var så mycket bilar som åkte förbi så orkade inte stå och vänta då det är västersväng så jag åkte ca 100 meter till och svängde in till Tanka som är högersväng och mycket lättare. Det var väll tur att jag gjorde det, för då sparade/tjänade (vad heter det?) 10 öre/liter då det på Preem kostade 13,28:- och Tanka kostade det 13:18. Det är nice.
Det gäller att vara sparsam! Många 10 öringar blir snart 100:- eller typ i alla fall.

När vi ändå är inne på ämnet bensin kan jag skriva vidare:
jag har haft mitt körkort i 4 månader ganska så exakt, jag vet inte hur mycket pengar jag har lagt på bensin, men det är ju inte lite. Så ja det blir ju inte billigt när man får körkort, menmen jag överlever så det är det värt. Men hade vart en annan sak om jag hade bott hemma då hade det ju inte gått åt lika mycket men nu när det är 60 mil tur och retur hem så tickar pengarna iväg.

Avrundar med att säga att jag ÄLSKAR att jag har körkort, mitt körkort är guldvärt! ♥


(en liten bild från www.google.se)


Godmorgon, eller?

God förmiddag kanske jag ska säga?
Gick upp vid ca halv 11 satte på filmen jag började kolla på igår kväll, men endå har jag en stund kvar på den. Får bli senare idag, jag tänkte ju gå ut på en promenad/fotorunda men tråkigt väder ute. Så jag hoppar över det, och tar i stället bilen och tankar + Ica en sväng. kommer tillbaka snart, puss

Städat

Hej!
Nu har jag städat och plockat i ordning på mitt rum nu är det bara en sväng med dammsugaren som behövs men det tar jag imorgon. Nu tänkte jag faktiskt borsta tänderna sedan förflytta mig till sängen med datorn, för att kolla på en film. Efter det blir det nog att sova, eller nått sånt. Fast nu såg jag att klockan bara var lite över 21, känns ju för tidigt att gå och lägga sig nu! Hmm, ja jag får spela lite NFS och bli jagad av polis bilar, hihi det är skoj! Ja så får det bli men det dära med tandborstning kör vi nog nu i alla fall.
puss

Sammanfattning av 2010, del 2/4

HÄR KOMMER ANDRA DELEN AV FYRA


April
Annat/fritid/om mig:
Påsk firades nere hos K&M där det blev knytkalas vi var ca 15 stycken där nere som åt och hade trevligt. Vi fick natt-gäster bestående av mormor, Anna och Ted. Dagen efter var vi ner dit igen för att äta resterna, vi satt på altanen och hade det trevligt och skönt i solen.

(jag bakade kladdkaka detta är en av två)

Vårtecken började komma upp i rabatten, och det är alltid lika roligt att se
 
  
(vårtecken i rabatten)

Jag köpte mig en Systemkamera, Canon EOS 500D. Åh va lycklig jag var, det är bland det bästa jag har köpt.

(min systemkamera)

Mellan den 9-12 april var vi i Luleå och kollade oss omkring, aktiviteter och åt god mat. Var 4 trevliga dagar, och var skoj att åka flygplan också för att ta del av resan och även se en massa bilder som togs under dagarna så tycker jag att ni ska kolla in kategorin "Luleå 2010" där ni hittar allt från resan klicka HÄR för direktlänk till kategorin


(bild från flygplanet)

Skolan:
April månad började med 11 dagars ledigt från skolan pga påsklov, det var otroligt skönt.

När skolan drog igång efter lovet var det mycket som skulle göras, det var en massa läxor, redovisningar, inlämmningsuppgifter och inte minst projektarbetet!!

Bloggen:
Jag startade en ny kategori som heter "på väg mot körkortet" där ni kunde/kan (för inläggen finns ju kvar) följa mig och min väg till det efter längtade körkortet, in och läs inläggen om ni vill.

Jag blev en av finalisterna i en blogg tävlings som jag var med i, det var inte jag som vann. Det var i alla fall roligt att få ha vart en av finalisterna.

Ännu en ny kategori blev startad denna månad, denna gång "Luleå 2010" då jag och några andra tog flyget upp till Luleå och spenderade några dagar där uppe.

Det kom en ny funktion, att man kunde sms-blogga. Det var roligt att blogg.se har fått denna funktion och jag försöker använda det så ofta jag kan och om jag har nått att skriva om.

Rolig händelse:
När vi lurade våran lärare att vi skulle gå klockan 9:00 och ha värderingsövningar med skolsköterskorna, och ja hon gick på det, vi hade planerat att vi skulle gå ut från klassrummet innan vi avslöjade något så vid 9-tiden sa vi att vi skulle gå och läraren packade ihop sina saker släckte lamporna i klassrummet och låste dörren. Då avslöjar vi oss, APRIL APRIL.

Olika bilder från månaden:
  
  
  
   
 

Maj
Annat/fritid/om mig:
5 maj jag fyller år, dagen spenderades först i skolan med redovisning efter det hem och bli firad.

Jag gick på risk 1:an uppe på Mattias trafikskola, den höll på i 5 timmar. Ledig från skolan.

Mitten av maj bjöds det på en härlig sommar-dag med ca 25 grader ute.

Jag, mamma och mormor åkte land och rike runt eller kanske inte riktigt men vi åkte i slutet av maj neråt mot Skåne och en bit utanför Svalöv. Vi fortsatte sedan neråt mot danmark för att åka över till Tyskland och tillbaka igen, om jag skriver hela resan här blir det för långt men ni hitttar alla inlägg under kategorin "Mini-semester"

Skolan:
Gick på min första och enda studentfest som ägde rum den 3:dje maj. Jag hade en underbarkväll och otroligt rolig. Den dagen vill jag uppleva igen. Kan ju säga att man var något trött dagen efter i skolan efter att ha kommit hem vid ca 02 för att gå upp vid 06 ;)

(biljett)

5 maj hade vi våran stora projektfest med redovisningar av projektarbetet, jag och P redovisade inför båda klasserna A+B, efteråt fick jag en liten marabou choklad-kaka av min lärare och en kram. För att jag hade redovisat eller för att jag fyllde år?

Bloggen:
Det hände inte så mycket på den fronten utan det var inget speciellt som hände utan jag bloggade som vanligt.

Rolig händelse:
Det måste nog ha vart när jag, mamma och mormor åkte sverige-danmark-tyskland på typ 4 dagar. Som sagt läs om äventyret under kategorin "mini-semester"

Olika bilder från månaden:
  
  
   
  
 
  

Juni
Annat/fritid/om mig:
Jag började med körkortet hade tidigare av året bokat in en intensivkurs så jag spenderade två veckor hemma hos Anna och Ted, så var nära och bra till körskolan.

Skolan:
Det sista fixades i skolan, man var taggad på studenten när den stod bara några steg ifrån en. Det var nedräkningen som var det viktigaste nästan, att se dagarna ticka allt närmare och närmare, slutet.

Vi hade bal på Nora stadshotell den 5 juni, var en riktigt trevlig kväll! En dag man alltid kommer att minnas. Med underbara människor. Alla var så otroligt fina i sina klänningar och kostymer.

(så här såg jag ut på balen)

10 juni hade vi Karneval min klass var pirater, var en trevlig dag. Gå runt på Lindesbergs gator och skrika och stoja, en rolig händelse.
  
 
(bilder från karnevalen)

11 juni, dagen med stort D, var här! Som alla har längtat, men det var med både glädje och sorg man tog studenten man var otroligt lycklig för att ha klarat allt och tagit sig igenom allt, men det var även med sorg som man sa hej då till alla vännerna och underbara lärarna. Men var en super rolig dag som knappt går att beskriva med ord, den dagen var det full fart HELA dagen jag var vaken i cirka 23,5 timmar!
  

(bilder från studenten)

Bloggen:
Bloggning som vanligt denna månad

Rolig händelse:
STUDENTEN helt klar åh vad jag saknar den dagen, den var underbar! helt fantastiskt. Jag hade så himmla roligt. Det är en dag jag skulle vilja uppleva igen och igen och igen. Idag ser jag tillbaka på den dagen med ett leende men också med lite tårar då man lämnade underbara lärare och man sa "hej då" till fantastiksa människor som man träffade i princip varje dag i tre år.

Olika bilder från månaden:
   
  
  
 

Happy

Åh va glad jag är, helt plötsligt vart min helg fullbokad, och jag älskar´t!

Idag blir det att ta det lungt blir nog en film i kväll (jag som inte kollat på någon på hela veckan, skämtåsido) det är jag värd efter en vecka i skolan + att jag ska faktiskt göra lite Kemi, eller mest bara skriva in dem i ett word-dokument.

Imorgon ska jag tvinga mig ut på en promenad, tar med mig kameran också så det blir lite roligare. Så det blir alltså en fotorunda, bilder kommer visas i bloggen. Ska se om jag kan ta mig ner till havet och fotografera lite. Efter det blir det att åka till affären (om jag inte går förbi där) men det ligger på andra sidan byn. Så blir nog att ta bilen dit, hem ta det lungt göra i ordning sig för eftermiddagen/kvällen. Vid ca 16:00 åker jag från Gamleby mot Västervik för film/taco kväll hemma hos Sofia. Ska bli riktigt skoj!

Söndagen bjuder också på en sväng till Västervik denna gång också hem till Sofia, vi ska till djurskyddet. Så jag kan ta lite bilder till foto-uppgiften vi har tills på onsdag.

och mellan alla saker som jag planerat in ska jag även hinna med att:
- Dammsuga + städa rummet
- Leta på minst 10 bilder att visa på onsdag
- Skriva de tre sista delarna på sammanfattning av år 2010
- Blogga om annat
- Ta det lungt
- Komma på en idé till en novell som ska handla om kärlek, lycka och sorg.

men det gör jag var så säkra, okej kanske inte alla grejer men de mesta kommer jag i alla fall hinna. Är super glad att jag har planer i helgen!
skriver mera senare, puss


Sängen kallar

Ja det är precis vad den gör klockan börjar närma sig 23 och jag ska inta sängen och sova. Sovmorgon imorgon, börjar 10:10 men som vanlig fika 9:50. Så ja jag går väll ner tills dess, ska även försöka hinna duscha på morgonen. Vi får se hur det blir med det, annars så är det fredag imorgon, veckorna går fort,
Men måste sova, mera uppdate imorgon, puss

Promenaden?

Hej
Haha det dära med promenad blev ju det inget av, men känner mig piggare idag, det känns bra! Framförallt skönt, att jag inte la mig i sängen direkt jag kom innan för dörren, för torsdagar är en sådan dag den är inge rolig, men faktiskt så har den vart helt okej.

Mitt paket kom idag, skickade i måndags (om jag inte minns fel, kan ha vart i tisdags) efter lite bilder från fujidirekt, hade efter nyår fått en liten present med 50 gratis foton, så tror jag lyckades leta fram 41 foton som jag skickade in, de ska pryda min vägg här på internatet ^^

Annars är det bra, saknar Jon dock. Men annars så funkar det mesta.
vi hörs, puss

Lite segt går det

Ja bloggen går lite segt nu om jag ska vara ärlig, vet inte vad jag ska skriva om. Därför det inte blir så många inlägg per dag, men ska försöka bättra mig imorgon. Måste också försöka skriva klart sammanfattningen av 2010 (då snart hela januari har gått på 2011) men det kommer var så säkra på det :)

Jag funderar nu på att lägga mig i sängen och kolla på en film, och sedan sova. Om jag inte somnar till filmen. Imorgon är det skola som gäller mellan 10:10-16:15 och funderar faktiskt att gå ut på en promenad efter kvällsmaten imorgon så runt ca 18 tiden? Känner att jag behöver det, kanske tar med mig kameran också får se. Om jag nu orkar ut ;) Men ja mera uppdate imorgon, Puss


?

Vad är det med mig?
Jag går och lägger mig cirka 23:00, jag går upp ca 20 minuter innan jag börjar skolan (börjar 8:50) stressar som sjutton för att hinna allt, klä på mig, borsta tänderna och allt som hör morgonen till. Går med raska steg till skolan som för övrigt tar ca 3 minuter, är i skolan hela dagen. Äter kvällsmat i skolan går hem lägger mig i sängen och glor på film typ hela kvällen....
...och samma sak nästa dag.

Måste bli ändring på detta, och det är NU kan inte ha det så här känner jag. Visst det är bara två dagar jag börjar 8:50 men endå de andra dagarna börjar jag klockan 13:00 sen två dagar 10:10. Det måste hur som helst bli en ändrig. Det vill säga måste gå upp i alla fall en timme innan jag börjar på morgonen speciellt när jag börjar 8:50 onsdagar börjar jag klockan 13:00 då seplar det inte så stor roll men är ju fm fika vid 9:50 och det är bra att äta då jag inte äter frukost. Torsdagar och fredag när jag börjar 10:10 är det ju också fm fika mellan 9:50-10:10..


Så ja sammanfattningsvis så måste jag börja gå upp i TID på morgonen det är färdigt med snoozandet, hmm tror ni jag håller detta, jag är tveksam? Men jag har hört att man ska tro på sig själv :)
PUSS

7 januari - skoteråkning + grillning

Hej!
Tänkte berätta om i fredags (7 januari) då jag åkte upp till P stuga där Mamma och P befann sig, för det första är det bara en skogsväg in till sugan som är plogad och jösses va bilen åkte och det kuppade hihi, var lite roligt, dock var min första tanke "det här kommer aldrig gå, ska jag in där?" men ja jag kom fram där mamma och P stog med skotrarna och väntade, parkerade och tog på mig hjälmen som jag fått låna av J. Satte mig bakom P sedan åkte vi till Nitten (där vi har husvagnarna) det ligger bara ett sycke bortanför där vi befann oss, åkte in där och åkte ut på udden där det var lite lä. Tände grillen och grillade korv/hamburgare. Riktigt gott, sedan gjorde P upp ett spår runt Nitten så jag skulle få åka skoter satte mig på och åkte iväg och åkte nog ca 4 varv. Åkte tillbaka till stugan stannade först vid bilarna då jag hade lite saker att ta med mig, sedan fick jag åka själv på ena skotern och mamma satte sig bakom P. Det gick ju toppen bra. Väl vid stugan spelade vi lite yatzy och tog det lungt, grillade kött utomhus och satt och åt det sen blev det lite raket skjutning.

Efter det fick jag skjuss tillbaka till bilen och åkte hemmåt, trodde jag skulle fastna på vägen ut då jag höll på att köra i "diket" men jag klarade mig, och ut på vägen kom jag och hem kom jag också!
Det var i alla fall en mycket rolig dag, och kan ju bara säga att åka skoter är verkligen super kul. Man får dock träningsvärk dagen efter men det är smällar som man får ta ^^

Bilder från dagen bjuder jag också på:
   
  
   

Första dagen på VT

Ja nu är första dagen på Vårterminen avslutad. Har vart helt okej dag, roligt att vara tillbaka och träffa alla igen.
Hade ju en kort dag i skolan idag, hade lektion mellan 8:50-14:00 har ju bara matte b i två timmar sedan media i två timmar. Så måndagar är härliga.

När jag kom tillbaka på rummet så la jag mig i sängen och kollade på en film, då jag har så sjukt ont i nacken. Hoppas bara det blir bättre tills imorgon så det inte är sämre då, för då blir det inte roligt. Så ja vi hoppas på att det blir bättre imorgon, annars  då efter filmen så har jag mest tagit det lungt.
Tänkte nu blogga lite grann, bland annat om skoteråkningen sen lägga upp andra delen av min års summering (heter det så?) det inlägget handlar om månaderna april, maj & juni. När alla delar är uppe kommer bli 4 stycken så länkar jag dem så ni hittar de om någon är intresserad av att läsa de. Annars så hittar ni de under kategorin "Om mig"

Avrundar detta inlägg med att säga att det bara är 6 veckor kvar i skolan sen dags för sportlov, hihi! På tal om det kommer det komma lite mera nedräkningar till olika datum ^^ Här på sidan.
Puss

Gamleby

Hej!
Jag är tillbaka i Gamleby för x antal timmar sedan, kom hit ungefär vid 16-tiden. Men kom inte in på rummet förrens vid typ halv 5 då jag spårang fram och tillbaka till bilen för att bära in alla saker. Eller ja där ljög jag jag sprang INTE för är typ skridskobana på hela skolan, inge roligt.

Annars så har jag hunnit möblera om, packat upp alla grejer, duschat, bäddat rent i sängen. Så har vart väldigt effektiv får jag lov att säga, nu tänkte jag sätta upp lite bilder på väggen sen är der väll dags att typ sova? Kort dag imorgon, det är skönt. Jag har matte B och sedan media. Börjar vid 8:50 och slutar 14:00! :)

Så skriver mera imorgon, förresten har inte hunnit med skoter inlägget men slutar ju tidigt imorgon så ja jag skriver det då :)
Puss och godnatt

Nu snart..

..åker jag tillbaka till Gamleby, efter ca 3 veckor hemma i Ställdalen.
Så ja det blir mera uppdate när jag kommer neråt dit, för nu måste jag packa det sista och sedan åka, vi hörs

förresten ikväll kommer inlägget om skoteråkningen och det + en massa bilder.
puss

8 januari

Denna dag har nu snart passerat, har gått med en klump i magen hela dagen. Hela dagen har dagen som var för ett år sedan bara spelats upp i huvudet gång på gång. Mer en vanligt.
Jag och mamma var på kvällen till kyrkogården och tände ett ljus, och en del tårar föll ner för mina kinder också, men det var skönt att gråta en skvätt.

Regnet började trilla neråt också, pappa jag tror det var du som grät.
jag vill bara säga att jag är vädligt glad och stolt att du är min pappa och jag är otroligt glad för dessa år vi fick och alla minnen jag har tillsammans med dig, de är guld värda
och vi ses på andra sidan

                                         24 mars 1950 - 8 januari 2010
                                                 du är älskad & saknad

en låt som spelades på din begravning

omkring tiggarn från Luossa

denna låt spelades också på din begravning


Stilla ro och nära


Julklappar från Jon ♥

Jag har helt glömt bort att visa er bilder på vad jag fick av Jon i julklapp,
så jag slänger in det i ett inlägg nu.
Tack så jätte mycket älskling ♥


presentkort på gina tricot på 250:-


en jätte fint halsband

TACK, TACK och åter TACK


1 år sedan

Det är idag för ett år sedan min älskade pappa försvann från oss, han lämnade detta liv och fortsatte det på andra sidan. Jag saknar dig bara mer och mer, idag har jag en stor klump i magen som inte vill försvinna. Senare ska vi åka till minneslunden och tända ett ljus för dig pappa, ett ljus som ska brinna för dig.

vet inte vad jag ska skriva så jag avslutar här och nu
kanske skriver mera ikväll

Tvätt, tvätt och mera tvätt

Hej, hej!
Jag tvättar för fullt här hemma, igår blev det 3 eller om det var 4 maskiner idag när jag kom hem slängde jag in min jacka nu är den i torktumlaren så då slängde jag in en till tvättmaskin så idag har jag tvättat två. Imorgon blir det att tvätta mera.
Ibland är jag duktig!


Förresten blir att berätta om dagen imorgon just nu orkar jag inte, så blir imorgon eller ja idag då klockan är över 00:00 men det blir då när jag har sovit och sådant. Ska snart sova måste bara vänta på att torktumlaren ska bli klar. Nu när det kan vara vet jag inte?
godnatt

Sammanfattning av 2010, del 1/4

HÄR KOMMER FÖRSTA DELEN AV FYRA


Januari
Annat/fritid/om mig:
Året började med att såklart fira in det nya året, vi firade nyår 09/10 här hemma hos oss och k&m var här, och vi åt god mat och hade trevligt.

  
(bilder från nyår)

Den 8 januari hände något som förändrade mitt liv, min pappa gick bort. Han avled runt ca 14:00 tiden på fredag förmiddag han var själv hemma då jag var i skolan och mamma i Ludvika. Jag älskar och saknar dig pappa ♥

29 januari var det begravning för min pappa, det var en av de finaste begravningarna jag har vart med om, och pappa du förtjänar det finaste. Begravningen ägde rum i Ljusnarsbergs kyrka.
 

(begravning)

Skolan:
Skolan drog i gång den 8 januari, en fredag. Vaför en fredag? Hmm det kan man fundera på men bara se det positiva i det bara en dag sedan helg igen, det kallar jag mjukstart!

Första helveckan i skolan det vill säga 11-15 januari, den veckan var den jobbigaste veckan, efter det som hänt så var jag inte alls mycket i skolan, måndagen var jag hemma, tisdag var jag bara där fram till lunch och onsdag var jag också hemma men lyckades ta mig dit både torsdag&fredag men det var tungt.

Våran APU började den 26 januari så hade apu tre dagar i veckan sedan var vi i skolan måndagar och onsdagar då vi hade individuellt val då.

Bloggen:
Jag hade en bloggpause på ca 5 dagar mellan 9-14 januari, pga saker som hade/har hänt. Samlade nya krafter.

Jag skrev mitt 1000:onde inlägg här på bloggen den 25 januari.

I slutet av januari fick jag en Award av en blogg inlägget som jag skrev då hittar ni HÄR

Tråkig händelse:
Eftersom att det inte finns en enda rolig händelse under januari månad så byter jag till tråkig händelse eller rätt namn är nog egentligen förjävlig händelse.
Det är att jag förlorat min Pappa, att allt under bara några sekunder kan förändras så otroligt mycket, och förstöra så mycket.
Pappa jag saknar dig vaje dag som går

Olika bilder från månaden:
 
 

Februari
Annat/fritid/om mig:
Saknaden av pappa blev bara starkare och starkare, man började likom förstå att han kommer inte tillbaka fast man tänkte dag ut och dag in att han en dag skulle vara hemma när man kom hem från skolan, affären när som helst när man var ute och kom tillbaka hem..

Snön bara vräkte ner och har nog aldrig sett så mycket snö som vi hade förra vintern det var helt sjukt vad mycket det var. Snöade i princip varje dag, kändes det som. Snöhögarna bara växte och växte för varje dag som gick.

(en massa snö)

Jag ipulsköpte mig ett Wii spel + balance board, det var jag värd!

(wii-spelet jag beställde + lite annat)

Vi beställde flygbiljetter till Luleå, mamma, jag och några till som skulle åka upp dit. Mer om det i ett senare inlägg

Min mobil gick sönder i slutet av februari, eller tounch-knapparna slutade att fungera, riktigt irriterande faktiskt, så jag fick köpa mig en ny mobil.

(min nya mobil)

Skolan:
Skolan flöt på som vanligt, med apu 3 ggr/vecka. jag var ju som alla mina apu i Ställdalen på Åstugan ett underbart dagis, som jag saknar väldigt mycket. Det är så mysigt där, det är underbart!

Jag började kolla efter folkhögskolor då studenten närmade sig och man då skulle bli arbetslös, jag fastnade för en nere i Skåne, men det var svårt var jag berädd på at lämna allt hemma? Och bara dra iväg till en stad jag inte känner någon, funderingarna var många.

Bloggen:
Det flöt på med bloggandet och försökte göra mins ett inlägg per dag missade bara en dag, då jag inte hann att blogga. Annars flöt det på som vanligt med blandade inlägg från dagens outfit, önskeoutfit + en massa bilder.

Rolig händelse:
Kommer tyvärr inte på någon

Olika bilder från månaden:
  
 


Mars
Annat/fritid/om mig:
Man kunde för första gången se asfalten som man inte sett på någon månad, det är vårtecken eller hur? Man blev så glad ska ni veta.
 
(bilder från Ställdalen)

13 mars var vi (jag, mamma, mormor K&M) upp till Nitten för att grilla korv, men det var inte det lättaste med all denna snö för det första fick vi kämpa oss in då det säkert var kanske en meter snö över hela Nitten, det var nog det jobbigaste jag har vart med om. Det var en jätte trevlig dag i Nitten
  
   
(bilder från Nitten)

Jag och mamma var upp till Ludvika för att beställa tid till Intensivkursen, körkort here i come!! :)

Jag var med mamma och hennes jobb till Hällefors för att spela bowling, var riktigt roligt. Kom hem vid 11 tiden på kvällen efter bussåkning, mat och bowling.

Vi (jag och mamma) var till Kopparberg på bio tillsammans med K&M, den filmen som vi såg var Farsan, helt okej film men inte så roligt som jag trodde att den skulle vara.

I slutet av mars kom vändningen när man trodde att våran stog för dörren så toksnöar det och det kommer mer en 1 dm ner och lägger sig som ett vitt täcke överallt.

Skolan:
Den årliga kulturveckan, där man får välja på olika saker att jobba med under en vecka där det finns bland annat film-produktion, konst/skapande, journalistgruppen och lite andra saker. Dock var det inte världens roligaste detta året, vårt sista år då det inte var lika "seriöst" som tidigare år vi hade ina redigerare och sådant. Så det var tråkigt, men hade ändå en jätte rolig vecka fylld med skratt! Årets tema på Lindeskolan var LEVA - Lindeskolans Elever Väljer Alternativ, och vår film skulle alltså ha någon koppling till ett bra liv. Kulturveckan avslutades på torsdagen med redovisningar och på fredagen var det frilufsdag med två alternativ antingen bowling eller bad. Jag valde bowling tillsammans med P på strike i Örebro.

9 mars hade vi studiedag.

10 mars hade en underbar dag den dagen, det tillbringades uppe i Klacken med skolan eller ja det var frilufslivs-lektionen som vi hade där vi åkte slalom, lagade mat som vi hade fått gjort i ordning sälva och sådant, det var en underbar dag, underbart väder och underbara vänner. Åh va jag längtar tillbaka! Det var inte allt det var perfekta backar också!
 
(klacken)

Det var fullt upp med projektarbetet, som vi hela tiden sköt på. Vi kom heller aldrig på någon riktig idé utan ändrade ett antal gånger innan vi spikade en idé vårt projektarbete var att jämföra fyra fängelser i Sverige (Hall, Färingsö, Hinseberg & Kumla) tror det var de fyra om jag inte minns helt fel.

Bloggen:
Inget speciellt.

Rolig händelse:
Månadens roligaste händelse måste ha vart den gången då jag och Pernilla tinade munkar på tågelementen. Haha!
Det var såhär vi var sugna på munkar så vi gick in på 37:an och köpte munkar det var ju bara det att de var frysna men dem sa att det inte skulle ta så lång tid att tina upp de, så vi tog munkarna. Men det var ju bara det att det tar visst lång tid i alla fall för vanilsåsen i mitten själva degen går ganska snabbt. Så vi satte oss på tåget då vi var på väg hem och ställde plast påsen med munkarna på elementet och försökte tina de. Det slutade med att vi åt de halv frysna munkarna och vaniljsåsen i mitten var som glass ^^ Haha

Olika bilder från månaden:
  
  
  
 

Bild-bomd

Hej!
Var ute tidigare ikväll och fotograferade lite, tog med mig lite tomtebloss ut också för att leka lite, så ja varför inte visa er några av bilderna?









   


Ghost?!

Måste bara visa er en bild som togs idag, skulle ta kort på våran gård och så, men helt plötsligt är jag också med på kortet som ett spöke ^^ Nej jag har inte photoshopat eller nått kortet blev såhär!
Tyckte det blev lite coolt


Shoppingen från igår

Hej!
Jag och Jonna var upp till Kupolen igår, vilket resulterade i lite nya inköp som ni kan se nedan.


Tröja från gina tricot, 99:-
(rea)


Deo från Lager70
kommer inte ihåg va den kostade

  
Trosor 3 st från Lager70, 119:-


Tröja från Gina tricot, 75:-
(rea)


Gitarrställ från Rusta, 99:-


Ögonbrynstrimmer från Lindex, 99:-

Mera snö

Jag ser det snöar
jag ser det snöar
det var väll roligt, hurra
nu blir det vinter
nu blir det vinter....

Nej det är inte alls roligt, och ja binter blir det ännu mera än vad vi innan hade. JAG VILL INTE HA MERA SNÖ!!
menmen, jag kan inte bestämma det, jag ska snart åka in till Kopparberg för att handla lite, när jag kommer tillbaka blir det väll att skotta lite snö, sedan bara ta det lungt, ska även städa mitt rum och lite sånt, och tvätta men ja först affären. Skriver mera senare, ska även visa vad jag köpte igår också. Puss

Nörd

Hihi man får vara lite spel-nörd ibland, pojkvännen visade mig ett roligt spel (gratis-spel) testade spela det på hans dator när han var här och tyckte det var roligt så Jon fixade det på min dator också, så nu sitter jag och nördar det, beroende framkallade!
Men ja sen om man åker in i en polisbil när man kör där så blir man jagad av en massa polisbilar, haha ganska coolt faktiskt, så varför inte print screena bilden när man kraschar lite och visa er, haha.
Någon mer spel-nörd som läser kanske?
man måste ju ha lite avbrott i det vanliga som jag bloggar om, eller hur?










Kupolen

Hej!
Jag har kommit hem från shopping-turen med Jonna upp till Kupolen, eller ja jag kom ju hem för ca kanske en timme sedan, men skriver nu.

Fick med mig lite saker hem, visar det imorgon, då det nu är för dåligt ljus för att fota i, så det får bli i morgon. Annars så var det en trevlig tur, snöade dock hela tiden, och halt var det. Vldigt mycket för när vi kommer typ vid Basttjärn är det en gigantisk husvagn och en stor bil som åkt ner i diket, usch inge roligt! Det hade redan stannat två bilar så jag och Jonna åkte vidare.


Shopping

Det blir oftast såhär på lov, det vill säga en massa shopping!
Imorgon blir det Kupolen tillsammans med Jonna, ska bli trevligt och kul att träffa henne var ju ett tag sedan nu, så är på tiden.
jag hoppas på att hitta något roligt att handla också, kanske man hittar något fynd, det återstår att se, visar det jag köper i bloggen.

Jag åker här hemmifrån vid ca 10-tiden, då jag ska tanka och sedan hämta Jonna. Efter det åker vi mot Borlänge


2010/2011 - NYÅR + lite annat

Hej
Det kanske är dags att berätta om nyår innan det blir allt för långt bort,´är ju faktiskt redan 4 dagar sedan. Tänkte även berätta dagarna före nyår och så fram tills idag det vill sägalite uppdate mellan 31 december 10 - 4 januari 11

31 december 2010 - fredag
Jag gick upp tidigt då jag vid 8:00 skulle sätta mig i bilen och åka 60 mil neråt i landet, det blev dock försenat för att jag är lite seg + att jag stannade vid mammas jobb och sa hej då. Så vid cirka 9:00 var jag påväg, Fick ju låna mammas bil, kan säga att det är sjukt skönt att åka automat (Y)

Men men bilresan gick bra stannade i Motala (tror jag det var) på donken och köpte cheesburgare, förresten kan ju säga att det är inte det lättaste att öppna en cheesburgare när man kör bil, men det funkar ;)
Kom till Laholm cirkus halv 4 -4 något sånt. Tog det lungt, badade i utomhus-badet som jazzutzi fast ändå inte, men mys var det och så himmla skönt, cirka 40 grader! Åhh va skönt, var upp och rullade i snön också, satan va kallt det var haha ^^ Gick in efter en stund i badet klädde på oss och väntade på lite mat, som var tacos, mums.
Kollade på tv, lite olika filmer som vi såg halva för vi kom in när de nästan var slut, menmen. Gick sedan och la oss.

  
  

1 januari 2011 - lördag
Inte kunnat sova så ba pga huvudvärk så fort jag har rört mig, usch var verkligen hemskt. Tillslut fick Jon gå upp och hämta tablett så jag fick ta och någon timme senare var det mycket bättre. Åt frukost, packade och lite sådant. För att sedan åka till Ica maxi och handla och vidare mot Ängelholm till hotellet. Vi åkte med bilen till en av Jons kompisar där vi skulle tillbringa kvällen och ställde bilen där sedan gick vi på stan en stund innan vi gick tillbaka till hotellet så stannade vi på ett fik och fikade eller jag drack bara en cola pga huvudvärk och ingen matlust. Tillbaka till hotellet och göra iordning oss för kvällens nyår-firande. Gick till M&B vid typ 18:00 tiden där där folket redan var det fixades mat och efterrätt och vi kunda snart sätta oss vid bordet för att njuta av tre-rätters. Riktigt gott var det, kvällen fortsatte med trevligt prat, musik och skratt. Och såklart inskålning av nya året vid 12-slaget. Stod ute och kollade på alla raketer som smällde runt om oss, var jätte fint. Dock så blåste det sjukt mycket, men det funkade. Jag och Jon gick hem vid ca halv 2 tiden på natten. Somnade sedan skänt i sängarna.

2 januari 2011 - söndag
Gick upp vid hmm undrar när vi gick upp? Tror den kan ha vart ca 9:00 och var emningen att vi skulle åka vid typ 10-tiden men blev uppskutet så tror vi kom iväg vid halv 11. Då vi var tvunga och hämta bilen packa in alla saker, tanka bilen handla frukost. Åkte vidare mot Laholm där vi skulle hämta Jons grejer hos hans pappa, vi åkte sedan vidare hemmåt mot Ställdalen och var hemma här vid ca 19:00.

3 januari 2011 - måndag
Skjussade Jon till tåget i Kopparberg, tåget gick 11:03 efter det åkte jag till mammas jobb för att jobba några timmar, sedan hem och ta det lungt.

4 januari 2011 - tisdag
Jobbade idag också dock en heldag idag, så jag och mamma började vid 7 och slutade 16. Nu sitter jag här och skriver detta men ska nu snart gå ner och kolla på tv, sen blir det ut och skotta snö och efter det gå in och sova. Är redan trött ska ni veta, imorgon väntas det en heldag på Kupolen tillsammans med Jonna, det står shopping på schemat!


Planering för vecka 1

Nytt år och vi fortsätter med planering för veckan, försöker hinna varje vecka men ibland glömmer jag och/eller har jag tråkiga veckor, inte så roligt med skola, skola, skola, skola osv...


Måndag: Skjussade Jon till station i Kopparberg, och sa hejdå till honom :(, vidare mot mamma´s jobb vid 11-tiden för att jobba och jobbade sedan till 16:00. Hem och laga mat sedan ta det lungt nu väntar jag på att mamma ska komma hem så man kan sova.
Tisdag: Jobba hos mamma, vet inte när jag börjar vet inte när jag slutar. På kvällen blir det att ta det lungt.
Onsdag: Kupolen tillsammans med Jonna, får se om man hittat något roligt i så fall kommer det bilder på bloggen. Annars blir det att ta det lungt på kvällen.
Torsdag: Mamma och P ska till stugan, så jag blir hemma själv. Jag ska städa mitt rum och fixa + tvätta ^^
Fredag: Åka upp till stugan? Hmm annars vet jag inte bara ta det lungt.
Lördag: Packa och åka till kyrkogården, 1 år sedan pappa gick bort idag ♥
Söndag: Åka tillbaka till Gamleby, jullovet är nu slut för denna gång. Ska försöka att komma iväg från Ställdalen runt 12-tiden! Så jag inte behöver åka så mycket i mörkret.

2011

När man har lärt sig att skiva 2010 så blir det ett nytt år och man ska nu skriva 2011

Jag är tillbaka hade blogg-pause över nyår och så, då jag vart Laholm/Ängelholm så har inte blivit så mycket dator sittande, men jag tror faktiskt ni får vänta tills imorgon för riktig uppdate, för jag är jätte trött och orkar inte angagera mig i ett inlägg. Så ja återkommer imorgon efter jobbet.
Puss

RSS 2.0