Dagens outfit + gårdagens outfit

DAGENS OUTFIT

Jeans jacka - från bik bok (NY!)
Linne - från h&m (syns knappt på bilden)
T-shirt - från gina tricot
Jeans - från gina tricot
Skor - från skopunkten (NYA!)



GÅRDAGENS OUTFIT

Väska - från åhlens
T-shirt - från tittin
Jeans leggings - från cubus
Skor - från skopunkten


23.06 - Bläää!

Jag har dåligt samvet för att jag har spenderat för mycket pengar idag, det är verkligen inte bra. Jobbigt läge. Men som sagt det är student tider det blir dyrt då.. Men helt ärligt nu ska jag inte handla nått på länge, det är en sak som är sant. Så inte ens äta på 37.an nej nu är det spara som gäller! På tal om spara så skulle jag behöva åka till banken och växla in små pengar. Men men nu måste jag sova. Förresten hann inte visa er görningen så blir i morgon kväll. Ska in till örebro med 2 kompisar efter skolan. Ska äta på mc donalds jag menar jag som skulle spara pengar. Men efter i morgon får jag börja spara! Puss och god natt :)


Örebro

Hejsan!
Jag och mamma har vart i Örebro hela dagen vi åkte hemifrån runt halv 11 tiden idag, och kom hem vid 19-tiden! har blivit en heldel shopping för min del, alltid kul att shoppa men för en det inte är så kul för är herr plånbok som får ta lite stryk. Idag blev han bränd på ca 1000:- menmen...
Har iallafall haft en trevlig dag tillsammans med mamma, och på tal om mamma så är det ju faktiskt Morsdag idag!

♥♥ Så grattis på morsdag Mamma! ♥♥

17.20 - på väg hem.

Hej sitter i bilen och är på väg hem från marieberg, jag visar i kväll vad jag har köpt och mer uppdate blir det då också! Puss :)


godnatt


klockan är 00:43 och jag ska gå och lägga mig.
Imorgon ska jag kliva upp lite före 9 tiden, för att göra frukost till mig och mamma
sedan vid 10-tiden så åker vi till Örebro för shopping.
Visar när jag kommer hem vad jag har köpt..


Shopping imorgon!

Imorgon åker jag och mamma till Örebro, för att gå på Marieberg, det sista inför BAL+STUDENTEN ska inhandlas!
så ja det blir att springa i affärer imorgon, det ska bland annat inhandlas:

  • En väska till balen
  • En bh
  • Hjärtiga leggings (ska ej ha dem till bal/student)
  • Strass grejer till klänningen
  • Pärlor att ha i håret, va ska man hitta på?
  • Jeans jacka (ska ej ha dem till bal/student)
  • Hårfärg så jag kan färga mitt löshår + mitt egna innan balen. Har en men om jag skafärga löshåret måste jag ha en till. Så kan lika gärna köpa en.
  • Gladiatorskor (ska ej ha dem till bal/student)
  • Randig tröja (till Karnevalen dagen före studenten)

MYCKET som ska inhandlas, sista chansen att handla allt också så säger bara jag önskar mig själv lycka till att hitta allt, och att det går fort! :D



Önskeoutfit

Så här vill jag gå klädd i sommar, jag måste verkligen införskaffa mig ett par gladiatorskor!


Tummen upp, tummen ner


- Att mamma har börjat sy min studentklänning.
- Att det är bal på lördag, om precis en vecka.
- Att STUDENTEN närmar sig med stormsteg.
- Att jag och mamma ska till Örebro imorgon, bilder kommer på vad jag har köpt.


- Att jag kommer sakna alla lärare och eleverna som man har lärt känna under dessa tre år, men nu de sista veckorna ska vi ha kul!!
- Att det ligger jätte mycket kläder på min säng, haha ^^
- Att jag fortfarande har ont i min äke när jag gapar..
- Att det är svårt att hitta fakta om vad en kvinnojour, menmen ska nog gå bra ändå.

Flower-Power

Hejsan!
Jag var nyss ut iträdgården och knäppte lite kort på lite blommor som jag tänkte dela med mig av..

   
  
  


Som vanligt är det bara klicka på bilderna för att få se en större bild!


Övningsköra

Hej!
Idag har jag och mamma vart ute och övningskört, åkte till Kopparberg fram&tillbaka så har alltså åkt inne i Kopparberg också, + att jag har parkerat nere på ICA parkeringen!
Tyckte själv att det gick ganska bra idag! HÄRLIGT :D

Puss

Dagens outfit + gårdagens outfit

DAGENS OUTFIT

Tröja - från gina tricot
Klänning - från gina tricot
Skor - från h&m


GÅRDAGENS OUTFIT

T-shirt - från tiger of Sweden (vet inte vart den är köpt)
Kjol - från gina tricot
Leggings med dragkedja - från åhlens (dragkedjan syns inte men sitter där nere)


Skåne/Danmark/Tyskland/Småland - DAG 2 (sammanfattning)

DAG 2

Vi klev upp vid ca 8:00 på morgonen för att packa ihop allt + städa stugan, vid strax innan 10 så var vi på väg till Svalöv där jag skulle till skolan på intervju som började 10:30..

skolan

vi kom iväg från skolan vid 14 tiden, efter att man hade fått information om skolan, sedan samlats i ett annat rum där det bara var dem som valt foto var, sen fick man information om den kursen sen delades man upp, och nuvarande elever visade oss runt i fotosalarna, mörkerrum och på internatet. Plus att dem tog kort på oss.. Men iallafall på fotoprofilen fans det två lärare och dem hade tagit ungefär hälften av de sökande var och sen skulle man gå och bli intervjuvad av dem + att skulle bli intervjuvad av typ en SYO. och ja det hade gjort så vid 14 vad jag klar och vi kunde åka vidare ner mot Danmark.

Men innan vi åkte över bron så var vi till Malmö och ut till Turning Torso och tittade och tog självklart ett par bilder eller ja ganska många bilder.. Var faktiskt ritkgit cool att va så när den, den var riktigt hög och väldigt härftigt byggd!
    
turning torso

efter att vi hade kollat och tagit kort på turning torso begav vi oss mot Öresundsbron, eller ja först så svängde vi förbi World Trade Center, visste ni att det fanns i Malmö? Aja sedan pkte vi över bron till Danmark, men först stannade vi och kissade.


World Trade Center


kisspause


Öresundsbron, en bild tagen från fönstret


Efter att vi hade kommit in i Danmark så stannade vi vid ett matställe med Smörrebröd där vi också åt en varsin smörrebröd, vädret var på topp så vi passade på att sitta ute.
  

När vi hade ätit så fortsatte vi ner genom hela Danmark ner till Puttgarden och ut på en lång väg, bara rakt, rakt och ännu mera rakt. Och smalare och smalare och ännu smalare väg! Man åkte precis bredvid havet (som de såg ut på GPS´en) och ut efter vägen så var det en hög kulle med trappor upp


sånna trappor

så vi stannade i en parkeringsficka och jag sprang upp för trappen för att ta kort på havet, haha men va det något hav? Nej så klart inte eller jo jag såg det men var bra långt bort, så det som jag såg när jag kom upp för trappan var detta:
 

haha ja havet långt bort i horisonten och andra bilden är också därifrån fast inte fakrt frammifrån, vi kom där borta på vägen den mörk gråare, den ljusgråa är en strandpromenad.

Men efter att ha åkt en bit till kom vi iallafall till ett hus där det stog restaurang och hotell, för övrigt jätte gulligt hus, men när vi skulle kolla vart receptionen var det bara en restaurang. Men en bit bort var det också sånna dära trappor som jag visa innan på en bild och vad fan jag där när jag sprungit uppför den trappan också? JO HAVET och denna gång var det jätte nära ^^


restaurangen vi hittade dock inte hotellet ;)

och här är bilder från stranden det var jätte fint där
  
  
 

Men när vi inte fann något hotell så åkte vi tillbaka en bit (då vi hade sett när vi åkte utåt att det låg en camping) där vi sett skylten in till en camping som heter Western Camp. Så där möts vi av en hel drös med folk (var tydligen nån speciell helg, med linedancers och ett band där och andra festligeheter) alla (typ) gick runt i västernkläder, hade pistoler hattar och allt sånt dära som tillhör västern. Vi tog iallafall en stuga där då klockan började bli mycket och vi var ju tvungen att sova någonstans. Så ja här kommer våran lilla stuga som för övrigt luktade instängt och fuktigt!!


utsidan

  
nummer 20, sen bilder innifrån


Efter att vi hade lagt in sakerna i stugan gick vi dit allt folk var, där det var festligheter och tog lite att dricka jag tog barcardi, mamma öl och mormor vin. Var ritkgit trevligt slutade med några fler cider, för att sedan gå em och sova så vi var trötta efter att ha suttit i en bil hela dagen + att det började bli kyligt utomhus.

 
  



Sådär jag det var lite summering av dag 2,
imorgon kommer fortsättningen det vill säga dag 3 och 4.
Så håll utsikt!


13.57 - väntar på tåget.

Hejsan står på perrongen och väntar på tåget som borde vara har om ca 15 minuter. Och det stod inget om försening i alla fall så vi håller tummarna på det. Funderar på om man ska sätta sig på trappen när man kommer hem :) känsla ta lite glass :) nej nu ska jag fortsätta att vänta det borde som sagt komma snart :) skriver mer på tåget. Förresten hoppas det funkar att blogga såhär brukar ju va lite problem, tänkte nu när jag har vart så duktig men det åter står och se när jag kommer hem :) puss


13.29 - det går framåt!

Hej om ca 10 minuter ska jag börja gå mot station. Så ja det går framåt! Bara inte taget är försenat nskap verkligen inte med det idag. Aja det är ju tur att det är fint väder i alla fall så man kan faktiskt stå ute. Det är ju härligt men nej ska gå på toa (intresseklubben antecknar) haha sen ta från min väska och sedan börja gå! Skriver mer när jag kommer ner till station :) Puss


12.52 - jag hatar att vänta!

Hejsan sitter i skolan och väntar på att jag ska kunna gå till tåget, tåget går 14.12 så ja det är ju typ en timme kvar tills jag ska gå ner mot station. Så ja, vad ska man sysselsatta sig med? Är lv inte så kul att bara sitta har men ja det ser ut som att det blir så i alla fall. Men men skönt att komma hem tidigt i alla fall. Kommer hem vid 3 tiden. Men jag hoppas verkligen att inte det där taget är försenat som det var igår, då jag istället för att åka hem följde jag en kompis till örebro! Det var skönt det och roligt hade vi! Men just ja hade 2 prov idag, ett svensk nationella ja det gick väll sådär men men har testat att göra det i alla fall. Sen prov i historia kan ju säga att det gick ju verkligen inte bra! Men jag kommer i alla fall få g i betyget och det är jag verkligen nöjd med! Men nu ska jag fortsätta att fördriva tiden här i min ensamhet ^^ men i helgen ska mamma sy min balklänning. Den är ju faktiskt nästa lördag den 5 juni. Ska bli roligt :) men nej nu ska jag sluta skriva och vänta på att få gå till tåget och sen håll tummarna att det inte är försenat :) skriver mera senare. Puss


07.18 - bra gjort!

Hejsan gissa vem som sitter på bussen på väg till skolan? Jo jag, emma. Jag hann med bussen idag ;) och kan ju tillägga att jag hann till och med stå vid hållplatsen en stund också. Men som sagt på väg till skolan där jag först har NP i svenska, muntligt :( sen lunch och efter det historia prov. Efter det slutar jag så jag åker med 14-tåget hem. Skönt att komma hem tidigare än vad man brukar göra på fredagar! Men nej nu är vi snart i Kopparberg och jag ska sluta skriva nu, men det kanske kommer nått inlägg under dagen annars så skriver jag när jag kommer hem! Ha en bra dag alla :) puss.


NP

JAG HATAR NATIONELLA PROV
imorgon ska jag ha ett i svenska, muntligt. Man ska skriva ett tal och helst stå och prata i 5 minuter?
jag hatar det, jag kan verkligen inte sånt.

Så ja vi får se hur det går imorgon, min magkänsla säger att det inte går så bra, men jag så gärna att det ska göra det. Menmen, återgå till att föröska komma på vad man kan skriva om?

Har ju inte ens börjat vet inte vad jag ska skriva om.. Känner att det är ganska så kört! :(
Puss

11.22 - on the train!

Hej sitter på tåget, och vi är just nu i storå. Så ja vi är snart i lindberg. Då blir det att äta på 37.an ska även in på tittin och kolla på en tröja. Puss


26 maj

Hejsan!
Jag gick upp vid ungefär halv 7 idag, för att hinna sätta i löshåret och visst det hann jag. Så jagklev utanför dörren vid 07:08 ca (igår va klockan 07:09 när jag gick) så kommer ut tillvägen (där bussen går ifrån) ungefär kanske runt 07:15. Satte mig i busskuren för att vänta på bussen, satt där i5 minuter ingen buss, det står att den ska komma 07:14 men den är alltid försenad till 07:17 och har typ alltid vart under dessa 3 år som jag åkt med den. Efter 10 minuter började jag fatta att den kanske redan hade kommit då var klockan snart halv 8, och jag fick traska hem igen för att invänta så jag kunde gå till tåget!

Så ja det hela slutade med att jag åkte med 11:00 tåget in till Lindesberg och var i Linde vid halv 12, menmen, första lektionen som jag då missade så fikade vi bara så jag missade ju ingenting.
Åkte hem med 15-tåget mamma hämtade mig i Kopparberg.

Puss

Tummen upp, tummen ner


- Att jag bara har en lektion imorgon, dock är den mellan 12:55-14:35. Men ska föröska få åka med 14-tåget.
- Att jag tar studenten om 16 dagar.
- Att jag snart får börja med mitt körkort
- Att det är lite klarare med vad jag ska göra till hösten.


- Historia provet på fredag, jag fattar ju ingenting! handlar om kalla kriget början och slutet.
- Nationella provet i svenska B på fredag, muntligt. Då man ska hålla ett tal, JAG HATAR DET. Jag har inte börjat skrivt nått, jag vet inte vad jag ska prata om så ja?
- Att mitt rum blir så stökigt men jag förstår inte hur..
- Att jag missade bussen imorse!

Dagens outfit

Måste bara säga att det var ju ett tag sen som jag la in dagens outfit, har bara inte blivit av. Men nu kommer det, och ska gå tillbaka till det normala att föröska lägga in varje dag.


Tröja - från gina tricot
Jeans leggings - från cubus
Armband - från glitter (tror jag)


Skåne/Danmark/Tyskland/Småland - DAG 1 (sammanfattning)

Nu ska jag ta mig i kragen och börja skriva om mini-semestern!

Vi börjar med dag 1, haha smart va ^^
Men jag var ledig från skolan, mamma ledig från jobbet och ja mormor var hemma. Så vi åkte från Ställdalen efter att ha packat det sista och lastat ut allt i bilen så kom vi iväg hemmifrån runt 9:00 så var väll i kopparberg vid 9:15 lastade in mormors grejer och begav oss till macken för att tanka. Vid ca 10 tiden var vi på väg ner mot vårt första mål Röstånga, en bit ifrån Svalöv! På kvällen när vi hade kommit fram till stugan bärde vi in alla saker, och sen begav vi oss, till Svalöv för att kolla lite vart skolan låg och lite. Vi hittade skolan och kunde åka tillbaka till Röstånga för att äta lite mat, vi åt på en restaurang som heter Stationshuset. Haha ritkgit rolig restaurang, tänkt lite loppis aktigt, alla färger man kan tänka sig och då menar jag alla. Olika dukar på varje bor, olika stolar, massa servetter i olika färger, olika glas, koppar och allt! Lite roligt var det..

Så ja, jag tänkte bjuda på lite bilder från första dagen:


Vi stannade och fikade vid stora hammarsundet, där åt vi äggmackor.

 
Regnade en massa på vägen ner, och speciellt vid gränna och i närheten där,
sedan var det hur dimmigt som helst.

  
Stannade och tog kort när vi var på väg in till Svalöv för att kolla vart skolan låg.



skolans skylt

     
När vi vart in till Svalöv och vi var på väg tillbaka svängde vi
in till denna väderkvarn och passade på att ta lite kort


var himmla fint, men det gula fälten.

   
Här var vi och åt och även maten hamnade på en bild

 
blomma och träd

  
  
rundvandring på campingen


haha ser ni stocken, eller grenen den har vuxit fast i staketet

Så det var lite bilder från första dagen, första dagen på mini semestern!

15.01 - station.

Står vid lindbergs station och väntas på tåget som borde komma im vilken minut som helst :) så det blir hem och plugga då! :( Puss


Snart till tåget.

Hej
Nu har jag suttit här i snart 4 timmar, men nu ska jag om ca 10 minuter gå till tåget! För att åka till skolan, har redan missat en lektion och har en kvar som börjar 12:50, och på den lektionen ska vi få besök, det är socialen som kommer och pratar!

Men ja tåget går vid 11:00 men tänkte gå om typ 10 minuter för då behöver jag inte stressa, utan kan ta det lungt. Njuta av solen. Rensa lite tankar, passar mig alldeles upperligt här på morgonkvisten :)
Puss, kanske skriver ett sms-inlägg när jag sitter på tåget.

BRA EMMA! :@

1. Börja gå upp i tid, så jag hinner allt.
2. Gå i tid till bussen så jag hinner med den.



Fast idag gjorde jag till viss del alla punkter, för jag gick upp runt halv 7 fixade i ordning mig, sen vid 07:08 så gick jag till bussen men tror ni inte att den hade åkt? Jo såklart hade den det, måste vara första gången på mina tre år som bussen kommer i TID, det står på busstidtabellen att den ska komma 07:14 men den kommer alltid 07:17. Men såklart inte idag, menmen. Tur att vi bara skulle fika på första lektionen så jag åker in med 11 tåget till skolan och kommer alltså till Linde vid halv 12 tiden.

För 12:50 har vi en jätte viktig lektion så den måste jag gå på, och det ska jag såklart!
Så ja jag sitter här färdig att gå, tåget går om ca 2,5 timmar. Så ja vad ska man hitta på?

Hädan efter MÅSTE jag gå upp i tid och gå i tid till bussen!
Jag fattar inte samma sak varje morgon man ligger kvarför länge sen får man springa till bussen, sen säger man till sig själv att i morgon måste jag gå upp tidigare för vill inte springa men vad händer? Jo det blir samma sak dagen efter också!!! SKÄRPNING NU.

Jag har hittat...

...min jeansjacka som jag vill ha.
och den var faktiskt inte dyr heller, jag måste köpa så himmla snyggt till sommaren!!!




riktigt snygg är den, och den är lite kortare också
precis som jag vill ha den, 349:-

vågar man besälla den på nätet?


15.22 - åker tåg!

Hej jag befinner mig just nu på tåget på väg hem men detta tåg har bara till kopparberg så ja jag får gå av i kopparberg så kommer mamma och hämtar mig :) idag måste jag skriva om min helg och visa er massa bilder :) men ja snart i kopparberg skriver mera när jag kommer hem :) puss


:(

Åhh jag hinner ju inte blogga!
klockan är halv 10 och jag kom just på att jag skulle ju till skolan imorgon :( Så ja imorgon lovar jag er att det kommer uppdate och en hel del med bilder var sä säkra! Godnatt.

PUSS

16.51 - snart i örebro!

Hej, nu Åker vi snart igenom örebro alltså Är vi snart hemma :) skriver mera senare :) puss


Skåne/Danmark/Tyskland/Småland - 18 minuter kvar...

...på bateriet på bärbara datorn.

Hejsan, sitter igen i bilen.. Vi ska nog snart stanna och äta lite ska bli gott. Börjar bli lite hungrig, vi har iallafall ca 21 mil kvar hem.. batteriet i datorn håller på att ta slut så måste stänga ner den nu. Skriver mera när jag kommer hem! 
PUSS

Skåne/Danmark/Tyskland/Småland - 24 maj.

Hej!
Jag sitter i bilen, ovanligt va? Vi är iallafall på väg hemmåt just nu, det blev ju scandic hotel i Växjö i går. Så i morse blev det att äta hotell frukost, om vi säger såhär det var bättre frukost på scandic i Luleå. Vid 10 tiden var vi på väg mot Gamleby där vi ska kolla på en skola lite snabbt sedan blir det nästa anhalt STÄLLDALEN, eller ja det blir väll att stanna och äta någonstans efter vägen, för inge roligt att börja laga mat när man kommer hem så det blir att äta efter vägen!

Men jag lovar er att när jag kommer hem eller imorgon så ska jag försöka skriva ihop ett inlägg om dagarna som vi har vart och åkt, för har inte blivit så mycket bloggande. Så ja det blir lite inlägg då, för har bland annat massa bilder att visa er! :D

Men nu är vi i Gamleby, så ska kolla lite nu!
Skriver mera senare, Puss

Skåne/Danmark/Tyskland/Småland - Scandic Hotel

Hejsan!
Japp, vi har nu anlänt till Scandic Hotel i Växjö. Vi sitter just nu på rummet men ska om några minuter gå och sova i morgon blir det att äta hotel frukost sedan bege oss hemmåt, eller ja det blir en sväng förbi Gamleby också, där jag kanske ska gå på en skola. Men nej nu ska vi sova, skriver kankse ett litet inlägg innan vi åker härifrån i morgon. Puss


bild på turning torso, mer bilder kommer!


Skåne/Danmark/Tyskland/Småland - I bilen

Hej
Sitter i bilen på väg till Växjö, där vi nog antagligen ska ta in på ett scandic hotel. Det blir ju riktigt nice, och då blir det hotel frukost imorgon! Älska det. Men ja jag får be om ursäkt att det inte kommer några bilder men har ju inte haft tillgång till dator och alla bilder är ju på kameran och sen sitter jag ju i bilen och så drygt och lägga in bilderna då, men får se om jag kanske hinner lägga in bilderna när vi kommer till hotellet, eller vart vi nu sover inatt?
PUSS

18.26 - hej sverige!

Hej nu är vi precis tillbaka i sverige :) har tagit massa bilder :) men det blir antagligen hotel i natt så blogga då. Puss


15.30 - hej då sverige!

Nu Åker vi snart över bron :) så hej då sverige och hej danmark :) puss


Skåne/Danmark/Tyskland/Småland - In the car!

Hej!
Nu har jag vart på skolan på intervju, men det var dock inte så som jag hade förväntat mig så det var lite tråkigt menmen! Berättar mer om skolan senare..

Nu är vi iallafall på väg till Danmark, eller först en sväng förbi Turning Torso. Då blir det att ta lite kort!
Efter den lilla foto-stanningen, så blir det att åka ner till Danmark..
Men nu ska jag stänga ner för vi är snart framme, så Hej Då Sverige och Hej Danmark/Tyskland då jag inte kommer ha tillgång till internet där nere så ja detta blir det sista inlägget (kanske blir ett litet sms-inlägg innan vi åker över bron) men ja bilder det kommer iallafall tas, så dem visar jag senare.
PUSS OCH KRAM, och på återseende imorgon eftermiddag ungefär...

Godmorgon!

Klockan är nu snart halv 9 här nere i Skåne, haha och ja den är väll lika mycket här som den är i Ställdalen.. Haha lät ju lite roligt, men iallafall vi ska snart äta frukost och sedan blir det att göra i ordning sig och städa stugan och packa ihop. Jag ska vara på skolan vid 10:30, så vi åker härifrån runt 10-tiden då det tar ettt tag och komma in till Svalöv.

Intervju på soklan, vid 10:30 som jag nämnde ovan. Sen när det är klart så åker vi neråt mot först Malmö och till Turning tourso, när man ändå är här nere måste man ju ta ett kort på den. Sedan åker vi över öresundsbron och ja då kommer vi ju till Danmark åker igenom hela Danmark för att ta in på hotell eller nått liknande för jag tror inte att vi åker ända ner till Tyskland utan det gör vi i morgon. Så vi stannar i Danmark..

(Ska tillägga också att när vi är i Danmark/Tyskland så kommer jag inte kunna blogga eller nått, så det får bli när vi kommer tillbaka till Sverige som borde vara på söndag eftermiddag någongång)

Men iallafall nu ska vi äta frukost sen bege oss iväg, wish me good luck på intervjun ^^

jag skriver mera i bilen innan vi åker över till Danmark


Skåne/Danmark/Tyskland/Småland - I stugan :)

Hejsan!
Jag sitter just precis nu i våran stuga mamma&mormor har gått och lagt sig och ja jag ska väll också göra det snart.. Men tänkte visa lite bilder från stugan för hinner nog tyvärr inte visa bilder från dagen. Så det får jag skjuta upp lite grann, men ni kommer få se bilderna var så säkra.

Men i detta inlägg bilder på stugan:
   
 


MER BILDER KOMMER, MEN HINNER INTE LÄGGA IN DEM NU, UPP TIDIGT IMORGON!
SÅ FORTSÄTTER IMORGON! DEM KOMMER KOMMA PÅ SAMMA INLÄGG RESTRERANDE STUG-BILDER

16.28 - vi närmar oss!

Hejsan nu är vi faktiskt snart framme vid campingen ska bli skönt för tråkigt att åka bil :) sen måste jag kissa, intresseklubben antecknar ;) ska bli gott med lite senare :) skriver mera senare.. Puss


15.02 - skåne här kommer vi!

Hej, ja vi sitter fortfarande i bilen på väg ner till Svalöv eller ja campingen ligger en bit ovanför. Vi beräknar iallafall att vi ska vara framme vid 17-tiden.. Då blir det att äta och lite sånt sen blir det nog en foto runda. Kan ju hoppas att det blir lite roligare väder. Det är alltså ca 2 timmar kvar :( börjar bli ganska tråkigt att åka bil ^^ men men man skulle kanske ta sig en kaka, lite tids fördriv. :) puss


Skåne/Danmark/Tyskland/Småland - Jönköping snart!

Hej
Vi åker snart förbi Jönköping, så alltså så för ett tag sen så åkte vi förbi Gränna, där typ ligger en jättefin camping plats, som heter Grännastrandens camping, den är hur fin som helst. Men i alla fall så är vi snart i Jönköping och riktigt dåligt väder är det, regnar just nu och är hur dimmigt som helst!

Nu ska jag stänga av ett tag till men ville bara uppdatera er lite om vart vi var och så. Jusstja i SMS-inlägget som jag skrev, så skrev jag att jag hade tagit lite bilder, men som sagt den får ni se senare ikväll. Orkar inte krångla med det just nu.
PUSS

12.01 - nyss fikat.

Hej sitter just nu i bilen vi stannade precis vi stora hamnarsundet och fikade lite sen var jag och tog lite kort på bland annat på bron :) jätte fint var det :) men dem bilderna kommer senare ikväll för nu kan jag inte lägga upp dem :( men nej nu ska jag nog spela lite NDS :) mer uppdate senare :) puss


Skåne/Danmark/Tyskland/Småland - På väg

Hejsan!
Jag sitter just nu i bilen och skriver detta, mamma kör och mormor sitter bredvid. Vi startade vid klockan 9:00 och åkte först och hämtade mormor och vi åkte nyss förbi Lindesberg, vilket betyder att det är ungefär 5-7 timmat kvar innan vi är framme i Svalöv där vi hyrt en stuga på Röstånga Camping & Bad. Då jag imorgon vid klockan 10:30 ska befinna mig på en folkhögskola där nere (det är det hela resan går ut på egentligen) men så är det så att efter det så åker vi över till Danmark via bron (först en sväng förbi turning torso) sen över till Danmark och vidare därifrån över till tyskland!
 
Men nu ska jag stänga av, mera uppdate senare under dagen. Puss



Slutmålet idag, i den svarta ringen SVALÖV


PACKAR

Hejsan!

Skolan var väll helt okej idag, slutade runt halv 3 och då gick jag till station för att ta 15-tåget hem. Förövrigt har det vart underbart väder, dock lite kvavt, menmen! Värme har det var och det älskar jag.

Var ner till K&M en sväng också, och just nu sitter jag här kollar på Bella&Tyra show +  att jag förösker packa men så svårt att veta vad man ska ta med sig.. Så ja fortsätta packa, kommer upp med en ny kategori senare ikväll!
Puss

14.49 - väntar på tåget!

Hej står på station i linde och väntar på tåget! Kan ju bara säga att jag älskar vädret. Men så klart nog man på sig för mycket kläder i morse men men jag njuter ändå, till och med vindarna är ljumma. Det gillas men taget kommer vid typ 3 tiden så alltså så kommer det snart :) härligt att komma hem är ju ledig i morgon då vi ska åka till skåne och det där.. Men jag kommer im med ett inlägg om det i kväll :) och även en ny kategori:) nu ska jag fortsätta att vänta, men det borde komma snart :) puss


Dålig uppdate

Hej!
Inte kunnat uppdaterat så mycket idag, pga skolarbete!
Men jag återkommer imorgon med inlägg och då ska jag också svara på lite kommentarer!
Ha det så bra, och hoppas ni får en fin torsdag imorgon.
PUSS


Pics!

Hej!
har glömt att visa bilderna jag tog för några dagar sedan så visar dem här och nu, bättre sent en aldrig liksom. Sen var jag även ute och fotade lite idag i det fina vädret så slänger upp dem bilderna också här på samma inlägg. Så det blir ett litet bild-inlägg ^^

Bilder från 15 maj!
   
   


Bilder från 18 maj!
   
  
  
  
 


18 maj!

Hej
Jag åkte med bussen imorse hoppade av vid P, gick hem till henne eller jag hann knappt komma innanför dörren innan vi skulle åka ^^ Det var ju fritidsbyn idag för att ha aktiviterter för årskurs 4-6:an (tror jag det var?) Men iallafall, svängde förbi i V-hyttan och hämtade hennes pojke. Svängde förbi skolan med honom sedan åkte vi ut mot fritidsbyn. Sedan var vi där hela dagen, eller ja fram till typ halv 1-tiden. Sen var P så snäll så hon skjussade hem mig enda till Ställdalen. TACK ♥

Fick även veta att en som jag gick tillsammans med på dagis, lämnade oss inatt, för att läsa kolla HÄR på artikeln som ni kommer till.. ett minne med honom är när vi satt i en banvagn på dagis, och rammlade ur den, har faktiskt ett ärr i pannan efter det.. Skänker en tanke till hans familj, Vila I Frid!
Är så hemskt när sånt här händer, han var endast 19 år gammal!

22.39 - godnatt!

Hejsan, jag hade tänkt att jag skulle sova nu så man orkar upp i morgon :) åker med vanliga bussen och går av vid P för i morgon ska vi vara i fritidsbyn typ hela dagen, mindre roligt men men. Sedan blir det troligtvis att cykla från kopparberg hem :) där vi se hur det går.. Men måste sova nu, eller förresten vilket toppen väder vi har haft idag! Och ett annat livet sommar tecken är att det typ fortfarande är ganska så ljust ute fast snart klockan närmar sig 23! Härligt är det :) men nu sova, god natt mer uppdate i morgon som vanligt på bussen till skolan :) puss


Planering för vecka 20

Måndag: Som vanligt en lektion mellan 13:15 - 16:00. Men åkte in på morgonen höll P sällskap och sedan vart det att sitta i solen på en bänk innan lektionen började, riktigt gött vare! Sedan lektion till halv 3, in på 37:an och där köpte jag och P oss en varsin glass. Åkte med 3-tåget hem satt i förstaförsta klass. Med skinnsäten och typ lite avskilt, ganska coolt ^^ Men sen vart det nå fel på tåget det var någon olje grej som det var fel på så vi stod stilla ett tag, men sedan åkte vi vidare..
Tisdag: Fritidsbyn hela dagen, jag hoppar av vid P och sen åker jag med henne till Linde, sen fritidsbyn hela dagen sen hem igen, imorogn blir det nog att jag cycklar hem också (om det blir så, var berädd på massa bilder från min cyckeltur ^^)..
Onsdag: Då är det vallendagen!
Torsdag: Sista dagen denna vecka, har socialt behandlingsarbete, pedagogiskt ledarskap och sist historia!
Fredag: Idag klockan ca 9:00 går bilen mot SKÅNE! Våran lilla mini semester börjar idag. (har dator och internet med mig så blir uppdatering som vanligt typ) men ska berätta lite mera om detta senare i veckan +  starta en ny kategori där alla inlägg hamnar som skrivs under mini semester.
Lördag: Minisemester tillsammans med mamma och mormor. Ska till en folkhögskola för intervju!
Söndag: Minisemester med mamma och mormor.

Nelly.com

Hej!
Mina kläder från nelly.com kom idag i brevlådan, jag är riktigt nöjd med mina köp.
Blir att inviga leggingsarna (haha heter det så?) på torsdag.





Detta beställde jag ju, ett par leggings, en tunika och hårspännen


08.57 - i skolan!

Hej sitter i skolan väntar på att P ska bli klar. Ganska tråkigt har jag, läste nyss en tidning. Men men tror den börjar bli klara nu :) det är iallafall bara 4 timmar tills vi börjar ^^ nej nu ska jag fortsätta vänta! :) puss


07.20 - toppen väder!

Hej kan ni gissa vart jag sitter, jo självklart på bussen som jag brukar göra vid den här tiden. Och precis jag gör det även idag och på väg till skolan är jag. Börjar egentligen inte fören 13.15 med min första lektion men jag ska hålla en kompis sällskap sen ska vi fixa lite tills imorgon! Det blir nog att åka med 3 taget hem sedan har jag upp till mammas jobb och väntar där på att hon ska sluta. Just ja det där med kycklingen det blir inte att cykla idag för vi orkade inte gå ut och hänga på cykeln i går kväll, men idag hade det ju vart en perfekt dag att cykla när vädret är på topp.. Men men det får bli en annan dag :) men skriver mer när jag kommer hem :) puss


Snart kommer mamma hem! :D

Hej!
Jag lockar mitt hår, tänkte satsa på långt lockigt hår idag! vad tror ni om det, jag hoppas det blir bra, det är även en övning inför studenten då jag hade tänkt haft så, men måste ju kolla om det blir bra och om man passar i det så nu testar jag det idag, men himmla drygt det är att locka allt ^^ Har gjort ungefär halva håret nu, eller ja lite mindre så ja bara resten kvar, lika bra att fortsätta med en gång.. Eller först ska jag gå in och borsta tänderna sedan ta på mig kläder just nu sitter jag i pyjamas ^^
Sen så ska jag fortsätta senare idag ska vi upp till Ludvika också för att Anna (min syster) fyller år idag så vi ska gratta henne.

Menmen fortsätta locka håret nu så jag blir klar snart :)
Puss

10.35

Hej!
jag gick upp vid 10.15 idag, vart att jag sov lite längre hade ju tänkt att gå upp vid 8-9 menmen, nu ska jag skynda mig ner och börja dammsuga + vattna alla blommor där nere eller ja först får jag nog städa lite grann. men jag återkommer med mera uppdate, PUSS


Upp till bevis

Jaha nu ska vi se om jag har lyckats hunnit med alla punkter på min lilla lista som jag skrev tidigare idag (läs; igår, lördag) Så nu upp till bevis:

Detta skulle jag göra, iallafall det som jag skrev på listan, har hunnit med några andra saker men vi går efter denna. Samma som jag skrev på lördan.

  1. Kolla cyckeln ute i garaget.
  2. Städa klart mitt rum.
  3. Dammsuga över och undervåningen.
  4. Byta sänglakan.
  5. Laga mat (kycklingen chilada)
  6. PLUGGA
  7. Skriva mat receptet här på bloggen.
  8. Tvätta! + hänga då.
  9. Ta kort på shoppingen och blogga om det.
  10. Visa klänningen jag sytt FÖRE/EFTER bilder.
  11. Försöka göra eller börja på en ny header.
  12. Vattna blommorna på över och undervåningen.
  13. Rensa data skrivbordet.

1. Jag var ut vid 12 tiden och kollade cyckeln tog ut den från garaget då det ine fanns någon luft i däcken och dumt och stå inne i garaget när det var toppen väder ute, så stog mitt på gården och fyllde på med luft, får ju säga att jag var riktigt duktig.

2. Japp jag har faktiskt städat klart mitt rum och dammsugit.

3. Har dammsugit övervåningen, nedervåningen tar jag idag (efter att jag har sovit), så det hinns det också innan mamma kommer hem imorgon.

4. Ja det har ajg faktiskt och hunnit med, eller ja jag håller på men bara kuddarna kvar sen har jag gjort det också, så ja innan jag lägger mig har jag ju gjort det.

5. Japp självklart har jag lagat mat, och gott blev det också!

6. Hmm, lite värre på den fronten, ska försöka hinna med det idag (efter att jag har sovit) det jag ska plugga är Historia har ett arbete som ska vara inlämnat på torsdag, eller va det nästa vecka? Hmm får ta reda på det. Japp det var som jag trodde det ska vara inlämnat vecka 20, alltså nästa vecka. Jag skriver förresten om Korea-kriget.

7. Japp japp, det har jag gjort, mycket bilder blev det. Haha, men jag hoppas det är bra. Jag tycker ni ska testa det för det är ritkgit gott!

8. Jag har tvättat två maskiner en med svart och en med blått och hängt båda. Plus att jag tagit ner kläderna som redan hängde där, var tvungen då jag inte fick plats med det jag hade tvättat.

9. Ja, det har jag också gjort, och om ni vill se vad jag har shoppat så är det bara att skrolla ner lite så kommer det inlägget.

10. Det har jag gjort.

11. Nej det har jag inte gjort, så jobbigt för måste starta andra datorn och den är så fruktansvärt seg, så skjuter lite på det dära med en ny header, har inte heller några bra ideér än.

12. Likadant här har vattnat på övervåningen men inte på nedervåningen men det hinner jag idag (efter att jag har sovit), får gå upp runt 8-9 tiden imorgon så jag hinner allt.

13. Nja, lite granna iallfall.



Sådär ja, jag tycker iallafall att jag har vart duktig för jag har ju typ hunnit med allting. Så ja guldstjärna till mig, är väll lite småfix som ska fixas idag (söndag) men som sagt först ska jag sova, jag ska föröska att gå upp runt 8-9 imorgon jag skriver ett litet inlägg då!


Shopping

Hej
Detta inhandlade jag igår, när jag och mamma var in till Örebro och gick en sväng på Marieberg köpcentrum.


Lådor att ha i en grej som jag har i garderoben, haha vilken beskrivning. typ 39:-


Studentklänning, 400:- (jag fick även en present när man handlade en klänning det var ett arband jätte fint, men inte hunnit tagit kort på det)


Kavaj ska ha till studenten, 400:-


Skor från skopunkten, dessa hade kostat 299 men nu kostade dem 199 + att jag fick 50% på dem då jag köpte två par skor så betalade alltså bara ca 100:-


Skor från skopunkten, 299:-

Kyckling enchilada

Nu tänkte jag för omväxlingsskull lägga ut ett litet recept här på bloggen + lite bilder. Det blir på maten jag åt idag, även kallat kyckling enchilada. Riktigt är det..

Du behöver:
Kyckling
Lök
Salt
Peppar
Cream fraiche - tomat & basilika
Sambal oelek (1 tsk)
Ungssäker form
Tortilla bröd
Rivenost
1 burk majs

Hur du gör får du veta genom att kolla på bilderna nedan + texten under bilderna.


Börja med att sätta ugnen på ca 225 grader.


Tärna kyckligen som du ska ha och stek dem, tills de är färdiga. Gör inte förstora bitar uta lagoma.


Hacka samtidigt som du stecker kyckligen en lök.


Fräs på löken när kycklingen är klar, i samma gryta.
salta och peppra efter smak


Ta fram cream fraiche - tomat & basilika och häll ner det i grytan med kycklingen och löken.


Tillsätt ca 1 tsk sambal oelek.


Ta fram en ungssäker form och tortillabröden.


Tillsätt en burk majs (går bra med ananas bitar eller tomat bitar också)


Låt det puttra lite och tag sedan av grytan från plattan.


Öppna tortilla bröden.


Ta lite av kycklingröran och lägg på ett av tortilla brödet.


Försök så gott det går att rulla ihop tortilla brödet till en rulle, och lägg dem på den ungssäkra formen.


Fortsätt tills kyckling röran och torillabröden är slut.


Strö på riven ost ovanpå och ställ in i ugnen där den ska stå tills den fått lite färg.


KLART



Haha ja det var ju ett litet annorlunda här på bloggen, menmen kan ju vara roligt med lite omväxling ibland!

Jag kom på en sak

Jag funderar på om jag ska ta kort på alla skor som jag har och sen lägga upp här i bloggen?
Haha bara för att skulle ju vara kul att se vad jag egentligen har för skor. Men jag får se under dagen om jag hinner och har tid, annars gör jag det, är det något ni skulle vara intresserade av? Fast jag kommer nog göra det ändå kan vara roligt för mig själv att ha ^^

PUSS

SOMMAR

Sommaren är här, iallafall idag!
Det är ca 25 grader ute, kan det bli mer härligt, har vart ute ca 1, 5 timmar suttit i solen, fixat cyckeln och sen vart och fotograferat lite grann! Bilderna ska jag visa er, snart. Måste bara lägga in dem på datorn!

Men jag älskar vädret, blir nog att gå ut en sväng sen lite senare!
PUSS

Fullt upp idag

Hejsan!
Lördag och klockan är 11:55, det känns som det är söndag men det är det inte, utan vi har två lediga dagar kvar (om man räknar med idag då) och idag har jag verkligen fullt upp hela dagen.. Eller ja det beror på hur fort jag gör sakerna, och hur mycket jag sitter vid datorn..
Det som SKA göras idag är:

  • Kolla cyckeln ute i garaget.
  • Städa klart mitt rum.
  • Dammsuga över och undervåningen.
  • Byta sänglakan.
  • Laga mat (kycklingen chilada)
  • PLUGGA
  • Skriva mat receptet här på bloggen.
  • Tvätta! + hänga då.
  • Ta kort på shoppingen och blogga om det.
  • Visa klänningen jag sytt FÖRE/EFTER bilder.
  • Försöka göra eller börja på en ny header.
  • Vattna blommorna på över och undervåningen.
  • Rensa data skrivbordet.

Hmm ja det är vad jag kommer på just nu!
Skriver ikväll om hur det har gått, och kika in underdagen för uppdate för kommer komma upp ganksa många inlägg under dagen!
Nu blir det frukost, Puss


Lista

Varför inte en lista såhär klockan 02:14 på natten?


Höger- eller vänsterhänt: Jag är högerhänt.
Humör just nu: Just nu ganska bra, men trött.
Favoritgodis: Choklad är det bästa.
Är det nåt du absolut inte äter: Haha, om vi säger så här, jag är gräsen! Det förklarar nog en hel del?
Kläder just nu: Jeansleggings, linne och tjocktröja, men snart blir det pyjamas ^^
Musik just nu: Just precis nu, ingen för stängde precis av för att jag skulle gå och sova.
Sommarplaner: Ta körkort, chilla och flytta.
Saft eller alkohol: Båda, dock inte blandat.
Hur många kuddar sover du med: Har 4 i sänger men sover på två.
Favoritväder: Klarblå himmel med strålande som och svala vindar!
Morgon- eller nattmänniska: Hmm klockan är just nu ca 02:00 s¨får nog säga nattmänniska.
Sparare eller slösare: Sparare ibland slösare ibland.
Kommer du ihåg din första kärlek: Yes.
Tror du på mirakel: Ja det gör jag.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Mellan 1-3.
Bio eller promenad: Promenad.
Stjärntecken? Oxen.
Rädd för insekter? Ja, usch dem är äckliga.
Största svaghet: Rädd för att säga fel.
Det här är jag bra på: Skratta? Haha kommer inte på något.
Chips, morötter eller godis? Morätter är gott!
Pizza eller hamburgare? Pizza.
Skriver du dagbok? Om bloggen räknas som en dagbok, så ja varje dag.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Ja men jag vet inte när då jag är rädd för nålar, och ja med både tatuera och pierca sig är nålar inblandat så.
Stökigt eller välstädat? Välstädat.
Är du rädd för blod? Haha ja, tydligen då jag svimmer!
Saltar du på maten? Ibland.
Gillar du att sjunga? Ja när jag är ensam och ingen hör.
Anser du att du är stark? Nej det kan jag väll inte påstå.
Brukar du sola? Ibland, men det är så himmla tråkigt att bara ligga där.
Vad gör du om du får hicka? Hmm, hoppas på att det ska gå över.
Kaffe, te eller inget? Inget.
Vilken svordom använder du mest? Vet faktiskt inte.
Äger du en iPod? Nej.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? När jag ska till skolan står den på 06:00.
Hur många resväskor äger du? Hmm ingen.
Använder du flip-floppar? Nej, för det är nog de obekvämaste skorna som finns.
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica, willys. Men mest Ica.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Tar bilden.
Vilken var den senaste filmen du såg? Hmm, det kommer jag inte ihåg.
Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna? Jag älskar barn,men säger nog ändå en vännina.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Åhh, det beror på hur mycket annars skulle jag nog köpa mig en bil, sen en resa.
Har någon någonsin kallat dig lat? Ja det har nog hänt.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? Ingen tror jag.
Vilken är världens bästa artist just nu? Finns många.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Hmm nej jag tror inte det.
Vad åt du till middag senast? Jag åt taco-buffe på Marieberg tillsammans med mamma.
Använder du huvtröjor? Det händer.
Kan du vissla? Ja, det kan jag.
Vem var den senaste som ringde dig? Mamma.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Åhh, jag älskar Lisebergbanan på Liseberg!
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Det händer nog.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 0580.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, det klart jag gjorde.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Ganska stort, var faktiskt där idag.
Hur många syskon har du? Två storasystrar!
Är du blyg inför det motsatta könet? Japp, fast är blyg vem den är och som jag inte känner.
Vilken film kan du alla replikerna till? Hmm, vet inte.
Äger du några popband t-shirts? Nej det tror jag nog inte att jag gör.
När flög du senast? Jag flög senast den 9 april till Luleå, och sedan 12 april hem från Luleå. Så lite drygt en månad sedan.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? Där står det 5 stolar.
Läser du för skojs skull? Ja det gör jag.
Pratar du några andra språk? Engelska, och jättejättejättejätte lite spanska. Egentligen inte värt att nämna det då jag knappt kan något.
Diskar du din egen disk? Det gör diskmaskinen, men visst händer det att jag diskar senast igår faktiskt.
Har du gråtit offentligt? Ja det har jag.
Har du en stationär dator eller en laptop? Jag har två bärbara datorer, ena använder jag dock inte. Då jag köpte en ny för ett tag sen.
Försöker du alltid lära dig nya saker? Ja ibland så.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Tycker inte det spelar någon roll.
Kan du kasta macka? Jadå, ibland.
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej.
Vad har du med dig in på bion? Är typ aldrig på bio, så pass på den frågan.
Vem var din favoritlärare och varför? Alla BF-lärarna dem är bäst. Kommer sakna dem något så grymt mycket när jag slutar om mindre än en månad.
Har du dejtat någon av en annan religion? Hmm nej.
Vad har du för väder? Tråkigt väder, eller ja mörkt ute så ser inget ^^
Har du en blogg? Haha ja, du läser den just precis nu.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Jag går gymnasiet nu, och har ca en månad kvar. Men hmm vet faktiskt inte.
Gillar du att flyga? Ja det är ganska kul faktiskt.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Omtänksam.
När sov du senast på golvet? Hmm, kommer inte ihåg.
Gillar du din boende-situation? Ja det gör jag.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Runt 7 timmar.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Ja just nu är dem det, nu inför studenten och allt.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej då.
Vilken är din favoritfrukt? Äpple.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Då blir jag 20 år, fyllde 19 för 10 dagar sedan.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ibland.
Tror du på liv på andra planeter? Ja, faktiskt.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? En lärare.
Tror du att Gud är man eller kvinna? Vet inte.
Vad var det senaste du åt? En negerboll.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Både och.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Hmm vet inte.
Gillar du senap? NEJ.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Kämpa vidare.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Ja jag skulle vilja testa.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Hmm vet inte.
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej det har jag inte.
Tycker du om att krama folk? Ja det gör jag :)
Skulle du säga att du är trendig? Ibland.
Äger du en digitalkamera? Ja det gör jag och en systemkamera.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen?
Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det? Ja, fast det beror på i vilket sammanhang det handlar om-
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Pojken som kallades det, de böckerna.
Vad är du allergisk mot? Inget.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej det får jag inte.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Hmm vet inte!



Jösses vilken lång lista, haha förstår att ni inte orkade läsa. Men hade tråkigt därför det blev denna lista. Ni som läste den, stor guldstjärna till er, och nu har ni kanske lärt er lite nytt om mig!
Kram 

Slut..

Hej, cidern är slut
man kanske skulle gå och lägga sig, jag har mycket att göra när jag vaknar, vad det är får ni veta imorgon!
För nu ska jag faktiskt sova. Förresten så himmla skönt det känns som det är lördag fast det bara är fredag, så två dagar till ledigt, det gillar vi!

Haha

Här sitter jag på en stol i mitt rum, som förövrigt är nystädat (bara dammsugningen kvar) och skriver med lite folk på msn, lyssnar på musik och nördar facebook. vad gör jag med, jo jag sitter och dricker en barcardi här i min ensamhet ^^


precis denna smak dricker jag, barcardi breezer, pineapple
mums är den.


Fick med mig lite hem..

Hejsan!
Nämen det var en sväng till Örebro och till Marieberg. Mamma åkte hem från Nitten över dagen hämtade mig här sedan åkte vi, kom i väg vid ca 14, så blev att handla lite, fick med mig hem en studentklänning, kavaj och 2 par skor + present till syster. Men visar vad jag har köpt imorgon då det är så dåligt ljus nu! Men imorgon kommer shoppingen!

Men just nu städar jag mitt rum, ni ska få se imorgon hur det ser ut, både före oc efter bilder, JÖSSES va stökigt det var ;) Haha..
Men bilder kommer, ska fortsätta städa nu. Så skriver mera senare :)
Puss

19.36 - på väg hem.

Hej nu är vi på väg hem från Örebro. Fick faktiskt med mig lite grejer hem. Visar bilder när kommer hem :) så vi ses då! :)


14.33 - på väg till Örebro!

Hej jag och mamma är på väg till Örebro för att handla lite grann. Ska hitta en klänning till studenten och skor. Ska även köpa en present till min syster som fyller på söndag, får se vad jag hittar på. Men nu ska vi göra vidare. Skriver mera senare eller när jag kommer hem. Puss


Uppe redan!

Hejsan!
Jag gick upp klockan 8 idag, för att kolla på Vakna med the voice en stund här påmorgonen. Nu ska jag snart gå ner och äta lite frukost och sen ska jag baka negerbollar, är ritkigt sugen på det! Sen måste jag ta upp kyckling också.. För idag blir det kycklingenchilada! MUUUMS, fast vänta nu, har vi någon ost? Hmm det får jag kolla upp, vi borde ju ha nån riven ost i frysen. Vi håller tummarna för det.

Nej nu frukost och baka lite! Hörs senare mer fler inlägg.
Puss

Linnea

Emma Ida Linnea

Jag har faktiskt namnsdag idag, eller ja jag heter ju Emma, men i mellannamn heter jag bland annat Linnea, och det är precis det namnet som står i almanackan idag! Linnea..

Lite fakta om namnet:
Linnea eller Linnéa är ett kvinnonamn som kommer från Carl von Linnés släktnamn och är namnet på en växt uppkallad efter honom. Linnés släktnamn kommer i sin tur från en gammal lind som stod vid hans fädernegård. Namnet Linnea betyder också underbar. Namnet har stigit stadigt i popularitet sedan 1970-talet. År 2002 och 2003 låg Linnea på 5:e plats på topplistan. År 2003 fick 3 526 flickor namnet, varav 873 fick det som tilltalsnamn. Den 31 december 2005 fanns det totalt 62 087 personer i Sverige med namnet Linnea varav 10 228 hade det som tilltalsnamn. År 2006 fick 854 flickor namnet Linnéa vilket gjorde det till det 6:e populäraste namnet. Namnsdag: 13 maj.På 90-talet och början på 2000-talet stavades namnet som mest förekommande Linnéa, nu är det Linnea som gäller

Källa: http://www.svenskanamn.se/

Vänner

Hejsan!
Det blir några avsnitt av vänner innan jag går och lägger mig. Helt klart en av de bästa serierna som funnits! Älskar den, och sett varenda avsnitt. För ett tag sen kollade jag igenom alla 10 säsonger från första avsnittet och sen i ordning enda till sista avsnittet! Och inte skrattat så mycket på länge. Detta gjorde jag på drygt en månad, haha så gissa om jag blev fast?

Men nej jag ska återgå till avsnitten!

Torsdag

Man blir lite vilsen på dagarna när man är ledig såhär mitt i veckan! Egentligen om det skulle ha vart vanlig torsdag, så skulle jag egentligen ha haft skola imorgon, men icke! I morgon börjar den riktiga helgen, FREDAG imorgon.

Men vad har jag gjort idag då?
Jo jag var ute en sväng och fotograferade lite växter i regnet, jag bjuder på några av bilderna här:
  


sen har jag lagat mat, idag blev det falafel med pitabröd och tillbehör! Efter det blev det att sitta vid datorn, sen fick jag lust att sy.. Hittade en klänning på Lindex när vi var där häromdagen för 40:- en lång klänning. Inge fin när den var lång så nu har jag gjort om den så nu är det kortare och så. Men inte ritkgit klar men syr klart den imorgon så då ska ni få se den! Tyckte den blev väldigt söt! Men just nu kom jag på en grej jag kunde göra med den, aja ni får se imorgon FÖRE/EFTER bilder!

Men nej nu ska jag gåner och ta ett glas coca-cola, är jätte sugen på det den ska jag släcka lamporna där nere. Sen gå upp hit till datorn igen, sen blir det att sova!
PUSS

Risk 1:an

Nu lite uppdate i kategorin "på väg mot körkortet" jo jag var ju i måndags (10 maj) på risk 1:an på Mattias trafikskola. Sov ju hos Anna! Så var bara en kort väg dit, tar ungefär 7 minuter att gå dit riktigt skönt! Men iallafall den började 7:30, så gick gick hemmifårn Anna vid 7:10, ställde mig i kön där och visa leg. Sen fick vi ta plats i teorisalen, och där satt vi fram tills halv 1. Så kursen höll alltså på i 5 (!!) timmar. Men det var faktiskt intressant tyckte jag, så gick ganksa snabbt. Va lite 5-minuters raster också och + en rast på ca 20 minuter och då fick vi även en smörgås (som för övrigt var väldigt god)

Så jag tycker faktiskt det är bra att dem har börjat med detta, dock så kanske den är väldigt dyr!!

Nelly.com

Jag gjorde en liten beställning från Nelly.com, det blev lite billigare saker!
+ att jag har studentpriser där så en ruynt en tio kroner billigare än vad det egentligen är, det är alltid något!

 

 

 

 

 

 


 

Planering för vecka 19

Lite sen planering av veckan brukar ju i vanliga fall lägga upp den på söndagen innan, och ibland har det hänt att den kommit upp på måndan samma vecka.. Men litet undantag idag, då den kommer upp nu (tisdag)

Måndag: Jag var ledig från skolan, då jag var hos Anna, gick upp vid 6-tiden och vid 7:15 gick jag mot Mattias trafikskola för att gå på risk 1:an, den började halv 8 och var klar vid halv 1. Så alltså så höll den på i 5 (!!) timmar. Efter det hem till Anna igen, spelade spel, gick och hämtade T från dagis, hem igen, lagade mat, mamma kom, vi åt mat sedan hem eller först dollarstore en sväng sedan till K&M där vi fikade och efter det hem. PLUGGADE, mamma hjälpte mig, sedan sov! Herregud vilken dag, inte suttit stilla en sekund känns det som ;)
Tisdag: Idag, då. Skolan mentorstid i morse pratade bland annat lite om karnevalen och lite sånt. Sedan hälsopedda, och sedan planering för fritidsbyn nästa tisdag LUNCH det var spagetti och köttfärssås, kan ju säga att det gjorde ju min dag! :D Efter lunchen socialt behandlingsarbete, sprang även (och ja vi sprang faktiskt) iväg till B för att höra vad vi fick på projektarbetet, och jagär överlycklig, jag fick MVG!! Efter den lektionen hade slutat var det dags för religion. Åkte med 4-bussen hem. Och nu på kvällen har jag och mamma hjälpte mig sökt folkhögskolor!
Onsdag: Har egentligen en lektion men jag tänker inte sitta och åka till Linde för en lektion då det bara är kommunal som ska komma och prata, så alltså så är jag hemma imorgon och sjukanmäler mig. SÅ min helg börjar idag och kommer bli 5 dagar ledig!!
Torsdag: Ledig, så det är kristihimmelfärds dag. Hemma själv tror jag.
Fredag: Kläm dag, så vi är lediga! Hemma själv.
Lördag: Ta det lungt är hemma själv, mamma är i Nitten.
Söndag: Ta det lungt och ladda för en ny vecka i skolan.

Åhh!

Va drygt mina sms-bloggningar har ju inte kommit fram under dagen! Blir så irriterad :/
Menmen

00.05 - hemma hos Anna

Hej, ja precis som rubriken så är jag nu hemma hos min syster Anna. Jag åkte ju hit idag. Mamma och jag åkte hit vid 12 tiden sedan var vi och hämtade syster för att gå på stam en stund, blev även att vi åt på donken. Gott var det :) efter det åkte vi hem hit mamma släppte av oss och väl inne satte vi igång och spela massa spel och får erkänna att anna har typ vunnit på alla ^^ men nu ligger jag i teds säng och ska sova för är riktigt trött. Så jag tackar för denna dag, och säger god natt :) Puss


4 månader

4 månader Det är idag 4 månader sedan pappa lämnade oss :( jag saknar och älskar dig väldigt mycket <3


Klar nu

Hej
nu har jag packat klart så nu ska vi ta och åka upp till Ludvika!
Det blir inte så mycket uppdate under helgen kanske kommer in med nått inlägg annars så blir det sms-bloggning och hoppas nu att det kommer fram! Vi hörs ha en bra helg för det ska jag ha!
Puss

Jag är vaken :)

Hejsan!
Jag klev upp runt kvart i 9 idag, för kunde inte somna om mera, så nu sitter jag här vid datorn. Men ska snart gå in och väcka mamma så att jag kan gå ner och göra lite frukost, tänkte väcka henne vid kvart i så några minuter kvar..

Sen efter frukosten blir det att packaallt jag ska ha med mig till syster. När jag är klar med packningen blir det att åka till Ludvika. Först hämta Anna, sen kolla i lite affärer. Får se om jag köper något och om jag gör det så får ni se det på måndag, då jag kommer hem igen.

Puss

Presenter

Hejsan!
Jag tänkte nu visa er vad jag har fått i födelsedagspresent, jag fyllde ju år i onsdags (5 maj) men har inte hunnit lägga in bilder på presenterna, men nu kommer dem upp iallafall.


Kamera-stativ till systemkameran (från mamma)


Choklad-kaka Polka + 2 trisslotter (från Anna&Ted)
jag vann 10:- på båda lotterna, så alltså 20:-


200:- (från Lisbeth)


300:- (från mostrar&kusiner)


300:- (från mormor)


Hårtork (från mamma)


Blommor (från Lisbeth)


Blommor (från mostrar&kusiner)


Jätte söta blommor (från K&M)


Chokladbit (från M, min lärare)
men den kan ha vart från att jag redovisade också ^^

Godmorgon!

Hej och godmorgon gick upp för ett tag sedan!
Så himmla skönt att sova ut, som sagt så är jag ju ledig idag, riktigt skönt. Så idag blir det att slappa eller ja kanske inte riktigt för jag ska:

  • Städa mitt rum + dammsuga
  • Dammsuga hela övervåningen
  • Blogga
    - Mina presenter
    - Outfit´s i veckan som jag inte har orkat lagt upp
    - Dagen igår
  • Plugga lite
  • Packa till Anna
  • Plocka ur diskmaskinen och plocka i
  • Hämta posten

Så ja jag har lite att göra, men först blir det att käka lite frukost!
PUSS


6 maj

Åhh, har mobilbloggat under dagen! Men inte har det kommit fram!!

Menmen, försov mig i morse så åkte med 9-tåget till skolan.. Hade lektion på morgonen sen lunch rast käkade på 37:an och sedan till stjärnurmakarna för att hämta ett halsband! Tillbaka till skolan för att ha de sista lektionerna för dagen. Slutade eller ja vi gick tidigare från sista letionen då vi hade historia så gick vi 13:50 jag skulle åka med 14:13 tåget hem, men det varförsenat till 14:30 ganska så drygt! Men men tåget kom ju iallafall.

Men orkar inte blogga, imorgon är jag ledig :)

kommer bilde på mina presenter sedan lite andra bilder, Puss

19 år!


JAG FYLLER 19 ÅR IDAG

har bland annat fått:
hårtork
kamera stativ
pengar
chokladkaka
två lotter
en chokladbit

så tack så jätte mycket, dock har inte stativet kommit men kommer nog under denna vecka. Då blir det att testa det! och självklart kommer det bilder, kommer bli grymma nattbilder ska ni se! :D Läängtar.

förresten jag berättar om dagen imorgon för är så sjukt trött, så nu går jag och lägger mig!
PUSS 


de senaste dagarna

Hej!
Har verkligen inte hunnit uppdaterat, haft fullt upp! Eller ja jag har ju uppdaterat från mobilen, så lite uppdate har det ju blivit!

I måndags va det skola, hade en lektion men åkte in tidigt då jag hade utv-samtal vid halv 11 tiden! Vid 13:15 så hade vi lektion rättskunskap med prov som tog max 20 minuter, då det var kryss så vi fick sätta ett F eller R haha lite roligt, sedan någon skriv fråga ^^ Men men iallafall...
Vi åkte med 2 tåget hem och gick hemmåt till mig, började fixa oss åt tacos. Och fixade mera, och drack lite cider! Sedan skulle vi ha åkt vid 21:15, men ja vi är lite sega ^^ Så tror vi kom iväg vid 21:40 och då var vi inte klara med naglarna så blev att måla dem i bilen haha ^^, Kom till Linde iallafall, träffade några klasskompisar sedan in på Bistro. Vi hade en trevlig med, prat och dans! Åkte hem vid 01:00, kom hem vid 02:00 och efter att ha bytt om, tvättat bort sminket och så så hade klockan hunnit bli halv 3, och jag skulle upp halv 7 på morgonen, så 4 timmar sömn.. Haha så gissa om jag var trött imorse? ;)

Så man har vart lite seg i skolan idag!
menmen, hade det roligt iallafall, måste ju också säga att det är första gången som 18-åring som jag är ute på krogen.. Och jag fyller 19 år imorgon, haha så ja jag hann ju medans jag var 18, det är ju nästan ett måste, så ja nu har jag det gjort!

kanske ska berätta lite att ja det var ju som sagt Studentfest igår, med temat: Maskerad, jag, pernilla och emelie var vampyrer! ;)




15.46 - utanför kopparbergs bilelektriska

Hej ja det är precis där jag befinner mig, mamma ska kolla om hon kan hämta saaben som har vart på inlämning. Sen kom jag just precis på att jag skulle kanske baka något tills i morgon när jag fyller år, så det måste jag göra när jag kommer hem. Skriver mera senare! Puss


15.06 - på tåget

Hej sitter just nu på tåget på väg hem, mamma hämtas mig i kopparberg. Så kommer hem vid 4-tiden. Skriver mera då! Puss


07.23 - hem och sova!

Hej jag vill göra som min rubrik, hem och sova! Har sovit typ 4 timmar i natt :( vi kom ju hem vid 2 igår.. Sitter på bussen just nu på väg till skolan jag Åker hem med 3 tåget, så jag är hemma igen vid 4. Förresten jag fyller faktisk år imorgon, härligt. Men nu ska jag sova tills vi kommer till linde. Puss :)


02.23 - sova nu!

Hej, kom för ca 15 minuter hem från bistro! Och äs så jäkla trött. Och jag ska upp om typ 4 timmar, kommer vara så jäkla trött i skolan i morgon och hel dag går vi men ska försöka åka med 3 tåget hem :) men nej nu sova, uppdate på bussen senare.. Puss


07.38 - godmorgon

Hej strålande sol ute, det gillar vi. Jag sitter iallafall på bussen nu på väg till skolan. Sitter och tränar på rättskunskapen, och fattas knappt någonting.. Men jag där träna lite mera i skolan har det ju inte än på 5 timmar då jag börjar den lektionen 13.15. Och där emellan ska jag också ha utv.samtal! Men nej tillbaka till papprena, skriver kanske mera senare. Puss :)


23.11 - nu sova!

Hej det tog ju sko tid med naglarna men nu ligger jag iallafall i sängen och ska sova. Tråkigt att man ska upp om ca 6 timmar. Men men det ska nog gå bra, men jag kommer inte få sova förens vid ca 02.00 natten till tisdag. Så gissa vem som kommer vara trött på tisdag? :( så ja, det är bäst att sova imorgon. På schemat imorgon står det skola och krogen. Måste bara tillägga att det är första gången jag går på krogen sen jag fyllde 18, som jag gjorde för snart ett år sedan då jag fyller 19 år på onsdag! Men iallafall ha en bra måndag imorgon får se hur mycket jag uppdaterar imorgon. Annars så hörs vi på tisdag kväll.. :) kramar, och sov så gott :)


Planering inför vecka 18

Måndag: Skola som vanligt, har även utvecklingssamtal idag, vid 11-tiden. Men åker in på morgonen så jag kan plugga lite. Har ju nämligen prov i rättskunskap imorgon, den lektionen börjar 13:15 sen får vi se när jag åker hem. Pernilla och Emelie blir också med hem till mig, då vi ska partaja ^^ Men är ju studentfest på kvällen, på Bistro som vi ska på. Så kvällen spenderas i Linde!
Tisdag: Kommer vara riktigt trött!! Men iallafall skola hela dagen. Får se när man åker hem tror inte vi har sista lektionen, så kanske blir 3-tåget hem!
Onsdag: JAG FYLLER 19 ÅR!! Skola hela dagen, först ska vi va på en skola och hålla i aktiviterer för årskurs 4. Hela förmiddagen, sen på eftermiddagen mellan 12- ca 16 så ska vi redovisa våra projektarbeten. Sedan hem för att fira min födelsedag!
Torsdag: Skolan, som vanligt.
Fredag: Skola, som vanligt!
Lördag: Jag åker upp till Anna.
Söndag: Är hos Anna.

Söndag kväl!

Hej!
Ska måla naglarna röda, sedan sova!
Skola imorgon eller först utv. samtal, sedan en lektion rättskunskap där vi har prov sedan hem till mig där vi äter mat sedan göra i ordning oss inför kvällen, för vid ca 21 så drar vi mot Bistro Bellman där det är studentfest #5. Så ja blir att befinna sig där imorgon kväll, så kommer väll hem vid 02:00 imorgon! Men uppdaterar kanske under dagen! PUSS

Ny skylt!


Denna skylt kan man se lite överallt i Kopparberg/Ställdalen
(fast på våra skyltar häromkring har jag för mig att det är en 8&9 istället för 1:an)
eller ja den finns säkert i hela Sverige men iallafall, har aldrig förrut sätt den här..

Så vad är detta nu för skylt som har dykt upp?


SVAR
Märket anger en räddningsplats vid vägarbeten eller motsvarande,
den anger vilken räddningsplats du befinner dig på.

I samband med arbetet med BanaVäg i Väst kommer man att markera ett antal platser dit det är lätt att leda räddningsstyrkor vid olyckshändelser. Dessa kommer att märkas ut med skyltar med texten "Räddningsplats".

Räddningsplatserna berör inte allmänheten utan finns främst till för att de som arbetar med projektet och räddningspersonalen ska ha lätt att mötas vid en olyckshändelse.




00.44 - ska sova!

Hej, jaha det vårt inte mycket plugande idag, typiskt. Måste verkligen det för på måndag har jag ett prov i rättskunskap och jag fattas verkligen ingenting! Så ja imorgon blir det hård träning. Men ska även hinna med att blogga, städa och malå mina naglar röda imorgon (läs idag, då klockan är över 12) men det ska jag nog fixa + att jag har ca 4 timmar på måndag då jag plugga :) så provet ska nog gå bra. Men nog pratat om skolan. Jag ska iallafall sova nu, så man nskap uss i lagom vid tills imorgon :) Förresten på imorgon så ska jag fixa bilderna från Nitten, ska även skriva ett annat inlägg som jag har lovat min mormor att göra :) "ny skylt" men mer om det senare :) nu ska jag sova, jag hoppas att ni hade en bra lördag ;) Kramar


En sväng till Nitten!

Hejsan!
Ja precis som rubriken så har vi vart till Nitten en sväng idag, åkte upp runt 11-tiden och kom hem strax innan 14. Så blev några timmar där uppe, där vi fikade, grillade och fikade igen!
Och det togs en hel del av bilder från min sida, men orkar inte ladda upp dem just nu men dem kommer var så säkra, så kika in på detta inlägg imorgon sksa bilderna vara uppe!
Kram

Lite vårbilder nu på kvällen

Hejsan!
Jag tänkte visa er lite vårbilder som jag var ute och tog i fredags när jag kom hem så tidigt, så det blir lite blandning av bilder både på blommor och andra saker!









  


Valborg!

Hejsan!
Jag tänkte visa er lite bilder från valborgs firandet igår!
vi har först hem till K&M, där det bjöds på grillat ute på altanen, mycket gott var det ska jag säga er

Maten, kött, potatis sallad och sallad


utsikt från altanen


Vd ca 20:20 så gick vi upp till Majbrasan där den skulle vara så kan ju visa lite bilder därifrån..
var ju faktiskt ganska mycket folk, trevligt var det.

massa folk


den stora majbrasan, eller inte ^^


brasan tänd


dem skickade upp några såna hära "värmeballonger" vet inte ritkgit vad dem heter

 
 
det vart även lite fyverkerier

Efter majbrasan så gick vi tillbaka hem till K&M, där vi fikade och runt halv 1 typ så gick jag och mamma hem, och kom hem ungefär 01:10 och då gick vi och la oss på en gång!



13.14 - i nitten

Hej! I Nitten just nu, här blåser det halv storm. Men nu är vi på väg hem. Så skriver mera då :) puss


Nitten!

Hejsan!
Vi ska åka upp en sväng till Nitten, så det blir korvgrillning och fika där uppe har båda kamerorna med mig så kommer bli massa kort! Som jag visar er när jag kommer hem, har mobilen också med mig, så vem vet kanske det blir nått inlägg medans vi är där uppe! Annars så skriver jag när vi kommer hem, men nu ska vi åka.. Puss

01.26 - en timme senare ^^

Hello ;) ja precis en timme senare, alltså sen jag skrev förra inlägget på ligger jag just nu sängen och ska sova. Det har vårt en lång dag idag först skola fast ja hade väll inte skolarb länge men jag lv uss vid halv 6 och nu är klockan ca 01.30 så ja jag har vårt vaken i snart 20 timmar :O (intresseklubben antecknar) men nu ska jag iallafall sova. Så ja bilderna från valborg kommer uss i morgon efter ca 15 tiden då vi nog troligt vis åker upp till Nitten för att kolla laget och även gilla en korv eller två! Men ha det så bra, och godnatt. Pussar!


00.25 - nu är det maj

Hejsan! Nu är det första maj så alltså nu är det bara 4 dagar kvar tills jag fyller år :) Men nu ska vi snart bege oss hemmåt för att sova. Är riktigt trött ^^ Puss


RSS 2.0