Sammanfattning av 2010, del 1/4

2011-01-07 @ 23:29:00
HÄR KOMMER FÖRSTA DELEN AV FYRA


Januari
Annat/fritid/om mig:
Året började med att såklart fira in det nya året, vi firade nyår 09/10 här hemma hos oss och k&m var här, och vi åt god mat och hade trevligt.

  
(bilder från nyår)

Den 8 januari hände något som förändrade mitt liv, min pappa gick bort. Han avled runt ca 14:00 tiden på fredag förmiddag han var själv hemma då jag var i skolan och mamma i Ludvika. Jag älskar och saknar dig pappa ♥

29 januari var det begravning för min pappa, det var en av de finaste begravningarna jag har vart med om, och pappa du förtjänar det finaste. Begravningen ägde rum i Ljusnarsbergs kyrka.
 

(begravning)

Skolan:
Skolan drog i gång den 8 januari, en fredag. Vaför en fredag? Hmm det kan man fundera på men bara se det positiva i det bara en dag sedan helg igen, det kallar jag mjukstart!

Första helveckan i skolan det vill säga 11-15 januari, den veckan var den jobbigaste veckan, efter det som hänt så var jag inte alls mycket i skolan, måndagen var jag hemma, tisdag var jag bara där fram till lunch och onsdag var jag också hemma men lyckades ta mig dit både torsdag&fredag men det var tungt.

Våran APU började den 26 januari så hade apu tre dagar i veckan sedan var vi i skolan måndagar och onsdagar då vi hade individuellt val då.

Bloggen:
Jag hade en bloggpause på ca 5 dagar mellan 9-14 januari, pga saker som hade/har hänt. Samlade nya krafter.

Jag skrev mitt 1000:onde inlägg här på bloggen den 25 januari.

I slutet av januari fick jag en Award av en blogg inlägget som jag skrev då hittar ni HÄR

Tråkig händelse:
Eftersom att det inte finns en enda rolig händelse under januari månad så byter jag till tråkig händelse eller rätt namn är nog egentligen förjävlig händelse.
Det är att jag förlorat min Pappa, att allt under bara några sekunder kan förändras så otroligt mycket, och förstöra så mycket.
Pappa jag saknar dig vaje dag som går

Olika bilder från månaden:
 
 

Februari
Annat/fritid/om mig:
Saknaden av pappa blev bara starkare och starkare, man började likom förstå att han kommer inte tillbaka fast man tänkte dag ut och dag in att han en dag skulle vara hemma när man kom hem från skolan, affären när som helst när man var ute och kom tillbaka hem..

Snön bara vräkte ner och har nog aldrig sett så mycket snö som vi hade förra vintern det var helt sjukt vad mycket det var. Snöade i princip varje dag, kändes det som. Snöhögarna bara växte och växte för varje dag som gick.

(en massa snö)

Jag ipulsköpte mig ett Wii spel + balance board, det var jag värd!

(wii-spelet jag beställde + lite annat)

Vi beställde flygbiljetter till Luleå, mamma, jag och några till som skulle åka upp dit. Mer om det i ett senare inlägg

Min mobil gick sönder i slutet av februari, eller tounch-knapparna slutade att fungera, riktigt irriterande faktiskt, så jag fick köpa mig en ny mobil.

(min nya mobil)

Skolan:
Skolan flöt på som vanligt, med apu 3 ggr/vecka. jag var ju som alla mina apu i Ställdalen på Åstugan ett underbart dagis, som jag saknar väldigt mycket. Det är så mysigt där, det är underbart!

Jag började kolla efter folkhögskolor då studenten närmade sig och man då skulle bli arbetslös, jag fastnade för en nere i Skåne, men det var svårt var jag berädd på at lämna allt hemma? Och bara dra iväg till en stad jag inte känner någon, funderingarna var många.

Bloggen:
Det flöt på med bloggandet och försökte göra mins ett inlägg per dag missade bara en dag, då jag inte hann att blogga. Annars flöt det på som vanligt med blandade inlägg från dagens outfit, önskeoutfit + en massa bilder.

Rolig händelse:
Kommer tyvärr inte på någon

Olika bilder från månaden:
  
 


Mars
Annat/fritid/om mig:
Man kunde för första gången se asfalten som man inte sett på någon månad, det är vårtecken eller hur? Man blev så glad ska ni veta.
 
(bilder från Ställdalen)

13 mars var vi (jag, mamma, mormor K&M) upp till Nitten för att grilla korv, men det var inte det lättaste med all denna snö för det första fick vi kämpa oss in då det säkert var kanske en meter snö över hela Nitten, det var nog det jobbigaste jag har vart med om. Det var en jätte trevlig dag i Nitten
  
   
(bilder från Nitten)

Jag och mamma var upp till Ludvika för att beställa tid till Intensivkursen, körkort here i come!! :)

Jag var med mamma och hennes jobb till Hällefors för att spela bowling, var riktigt roligt. Kom hem vid 11 tiden på kvällen efter bussåkning, mat och bowling.

Vi (jag och mamma) var till Kopparberg på bio tillsammans med K&M, den filmen som vi såg var Farsan, helt okej film men inte så roligt som jag trodde att den skulle vara.

I slutet av mars kom vändningen när man trodde att våran stog för dörren så toksnöar det och det kommer mer en 1 dm ner och lägger sig som ett vitt täcke överallt.

Skolan:
Den årliga kulturveckan, där man får välja på olika saker att jobba med under en vecka där det finns bland annat film-produktion, konst/skapande, journalistgruppen och lite andra saker. Dock var det inte världens roligaste detta året, vårt sista år då det inte var lika "seriöst" som tidigare år vi hade ina redigerare och sådant. Så det var tråkigt, men hade ändå en jätte rolig vecka fylld med skratt! Årets tema på Lindeskolan var LEVA - Lindeskolans Elever Väljer Alternativ, och vår film skulle alltså ha någon koppling till ett bra liv. Kulturveckan avslutades på torsdagen med redovisningar och på fredagen var det frilufsdag med två alternativ antingen bowling eller bad. Jag valde bowling tillsammans med P på strike i Örebro.

9 mars hade vi studiedag.

10 mars hade en underbar dag den dagen, det tillbringades uppe i Klacken med skolan eller ja det var frilufslivs-lektionen som vi hade där vi åkte slalom, lagade mat som vi hade fått gjort i ordning sälva och sådant, det var en underbar dag, underbart väder och underbara vänner. Åh va jag längtar tillbaka! Det var inte allt det var perfekta backar också!
 
(klacken)

Det var fullt upp med projektarbetet, som vi hela tiden sköt på. Vi kom heller aldrig på någon riktig idé utan ändrade ett antal gånger innan vi spikade en idé vårt projektarbete var att jämföra fyra fängelser i Sverige (Hall, Färingsö, Hinseberg & Kumla) tror det var de fyra om jag inte minns helt fel.

Bloggen:
Inget speciellt.

Rolig händelse:
Månadens roligaste händelse måste ha vart den gången då jag och Pernilla tinade munkar på tågelementen. Haha!
Det var såhär vi var sugna på munkar så vi gick in på 37:an och köpte munkar det var ju bara det att de var frysna men dem sa att det inte skulle ta så lång tid att tina upp de, så vi tog munkarna. Men det var ju bara det att det tar visst lång tid i alla fall för vanilsåsen i mitten själva degen går ganska snabbt. Så vi satte oss på tåget då vi var på väg hem och ställde plast påsen med munkarna på elementet och försökte tina de. Det slutade med att vi åt de halv frysna munkarna och vaniljsåsen i mitten var som glass ^^ Haha

Olika bilder från månaden:
  
  
  
 

Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0