Hej Sverige

2012-03-11 @ 21:13:05
Kom hem igår från en vecka i Norge! En väldigt bra vecka, det den började den 3 mars åkte från Grebbestad vid ca 9 tror jag klockan var (haha kommer inte ihåg) våran båt gick klockan 11:00 och åkte med Color line som då går mellan Strömstad - Sandefjord båtresan tar 2,5 timme. Så vi var i Sandefjord vid ca halv 2 sen till Rauland där vi skulle vara under veckan tog det kanske drygt 3 timmar att åka så var framme vid ca 17. Blev att packa upp bädda och lite sådant. Samt avsluta dagen med att inviga bastun.

Söndag åkte vi på tur med längdskidor, på ca 1,3 mil. Värdens längsta uppfärsbackar och nedförsbackar. Haha gick till och med ner för en av nedförsbackarna för vågade inte åka så gick typ halva ^^ Höll på och svimma också pga att min lärare råkade få sin skidspets på läppen, och jag är så känslig, så typ resten av dagen höll han en hand för sin mun när jag pratade med honom ;) På kvällen bara ta det lungt..

Måndag, bege sig ut i slalombacken, UNDERBART. Började i barnbacken tillsammans med D då hon aldrig åkt förrut, efter att vi hade varit hemma på lunch då vi bodde typ precis vid backarna (på ena stället) så gick vi till den större backen åkte lite där sen på eftermiddagen fick vi lektion i skidåkning tillsammans med Finn som är ägaren. Som för övrigt är typ världens snällaste människa och som fixar allt, så kunden är nöjd! Helt fantastisk.

På tisdagen blev det ett besök till sjukhuset i Rjukan, som ligger nere i en dal typ, helt fantastisk väg ner och utsikt på vägen ner. Då vi bodde på typ nästan 1000 meters höjd så ligger Rjukan typ längs ner.. Så var en jäkla nedförsbacke.. Så ja vi ägnade hela dagen där i väntrum.. KOm hem vid ca 16 tiden och åkte dit vid 11 tiden kanske.. Så ja heldag!

Onsdagen så blev det slalom igen, då på ett ett annat ställe 10 minuter bort gick gratisbussar, så jag åkte med P, B & G. Dock var det inte alls bra väder snöade sjukt mycket. Så första åket ner för en backe blundade jag typ halva backen bara för att det gick inte och kolla och gjorde så ont i ansiktet då jag inte hade några skidglasögon så sista biten ner höll jag i P stav så han körde först och jag åkte med honom samtidigt som jag bludade. Det gick bra! Sen fick jag låna ett par skidglasögon och då blev det genast bättre då gick det ju i alla fall att åka!
Sen snöade det typ hela dagen så dagen efter det vill säga torsdag hade det säkert kommit 15-20 cm nysnö. Var meningen att jag skulle ut på tur på längsskidor med G men ångrade mig och åkte slalom en dag till bara för att det var underbart väder solen lyste och nysnö i backaran. Alldeles PERFEKT. Då var även D med och åkte.

Fredag ägnades också i backen för min och D men de andra förutom de som blivit sjuka var ute på tur. Dock var det sämst väder, blev plusgrader det vill säga allt smälte och inte nog med det, så regnade det också.. Så det blev bara plask.. Kvällen ägnades åt lite packning och lite så!

Lördagen var kommen och veckan hade gått mot sitt slut och det var dags att lämna Norge och åka hem till Grebbestad igen. Klockan 11 lämnade vi Rauland och 21 anlände vi i Grebbestad!

Denna resa var helt fantastisk och underbar.. Har varit riktigt roligt, lite tråkigt dock att jag blivit jätte sjuk nu. Men men jag överlever. Tack klassen och speciellt tack till D vad hade jag gjort utan dig!! Våran stuga var förresten jätte fin, med tre sovrum, kök, vardagsrum och badrum med bastu. Klicka på HÄR för att se 360° runt i stugan vi hade.

Lite bilder från resan:




















Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0