Hemma igen

2012-04-20 @ 22:30:47
Hemma igen efter ett litet besök i Norge, fortsätt läsa så förstår ni ;)


(bild från google.se)

Ut på hajk i torsdags, 7 elever och utan lärare. Varav 4 av de hade planerat hela turen. Det var skoj i alla fall vandrade i Tresticklans nationalpark, och övernattade på Norska sidan. Ca 10 meter från svenska gränsen gick väll ca 1,2 mil på torsdagen sedan 4,5 km. Kallt att sova i tält, ja. Dock blev det ganska skönt när man skulle gå upp. När vi gick till bilen gick det fort. Gick med full packning 4,5 km på 1 timme och 10 minuter. Det är bra gjort.

På tal om norska sidan så gick vi över en bäck där svenska och norska sidan möttes så ja vi gick alltså till Norge.


(bild från google.se)
denna skylt sitter på räcket på bron det står
<-- Riksgränsen följer bäcken och Riksgrensen falger bekken -->


(bild från google.se)
så här såg stället ut där vi sov, ja det fanns stuga men det kostade pengar så vi sov på gräsmattan i tält och vindskydd. Dock lånade vi kuddar inne från sängarna, thihi busigt av oss. Men det var guld värt. Dock var det kallt i natt men men överlevde.

En rolig sak från gårdagen, när vi skulle göra eld. Vi försökte med allt. Det blev dock ingen eld. Efter att ha provat med toapapper, små stickor av vedträn, knaster (från torra grenar) och en massa andra påhitt var den sista utvägen t-röd som vi har till våra triangakök. Gick dock inte heller så bra. Då de kom på att man var tvungen att väga veden då vissa var jätte tunga och vissa jätte lätta. Sen kom det igång, vi avslutade med att hämta ett stort lass med ved och öste på allt. Det blev sjukt varmt, glöden var typ vid/guldig och lågorna var blåa. Efter att de hade brunnit ut en hel del gick vi alla och la oss...


Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0