5 dagars vintertur!

2013-03-23 @ 18:06:10
Hejhej!
Vi har ju denna vecka från måndag-fredag varit iväg på vintertur. Vi utgick från Vålådalen och tog oss mot Uvberget ca 7-8 km där vi stannade en natt. En hemsk natt, frös sjukt mycket inte alls roligt. Nya erfarenheter i alla fall att sätta upp tält med skidorna på sig, eller att kissa med skidor på.
 
På tisdagen var det bara att packa ihop och bege sig vidare till Stensdalsstugorna ca 8-9 km. I varierande terräng som typ kalfjäll där de inte fanns snö utan var bara att ta av sig skidorna och gå, eller där de var drygt 2 meter snö och där ledmarkörena nästan var borta man såg bara toppen på dessa och ja under de var det massa snö. Vi kom fram till Stensdalsstugorna vid 18-19 tiden, satte upp tält och fixade i ordning. Kvällen och natten kom, inte lika kallt som första natten.
 
Onsdagen spenderades vid basecamp skidade runt lite och tog det mest lungt otroligt härlig dag och solen sken från en klarblå himmel!
 
Torsdagen skidade min grupp hemmåt pga knas med kök och så vidare så de var bara att ta sig tillbaka till Vålådalen 1,4 mil, som dock gick ganska så fort. Väl hemma blev det en efterlängtad dusch sen senare på kvällen drog vi och åt pizza, riktigt gott var det!
 
Det som är jobbigt att vara ute när det är kallt är att vattenet fryser jätte fort efter man hämtat det, man måste ha skidor på sig typ överallt annars sjunker man ner till låren i snön. Man fryser hela tiden typ och om man fryser ja då är det bara ta sig några varv på skidorna och försöka få upp värmen. Annars då har det faktiskt varit en bra tur, vi har haft toppen väder så det gör ju väldigt mycket, och sedan denna natur vi får röra oss i den är underbar med alla berg och fjäll. SÅ fint, tänkte visa lite bilder också som kommer nedan.
 

Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0