Teater

2011-03-05 @ 00:20:37
Tänkte berätta om Teatern som jag (vi från skolan) var på igår kväll...

 


Vi åkte från Gamleby vid ca 18:00, teatern började klockan 19:00 så vi kom i god tid. Fick biljetter och sedan var det att vänta på att de skulle öppna dörrarna.

Lo Kauppis regidebut och succé från 2010 med berättelser från interner och vårdare på Hinsebergs och Ystads anstalter.
Bergsprängardöttrar är en fortsättning på Lo Kauppis (manus, regi & scenografi) självbiografiska föreställning Bergsprängardottern som exploderade...
Vi får i denna teater träffa de intagna kvinnorna Rosanna, Angelika, Helena och Mia. Även vakten. Där vi får kliva in i deras värld, de får nästan ingen vård alls - eller ges möjligheten att vårda - och får uppleva vilka konsekvenser det får. Det absurda i den hårt kontrollerade tillvaron. Om frustrationen i att man knappt tillåts träffa sina barn och anhöriga - de människor som har den största möjligheten att påverka i rätt riktning. Drabbande öden, tät dialog och hårda musikbeats binder samman föreställningen till ett spännande drama. 

Det var lite roligt, att de pratade om Örebro och Frövi. Då de var på Hinseberg de skulle föreställa att det var på, det var även ystad-anstalten.

En annan rolig sak är att han som spelar vakten i teatern heter Figge Norling. Som just nu är aktuell i Let´s dance, på tv4. Lite roligt, så man kan ju säga att jag nästan har träffat två kändisar på en och samma vecka ^^ Eller i alla fall vart i samma rum som. Ungefär samma sak.


BILJETTEN
Tyvärr sämsta bilden. Orkade inte att ta om den. Så det får faktiskt duga.


Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0