Lördag i Stockholm 16 juli

2011-07-18 @ 23:43:40
Nu tänkte jag berätta och visa er lite bilder från Lördag i Stockholm!

Vi åkte med Spårvagnen och gick av vid Gröna Lund, gick runt och letade efter Vasamuseet som vi hittade men gick aldrig in utan vi hamnade i stället på Aquaria Vattenmuseum där vi i stället gick in (för mer info kolla in deras hemsida)
Där vi gick runt i bland annat regnskogen med dess pirayor och när mörkret faller är det natt i regnskogen och ett åskväder bryter ut. För att sedan ta sig vidare till det tropiska havet där du kan kolla på Clownfiskarna som simmar ut och in i anemonernas tentakler där de gömmer sig. Kolla noga inne i havsakvariet där du även kan få se leopardhajen Lea simma förbi. Här finns det även sjöhästar och sjöstjärnor som har sina egna akvarium.

Längre in kommer du till Nordisk miljö där du kan ta del av laxtrappan där det varje år kommer öring från Österhavet som kommer in till museet för att leka. Efter att du har gått runt hela och kommit fram till serveringen och butiken kan du sätta dig ner med en kopp kaffe och varför inte något från serveringen där det finns hembakat bröd, kakor och både små och stora rätter. Njut av panorama utsikten över Stockholm!


(bilderna är tagna av älsklingen och hans mobil en, Sony Ericson Xperia Arc)

Efter att vi hade varit på Aquaria Vattenmuseum och både hunnit kolla på allt och lunchat i deras fik begav vi oss mot stan tänkte ta bussen till Kaknästornet men vi visste inte vilken buss det var så ja vi promenerade i stället.


(en bild på vägen ut till Kaknästornet, tagen med Sony Ericson Xperia Arc)

Väl framme var toalett besök prio 1 för min del ;) Sedan betalade vi oss och fick sedan åka upp i hissen till 30 våningen där vi hade otroligt fin panorama utsikt över hela Stockholm. Jag lånade Jons mobil för att ta lite bilder (då jag osmarta Emma hade lämnat kameran hemma?)



(bilder från 30 våningen, tagna med Sony Ericson Xperia Arc)
förlåt för spegling men gick nästan inte att undvika

När vi var på väg mot restaruangen såg vi en skylt att man kunde komma ännu högre upp det vill säga till 31:a våningen och se ut över Stockholm, där kom man ut och det var istället för glas galler för så man kunde se ut genom hålen. Så vi såg en båt som var på väg in till hamnen i Stockholm som Jon även fångade en bild på.


(foto av Jon med hans mobil)

Efter att ha kollar på utsikten så begav vi oss till restaurangen där Jon bjöd på mat, tack älskling! Var jätte gott, och himmla trevligt och usikten kan man ju verkligen inte klaga på. Det vill säga ett toppen avslut på dagen och veckan i Stockholm.

(första bilden min mat, andra bilden Jons mat)


(Kaknästornet sett från nedan)

SNABB FAKTA OM KAKNÄSTORNET
Kaknästornet littger på Ladugårdsängen, mitt i Ekoparken. Parken är världens första nationalstadspark. Tornet är ett pännande monument över 60-talets byggnadskonst. Det började byggas 1963 och stod klartårt 1967. Tornet är en skapelse av arkitekterna Hans Borgström och Bengt Lindroos. Här finns både restarang där varje bord har en fin utsikt, det finns även på våningen över Bar och Cafe där du kan njuta av en kopp kaffe och nybakat bröd och bakverk. Eller vill du har något starkare så besök baren.
Hissen tar dig upp på 30 sekunder till 30:e våningen. Ett måste på din Stockholmsvistelse, och du glöm inte kameran!
för mer information kika in hemsidan

Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0