25 mars

2009-03-25 @ 19:51:08
Hallå Hallå
Imorse var jag riktigt trött och hade gärnat legat kvar i sängen och sovit längre.
men det går inte utan imorse började jag klockan 8:00 så hade ju lite sovmorgon iallafall då jag igår började 6:30. slutade iallafall idag klockan 15:30.
Härligt väder har det vart också, så vi åt mellis ute, mysigt är det. Blev ju såklart våfflor då det är våffel dagen idag.
Var gott, men gissa vad vi fick hemma? jo våfflor. men åt bara nån. Blir för mycket med allt. så tog upp en chilada ur frysen och värmde den och åt :)
Har undrat varför man äter våfflor så kollade runt på internet lite grann alldeles nyss och hittade:


"Att man äter våfflor på våren har sin naturliga förklaring i att det förr i tiden, efter vinterns ruskmörker, åter fanns större tillgång till både ägg och mjölk.

Men varför äter man våfflor just på Jungfru Marie Bebådelsedag?

Man kan spåra firandet av Jungfru Marie Bebådelsedag så långt tillbaka som 500 efter kristus. Man firar den 25 mars, vilket är nio månader före jul och Jesus nedkoms. Kyrkligt är dock Marie Bebådelsedag numera en flytande helgdag som inträffar på närmaste söndagen kring 25 mars, det vill säga någon gång mellan 22-28 mars. Förr kallades Maria även för "Vår Fru" och därför kallas även Jungfru Marie Bebådelsedag för "Vårfrudagen". Att dett sedan blev "våffeldagen" tros vara ett hörfel, "Vårfru" blir lätt "våfflor". Detta kan vara en förklaring till varför man i Skåne ställde sig frågande till våffleätandet, där "Vårfrudagen" hette "Fruedag" från danskan och inte språkligt påminner om våfflor på samma sätt"


Så har ni ätit några våfflor idag?
och vad brukar ni ha på, grädde, sylt, glass eller något annat kanske?


Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0