Vänner

2008-12-10 @ 18:46:48


Nu blir det ett helt inlägg tillängnat vänner

jag kollade alldeles nyss på det allra sita avsnittet av tv-serien Vänner sorligt jag vill se mera vad som händer 
jag älskar verkligen den serien
jag har nu kollat på 10 säsonger av vänner det är 238 avsnitt.
Favoriterna är och har vart genom alla säsonger är Rachel och Joey,
men det är faktiskt så att alla är bra på sitt sätt, älskar dem alla ^^,
Detta är lätt den bästa serien som finns.

Säsongsamanfattning av samtliga 10:

(24 avsnitt) Vänner säsong 1, 1994-1995:

Phoebe, Monica, Chandler, Joey, och Ross är fem vänner som träffas på det lokala fiket Central Perk strax efter att Ross fru Carol har avslöjat att hon är lesbisk och vill skiljas ifrån honom. Monica och Ross är syskon. Monica bor ensam i lägenheten där alla brukar hänga tillsammans på fritiden. Chandler och Joey bor tillsammans i lägenheten mittemot. Ross har en egen lägenhet några kvarter bort och Pheobe bor också några kvarter bort hos sin mormor eftersom hennes mamma tog livet av sig för ungefär 10 år sedan och hennes pappa lämnade dem när hon var liten. Monicas gamla skolkamrat Rachel stormar plötsligt in i cafét med en bröllopsklänning på sig, hon har precis lämnat sin blivande make Barry Farber vid altaret. Hon flyttar in hos Monica och får jobb som servetris på Central Perk och får för första gången i sitt liv jobba för att få pengar. Ross upptäcker att hans ex-fru Carol är gravid. Hon föder en son, Ben, som uppfostras av Carol och hennes nya partner, Susan, som Ross ogillar.

Ross avslöjar att han var kär i Rachel i high school och att han fortfarande har känslor för henne. Genom säsongen försöker han förklara sina känslor för henne men lyckas aldrig riktigt, medan Chandler och Joey försöker få honom att berätta. På Rachels födelsedag åker Ross till Kina med sitt arbete. När han är borta råkar Chandler avslöja för Rachel att Ross är kär i henne. Rachel bestämmer sig för att hon vill ha ett förhållande med Ross och åker till flygplatsen för att möta honom när han kommer hem. Hon är dock ovetande att han stiger av planet med en annan kvinna.


(24 avsnitt) Vänner säsong 2, 1995-1996:

Ovetandes att Rachel tycker om honom, startar Ross en ny relation med Julie som han träffade i Kina. När Rachel super sig full lämnar hon ett meddelande på Ross telefonsvarare där hon säger att hon kommit över honom. Ross hör meddelandet och undrar hur han ska göra. Han och Rachel kysser varandra. Ross kan inte bestämma sig vem han vill ha av Rachel och Julie och bestämmer sig att göra en lista över för och nackdelar mellan de två. Han bestämmer sig för Rachel och gör slut med Julie. Men när Rachel upptäcker Ross lista blir hon arg på Ross och gör slut. De blir sedan tillsammans igen när Rachel ser en video från Rachels och Monicas bal till studenten då Ross försökte gå med Rachel då hon blev utan kavaljer.

Joey får ett jobb i TV-serien Våra bästa år som Dr. Drake Ramoray, och han börjar tjäna tillräckligt med pengar till en egen lägenhet. Han flyttar ut och Chandler skaffar en ny rumskompis, Eddie som är galen. När Joey berättar i en intervju att han skriver egna repliker till mauset, så dödar seriens manusskrivare hans karaktär. Joey flyttar då igen åter in med Chandler efter att Chandler till slut fått bort Eddie. Phoebe upptäcker att hon har en halvbror som heter Frank och de börjar bygga på en relation. Monica dejtar Richard Burk, en vän till hennes föräldrar som är mycket äldre än hon och har mustasch. De gör slut när Richard berättar att han inte vill ha barn. När Chandler träffar kvinnan han träffat online märker han att det är hans ex, Janice, som han sedan kysser.


(25 avsnitt)  Vänner säsong 3, 1996.1997:

Rachel slutar att jobba på Central Perk för att istället börja jobba hos Bloomingdales. Ross misstänker att Rachels nya medarbetare Mark vill dejta henne, och blir mer och mer svartsjuk. Spänningarna mellan Ross och Rachel kulminerar på deras årsdag och Rachel föreslår att de ska ta en paus från varandra. Efter att ha hört Rachels medarbetare i bakgrunden vid ett telefonsamtal, antar Ross att Rachel dejtar honom. Ross blir deprimerad och har sex med en annan kvinna. Han försöker reparera förhållandet med Rachel utan att berätta att han legat med en annan kvinna. Ross försökte övertala Rachel att inget av det han gjorde menade någonting till honom och att det inte räknades som otrogenhet för att "they were on a break" - Men Rachel får veta det utav Gunther, som jobbar på Central Perk - Och Rachel gör slut med Ross.

Joey och Chandler köper en kyckling och anka för att ha som husdjur. Joeys skådespelarkarriär fortsätter att gå dåligt. Phoebe hittar en kvinna som också heter Phoebe som kände hennes föräldrar. Hon tar med gänget och åker och besöker henne, hon får reda på att den andra kvinnan som heter Phoebe var hennes mammas och pappas bästa vän när dom var yngre. Phoebe får också veta att Phoebes riktiga mor är den andra kvinnan vid namn Phoebe. Rachel blir upprörd när Ross börjar dejta Bonnie som oväntat dyker upp under resan. Rachel är olycklig och föreslår för Bonnie att hon ska raka sitt huvud så att Ross inte ska tycka att hon är attraktiv nå mer. Ross och Rachel börjar gräla om detta och de börjar förstå att de fortfarande gillar varandra. Ross måste bestämma sig för om han vill vara tillsammans med Bonnie eller Rachel.


(24 avsnitt) Vänner säsong 4, 1997-1998:

Ross bestämmer sig för att han vill vara tillsammans med Rachel och gör slut med Bonnie. Ross fortsätter att hävda att de hade gjort ett uppehåll när han var otrogen mot Rachel i säsong 3, och de gör slut igen. Efter att Phoebe förstått att den äldre Phoebe är hennes mamma, berättar hon det för hennes tvillingsyster, Ursula, som vetat om det hela tiden. Phoebe går med på att bli surrogatmamma åt hennes halvbror Frank och hans fru Alice. Lyckligtvis efter att ha fått en insemination blir Phoebe gravid, med trillingar!

Joey börjat dejta Kathy men Chandler gillar också henne. Joey och Kathy gör slut efter att Kathy kysst Chandler. Joey är arg men förlåter Chandler när han ser att Chandler och Kathy älskar varandra. Chandler misstänker att Kathy har sex med en av skådespelarna i pjäsen som hon är med i efter att ha sett den. Efter att ha blivit konfronterad och anklagad, har hon sex med honom och Chandler och Kathy gör slut. Monica och Rachel byter lägenhet med Joey och Chandler efter att ha förlorat ett vad, om vem som känner varandra bäst. Tjejerna hatar sin nya lägenhet så det övertalar Joey och Chandler att byta tillbaka mot att de bjuder på säsongskort till New York Knicks och en möjlighet att se Monica och Rachel kyssas i en minut.

Ross dejtar en brittisk kvinna vid namn Emily och de blir förlovade. Gänget reser till London för Ross och Emilys bröllop. Alla utom Phoebe som snart ska föda och Rachel som inte vill se Ross gifta sig. På repetitionsmiddagen innan bröllopet blir Monica deprimerad eftersom hon inte är gift, och en kille tror hon är Ross mamma. Chandler tröstar henne och de slutar med att de har sex. Rachel inser att hon fortfarande älskar Ross och hon flyger till London för att berätta det för honom. När hon kommer dit ser hon honom med Emily och bestämmer sig för att det inte är rätt förstöra bröllopet. Bröllopet börjar men får ett konstigt slut när Ross säger "Jag tar dig, Rachel" istället för "Jag tar dig, Emily".


(24 avsnitt) Vänner säsong 5, 1998-1999:

Ross och Emily fortsätter sitt bröllop även om Ross råkat säga fel namn vid altaret. Vid mottagandet efteråt så försvinner Emily. Vännerna åker tillbaka till New York där Emily ringer Ross och berättar för honom att hon bara vill fortsätta vara gift med honom om han lovar att aldrig träffa Rachel igen. Ross går till en början med på detta, men allt efter som Emily kommer med nya omänskliga krav så skiljer de sig till slut. Ross flyttar sedan in i Ugly Naked Guys lägenhet som ligger mitt emot Monicas och Rachels lägenhet, sedan denne flyttat ut.

Pheobe föder trilligar, Frank Jr. Jr., Leslie och Chandler. Hon försöker att behålla en efter ha blivit fäst vid dem, men märker att Frank och Alice vill behålla sina barn. Chandler och Monica fortsätter att ha ett hemligt förhållande. Efter halva säsongen börjar Joey få reda på deras relation och efter många månader till så får Rachel reda på deras förhållande. Till slut får alla reda på det och de kan slappna av. Rachel börjar på ett nytt jobb hos Ralph Lauren. Joey får en roll i en film och han tror att det kommer att bli hans "big break". Joey och Chandler skulle åka på road trip till Las Vegas för att göra filmen, men mitt i resan säger Chandler att han inte tror att det kommer att bli Joeys "big break" och Joey kastar ut Chandler från bilen. Men när han reser till produktionen i Las Vegas så läggs den ner. Alla åker till Las Vegas för att träffa Joey där de får reda på att han jobbar som en gladiator på kasinot Caesars Palace. I Las Vegas så super Ross och Rachel sig fulla och springer till närmsta kapell och gifter sig. Monica och Chandler gifter sig nästan, men stöter på Ross och Rachel precis när de ska in i kapellet.


(25 avsnitt) Vänner säsong 6, 1999-2000:

Efter att Rachel och Ross nyktrat till och märker att de har gift sig så kommer de två överens om att annullerar bröllopet så Ross inte får en tredje skilsmässa. Men Ross tycker att det fortfarande är ännu ett felaktigt äktenskap. Han ljuger för Rachel och säger att han har annullerat bröllopet när han egentligen inte har det. Till slut märker Rachel att Ross ljugit och får honom att annullera bröllopet. Ross får sedant ett nytt jobb, där han undervisar i paleontologi vid New Yorks universitet. Han dejtar Rachels lillasyster Jill (bara under en avsnitt) och efter det en av sina elever, Elizabeth.

Chandler och Monica gifte sig aldrig, men de flyttar in tillsammans i Monicas lägenhet. Rachel flyttar ut och flyttar in hos Pheobe. Joey får en ny rumskompis, Janine, och de börjar dejta. När Janine avslöjar att hon inte gillar Chandler och Monica, så gör Joey slut. Joey som efter detta är arbetslös och helt pank så börjar han på Central Perk samtidigt som han söker olika skådespelarroller. Han får till slut rollen som stjärnan i serien "Mac and Cheese". En eldsvåda börjar i Rachel och Phoebes lägenhet och förstör lägenheten helt. Rachel flyttar då in hos Chandler och Monica och Phoebe in hos Joey. Snart byter de plats så Rachel bor med Joey istället.

Bruce Willis medverkar i tre avsnitt då han spelar Ross flickvän Elizabeth pappa och Rachels pojkvän. I slutet av säsongen så beslutar sig Chandler för att fria till Monica. Men inget går som det är tänkt och Monicas ex-pojkvän Richard kommer in säsongsavslutningen och förstör nästan Chandlers plan. Men i slutet friar Chandler till Monica, och Monica säger ja, förstås.


(24 avsnitt) Vänner säsong 7, 2000-2001:

Monica och Chandler börjar planera sitt bröllop. Rachel blir befordrad och anställer en assistent, Tag, som hon börjar dejta. De gör senare slut när Rachel fyller trettio år.

Phoebes lägenhet blir reparerad, men nu har det åter igen blivit en lägenhet med ett sovrum (Phoebes mormor satte upp en vägg för att göra två sovrum) så Rachel fortsätter att bo hos Joey. Joeys nya tv-serie "Mac and Cheese" läggs ner men han lyckas komma tillbaka till "Våra bästa år" när hans karaktär, Dr. Drake Ramoray, får en ny hjärna från en karaktär vid namn Jessica Lockheart som hade ramlat av en häst och åkt in i ett elstängsel. Joeys karaktär vaknar sedan upp från koman med hennes hjärna.

Natten före sitt bröllop blir Chandler rädd och försvinner. Nar han är borta så hittar Phoebe och Rachel ett positivt graviditetstest i Monicas badrum och Phoebe antar att Monica är gravid. Rachel får Phoebe att lova att de inte ska berätta för någon vad de har hittat. Phoebe och Ross hittar Chandler på hans kontor (när Rachel uppehåller Monica) och övertygar honom att komma tillbaka, men Chandler hör Phoebe och Rachel prata om Monicas graviditet och han försvinner igen. Han dyker snart upp igen på eget bevåg och bestämmer sig för att ett barn inte vore så dåligt. Chandler och Monica gifter sig, men när Chandler berättar för Monica att han vet allt om barnet så säger hon att hon inte är gravid och att det inte var hennes graviditetstest de hittade.

Samtidigt som Phoebe berättar för Rachel hur glad hon är för Monicas graviditet, så håller Rachel med men är väldigt känslosam. Kameran zoomar in Rachel när hon tar ett djupt andetag innan allt slutar. Publiken blir kvar med frågan: "Kan Rachel vara gravid?".


(24 avsnitt) Vänner säsong 8, 2001-2002:

I den här säsongen så försvann klippet över New Yorks World Trade Center på grund av 11 september-attackerna. Ross träffar Mona. Rachel erkänner att hon är gravid men berättar inte för någon vem pappan är. Oturligt nog för henne så hittar Joey en tröja som barnets pappa glömt i deras lägenhet. Phoebe tror att det är Tags tröja men Ross hittar den och säger att det är hans. Efter att Rachel berättar för Ross att han är pappan, så berättar de för vännerna att de låg med varandra ungefär en månad före Chandler och Monicas bröllop. Ross träffar Mona på Chandler och Monicas bröllop, och han dejtar henne i några månader, men gör slut eftersom det blir för komplicerat när han är far till Rachels barn. Eftersom Rachel och Joey bor tillsammans, så börjar Joey få känslor för henne. När Ross missar mycket faderliga saker så föreslår Joey att Rachel ska flytta in hos Ross, och det gör hon. Joey avslöjar senare sina känslor för Rachel, som snällt avisar dem.

Eften en passionerad kyss med Ross så får Rachel värkar och de åker till sjukhuset. Där försöker Ross mamma ge honom en ring som han ska fria till Rachel med. Ross behåller ringen i sin jackficka även om han inte vill fria till Rachel. Rachel har värkar i ungefär 21 timmar och delar rum med fem olika kvinnor (bland andra Janice) som allihopa får barn innan henne. Rachel föder en dotter, som namnges Emma.

Joey hittar förlovningsringen som ramlar ut från Ross jacka. Han böjer sig ner och tar upp den. Rachel som ser Joey på ett knä med en förlovningsring tror att han friar till henne och säger "Okej". Monica och Chandler beslutar sig för att skaffa barn.


(24 avsnitt) Vänner säsong 9, 2002-2003:

Rachel får reda på att Joey inte friande till henne, och Ross tar inte chansen och gör det inte heller. Efter att Ross inte ger Rachel ett meddelande från en kommande dejt så kommer de två i underfund med att ha barn och bo ihop är för svårt. Därför bestämmer sig Rachel för att flytta in hos Joey igen tillsammans med sin dotter Emma.

Chandlers jobb tvingar honom att flytta till Tulsa i Oklahoma. Monica bestämmer sig för att inte följa med eftersom hon kan få sitt drömjobb i New York. Han väntar med att bestämma sig men börjar tänka på att sluta på sitt jobb efter att han måste jobba i Tulsa över julen. När en kvinnlig medarbetare stöter på honom när han jobbar i Tulsa så slutar han och börjar med ett nytt jobb i reklambranschen. Efter att ha försökt att få barn hela säsongen, så visar tester att Chandler och Monica inte kan få barn, så de bestämmer sig för att adoptera.

Phoebe börjar dejta Mike Hannigan (Paul Rudd). De flyttar in tillsammans, men när han berättar för Phoebe att han inte vill gifta sig så gör de slut. Samtidigt så börjar Rachel få känslor för Joey.

Vännerna åker till Barbados. Phoebe tar med sin nya pojkvän David, samma person som hon träffade i säsong ett, och Joey tar med sin flickvän Charlie. Chandler råkar ge David ett dåligt råd och David bestämmer sig för att fria till Phoebe. Monica får reda på det och berättar för Mike och säger åt honom att bli tillsammans med Phoebe igen. Mike kommer då till Barbados och friar till Phoebe. Hon säger nej, men - för hon vet att deras förhållande har en framtid - tar tillbaka honom och lämnar David. Joey och Charlie gör slut. Därefter får Joey reda på att Rachel gillar honom, men han vill inte gå vidare för han känner att han sviker Ross. Men när Joey ser Ross och Charlie kyssas ändrar han sig och kysser Rachel. Och Monica får veta något om Chandler som gör henne hemskt förvånad


(18 avsnitt) Vänner säsong 10, 2003-2004:

I början av säsongen så trodde inte prodcenterna att det här skulle bli den sista säsongen, det pratades till och med om en film men eftersom kontrakten inte gällde för en film så annonserades det ut att det här var den sista säsongen.

Joey och Rachels förhållande fungerar inte och Charlie går tillbaka till sitt ex som fortfarande var kär i henne. Mike och Phoebe gifter sig mitt i gatan utanför Central Perk en väldigt kall och snöig dag. Chandler och Monica bestämmer sig för att adoptera ett barn av en ung gravid kvinna som heter Erica. De bestämmer sig även för att flytta ut ur sin lägenhet och flytta till en förort till New York. Erica föder tvillingar, en pojke och flicka, som får namnen Jack (efter Monicas pappa) och Erica (efter riktiga mamman Erica).

Rachel bestämmer sig för att ta ett jobb i Paris. Vännerna ordnar en farvälfest för henne där hon säger hejdå till allesammans, förutom Ross. Ross tar detta som en enorm förolämpning och stormar iväg till henne och får där skriket åt sig att han inte fattade något. Att hon inte "glömde honom", utan var utan ord för hur mycket han betydde för henne och hur mycket hon skulle sakna honom. Detta slutar med en kyss och en natt tillsammans.

I det sista avsnittet kommer Ross underfund med att han fortfarande älskar Rachel, och efter att hon åkt till flygplatsen åker han efter. Och visst hinner han ifatt henne men hon åker ändå. Ross återvänder då hem till sin lägenhet och lyssnar av sin telefonsvarare där Rachel lämnar ett meddelande. Om att hon själv insett att hon älskar Ross och vill vara med honom att hon försöker ta sig av planet som är påväg och lyfta, meddelandet slutar dock innan man får klarhet ifall hon lyckats ta sig av. I samma stund uppenbarar hon sig i Ross dörr och en kyss mellan de inträffar åter.

Avsnittet slutar med att Chandler och Monica flyttar ut från sin lägenhet med sina nya tvillingar. Mike och Phoebe bestämmer sig för att skaffa barn. Ross och Rachel blir en familj med Emma och Joey flyttar till Los Angeles (Detta framgår dock inte i avsnittet utan bara i den nya serien, Joey). Därefter går alla till Central Perk för att ta en sista kopp kaffe där.

Huvdroller:

Rachel Green - Jennifer Aniston
Monica Geller - Courtney Cox-Arguette
Phoebe Buffay - Lisa Kudrow
Joey Tribbiani - Matt LeBlanc
Chandler Bing - Matthew Perry
Ross Geller - David Schwimmer



Övriga roller
Janice- Maggie Wheler
Gunther - James Michael Tylert
Mike Hannigan - Paul Rudd
Jack Galler - Elliott Gould
Judy Geller - Christina Pickles
Ugly Naked Guy - ?
Estelle Leonard - ?
Frank Buffay Jr. - Giovanni Ribisi
Ursula Buffay - Lisa Kudrow
Sandra Green - Marlo Thomas
Leonard Green -  Ron Leibman
Richard Burke - Tom Selleck
Treeger - Michael G. Hagerty

Gästskådespelare under åren:

Christina Applegate, som Rachels syster Amy.

Alec Baldwinsom, som Phoebes odrägligt positive pojkvän.

George Clooney, som doktor.

Kristin Davissom, som en av Joeys flickvänner.

Danny DeVitosom, som en inte alltför attraktiv manlig strippa som Rachel ordnar till Phoebes möhippa.

Dakota Fanning, som flickan som bor i Monicas och Chandlers nyinköpta hus.

Chrissie Hynde, som professionell musiker anlitas för att spela på Central Perk något som gör Phoebe avundsjuk.

Chris Isaak, som dejtar Phoebe.

Ralph Laurens, som sig själv och Rachels chef.

Elle Macpherson, som Joey´s rumskompis och flickvän.

Brad Pitt, som Ross och Monicas vän (och Rachels ovän) från high school.

Isabella Rossellini, som sig själv strax efter att Ross strukit henne från sin lista med kändisar han får ha sex med utan att det räknas som otrohet.

Ben Stiller, som Rachels dejt med svårigheter att kontrollera humöret.

Kathleen Turner, som Chandlers pappa.

Jean-Claude Van Damme, som sig själv.

Reese Witherspoon, som Rachels syster Jill.


och Billy Crystal, Greg Kinnear, Gary Oldman, Sean Penn, Denise Richards, Julia Roberts, Charlie Sheen, John Stamos, Robin Williams, Bruce Willis, Noah Wyle.



Mer finns att läsa på olika hemsidor, denna information är hämtad från www.wikipedia.se 
(så det kan vara fel, då man som "vanlig" kan gå in och ändra på det man vill på wikipedia)


Jag vill bara säga: vänner är helt klart den bästa serien 4-ever, jag älskar den.






Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0