Godnatt

Hej!
Jag säger nu god natt, är jätte trött och mina ögon faller snart i hop. Det var ett stort lass som john blund hade kommit med idag. Konstigt det dära ibland lysr han med sin frånvaro och ibland är han där..

Vi hörs imorgon efter skolan, slutar som vanligt vid 15:00 på fredagar. Hoppas ni får en härlig fredag jag hoppas på solsken imorgon. Puss och godnatt


Kalmar igår

30 april, (igår) åkte vi från digitalt foto-lektionen till Kalmar (fick tre andra fri passagerare också med som hade tråkigt och följde med, de var alltså inte med oss under dagen) Dagen började för mig vid 07:30 när Jon ringde och väckte mig eller var vaken men hade snoozat ett tag då. Så det tackar jag för, annars hade jag inte kommit upp. Vid ca 8:25 kliver jag ut från min dörr, möter S utanför som är också är påväg ner till Entrén. Men vart va de andra två som skulle med, efter telefonsamtal utan någon i andra änden, knackning och plingning på dörrarna. Ringde ena och vi var nästan på väg.. efter ett tag vara alla på plats, ca en timme efter utsatt tid. Så var vi på väg mot Kalmar. Hämtade Sofia i Västervik. Åkte sedan vidare tankade efter vägen. Vid ca 12:00 var vi på plats hemma hos vår lärare där dagen startade..

Kollade på lite grejer hemma hos honom, åt lunch. Soppa som för övrigt var väldigt god och smörgås till det. Åkte sedan in till Kalmar då vi hade fått en uppgift att göra. Gatufotografering, mycket svårare än vad man tror. Blev mest himmel, halva människor och sådant. Vissa blev ju hyffsade..

Efter det begav vi oss mot Öland där vi träffade Bertil tog bussen över och åkte runt där innan vi vände tillbaka till Kalmar igen, där vi åt på Donken. Förresten när vi var på väg från Öland så längst vägen så ser vi ett krossat glas hus bokstavligt talat. Glas överallt och det konstigaste av allt var att allt stod kvar. Maskiner, verktyp, skruvar, porslin. Allt.. Ni kan se bilder på det korssade glashuset längre ned.
Senare åkte vi till Byteatern ochkikade där. Stannade länge bland alla kläder och skoj som vi hittade. En massa hattar hittade vi också..
Åkte hemmåt vid ca 19 tiden. Så var hemma och tillbaka i Gamleby efter 21 någongång.

En jätte roligt och händelserik dag, synd dock att vi inte hann med allt vi skulle. Var nämligen så att vi skulle ha fått kolla på en teater men eftersom att vi var sena så han vi inte det. Vi skulle även ha fått träffa en fotograf men han hade tyvärr mycket att göra och kunde därför inte ta emot oss. Det var endå en rolig dag!

Bilder från dagen:
 
  
  
  
 


Hemma igen, efter heldag i Kalmar!

Hej hallå!
Vi är nu hemma igen efter att ha vart i Kalmar hela dagen, blev en sväng över till Öland också! Mera uppdate om dagen kommer i morgon då med bilder också. För jag är nu alldeles för trött för att skriva ihop ett inlägg och bilderna ligger fortfarande på kameran..

Så ja inlägget om dagen kommer imorgon, nu blir det att lägga sig i sängen och kolla på senaste avsnittet av Big Brother som sändes igår kväll. Godnatt!

Hejhej!

Vi är nu på väg hem från kalmar efter att vi har vart där en hel dag. Haft det trevligt :) bilder har tagits, så det kommer upp på bloggen när jag kommer hem, är väll i Gamleby om ca 1,5 timmar.. Puss


HAHA

Har det gått för långt?
För någon vecka skrev jag ett inlägg om något alternativ eler annorlunda som man gör (läs det inlägget HÄR) då jag skrev om att jag inte kan ta saker som står längst fram i en affäre eller vart som helst utan måste jämt ta det som står bakom det första....

Nu undrar jag just om det har gått för långt ;)
Jag var och handlade idag och köpte då bland annat varma koppen. Jag tog det första paketet i en rad och gick sedan vidare när jag kommit en bra bit kom jag på "hmm, jag tog det första paketet" och gick då tillbaka hela vägen där jag hade tagit det, tog upp det ur korgen ställde tillbaka det och tog sedan paketet som stod bakom. Gick sedan därifrån igen, mycket gladare ^^

haha, det går verkligen inte att ta något som står längst fram, det går bara inte!!
ibland är jag tokig och inte lite heller..


Utflykt imorgon!

Ja imorgon blir det utflykt till Kalmar och Öland. Vi från digitalt foto (vi är 5 st) ska åka ner till Kalmar där våran lärare bor och spendera en heldag där. Det blir besök hemma hos honom, på en teater, hos en fotograf och en sväng över till Öland också. Så vet att vi åker härifrån vid halv 9 men har inte en aning om när vi kommer tillbaka hem.. Så blir kanske nått sms-inlägg under dagen. Annars så uppdaterar jag er när jag kommer hem igen.

Jag hoppas och tror det blir en super bra dag, PUSS

Ställdalen 28 mars

Igår hade vi ju studiedag så jag passade på att vara hemma en dag längre åkte alltså hem till Gamleby igår och hann då vara hemma en stund igår. Då jag inte åkte förren vid ca 17-tiden från Ställdalen, det innebar då att jag hann gå ut en stund och fotografera lite grann. Så tänkte visa er lite bilder hemmifrån framförallt visa hur mycket snö de har hemma ;)

 
  


Min helg i bild&text

Ännu en helg fylld med saker att göra..och jag älskar det!

Jag gick från skolan vid ca 18:00 i fredags kväll var in på ica och köpte lite färdgodis och en smörgås gick sedan vidare mot bussen. Kom dit typ en halv timme innan bussen skulle komma. Vid 19:15 kom bussen i ordinarietid det gillas. Så åkte vi vidare mot Stockholm, stannade lite här och där längst resans gång. Vid ca 22:50 så anlände vi till Stockholm Cityterminal. Där de flesta gick av även jag, Jon mötte mig och vi fixade först SL-kortet till mig, med tredagarsbiljett eller ja 72-timmarsbiljett innan vi begav oss mot t-banan för att åka till slussen för att därifrån ta saltsjöbanan vidare mot Fisksätra. Kollade på dagens avsnitt av så ska det låta innan vi gick och la oss.

På lördagen var det strålande väder dock blåste det typ halv storm, tråkigt nog. Vi började dagen med att äta frukost på subway efter det åkte vi ut till Globen då jag ville det ^^ Åkte i deras nya attraktion skyview som är som kupolformade glashus som går på utsidan av globen man åker alltså upp på Globens tak där man kan se över hela Stockholm. Jätte fint, men jag var sjukt rädd haha ^^,
Kan även säga att jag har kysst Jon på Globens tak. Inte många som kyssts på taket där, eller? ;)

Bilder på det kommer längre ned. Efter det åkte vi hem och tog det lungt innan vi begav oss in till stan igen för att käka..



Söndagen så hade vi klockan på ringning vid 07:00, fast klockan var ju då egentligen 08:00 eller något sånt ;) Haha, åkte in till stan vid ca 9 tiden åt frukost på t-centralen på donken. SÅ nu har jag ätit frukost på donken också, kändes lite konstigt ;)
Efter det blev det att sätta sig på bänkarna och vänta på att mitt tåg skulle gå. Gick mot perrongen vid ca 10:45, då mitt tåg gick 11:07. Satte mig på tåget och åkte hemmåt. Mamma hämtade mig i Örebro dit jag kom vid ca 13-tiden. Stannade på Statiol och tog varsin korv med bröd blev även en sväng in på Mega där jag köpte en tröja.
Väl hemma så kom Anna och Ted och hälsade på de stannade på mat för att senare åka hemmåt..

En underbar helg har det varit, så tack ännu en gång fören trevlig helg både i Stockholm och hemma i Ställdalen.

Nu lite bilder från Stockholm:
  
  
 

(förlåt för lite konstig redigering, men fick bli så)


Tillbaka i Gamleby

Hejhej!
Ja här sitter jag åter igen, kom hem för typ 40 minuter sedan. Så alltså åkte jag ganska sent hemmifrån, tror  klockan hann bli 17 innan jag kom iväg..

Mycket har hänt under vägen, eller hänt och hänt jag har sett en massa saker:
- Tre älgar
- Säkert ett 20-tal rådjur
- Haft en brandbil med sirener och blinkande ljus kommit bakom mig (haha vilken panik man får) så svänge av vägen in i nått bostadsområde så brandbilen kunde åka förbi mig.

Annars gick bilresan bra. Men måste be om förlåtelse för uppdateringen och bilderna om helgen kommer tyvärr inte idag, orkar verkligen inte skriva ihop ett inlägg om det +  att jag inte har lagt över bilderna ännu. Så ja det får bli imorgon efter skolan, för då har jag inga planer. Puss och godnatt!

Underbart väder

Hej dagen bjuder på strålande sol och blå himmel. Kan det bli bättre när man är ledig, ja för idag är jag ledig jag har nämligen studiedag idag. Det är skönt, så senare eller ja vid ca 17-tiden ska jag sätta mig i bilen och åka tillbaka till skolan. Denna gång med bil, underbart.

Förlåt att jag inte har uppdaterat er om helgen, men har bara lilla datorn med mig, och den är så seg så det får bli mera och bättre uppdatering i kväll när jag kommer till skolan. Då även bilder från helgen och några från idag också. För segt att ladda upp de..

tänkte gå ner och grädda lite våfflor, och kanske sätta mig ute på trappen i solen. För att äta de, tycker jag låter som en bra idé så ja köket nästa. Ska förresten laga mat tills mamma kommer hem också.. Puss


Ställdalen

Hej!
ja jag är hemma i Ställdalen igen, efter en helg i Stockholm. Har bara inte orkat uppdaterat bloggen ännu. För har umgåtts med mamma, peter och sedan var anna och ted här på besök. Sedan har jag bara mest tagit det lungt. Därför det inte blivit någon uppdate. Imorgon åker jag till Gamleby igen. Dock blir det inte förens vid ca 16:00 tiden. Så hinner uppdatera innan jag åker imorgon. Har lite saker att fixa innan jag åker härifrån också.

Nu är det i alla fall dags att sova.
Förresten ni har väll inte glömt att man ska ställa fram klockan en timme idag då vi nu har gått från vintertid till sommartid.. Det kommer alltså nu bli ljusare och ljusare för varje dag som går.. Det gillas ^^

puss och godnatt


Västerås!

Står nu i Västerås, väntar på att vi ska åka här i från som vi då ska gör ungefär 12.10 som borde vara snart. När jag kommer från till Örebro när jag köpa nått att dricka är jätte törstig! Nej nu ska vi åka vidare. Puss


Hej då stockholm!

Jag lämnar nu stockholm bakom mig för denna gång. Jag uppdateras er om helgen senare i kväll har även lite bilder att visa er då. Ska nu vänta på biljett kontroll sedan ringa mamma och säga att jag sitter på tåget! Hörs senare, puss


Kändis i sikte!

Såg nyss Anders Lundin inne på Globen shopping! Äntligen sett en kändis i Stockholm! Dagen blev genast lite bättre. Eller den var toppen innan också men hallå en kändis ;)


Globen! Äntligen har jag fått sett globen....

Globen! Äntligen har jag fått sett globen. Och om 40 minuter ungefär ska vi åka upp i hissarna på utsidan på globen! Det ska bli nice, bilder kommer antagligen i morgon :) puss


Sista inlägg för denna buss resa!

Jag sitter fortfarand på bussen men är framme om drygt 20 minuter! Skönt att få kliva av och sträcka på sig. Det är sjukt vad kallt det är, hoppas inte det är sådär jätte kallt ute. Aja får se när jag uppdaterar igen. Om det inte blir i morgon så blir det på söndag eftermiddag. Ha en fortsatt trevlig kväll och jag hoppas ni får en trevlig helg. Njut av att vara ledig! :) puss och kram


Det minskar

Ja nu är det bara en timme och 15 minuter kvar ungefär innan vi anländer i Stockholm, Sveriges huvudstad. Börjar känna ganska segt att sitta här nu. Det finns ju inte så stort utbud på valmöjligheter på en buss, eller vad säger ni?
Det är ju dock lite tråkigt borde finns typ tv, det borde de skaffa. Om jag hade vart så smart så jag hade tagit med mig hörlurar så hade jag kunnat titta på Big Brother men icke var jag så smart...

Vi lämnade i alla fall Nyköpings busstation och fortsätter resan mot Stockholm.
Får be om ursäkt för tråkiga inlägg men vet inte vad jag ska skriva utan det är mest lite tidsfördriv detta så att tiden ska gå lite snabbare. 

måste även tillägga att vi har en väldigt trevlig buss chaufför som önskade de som kelv av i nyköping en fortsatt trevlig kväll. så låten:
"Vår buss chaufför, vår busschauför det är en kvinna (för är en kvinnlig) med glatthumör"


2 timmar kvar

Blää jag mår inge bra, ibland går det jätte bra att åka buss och ibland inte. Just idag går det inge bra, mår illa och ont i huvudet. Eller så bara inbillar jag mig, eller ja ont i huvudet har jag. Så mitt huvud på en kudde just nu vore ju verkligen inge fel. Det får dock vänta ett par timmar till innan det blir så.

Så vad ska vi hitta på dessa två timmar då med bankande huvudvärk? Blir att prata med lite socialt folk på msn, och kika facebook sisodär 759279 ggr ^^ Som sagt facebook är en del av mitt liv, skämtåsido. Eller hmm det är egentligen sant, tråkigt nog..

Puss



På bussen

Hejsan kära vänner!
Jag sitter just nu på swebus på väg till Stockholm för en helg där som jag skrev i ett tidigare inlägg. Tänka sig vilken tur man kan ha de har internet ombord, det är guld! Väldigt skönt det gör resan roligare och den går snabbare. Inte alls så mycket folk på bussen heller det är skönt det. Måste dock säga ett minus med swebusbussarna är att det är fruktansvärt kallt på dem, INTE BRA håller ju på och fryser ihjäl!

Annars då jo hyffsat bra med mig, känner att jag har lite huvudvärk på g, inte alls trevligt. Så vi får hoppas det bara är inbillning. hörs senare, puss

Swebus hållplats!

Hej! Står och väntar på bussen som borde komma om typ 20 minuter :) kommer i håg sist jag stod här då var det en massa minus grader, snö och bussen var typ 1 timme försenad. Det hoppas och tror jag inte att den är idag. Beräknad ankomst till huvudstaden klockan 23 i kväll. Så det innebär att det blir att sitta på bussen i sisådär 3 timmar! Hoppas, hoppas, hoppas det finns internet det gör bussresan både roligare och snabbare. Då man har något att göra :) fortsätta vänta, skriver mer på bussen antingen från mobilen eller datorn. Puss


Dags att gå!

Det börjar bli dags att gå mot busshållsplatsen, ska även in på ICA och vet inte hur mkt folk det är. Det är ju löning så alla storhandlar väll? Så bästa att gå nu, bussen går 19:15 från andra sidan byn (känns det som i alla fall) men är typ det i jämförelse vart jag är nu. I alla fall, får se om det finns internet på bussen annars kommer det nog något sms-inlägg att jag sitter där och lite efter vägen också. Vi får helt enkelt se..

Jag vill säga till Er alla att ni får ha en underbar helg. Sen hoppas vi även på strålande sol. Kan informera att här för kanske runt 1 timme sedan vräkte snön ner. Dock blev det knappt nått på backen men endå. Det ska bli vår nu!
Puss

Helgens äventyr

Hejhej
tänkte nu berätta om helgens äventyr, eller så mycket äventyr vet jag inte men ja helgens planer i alla fall..

Ikväll åker jag till Stockholm åker härifrån Gamleby 19:15 och är framme i Stockholm 22:55, det vill säga alltså vid 23-tiden. Jon möter upp mig sedan åker vi väll till fisksätra. Kolla på så ska det låta? Sedan sova. Lördagen är det Stockholm hela dagen. Jag hoppas vi ska åka till globen (ska fråga om vi kan göra det ^^) annars vt jag inte vad vi ska hitta på. Ut och äta på kvällen antar jag väll :)

På söndag åker jag hem ifrån Stockholm till Ställdalen. Eller ja tåget går från Sthlm klockan ca 11:00 och är framme i Örebro ca 13:00, där hämtar mamma mig. Efter det blir det att åka till Ställdalen så är väll där runt 14-tiden.. Har en del saker att fixa med.
På måndag typ eftermiddag nått sånt. Åker jag tillbaka till Gamleby, med min bil ^^ Åh, va roligt. Skönt att ha en bil igen ;)

Så ska fortsätta packa nu, ner och äta det bjuds på tacopytt (nu vad det är?) efter det tillbaka på rummet och duscha och sånt. För att sedan gå mot hållplatsen ska även in på ica en sväng och köpa något så går väll härifrån någon gång vid 18:15. Så slipper jag gå så fort och så, utan kan ta det lungt!

Om det finns internet på bussen uppdaterar jag därifrån annars blir det nog ingen uppdate förräns jag kommer hem till Ställdalen som är på söndag eftermiddag någongång.
Kan dock bli nått sms-inlägg under helgen. Ni får helt enkelt kika in då&då ^^

Puss och kram

24 mars!

Idag firar faktisk jag och Jon 6 månader tillsammans. Ett halvt år :) I'm in love JAG ÄLSKAR DIG


min ängla pappa

grattis världens bästa ängla pappa på födelsedagen. jag önskar att du var här nere på jorden så vi kune ha firat dig på din 61-års dag. tyvärr går inte det, men jag hoppas och tror att du sitter där uppe i himmlen och firar din födelsedag, och att du har haft en fin dag.

jag älskar dig och saknar dig mer än någonsin, men jag hoppas du har det bra där du är just nu. jag vet att du är med mig varje sekund som går, och du ska veta att du alltid har en speciell plats i mitt hjärta som ingen kan ta.

//din dotter Emma


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Fotopromenad

Tänkte visa er bilderna från fotopromenaden som vi var på igår. På digitalt foto lektionen, vi tog ju oss en sväng upp till naturbruksgynasiet och fotograferade djuren. Sen blev det även lite bilder på väg upp dit. Så det kommer lite blandade bilder här nedan.

som vanligt är det bara KLICKA på miniatyrbilderna nedan, för att se de i en större verison

   
   
  
  
 

Bob Hansson



Föreläsning i skolan idag, vi hade äran att få höra Bob Hansson, estradpoet och författare. Född i Skåne närmare bestämt Helsingborg.

En otroligt flummig människa, men så otroligt rolig. Var en väldigt bra föreläsning tror aldrig nästan i alla fall att jag har vart så intresserad av en föreläsning och att en och en halv timme kan gå så fort. Så nej det var väldigt roligt faktiskt. Han var och åt i våran matsal så sa jag till honom att det var bra. Då tackade han och la armen omkring mig..

Efter lunch blev det Workshop där man blev indelad i olika grupper. Men alla grupper gjorde samma sak. Man kunde välja på tre olika alternativ.
- Göra en tavla
- Skriva en dikt
- Disskutera framträdandet

jag valde att göra en tavla så de i min grupp som valde det fixade ihop en tavla tillsammans.. Förresten vad ju inte bara Gamleby folkhögskola som var med utan även Vimmerby folkhögskola var inbjudna. Så var full fart hela dagen. De hade öppnat upp aulan så de hade ställt bord där också så alla skulle få plats vid maten och sedan fikat..

Nej men det var en trevlig och rolig dag!

Att vara utan bil...

...är faktiskt väldigt skönt om jag ska vara ärlig. När man har tillgång till bil och körkort tar man bilen vart man än ska. Denna vecka har jag inte haft någon bil här, så om jag ska till något ställe, ja då blir det till att gå. Egentligen är det ju skönt att gå, bara man väl gör det.
Så under denna vecka har jag gått jätte mycket. I söndags när jag kom med swebus från Sthlm gick jag upp till skolan. I tisdags så gick jag tillsammans med Sofia fram och tillbaka till skjutbanan, i går samma vända fram och tillbaka till skjutbanan. Kan informera idag att jag har träningsverk hahahahaha inte så mycket men lite, var nog efter springningen ;)

Imorgon blir det att gå åter igen, då från skolan förbi ICA (måste in och köpa något) och fortsätta gå mot bussen.. Så ja denna vecka har jag vart väldigt hurtig får jag lov att säga. Kanäven informera er om att jag på måndag kommer tillbaka hit och då har jag bilen med mig ;)
Så ja, det dära med promenaderna kan vi nog lägga åt sidan ;) Ska dock försöka gå ut en gång i veckan. Nu när vädret också börjar bli bättre. Underbart väder, och snö håller på och smälter så det gillas!


tänk om man fick glida runt i denna!!
men jag får nog nöja mig med min volvo 940, tills jag har vunnit ungefär 100 miljoner eller nått sånt.
När jag gör det ska jag äga en sådanhär bil ;)
tänk om man


Frånvarande

Hejhej!
Jag har vart lite off från bloggen, eller ja från datorn också. Hade utvecklingssamtal i morse eller ja innan lunch. Kan informera att det gick bra. Efter det lunch, med våfflor till efterrätt. Min första lektion började klockan 13:00 då med visning av lite bilder, planeringen för nästa vecka då vi ska till Kalmar hela onsdagen (mer om det senare) efter det tog vi den sista timmen ellr ja blev nog ungefär en och en halv timme, en fotopromenad upp till Naturbruksgymnasiet (Gamleby gymnasiet) eller va det heter. Där de finns en massa djur i alla fall. Så blev att fota de, så ja man blev och lukta ladugård. Mindre roligt..

De bilderna kommer i alla fall upp under morgon dagen orkar inte ladda upp de nu. kika in då

Jag och Sofia hade bestämmt oss för att inte gå iväg och skjuta idag, men vi kunde inte motstå utan gick dit endå var där till ca halv 7. Efter det blev det att sitta tillsammans med henne vid station ungefär en timme tills hennes buss gick hem. Efter det traskade jag hemmåt mot skolan. Så jag kom inte till skolan förrens vid 20:00 ungefär och då gick jag och bokade en tvätt tid och gick och duschade. Nu sitter jag här, och ska snart sova..

Imorgon är det ingen vanlig dag, imorgon kommer Bob Hansson hit. Kan berätta om det mera imorgon. När jag vet vad vi egentligen ska göra ^^



Föresten, vi är lediga på måndag. Extra lång helg. HÄRLIGT
puss och godnatt

NU: Utvecklingssamtal

Hejhej!
Nu ska jag dra mig upp mot BOKEN för att ha utvecklingssamtal. Ska bli intressant att höra. Efter det är det lunch. Hörs senare, Puss

Tisdag

Denna dag har gått långsamt och känns som den har pågått i evigheter..

Jag har haft lekioner i princip hela dagen förrutom håltimme mellan 11:15-12:15. Annars har jag haft lektion mellan 8:50-16:15. Efter det blev det lunch i matsalen tillsammans med Sofia. När vi ätit upp maten och tagit det lite lungt gick vi neråt mot skjutbanan. Som ligger vid fotoskolan, satte oss på trappen och väntade. Efter bara en liten stund kom det en kille och öppnade och vi satte oss där inne.Efter ett tag kom även han som var där igår och hjälpte oss vi tog plats och skjöt, i dag var det ju luftgevär vi provade på. Så roligt det var, förresten så blev vi medlemmar också. Så nu blir det att gå dit någon gång i veckan. Super roligt!

Snart dags att sova. Så man orkar upp imorgon, ska även försöka tvätta en maskin om det finns någon ledig tid på morgonen innan skolan. Sen ska jag städa mitt rum det vill säga dammsuga och lite så. Vid 11:30 har jag utvecklingssamtal. Klockan 9:50 är det fika och 12:15 är det lunch... Godnatt skriver mera imorgon.

Min helg i text!

Den började på fredag när jag åkte härifrån Gamleby runt ca 16 tiden. Efter skolan hade slutat, efter att jag hade tankat och ätit en falafeltallrik. Så började min resa hemmåt, var hemma någon gång mellan 20-20:30. Då blev det och vänta på att maten skulle bli klar. Det bjöds på tacotårta, väldigt gott. Efter det blev det att kolla på Big Brother, sedan bara ta det lungt.

Lördagen blev det att gå upp tidigt äta frukost, packa, skriva ut papper och lite sånt. För att sedan åka till Örebro med Mamma och Peter. Blev bland annat biltema (för att köpa hjullager till min bil) blev även en sväng förbi lager157 och statium outlet för att sedan åka till Marieberg Köpcentrum. Vid ca 16 tiden åkte vi därifrån för att åka in till stan till station. Då mitt tåg till Stockholm gick därifrån vid 16:56, två timmar senare befann jag mig i Stockholm. Hos min älskade pojkvän som mötte mig vid tåget. Vi gick ut för att äta och medans vi letade efter ett ställe att äta på så såg vi en limo, åh så snygg. En vit, grym en dag SKA jag sitta i en sådan. Var så säkra.
Käkade i alla fall på Jensens boffehous, haha fast på danska. Kan inte skriva det, gott var det i alla fall. Efter det "hem" och sova eller kollade först på en film, trassel och sedan en annan film.

Söndagen var det tänkt att vi skulle åka till solsidan men vi hoppade över det och åkte i stället till Nacka forum. Kikade i affärer och lite sådant, fikade även på ett mysigt fik. Efter det blev det att kika i några till affärer för att sedan åka in till stan och käka innan jag skulle ta bussen hemmåt. Vi åt på Vapiano, som var en stor besvikelse man läser det var och varannan dag på "storbloggarna" att de ätit där. Tänkte då måste det vara gott men nja det kan jag väll inte dirket säga vi tog varsin pasta där. Kanske är pizzorna godare eller de andra de hade att erbjuda. Det som var coolt var att man fick ett kort när man kom in där allt man beställde registrerades på och att man när man var klar gick fram till en kassa där de skannade kortet för att se vad man hade ätit och hur mycket man skulle betala. Väldigt smidigt.
Vid 17-tiden gick min buss hem mot Gamleby. Satt längstfram och hade båda sätena för mig själv hela vägen. Det som var tråkig var att det inte fanns något internet men det gick bra ändå halv sov ett tag och kollade på utsikten och alla bilar ^^

Det var min helg det, kom hem till rummet vid ca 20:45. Haft en underbar helg, jätte roligt att träffa älsklingen för andra helgen i rad det gillas.. Men nu dags att sova nu vet ni i alla fall vad jag har gjort i helgen. Har ju inte blivit så mycket bloggning utan mest några sms-inlägg som kommit upp. Så blir det ibland. Puss

Planering för vecka 12

Måndag: se föregående inlägg
Tisdag: Skola, börjar dagen med kemi blir väll att sitta och läsa i kemiboken. Som alla andra kemilektioner.. Efter det håltimme, får se vad jag gör då. Kanske skriver ut lite papper vi får se. Sedan lunch. Efter lunchen är det media en timme fortsätta med storyboard. Sista två timmarna har vi svenska. Vet inte riktigt vad vi ska göra där förrutom en redovisning som en i klassen har kvar att göra. Äta mat sedan blir det nog lite luftgevär skytte. På samma ställe som vi var på idag. När jag kommer hem ska jag försöka mig på självporträtt och fixa då det är veckans uppgift till onsdag.
Onsdag: Sovmorgon, fixa det sista på bilderna typ? Om jag inte hinner klart på tisdag kväll. Annars blir det väll fika vid 10-tiden. Vid halv 12 ska jag ha utvecklingssamtal. Sen börjar min första lektion klockan 13-16. Efter skolan vet jag inte vad jag ska hitta på. Bara ta det lungt kanske?
Torsdag: Skola men inte vilken vanlig dag som helst utan Bob Hansson kommer hit föreläsning på Åbyskolan på förmiddagen, workshop på eftermiddagen. Slutar klockan 15:00 ca. Eller ja då är det fika för alla i matsalen så slutar väll kanske vid 15:30 något sånt. Blir intressant hoppas vi på.
Fredag: Först skola, med 2 olika lektioner kemi och matte. Efter det tillbaka på rummet för lite packning. 16:30 är det kvällsmat efter det blir det att ta det lungt innan jag ska bege mig till Swebus buss station. Bussen går klockan 19:15 så går väll härifrån någongång vid 18 - 18:30 något sånt. Framme i Stockholm vid ca 23 tiden.
Lördag: Stockholm åker hem på kvällen eller så stannar jag till söndag. Vi får se beror på om jag är ledig på måndag eller inte..
Söndag: Om jag inte åkte hem på lördagen från Sthlm så åker jag hem idag på förmiddagen. Annars så är jag redan hemma i Ställdalen. Så vi får helt enkelt se vart jag är ^^

Måndag, 21 mars 2011

Hej hallå

Jag trode denna dag skulle bli tråkig, men ack så fel man kan ha. Att allt kan vända på en liten femöring ;)
I skolan finns det en anslagstavla med en massa saker på bland annat om luftpistol/luftgevär skytte. Som jag och min kopis Sofia nappade på och ville testa. Så jag, hon och hennes pojkvän åkte dit och provade på. Säger bara åhh vaotroligt roligt det var.. Helt otroligt, det vi testade idag var luftpistol, super skoj! Imorgon blir det nog att testa luftgevär.
Det blir nog även så att vi ska bli medlemmar kostar 90:- sjukt billigt. Sen finns det 4 tillfällen per vecka man kan vara där då det är två dagar luftpistol och två dagar luftevär.

Annars då har dagen vart som vanligt, slutade vid 14 men gick aldrig till rummet då utan var kvar i skolan med Sofia. Vi roade oss så gått det gick och roligt hade vi. Sedan åt vi lite mat och efter det begav vi oss mot luftpistols skyttet..


Så sammanfattningsvis har det vart en otroligt rolig dag idag!! Det gillar vi flera sådana dagar.

Onödigt vetande ;)

Hejhej! Det är alltid kul att berätta om onödigt vetande-saker. Jag kom i alla fall på att jag sovit i 3 olika sängar denna helg det vill säga en ny säng varje natt. Hur då tänker ni. Eller jag hoppas ni tänker så för här kommer svaret hur jag har gjort det. Jo, natten till lördagen var jag ju hemma då sov jag i min säng hemma. Natten till söndag var jag ju hos Jon så då sov jag i den sängen och ja nu denna natt, natten till måndag är jag ju i Gamleby och så sover jag i den sängen. Så ja, ny säng varje natt. Lite roligt och kom nu också att det har vart på olika ställen också så olika platser. Ställdalen, Stockholm och Gamleby. Som sagt onödigt vetande. Nu är det dags att sova, god natt!


Back home in G-town!

Hejhej
Jag är på plats i Gamleby igen. Kom hit runt 20:45 någongång efter att ha gått från där swebus stannar, fick sällskap av en som går här på skolan. Trevligt det, så tråkigt att gå själv.

Har hunnit duschat, kollat tågtider till helgen, kollar lite på BB. Nu sitter jag här vid mitt skrivbord och dricker vamakoppen och äter en knäckebrödssmörgås. Orkar inte skriva om helgen nu, så det får bli imorgon när jag har slutat skolan, som jag gör vid 14. Då kommer det även planering för veckan, den ser ju lite annorlunda ut denna vecka, faktiskt..

Nej nu ska jag ta och äta upp detta sedan sova tror jag nog.. hörs imorgon

5 dagar.

Det roligaste är att jag om exakt 5 dagar sitter på swebus igen men då av andra hållet det vill säga tillbaka till stockholm igen. Mer om det senare.. Kan nu säga att vi är i söderköping. Kan åter igen berätta att jag är riktigt hungrig. Där bli lite nat eller vad man ska jäkla det när jag kommer hem. Ska även kika på biljetter till helgen som kommer. Som sagt mera om det i ett senare inlägg under veckan. Ska försöka när jag kommer hem lägga in ett inlägg om planeringen inför veckan som kommer.. Plus en liten uppdatering om helgen. Nu ska jag vila en stund innan vi är framme. Puss


Svinkallt!!!

Jag håller på och fryser ihjäl i denna buss fliströja på mig och jackan som täcke enda fryser jag :( längtar tills jag kommit fram till mitt rum då ålig det sängen med bubbla täcken. Sen varma koppen och en knäckebröds smörgås och kanske en kexchoklad till efterrätt! Lät ju verkligen inte helt fel där jag säga. Haha va hungrig jag blev nu :( men man är i Gamleby om typ 1 timme och 20 minuter. Vi befinner oss just nu i norrköping. Bara hoppas ingen sätter sig bredvid mig om det är några som kliver på. Hörs om en liten stund. Det är även förar byte här tydligen.. Puss


På väg mot Gamleby!

Hej hej jag sitter på swebus, som sagt på väg till Gamleby. Beräknad ankomst är 20.15. Kan säga att jag har en del saker att berätta men kli har dessvärre inga bilder att bjuda på tyvärr. Eller kanske någon mobila vi får se. Nu ska jag fortsätta kolla på alla bilar. Kanske sova en stund? Vi får se, hinner nog skriva något mera inlägg innan jag är framme så vi hörs senare :) puss


Solnedgång!

Åh det är en super fin solnedgång, det är nu man ska sitta på en strand. Men jag gör det bästa av situationen och kollar på den från tåget. Nästan lika skönt och fint det ;) kan informera att jag är framme om mindre än en timme :) puss


På tåget...

Jag sitter just nu på tåget till Stockholm. Ska jag vara ärlig? Ganska så kul att åka tåg. För det första man behöver inte bry sig om vägen och vara uppmärksammad framåt. Utan du kan kolla på utsikten och så. Du kan sova, läsa, surfa ja du kan nästan göra allt. Det är härligt. Ska fortsätta njuta av min resa. Innan man ankommer till stress staden. Mer känt som huvudstaden ;) kanske hinner skriva nått mera inlägg innan jag är framme det återstår att se. Puss


Hej hej.

Det får bli ett sms inlägg. Jag, mamma och Peter är på väg till örebro. För lite shopping och sen ska jag med tåget som går vid ca 17 tiden från örebro. Är i stockholm vid 19. Då blir det att gå ut och käka sedan till fisksätra. I morgon ska vi till solsidan vi hoppas på lika fint väder då som vi har idag. För idag har vi super fint väder, strålande sol och klar blå himmel. Mer uppdate senare. Puss


Ställdalen

Ja jag tog mig hem med bilen, kom väll hem till Ställdalen vid ca 20:30 någongång. Blev att äta mat, tacotårta. Riktigt gott var det, annars så har jag kollat på dagens och gårdagens avsnitt av Big Brother. Har även hunnit färga mitt hår. Så nu ligger jag här i sängen och väntar på att håret ska torka lite, så att jag kan sova.

Klockan börjar närma sig 01. Imorgon blir det Örebro med bland annat biltema måste köpa ett kullager till min bil, då det är det som är felet. Skönt att veta vad det är, och att det heller inte blev så dyrt ett nytt kullager kostar ca 500:- sånt man får räkna med. I alla fall imorgon bär det av mot Stockholm också, träffa älsklingen. Stannar tills på söndag då jag åker från Stockholm klockan 17:00 med Swebus är i Gamleby klockan 20:15. Då blir det en promenad till skolan. Men nej kom på att jag ska ta fram axelremmen till min väska lättare att bära den då, efter det ska jag nog börja kolla på filmen Trassel och sedan sova. Puss och godnatt.

Måste säga att blir nog inte så mycket bloggning i helgen. Kanske ett - två inlägg till. Annars så hörs vi på söndag kväll när jag är tillbaka i Gamleby..
puss

Min helg

Det var ju min helg som jag skulle skriva om, så nu innan jag ska sova tänkte jag berätta om vad som händer och sker i helgen.. Kommer bli en hektisk men rolig helg. Den kommer spenderas stora delar i bil, på tåg och buss..

Det är ju såhär att min bil, det är något fel på den. Tror vi då den låter konstigt etc. Felet är dock än så länge okänt, men vi (jag) hoppas det går att ordna nu vad det är. Så därför ska jag åka hem imorgon efter skolan. Slutar vid ca 15:00 så jag åker väll härifrån Gamleby mellan 15:00-15:40 något sånt. Då jag innan jag åker härifrån ska hinna tanka + att jag ska köpa mig en falafel tallrik (bara hoppas att pizzan har öppet!!) efter det åker jag hemmåt mot Ställdalen, och sen håller vi ALLA tummar och tår på att bilen håller hela vägen hem, men det ska den väll göra? Det återstår att se..

På lördag eftermiddag vid ca 17:00 ska jag sätta mig på ett tåg som tar mig till Stockholm där jag ska hälsa på Jon. Det blir att äta ute någonstans när jag kommer fram sedan bara ta det lungt.. Är i alla fall framme i Sthlm någon gång vid ca 19:00. På söndag ska vi till Solsidan och kolla lite grann, sedan blir det att sätta sig på bussen mot Gamleby klockan 17:00 och är framme i Gamleby vid ca 20:15. Sen blir det att gå från hållplatsen till skolan som tar en sisodär 30 minuter. Det är väll skönt med en promenad. När jag kommer tillbaka på rummet blir det väll typ att sova på en gång. Skola dagen efter.

Så ser min helg ut i alla fall. Ni ska se att det kommer lite bilder också på typ söndag kväll eller måndag..


Dagens roligaste

Hejhej
Måste bara berätta en rolig sak som hände idag. I morse på svenskan så hade vi redovisningar, en kompis pratade om servicehundar sen nämnde hon brandalarm att hundar kan varna för det för männiksor som är döva eller något sånt. I alla fall en stund efter går brandalarmet, kan det tima bättre?

Det var lite roligt men ja nu till det jag tänkte berätta. Brandalarmet gick..
Jag: Där gick brandalarmet.

Vi sitter helt stilla kollar lite frågande på varandra en lång stund. Innan jag säger:
- Vi kanske ska gå ut?

haha och då reser sig alla och går ut på gården, tog ett tag innan vi liksom fattade vi bara satt där.
Utanför sa läraren till mig, med ett skratt tyckte du det gick seg. Mitt svar blev "ja" och hennes motsvar blev "jag var bara tvungen att skriva klart meningen" hahahahaha är det så när det verkligen händer på ritkigt också? Var ju tur att detta bara var en övning, men lite roligt var det allt. Efter att vi stått ute i ca 10 minuter gick vi in igen och fortsatte lektionen som vanligt..


Måne

Tog denna bild i förrgår (tror jag det var) med det nya objektivet 70-300. Dock utan stativ så blev inte så bra, men ni kommer få se mera bilder på månar då med stativ också. Denna skulle jag bara testa..


Torsdag

Hej!
Det är återigen torsdag, veckorna bara springer fram. Dagen idag har gått relativt snabbt, och vart en bra dag. Det började med Svenska i 2 timmar där vi hade redovisningar så nu har jag kämpa mig igenom två redovisningar denna vecka. Känns skönt och man blir stolt över sig själv efteråt när man har prestera..

Lunch var fisk, potatis och sås. Samt ananaspaj med grädde till efterrätt.

Dagen fortsatte med VO där vi gickade igenom lite bilder till våran fotobok. Samt hade vi redovisningar denna gång var det bok-gruppen som hade sin. Vi fick gå på en bokquiz. Med blandade frågor.. Efter det block där vi första halvtimmen egnade åt teater-förberedelser. Efter det vid halv 3 gick vi upp mot naturbruks gymnasiet där vi fick kika på en massa djur. Var jätte roligt, och när vi gick därifrån. Hela klassen drog så det var bara jag, sofia och sarah kvar. Då tog en elev ut en leopardgecko som Sofia frågade om vi fick hålla. SÅ jag har hållt i en leopardgecko idag också, det var häftigt och roligt. Så dagen har vart både rolig och intressant. Fanns även fåglar, ormar, marsvin, råttor, fiskar och sköldpaddor.
Måste nämna att sköldpaddor är nog bland de sötaste djuren som finns!




leopardgecko


Hejhej

Vad ska jag säga började min dag med frukost i skolan på fm-fikat. Gick tillbaka till mitt rum där jag satte kameran på laddning och fixade i ordning mig för skolan. Vid ca 11-tiden gick jag ut med kameran i högsta hugg för att fotografera till dagens foto-uppgift (bjuder på en bild nedan) hem till rummet igen för att redigera dem.

Vid 12 tiden drog jag mig mot skolan, för lunch. Vid 13:00 började min första lektion. Slutade runt halv 4 tiden. Till rummet för att vänta på att tvättstuge-mötet skulle börja. Som det gjorde vid 15:45 så nu har vi tvättmaskin och tvättstuga typ bara några meter från min dörr. Dock så hände det en sak idag, den la sig på golvet, på nått konstigt vänster. Så tar kanske ett tag innan den går att andvända igen, det får vi se..

Annars har jag vart till affärn en sväng, kollat på senaste avsnittet av Big Brother. Jag ska snart kolla igenom PP-presentationen tills imorgon då jag har redovisning då. I svenska, samma som jag hade i tisdag. Det känns faktiskt skön. Men nej nu ska jag snart ta mig en dusch, sedan blir det som sagt att kolla igenom PP-presentationen.

förresten har fullt upp i helgen, mer om det senare i ett inlägg. puss


Gina tricot











GE MIG ALLA DESSA KLÄDER
tänk brun brända ben, sommar-kvällar.
Allmänt sommar väder med strålande sol och klarblå himmel.
Åh, vad jag längtar och saknar sommaren


Godmorgon

Hejhej!
Det är onsdag förmiddag, jag var nyss ner till skolan och åt lite, fm fika mellan 9:50-10:10. Så nuär jag tillbaka på rummet och ska göra mig i ordning för en skoldag, väntar också på att batteriet i kameran ska bli lite laddat så att jag kan gå ut och ta lite bilder till fotouppgiften. Är det inte typiskt när jag ska gå ut och fota då är det minsann inge sol utan då ska det vara molningt.. Det får gå endå, har inte så mycket annat val.

Nej nu är det dags att fixa i ordning sig, skriver kanske ett inlägg innan jag går till skolan. Om jag hinner, vi får helt enkelt se.. puss

Måste skriva av mig lite

Hejhej!
Det är såhär att min bil mår inte riktigt bra, då undrar ni säkert vad det är för fel. Vet ni vad? Det undrar jag också. Vet inte vad det är för fel på den, den var nyss inne på besiktning, så det är konstigt. Det låter i alla fall konstigt om den när man åker, och i förrgår det vill säga i söndags när jag var på väg hem från Linköping så hoppade typ bilen fram. Den betedde sig jätte konstigt.

Jag orkar inte, känner mig naken utan bil, jag vill ha en bil så JAG kan åka vart JAG vill när JAG vill. Får se hur det går, vi hoppas på det bästa. Som det ser ut just nu så blir det nog att åka hem med bilen på fredag efter skolan. Låta bilen stå där åka med swebus från Örebro till Stockholm på lördag eller söndag var där över natten/dagen (beror på om jag åker på lördag eller söndag) sedan åker jag med swebus från Stockholm till Gamleby på lördag kväll. Eller ja det går ett klockan 17:00 så åker med det. Vilket åkande det blir. Inte en lugn stund. Sedan nästa helg blir det att åka från Gamleby hem till Ställdalen på Fredag och förhoppningsvis åka med MIN bil tillbaka till Gamleby på Söndag. Hur jag ska ta mig dit är ett annat problem som får lösas efter vägen..

Sedan får vi se hur det blir nästa vecka, var ju meningen att Sofia och Sarah ska följa med mig hem då, men ja vi får se hur det blir med det. Varför ska allt skita sig, jag orkar inte detta just nu!!

Helgen som var..

Hejhej!
Tänkte berätta om helgen som var, mellan den 11-13 mars.

I fredags var jag ju i skolan mellan 10:10-15:00, sedan blev det att städa, duscha och lite sådant och bara fördriva tiden. Så gott det gick. Vid typ 23:45 satte jag mig i bilen och åkte mot Linköping för att hämta Jon, som skulle komma dit vid 00:15. När jag kom in i Linköping tror ni inte jag får en polisbil bakom mig som åkte bakom mig ett bra tag, inge roligt. Men de stoppade mig ju inte i alla fall, kollade typ på hastighetsmätaren 264 gånger ^^ När jag åkte rakt vidare mot station så svängde polisbilen av. Kom till station, där Jon stod och väntade. Vi åkte sedan hemmåt mot Gamleby. Gick och la oss vid typ 02:00 ungefär..

Lördagen började med lite sovmorgon, efter det åkte vi ner till byn för att äta lite frukost på fiket nere i gamleby-centrum. Där det även var musikunderhållning.. Riktigt gott är det. Efter det blev det lite bil-fix. För att sedan åka till Linköping och gå på stan några timmar. Var meningen att vi skulle äta i Linköping, men vi fikade sen vart vi så mätta så vi beslutade oss för att äta i Gamleby på kvällen i stället. Så vi åkte hemmåt, tog det lungt. För att sedan åka ner till pizzan för att handla och sedan åka hem och kolla på film och äta. Var meningen att vi skulle ner på Ubbe´s ett tag på karaoke-kvällen. Dock blev vi för trötta så vi hoppade över det. Gick och la oss sedan, trötta efter en dag på stan.

Även denna dag så började vi med ett besök på fiket nere i centrum. Med varsin smörgås och ett fikabröd till efterrätt. Efter det tog vi en sväng till Västervik var bland annat ut till campingen i Västervik. När vi var på väg ut dit så åkte vi förbi Lager157, så efter besöket på campingen var vi in där en sväng där jag hittade ett par converseskor för 400:-, ord pris är typ 700:- Vilket fynd så jag slog till på dem, för har alltid velat haft ett par.
Efter det tillbaka till rummet Jon packade och så kollade vi på en film. Efter det när klockan var typ halv 6 tror jag åkte vi till Linköping igen för att äta och lämna Jon vid tåget. Åkte från Linköping vid ca 21-tiden. Var hemma i Gamleby vid ca halv 11 kanske. Gick typ och la mig på en gång.

Så sammanfattningsvis jag har vart fram och tillbaka till Linköping 6 gånger ^^,
Har i alla fall vart haft en underbar helg tillsammans med älsklingen, jag ÄLSKAR dig Jon! Tack för helgen ♥

Måndag

Hejhej!
Jag är seg på att uppdatera, men jag återkommer typ imorgon. Sitter just nu och fyller i en massa papper om olika folkhögskolor, så jag är lite upptagen. Tyvärr

Skriver ett litet inlägg senare ikväll..

God natt!

Orkar inte blogga mer idag, skriver mera i morgon. Om helgen och så där. God natt!


Hej hej.

Blivit dåligt med bloggning denna helg men det är för att jag har Jon här. Då vill jag ju umgås med honom. Nu är jag i alla fall på väg till linköping för att Jon ska åka hem :( kommer hem vid ca 22 tiden så blir väll lite bloggning då. Efter det blir det att plugga. Då jag har redovisning. Puss


Fredag

Hejsanhoppsan!

Det är idag fredag och jag har vart riktigt duktig idag har städat rummet. Dammsugit och dammtorkat och fixat. Så nu är det jätte fint, till och med sägen är bäddad ^^ Ska snart ställa mig i sängen (försiktigt) och trycka fast alla foton som sitter på väggen som har lossnat lite grann. Men det fixas på en kort stund. Efter det blir det nog att kolla på något till avsnitt av Big Brother - 2006. Sen så vid ca 23 tiden ska jag gå ut i bilen för att köra till Linköping och hämta min underbara pojkvänn. Så roligt att se honom igen, och på vägen till Linköping blir det att poppa musik på högsta volym.. Det blir gött det!

Men, nej nu kolla på några BB avsnitt. Åker om cirkus en timme, skriver ett litet inlägg innan jag drar. puss

Igen. Ännu en natt ligger jag vaken i säng...

Igen. Ännu en natt ligger jag vaken i sängen och klockan börjar närma sig 02. Gick och la mig i sängen kanske runt 23 tiden. Men har jag somnat? Antagligen inte då jag skriver detta. Så varför sover jag inte? Jo, för utanför regnar det så det slår mot fönsterbrädan eller vad det heter. Jag får väll endå försöka sova och koppla bort det som jag nu snart har gjort i typ 2 timmar. Jag orkar inte detta är så otroligt trött så det är helt otroligt, men fast jag är trött kan jag inte sova! Så nej nu blir det att sova. Förresten där träffa min pojkvän idag (då klockan är över 00.00) längtar efter inom otroligt mycket, så det ska bli roligt! Nu sova, god natt!


Tankar och funderingar

Nu ett litet eller ja det blir nog ett ganska långt inlägg om allt och ingenting. Det vill säga ett inlägg som ni inte behöver läsa, bara massa prat. Ibland är det skönt att skriva av sig. Måste bara skriva det är min blogg och JAG skriver vad JAG vill.


För det första tror jag åkt på något, typ influensa. Jag kan inte sova, inte äta här om natten somnade jag eller kollade på klockan sista gången klockan 05:00. Det är illa, så var hemma både i måndag och idag då. Förrensten, jag är sådär att jag räknar hur många timmar jag får sova, och då blir det bara svårare att somna. Vr nog lite därför att jag inte kunde sova men också för att jag hade som huvudvärk så vid typ 02 var jag tvungen att ta en tablett, låg och tänkte en massa. Skrev personliga brev i huvudet, för att jag måste fixa det. Funderade på vilka skolor jag ska söka och en massa.. Det börjar dock förvinna nu så vi eller Jag hoppas jag kan gå till skolan imorgon. Och att jag kan somna, det är konstigt att jag inte kan för det är typ världens skönaste sängar här.. Nog pratat om det..

Ny skola till hösten, egentligen vill jag inte lämna Gamleby folkhögskola. Det är verkligen en jättebra skola, som jag verkligen kan rekomendera till andra. Det ligger i ett fint litet samhälle, en fin skola. Bra mat, bra lärare ja det mesta är väldigt bra. Som sagt jag ska ju byta skola, roligt och prova en annan, jag har hittat ca 10 stycken med olika inriktningar med bland annat barn, foto och fritidsledare, jag får helt enkelt se vilken det blir det är skolor från söder till norr, från öst till väst. Det vill säga blandat i hela landet, den längst bort är i Storuman. Det är en skola jag verkligen skulle vilja gå fjäll och naturfoto. Dock för långt bort men söka ska jag göra i alla fall. Om det bara är den jag kommer in på så får jag väll ta den ;)

Otaksamma bilförare, när jag var till affären här om dagen så är det 30 km i timmen genom byn då detär en väldigt smalväg där det blir 50 igen så är vägen ännu smalareoch en bil och en buss får inte plats. Jag åker så långt in till sidan jag kan innan det smalnar av för jag vet att jag har lättare att komma fram än vad bussen har. Det är liksom typ en meter så är det en husknut alltså vädligt smalt och trångt så jag åker in till sidan busschaffören åker förbi utan att ens tacka inte ens ett litet leende kunde han ge.

Jag saknar alla hemma, kompisar, familj, släkt, kompisar till familjen. Alla. Det är vissa dagar man tänker mera på de och andra dagar inte. Eller självklart tänker jag på de men som sagt vissa dagar är jobbigare än andra, men så är det väll.

När jag endå är inne på att sakna, så saknar jag min pappa. Ville bara skriva det, och jag tänker på dig varje dag som går. Du är världens bästa ängla pappa. Jag älskar dig ♥

Jag har blivit beroende av Big Brother. Det är illa sitter och kollar på hela säsongen från 2006, haha och tycker det är jätte kul. Haha, skulle lätt vilja vara där en vecka och se hur de egentligen lever är det så som det är på tv:en eller hur är det egentligen? Om BB finns år 2017 så lovar jag att jag ska söka. Haha, eller? Nejdå men vore faktiskt lite roligt att prova ^^

Jon saknar jag också väldigt mycket, typ en månad sedan vi sågs. Känns som en evighet, eller ja det är en evighet. Snart så får jag träffa honom, typ vid denna tiden imorgon. Åh vad jag längtar och åh va dagen i skolan kommer gå segt ;) Men vi får göra det bästa av det. Efter skolan som slutar vid 15:00 ´då blir det att städa. Dammsuga och dammtorka på rummet.


Så där jag, nu har jag skrivit av mig lite grann. Vi får se när det kommer ett såndant här inlägg igen. Ibland är det skönt att skriva av sig lite.. Lite tankar och funderingar.


Tillbaka

Hejhej!
Jag är nu tillbaka efter min blogg pause eller vad jag nu ska kalla det. Har ju faktiskt sms-bloggat två gånger. Annars har jag inte skrivit så mycket. Har bara inte orkat, och inte haft nått att skrivit om.

Egentligen vet jag inte nu heller vad jag ska skriva. Men jag är tillbaka i alla fall ;)
Puss

Hej hej!

VO lektion idag som vanligt på torsdagar, vad gör vi då? Smyckestillverkning, bokcirkel, musik och foto. Den sist nämnda tillhör jag men idag hade vi inget att göra. Så sitter här med smyckes tillverkningen och kollar. Efter det är det dags för block i två timmar slutar klockan 16.15 efter det blir det att ta det lungt på rummet. Föröka sova tidigt och inte vara upp till typ 02-03. Eller vara uppe och uppe det är ju inte med vilja jag ligger vaken. Ska avsluta nu för slutar denna lektion snart, ska på toaletten innan förresten :) vi hörs när jag kommer hem från skolan! Puss


Hej.

Blir så trött klockan börjar närma sig 03 på natten och jag är vaken. Varför? Jo för jag kan inte sova. Blir så trött och ledsen. Aja imorgon kliver vi upp eller ja jag kliver upp vid 9 pigg och glad. Hoppas vi! God natt sov gott.


...

Det kallas bloggpause, jag är snart åter på banan igen. Förhoppningsvis imorgon, eller en annan dag.
puss

förlåt

uppdaterar imorgon nu blir det att sova, efter att ha vart sjuk i två dagar ska jag nu till skolan imorgon. Så blir att gå upp vid 9-tiden för lite fm-fika sedan hem och göra sig i ordning för en skoldag, börjar ju inte förrens vid 13 min första lektion. Jag skulle dock behöva gå ner lite tidgare för att skriva ut lite ansökningsblanketter. Så får fixa det innan lunchen.

Men som sagt uppdaterar imorgon. Då kommer det även ett inlägg om mina tankar och funderingar. ^^
Puss och godnatt

Godnatt!

Tänk va skönt det vore om det var söndag imorgon när man vaknade, men icke det är måndag och det är dags för en ny vecka i skolan. Snälla ge mig helg igen, har dock inga planer men det brukar man kanske inte ha när veckan inte ens har börjat. Så vi får helt enkelt se, som sagt 5 dagar innan det är fredag. Klockan börjar i alla fall närma sig 01 och jag ska nu sova och hoppas på att man kommer upp i tid i morgon. Det vill säga inte kliva ur sängen när det är 10 minuter kvar tills lektionen börjar. Men eftersom jag känner mig själv ganska så bra. Så kan jag lv nu nästan säga att jag kommer inte komma upp i tid utan jag kommer som vanligt på måndagar kliva ur sängen ca 10-15 minuter inombo jag börjar. Dock ska man aldrig säga aldrig någon gång ska lv vara den första. Och den kanske är i morgon? Jag uppdaterar er när jag slutat skolan som är vid 14-tiden. Ska förts genom lida 2 timmar matte eller ja det är inte så hemskt. Det är värre timmen innan och timmen efter lunch. För då taggar vi redovisningar, eller förresten jag taggar inte det minsta. Jag bara hoppas jag överlever, men vet ng jag har aldrig hört, läst eller sett någon som dött under en redovisning så när det gäller den fronten är det nog ganska lungt. Men jag kan ju säga att jag är jätte nervös, jag vill inte vara det och om jag sedan nu är nervös hur ska det fb bli i morgon? Jo ett darrande asplöv som är på väg att svimma eller något i den stilen? Nej då det ska nog gå bra ska ng se! NEJ, sova va det jag skulle göra. Puss och godnatt hoppas ni får en bra måndag och start på veckan..


Färdig pluggat

Sådär ja, varför tog jag inte tag i detta tidigare idag. Kanske tog sammanlagt 2 timmar att sammanställa och skriva ihop arbetet (men hade typ all fakta då jag gör i skriver om samma sak på svenskan) har även gjort en PowerPoint presentation. Har även gjort en annan uppgift även denna tills i morgon, där jag skulle granska en reklamfilm. Så nu är det bara ta sig i kragen och redovisa dessa två imorgon, det klarar du Emma. Jag vet att du gör det!!

Pepp talk till mig själv, det är bra det ^^

Om man skulle krypa ner i sängen och kolla på nått avsnitt av Big Brother från 2006, haha beroende? Ja lite smått.. Inte kan jag ladda hem de senaste avsnitten heller för att www.tankafetast.com inte funkar. Varför? Aja nu sova, eller nått avsnitt av Big Broter fast nu fick jag precis hem avsnitt 1-3 av Glee season 2 ;) Kanske blir att kolla på det i stället. Aja skola imorgon slutar klockan 14:00. Då blir det att fixa sommarjobb och kolla efter skolor och lite sånt. PUSS och godnatt.

Lyxmat

Jag känner att jag äter världens lyxmat denna söndag en solig dag i mars här på mitt rum på internatet..

och taaaadaaa jag äter nudlar och en fralla. Jippi fast det är ganska så gott. Men kanske inte det jag hade valt menmen. Nu åter till lite mat sedan mer pluggning.

känner mig inte helt positiv och glad idag, vet inte varför. Kankse det kommer ett liten inlägg om tankar och funderingar får se om jag orkar. Puss

Godmorgon, godmorgon

Hello

Vaknade vid typ 8 tiden, hur kan man göra det när jag gick och la sig vid 04? Aja men somnade om ganska så snabbt och vaknade när min klocka ringde vid 10-tiden. Sedn dess har jag bara legat i sängen och försökt orkat gå upp. Så vid 11-tiden klev jag ur sängen och gick in och duscha och nu sitter jag och äter lite frukost bestående av smörgås, en varma koppen och ett paket russin ^^

Ska ta och börja plugga, får dela upp det i omgångar. I stället för att sitta i flera timmar i sträck fast ja det kanske är bättre? Aja jag får se hur det gå när jag har kommit igång. Vore ju skönare att få det klart.. Vi får se helt enkelt. Slänger väll in några inlägg under dagen.
Puss

04:00

Sova kanske?

Jag sa för typ 2 timmar sedan att jag skulle sova har jag kommit i säng? Ja, det har jag men sover det gör jag inte.. Men ska snart ställa datorn på skrivbordet och sova ett antal timmar innan det är dags att gå upp. För att möta en ny dag med nya utmaningar. På schemat står det pluggning och bloggning ^^ Åh vilken rolig dag, eller? Aja hörs när jag vaknar, nu när det blir när klockan snart har passerat 04:00 på morgonen. Men innan 12 ska jag nog se till att gå upp i alla fall, annars har jag ju sovit bort hela dagen. Puss och godnatt, igen

Hemma igen

Jag är nu hemma på internatet igen efter en väldigt trevlig kväll i Västervik hemma hos Sofia, där det blev pizza och kolla på film. Berättar mer om filmerna imorgon ska försöka slänga in en liten recension(stavning?) på de.
Så nu är det dags att sova. Blir mera uppdate när jag har sovit. Så vi hörs då, förresten imogron är det plugg dag, ska göra ett helt arbete imorgon. Det ska nog gå bra, hoppas vi!

god natt


Next - Västervik

Hej, jag ska snart bege mig ut i bilen. För att åka ner till centrum här i Gamleby och tanka lite. Eller ja lite och lite, full tanka ska jag tanka. Så ja där rök typ 500-600 :- det är så roligt och tanka man bara ser hur pengarna flyger iväg. Undrar egentligen hur mkt jag har lagt på bensin sen jag fick mitt körkort. Säkert över 5000:- tror jag nog allt att det är. Helt sjukt egentligen. Men det kostar som sagt att ha bil. Kan även informera att jag har haft mitt körkort i snart 7 månader, jösses va tiden har gått fort!

Sitter och väntar på att musiken från Glee ska bli hemladdat så jag kan lägga över det på ett usb-minne och ta med det ut i bilen så jag kan lyssna på lite ny musik in till Västervik.

Nu ska jag åka, skivan är hemma och har lagt över den på usb-minnet. Hörs ikväll/natt skriver ett inlägg när jag kommit tillbaka till internatet. Puss och ha en härligt dag och kväll..

2 månader kvar

Bara två månader kvar sen är det jag som fyller 20 år


God morgon

Åhh, va min säng är skön därför klev inte jag upp förräns vid 12-tiden. Det får man göra på lördagar. Var ju faktiskt uppe ganska sent igår.

Jag ska snart ta och våga mitt hår, känner att jag måste göra nått med det. Efter att hela veckan har haft toffs ^^
Så vågit hår får det bli. Som sagt ska ju in till Västervik idag, jag åker dit vid ca 15-tiden så jag hinner gå in på lite affärer och lite sådant. Innan jag styr hem mot Sofia. Där det blir film och pizza kväll. Ska bli otroligt gott med pizza! Så nej våga håret var det jag skulle göra. Skriver ett inlägg innan jag åker iväg. Puss


God natt!

Tja tja! Jag förstår inte hur jag orkar hålla ögonen öppna. Klockan har passerat halv 3 på natten. Det är ju tur att det är helg, så man kan sova länge i morgon :) I morgon blir det att ta det ganska lungt på förmiddagen vid typ 15 tiden ska jag åka in till Västervik. Jag och Sarah ska ju hem till Sofia, för film och pizza kväll. Ska bli himla roligt! Ska vara där vid ca 17 tiden. Så varför jag ska åka från Gamleby så tidigt är för att jag ska hinna tanka samt handla på Willys och den andra affären som jag aldrig kommer i håg namnet på. Kommer säkert hem sent på lördag kväll/natt men skriver säkert ett inlägg då. Jag ihop ju dock skriva några inlägg innan jag åker till in till Västervik. Så ja, vi hörs när jag har sovit ett X antal timmar. Får se när jag har upp innan 12 blir det nog i alla fall. Aja vi hörs när vi hörs. Det vill säga när jag vaknat. Som kan vara allt mellan 9-12. Puss och sov så gott :)


Teater

Tänkte berätta om Teatern som jag (vi från skolan) var på igår kväll...

 


Vi åkte från Gamleby vid ca 18:00, teatern började klockan 19:00 så vi kom i god tid. Fick biljetter och sedan var det att vänta på att de skulle öppna dörrarna.

Lo Kauppis regidebut och succé från 2010 med berättelser från interner och vårdare på Hinsebergs och Ystads anstalter.
Bergsprängardöttrar är en fortsättning på Lo Kauppis (manus, regi & scenografi) självbiografiska föreställning Bergsprängardottern som exploderade...
Vi får i denna teater träffa de intagna kvinnorna Rosanna, Angelika, Helena och Mia. Även vakten. Där vi får kliva in i deras värld, de får nästan ingen vård alls - eller ges möjligheten att vårda - och får uppleva vilka konsekvenser det får. Det absurda i den hårt kontrollerade tillvaron. Om frustrationen i att man knappt tillåts träffa sina barn och anhöriga - de människor som har den största möjligheten att påverka i rätt riktning. Drabbande öden, tät dialog och hårda musikbeats binder samman föreställningen till ett spännande drama. 

Det var lite roligt, att de pratade om Örebro och Frövi. Då de var på Hinseberg de skulle föreställa att det var på, det var även ystad-anstalten.

En annan rolig sak är att han som spelar vakten i teatern heter Figge Norling. Som just nu är aktuell i Let´s dance, på tv4. Lite roligt, så man kan ju säga att jag nästan har träffat två kändisar på en och samma vecka ^^ Eller i alla fall vart i samma rum som. Ungefär samma sak.


BILJETTEN
Tyvärr sämsta bilden. Orkade inte att ta om den. Så det får faktiskt duga.


New shoes

Hej!

Förlåt för att detta inlägg inte har kommit upp tidigare, men har inte haft tid.
Nu har jag dock tid här på fredags kvällen, så nu tänkte jag visa er mina nya skor som jag köpte när jag var på Marieberg i söndags, de är köpta på skopunkten. Kostade 99:- på rea (jag betalade 74, för hade en bonuscheck på 25:-)

 
 

Jag älskar mina nya skor, nu väntar jag bara på att våren/sommaren ska komma. Så att jag kan börja använda de. Jag längtar. För just nu är det lite för kallt, eller ja för blött. Jag tyckte det var ett riktigt bra köp, så söta. Det är bara det var man ska matcha det till?

Jo, jag vet vitt linne och jeans short. Det vore snyggt eller svarta byxor och svart tröja. Eller ja det finns mycket som det går att matcha till, ska bli roligt att använda dem. Det blir ju så att kläderna inte ska dra så mycket uppmärksamhet, utan det är skorna som gör hela outfiten.
Oj vilket mode inlägg detta blev, eller?

Aja jag är i alla fall nöjd med mina nya skor. Tycker även det var ett perfekt pris på de.


Fredag, igen!

Hejhej
Jag har helt glömt bloggen idag. förlåt
Har väll inte hänt så mycket idag, haft två timmar kemi och två timmar matte. Det är väll det som har hänt ^^ Sen såklart mat vid halv 5. Annars jo justja har ju faktiskt städat och dammat mitt rum. Duktigt av mig.

Klockan börjar närma sig 20:00 och jag sitter här och pluggar, men kände att jag var tvungen att uppdatera er lite grann, då jag inte skrivit på hela dagen. Så jag ska väll återgå till pluggandet, tänkte jag. Håller på med en uppgift på median, en reklam uppgift. Har ju redovisning på måndag i median.

Förresten jag har planer för helgen. Idag inte så mycket planer, eller jo vara uppe ett bra tag för att kolla på dagens avsnitt på Big Brother. Om jag orkar vill säga tror de brukar komma upp på internet vid ca 02, annars får jag kolla på det imorgon när jag vaknar..

Nej nu tillbaka till pluggandet...

Teater

Kom för ca 1 timme sedan hem från teatern i Västervik. En teater som heter Bergsprängarens dotter.
Jag berättar mera imorgon, nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på senaste avsnittet av Big Brother, fast innan det måste jag besöka toaletten för att kissa ^^
Hörs imorgon, puss

En timme tidigare i alla fall...

Hejsan, eller man ska kanske säga god kväll. Dock är det mer än kväll det är ju typ natt och sov dags för ett tag sedan. Hoppas jag kommer i säng tidigare i morgon kväll. Eller ja idag då klockan är över 00.00 men det är i alla fall en timme tidigare än i går. Slut skrivet på detta inlägg. Nu ska jag sova! Puss och godnatt.


Snart sovdags!

God kväll
Klockan är snart 22:40 blir att vara uppe ett tag till, skulle vara roligt att kolla på dagens avsnitt av BB (=Big brother) borde komma ut på internet vid ca 00:00 tiden. Får se om jag orkar vara vaken, har sovmorgon imorgon så. Behöver inte gå upp förrän vid ca 9:00. Ska nu fortsätta kolla på nått mer avsnitt av Glee.

Får se när jag bloggar imorgon, har lektion mellan 10:10-16:15. Vid halv 5 är det som vanlig kvällsmat. Sarah och Sofia stannar kvar här och äter och så. För vid 19 är det teater i V-vik. Ska faktiskt bli roligt. Så blir väll att åka härifrån vid ca 18:30 nått sånt? Så det blir antagligen bloggning när jag kommer hem därifrån vid typ 21-tiden.

Nej nu kolla på Glee, Puss och godnatt!

När jag kan, då kan inte blogg.se

Hejhej!
Jag tänkte faktiskt blogga imorse, när jag klickat mig in på blogg.se hemsida. Är det driftstörningar-problem-vad det nu var? Så kunde inte blogga. Det är ju typiskt när jag kan, då vill inte blogg.se samarbeta med mig. Dock är det smällar man får ta. Så ja i stället bloggar jag nu i stället. Skolan är slut för dagen och jag har ätit kvällsmaten i skolan!

jag borde plugga, men det får väntas med tills imorgn. Eller senare idag. Det återstår att se. Nu funderar jag på om jag ska lägga mig i sängen och kolla på ännu ett avsnitt av Glee, riktigt bra serie får jag lov att säga!
Får se vad som händer senare, antagligen bara ta det lungt.

01.53

Dags att sova, skola imorgon ju dock börjar inte min första lektion förrän klockan 13.00. Men som vanligt blir det att gå upp och äta frukost vid 9.50 eller ja det är fm fika men frukost för mig! Så det blir att gå upp vid ca 9 tiden i morgon. Så får ändå sova lite mer än 7 timmar. Får se om jag hinner blogga innan skolan börjar, vi hoppas på det. Ska försöka fota mina nya skor, så jag kan visa er dem. Puss och god natt! Måste även erkänna att jag är beroende av big brother ^^


Politisk intresserad

Hej hallå!

Idag har det vart en seg och lång dag men ändå intressant. Imorse var jag lite sen men det gjorde inget. Hade ju kemi imorse, men läraren var inte där så man skulle bara skriva upp sig på en närvaro lista. Efter det satte jag mig i biblioteket och gjorde svenska. Eller ja försökte i alla fall. Men jag fastnade efter ett tappert försök till att plugga på Aftonbladets hemsida, där jag läste om Olof Palme. Jag tror att han var en bra man, och en bra statsminister. Jag läste även historier som folk hade fått skicka in vad de gjorde den kvällen/natten då sveriges statsminister blev skjuten där på Sveavägen i Stockholm. Kan något sånt här hända i Sverige? Ja tydligen..

Blev mat i skolan, efter det var det dags för föreläsning med Lars Ohly, från Västerpartiet. För första gången i mitt liv har jag vart intresserad av politik, och det vill inte säga lite. I vanliga fall hatar jag politik eller hatar är ett starkt ord så i stället jag är inte alls insatt i det. Tills idag då han stod där och pratade, så var det intressant. Så ja det var roligt, så timmen bara försvann, jätte fort..

Sista två timmarna var det svenska jobbade med min redovisning som jag ska ha vecka 11 om Marianne Greenwood.


Så sammantattningsvis, det har vart en kändis på skolan idag!! ;)
Inte varje dag det är det..

RSS 2.0