Åre Höstmarknd

Som sagt är ju Höstmarknad i Åre denna helg och min plan var ju att köpa skidor och pjäxor. Det har jag gjort också så tänkte visa er vad jag köpte! Skidorna är testskidor så de är ju inte helt nya men går ju att åka på och duger och var mer än 50% rabatt på de så jag är nöjd.
 
 
Lundhagsbyxor, 1190:- (ordpris 1700:-)
Slalom skidor Scott Venture 3000:- (ordpris: mellan 6000-7000:-)
Pjäxor 2000:- (ordpris: 4000:-) Måste också tillägga att de är glittriga superfina!
 
Mycket nöjd över mina köp nu väntar jag bara på vintern ;)
 

27 september

Dagens bästa va frukosten imorse då jag, M och B gjorde pannkakor och käkade med grädde och sylt. Så sjukt gott och härligt med lite lyx i vardagen! Det behövs när det är så grått och trist ute.
 
Annars kollat på ett par slalomskidor idag så blir köp imorgon + pjäxor. Säsongskort i Åre ju då måste man ha egna skidor. Tänkt sen i vinter att vi kommer kunna åka typ varje helg eller bara man slutar tidigt någondag så är det bara att dra in till backen. Så gött!
 
Dags att sova nu, puss

Godnatt

Dags att sova men först borsta tänderna :)
Imorgon till frukost lyxar vi till det och gör pannkakor hur bra låter inte det? Ska bli riktigt gott, så ja bara slänga huvudet på kudden och sova. Upp vid ca 7 tiden imorgon.
Puss

Planeringen är inte allra bäst här

Måste få skriva av mig lite ;)
Jo det är ju såhär imorgon har vi friståendekurser och jag har då friluftsform heter kursen och imorgon ska vi ut och cykla (tror jag) och frågan är ju bara vart ska vi? Hur ska vi ta oss dit? Ska vi ha någon mat med oss eller inte? Dessa frågor har vi inget svar på utan det kommer vi troligtvis eller ska skriva förhoppningsvis få reda på imorgon men hur lätt är det då att fixa något att äta? Hade ju kanske varti bra att prata om det idag eller typ förra veckan. Men nej nej här ska vi inte ge ut information för tidigt allt ska helst ske samma dag typ 10 minuter innan vi åker...
 
Vi får se hur det blir imorgon kan bli väldigt intressant faktiskt. uppdaterar er om läget!
 
 
Vad mer jo vi har ju onsdagsfördjupning på onsdag em där vi ska fördjupa oss inom ett (eller flera beroende på vad man väljer) område. Man får typ välja vad man vill bara man har ett syfte med det. Jag hade tänkt att välja något inom fotografering, nu ärju bara frågan VAD? Finns ju en miljon saker man kan välja på, vill ju fotografera men funderar också på att fördjupa mig inom någon fotograf eller liknande. Hmm får fundera vidare på detta och komma på något snart så jag kan komma igång med det!

Time to say goodnight

Klockan är nu 23:00 och jag ska sova. Upp vid ca 6:45 imorgon för att vid 7:20 ska jag vara vid Undersåker station och hämta en som kommer med tåget. Efter det frukost och sedan blir det skolan. Ska tydligen disskutera senaste turen (som jag inte var med på) men ska bli kul och lyssna på vad de gjorde och så. Vi ska även ha kommit på något som vi vill göra på onsdag eftermiddag man får göra i princip VAD MAN VILL. Det är därför det blir så otroligt svårt, funderar på att göra någon inom foto?? Hmm får fundera lite på det dära ;)
 
Nu är det i alla fall sängen som gäller! godnatt

25 september

Kallt, grått och trist ute!
Är snön påväg? Det återstår att se..
 
Lediga idag också, jag och M har varit till Åre idag igen. Kollade runt lite, sen var vi också till Järpen och handlade och var till Lundhags också. Jag bara MÅSTE köpa mig ett par Lundhagsbyxor. Dock får de vänta till helgen då de har lite erbjudande då de är Höstmarknad sedan att Lundhags tydligen fyller 80 år så de gillar vi starkt!
Annars bara tagit det lungt idag och de kommer vi fortsätta med. Skola imorgon som sagt, faktiskt ganska skönt och komma igång tycker jag så ska bli skönt! Visst det är skönt att vara ledig men blir tråkigt efter ett tag..
 
Skriver mera senare, puss

Lediga

Vi är inget annat än lediga på denna skola ;)
Började redan när de andra drog ut på tur på torsdagen då var jag ju ledig torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag sedan var vi i skolan onsdag, torsdag och fredag sen nu är vi lediga lördag, söndag, måndag och tisdag! Det är nice. Mycket prat om dagar där.
 
Annars vad har jag gjort idag, vaknade typ vid 11 av att M knackade på dörren ;) annars varit till skolan och ändrat adress och bett om en ny skrivbordslampa så jag inte har någon. Drog iväg till Åre tillsammans med M, M och A. Som förövrigt är ny i klassen alltså A, så det är trevligt med lite nytt folk. Var med M till v-centralen innan vi åkte ner på stan och kollade lite i affärer, sedan gjorde vi ett stopp på Åre bageri som för övrigt är jättemysigt och har jätte gott fika bröd. Så om ni är i Åre besök Åre Bageriet ligger typ bredvid Systembolaget, Apoteket och Konsum. Som sagt värt ett besök, och inte farligt dyrt heller jag tog en coca-cola i glasflaska, en gigantisk muffins och en chokladboll och de blev 80:-
 
Tillbaka hem tog det lungt nu på kvällen har vi kollat på film och typ ätit mat, slapp dag. Imorgon kommer de också bli en slappdag men det gillas!
Nu dags för sängen, godnatt :)

Pappa

Var till affären igår och passade även på att svänga (eller ja det ligger på vägen mellan skolan och affären) förbi kyrkogården för att kolla om de hade någon minneslund. De hade det så jag tände ett ljus för min älskade och saknade pappa ♥
 
Pappa jag önskar du var med mig och oss här nere på jorden finns så mycket jag vill säga till dig. Tänk om du hade varit här och tagit del av de som har hänt mig under dessa år som du har varit borta jag har hunnit så mycket som du har missat eller du har inte missat det du har bara sett det från ovan. Jag saknar dig!
 

Gårdagen

Tänkte bara skriva vad vi gjorde igår, orkade ju inte skriva ett inlägg igår kväll var alldeles för trött.
 
Jo vi började uppe i Aulan vid sofforna och hade lektion läraren pratade om en massa olika saker, nämligen så att han har ganska lätt att komma på sidospår och prata om sådant som inte alls har med saken att göra som vi egentligen pratar om. Aja vi pratade i alla fall om träning. Sen blev de fika och efter det var de fri träning resten av dagen. Så jag och några till var i idrottshallen och gjorde lite blandade saker så som klättring, badminton, basket och lite gym. Sedan blev de lunch så käkade sedan var vi 5 stycken som åkte till en klippa som ligger i närheten eller ja det är väll mera berg här när man bor i Jämtland berget heter i alla fall Välaberget.Så otroligt roligt att få klättra igen! Dock är det inte som i Grebbe att de finns skor och allt, så klättrade i mina tygskor funkar inte riktigt, tyvärr. Kanske får köpa mig ett par billiga klätterskor?
 
Annars då jag gick tillbaka lite tidigare till bilen då de skulle upp på berget och kolla utsikten och ta ner karbinhakarna och så. Så medans jag stod och väntade på att de skulle komma så tog jag lite kort då de var superfin utsikt där vi parkerade så ja därför tänker jag bjuda på dessa bilder!

Trött

Jag är alldeles för trött, återkommer imorgon. Eller ja det blir ju senare idag då klockan är över 00:00
Puss och godnatt

20 September

Hej!
Kom hem för ca en timme sedan då vi varit ute och paddla kajak hela dagen och lite så. Dock paddlade jag inte så mycket då jag inte vill ha urinvägsinfektion igen. Blev och sakna Grebbestad så sjukt mycket och kajakMats på Kajkcenter det bästa och deras kajaker där är underbara! Sen att då hade en som lärde ut när vi var ute första gången och igenom mycket så att man kunde. Här var de okej 10 stycken sätter sig i en kajak och paddlar uppåt i denna fors det är ganska så strömt så ja paddla försiktigt. Paddeln håller man såhär och kapellet gör man såhär sen tar vi resten när vi kommer till grillplatsen. Okej ja det är ju jätte bra, att man säger vad som man ska göra om man ramlar i. Den frågan kom ju också och då var det typ bara ja men ramla inte i just nu...
 
Detta är inte klokt, det är ju farligt och säkerhetsrisker att man inte berättar detta tycker jag. För folk som aldrig har paddlat är det inte så lätt jag har paddlat kajak typ 2 ggr men jag kan gärna lyssna igen. Man får typ pressa ut information från lärarna här. Jag hoppas verkligen att det blir bättre! Nu gick ju allt bra men när det inte gör det då vad händer då?
 
Aja va lite prat sen var de några som vält då med flit med kajaken och sedan var de några som åkte med forsen för att de ville...
Som sagt Grebbestads folkhögskola är sjukt mycket bättre när det gäller detta. Bara att ta på dessa tätförslutande lock och att de sitter rätt de fick vi prova innan och testa hur man gjorde och allt ingenting sådant här. Eller bara hur man tar på kapellet när man sitter i kajaken det är fatkiskt inte så lätt nej inte något där helle mer en att de ska hålla en torr. Ja jo det förstår man ju.. Blir så trött på detta. Ska bli intressant när vi ska iväg och klättra, får se hur noga de är med säkerheten då... Eller bara med allt annat som vi gör det är ju så att vissa har aldrig testat på dessa saker då måste man ha en genomgång och sen är det för de personer som har gjort det alltid bra att höra det en extra gång!
 
Annars jo då är det bra här på skolan och i Jämtland. Måste ju också berätta att vi har haft soligt idag, riktigt härligt dock lite regn men var bara lite duggregn så gjorde inte så jätte mycket.

Helg fortfarande

Har varit ledig sen i torsdags då klassen drog ut på 5-dagarstur och de kom hem idag och tydligen är vi lediga imorgon också! Det gillar vi, skönt när allt folk är tillbaka i alla fall lite mera liv här nu det gillas!  Vi får se vad vi hittar på i morgon, hoppas att det blir fint väder!
 
vi får helt enkelt se imorgon vad vi hittar på, nu umgås med lite folk. Puss
 

Internet försvann

Igår kväll så försvann internet därför de inte blev något godnatt inlägg. Nu har det kommit tillbaka i alla fall så ja plus i kanten att det gick så fort att fixa det gillar vi!
 
Måndag idag som jag har längtat utanför så regnar det och jag var nyss bort och slängde en skräppåse, dumt av mig att inte ta en jacka menmen lite vatten har ingen dött av. Så jag överlevde.
 
Tänkte skriva det jag skrev på datorn igår om Ånnsjön och Sylarna på ett papper då jag inte har någon skrivare och orkar inte gå till skolan. Så det blir att skriva förhand. Funkar ju faktiskt det också, för hur gjorde man annars innan datorer fanns? Jo man tog papper och penna!
Skriver mera senare, puss

Brandalarm

Brandalarmet gick i huset bredvid det vill säga i Guckuskon. Var väll på dryga timmen innan vaktis kom förbi och stängde av. Sen var han hit på ett besök också hörde ett "haaaalllååå är det någon här" gick ut ur rummet och sa hallå. Han ville bara kolla vart de som bodde i huset hade tagit vägen men det visste inte jag. Så han frågade om helgen hade varit lungt och varpå jag svarade att det hade den varit. Sedan önskade han en trevlig kväll och jag önskade detsamma! Det är alltid trevligt med besök speciellt när det är gansak så tomt här ;)
 
Tänkte lägga mig i soffan och kolla på tv om ett tag, ska ju vara nya Beck i kväll så får kolla på den. Sen sova så det blir måndag någongång! LÄNGTAR, ska bli så kul att alla kommer tillbaka. För börjar bli ensamt och tråkigt nu ;)
 
skriver kanske ett inlägg innan jag går och lägger mig annars imorgon bitti, puss
 

En bild på underbara Jämtland. Bilden är tagen mellan Undersåker och Hålland för typ 2 veckor sedan!

Välkommen till Brunkulla!

Nu ska ni få se hur det ser ut i huset där jag bor.
 
 
Detta är våran hall som vi kommer in i när vi kommer från ytterdörren ingången där till höger är till nedervåningen som ser typ exakt likadan som övervåningen (där jag bor) så ni får kommer att få se hallen och övervåningen.
 


 
Trappen upp till övervåningen.
 
 

 
Hit kommer man när man har kommit upp för trappen precis där till höger finns det en dörr (som inte syns på bilden) som är till tvättstugan.
 
 

 
Detta är våran tvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare och vi är 8 stycken som delar på denna. Hittils så funkar det jätte bra!
 
 



Detta är vårat kök som vi är 4 stycken som delar på (finns ett exakt likadant på undervåningen också)
 


 
Hall innan man kommer in till tv/vardagsrummet som ligger utanför köket så till höger i bild längst ner går man in till köket. Där till vänster så kommer man in i ännu en liiiten hall ochdär finns det tre dörrar en dörr till mitt rum sen en dörr till en toalett/dusch och sedan ett till rum där min granne bor.
 




Detta är vårat tv/vardagsrum och ett sådant finns också på undervåningen typ exakt likadant!
 
 

Nu har ni fått sett vart jag bor och hur det ser ut innanför väggarna, ett väldigt mysigt hus och sjukt skönt att det bara är 8 stycken i vissa andra hus här på skolan är de mellan 20-30 personer i samma hus. SÅ jag är väldigt glad att jag bor just i detta hus.
 

Klockan är snart 12:00

Godmorgon eller ja jag har varit vaken någon timme så god middag får jag väll säga. Jag och min vän som delar toalett hde tänkt samma sak med det här att städa så hon tar hälften och jag tar hälften tror jag i alla fall hon håller på för fullt nu annars så tar jag trappan ner och hallen där nere och tvättstugan och vardagsrummet! Dock får de bli lite senare då hon dammsuger just nu ;)
 
Det är söndag idag det innebär att det är måndag imorgon. Dagen idag kommer gå åt till att städa, laga mat och fixa lite uppgifter som ska göras. Så ja, jag är sysselsatt och det är ju bra.
Nej dags att ta tag i snabeldraken och ta mig ett varm med den i vardagsrummet/tvrummet.
på återseende, puss

Tummen upp, tummen ner


- Att jag går på Hållands folkhögskola.
- Att Jämtland är otorligt fint och jag trivs som jämtlandstös.
- Att internatlivet är underbart.
- Att det snart är måndag!
- Att mitt rum är jätte fint då jag har städat det idag.
 
- Att jag inte är med klassen ute på 5-dagars tur.
- Att det är tomt här i huset, bara jag och en till här.
- Att vädret är väldigt tråkigt, bara regnar. Ge oss snö i stället.
- Att maten jag gjorde idag inte blev så god.

En godnatt bild

Med denna bild säger jag godnatt

God kväll

Angående tidigare inlägg med val av min mat idag så kan jag informera er om att jag valde pasta med pasta sås gjord på skinka. Gott? Nej det var ju tyvärr inte det, så var en riktig besvikelse så vi hoppas på att korvstroganoffen imorgon kommer vara jätte god.
 
Nu är tänderna borstade och om timme eller så är det dags för sängen! Imorgon, så ska jag städa huset eller ja hallen, och övervåningen samt tvättstugan då har jag något att underhålla mig med också. Får se om de kommer lite bilder också på hur vi bor här i Brunkulla! Kanske tar lite med mobilen så kan ni få se sen på kvällen. Det är alltså morgon dagens projekt. Något måste man ju underhålla sig med när det knappt är något folk hemma ^^
 
Annars så kikade jag nyss på körslaget och såg att det var en kör med från Örebro så ja jag får heja på den kören! Känns ju inte mer än rätt att göra det, eller?
 
Förresten så har jag lite mera saker att göra imorogn som att skriva två uppgifter som jag skulle göra då jag inte är med på turen så det ska också fixas imorgon, känns som dagen imorgon kommer gå fort och det är bra för då blir det fortare måndag!
 
Annat att tillägga är att jag är supernöjd med mitt rum efter att jag städat, det är superfint nu! Älskar´t ♥
 
hörs imorgon, puss

Ristafallet

Ristafallet är ett av Sveriges största vattenfall det ligger i västra Jämtland. Det ligger längst Indalsälven och ligger 355 meter över havet. En fridlyst, skogsbevuxen ö delar fallet i två delar den norra och den södra delen. Fallet är totalt ca 50 meter brett, 14 meter högt. Filmen Ronja Rövardotter har öven spelats in vid Ristafallet bland annat till att gestalta Glupafallet och även där Ronja och Birk flyter nedströms hållande i en björk är också inspelat vid Ristafallet.





Mitt rum

Har tillbringat eftermiddagen/kvällen till att städa mitt rum med allt va det innebär. Dammsuga, dammtorkat och bytt sängkläder och lite så. Därför tänkte jag vara snäll och visa er hur mitt rum här på Hållands folkhögskola ser ut. Bor ju i ett hus som heter Brunkulla där de finns två våningar 4 stycken på vardera våning. Vi har två kök och två tv/vardagsrum så vi är alltså 4 stycken som delar på kök/vardagsrum. Tvättstuga har vi också och då är vi alla i huset som delar på denna. Jag bor på övervåningen i rum nummer 6 och såhär ser det ut hos mig:
 





Dagens matval

Dagens svåra val är vad ska jag göra för mat?
Kan antingen göra korvstroganoff med ris eller så kan kan jag göra pasta med pasta sås.. Dagens ilandsproblem. Men just nu lutar det mera åt de sistnämnda det vill säga pasta med pasta sås, vi får se va jag väljer. Återkommer med den frågan till senare...
 
Annars då det är lördag idag och jag tar det mest lungt denna helg. Bara typ 2 dagar kvar tils huset fylls upp igen, längtar! :D Vad händer ikväll då, jo lägger mig nog framför tv:en och hoppas på att det visas något program som jag kan kolla på som sagt inte bara välja och vraka mellan en massa kanaler nej nej här har vi 3-5 kanaler typ Svt1, Svt2 och Tv4 sen någon mera konstig kanal!
 
Vi får se vad som händer skriver mera senare, puss

Godnatt

Ett litet godnatt inlägg.
Hmm klockan är inte ens 22 och jag ska nog gå och lägga mig. Har inte så jätte mycket att göra och då kan jag väll lika gärna sova så att de fortare blir måndag! Annars då så är de bra, får se imorgon om jag ska hämta en klasskompis eller inte. Så lär sätta klockan på typ 8 tiden imorgon men de är bra, då hinner jag tvätta också som jag iofs gjorde idag också! Tänkte dock tvätta mina sängkläder imorgon.
 
Så skriver nog imorgon när jag vaknar igen, puss

Bilder från förr...


...eller ja i alla fall från år 2010. Bjuder på lite bilder från år 2010 kollade nämligen igenom min externa hårdisk och hittade dessa och en massa andra också men dessa får räcka.

Ensamt

Hej!
Lite ensamt är det när klassen är ute på tur och många åkt hem eftersom vi har hemresedagar nu fredag och måndag (vi är alltså lediga) så ja lite tomt är det. Så ge mig måndag nu så folket kommer tillbaka. Saknar!
Jätte tomt här i huset också.. Inga filmkvällar eller kortspelskvällar inte, får bli nästa vecka.
 
Nu får jag underhålla mig själv genom att tvätta, laga lite mat och spela harpan med mig själv och kolla lite på tv:e ;) Tur nog så överlever jag!
 
Förresten så börjar hösten komma här i Jämtland så visar två bilder




 

Header

La upp en ny header sådär lite snabbt gjort, får ta tag i det dära någon dag och göra en bättre. Dock får den duga nu, bilden är tagen på Ottfjället. Måste ju ha en bild som passar in när jag nu bor uppe i Jämtland!
Puss

Året på Västkusten

Jag visste redan att jag skulle gå ett år till på en folkhögskola någonstans i Sverige, men var?
Jo det blev att bostätta sig på fina och mysiga västkusten. Man måste ju prova båda kusterna så nu skulle mitt hem för ca 1 år bli på Västkusten i skaldjurs metropolen Grebbestad!

 

Jag och mamma åkte dit ca en vecka före då vi var ute på lite semester också, på fredag hämtade jag mina nycklar till rummet som blev rum 205 i sörgården norra uppe, den skulle bli mitt rum 9 månader framåt, jag och mamma gick och kollade på de samt kollade in källaren och alla dörrar där nere. Senare på kvällen kom P med min bil som jag hade packat innan jag och mamma åkte. Packade in allt snabbt och åkte till campingen där mamma och jag ställt upp husvagnen som i husvagnen natten mellan fredag till lördag. Lördag packade jag upp lite i rummet och grillade vid husvagnen, första natten i rummet blev mellan lördag - söndag där på kvällen eller ja natten träffade jag en korridorsgranne också.. Söndag åkte mamma och P hem och jag var kvar. Det var nu allt började, ny skola, nytt rum, nya vänner och framför allt en ny stad där jag inte känner någon alls. Satt i köket på söndag kväll och umgicks och lärde känna de som bodde där, mycket trevligt!

 

Måndag morgon och det var dags för frukost och sedan upprop i aulan/gympasalen, se alla ny ansikten som man skulle bo, leva och ha samma lektioner som i alla fall vissa av de. Vilka skulle komma i samma klass?

 

Tiden rullade på fort första hajken skulle ske, typiskt nog blev jag sjuk (brukar hända när en massa nya männiksor sätts i samma skola och typ ingen har träffats tidigare) så blev tyvärr hemma då.

 

Första gången vi var ut till Tjurpannan där de några dagar senare hände en olycka genom att regissören för en Camilla Läckberg film drunknade, de var där ute och kollade på inspelningsplatser till den nya filmen.

Tjurpannan

 

Första gången vi gick upp på berget jag, J, P och E. Mycket trevligt och underbar utsikt där uppe man kan se hela Grebbestad. Om ni är i Grebbestad så rekomenderar jag er att gå upp på Stöberget för att se denna fina vy!

Utsikt från Stöberget

 

Allt roligt vi har fått testa på att göra på friluftsliv som att paddla kajak och haft kajakövningar så som att välta. Haft klätterteori och klättrar på många olika klippor. Att klättra 30 meter upp i luften på en berg vägg och solen lyser är helt underbart. Orientering både till höger och vänster. Ridit på islandshästar. Besökt Nordens ark. Plurövning med långfärdsskridskor med full  utrustning! Vandring, längdskidor både spårat och ospårat + en massa mera saker.

 

Norge resan som varade lördag-lördag det vill säga en hel vecka full med slalomåkning och längskidor. Underbart och helt okej väder hade vi också men att bara få vara där så underbart och roligt. En dag var det helt underbart i backen men sjukt mycket nysnö och solen som sken, saknar det!


Norge resan

 

Dagen då de var filminspelning på skolan, det var spännande. Camilla Läckberg spelade tydligen in någon del av hennes film på Grebbestads skola. Det resulterade i ett ommöblerat bibliotek som aldrig ställdes tillbaka som de hade varit och visst ja det kanske blev bättre efteråt.

 

Tisdagen då jag och en kompis som frågade om jag skulle med ner på Malkoms och bara ta en öl/cider sen typ gå hem igen det slutade med att vi kom hem klockan 03:00 på natten, dagen efter i skolan var man inte sådär jätte pigg men de funkade. Glömmer aldrig, en helt sjuk kväll/natt...

 

Alla timmar vi spenderat med att lära oss gå på slackline började på Göteborgsresan där vi köpte det spännde upp det vid näckrosdammen, sjukt svårt men sjukt kul när man väl började lära sig... Han ju även med ett besök på backa teatern för att kolla på föreställningen 5boys.com.

 

De gånger jag har föröskt att få tillbaka "min" parkeringsplats. Tycker jag lyckades hålla den ganska bra, dock kanske de har gått för långt när jag gick ut en gång på en letkion och flyttade den, eller ja vi hade rast men endå. Dennis ställde sig på platsen och jag srpinger in och hämtar nycklarna flyttar bilen och går nöjd tillbaka till lektionen mission is complited

 

Hälsodagen som Spa&hälsa klassen ordnade. Det blev en underbar dag, det var 4 olika workshop grupper jag var först på Aktiva lekar där de var 5-kamp i annorlunda tappning (en skulle vara döv, en stum, två blina och en var lagledare) riktigt roligt. Sedan var det olika grejer som skulle göras. Efter det blev det att gå ner till spa-rummet där lugnet sänktes över en när man klev in i rummet. Där blev det ansiktsmask, massage. Det bjöds även på frukt smoothie och choklad där nere. Sedan med det matinspiration, där de blev en liten lek med att ställa ut skyltar där det stod några saker om en viss frukt sen skulle man gissa va det var. Efter det blev det fruktsallad som man fick plocka ihop själv. Bjöds även på nässelte och lite annat. Sista workshopen blev Asana yoga underbart! Där bjöds det på ingefärste och choklad. Dagen avslutades i idrottshallen där allt startade där det blev prisutdelning och linedancing.

 

Lite saker i korthet:

- När mina vita convereskor försvann, blev så jäkla förbannad så de slutade med att jag gick till husmor och bytte kod till mitt rum. Dock hade jag visst fått med mig de hem och visste inte det.
- Lycka när man hittar en godispåse utanför sin dörr.
- Donalda resan, mysigt att åka ute i skärgården och vandra på Lindö, Kalvö och Trossö.

 

Alla underbara klätter ställen som vi har varit på bland annat i Smögen då allt var underbart eller ja förrutom att vi glömde halva utrustningen hemma haha så två i klassen fick åka tillbaka och hämta de. Annars var de underbart en klippa nere mot vattnet klarblå himmel och strålande sol. Klippan vi klättrade på heter Kleven. Av 4 leder så klarade jag 3 av de, jag är nöjd! Fick  även en fin bränna i pannan som satt i några dagar ;)


Smögen

 

Dagen jag fyllde år, Julia hade dukat fram frukost i köket med nybakade scones. Super gott, sen fick jag en receptbok och fina blommor hade hon plockat. Senare under dagen så blev de fika i skolan då de var folkhögskolans dag runt om i Sverige just 5 maj (vi hade ju vårt öppet hus i mitten av april med utställningar och dyligt) nu var det lite mini öppet hus. Dagen avslutades med ett besök på Hertigen med Julia och Eirik mycket trevligt de bjöd även på efterrätt. Tillbaka till skolan och satte oss och spelade kort och drack te + att vi kollade när de spelade kubb utanför. Super bra dag!


Min födelsedag

 

Har hänt en massa andra saker också under detta året på Grebbestads folkhögskola men detta var lite sammanfattning, tack för ett fantastiskt fint och roligt år alla inblandade!

 

Massa blandade bilder från året på Västkusten


:)

Hålland i mitt hjärta
låt mig besjunga dig nu
Åldrar i ungdomlig grönska
i landet av fjäll finns du
av byar jag känner i världen
är du den by som fått allt
av indalens kärlek till Storsjön
en blandning av fors och fall
 
Denna låt som melodin är Stockholm i mitt hjärta sjöng vi i tisdags då det bjöds på tacobuffe på kvällen vi alla stämmde in och hade lite allsång, efter en heldag ute med massa saker städa, röja måla och en massa annat fanns också att välja på. Till maten var det även underhållning. Mycket trevlig kväll!

Grym låt!

Denna låt går varm här i Brunkulla både som sång och på gitarr, så sjukt bra!
fast just nu får jag nöja mig med att lyssna på den via youtube.
 
 

Dagens lista - Onsdag

Dagens låt: Får säga alla möjliga låtar som just nu sjungs i köket (de lagar mat inför turen och lyssnar på musik och sjunger med) jag älksar att bo på internat!
Dagens dusch: Senare ikväll.
Dagens frisyr: Uppsatt som vanligt
Dagens smink: Mascara i morse men tog bort den efter jag målat dit de för kladdade bara.
Dagens kläder: Jeans, linne, tjöja och sjal!
Dagens händelse: Hmm inte en aning, mest varit en massa dötid idag i skolan.
Dagens planer: Dagen är ju snart slut, men ska iaf hinna med en dusch senare ikväll.
Dagens vill ha: Lundhagsbyxor!!!
Dagens saknad: Alla där hemma :)
Dagens tråkigaste: Att klassen imorgon går ut på en femdagars tur och jag är kvar här på skolan :(
Dagens måste: Inte så många måsten idag fatkiskt.
Dagens dricka: Juice, vatten och tranbärsdryck.
Dagens köp: Inget.
Dagens mat: Frukost, fm fika, lunch och middag.
Dagens mående: Jag mår bra förrutom urinvägsinfektion :(

Tänkte bara säga

Har skapat en ny kategori (som jag gjort på alla fhsk) denna heter alltså Hållands fhsk 12/13. Där alla inlägg kommer publicerats som jag skriver när jag bor här uppe i Jämtland. Det vill säga allt som har med skolan och så att göra.
 
puss
 

Hejhej

Det är onsdag och ca en timme kvar till middagen. Plockat ihop lite saker ute i vardagsrummet&hallen som hängt på vädring. Hela klassen imorgon går ut på en fem dagarstur mot sylarna själv stannar jag hemma. Eftersom jag lyckats få urinvägsinfektion, eller ja inte alls så lyckat. Jag hoppas de tas en massa bilder där uppe så jag kan kolla när de kommer hem. Ja de blir ju borta över helgen och kommer tillbaka hem på måndag, kommer nästan vara helt ensam i huset ;)
 
Annars så är de bra med mig, trivs riktigt bra här uppe och på skolan. Ska dock bli kul nästa veckan när vi kommer igång med lite vanliga lektioner och man kommer in lite mera i ett schema.
Tänkte visa en liten bild som jag tog innan mötet i aulan tagen utanför vårat hus.
 

 Kan man något annat än att älska utsikten?
 
Annars då nu när jag har ett par dagar att typ göra ingenting så kommer det nog bli en hel del bloggning måste föröska komma igång nu när jag fixat internet. Måste ju kunna gå tillbaka senare och se va jag gjorde här uppe i Jämtland, så ett par inlägg kommer det. Samt att jag måste föröska fixa eller jag är typ klar men posta inlägget + bilder från året på Grebbestads fhsk! Så ja nog är jag sysselsatt, ska nog inte vara något problem sen ska jag göra en uppgift och sedan ett litet fördjupningsarbete.
 
Skriver mera imorgon, puss

Ottfjället

Under förra veckan var hela klassen ute på 5 dagarstur i Jämtlandsnaturen. Vi gick till Sörbotten som ligger i närheten av Ottfjället som är ett fjäll som ligger strax norr om Vålådalen, högsta toppen är 1265 m ö.h. Fjället ligger intill Ottsjön. Där satte vi upp basläger och utgick därifrån, så på tisdagen så tog vi oss upp på fjället dock inte endå upp men kom till ca 900 meters höjd. Onsdag hade vi lite orientering och tog oss upp på en av topparna och tillbaka neråt igen. Torsdagen spenderades genom att elda en massa sly som hade sågats ner vi var nämligen på en fäbovall som ska återskapas eller va man ska säga de ska ta dit djur igen så de har avverkat en del träd där så vi eldade alltså massa grenar och så.
Lagade även mat på kvällen alla tillsammans gjorde bla fisk i kokgrop, ganska coolt faktiskt. Har även hunnit med och plockat en MASSA blåbär aldrig ätit så mkt blåbär som på den turen ;) Dock användes de mesta till efterrätten vi gjorde på torsdagen. Fredagen gick vi tillbaka hemmåt..
 
Tänkte visa lite bilder från vandringen och sen när vi var uppe på Ottfjället.











 

Lever fortfarande

Som sagt jag lever, bara det att vi inte fixat internet ännu det kommer fixas i veckan. Förra veckan var vi ju på 5 dagars tur kom hem i fredags eftermiddag. Bara ladda om batterierna och ge oss ut på tur på onsdag eller torsdag igen.. Men de tar vi då orkar inte ens tänka på det nu, trött efter förra turen fortfarande.

Vad har hänt i helgen jo varit till Lundhags två gånger varit till Åre. Sen idag hade vi söndagsmiddag, supergott fläskfile med två olika fyllningar och sedan klyftpotatis till. Vi hade efterrätt också men ingen orkade den så vi kör den imorgon :) Nu är det sängen som gäller för min del och väckarklockan står ställd på ca 7 imorgon. Frukost runt 8 tiden. Nu har ni i alla fall fått en liten uppdatering har förresten lite bilder att visa från turen också då vi var uppe på ottfjället men ja de bilderna lägger jag upp när jag fått internet på datorn.
Puss och godnatt!

Jag lever!

Hej!
Ett tag sedan, jag har flyttat och är numera jämtlandstös och bor i Hålland som ligger i närheten av Åre. Bor på skolans internat men har dock inge internet ännu, inte orkat fixa så mycket annat som händer. Men de kommer. Drar ut på 5 dagars tur nu på måndag, så kommer hem på fredag. Nu dags att ta tag i tvätten:) puss

RSS 2.0