Pinchos!

2016-03-08 @ 21:25:00
Hej!
Jag och Mattias var som jag skrev i ett tidigare inlägg på Pinchos här i Gävle, relativt nyöppnad restaurang öppnande i slutet på januari. Den finns på flera platser runt om i Sverige. Det är Sveriges enda och därmed första app-restaurang. Det vill säga du sköter allt via en app som du laddar ner till mobilen, appen är självklart gratis!
  • Du bokar bord genom appen
  • Du beställer mat & dryck genom appen, när du väl anländer på restaurangen (mer om detta längre ner i detta inlägg)
  • Du kan även betala notan med hjälp av appen och samtidigt samla bonuspoäng. Det går dock bra att betala på traditionelltvis med kontanter eller kort. Detta ger dig dock inga bonuspoäng.
 
Hur fungerar det?
När du kommer till restaurangen visar en personal dig till ett bord där väntar du in en trivselvärd som informerar om konceptet ser till så man har laddat ner appen, går igenom appen om det är första gången du är där. Det är väldigt bra information. Du får sedan en liten lapp där de bland annat står hur länge du får sitta, sedan högst upp på det lilla kortet finns det en bordskod och där är denna du behöver för att beställa mat och dryck genom appen.
 
 
 
När du har skickat i väg din beställning väntar du att få en notis tillbaka i mobilen om att din mat eller dryck är klar att hämtas. Det vill säga du hämtar själv maten samt drycken. Du kan beställa i omgångar. Maten bestå av olika tapasrätter och det finns mycket att välja på så det passar alla smaker. 
(bilder från pinchos.se)
 
Något som var lite roligt var att deras servetter hade ett budskap, ena sidan var blå och den andra röd. Om den låg med den blåa sidan upp visade de att man var nöjd men om man lade den röda sidan upp visade det att man behövde hjälp. Vet dock inte om konceptet fungerade med det var lite roligt och en smart ide och tanke.
 
vad tycker jag om detta! Det var väldigt god mat men andra omgången vi beställde tog det över 30 minuter innan vi fick våran mat. Det var ca 30 minuter kvar innan våran bordsbokning gick ut då de var lite stressigt. Ett tips är att när man fått in första maten beställer man på en gång om man vill ha något mera. Annars tycker jag konceptet är roligt och framförallt mordern i det samhället vi lever i när de flesta går med en mobiltelefon i handen dagarna i enda. 

Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0