Brand i reaktorn, på kärnkraftverket i Oskarshamn!

2011-02-04 @ 23:30:05
Ja, vad skulle egentligen hända om det nu hände på riktigt?

I torsdag så var det jag och några andra från skolan som åkte in med en buss till Västervik då vi skulle delta i en katastrof övning där vi skulle vara statister och vara männiksor som fått komma till Västervik pga kärnkraftsverks olyckan i Oskarshamn. Man fick olika roller tilldelade sig, vissa fick komma på sina egna roller.

Det var först lite information om vad det skulle handla om och så, rollerna blev tillsatta. Efter det fick vi gå till ett gult tält där vi fick scanna (heter det så?) och se om vi hade radioaktivt ämne på oss, de som had edet fick röda band runt armen och fick gå igenom idrottshallen, klä av sig, duscha ta på sig nya kläder och allt det dära (alltså de gjorde ju inte det utan bara på låsas)

De som fick ett grönt band runt armen var "rena" de skulle gå in i en dörr där polisen tog emot en man fick skriva sitt namn på ett papper gå vidare och lämna det till en av poliserna. För att sedan bli lotsad till Aulan. Där fick man sätta sig, och där fanns det nyhetsuppdateringar, information. Även olika organisationer var där så som polis mm där man fick ställa sina frågor och allt!

För att läsa mer om detta så tycker jag ni ska kolla den HÄR länken.
Det är en länk till VTs hemsida där det gjort ett repotage.
(ni kommer direkt till artikeln)

det var en rolig och faktiskt intressant dag, och en upplevelse för vad
händer egentligen när olyckan är framme?

Kommentarer på detta inlägg

Lämna din kommentar här:
Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg:

Din kommentar till mig:

Trackback
RSS 2.0